7 gânduri despre “Înregistrarea dezbaterii de la Fundația Titulescu – ”Ucraina – un an de război”

  1. Un an de razboi in Ucraina: Despre un raport de 1:4

    Ziua de 24 februarie, de ieri si din urma cu un an, ar fi „Ziua Clarității Morale”. Asa graita nu Zarathustra, ci altcineva, absolut nesemnificativ moral, caruia i-a iesit din gura acest porumbel, care trebuie disecat. Parafrazand irelevanta expresie doar pentru a evidentia un antagonism asimetric, trebuie spus ca exista si un „An al Opacitatii Morale”, in care majoritatea covarsitoare a Lumii a fost in dezacord total cu ajutorul militar oferit de Occident Ucrainei impotriva Rusiei.

    Presedintele american Joe Biden evidentia, in discursul sustinut la Kiev, luni, in concertul sirenelor de alerta privind raidurile rusilor, ca „peste 50 de țări ajută Ucraina”. Este foarte putin, cu mult sub asteptarile zurbagiilor propagandei globaliste. Suspectand falsul si inselaciunea, din cele circa 200 de tari membre ale ONU, aproape trei sferturi din ele au ales sa stea deoparte, in anul care s-a scurs. In termenii unui raport de forte, acesta situatie, paradoxala sau nu, este de 1:4, adica la o entitate pentru „Ziua Clarității Morale” ii corespund 4 entitati pentru „Anul Opacitatii Morale”. Sa fie acesti „Piotr Verhovnski” (conspirationist din romanul „Demonii”, din 1872, al genialului romancier rus Dostoievski), invocati si atribuiti de ziuaticul in cauza, atat de multi?! Ori poate este vorba despre mult mai putini, dar mult mai zgomotosi, de demonii globalismului si nazismului, infratiti genetic?! Cine a vazut imaginile dezgustatoare de la Kiev cu imbratisarea demonilor globalismului si nazismului isi poate da singur raspunsul.

    Incontestabil, meritul politologic al Hannei Arendt ramane nepieritor, care a teoretizat ca nimeni altcineva „totalitarism”-ul secolului XX, dar ma tem ca este nevoie de o alta „Hanna Arendt”, care sa conceptualizeze „globalitarism”-ul secolului XXI, adica totalitarismul erectizat la scara globala. Avem nevoie de o anatomie a globalitarismului cu masca umana. Acesta este adevarul asteptat, care ne va face liberi.

    • Bai Putin lover, bai pui de Soloviov, ce e aia „globalitarism cu masca umana”? Ne serveste Rusia un „globaloliubism” mai bun?

      Cind o sa ne tii lectii de NATOzism, un nou termen inventat de Kremlin pentru a crea baza ideologica pentru un alt motiv de razboi, generational? Hai baga, ca nu ne mai saturam de barbarismele voastre zilnice, inclusiv mediatice! Ucideti oameni, dar ucideti si suflete, in modul vostru cultural, traditional. Asta e folclorul vostru, despre cum ati ucis voi alti oameni. Daca stai sa te gandeshti bine, cam despre asta cintati si va bucurati.

      Rusia ii indoctrineaza si pe copii lor, fortandu-i de mici acum sa creasca si sa urasca Occidentul. Vin cu o noua program de „invatamint patriotic” care sa faca apologia crimelor Rusiei si sa ivete copiii de mici sa urasca noul dusman al Rusiei, Occidentul colectiv.

      Cine creaza ura, si dorinta de a ucide, mai parte tovarasheasca la acest razboi?

      Diversionismul mediatic, contorsionarea adevarului, sunt forme de satanism. Drumul vostru insa se intunericeshte rapid pentru ca trebuie sa raspundeti punctual la cite crime ati comis in Ucraina. O sa o faceti si pe pamint si pe lumea cealalta.

  2. Sper ca la anul pe timpul ăsta să nu comentăm despre ,,Moldova la un an de război „…
    Este posibil, deoarece alegerile prezidențiale americane sunt în 2024..

  3. Cresc suspiciunile rezonabile referitoare la inselatoriile globaliste privind razboiul proxy din Ucraina: Au aparut fracturi de incredere si la reuniunea G20 din India

    Clarificarile privind cauza si scopul reale ale razboiul din Ucraina sunt abia la inceput si destul de firave. Probabil ca acest proces controversat si anevoios de clarificare va fi de lunga durata, dar in mod cert l-a sfarsitul lui lumea se va trezi ca dintr-un somn adanc.

    S-a remarcat deja ca din cele aproape 200 de tari membre ale ONU doar 50 au ajutat militar Ucraina. E clar ca unui vot pentru Ucraina i se opun 4 voturi contra. Insa starea de opinie pe acest subiect este in curs ireversibil de schimbare si in cadrul Grupului celor 20 (G20), unde SUA fac eforturi mari, probabil inutile, sa obtina o declaratie de condamnare a Rusiei. Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, este foarte vocala la reuniunea liderilor financiari din G20, care are loc in India si se incheie sambata, in a le pretinde o declarație de condamnare a războiului Rusiei din Ucraina în comunicatul final.

    Insa liderii financiari ai celor mai mari economii ale lumii s-au împotmolit in ultima zi în divergențe cu privire la războiul din Ucraina și la rezolvarea problemei datoriilor țărilor în curs de dezvoltare care se află în dificultate. Reuniunea miniștrilor de finanțe și a șefilor băncilor centrale din cadrul G20, desfasurata saptamana aceasta in apropierea orasului indian Bengaluru, se va încheia probabil mai târziu în cursul zilei de azi, fără un comunicat comun, deoarece nu a existat un consens cu privire la modul în care să descrie conflictul din Ucraina, potrivit unor participanti citati de Reuters. Semnificativ pentru evolutiile spre clarificarea definitiva este ca India nu dorește ca G20 să delibereze despre sancțiuni suplimentare abuzive împotriva Rusiei în timpul președinției sale de un an.

    • Mama, Mama (a Romanilor) ce mai lucrezi pentru Mama Rusie. Fragmente de absurd la patrat.

      Sunt curios daca o faci pentru ceva petrol lampant, sau ai tu o ura nevindecata pe SUA si Occident. Nu inteleg ce poate motiva nebunia retorica si dorinta de a ucide alti oameni.

  4. Nu am avut niciodata incredere in politica Ungariei, desi am inteles ca lucrurile stateau altfel pe timpul guvernarii socila democratilor. Ungaria vede in acest razboi o oportunitate si si-a asumat riscul de a fi partenerul Rusiei, vorbind acelasi limbaj cu sens pervertit, ca si rusii. Ultima mostra, Ministrul lor de Externe a declarat:

    „…Nici unguri şi nici de orice altă naţionalitate. Este clar că e nevoie de pace pentru a salva vieţi. Dar nu se va ajunge la pace cu sancţiuni ori livrări de arme” consideră el. ..”În timp ce noi aici vorbim despre pace, alţii iau decizii despre livrări de arme”, a amintit Peter Szijjarto. „E timpul ca toată lumea să înţeleagă că sancţiunile şi livrările de arme nu vor aduce pacea. Doar un armistiţiu şi negocieri de pace vor aduce pacea”, a subliniat şeful diplomaţiei ungare.”

    Deci logica ruseasca tipica cu mostre si aici pe blog : nu se ajunge la pace cu livrari de arme, deci stopati armele catre Ucraina. Nu ne spune dl ministru si ce se intimpla daca Rusia avanseaza pentru ca Ucraina nu se poate apara. Sigur, el ar vrea tare mult ca Rusia sa avanseze. Ar fi minunat sa ajunga la granita Romaniei, in asa fel incti ei sa poata impreuna sa-si dea mina peste Carpati. Vise umede marca Fidesz.

    Dar cu razboi se poate ajunge la pace? Se poate oricum ajunge, important e cine cistiga, fie prin lipsa armelor, sau prin livrari de arme. Ca dl. Ungur de Externe ar dori ca Rusia sa cistige e evident.

    https://www.dcnews.ro/peter-szijjarto-ministrul-de-externe-al-ungariei-majoritatea-tarilor-din-afara-europei-nu-inteleg-de-ce-europenii-vor-sa-faca-un-razboi-global_906731.html

Lasă un răspuns