6 gânduri despre “Declarația de răsboi făcută României de guvernul revoluționar al Rusiei (1918)

  1. Deci, Rusia sovietica a impuns „sanctiuni” pentru „oligarhii romani”, si ne-a sechestrat „Depositul de Aur” aflat la Moscova, fara probleme de legalitate despre proprietarul depositului. Era al statului roman sau al unor romani „oligarhi”?

    Nu cumva prin „Depositul de Aur” se afla si Tezaurul nostru national?

    Deci, e OK in stare de razboi sa sechestrezi bunurile adversarilor. Apropo, Elvetia a refuzat sa confiste”bunuri” ruseshti in sens general/”assets” ca si proprietati. A inghetat fonduri ruseshti, dar nu va confisca bunurile rusilor aflate in Elvetia.

    „Citing a report by a group of experts, the government said the expropriation of private assets of lawful origin without compensation was not permissible under Swiss law.”

    https://www.swissinfo.ch/eng/politics/swiss-russia-assets-ukraine/48288226

  2. Dl. Nastase capteaza aici diverse opinii „for the record”, banui. Cine stie ce aduce anul, daca nu ceasul?
    Pentru mine insa, conteaza rationalitatea si moralitatea exprimata in vorbe, cuvinte. Respectul se castiga prin munca, perseverenta, lectura, disciplina, dar mai ales prin bun simt si respect pentru cei care nu sunt poate atit de capabili de analize politice. Tocmai aici lucrea cooperativa pentru prosti, fara respect, inoculind otrava sovietica in capul altora.
    Cind citesc aberatii si cacofonii logistice, diversiuni si manipulari, contorsionari vulgare ale adevarului de provenienta sovietica, inteleg ca singurul mod pe care rusii il inteleg este sa te cobori la nivelul lor verbal. Nu poti sa ai respect pentru o cultura mediatica mincinoasa, care face apologia razboiului si a crimelor ruseshti.
    Asa ca, de acum incolo ma voi referi la kolhozul cultural-sovietic unde lucreaza ZeV si @fragmntedezec cu un apelativ mai usor de inteles pentru romani: „@Zev(i)Zec”, pe scurt pentru toata lumea firma „ZevZec”.
    ZevZecii vor sa traiasca intr-un nou URSS, sub un regim de dictatura, fara Choix a la Creme, dar cu tunuri si obuze. Cei care cer Channel sunt trimisi in Gulag, sau executatu sumar, conform listei de executii zilnice.
    Nu stiu daca ZevZecii au apucat ei acele vremuri sovitice pe care seful lor Putin le vrea inapoi. Cred ca nu-i va merge masina timpului, si s-ar putea trezi in vremuri nu chiar bune pentru rusi.
    Dar eu le-am apucat zilele alea intunecate sovietice, si chiar in inima comunismului, la Moscova. Ori rusii la acea vreme erau tare abrutizati de regim, si vad din nou acelasi parcurs istoric spre o dictatura fara mila, unde o oligarhie mafiota stapineshte o tara, si unde rusul de rind are dreptul sa fie trimis la razboi si sa moara pentru Rusia. Si aici se cam termina cu libertatile lor. Adevarul e ca rusul dus la razboi moare pentru niste nebuni care pretind ca se apara incepind un razboi.
    Si nimeni nu s-ar supara daca si-ar face hara-kiri la apus pentru Putin toti in acelasi moment. Drama e ca ne vor nu doar spectatori, dar ni se cere si noua acelasi lucru. Asa cum am spus: rusii nu pot sa sufere singuri, au nevoie de acel kolhoz al suferintei colective.
    Nu cred ca Occidentul va accepta vreodata propunerea de iubire ruseasca venita de la acest regim.

  3. Ce am invatat totusi din ce se intimpla pe blog? Unul din lucruri este ca teoria comertului liber, ca unul din garantii pacii, nu lucreaza, si ca globalismul prost gandit si implementat „la liber” nu lucreaza pe termen lung in avantajul pacii.
    China a incercat la greu sa devina singurul sau cel mai important vinzator de tehnologii, si asta e scopul lor final, ca americanii si occidentul sa devina dependenti total de China, evident, pentru a fi la mina lor. De aia ne momensc cu preturi mici. Ca si rusii cu gazul si mina pe robinet, China e cu mina, ochiul si timpanul pe industriile high tech. Este clar de mult timp ca Tik Tok e folosit ca scula globalizatore de chinezi, asa cum si aplicatiile americanilor sunt, fara indoiala, doar ca mai intervine factorul „incredere”. Increderea in drepturile tale, asa cum se vobea de drepturile omului la un moment dat, dreptul tau de a avea securitatea datelor personale, sa nu fie folosite de serviciile altor tari, devine primordial („privacy”). Ori eu am zero incredere ca o companie „privata” chinezeasca nu e doar un paravan pentru serviciile Partidului Comunist Chinez.

Lasă un răspuns