Forumul Crans Montana

Ieri, am sosit la Bruxelles pentru a participa la reuniunea Forumului Crans Montana, la invitația unui vechi prieten – Jean-Paul Carteron, membru fondator al Fundației Europene Titulescu. Îi datorez recunoștința pentru ajutorul pe care ni l-a dat în câștigarea procesului internațional care a permis aducerea în țară a osemintelor lui Titulescu, în urmă cu 26 de ani.

De altfel, în 1996, am organizat împreună o reuniune a Forumului la București, unde, între altele, a avut loc o celebră întâlnire între lideri israelieni și palestinieni.

Anul acesta, între temele de dezbatere au figurat subiecte de mare actualitate – spre exemplu raportul între adevăr și încredere în era digitală și manipularea opiniei publice prin fake news. O altă temă interesantă a fost aceea a dobândirii cetățeniei prin investiții în țara respectivă. Există numeroase exemple, unele în Europa, unde se poate dobândi cetățenia ca urmare a unor investiții de câteva sute de milioane de dolari/euro ( Portugalia, Cipru, Malta, Ungaria). Cu alte cuvinte, a devenit pașaportul o marfă ca oricare alta?

Cea mai interesantă dezbatere a fost însa cea de aseară, legată de problematica Balcanilor de Vest și de întrebarea dacă Uniunea Europeană este în măsură să-și respecte obligațiile asumate în această privință. O prezență importantă a fost cea a lui Zoran Zaev, premierul „Republicii Macedoniei de Nord”. El a explicat acordul cu Grecia referitor la denumirea țării lui și la perspectivele de accelerare, în aceste condiții, a negocierilor cu Uniunea Europeană. În același panel a participat Liliana Pavlova, cea care a coordonat președinția bulgară a Consiliului UE, care se încheie astăzi, și care a vorbit despre prioritățile bulgare în semestrul care s-a încheiat. Ea a menționat, între altele, faptul că formatul 16 plus 1, cu China va deveni, la Sofia, săptămâna viitoare, 17 plus 1, în condițiile în care se va adăuga și Grecia. Din România, la acest panel, au vorbit Tudor Buzatu, secretar de stat și Florian Coldea, fostul director adjunct al SRI. Ca să fiu obiectiv, prezentarea lui Florian Coldea, în engleză, pe tema aspectelor de securitate în zona Balcanilor de Vest, a fost judicioasă și convingătoare.

41 de gânduri despre “Forumul Crans Montana

 1. SUA: Sindicatul crimei cu reverberatii politice, “atac tintit”, cu cinci morti, la un jurnal de langa Washington. Presa si rasa, codul noii intimidari si culpabilizari. “Sindicatul vietii”, in asteptare

  Sindicatul crimei cu reverberatii politice, avand probabil cauze de aceeasi natura, judecand dupa cea a inputurilor sistematice, a provocat un nou atac in masa, soldat cu cinci morti si mai multi raniti, la sediul unui jurnal, Capital Gazette, din Annapolis, în Maryland (estul Statelor Unite), in apropiere de Washington. Scopul acestor crime impotriva populatiei civile, ca de altfel ale tuturor celor puse in scena de organizatiile secrete, despre care exista o indelungata documentare istorica privind controlul de catre acestea a accesului, pozitiilor si obiectivelor in/din politica SUA, este de modelare si conformare prin frica, culpabilizare si victimizare. Analiza contextuala si integrativa a noilor crime reveleaza opiniei publice ca presa si rasa sunt codul noii intimidari si culpabilizari. Capital este un cotidian local, iar autorul este “un tânăr alb în vârstă de circa 20 de ani”, potrivit canalului american de televiziune CBS. In imaginile livrate public, legate de speta, apar un politist de culoare in alerta cu un pistol mitraliera si poza unui tanar alb, cu datele civile de identificare. Stereotipul imagistic culpabilizator-rasial este astfel formatat si trimis ca un glont spre mentalul colectiv. „Ştim că au fost trimise ameninţări la Capital Gazette pe reţele sociale”, a declarat circumstantios politia locala, un factor agravant mai degraba pentru autoritati, prin in/actiune preventiva, decat pentru autor. In mod paradoxal, in mult laudata tara a “democratiei” si “drepturilor omului” nu exista partide si sindicate care sa lupte pentru drepturile politice si economice ale marii majoritati a populatiei. Ca aceasta din urma ar fi reprezentate de cele doua mari partide este doar o presupozitie, perpetua minoritate dominanta demonstrand cu totul altceva. Un partid al vietii si un sindicat al vietii, care sa apere dreptul primordial al omului la viata sunt inca in asteptare in SUA.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Dobandirea cetateniei unei tari prin investitii straine in tara respectiva mi se pare extrem de importanta, prin conexiune cu vechile politici ale imigratiei, din perioada planului Marshall, cand corporatiile au facut politica demografica in Europa de Vest (efectele se vad!), dar, mai ales, cu politicile de viitor, prin care dreptul de munca si cel adiacent de sedere temporara sa fie tratate distinct, pentru a nu repeta greselile trecutului.

  Apreciat de 1 persoană

  • Pătrunderea prin asemenea tertipuri în România nu este nici într-un caz în favoarea cetăţenilor ei ! În afara faptului că cineva vine în România şi cumpără câteva sute de hectare de pământ ca-n palmă şi-l lucrează cu români deveniţi un fel de şerbi pe pământurile lor, nu văd mare folos pentru România !
   Mai mult, vin şi cumpără tot felul de clădiri, chiar vechi conacuri boiereşti , după care le închiriază tot românilor pe bani grei !
   Eu înţeleg că ţăranul român, atent adus la sapă de lemn , vrea să scape de pământ vânzându-l pe nimic unor rechini străini, care cumpără aici un ha arabil cu preţul unui mp de la el din Olanda, Belgia, Israel sau Italia , dar oare Statul Român nu putea investi el nişte sume pentru protejarea terenurilor româneşti ?! Suntem singura ţară care permitem un asemenea jaf !
   Mă rog, mai sunt prin Africa, dar ca la noi la nimeni ! Sau prin Indonezia unde se dau foc la pădurile tropicale, apoi se cumpără pe nimic terenurile pârjolite pentru a se replanta palmieri al căror rod , mai ales uleiul este foarte rentabil şi des folosit în nenumărate feluri !
   Oare la noi, prin raderea sistematică pădurilor, de către tot felul de companii străine, ce vor să planteze în loc !? Sau fac lacuri de acumulare în urma puhoaielor care-i scapă şi de locuitorii din zonă ! De crime împotriva Statului Român văd că nici vorbă prin pieţele pline de păzitori ai statului de drept , mai ales de când a fost abolită şi pedeapsa cu moartea !
   Se pare că încă de atunci ştiau ce vor să facă !

   Apreciat de 1 persoană

 3. Coldea …
  Nu era pus pe liber pentru cate a facut ?
  Analiza lui convingatoare asupra Albaniei si Muntenegrului si Bosniei ? – dati-mi o perna sa pot dormi un pic .
  Singura data cand a vorbit in public a fost cand a citit o declaratie in limbaj de lemn dupa ce Udrea l-a numit direct ca fiind un personaj teribil , Rasputinul Romaniei anilor 2010 .
  Sinistru personaj .
  Sa-l ameninti pe Ponta cu puscaria pentru autostrada Brasov Comarnic ( era scumpa , ca e scump sa sapi in munte si in plus nu noi o faceam , ci strainii , pe banii lor , 8 miliarde de euro era ce ar fi platit utilizatorii la bariera timp de 20 de ani – si nu era normal sa strainii sa-si ia banii inapoi ? )
  Ce va inventa pentru Klaus in 2019 – isterie ca in 2014-2015 sau falsificam datele cu calculatorul , ca in 2004 – 2009 ?
  Ca esecul economiei infundate de PSD este greu de sustinut , am depasit croatii ( Zagreb , Dubrovnik , Split ) si columbienii ( Bogota , Cali ) la venitul pe cap de locuitor …

  Apreciază

 4. Nu ma indoiesc ca dl Coldea e un tip super dotat intelectual, dar depinde cum si-a folosit capacitatea. Daca o foloseshti malefic, sa promovezi un tip de stat totalitar, nu e vara, e iarna. Desigur, nu putem privi un personaj doar in alb si negru. Sunt sigur ca a facut si lcruri bune si mai putin bune.

  Dupa represiunea comunista insa, am asistat din 2005 incoace la un alt tip de represiune, cea basist-iohanista. Hotarirea CSAT din 2005, sub patronajul lui Basescu a permis unor institutii care ar fi trebuit sa se ocupe strict de mandatul lor, sa improvizeze despre coruptie, stricind ordinea in statul de drept, si sa atace libertatea presei. Asa rezulta cel putin din presa, si din imensa arhiva de devoalari despre abuzurile din justitie.

  http://www.mediafax.ro/politic/dragnea-si-tariceanu-vor-declasificarea-hotararii-csat-nr-17-care-sta-la-baza-protocoalelor-17324348

  Apreciază

 5. Scrisoarea celor 12 ambasade e jenanta, pentru ca nu elaboreaza exact si concret care sunt aspectele din reforma cu care nu sunt de acord aceste state. Lista please sa intelegem si noi astia fraieriti de Dragnea.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Acuzatii greve , grave de tot in voxbiz.ro si bugetul.ro ….

  Și totuși și el (Irinel Popescu) ca și mulți alți doctori de renume au fost victimele unui plan bine pus la punct, cu rolul de a distruge programele de transplant în România și a stopa progresul în medicina românească. Miza era de 2 miliarde de euro, bani care în loc să fie utilizați eficient în România, trebuiau să aibă alte destinații, clinicile din Austria în principal, unde sunt implicate fundații MILIONARE, care pretind că ajut suferinzii. În realitate, doar 30% din bani ajung la pacient, restul în buzunarele fondatorilor care pozează în îngeri coborâți din ceruri. Salariul unui chirurg român este de 10 ori mai mic decât venitul unui proprietar de astfel de ONG.
  Irinel Popescu, Narcis Copcă, Ioan Lascăr, Monica Pop, Gheorghe Burnei și un număr record de oncologi au intrat pe lista neagră și s-a încercat înlăturarea lor din peisajul medical utilizând celebrul instrument de scos din joc, JUSTIȚIA prin DNA, DGA sau chiar DIICOT
  voxbiz.ro Adevăruri nespuse din Spitalul Fundeni. Cât costă o viață pentru renumitul profesor doctor Irinel Popescu

  Mai bine vă operați în străinătate cu robotul”, îndeamnă diverse fundații ce scot bani din suferința bolnavilor. De ce să nu ne operăm totuși în România?
  Roboții îi avem, dar zac nefolosiți pentru că Ministerul nu vrea să aloce bani suplimentari. Mai bine Guvernul alege să-i dea pentru ajutoare sociale și să susțină industria alcoolului și a crâșmelor de țară. Bani se găsesc și pentru mitinguri de sute de mii de persoane, dar nu și pentru bolnavii condamnați la suferință de un sistem criminal.

  Indignată și uluită că în România, cu premeditare, se oprește progresul în medicină, fie prin fabricarea unor dosare mizerabile, fie din cauza unor oameni politici care merg să se trateze în străinătate dacă au nevoie, am contactat toți miniștrii ai Sănătății pentru a explica cetățenilor care este motivul pentru care bolnavii din România nu pot beneficia de chirurgia robotică, în timp ce altor europeni le este extrem de accesibilă.
  Bugetul.ro EXCLUSIV! Condamnați la suferință din cauza banilor! Cine le refuză șansa la cel mai bun tratament pacienților din România și de ce

  Pe scurt – Romania a cumparat 8 roboti Da Vinci de operatie … care sunt nefolosositi

  Cel care a tăiat primul fondurile în anul 2013 pentru chirurgia robotică a fost liberalul Eugen Nicolaescu. „Am tăiat fondurile pentru că am fost informat că banii nu erau folosiți. Așa mi s-a spus din minister și atunci am considerat că este mai eficient să-i aloc în alte direcții. Pentru Sănătate mereu au fost bani foarte puțini și este greu să-i împarți. Avem boli rare, fel și fel de programe. Și atunci am luat această decizie, dar eu am fost doar un an ministru„
  Bugetul.ro EXCLUSIV! Condamnați la suferință din cauza banilor! Cine le refuză șansa la cel mai bun tratament pacienților din România și de ce

  Si mai am /www.ziardecluj.ro/ DaVinci stă degeaba, chirurgii migrează. Medicii clujeni instruiți în chirurgia robotică, chemați să opereze în privat

  Din 2013 – 2014b acest program national nu mai exista in cadrul Ministerului Sanatatii si inca din 2013-2014 se discuta si a ramas la faza de discutii ca acest program national de diagnostic si tratament cu aparataura de inalta performanta sa fie subventionat sau sa fie de la bugetul Casei de Asigurari de Sanatate, lucru care pana la ora actuala nu s-a realizat”, recunoaste prof. Nicolae Constantea, manager al Spitalului Municipal Cluj-Napoca.

  Ma rog cauta si gasesc cvateva articole ca in fine! , har Domnului!!, robotiii sunt folositi…

  red ca ar trebui ca unii mistrii sa beleascva mai bine ochii in ministerele pe care le pastoresc. Ca Statul Paralel este de gapt birocratia autinomizata si sacapata de sub control politic. Fata de ministrul trecatir functinarul de minister are continuitate .. cunoaste – nu, nu meserie de medic samd ci doar continutul fisetelor si serrtarelor si istoricul – dsi poate sa influenteze decizia. De exmplu am cea mai prosta parere despre minesterialtul lui Eugen Nicolaescu … insa este f pozibil ca in cazul cu robotii Nicolaescu sa fi actionat „teleghidat” de niste functionari , sa zicem, cu partis prix. Dupa care a fost si mai usor cu ceilalti ministri …

  Eu am mai scris nu mult timp in urma ca unii prein unele minstere cam … cam joaca in deplasare … si nu numai sub conducerea mioapa a Camencitei Internista.

  Ca mai stiu una buna ! Buna rau!!!
  Ministerului Educației Naționale ii pune de un program de „educație parentală” …

  Cred ca ar fi cazul sa se „beleasca ochii” si apoi sa se aplice cateva suturi in fund numite politicos demiteri. SI cu explicatii publooce „pentru ca spa opus operatiilor cu robot” sau „in loc sa vada cum se cu anaflafatetii fiunctionali se ocupa cu prostii” …
  Sper ca si unii din PSD se mai uita pe aici …

  Apreciat de 4 persoane

  • Şi dacă se uită, ce? Este vreunul din capul lui acolo? M-am lămurit definitiv. Maşinăria, angrenajul – este atoatecuprinzător! Suntem mâncați/terminați/condamnați.

   Apreciază

 7. Vanzarea de rezidente sau cetatenii straine a devenit de foarte multi ani si pentru multe tari un instrument de dezvoltare economica , de atras investitii straine , de recrutare a fortei de munca inalt calificate pe de o parte , iar pe de alta parte de cautat terenuri mai fertile pentru dezvoltarea afacerilor , sedii off-shore sau locatii pentru optimizare fiscal , de a scapa de saracie sau dictatura si mai nou refugiu pentru abuzurile judiciare .

  http://uk.businessinsider.com/countries-where-you-can-buy-citizenship-or-residency-2017-6

  Apreciat de 1 persoană

 8. Lupta anti-coruptie a fost din start anihilata cu aceste protocoale secrete ale parchetelor cu SRI. Orice bandit poate azi sa tipe ca a fost interogat de „Securitate”. Si probabil chiar sa scape daca i s-au incalcat drepturile.

  Pe de alta parte, cit de „democrat” si iubitori de „stat de drept” poate fi Seful unui stat membru al UE care amina la nesfirsit aplicarea unei hotariri a Curtii Constitutionale?

  Democratia in Romania e pisica politicienilor, fiecare tragind-o de coada ca sa miaune pentru el.

  Apreciat de 1 persoană

 9. ” Domnul general ” – cum ii spunea , referindu-se la el de mai multe ori , realizatorul TVR Lucaciu , a vorbit in engleza in Bruxelles , orasul francofon ?
  Pentru ca nu mai vorbesc franceza , romanasii cu functii in stat ai anilor 2010 ?
  Franceza nu facea parte din patrimoniul nostru cultural , o bogatie a romanilor pe care celelalte natiuni din Europa de Est nu o aveau ?
  Deja crapam de rusine auzindu-l pe Klaus dandu-i cu engleza lui Macron la Bucuresti ; franceza vorbita de ziarista politica a lui Digi , luand-o la intrebari judiciare pe Marine Le Pen , era jenanta intr-o clasa primara de la Dorohoi sau Segarcea ; la fel ziaristii TV sau de presa scrisa se adreseaza francezilor in engleza ! iar sefii Renault sau Carrefour din Romania , francezi , se adreseaza TVR sau in reuniuni publice din Romania in … engleza !

  Apreciază

 10. Ghita Bizonu’ spune:
  IUNIE 29, 2018 LA 3:44 PM

  Starea medicinei romanesti nu este chiar atat de neagra, asa cum o prezinta oengeurile mafiote si criminale care indeamna lumea sa se opereze in strainatate.
  Pana la urma, MANA MEDICULUI nu poate fi substituita de nici un ROBOT DIN LUME, atunci cand se impune o operatie complexa cu risc major pentru pacient, dar..si pentru chirurg. Robotii se folosesc in interventii de rutina (in baza unor proceduri perfect cuantificabile matematic), sau de complexitate relativ medie, cand se efectueaza operatii laparoscopice, sau se extirpa anumite organe (colicist, etc), avand avantajul ca ofera interventii minim invazive prin incizii rezonabile pentru pacient.
  Dar si acesti roboti sunt asistati de oameni profesionisti, iar mana, ochiul si competenta medicului sunt omniprezente si de neinlocuit.
  In ceea ce priveste investigatia, exista aparatura la nivel mondial, atat in sistemul de stat, cat si in cel privat. Sistemul privat chiar pe aceasta componenta (de investigatie) a medicinei s-a axat, in timp ce operatiile complexe se efectueaza tot in spitalele statului roman, asa blamate cum sunt ele de oameni rauvoitori.
  Si totusi, in ciuda opozitiei fostului ministru al Sanatatii (oengistul Voiculescu sinumaistiucumilcheama), in Romania s-au efectuat DOUA operatii de transplant de plaman.
  Individul zero barat pus in paranteza a invocat incapacitatea sistemului medical romanesc de a asigura conditii optime pentru perioada de refacere si monitorizare. Nimic mai fals.

  Citez referitor la prima operatie, efectuata in premiera nationala:

  ,,În noaptea de 17 spre 18 aprilie 2018 a fost realizat un transplant pulmonar la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Bucureşti. (…)Transplantul s-a efectuat, astăzi, la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” de la ora 04:00 până la ora 11.00, cu o pauză de o ora şi jumătate între cei doi plămâni.Pacientul care a fost supus intervenţiei se afla de un an pe lista de aşteptare a Spitalului Clinic „Sfânta Maria”. Pacientul a suportat bine operaţia extrem de complexă. Se află, conform procedurilor, în monitorizare pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către managerului Spitalului „Sfânta Maria”, Narcis Copcă.
  Potrivit sursei citate, echipa medicală l-a avut ca operator pe dr. Igor Tudorache, alături de doi chirurgi din Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, echipa de anestezie şi echipa de asistente specializate pe bloc operator din acelaşi spital.”
  SI
  ,,„Pacientul A.M., în vârstă de 36 de ani, care a beneficiat de primul transplant pulmonar realizat în România, se simte bine şi a fost externat de la Spitalul Clinic ‘Sfânta Maria’. Evoluţia post-transplant a bărbatului este favorabilă, la o lună de la intervenţia chirurgicală complexă. Pacientul va face reabilitare respiratorie la Spitalul Clinic Colentina, la Secţia de Pneumologie, special modernizată pentru pacienţii transplantaţi. Protocolul de tratament este similar celui de la Clinica MHH din Germania, unde pacienţii sunt reabilitaţi postoperator în centrul medical din Bad Fallingbostel, la aproximativ 70 de kilometri distanţă de Hanovra”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.”

  Iata ca sistemul medical romanesc, totusi, functioneaza, IN CIUDA oenegeurilor parazile si a DNA.
  INCA EXISTA OAMENI DE VALOARE IN ROMANIA, BIZOANE. Cei mai buni dintre ei NU AU EMIGRAT SI NICI NU O VOR FACE.
  Dar a venit timpul ca politicienii sa termine cu conflictele marunte, inutile si neproductive si sa gestioneze banii publici intr-un mod mult mai eficient, inclusiv pentru modernizarea si dotarea spitalelor la cele mai inalte standarde internationale. Nu se poate continua la infinit cu acest circ penibil in Romania, fara grave consecinte pentru generatiile urmatoare.
  Poate ca si noi, alegatorii, sau sustinatorii unuia, sau ai altuia, avem un rol de indeplinit, ce ceva mai multa responsabilitate.

  As conchide:
  Nu omorati speranta, d-ta, domnule bizon, si prietena dumitale….

  Apreciază

 11. Nu inteleg de ce MAE nu ii convoaca oficial pe ambasadorii care se baga in politica interna a Romaniei pentru explicatii. Asa se intimpla in toate tarile, cind sunt asemenea incidente, ambasadorii sunt convocati. Sa spuna domne pe puncte ce nu le place, si sa explice de ce se baga unde nu prea au voie conform dreptului international.

  Mai grav este ca ei se baga in politica interna, legitimind Presedintele si dezavuind Parlamentul si Guvernul, ceea ce inflameaza si mai tare conflictul inter. Asta nu duce la stabilitate in Romania.

  Ce ne tot plingem pe la TV?

  Apreciat de 1 persoană

 12. Ambasadorul SUA, Hans Klemm, continua sa bata apa in piua cu “promovarea” independentei justitiei romane: Cea mai mare contributie ar fi sa nu faca nimic

  Intr-un context in care, de cand se afla in postul de ambasador al SUA in Romania, declaratiile sale despre “sustinerea” independentei justitiei au capatat sensuri orwelliene, Hans Klemm a declarat, vineri, ca acest obiectiv politic american va fi promovat si in viitor. ”Vom promova valorile americane şi vom aplauda îmbrăţişarea de către România a unui viitor democratic şi consolidarea instituţiilor sale democratice, inclusiv a unui sistem judiciar independent”, a declarat Klemm la recepția organizată la Ambasada SUA din București cu ocazia Zilei Americii, de la care au lipsit Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă. Declaratia obsesiva a lui Hans Klemm de dragoste cu anasâna pentru justitia romana a inceput sa fie privita insa cu raceala ca de gheață, de cand din “imbratisarea” sa, cu procese inscenate, sentintele juridice au iesit masluite, cu victime geo/politice, care au fost condamnate si au suferit pe nedrept. Dragostea cu sila inseamna siluire, draga Hans. Cel mai bun lucru posibil ar fi nu sa faci ceva pentru independenta justitiei, care este ca o fata frumoasa si sanatoasa, ca orice romanca, ci sa nu faci nimic!

  Apreciat de 3 persoane

 13. Mu cred ca e smart sa nu te duci la o Receptie a unui stat partener strategic cind ai fost invitat si sa iti reprezinti tara. In locul lui Dragnea, Tariceanu, Dancila, m-as fi dus si in cuvintarea pe care as fi rostit-o public, as fi avut grija ca pe linga lucrurile pozitive ce unesc tarile sa imi manifest dezacordul fata de scrisoarea publica a ambasadelor. E vorba de Ziua Nationala a SUA nu ziua de nastere a lui Klemm.

  Apreciat de 2 persoane

  • Poate nu știți, de acolo din SUA, dar pe data de 29 iunie, jumătate din țară era sub ape. Cred că nu le ardeau de recepție persoanelor numite de dumneavoastră . Președintele nu a dat nicio recepție de Ziua Națională, pentru că avusese loc incendiul de la Colectiv, cu o lună în urmă, iar acum, când avem atâtea nenorociri în țară Premierul României trebuia să participe o recepție, chiar dacă era dată de Ambasada SUA. Ce-ar fi urlat presa!

   Apreciat de 2 persoane

 14. Un contributor face referire la calitatile intelectuale de exceptie ale lui Coldea-pacat ca cei dela Universitatea din Timisoara nu impartasesc aceeasi opinie.
  Cat despre motivul prezentei acelui personaj malefic la o asemenea reuniune, amfitrionul site-ului omite cu eleganta sa aminteasca onorurile primite de acela dela serviciile franceze/ deh, nimic nu-i gratis.

  Apreciază

 15. diasporean spune:
  IUNIE 29, 2018 LA 11:24 PM

  Foarte corect. Dragnea a demonstrat (pentru a cata oara ?) ca este echivalentul unui munte de lasitate, refuzand sa participe la receptia oferita de Ambasada SUA, unde ar fi avut prilejul sa spuna verde in fata ce crede despre sistem si despre amestecul ilegitim al ambasadelor in problemele interne ale Romaniei.
  Stiti ce e Dragnea ? Un fel de pseudo barbat angajat intr-o relatie intima cu o femeie si care, exact cand femeia ajunge la apogeu, se scoala, isi trage pantalonii si fuge in biroul sau de la Parlament, se incuie si arunca cheia. Realizati sentimentul imens si intens de frustrare lasat in urma…..
  Daca femeia ar fi tanara omniprezenta la reuniunile PSD, n-ar fi bai, dar, din pacate, personajul feminin este insasi Romania. Si……si cu banii…..

  Apreciază

 16. Am participat zilele acestea la o Expoziție Internațională de Artă Naivă, la Oradea, dedicată Centenarului Unirii, Am plecat prin Pasul Tușnad și m-am întors prin Pasul Oituz. În drumul prin munți, erau camioane întregi cu bușteni, iar pe marginea șoselelor, brazi care ,,așteptau” să fie încărcați. La întoarcere, la Odorheiul Secuiesc, ne-a prins o ploaie cumplită, iar o parte din oraș era inundat. Am ajuns acasă pe la ora 22 și primul lucru pe care l-am făcut a fost să deschid televizorul ca să văd ce zone sunt inundate. Ce mi-a fost să văd? Pe Președintele României, cuvântând despre justiție, Guvern, înrăit, criticând instituțiile statului român. Domnule Președinte, atât de mare vă este ura, atât de mult sunteți angajat ca să stopați intrarea României pe un făgaș drept de reglementare a legislației, de dezvoltare economică și de îmbunătățirea a situației materiale ale românilor, încât, la o recepție dată de o ambasadă, începeți să vă criticați țara?. Reveniți-vă ! Cu tot respectul, vă întreb: ce știți și ce vă mai interesează mai mult, în afara plimbatului cu bicicleta, practicării tenisului, golfului, amenajării vilei în care locuiți și a grădinii Palatului Cotroceni, cât și a criticării Guvernului, a opozanților politici în țară și pe unde vă plimbați, fără a ne informa ce ați obținut în beneficiul Românie? De ce pe tinerii frumoși și liberi și pe ceilalți cetățeni, pe care îi încurajați să iasă în stradă pentru ,, apărarea” statului de drept, nu-i îndemnați să facă voluntariat și cu dumneavoastră în frunte, îmbrăcat în geaca roșie, să ieșiți și să-i ajutați pe cei aflați sub ape?. Vă asigur că niciun procuror nu v-ar deschide vreun dosar penal, pentru corupție, pentru obținerea de foloase necuvenite, concretizate în creșterea capitalului politic!

  Apreciat de 1 persoană

 17. Trump o sa discute cu Putin despre Ucraina si pare ca e deschis sa discute inclusiv despre recunoasterea anexarii Crmeei de catre Rusia. La schimb cu ce? Ce mandat are Trump sa discute despre Ucraina? L-a imputernicit Poroshenko sau guvernul ucraenian? Da da, e OK. Dar despre Transnistria si Basarabia l-a imputernicit cineva sa vorbeasca? Cine ne reprezinta interesele in discutia Trump-Putin?

  Oricum el pare ca vrea sa se retraga de peste tot, inclusiv cu trupele din Germania. De ce le-ar tine in Romania? Daca Putin ii propune sa iasa din Romania, de la Deveselu si de la alte locatii, se va retrage?

  Vremuri foarte tulburi, dar nu-i bai , romanii au fun cu Orban, Iohannis, #rezistentii, justitia etc etc. Eh…oftez si eu de neamul meu la incrucisari de drumuri si in timp si in spatiu.

  Apreciază

 18. Iohannis& USR & PNL (PPE) o tin una si buna ca guvernantii astia sunt „penali”, „hoti”, ca sunt o „banda de infractori”. PSD, „ciuma rosie”. Nu stiu cit de veridica e eticheta, dar stiu ca Iohannis de citeva ori a insultat Guvernul si membri ai guvernului. Daca e sef de stat i se permite orice? E mai presus de lege? Cum sa iti bati joc de propriul guvern, pe care l-ai investit in fata mai marilor lumii? Mare rusine pentru tara asta. Si mare semn de slabiciune in fata multelor amenintari de azi. Sigur cu asemenea „lideri” Romania va fi sfasiata.

  Apoi, Iohannis & Comp oare sunt niste ingerashi? Cei care au semnat protocoalele secrete, nu sunt o „banda”, o „mafie”? Nu sunt ei niste criminali care au atentat la statul de drept si la drepturile fundamentale ale cetatenilor? E usor sa dai vina pe Basescu, dar el ce si pe cine pazeste? De ce nu ii aresteaza Lazar sau Kovesi, sa ii investigheze? Bine, ea fiind semnatara, ar trebui sa se auto-aresteze, sa-si puna singura catushele alea mult iubite de #rezistentii stalinisti.

  Apreciat de 1 persoană

 19. Miroase a lovitura de stat, cu SRI scos din priza si Iohannis scos la incitare

  Se intampla miscari deosebit de periculoase in societatea romaneasca. Forte obscure par sa planuiasca o noua lovitura de stat, prin actiuni bine gandite ale unor grupari finantate din exterior. Sunt toate semnele!

  Pentru cine nu stie, loviturile de stat nu se dau cu mase mari de oameni in strada – acelea sunt revolutii – ci cu trupe mici, bine organizate, plasate in posturi cheie, gata sa actioneze la momentul potrivit, dupa planul gandit, in momentul producerii deliberate a unui eveniment de natura sa produca un impact major emotional, astfel incat statul sa fie adus in incapacitate de reactie.

  O recenta lovitura de stat, care a reusit, s-a produs imediat dupa 30 octombrie 2015 – data producerii tragediei de la Colectiv, in care au murit arsi de vii 64 de tineri, iar alti 180 au fost raniti. “A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca!” – a fost concluzia sinistra a presedintelui Klaus Iohannis dupa debarcarea fortata a premierului PSD Victor Ponta, amenintat de elemente din statul paralel ca va fi arestat, dupa ce in strada s-au regizat iesiri de revolta populara de catre grupuri si ONG-uri cu finantare externa, care incitau la ocuparea Guvernului si Parlamentului. Si dupa ce au fost inflamate toate canalele diplomatice. Sa nu uitam ca mai toti romanii nu cred in ideea unui accident datorat “coruptiei din administratie”, ci mai degraba in existenta unei maini criminale, care a dorit sa produca un maidan ucrainian si la Bucuresti.

  Succesul loviturii de stat de la finele lui 2015 a fost eliminarea PSD, dar si a oricarui alt partid de la guvernare, si aducerea unui guvern tehnocrat – Ciolos, impus de afara, cu tinta clara spolierea resurselor Romaniei si dirijarea banilor de investitii catre mari firme straine. Totul s-a reusit si cu grupuri mici din servicii, justitie si ONG-uri, care au reusit sa insufle politicienilor teama ca vor fi luati cu dosare penale daca nu vor face pasul inapoi. Numai si numai rezultatul catastrofal al guvernarii Ciolos, care a reaprins sentimentul de patriotism si mandrie al romanilor, a facut ca PSD sa revina la guvernare, intr-o proportie covarsitoare, la alegerile din decembrie 2016, dupa ce populatia s-a prins ca eram dirijati de afara, impotriva intereselor noastre, prin asa-zisa guvernare tehnocrata, concept care nu va mai fi imbratisat pentru multa vreme in Romania. Votul popular din decembrie 2016 a intors situatia in favoarea romanilor, spre necazul marilor ambasade, al multinationalelor, ONG-urilor sorosiste si mafiei din statul paralel.

  In ianuarie 2017, pe fondul unui eveniment nesperat de catre dusmanii Romaniei – emiterea de catre Guvernul PSD Grindeanu a OUG 13/2017 (declarata ulterior constituionala de CCR) – s-a incropit din mers un nou plan de lovitura de stat, la care s-au raliat forte imense externe. Serviciile au manipulat masiv retelele de socializare de tip Facebook, multinationalele si-au trimis angajatii in strada (au fost vazuti in strada pana si sefi de banci straine care de ani de zile nu platesc un lei impozit pe profit la stat); ONG-urile sorosiste si-au scos toti activistii in strada; marile ambasade au luat foc impotriva guvernului cu mesaje diversioniste ca democratia/justitia este pusa in pericol; coada de topor anti-nationala numita DNA a deschis un abuziv dosar penal impotriva Guvernului; iar in februarie 2017 s-a incercat debarcarea Puterii proaspat realeasa de popor. Foarte multi tineri au cazut prada manipularii infernale si au iesit in strada, fara sa realizeze ca ieseau impotriva intereselor nationale. In masele de manevra si cele manipulate, s-a coborat in geaca rosie insusi presedintele Klaus Iohannis, care a cerut caderea Guvernului PSD si i-a numit “penali” pe membrii Executivului pe care tocmai il investise in functie.

  Instigatorul national a renuntat la obligatia de a fi mediator si a incitat din strada la ura, la discriminare, impotriva democratiei, intr-o maniera cum nu s-a mai vazut vreodata la presedintele unei tari. Un adevarat atentat impotriva ordinii constitutionale, de la care, de atunci si pana azi, Iohannis nu a incetat sa se opreasca. A aruncat continuu etichete de “penali” impotriva guvernantilor (discirminare pentru care in 2018 Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii l-a amendat). Din 2017 si pana in prezent presedintele Iohannis a semanat continuu ura si vrajba in societate, astfel incat, mai ales din cauza lui, in anul centenarului societatea este mai divizata ca oricand.

  Am prezentat cele de mai sus pentru a semnala faptul ca Romania se afla din nou sub pericolul unei lovituri de stat. Cu Dacian Ciolos scos pe tusa la incalzire, pentru a fi readus sa preia Guvernarea.

  Am senzatia ca ceva ingrozitor, mult mai tragic decat crima de la Colectiv, pluteste in aer si e pe cale sa se produca, cu scopul ca PSD sa fie alungat de la Guvernare impotriva votului popular.

  Se observa ca metodele de actiune s-au exacerbat pana la mesaje fasciste si amenintari cu moartea. ONG-urile cu finantare sorosista sunt toata ziua in strada. Partidele de Opozitie (PNL si USR) actioneaza ca agenti straini, incitand la violente verbale si chiar fizice, totul culminand cu refuzul presedintelui de pune in aplicare decizia obligatorie a CCR de revocare a sefei DNA si mai cu seama cu incitarile acestuia, explicite, ca lumea sa iasa in strada si sa faca tot ce se poate pentru daramarea Guvernului PSD – ALDE. Extrem de grav, Presedintia Romaniei a incercat un santaj asupra unui judecator al CCR, pentru a-l forta sa plece spre a-i face loc la CCR sefei DNA, care trebuie revocata, si trebuie sa i se gaseasca un post de vaza, dar cu imunitate. Singura noutate prezenta e ca marile ambasade si multinationale nu mai apar, cel putin la vedere.

  Analizati cu atentie ultima declaratie, dinaintea motiunii PNL impotriva Guvernului PSD Dancila, a instigatorului national Klaus Iohannis: “cel mai mare partid din Romania se constituie intr-un grup de presiune sau grup de lobby pentru un infractor… pericolul e ca Guvernul poate da OUG fara sa fie constitutional, presedintele nu poate verifica constitutionalitatea. Cred ca trebuie sa tragem linie si sa terminam cu acest sistem de OUG. Aproape toate guvernele le-au folosit, cu precadere in vacanta de vara. Societatea civila trebuie sa fie alerta si dacă apar OUG care nu ar trebui sa existe, cum a fost OUG 13, sa protestam cu toată fermitatea impotriva acestei chestiuni”.

  Deci iata cum Presedintele minte deliberat, incalca obligatia de mediere, si incalca prezumtia de nevinovatie (lumea cu scaun la cap nu crede in condamnarea lui Dragnea din partea ICCJ care functioneaza pe protocol cu DNA si SRI), si incita masele la ura de clasa si sa iasa in strada impotriva Guvernului legitim, cu un mesaj care se constituie intr-un adevarat atentat la ordinea constitutionala.

  Cum poate sa afirme Klaus Iohannis ca exista pericolul ca Guvernul sa dea ordonante de urgenta, si ca acesta trebuie oprit, cand emiterea unor asemenea acte normative este dreptul constitutional al Guvernului!?!

  Cand Guvernul Ciolos, cu fosta ministresa a Justitiei Raluca Pruna, au dat in 2016 o OUG in care au modificat peste noapte peste 100 de articole din legislatia si procedura penala, Iohannis a tacut. Pentru ca era din tabara Ciolos. Sa nu uitam de acest Ciolos, PNL i-a platit anii trecuti milioane de lei pe afise electorale cu care au fost impanzite toate marile orase. De unde pana unde atatia bani dintr-o data pentru Ciolos?

  Cred ca Presedintele Romaniei se apropie pas cu pas de situatia de a fi acuzat de inalta tradare, pentru atentatele sale repetate impotriva ordinii constitutionale. Deja a incitat explicit la blocarea activitatii Guvernului intr-un domeniu in care e Executivul este abilitat de Constituie: sa emita ordonante. Asta este o actiune clara impotriva ordinii constitutionale!

  Si mai am o observatie impotriva SRI. Care mimeaza ca s-a retras din jocul protocoalelor, desi nu e asa, dar care azi face un joc antiromanesc extrem de periculos. SRI controleaza tot mediul on-line prin unitatea sa militara Cyberint (infiintata ilegal prin hotarare secreta CSAT, nu prin lege).

  Pe retelele de socializare in ultimele saptamani ne-am umplut de mesaje fasciste, care incita la intrarea cu topoare si furci in Parlament si Guvern, omoratul demnitarilor, violatul sotiilor si fiicelor lor, si alte asemenea acte care pun in pericol siguranta nationala. In lege sa scrie ca SRI “previne” si “inlatura” pericolele la adresa sigurantei nationale. Dar SRI nu face nimic impotriva acestor infractori, in vreme ce manifestarile fasciste prolifereaza in strada si pe retelele de socializare. Cred ca SRI e pe care sa tradeze din Romania, asa cum a tradat-o sub epoca Maior-Coldea cand a pus control pe natiune prin protocoalele ilegale. De data asta prin neimplicare intr-o situatie infractionala in care are obligatia sa intervina.

  Atentie mare, romani, in aceasta perioada la Klaus Iohannis, la Eduard Hellvig, la ONG-urile sorosiste si la mafia din statul paralel! Pericolul unei mari nenorociri pluteste in aer! Chiar in anul cand ar trebui sa sarbatorim in unitate 100 de ani de la Marea Unire!

  P.S. – Avem semnale ca mitingistii de profesie din strada, care au inceput sa se certe pe Facebook pe bani, sunt finantati din exterior, la negru, prin monede electronice Bitcoin, tocmai pentru a nu exista urme ale finantari lor, acest domeniu fiind nereglementat in Romania. Si ca in anumite centre, aceste monede electronice sunt convertite in lei si valuta, carate la plasa, si apoi impartite intre derbedei. Ce pazeste SRI?

  RAZVAN SAVALIUC

  Apreciază

 20. Marea Neagra: Declaratiile “energetice” ale Ungariei privind resursele romanesti off shore, care au iritat Romania, un apropo concurential sau excluziv la adresa SUA? Ori un semnal geopolitic al Estului?

  Departe de mine gandul de a face aprecieri sau defaimari gratuite, dar am observat ca reactiile de oportunitate geopolitica si geoeconomica ale Budapestei au fost mai timpurii in comparatie cu cele ale Bucurestiului. Ca o consecinta, tot comparativ, raporturile dintre costurile si beneficiile de oportunitate ale celor doua tari vecine, de rapiditate a adaptarii la noile tendinte si procese din mediul international, au fost net favorabile, si pe termen lung, vecinilor de la Vest. As da doar doua exemple, desprinderea de comunism si inceputul desprinderii de neo/liberalism. Se pare ca un al treilea exemplu este in curs de conturare. Am in vedere declaratiile “energetice” din ultimele zile ale Ungariei, privind resursele naturale ale Romaniei din Marea Neagra (off shore). Nu le pot citi decat intr-o cheie geopolitica si geoeconomica, mai précis de semnal in ceea ce priveste situarea de partea buna a istoriei recente si, mai ales, viitoare. Nu am o explicatie pentru reactiile cu intarziere ale clasei politice romanesti. Poate, este doar o ipoteza, ca exportatorii neo/liberalismului, in complicitate cu importatorii, au reusit sa fie mai invazivi si sa-l introduca, ma refer la neo/liberalism, mult mai adanc in tesuturile puterilor si institutiilor statului roman, provocand metastaza dezbinarii in “Cele doua Romanii”, dihotomice politic si/sau institutional etc. (o reinviere a istoriei interbelice, cu urmari de destramare dramatice, cunoscute, care se pot reproduce). Ori poate ca elita noastra politica a nutrit iluzia ca Statele Unite vor contribui decisiv la reunirea Basarabiei cu patria-mama. Visul reunificator romanesc a fost insa brutal risipit, in cel mai pur stil neocolonialist, de catre declaratia ambasadei americane de la Chisinau privind “independenta” liliputanului stat-fantoma, numai bun sa devina o colonie americana. A fost aproape suprarealist sa simti cum un al doilea jungher a fost infipt in spatele Romaniei istorice si de drept, dupa cel hitleristo-stalinist. Iar noi, ca naivii, am dat fuga la Washington cu lista de anagajamente ale Romaniei fata de SUA (v. vizita vicepremierului Ana Birchall), oferindu-le pe tava resursele energetice din Marea Neagra. Am aflat, azi, ca intre 2-19 iulie va fi o sesiune parlamentara extraordinara, care va vota renuntarea la resursele romanesti de petrol si gaze din Marea Neagra, o pierdere la peste 16 miliarde de euro. Daca declaratiile “energetice” ale Ungariei privind resursele romanesti off shore, care au iritat Romania, au fost un apropo concurential sau excluziv la adresa SUA, nu le pot comenta decat ca un semnal, nu neaparat ungar, ca a venit vremea sa ne intorcem cu fata spre regiune, catre vecini, fie ei nemijlociti sau geopolitici. Sa ne gandim la intelesurile adanci ale vorbei stravechi: Camasa este mai aproape decat haina si pielea decat camasa.

  Apreciază

 21. Ne merităm soarta :
  31 181 de semnături pentru petiţia online
  „Cerem pedepsirea lui Lucian Litoiu si a Nicoletei Borzan conform Legii
  Cerem pedepsirea conform Legii 205/2004 de catre organele competente din Romania a celor 2 persoane LUCIAN LITOIU si NICOLETA BORZAN care iau in adoptie pui de pisici si ii omoara …”şi

  665 de semnături pentru Petiţia ” Scrisoare deschisă Preşedintelui României pentru a retrimite în Parlament Legea Antisemitismului, pentru o dezbatere publică…”

  Apreciază

 22. Sunt multe asemanari intre viata politica din SUA si Romania. Societatea e divizata (evident in doua ca nu trivizata :)). Sunt unii care tipa „Lock them up!”, tot de (extrema) dreapta. Si acolo serviciile sunt acuzate ca tin cu democratii (spre deosebire de ale noastre si cu Putin). Exista cam acelasi tribalism in media dar si in expresiile publice. Democratii ameninta ca aduc un milion de oameni la Washington, ca si Dragnea cu ultima amenintare ca aduce milionul la Bucuresti. Nu am nimic cu Dragnea, dar nu sunt nici fan nici fan Iohgannis, Ciolos sau Barna. Nu vad azi un lider puternic, polarizant si bun pentru tara, in sensul sa o uneasca si sa-i dea un sens pentru viitor. Se proiecteaza unii din linia a doua dar nu sunt convingatori. De exemplu doamna Birchall pare ca se „strecoara” bine pe anumite coridoare asa dragalasha si supla cum e. Domnul Fifor pare un tip serios, cu o anumita seriozitate si duritate buna pentru un lider al armatei, dar e un pic timid cind vorbeste de Rusia, pentru ca recita din ce se spune prin ziare, sau ce aude de la colegii din NATO. E bine insa ca avem relatii de tehnica militara si cu americanii si cu elvetienii si cu nemtii. Asta e smart. Dar Romania desi se inzestreaza incetishor, si cu fregate si cu submarine, va ramine o furnicutza in fata elefantului de la est. Deci are nevoie disperata de aliati militari puternici ca sa isi asigure securitatea.

  Asa cum spunea si doamna Pippidi, opozitia nu exista decit in racneli si poticneli. Pina si Kelemen a enuntat eviudentul : „pai c facem, il schimbam pe Dragnea cu Orban, ce suntem nebuni?”. PNL are acest bolovan pe care daca nu il arunca trebuie sa il care in spate. Nu vor cistiga nici cu Orban, nici cu Iohannis nici cu Barna. Asta spre deliciul PSD-ALDE dar dpdv al democratiei nu e bine sa nu ai o opozitie buna.

  Am auzit ca pe basisti si o parte din pesedisti il maninca sa scoala „legea anti-romanismului”. Mi se pare o mare prostie, sincer. Cine stabileste care sunt criteriile sa fii „anti-roman”? Nu ne ajunge ca politicienii se acuza de „tradare de tara”? Vrem sa fim ocupati cu o alta lupta de clasa? Nu va ajunge lupta pentru cine apara Justitia?

  Apreciază

 23. P.S. Nici vorba de cateva sute de milioane,…cel mai scump program de cetatenie are Malta,1 mil. !Acu’ vad,…Tudor Buzatu,..ha ha,…plod de pesedist „fugar” oprit cu o numire !!! Jalnic !

  Domnule Presedinte Nastase,..nu comentati un pic numirea fiului vitreg a lui Melescanu in functia de Consul ? Dupa lege este conflic de interese,sau NU ?

  Apreciază

   • Eu , ca ardelean , cunosc rasismul anti-romanesc al populatiei maghiare din Romania – tot ce este romanesc este rau – din amintiri – golurile Romaniei la CM 1994 erau pur noroc , sportivii romani de mare nivel nu sunt romani ( chiar Balaci era ungur ! ) , golurile Stelei la Sevilla in 1986 sunt marcate de un ungur si un tigan , Romania ar fi copiat cubul Rubik si ca sanctiune ar fi fost obligata sa furnizeze Ungariei gratuit mii de Dacii , ce se invata in scoala cu Istoria Romaniei este o minciuna , Romania este un esec prin definitie etc etc etc ( a nu se confunda populatia maghiara din Romania cu Ungaria , locuita de o populatie maghiara educata si inteligenta )

    Apreciază

   • Domnule Presedinte,…cu siguranta o sa fiu la inaltime in momentul in care o sa apara ceva POZITIV ! Evenimentul la care ati participat din cate am inteles Nu a avut loc la noi in tara,nu ? Totusi,..insist cu intrebarea,…daca nu e cu suparare,

    P.S. Daca faceti o trecere in revista a evenimentelor organizate de dvs sia comentariilor mele o sa constatati ca ele sunt chiar foarte pozitive,…lansari de carte,forumuri de discutii etc,etc,…altceva din pacate NU prea am ce sa laud,

    Apreciază

 24. ,…se pare ca pierd vremea pe aici degeaba,…communism does not die ! Sunt atatea lucruri frumoase in viata mea,…va las sa va laudati aici intre voi si sa injurati maghiarii ! Ca doar altceva ce puteti sa faceti,…nimic constructiv ! Ati primit bucati de teritorii straine pentru cele 6 tradari din ultimii saizeci de ani din care ati traforat o tara pe care l-ati jufuit aducand in stare de ruina si continuati sa va aberati la adresa celor care au construit ceva ! Hai baieti si fete ,…liber la injuraturi,never NU mai intru pe acest blog !!!

  Domnule Presedinte,…de cate ori ati fost vandut de „apropiati’ trebuia sa invatati ca Nu trebuie sa-ti fie teama de cel care musca ci de cei care LING !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ati avut un loc special in sufletul meu (de nemultumit) pe care l-ati golit de continut !Puteti sa cenzurati si aceasta postare dar adevarul ramane,si ma bucur ca maca dvs cititi ! Toate bune va doresc in viata !

  Apreciază

   • Ce debiteaza horthystul ? Teiusul din Alba si Sangeorz Bai din Nasaud sunt ” teritorii straine ” ? Sannicolaul Roman de langa frontiera si Targu Lapus si Lugojul si Pecica si Careiul sunt ” teritorii straine ” ? Ei , ultimii veniti aici , vorbesc ?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.