Expozitia de kimonouri, la Muzeul Branly

Zilele acestea, se inchide la Paris, la Muzeul „Jacque Chirac” (Muzeul de arte primitive de pe Quai Branly) expozitia „Kimono – simbolul absolut al culturii japoneze traditionale”. Este o expozitie cu piese exceptionale de la Muzeul Albert and Victoria Museum din Londra.

Colectia cuprinde kimonouri de barbati si de femei, incepand cu secolul 17. Unele sunt costume din piesele de teatru kabuki.

Am parcurs si cateva sectiuni din muzeu, cu obiecte foarte interesante din vechile colonii franceze.

3 gânduri despre “Expozitia de kimonouri, la Muzeul Branly

  1. Superba aceasta expozitie, intr-adevar. Am inteles ca este deja in salile de cinema filmul “Hokusai”, un biopic despre celebrul pictor japonez. Poate aveti timp sa il vedeti in cursul sederii dvs.
    O politica pentru cultura in Romania, cam pe când, dle Nastase? Ca sa stie si copiii nostri cine suntem, de unde venim, incotro ne indreptam… in opinia mea, doar dvs puteti sa o scrieti… macar sa ramâna posteritatii: arte plastice, arte vizuale, teatru, muzee, spectacole, expozitii. Romanii cauta asta dar nu gasesc in tara. Am nu stiu câte cunostinte care au fost sa vada Vermeer la Amsterdam. Puteti sa imi spuneti o expozitie calumea organizata la Bucuresti de la soldatii de teracota in vremea lui Ponta? Actualii guvernanti nu ar putea sa scrie asa ceva pentru ca nici nu stiu sa scrie in limba româna…

  2.  

    Stimate Domnule Prim-Ministru,

    Vă mulțumesc pentru știrile plăcute pe care le împărtățiți cu atîta generozitate.

    Cu respect și urarea de a reveni cu bine acasă.

    V.Buga  

     

    Sent: Friday, April 28, 2023 at 12:45 PM

Lasă un răspuns