Eveniment editorial excepțional la Fundație

Fundația Europeană Titulescu organizează miercuri, 27 iunie 2018, începând cu ora 17:00, prezentarea volumelor din seria:

„Documentele Unirii – 1918
România. Marea Unire 1918-2018 – 100 de cărți”.

Coordonator: Ioan SCURTU

Cu alocuțiuni din partea:

Prof. univ. dr. Corneliu-Mihail LUNGU
Prof. univ. dr. Ioan SCURTU
Dr. Lucian DINDIRICĂ
Lect. univ. dr. Ionuț COJOCARU
Dl. Aurel ȘTEFANACHI

Moderator:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și FARMEXIM S.A. și va avea loc la
Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

51 de gânduri despre “Eveniment editorial excepțional la Fundație

 1. Adrian B.
  ,,Nu vad ce poate face Dragnea in luptele viitoare inconjurat de personaje ca si Carmen Dan , Olguta Vasilescu , Rovana Plumb sau Ecaterina Andronescu .”

  Sa avem pardon, doamna Ecaterina Andronescu nu este in anturajul domnului Dragnea si, oricum, ,,joaca” in alta liga dpdv al competentei. Cel putin a invatat carte pe bune.

  Eu as fi mentionat-o , la loc de cinste, inaintea celorlalte stimabile doamne, pe Viorica Dancila.

  Apreciază

  • Poti sa ai toate scolile din lume ; daca n-ai caracter esti ZERO !!! Iar Ponta si madam Andronescu au dovedit ca nu au . Cat priveste campania de denigrare a d-nei Dancila mi se pare total nedreapta . Iarasi vedem lucrurile diferit ! Mie mi se pare o femeie curajoasa si isteata . Restul e doar propaganda … In schimb mi se par slabi unii membrii ai cabinetului .

   Apreciază

   • P.S. Isteata ta azi in Parlament,…citind,repet citea textul …so…”majorarile s au diminuat”,”Banca Monetara” in loc de Banca Mondiala si “aceaast dezinformare este o minciuna” ! Marfa de PM !!! Haul din capul ei este cat China,…si China….the big one,…

    Apreciază

   • @ Pali

    greselile pune-le pe seama emotiei si a presiunii din sala . Dumneata esti perfect , nu gresesti ? Cat priveste discursul a fost magistral !

    D-na Dancila a avut CURAJUL sa preia guvernarea intr-un moment foarte dificil pentru psd si pentru tara si si-a asumat riscul sa fie vanata de politia politica DNA . Dumneata ai fi avut curajul acesta ?

    Sa guvernezi o tara si sa faci fata acestei offensive si campanii de denigrare pornita de opozitie mi se pare clar o dovada de inteligenta . Mie personal , d-na Dancila mi se pare o femeie foarte ok , cu mult peste predecesorii sai Basescu , Boc , MRU , Ponta , Grindeanu si Tudose .
    Este usor sa arunci cu noroi in cineva , sa-l denigrezi , sa spui ca-i prost dar sa nu uitam totusi ca femeia asta are niste studii serioase , are o experienta profesionala si politica , a activat in psd de peste 20 de ani fara greseli .
    Sunt anumite probleme cu care nici eu nu sunt de acord ( cum ar fi anumite politici economice , componenta guvernului , etc. ) dar una peste alta treburile merg ok .

    Apreciază

 2. Curios, nimeni nu sufla o vorba despre Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia. Cine a urmarit meciurile, nu poate sa nu recunoasca organizarea ireprosabila a acestui eveniment.
  Vorba unui om de fotbal participand la comentariile de pe Digi Sport 1:
  ,,Avem, domnilor, acolo, un lider adevarat (adica un ,,tar”) care asigura ordine si disciplina de fier. Nimeni nu sufla in front, iar ospitalitatea gazdelor este la cel mai inalt nivel. Nu ca in Occidentul decadent facut varza de musulmani si de vacarmul permanent generat de ,,electronii liberi” numiti indivizi.”

  ..Am reprodus din minte, am mai si inflorit pe ici pe colo, dar esenta e cam aceeasi…
  ps
  De cand cu acest magnific eveniment sportiv, m-am informat despre ce se intampla (sau nu ) in Romania, mai mult din comentariile colegilor, in special citindu-l pe eruditul Fragmentarium.
  Referitor la viata politica de cartier rau famat, care intamplator si nemeritat se numeste Romania, sintetizez in stilul colegei Ana: Bleahh !
  pps
  Eu spun ca Germania castiga campionatul, DACA trece de grupe…alte pareri ? (Z)
  ppps
  Felicit Justitia din Basarabia. Nu s-a lasat impresionata d #rezistentii si basistii locali.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Domnul Macron se intalneste cu Papa Francisc si va incerca sa refaca legatura dintre statul laic francez si Biserica, tensionata la extrem dupa ce autoritatile franceze au recunoscut casatoria intre persoane de acelasi sex.
  Sunt extrem de curios ce fel de compromisuri vor fi dispuse sa faca partile, pentru ca obiectivul sa poata fi atins. Eu sunt oarecum sceptic, avand in vedere ca, oficial, Biserica se bazeaza pe principii, in timp ce statul laic occidental promoveaza valori. Nu e acelasi lucru, in fond si banul este o valoare, dar nu prea seamana a principiu. Dar daca admitem ca sexul in afara normelor si casatoriei traditionale se practica atat in interiorul cat si afara Bisericii Catolice, poate ca se va gasi un numitor comun, in cele din urma…

  Apreciază

 4. Ne pregătim cu suflet, spirit și intelect pentru Centenarul Unirii, iar Președintele Republicii ne dezbină, întreține ura, ne rânjește sadic, se plimbă cu bicicleta prin București. Cred că i-ar fi stat mai bine președinte la vreun club al cicliștilor sau al jucătorilor de golf, decât președinte al țării! Oare ce și cât a promis ca să fie președinte, de este atât de înverșunat împotriva celor ce vor să facă ceva pentru această țară? Sau pur și simplu este doar un sas mândru, încăpățânat, dictator și limitat!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Nişte mizerabili se folosesc de cele două (pre)nume ale Premierului , pentru a persifla permanent şi cu orice ocazie persoana respectivă !
  Dacă o chema Cosette, Vijulie, Chichirău, Prună, sau mai ştiu eu cum, dar mai ales ceva cu Sarah, Erika sau Edith, n-avea nimeni nimic cu ea ! Dar aşa ?!
  Auzi . Vasilica şi Viorica, nume neaoş româneşti !!!

  Apreciat de 1 persoană

 6. Suntem in tara lui Voda – Kafka , in afara podului de la Braila ( undeCNADR se impiedica de contracte pentru indepartarea retelelor electrice de pe amplasament ) , scapat ca prin minune , toate proiectele noastre de investitii mari sunt blocate de contestatii si deciziile judecatorilor fara sa putem spune cand cel putin unul va putea fi semnat cu un constructor .
  Metroul 5 , nemtoii de la Siemens contesta castigatorul nu stiu cui sistem electric si stam cu ochii-n soare , ce vreti .
  Campion este , indiscutabil , lotul care leaga autostrada de orasul Targu Mures – de-abia 9-10 km – constructor numit in septembrie 2015 ! ( TREI ANI ! ) – cu doua contestatii si o decizie , ca de obicei , nebuna a judecatorilor : ” obliga CNADR sa reevalueze celelalte cereri ” ( adica alt concurs ?! ) , decizie contestata de castigator … sa nu vorbesc de proaspata autostrada de centura bucuresteana Sud – trei-patru contestatii pe lot , de drumul expres Craiova Pitesti ( jumatatea de Vest desfintata de deciziile judecatoresti ) , de centura Timisoara Sud – castigator numit acum 8 luni – si doua contestatii si procese in asteptare .
  Stai ca se contesta astia inca inainte de a avea deciziile finale , numai auzi ca in plin examen de candidatura , X contesta pe Y si pe Z !
  Daca te indignezi suporterii lui Kovesi spun ” unde e statul de drept atunci? ” si ” foarte bine , PSD e incapabil sa duca ceva la capat , nu stiu face procedurile ” samd samd
  Nimeni nu poate pune ordine in acest talmes -balmes ?

  Apreciază

 7. @ZeV,

  analizați-vă mai atent neamurile şi, mai ales, parul din propriul ochi! Pentru un creştin habotnic judecați prea mult şi prea aspru pe alții. Toți oamenii au un destin în care sunt prinşi, cel mai adesea fără voia lor, se zbat şi vor să urce, se enervează pe semenii care îi încurcă, însă diferența o face deciziile pe care le iau, indiferent de dorințele şi frustrările proprii. Când auzi de militari în rezervă te umpli de respect, pe când la vederea unui căpşunar sau a unui muncitor în construcții în Italia ți se apleacă de superioritate şi plinătate de sine! Câți şi-au strâns neamurile necăjite de pe drumuri sau strâmtorate de necazuri? Strămoşii tuturor şi-au rupt copiii cu munca la câmp de mici! Mai scotociți-vă rădăcinile, lăsați infatuarea dracului deoparte!
  Şi nu că vă vorbesc, dar am simțit că meritați din nou o geantă in cap!

  Apreciat de 1 persoană

  • N-ați înțeles nimic!

   În plus, ar trebui să intuiți că am lucrat în aşa fel, încât să accentuez notele de dramatism, făcându-vă să luați de bună toată povestea. Cum puteți fi sigur că e vorba de neamurile mele sau că aşa s-au intâmplat toate??? Bine că aveți observații răutăcioase despre scriitura mea…

   Apreciază

 8. Invitarea lui Junker la Washington: Trump, in marginea dreptului comercial international (OMC): Suprataxarea UE si retragerea SUA din declaratia comuna a G7, instrumente de santaj si unilateraliat, monede interlope pentru piata de schimb

  Legatura dintre trecutul de magnat imobiliar al lui Donald Trump si prezentul sau de presedinte american incepe sa fie facuta din ce in ce mai des. Multi analisti cred ca Donald Trump duce politici speculative la Casa Alba, preluate din fostele sale indeletniciri, in care povestile de succes miliardar sunt bazate pe domenii si metode ale cifrelor mari, care prin manipulare fac posibil profitul speculativ. Asa, de pilda, capitalismul a speculat fara scrupule banci centrale, tari, regiuni, continente, provocand saracie si drame pentru miliarde de oameni, ale caror vieti nu inseamna nimic pentru speculatori.

  Pentru a intelege lumea din care a venit Trump, pe care din noua pozitie incerca sa o reproduca in relatiile internationale, este suficient sa analizam, reflexiv, cuvintele pe care acesta le-a adresat, la summitul G7, preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pe care acesta din urma le-a facut recent cunoscute in parlamentul regional din Bavaria: “„Jean-Claude, eşti un criminal brutal!”. Ele exprima frustrarea acuta a unui cunoscator detailist al bransei, care nu-si mai poate face mendrele la scara continentului european. In ciuda mitului privind libertatea pietei si schimbului, care continua inca sa circule eroizand SUA ca cel mai de seama exponent al modelului liberal, presedintele Donald Trump a inceput sa centralizeze economia americana si sa o conduca prin ordine executive in cel mai totalitar sau comunist mod posibil.

  Nu exista nicio indoiala ca impunerea de taxe abuzive pentru UE, fapt care il situeaza in marginea dreptului comercial international (OMC), si retragerea SUA din declaratia comerciala comuna a G7, legendata ca fiind facuta la “nervi” dupa presupuse declaratii scandaloase ale premierului canadian Justin Trudeau, despre care insa se poate presupune cu temei ca a facut parte din scenariu, nu sunt altceva decat instrumente de santaj si unilateraliat, monede interlope pentru piata de schimb, prin care Donald Trump incearca sa-si impuna vointa si conditiile inacceptabile, prin care sa domine si sa obtina avantaje exclusive, in relatiile cu europenii (si nu numai). In acest context modelat de americani, Donald Trump l-a invitat pe Jean-Claude Juncker, la Casa Albă, conform afirmaţiilor a doi oficiali UE. Invitatia a fost transmisa vineri de la Washington la Bruxelles. Trump doreste sa discute cu Junker despre piaţa de schimb bilaterala, care a fost puternic tensionata din cauza noilor taxe pentru importurile de oţel şi aluminiu impuse de Trump, la care UE a raspuns prin contramăsuri. Juncker a propus, la intalnirea G7, să mearga în SUA pentru a ajunge la un acord privind piaţa de schimb, evident, de pe pozitii egale si cu avantaje egale.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Adrian B. spune:
  IUNIE 27, 2018 LA 1:34 AM

  Nu ma intereseaza campania de denigrare a doamnei Dancila, avand in vedere ca am redus cu cel putin 90% timpul de vizionare a tembeliziunilor, eu pur si simplu constat ca in fruntea guvernului se afla o papusa dragnista de neam prost (un fel de țoapă provincială – vorba doamnei Ana), incapabilă de gandire proprie, incultă si agramată.
  Iti amintesti ca luata cu asalt de jurnalisti a dat in balbaiala si a intervenit Dragnea, din spate ? Nu-ti este clar ca Liviu Dragnea este seful de facto al guvernului ? Sau de felul jalnico-penibil in care s-a comportat la intalniri cu lideri straini, facand Romania de ras ?
  Orice prost din aceasta lume are (si) curaj, din motivul elementar ca nu constientizeaza ca este prost.
  Noi doi nu vedem lucrurile diferit, ne deosebim prin faptul ca unul din noi vede, iar celalalt vede doar ce vrea sa vada. E o problema de optica. Daca privesti prin ,,lentila” numita patima, totul poate sa apara distorsionat, in toate modurile posibile. De exemplu, privita astfel, doamna Dancila poate sa semene cu oricine, inclusiv cu doamna Thacher. Cum am mai spus, este o problema de optica, dar si una de imaginatie. Marturisesc ca am trecut de acest stadiu si vad lucrurile asa cum sunt, desi, de cele mai multe ori, nu-mi place deloc ce vad. In acele momente, bineinteles, trec pe TVR HD.
  …..Sa nu pierzi meciurile de azi, dupa palpitantul joc al Argentinei de aseara. Urmeaza Germania, sper sa nu ma dezamageasca, dupa ce am cotat-o cu prima sansa la un nou titlu mondial. (Z)

  Apreciază

  • @ Zev

   de baletul , de sucelile si rasucelile d-voastra de-a lungul timpului ne-am cam dumirit cu totii de pe blog . In ultimii ani ati fost si basist si antibasist , si kovesist si antikovesist , si psd-ist si antipsdist si pdlist si antipdlist , etc.
   Timpul le rezolva pe toate …

   Apreciat de 1 persoană

 10. Ana spune:
  IUNIE 26, 2018 LA 9:02 PM

  Nu incerc nimic, oricum e prea tarziu. Ce e spus si facut ramane definitiv in memorie si istorie.
  PS
  Cenusa e peste tot in jurul nostru, pana dincolo de orizont. ,,Inotam” prin ea in fiecare zi, rezulta asta si din comentariile dvs, important este, cred, sa ne mentinem capul deasupra (nu viceversa), cat ne mai tin puterile si capabilitatile cognitive.

  Apreciază

 11. Nu sunt la curent cu negocierile privind motiunea de cenzura, dar daca Victor Ponta incearca sa convinga parlamentari PSD sa voteze impotriva guvernului (dupa ce la precedentele motiuni a sustinut guvernele domnilor Grindeanu si Tudose), se va prabusi aproape ireversibil in ochii mei.
  Daca ar citi ce scriu acum, domnul Ponta ar putea sa procedeze aidoma UDMR: Sa nu participe la vot si sa nu se implice in jocuri meschine favorabile opozitiei. Oricat de rau ar fi Dragnea, dubleta Iohannis-Orban este infinit mai nociva pentru Romania.
  Se aude, Victore ? Doar nu-ti imaginezi ca Iohannis te propune premier. Daca si tu ma dezamagesti, atunci faceti bine si mergeti cu totii in…….voastre, pardon, la origini. Si sa nu mai iesiti de acolo pe vecie. Mai bine guvernator american, decat neispraviti ca voi. Toti, fara exceptie.

  Apreciază

 12. Amalia spune:
  IUNIE 27, 2018 LA 9:22 AM

  Da, limba romana are multe subtilitati. Tocmai de aceea un simplu cuvant poate schimba sensul unei propozitii si poate chiar stingheri prezenta unui alt cuvant, care, in mod normal, pare a fi la locul potrivit.
  In cazul nostru, ,,Nici nu a mai aparul niciodata”, suna intr-un fel, iar ,,Nu a mai aparut niciodata”, putintel altfel. In primul caz, cuvantul ,,nici” ar impune inlocuirea lui ,,niciodata” cu ,,vreodata”.
  Apropo de subtilitatile limbii…nu poti fi un inginer cu adevarat bun, daca in liceu (unul teoretic si de elita) nu ai luat 10 pe linie la limba romana. Un anume profesor Cohal (de la Negruzzi Iasi) spunea elevilor sai ca matematica este tot o forma de poezie si nu o poti intelege doar prin formule abstracte si insipide. (Z)

  Apreciază

 13. „MAMI, MAMI, UDEMERUȚU NU ȘTĂ CUMINTIE PE ȘCĂUNEL !!! ”

  Mai știți când se-nfiora madam Tatoiu că ce mai bărbat adevărat e Băsescu Traian ? Ei, cum să uitați, prieteni, așa ceva … că doar se-nfiora în direct și la o oră de vârf! Păi, așa mă trec și pe mine toate emoțiile pozitive, precum cutremurele de 4-5 grade pe scara Richter, când îl văd și-l aud pe Orban Ludovic. Stâncă de bărbat, zic!

  Spunea lumea că-i cârpă, de frica luʹ DOSARU’… dar el, nu și nu! Crin imperial ( pardon de cuvântul „CRIN” ) nu alta ! Îmi place în orice ipostază: cu maimuța pe umăr ( și eu nu sunt ignorantă, ca alții, eu ȘTIU care-i Orban în poză și care-i maimuța), cu clopul de doi metri pe scăfârlie, jucându-se cu săbiuța de carton și plastic, dându-se în tiribombă, cântând la vuvuzea cu o pasiune care m-a înfiorat pozitiv , țopăind în Piața Victoriei cu un aer răvășit de satir aflat la a doua tinerețe, patinând artistic, cu dublu tulup la final, zdrăngănindu-i din chitară Ralucăi Turcan, ca s-o întoarcă probabil de pe „centura politicii” unde o trimisese printr-un amabil mesaj anterior … totul , dar absolut totul e minunat la Ludovic al nostru! deoarece, el PE TOATE LE-A FĂCUT!

  Și demnitatea lui de politician ROMÂN , neclintită de nici o chemare la DNA, mă liniștește exact ca o întrebare cu răspuns cunoscut. DA! DA! DA! Acesta-i premierul de care avem nevoie, în guvernul de salvare națională PDL-USR-PMP ( se pregătesc pe margini, pentru anticipate și intrarea glorioasă la guvernare : MRÎ, adică partidul lui Cioloș și UNPR, adică „interesul național redivivus”, acesta din urmă având o siglă nouă: BALAMAUA!)

  Ludovic, un brav viitor prim-ministru providențial al României, care pregătește o moțiune de cenzură cu titlul „Scoală-te de pe scaun să mă pun eu”, a spus astăzi, 24 iunie 2018, la Suceava următoarele :

  ”UDMR a fost avertizat şi de PPE. După cum ştiţi, UDMR este membră a PPE, alături de PNL. Conducerea PPE a atras atenţia UDMR că nu este în linia politică (…) în modificarea legislaţiei în domeniul justiţiei alături de PSD. Aşteptăm o poziţionare din partea UDMR. Nu mi se pare normal să stea alături de Liviu Dragnea, să-i acorde în continuare un cec în alb, să-l gireze cu voturile parlamentarilor UDMR…” ( potrivit HOT NEWS.ro, 24 iunie 2018)

  I-auzi! PPE ar trebui să-l urecheze pe Udemeruțu , că se foiește pe scaun , și nu respectă linia politică a lu ʹ mami Joseph Daul iar Ludovic pune și el umărul ca să iasă nu numai o urecheală, ci și o admirabilă smotoceală din care micul Udemeruțu să priceapă că cine-i mami !!!

  Cum să nu-l iubești când vezi BĂRBATUL DE STAT ( român !) din el! Care bărbat sună clopoțelul până hăt! la Bruxelles, ca să priceapă și domnul Kelemen Hunor că dânsul , Ludovic, nu pupă doar dosuri de ficuși, cu ciubăre cu tot, ci, cu o plăcere sporită, și dosuri simandicoase de președinți ai MARELUI PARTID POPULAR EUROPEAN !

  Apreciat de 2 persoane

  • „Păi, așa mă trec și pe mine toate emoțiile pozitive, precum cutremurele de 4-5 grade pe scara Richter, când îl văd și-l aud pe Orban Ludovic. Stâncă de bărbat, zic!”
   Citindu-vă mi-am adus aminte că cineva observa cît de ghinionist e acest Richter : toate cutremurele au loc pe scara lui !
   Se pare că Sică-i calcă pe urme . Se anunţă un prim mare cutremur şi-n partidul lui…. Băsescu e deja foarte îngrijorat, că din două, nu poate scoate nici măcar unul ca lumea ! E vorbă nu doar de partide, ci şi de personalităţi capabile să preia statul paralel să-l ducă spre cele mai înalte culmi ale mizeriei politice, atent orchestrate de dictachiorul portuar, până i-a dat pasa decisivă actualului locatar din capul satului, cel mai prost cititor de texte româneşti din toate timpurile ! .

   Apreciat de 1 persoană

 14. ACESTE LUCRURI NE DOARE RĂU : CHELTUIREA NESĂBUITĂ A BANILOR PUBLICI

  MOTTO: „…Din 23 februarie 2017, când a devenit ministru, până în aprilie 2018, ministrul Tudorel Toader a fost în 16 deplasări externe care au costat 140.723 lei, potrivit datelor comunicate de ministerul Justiției la cererea ZIARE.com în baza Legii 544…Pe bani publici, desigur, inclusiv în destinații exotice.”( REVISTA 22, 25 IUNIE 2018)
  ………………………………………………………………………..
  Draga noastră Dora Vulcan, de la REVISTA 22, care o citezi pe Ioana, Ene, Dogioiu și toate celelalte nume… din ZIARE.com, păi, în REVISTA 22 am ajuns să publicăm noi astfel de exemple? Adică TOCMAI PĂLĂVRĂGIM CU NONȘALANȚĂ DESPRE FUNIA DIN CASA SPÂNZURATULUI?

  Dar pe domnul Gabriel Liiceanu- fire sensibilă!- l-a întrebat cineva dacă nu simte că îl trage curentul, așa, pe coloana vertebrală, citind aceste rânduri?

  Spun asta deoarece când Băsescu Traian a trimis avionul după dânsul, ca să-l ia din fața blocului și să-l depună la Neptun, pe nisipul fierbinte, în așteptarea unui șpriț filozofic, deloc nu s-a emoționat pentru costul de circa 10 000 de euro ( sau dolari, căci filozoful nu a fost interesat de amănunt) al întregului „deranj”. Ci, la întrebările jurnaliștilor, a răspuns, calm, așa: „…Nu pot fi întrebat de ce merg pe bani publici, pentru că nu eu trebuie să verific condiţiile călătoriei, pentru că eu sunt invitat. (…) Faptul că nişte intelectuali au cheltuit 10.000 de euro sau ce sumă s-a vehiculat mi se pare UN FLEAC ”.

  Păi, draga mea , dacă lui i s-a părut „un fleac” suma de 10 000 de euro (sau dolari, nu știu) , care reprezenta numai contravaloarea prețiosului transport, fără șpriț și mese-ntinse, cheltuiți ÎNTR-O SINGURĂ ZI, cum să ne indignăm noi că un ministru al României a cheltuit 30 000 de euro ÎNTR-UN AN ȘI DOUĂ LUNI ? Asta înseamnă 70,42 de euro pe zi, într-un an care nu e bisect… adică de 142 de ori mai puțin decât plimbarea lui Gabriel Liiceanu, de o zi, la Neptun…De-aia zic : râde lumea, dragă… râde lumea…

  Apreciat de 2 persoane

  • Gura nu-i mai tace, „iarba” nu-i mai place, piaţa nu-i dă pace, celei cu gura-n strungăreaţă şi înfăţişare ovină, dar dacă tot e pusă pe socoteală, ce-ar fi să se apuce şi de cea a lui Johannis :
   Să vadă câţi bani ne costă de la buget întâlnirile lui săptămânale cu doamna Carmen, ca să nu mai vorbim de toate excursiile cu sepepeştii după el şi ea şi apoi se poate apuca şi de socoteala Ministrului Justiţiei ! :mrgreen:

   Apreciază

 15. Domnului Zaharescu de la Iasi ( ZEV ) – nu crezi ca mergi cu provocarea prea departe ?
  Faci tu amalgam , ca-i aranjeaza pe sefii tai moscoviti , intre patriotii basarabeni si hipsterii lui Iohannis dar intre ei e atata legatura cat intre cercetasii catolici de 11 ani din scoli particulare de la Versaillles si militiile islamiste Shebab din Somalia .
  Aplauzi un vot furat , o alegere democratica anulata si pe scribii moscoviti din ” tribunale ” care au dictat-o ?
  De ce sa ne miram , tu esti acelasi individ care-i ura ” succes ” la alegeri lui Dodon acum un an .
  Daca crezi ca enervezi pe cineva – provoci zambete ca Bodiul , prim secretarul RSS Moldoveneasca in 1964 , atacandu-l pe Mao Zedong care afirmase in fata presei nipone ca Basarabia este romaneasca , sau ca taranul ” Grasco din raionul Falesti ” acelasi an care il punea la punct pe Mao si cardasia lui cu ” boierii ” , citez ” sub jugul boierilor romani eram biciuiti si alungati de pe pamantul nostru ” ?!

  Apreciază

 16. Bica condamnata, Sova pretinu lu Ponta condamnat, Udrea parca si ea, Dragnea condamnat (cu toate circumstantele in jurul abuzului in serviciu). O fi ea justitia cu probleme de protocoale, dar nu poti sa nu te gandesti: „oare toti astia care isi urla nevinovatia de prin Costa Rica, fugitii, chiar au un argument cind vorbesc cum ii nedreptateste justitia din Romania?”. Sigur, protocoale, statul de drept facut paralel, dar nu cred ca toti judecatorii aia au facut pact cu Diavolul si i-au condamnat pe nedrept.

  Pina la urma, daca ar avea constiinta curata s-ar intoarce, dar cred ca toti au fost un pic hotzi. O tzira numa, indeajuns pentru 4-5 ani la mititica.

  Apreciază

  • Cu această Justiție rătutită, nu mai știi care a fost condamnat pe drept și care – pe nedrept, iar, fiindcă această Justiție e arbitrară, unii au fugit fiindcă știu că ea nu le va face dreptate (unii dintre cei fugiți sunt probabil vinovați, alții – nevinovați).
   De exemplu, în interceptări, Orban vorbea clar despre fonduri de campanie și…(completați dv!).
   De exemplu, cu ar fi să fiți acuzat că ați cumpărat un bloc la subpreț după evaluarea ACUZATORULUI?

   Apreciat de 1 persoană

 17. Foarte , foarte tare discursul d-nei Viorica Dancila din Parlament ! Cum ar spune Mircea Badea ,i-a dezosat pe isteroizi …

  Azi dimineata , la Securitatea TV , fostii psd-isti grupati in jurul lui Ponta ( Mircea Dobre , ala care vroia sa aresteze site-urile de turism si cu Banicioiu ) ne spuneau ce rau e PSD-ul . Doamne fereste !
  Eu am anticipat cu ceva vreme in urma ca nu va trece mult timp pana cand o sa-i vedem pe Cozmin Gusa si Victor Ponta brat la brat , dand lectii de democratie .

  Apreciază

 18. Mattis la Beijing, Bolton la Moscova: O absenta diplomatica notabila. Fractura sau schimbare de prioritati in Politica Externa si de Securitate a SUA?

  In timp ce Jim Mattis, ministrul american al Apararii, se afla intr-un turneu de patru zile in Asia – marti si miercuri la Beijing, joi la Seul si vineri la Tokio -, John Bolton, consilierul pentru Securitate nationala al presedintelui SUA, Donald Trump, se afla, miercuri, la Moscova, unde va fi primit de presedintele rus Vladimir Putin, pentru un posibil aranjament privind un summit SUA-Rusia. Analistii internationali au fost luati oarecum prin surprindere de absenta scretarului de stat american, Mike Pompeo, din Politica Externa si de Securitate Americana (PESA) vizand cele doua cele mai importante directii, Moscova si Beijingul. Ori, in ordinea de prioritate inversa a celor doua capitale din Est, prin mutarea centrului de greutate al PESA in Asia-Pacific, Beijingul si Moscova. Sa fi intrat si Pompeo in conul de umbra al Casei Albe? Ar fi prea repede, dupa succesul din Singapore, privind summitul Trump-Kim. Sau poate tocmai de aceea, “succesul” incepand sa se dezumfle? Un posibil punct de inflexiune in aceasta dilema l-ar putea reprezenta indiciul ca cea mai recenta declaratie privind Coreea de Nord, referitoare la faptul ca SUA ii vor transmite in curand un calendar post-summit cu “cerinte specifice”, a venit din partea Departamentului Apararii, nu a Departamentului de Stat. Ori, Mattis nici nu l-a insotit pe Trump la intalnirea cu Kim, ci Pompeo si Bolton, care, fiind de fata la discutiile bilaterale, pot deci acoperi cel mai bine subiectul. La aceasta circumstanta se mai adauga una, ca Jim Mattis, candva favorit al presedintelui Donald Trump, pare sa fie discret indepartat de la consultari si luarea unor decizii pe care le dezaproba (cazarea migranţilor, renunţarea la manevrele cu Coreea de Sud, crearea unei forţe spaţiale etc.). Este insa plauzibila si ipoteza ca am putea asista de fapt la o partajare a responsabilitatilor de fond sau a titularilor principali de dosare: Bolton – Moscova, Mattis – Beijing, Pompeo – Phenian. Dar mai poate exista si o alta explicatie, care mi se pare cea mai probabila, motiv pentru care am lasat-o la sfarsit. Cred ca este vorba de o reprioritizare, de o revenire in forta in prim plan a problemelor de Securitate, in cadrul PESA, care ar justifica scoaterea in fata a celor doi responsabili pe Securitate si Aparare, Bolton si Mattis. O declaratie a lui Jim Mattis, facuta duminica in fata jurnalistilor, in care si-a motivat deplasarea la Beijing, mi se pare foarte elocventa in ceea ce priveste reprioritizarea problemelor de Securitate in ansamblul politicii Externe a SUA. Seful Pentagonului a afirmat că doreşte „să ia măsura” ambiţiilor strategice ale Chinei, care a instalat sisteme de armament sofisticat pe insulele artificiale în Marea Chinei de Sud, în sprijinul revendicărilor sale teritoriale. Desigur, declaratia lui Mattis in privinta ambitiilor strategice globale al Chinei, de care SUA se simt incomodate, este de un ridicol si de un penibil absolute. Dar, bineinteles, nu putem cere americanilor sa aiba aceste simturi, cand se aventureaza in apele Marii Chinei de Est si Marii Chinei de Sud, ca si cand SUA ar fi riverane acestora sau cele doua mari asiatico-chineze ar contine numele SUA in denumire. „Mă duc acolo pentru a obţine direct de la ei o opinie cu privire la relaţiile noastre strategice”, a spus Mattis. „Mă duc să port convorbiri”, a adăugat el. Oare, exista ceva care-i poate scoate pe americani din eroare, ridicol si penibil? Fara indoiala! Geografia si distantele sunt cele care fac diferenta si pot clarifica relatiile bilaterale chino-americane. Pentru China, intarirea prezentei militare in geografia toponimica apropiata si pe distante de proximitate se numeste politica de aparare, care este un drept si o obligatie legitime, potrivit dreptului national si international. Pentru SUA, “ratacirea” strategica intr-o geografie netoponimica, indepartata si pe distante lungi implica riscurile aventurii si politicii de expansiune.

  Apreciază

 19. Cât de benefic ar fi să fie luate înseamă ,spusele PAPEI.

  MESAJ SPECIAL AL PAPEI FRANCOIS ȘI NU TREBUIE să fii catolic PENTRU a ÎNȚELEGE (Traducere din limba spaniolă)

  Pe măsură ce îmbătrânim și devenim înțelepți, ne dăm seama încet că:

  – Un ceas de 3000 € marchează același timp cu un ceas de 30 €.

  – Un portofel de 300 EUR conține aceeași sumă ca și portofelul de 30 EUR.

  – Solitudinea într-o casă de 70m2 sau 300m2 este aceeași.

  Sper că într-o zi vei realiza că fericirea voastră interioară nu vine din lucrurile materiale ale lumii.

  Nu contează dacă călătoriți în clasa întâi sau în economie, este același tarif dacă avionul cade.

  Sper că îți dai seama că atunci când ai prieteni și frați și surori cu care să vorbești, să râzi și să cânți, este o adevărată fericire.

  5 fapte incontestabile ale fericirii:

  1- Nu vă educați copiii să fie bogați, educați-i să fie fericiți, astfel încât ei să vadă valoarea lucrurilor și nu prețul lor.

  2 – Mâncați mâncarea ca și cum ar fi medicamentul, altfel ar trebui să vă luați medicamentul ca și cum ar fi fost alimente.

  3 – Persoana care te iubește nu te va părăsi niciodată. Chiar dacă există 100 de motive să renunți, veți găsi un motiv pentru a rămâne.

  4 – Există o mare diferență între a fi un om și a fi uman. Foarte puțini îl înțeleg.

  5 – Erai iubit când te-ai născut și vei fi iubit când vei muri. Între cele două depinde de tine.

  Cei mai buni medici din lume sunt:

  Lumina soarelui, odihna, exercițiul, dieta, încrederea în sine și … prietenii.

  Păstrați-le în toate etapele vieții și bucurați-vă de o viață sănătoasă. E greu pentru o ființă umană, ea nu cere să se nască, ea nu poate trăi, iar ea nu vrea să moară !!!!!!!

  Cel mai bun dar pe care-l poți da cuiva este timpul tău și trebuie întotdeauna să fie dat familiei sau unui bun prieten. Luați timp pentru a trimite acest mesaj cel puțin unui membru al familiei dvs. sau unui prieten

  Apreciat de 1 persoană

 20. O după-amiază emoţionantă la Fundaţia Titulescu : prezentarea a 100 de titluri legate de Marea Unire, câte unu pentru fiecare an care s-a scurs din 1918 până astăzi ! Un eveniment cât se poate de oportun în cadrul manifestărilor prilejuite de Centenar, dat fiind că asemenea documente, unele cu valoare memorialistică, îşi găsesc locul în istorie şi demonstrează că Unirea nu a fost un act singular, cu semnificaţii doar pentru România, ci s-a înscris într-un proces european, al formării statelor naţionale, început în sec. XIX şi finalizat practic la sfârşitul Primului Război Mondial. Cele 160 de volume arată totodată că Unirea nu a fost nici un act arbitrar, conjunctural, dictat din exterior, de la Paris ori Trianon, ci înfăptuirea unui ideal naţional, realizarea aspiraţiilor de secole ale românilor, conştienţi de comuniunea lor lingvistică şi religioasă.

  În Anul Centenarului avem fără îndoială datoria de a accentua, în interior şi peste hotare, reperele identităţii, unităţii şi fiinţei noastre naţionale. Să nu uităm însă că formarea statelor naţionale a avut drept corolar inevitabil apariţia minorităţilor transfrontaliere. Să nu pierdem din vedere nici faptul că este în mentalitatea minoritarilor să-i acuze pe majoritari de tot ce nu merge bine în ţară. Iar atunci când mulţi dintre conaţionalii noştri părăsesc România în căutarea unui trai mai bun în altă parte, putem înţelege de ce o parte dintre minoritari nu se comportă ca patrioţi români.

  Apreciat de 1 persoană

 21. Ieri am vazut un MOROI la tribuna Parlamentului : pe Traian Basescu . Acelasi moroi care a facut varza tara asta si care prin ’98 ne spunea ca Romania nu are nevoie de autostrazi vine astazi cu un tupeu bolnav si jegos si ii critica pe ministrul Transporturilor si pe PM ca sunt incompetenti !!!
  //numairezist cu Traian Basascu .
  Stie cineva cum e cu invitatiile alea in Parlament ca as veni eu personal sa-i arunc un cacat in bot acestui nemernic !!! Please , o invitatie …

  Apreciază

 22. Ce diferență între manifestările trecute în revistă de doamna Petculescu, și cifra 100 cu zerourile în chip de cătușe, purtată cu mândrie de unii manifestanți! adică să aniversăm centenarul cu cât mai mulți PSD-iști în închisori…

  Apreciază

 23. Ana
  ,,Cum puteți fi sigur că e vorba de neamurile mele sau că aşa s-au intâmplat toate??? ”

  De unde pana unde, mi se pare evident ca este vorba de dvs si numai de dvs in tot si in toate, indiferent daca scrieti fictiuni, sau relatati evenimente reale, mai mult sau mai putin contextualizate.
  In mod cert tot ceea ce va inspira este realitatea din jurul dvs. Totusi, incercati sa fiti mai putin pesimista. Tind sa devin si eu asa, influentat de comentariile dvs, din care orice firava speranta razbate cu extrem de mult greutate.
  Daca dvs va pierdeti in detalii, eu incerc sa ma raportez la intreg, cauze si efecte. Asta este deformatie profesionala, fie ca va place, fie ca nu. (Z)
  Ca dovada ca focusati pe detalii, uneori irelevante, spuneti: ,,Bine că aveți observații răutăcioase despre scriitura mea…”, dar ignorati ca v-am comparat cu un mare scriitor al satului romanesc. Sincer, comparatia nu este mimata, chiar regasesc in textele dvs cuvinte, fraze, scene si istorioare care descriu in amanuntime secvente din viata de fiecare zi a taranului roman, cu toate instinctele lui ancestrale si cu toate neamurile date de Dumnezeu, indiferent pe ce parte a Prutului traieste/traiesc.
  Practic, prin dvs, românismul se incapataneaza sa supravietuiasca, atat cu cele bune, cat si cu cele rele. Dar toate ,,crucile” sunt ale noastre si trebuie sa ni le ducem pana la capat, asta ne invata crestinismul adevarat, adica ortodoxia, fara de care taranul roman ar fi fost cu adevarat o simpla fictiune.

  Apreciază

  • ps
   Am mai gasit:
   ,,În plus, ar trebui să intuiți că am lucrat în aşa fel, încât să accentuez notele de dramatism, făcându-vă să luați de bună toată povestea..”

   Bun, am inteles, ati scris cu dedicatie…. Ce pot sa spun in afara de banalul ,,multumesc” ? (Z)

   Apreciază

 24. pupaza din tei

  Sa nu facem confuzie intre ,,patriotii basarabeni” si (asazisii) ,,unionisti” (stipendiati de opozitia #rezistento-basista din Romania.

  Hai sa revedem rezultatele din primul tur:

  La ora 23:10, odată cu numărarea a 92% din procesele verbale, se înregistrau următoarele rezultate: Ion Ceban (Partidul Socialiștilor)- 41,28%, Andrei Năstase (Platforma Partid Demnitate și Adevăr) – 31,84%, Silvia Radu (independent) – 17,6%, Constantin Codreanu (Partidul Unității Naționale) – 4,5%.

  REPET (pentru ca toate pupezele foste sau inca basiste sa priceapa):
  ,,Constantin Codreanu (Partidul Unității Naționale) – 4,5%.”

  Nu stii cine este Constantin Codreanu ? Hai sa-ti explic, ca la o ora de matematica a clasei a patra:
  ,,Constantin Codreanu, deputat din partea Partidului Mișcarea Populară în Parlamentul României și prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale, candidează pentru fotoliul de primar al Chișinăului sub titulatura de „candidatul unioniștilor””

  Restul (din cele scrise de tine), nu merita sa comentez.

  Apreciază

 25. Adrian B. spune:
  IUNIE 28, 2018 LA 3:54 PM

  Eu, kovesist ? Haidade….sa nu exageram.
  Te intreb, Adriane: Ce faci, de exemplu, cand iubesti o fata, de fatada o persoana decenta, eleganta si tandra, dar pe care o surprinzi in pat cu antrenorul de gimnastica aerobica ? (Z)
  Ei ? Mai poti sa ramai acelasi ? Doar daca esti (scuza-mi expresia) campion al tembelismului masculin.
  Uite, revenind in zona politichiei, pot sa spun ca pana in ceasul a paisprezecelea am fost alaturi de Victor Ponta, chiar impotriva tuturor. Dar daca Ponta a votat alaturi de Opozitie, in favoarea motiunii, mai pot fi consecvent ? N-am urmarit evenimentele din Parlament, dar il astept, oricum, cu explicatii si argumente si nu pe iRealitatea, post neofascist pe care il ignor in totalitate.
  SI NU NUMAI EU L-AM SUSTINUT PE PONTA, PE ACEST BLOG.
  Viata te/ne schimba, Adriane, si asa este normal. Poti sa sustii o ideologie, sau un principiu, sau o idee, dar nu cred ca exista oameni politici (adica persoane cu interese diverse, unele la vedere, altele ascunse) care sa merite atasamentul nostru pe viata. Omul trebuie sa se adapteze, daca vrea sa evolueze.
  Nu exista inger sau demon intr-o carcasa / anvelopa umanoida, ci, de regula, inger SI demon, in simbioza siametica (daca se poate spune asa) si intr-un echilibru mai mult sau mai putin stabil. Uneori predomina ingerul, dar alteori….. mi-e greu sa modelez matematic, in sens anticipativ, cum va evolua un individ sa altul. Nici macar pentru mine nu pot garanta ca voi fi doar Dr Jekyll….daramite pentru altul. Poate de vina este lumea non-valorica in care traim si in care credem ca putem fi cu totii ,,Charlii” far’ de limita si la modul egoist-absolut.
  In orice caz, cel mai rau lucru care i se poate intampla unui om, ar fi acela de a cadea in patima idolatriei, sau, invers, a urii totale si nemarginite. In ambele situatii ne vom pierde, cu siguranta, discernamantul, sau, mai mult, uzul ratiunii.
  Cum am mai spus, mai bine ne uitam la fotbal….poate mai prind o repriza….am fugit la televizor. (Z)

  Apreciază

 26. Lui Trump nu-i place NATO si se pare ca ar fi declarat in Canada la summitul G7 ca NATO e la fel de rau ca si NAFTA. O sa fie NATO pe agenda discutiilor lui cu Putin in iulie la Helsinki? Putin trebuie sa fie tare fericit ca are posibilitatea sa-l convinga pe Trump sa dizolve NATO, sau sa scoata SUA din organizatie.

  Trump pare ca are o strategie sa faca pace acolo unde sunt trupe americane si sa dezangajeze SUA dpdv militar. Exemplul este conflictul coreean.

  Ce va reusi el sa stabileasca cu Rusia? O noua reasezare a sferelor de influenta? Retragerea SUA din NATO si din Europa? Va lasa el securitatea Europei in mainile UE?

  Poate o sa discute despre Ucraina si rezolvarea situatiei de acolo. Dar cita incredere poate Trump sa aiba in cuvintul lui Putin (si invers)?

  In situatia asta fluida dpdv al securitatii Romania sta cum nu se poate mai prost. Romania ar vrea cu NATO si SUA, dar nu e clar ca si SUA ar mai vrea. Romania nu pare ca merge cu initiativa Franco-Germana despre aramata europeana.

  Culmea e ca agenda publica din Romania e detrunata complet de un conflict stupid despre cine are puterea si cine are voie sa se foloseasca de Justitie in lupta asta ca sa aibe avantaje politice. Romania este o victima a acestor sfasieri interne intre niste lideri care nu stiu sa dialogheze in interesul natiunii.

  Apreciază

 27. Recunosc ca sunt uimit de cita prostie domina in PSD vis a vis de declaratiile lor suparate pe Ambasade despre reforma in justitie. De dimineata pina seara toti pesedistii sunt in gura cu „statul paralel”. Pai cine e dom’ne arhitectul „statului paralel” si unde se afla el acum? Stimati fraieri, Arhitectul a Ambasador al Romaniei la Washington, si acolo el isi desfasoara activitatea …in interesul cui?

  Daca erau cit de cit inteligenti, il retrageau de la post si puneau pe Manda Ambasador. Sau pe cineva care le tine pancartele sus. Dar sa plingi cu lacrimi de crocodil ca Ambasada SUA se implica in reforma Justitiei, dar sa-l mentii la post pe Arhitect suna cumva a prostie cronica.

  Apreciază

 28. AMBASARIADA: COLECȚIE NOUĂ, DE PRIMĂVARĂ-VARĂ…

  MOTTO:„Noi, partenerii şi aliaţii internaţionali ai României, facem apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei (…) .
  Urmărim cu atenţie schimbările la codurile penal şi de procedură penală şi ne menţinem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva infracţiunilor violente, a infracţionalităţii organizate transfrontaliere, a infracţiunilor financiare şi a traficului de droguri şi de fiinţe umane. Încurajăm toate părţile implicate să reexamineze răspunsul experţilor juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii şi să solicite sprijinul experţilor juridici internaţionali cum sunt Grupul Statelor împotriva Corupţiei şi Comisia de la Veneţia”

  …………………………………………………………………………………………………………..
  Realitatea este că mi-era deja dor de un Mesaj comun al Ambasadelor vieții noastre, că dânsele cam demult nu ne-au ciufulit… Mai anii trecuți ieșeau ritmic, unitar, și ne trăgeau de perciuni din toate puterile, pe urmă, ca să ne deruteze, cred, atacau încrucișat, când LICURICIUL MARE, când LICURICIUL–LALEA sau LICURICIUL- BITTER- SUEDEZ , unul pe dreapta, unul pe stânga pentru ca să nu ne dezechilibrăm , și șutul pe care ni-l trăgea primul era rapid contrașutat de cel de-al doilea. Daʹ noi eram atenți, și nu ne surprindeau „atențiile” ambasadelor! Adică, deveniseră PREVIZIBILE ! Și noi ne și obișnuiserăm , întorceam și fesa cealaltă, ca nu cumva vreun LICURICI mai chior să suteze imprecis și să rateze ținta !

  Cum orice viitură ambasadorială scoate la suprafață și gunoaiele autohtone, nici bine n-a ieșit comunicatul că hop! a „opinat” la DIGI 24 și Liviu Avram, ăla cu slide-urile de la Bruxelles, de i-a plătit Macovei deplasarea și sandviciurile „de revoluție”, ca să facă România de râs în direct și la o oră de vârf la BIG BROTHER acasă , spunând că îi umblă guvernul în portofel, și ce nasol e cu social-democrații la conducerea țării. Astăzi a considerat că a venit iar „vremea lui” și a explicat publicului ignorant cum trebuie să citească modificările la Codul penal:

  „Prin modificările la Codul penal sunt favorizați infractorii cu gulere albe: autorii infracțiunilor de corupție și de serviciu. Dar prin modificările la Codul de procedură penală, care îngreunează munca procurorilor, sunt favorizați toți infractorii.
  Nu poți să aplici un cod mai favorabil pentru gulerele albe, demnitari, parlamentari, primari și un cod de procedură mai aspru pentru celelalte infracțiuni. Vor beneficia toți infractorii, la care se adaugă indulgențele pentru infracțiuni sofisticate”( Liviu Avram, DIGI 24 , 28 iunie 2018) .

  În aceste condiții, văzând eu toată mizeria asta , mi se pare legitim să-i dau dreptate unui prieten inteligent și atent la nuanțe, care trăiește de mai multă vreme în afară României, citez:

  „Ce căuta, dragă, mitingul PSD, ăla uriașul, în fața Palatului Victoria? Când vor învăța băieții ăștia că ei nu în Piața Victoriei trebuie să scandeze diverse chestii, ci fix în fața AMBASADELOR?”

  ………………………………………………………………………………
  P.S. Dacă nu știți cum arată Liviu Avram, cred că e timpul să-l căutați pe NET . Vi l-aș prezenta eu, dar, dacă nu mă învață @ Ghiță cel Bizon cum să lipesc poza, nu voi ști vreodată să fac șmecheria asta!

  Apreciat de 1 persoană

 29. Slalom urias printre drept si democratie: Departamentul de Stat al SUA critica justitia Republicii Moldova pentru anularea alegerilor de la Chisinau, ca urmare a incalcarii legii electorale! Cum ramane cu principiul independentei justitiei?

  Este incredibil pana unde poate ajunge insolenta Statelor Unite. Cred ca nu este un cuvant mai potrivit ca “Chutzpah”!, dintr-o limba pe care foarte probabil ca multi dintre liderii de la Washington o pricep, care sa exprime culmea indignarii pentru tupeul maxim. Prin el cred ca se poate transmite cel mai bine intensitatea dezaprobarii si dezamagirii fata de criticile surprinzatoare, nefondate si pur tendentioase ale diplomatiei americane la adresa unei sentinte judecatoresti moldovene/basarabene. Intr-un comunicat dat publicitatii, joi, Departamentul de Stat al SUA a criticat Curtea Suprema de Justiţie din Republica Moldova pentru invalidarea rezultatului alegerilor municipale, din 3 iunie, de la Chişinău, hotarare pe care au numit-o drept „o decizie netransparenta”. Americanii si-au insotit critica la adresa justitiei moldovene de avertismentul potrivit caruia invalidarea in cauza ar reprezenta o “ameninţare la adresa democraţiei” din statul moldovean.

  Pentru cei care urmaresc politica externa a Statelor Unite in tarile Europei Centrale si de Est, carora in faza de expansiune neoliberala in regiune, codificata ca “integrare euroatlantica”, le-au modelat malign politicile si institutiile judiciare, pentru a promova interesele vesticilor in dauna celor ale esticilor, este contrariant sa auda o opinie critica fata de statul de drept si independenta justitiei. Cu atat mai mult cu cat este una dintre putinele pozitii americane contrare, ori chiar in premiera, pe aceasta tema. La care s-au raliat si vest-europenii. Cand este vorba de noi colonii estice sau statu quo neo-est-colonial, este mai putin important pe ce mal atlantic te afli, fiind gasite cu usurinta limbajul comun si metodele comune.

  Dar, sa ne intelegem, SUA au facut din statul de drept si independenta justitiei un fel de “sfinte moaste”, in fata carora democratia nu are niciun drept de apel, numai atunci cand este vorba despre interesele americane, invariabil aparate si promovate cu ajutorul celor doua instrumente, care au fost indelung slefuite, atent programate si puse in maini demne de increderea si interesele americanilor sau, mai pe larg spus, occidentalilor. La aceasta situatie de nou colonialism, in Est, de supunere fata de legea stapanului, din Vest, s-a ajuns prin ruperea dreptului de democratie, a legii de vointa poporului. Fractura este confortabila pentru slalomul printre drept si democratie, niciodata, dupa cum lesne se poate observa in orice pozitie americana, nefacandu-se legatura dintre ele, ceea ce permite sa fie speculata cand una, cand alta, dupa cum le dicteaza interesele. Asa s-a ajuns, acum, ca SUA sa lase din gura “statul de drept” si “independenta justitiei” si sa o dea pe “democratie”. Invalidarea alegerilor de catre justiţia de la Chişinău a fost motivata de incalcarea legii electorale de catre proeuropeanul de dreapta Andrei Năstase si candidatul de stanga, socialistul Ion Ceban, care au facut apeluri de mobilizare la vot in ziua alegerilor pe retelele de socializare online. Aceste apeluri au fost efectiv o continuare a campaniei electorale, interzisă în ziua votării. Unde-i lege, nu-i tocmeala, legea se executa, nu se discuta, iar statul de drept si independenta justitiei sunt intangibile. Curtea Suprema moldoveana a anulat alegerile pentru ca s-a incalcat legea. Nici mai mult, nici mai putin.

  Apreciat de 2 persoane

  • Ion Cristoiu: „Sunt 28 de ani de babuism românesc, de temenele la ÎNALTA POARTĂ”

   Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă nu vor participa la recepţia organizată, vineri seara, de Ambasada SUA, eveniment care a fost comentat în direct la Antena 3, de jurnalistul Ion Cristoiu.

   De asemenea nici preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a participat la eveniment. În schimb, preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent, începând cu ora 19.15, De la ora 19.30 amabasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm va ţine un discurs.

   Referitor la acest eveniment, dar și despre faptul că președintele Klaus Iohannis și-a anunțat sosirea în timp ce reprezentanții Puterii au refuzat categoric participarea la recepție, cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu a făcut declarații incendiare:

   „Cred că este un război civil politic, ca să zic așa. Niciuna dintre părți nu cedează. Salut gestul majorității că nu se duce la recepție. Este un gest de normalitate. Nu există nicăieri în lume o asemenea excitație colectivă. În România, să nu te duci la ambasada SUA este o mare nenorocire. Este primul moment istoric în care se refuză o astfel de invitație.Cred ca recepția este o inițiativă a lui Klemm iar jumătate dintre invitați sunt agenți. Sunt 28 de ani de babuism românesc, de temenele la Inalta Poartă”, a declarat Ion Cristoiu la Antena 3.

   Apreciază

 30. Adrian B. spune:
  IUNIE 28, 2018 LA 9:39 PM

  Nu, tot ce se intampla azi se datoreaza incapacitatii PSD de a-si alege si/sau promova lideri pe masura provocarilor lumii de azi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.