Un aviz inutil pentru un referendum inutil

Mi se pare amuzantă procedura consultării parlamentului pentru referendumul anuntat de presedintele Iohannis. Nu este, neapărat, vina sa. Dar ce sens are să ceri (sa dai) un aviz, care, oricum este consultativ, pe o hologramă. Adică, să te pronunti nu pe intrebarea ce va fi adresată in cadrul referendumului ci pe „tema” pe care o are in vedere presedintele. Un fel de cec in alb, până la urmă oricum inutil. Prin decret, presedintele Iohannis poate să formuleze, intr-un cadru foarte larg a ceea ce inseamnă, de exemplu, lupta impotriva coruptiei, o intrebare  ce nu va mai putea fi cenzurată in niciun fel până la referendum pentru că invalidarea eventuală, ulterioară, de către CCR nu va putea anula efectele politice ale campaniei si ale votului respectiv. Ce părere ati avea de o formulare de genul :” Sunteti de acord cu introducerea pedepsei cu moartea pentru infractiunile de coruptie?” Existând si votul consultativ, anterior, al Parlamentului…

Eu cred că, in  conditiile necunoasterii intrebării ce va fi adresată la referendum, votul in Parlament ar fi trebuit să fie de abtinere.

Asa cum scriam in urmă cu câteva zile, tema coruptiei, respectiv a luptei anti-coruptie, a fost extrem de suculentă, politic, in ultimii 15 ani. Alimentată si din exterior, ea a permis „fezandarea” politicienilor si a oamenilor de afaceri români, in timp ce – ce să vezi? -, lupta asta a dus la ocuparea spatiului economic national, aproape complet, de către capitalul străin. Tratamentul indicat de MCV-uri a reusit, din pacate, pacientul e in sala de renimare, fără prea mari sanse de supravietuire.

Sigur, „coruptia” poate avea diferite semnificatii, lupta impotriva ei căpătând diverse forme.

Precizam, intr-o postare anterioară, că Primul Plan national de prevenire a coruptiei a fost adoptat de guvernul pe care l-am condus in 2001. Au urmat Măsuri de accelerare a aplicării acestui Plan, in 2002. In anul următor, a fost adoptată Legea nr.161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Tot in 2003, a vut loc revizuirea Constitutiei, fiind eliminată, spre exemplu, imunitatea parlamentarilor pentru fapte penale.

In anii următori, au fost adoptate Planuri nationale anti-coruptie de către toate guvernele care au urmat. Pentru perioada 2005-2007, pentru perioada 2008-2010, 2010-2012, 2012-2015.

Ultimul Plan national anticoruptie a fost adotat, prin HG nr 583/2016, in august anul trecut, de către guvernul Ciolos si vizează perioada 2016-2020. Si nimeni nu a cerut anularea acestui act normativ. Ceea ce arată că nimeni nu este, de principiu, impotriva luptei anti-coruptie.

Si atunci care ar fi rostul referendumului lansat de presedintele Iohannis?

65 de gânduri despre “Un aviz inutil pentru un referendum inutil

 1. PSD pe post de foale la focul lui Iohannis! Sunt de acord cu cheltuirea a zeci de milioane pentru finantarea mascata a campaniei electorale a lui KI in timp ce doamna Firea si managerul pus intempestiv la Colentina dau cu generozitate o noua tema pentru strada caci, nu gaseste bani sa plateasca medicii veniti de la Paris ca sa opereze la Bucuresti! Pentru acestia din urma, ies si eu in strada!

  Apreciază

  • Întotdeauna am spus că anticii, în special grecii, erau mai deştepţi decât noi. De pildă, Platon, când critica democraţia spunea că aceasta încurajează ignoranţa, că este înţeleasă de ignoranţi drept gândire liberă şi înseamnă alegerea capricioasă a conducătorilor. Avea dreptate: avem parlamentari care au votat in corpore Referendumul, am avut manifestanţi în Piaţa Victoriei cu gândire liberă şi am ales în mod capricios un preşedinte belea ( conform limbajului ignoranţilor cu gândire liberă).

   Apreciat de 1 persoană

 2. Mi-a spus cineva din Timisoara ca nepoata lui – care lucreaza pentru o firma de medicamente din Cluj Napoca – a fost indemnata de sefii ei din Cluj sa iasa la demonstratiile din Timisoara impreuna cu inca 3 prieteni , sa faca poze de la manifestari si sa le posteze pe Facebook …

  Apreciază

 3. După o scurtă convorbire cu preşedintele, şeful pompierilor intră în clădire, încet, relaxat, cu mâinile în buzunare, fredonând uşor o melodie veselă:
  – Băieţi, echipaţi-vă încet, încet, sistematic, spălaţi maşina cu foarte multă grijă, să arate ca nouă. Atenţie la toate detaliile! Să fiţi prezentabili şi îngrijiţi.
  Luaţi ceva apa, nu multă, făceţi-vă siesta şi apoi mergeţi la incendiu, cu grijă, fără să aveţi viteză mare, fără să stârniţi praful, fiţi atenţi la stopuri, la trafic, la tot…
  Arde clădirea guvernului de ceva vreme şi ăia sunt blocaţi cu toţii înăuntru.

  Doi tipi discută:
  – Ştii care-i deosebirea dintre nenorocire şi catastrofă?
  – Da’ ce, nu-i acelaşi lucru?
  – A, nu! Dumneata te uiţi la televizor?
  Ştii candelabrul ăla uriaş de cristal din Camera Deputaţilor?
  Dacă ăsta ar cadea pe politicieni, ar fi o catastrofă, nu?
  – Da, şi? – Nenorocirea e că nu cade…

  Apreciază

 4. Personal,nu o sa particip la risipirea inutila a finantelor tarii,pt.un capriciu.
  Dar,am o alta intrebare,care nu are legatura cu subiectul dat,iar in calitate de jurist mi-as dori un raspuns pertinent,fara pozitionare de o parte sau alta:
  Poate fi revocat procurorul general,de catre ministrul justitiei?
  In conditiile art 132 dar si a legii,care prevede ca numiriea revine presedintelui,pe scurt,nu am intrat in mai multe detalii.
  Va mutumesc,anticipat!

  Apreciază

 5. Caum ca care este rostul referendumului?
  A) Sa intareasca ideea ca drt Kaiser este der Furher in Romania
  )S anwe demonstreze ca nici nemtii nu gandesc! Ca dintai a zis refernrdfum! ACUM!
  Acum se gandeste ce intrebare sa puna …

  Apreciat de 1 persoană

 6. Problema cu Ordonanța Dragnea- Grindeanu-Iordache, cu neamprostia lui Nicolicea, cu agresivitatea lui Serban Nicolae, este că se crează o atmosferă foarte tensionată, de permanentă suspiciune, ce împiedică să se discute calm și aplicat despre eventualele modificări aduse legilor și probabilelor abuzuri ale SRI și DNA.
  În plus, cum se poate face pace socială cu manipularea permanentă cu Soloș, multinaționale, forțe străine și ostile …?
  Cum să cred eu, de exemplu, că Președintele Comisiei de Control SRI, Țuțuianu, care spune sigur pe el că 85% din piață sunt manipulați, poate controla el eficient activitatea SRI când scoate asemenea bazaconii pe gură?
  În altă ordine de idei, dacă așa de simplă ar fi fost treaba cu dezincriminarea, vezi Curtea de la Alba, atunci Dragnea putea sta liniștit cu capul la cutie, scăpa de acuzație, își vedea liniștit de bugetul uriaș pentru Programul Național de Dezvoltare Locală ( în traducere liberă: bani pentru fidelizarea baronilor locali; prin urmare, adio autostrăzi!!), aflat la cheremul pixului său, nici gura nu-i mirosea, nici usturoi n-a mâncat.
  Dar nu! Omul și-a ridicat în cap o mare parte din Românie și cam tot Occidentul dându-și, de parcă ar mai fi fost nevoie, Ordonanță cu dedicație. E ilogic!
  De ce-o fi făcut-o oare?!
  Mi-am pus întrebarea pentru mine, nu aștept să găsim răspunsul împreună, l-am identificat singur.
  Pentru că acea dezincriminare nu se referă la situația sa.
  ”Curtea de Apel Alba Iulia motivează decizia de dezincriminare a infracţiunii de abuz în serviciu în dosarul fostului secretar al Consiliului Judeţean Hunedoara, Daniel Dan, prin faptul că acesta a încălcat o hotărâre de guvern şi nu o lege sau ordonanţă.”
  Luju.ro, Savaliuc, Stănescu…

  Apreciază

  • Draga de acod cu Nicolicea. Este cam redus.
   Insa Serban Nicolae ar trebui sa ia niste lectii de la ALbert de Monaco sa inbtete cum sa va vorbeasca.

   Si da 85 % dinpioata nusunt manioultai ci doar tampiti

   Apreciază

  • De ce a făcut-o?
   1. Să iasă la iveală că articolul referitor la abuz în serviciu nu mai e valabil.
   2. Să nu să se zică că nu au pus în aplicare recomandarea CCR.
   3.Să se demonstreze că tehnocraţii au avut un interes ca acest articol să nu mai existe. Retrocedarea unor imobile FDGR, filiala Sibiu, de către der Oberbürgermeister nu a fost un abuz în serviciu?
   Că nu le-a prea ieşit, este altă problemă. Mai există şi cozi de topor.

   Apreciază

  • Dar când a zis ăla în geacă roşie cu vestă antiglonţ ( cică-i ultimul răcnet al modei 😉 ) ” că nişte penali, bla, bla, bla, …” l-ai crezut n’aşa, vorba lu’ tătâne-tu Brucan ?! :mrgreen:
   Probabil tu eşti ăla din banc !
   Un mustăcios vine târziu acasă de la hanul tapetat cu lozinci mutinaţionale, cu muşterii frumoşi şi tineri, dar prea puţin rezistenţi la băutură ( ca şi la manipulări, de altfel 😉 ) şi spre surprinderea lui o găseşte pe nevastă-sa-n pat cu alt mustăcios : Dragnea ! :oops.
   La zbieretele disperate a lui D’Artagnian, soaţa îi aplică o pancardă frumos meşteşugită din lemn masiv peste cap şi-i spune drăgăstos :
   – Dragule, tu crezi ce vezi, sau ce-ţi spun eu ?: Dragnea este un nenorocit penal !
   Şi după ce se convinge că l-a adormit lovitura, continuă ” dar e bun, nu numai la pat, ci şi la Palat ! „:lol 😛

   Apreciat de 1 persoană

   • Pancarda, al cărei mesaj îi plăcuse foarte mult prin conţinutul ei acuzator-demascator
    ” Nu ne mai minţiţi, că albina n-are dinţi ! ”
    şi tocmai o adusese cu el, mai ales că trecuse nu numai prin mintea, atâta câtă e, a lui Nicuşor Dan, dar şi prin mâinile ce încasează milioane de euro de la Statul Român fără să facă nimic ( Clotilde Armand) .
    Acum se poate spune că îi intrase şi lui bine în cap. Nu numai mesajul, dar şi pancarda ! 😉
    Dovadă că nu şi-a revenit nici până acum şi umblă năuc de ici colo, zicând că-l cheamă ba Yoram, ba Unul, ba altul, dar oricum vine şi fără să-l cheme nimeni ! 😉

    Apreciat de 1 persoană

  • Optzeci si ceva la suta sunt votanii opozitiei, nu face confuzie si nu manipula.
   (Z)
   ps
   Cum se poate dialoga normal cu oameni ca d-ta, care insista sa afirme ca ordonanta este una cu dedicatie si nu accepta, nici o secunda, ca aceasta ar putea sa fie, pur si simplu, un pas inainte pe calea intrarii in legalitate si normalitate a Codurilor Penale ?
   Eu inteleg ca tot ce propune PSD este dubios. Dar, decat sa dormiti prin Parlament, puneti pe masa un proiect de lege alternativ, sau, cel putin, amendamente petinente. Se putea face asta, chiar daca ordonanta 13 ar fi intrat in vigoare.
   De fapt, nu ati vrut (desi ati avut timp berechet in 2016) sa implementati (prin initiativa guvernului Ciolos-Pruna-Macovei) deciziile CCR in totalitate. Am vazut, de altfel, ca, in orice domeniu, tehnocratii vostri, dar si voi, liberalii/pedelistii nu vreti decat putere si atat. Ce naiba sa faceti cu ea si pentru cine ?
   Stiti de ce ati tras de timp ? Deoarece ati apreciat gresit formularea CCR (decizia 405/2016):
   ,,prin indeplinire defectoasa se intelege prin incalcarea legii”.
   Asta nu inseamna ca decizia Curtii ramane un fel de erata la Coduri, revenind Instantelor sarcina interpretarii unui abuz in serviciu, in sensul explicitat de Curte.
   Tot in Decizia 405, mai scrie:
   ,,61. Curtea reţine că ilicitul penal este cea mai gravă formă de încălcare a unor valori sociale, iar consecinţele aplicării legii penale sunt dintre cele mai grave,astfel că stabilirea unor garanții împotriva arbitrariului prin reglementarea de către legiuitor a unor norme clare şi predictibile este obligatorie. Comportamentul interzis trebuie impus de către legiuitor chiar prin lege (înţeleasă ca act formal adoptat de Parlament, în temeiul art.73 alin.(1) din Constituţie, precum şi ca act material, cu putere de lege, emis de Guvern, în temeiul delegării legislative prevăzute de art.115 din Constituţie, respectiv ordonanţe şi ordonanţe de urgenţă ale Guvernului) neputând fi dedus, eventual, din raționamente ale judecătorului de natură să substituie normele juridice. În acest sens, instanţa de contencios
   constituţional a reţinut că, în sistemul continental, jurisprudenţa nu constituie izvor de drept aşa încât înţelesul unei norme să poată fi clarificat pe această cale, deoarece, într-un asemenea caz, judecătorul ar deveni legiuitor (Decizia nr.23 din 20 ianuarie 2016, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.240 din31 martie 2016, par.16).”
   COMENTEZ:
   Prin urmare, exista un caracter de urgenta si un guvern, orice guvern, are obligatia sa reglementeze, in termenul de 45 de zile. Astfel, se da peste cap sistemul justitiar, iar anchetatii pentru abuz in serviciu, achitati pe banda rulanta (dupa cum interpreteaza o Instanta, oricare ar fi ea, in actualul vid legislativ).
   Practic, abia prin Ordonanta 14, Guvernul a comis o ilegalitate (nerespectandu-si cu consecventa fisa postului).

   Apreciat de 1 persoană

 7. Este peste puterea mea de intelegere referendumul lui KWI . Este total INUTIL…. INDEMN TOTI ROMANII SA-I OFERE D-LUI KWI sugestii pentru o cheltuire mai buna a acestei sume de bani, din care sa reiasa intr-adevar CEVA CONCRET. Eu vreau trotuar pe prelungirea ghencea si pasarela la centura la domnesti, mai vreau metrou in dr taberei si niste medici mai buni la clinici si spitale. VOI????

  Apreciat de 1 persoană

  • Anne,aceasta cerere trebui adresata doar guvernului.Domnul KWI vrea sa ne intrebe daca este bine ca banii publici sa fie investiti in trotuare, pasarele, metrou, asistenta medicala, sau sa intre in conturile si asa grase ale politicienilor-oricare ar fi ei.

   Apreciază

 8. Avem un presedinte mediocru spre imbecil, palaria e uriasa pentru el, dar in schimb e plin de ura si aroganta. Arogant si prost e o combinatie fatala. Intrebarea gen „nu-i asa ca apa-i uda?”, nu foloseste la nimic si gaureste bugetul ala pentru care „finantistul” Werner e atat de ingrijorat. Este la fel de finantist cum este si jurist, prost! Sper ca fim mai norocosi la urmatoarele prezidentiale, si sa avem o alternativa serioasa la mediocrul asta, bun de nimic. A uitat cum ii curgeau mucii pe langa PSD si Voiculescu cand se milogea sa-l puna premier si i-a dat Basescu reject? Acum e mare dusman PSD…
  Cat despre firme, care si-au scos oamenii la proteste, stiu si eu cateva cazuri, din Bucuresti. Toti fani USR. Cam cat de naivi sa fie 8% din poporul asta incat sa se lase pacaliti de niste habarnisti dubiosi si vorbitori de romana stalcita, ca USR-istii astia? I-ati vazut in Parlament? Mahalagii, impertinenti, si complet pe dinafara de orice situatie.
  Sper sa nu mai iasa Iohannis presedinte vreodata si sa fie consemnat de Istorie asa cum este in realitate: un nimeni in drum, mediocru care a avut o sansa de a face ceva bun in viata lui ( nu ma refer la a saptea casa) si a ratat-o!

  Apreciat de 1 persoană

  • Langussi, sunt de acord ca cel pe care il blamati s-ar putea sa nu ramana in istirie drept cel mai…., dar reprezinta vointa a de doua ori si ceva mai multi romani in raport cu cei ce vor sa guverneze hoteste. Ganditi-va doar ca OUG 13 i-ar fi benefica in situatia de spre care faceti vorbire. Si mai zic ceva; sa nu ne credem formatori de opinie pe baza celor vazute la tv.

   Apreciază

 9. Ioh-Groh îmi e din ce în ce mai antipatic, de unde la început îmi era indiferent fiindcă îl comparam cu mușețelul, care, dacă nu face rău, nu face nici bine.
  La sila pe care mi-o face când pronunță românește ca Steluța Cătăniciu, cu vocalele lăbărțate, ca și când ar avea griș cu lapte în gură și se nevoiește să nu-i curgă pe bărbie, la sila pe care mi-o face când folosește cuvinte din argoul băieților de cartier și din limbajul colocvial fiindcă nu știe limba română literară și nu stăpânește stilul sobru, oficial, se adaugă sila pe care mi-o fac atitudinea și acțiunile lui de neam prost ascuns după o un nume german care la prima vedere impune respect. Ce e după paravan însă mă îngrețoșează.
  Nu dau doi bani pe referendumul lui, așa cum n-am dat pe cel al lui Băsescu cu cei 300 de parlamentari ai lui, o prostie populistă care a prins la cei fără educație democratică.

  Apreciat de 1 persoană

 10. In general si în ultima vreme, raspunsul dat de popoarele consultate prin referendum nu a fost dat la întrebarea pusa ci a fost reflectia atitutinii majoritatii populatiei fata de persoana care pune întrebarea, fata de politica pe care aceasta o conduce. Si totul, bine înteles, în contextul politic ,economic si social din MOMENTUL în care se da raspunsul (nu cel în care s-a pus întrebarea).
  In acest sens , lansarea unui referendum este o chestiune riscanta, fiind , în mare masura, dependenta de popularitatea la momentul referendumului a celui care a pus întrebarea.
  Mai mult decât un referendum, este vorba despre un plebiscit.
  In acest sens , exemplul lui David Cameron si al lui Matteo Renzi pot servi drept cazuri de scoala.
  Tot în acest sens, problema întrebarii concrete pe care o va pune Klaus Werner Johannis poporului român este lipsita de relevanta pentru moment.
  Mult mai importante vor fi evolutia pe scena publica , în fata ochiului public, de acum pâna în ziua referendumului ,a celor doua entitati antagoniste personificate în Presedintele Romaniei si blocul guvernamental.
  Presedintele mizeaza pe eventuala mai mare dispersare si atomizare a fortelor coalitiei, pe faptul ca ea exprima puncte de vedere si personalitati multiple, conciliate în cadrul unei întelegeri mai mult sau mai putin efemere. Entropia actioneaza în defavoarea lor.
  De partea sa, Johannis mizeaza pe o actiune de celula de criza , a unui comandament unic si cu lanturi de comanda scurte, obediente si, în general, eficiente.
  Nu cred ca trebuie sa ne închipuim ca K.W.J. îsi bate capul acum cu gasirea întrebarii miraculoase. Oricum, ea poate fi conceputa în asa fel încât raspunsul sa nu se întoarca împotriva persoanei sale, dar sa poata fi exploatat in favoarea sa. Renzi, daca nu si-ar fi angajat prezenta la guvernare în functie de raspunsul la întrebarea referendumului , ar mai fi putut fi Prim-ministru si astazi.
  Mult mai degraba, se ocupa cu verificarea si testarea lantului de comanda si a logisticii.
  P.N.L.si U.S.R. nu sunt decât intendenta (vivandierele) si vor fi „ajutate” sa tina pasul cu grosul trupelor.
  In locul coaiitiei de guvernare si al fortelor care o sustin, mi-as concentra toata atentia asupra tacticii pasilor urmatori. Strategia este (deja) implicita . Concentrare pe obiectiv, lupta împotriva dispersarii fortelor, maxima alerta permanenta, calm afisat.
  A priori, din pacate, mi se pare ca Guvernul pleaca cu un handicap.Câtiva jucatori de golf în echipa nu ar strica !

  Apreciat de 1 persoană

 11. Foarte tare gluma lui Mihai Gadea din emisiunea de aseara . De fapt , nici nu cred ca-i gluma …

  Cum se adreseaza intre ei conducatorii ” statului de drepti ” :

  – Ce faci mai zdreamta !
  – Bine , mai jegosule !

  Apreciază

 12. Sa ne aflam in treaba , sau sa ne bagam in seama, Spun uni ca in 12 ani , ca primar al Sibiului nu a tinut nici-o audienta nu s-a consultat cu sibieni .,Acum vrea sa se consulte cu tara , pe o problema ce se aplica si inca cu sarg cu drept si fara drept si chiar abuziv dupa cum se vede. BANI IN VANT,ce demonstreaza ca este o persoana incompetenta care nu cunoaste legislatia tari, UN MOFT PREZIDENTIAL, mai fac un gard linga gardul vecinului, sa avem garduri ,,,,,,in shimb mor oameni in spitale , copii fara vaccinuri si pe autostrazile ocupate de garda , coloana primarului de Sibiu .i

  Apreciază

 13. Putin importante intrebarea, prezenta si votul la referendum, cat timp dl Ghita nu a dat, in marturisile sale, nici un raspuns referitor la daca rezultatele electorale din 2004 incoace au fost corecte sau nu.

  Apreciază

 14. @Adrian Nastase

  Dvs il considerati inutil. Daca il va considera la fel si tov presedinte ori sfetnicii sai vor ajunge la concluzia ca le va fi greu sa stimuleze participarea atunci nu-l va mai convoca (sub 10% participare ar insemna flit total, sub 15% flit simplu iar daca un numar semnificativ de buletine vor fi anulate cu mentiunea „alta intrebare” atunci se va putea vorbi de un vot de blam).

  Se pare insa ca-i va rezolva ceva interese (nu intru in detalii acum) asa ca vom avea referendum.

  Remarc in continuare totala lipsa de inteligenta a aliantei majoritare in lupta politica. Unanimitatea votului din parlament pentru referendum este cel mai bun exemplu. Asa cum s-au prezentat lucrurile intrebarea este un truism iar parlamentarii puteau spune elegant ca nu au ce vota si, ca atare, se abtineau. Se vede ca saracii nici pe la biserica nu sunt dusi pentru ca ar fi stiut pilda ca nu te asociezi niciodata cu dracul – nici ca sa spui ca exista Dumnezeu.

  Si daca tot vorbim de Dumnezeu atunci iarasi este bine sa stim ca da, insa nu baga si-n traista. Au totusi atatea parghii la dispozitie pe care nu le folosesc. Ar putea sa-i bage-n corzi cu eleganta, punct cu punct, pas cu pas, zi de zi. Au inteles ceva directii de urmarit pe termen lung dar parca-s batuti in cap in ceea ce ar trebui sa fie atitudinea corecta de verticalitate si fermitate in fata evenimentelor (ex. 1. de ce nu se transeaza simplu toate alegatiile despre dezincriminarea abuzului in serviciu? Sunt unii in pozitii oficiale care se trezesc vorbind si mintind prin omisiune si nimeni nu-i pune la punct sau 2. analizate manifestatiile si contracarate eficient Mesajele, Logistica si Resursele – scotand in evidenta pentru fiecare categorie in parte minciunile, interesele ascunse dar si incalcarile legii sau 3. tocate marunt toate ezitarile si transformate in tot atatea lait motive de vaicareala catastrofica la adresa incompetentei, prostiei, relei intentii si tot ce mai vreti dvs – acum cu aprobarea bugetului ar putea fi un atac din toate directiile; toti sa-l puna la zid cu exemple concrete de blocaje / intarzieri ca sa intre in constiinta populatiei ca presedintele face rau in contrast cu parlamentul care a muncit non-stop; pana si prezenta membrilor guvernului in sedinta la ceas de seara a fost trecuta in registrul banditismului institutional si nu un efort onest de a accelera aprobarea bugetului).

  Si credeti-ma ca nu spun asta de mila psd ci pentru ca tara are enorm de pierdut daca intra in vria instabilitatii politice, institutionale, sociale, economice, administrative samd.

  Iertati-ma dar par impiedicati la minte grav de tot.

  Apreciază

 15. Găsesc că un președinte responsabil și preocupat, îngrijorat de soarta țării și a poporului trebuie să lucreze multe ore pe săptămână, nu ca un fucționăraș neînsemnat care se uită mereu la ceas când se apropie sfârșitul programului, o șterge cu un sfert de oră înainte și se învoiește mereu vinerea ca să prindă o mică vacanță.
  Vineri, Ioh-Groh era deja la schi, o spune ora fotografiei postate, unde a stat și sâmbătă și duminică, când Bugetul aștepta să fie luat măcar în „primă analiză”. Abia luni plăvanul încetișor la minte a făcut „prima analiză”; să vedem câte analize îi va mai face și câte zile va dura fiecare analiză.
  E jalnic.

  Apreciază

 16. Ma scuzati* insa (si) eu am ramas cu niste sechele din regimul „trecut” …. si mereu banui ca exista si un novel de comunicare non-verbal. Adica ca uneori este mai importamt despre ce NU SE vorbeste…
  Deci .. premizele.
  Grindeanu Guvernu’ se pregatea sa dea si oe ruma a dat ordonanta 13 . Secventa scandalului a fost urmatoarea :
  – Boboru in bericol se elibereeaza talharii si violatorii !!! (Nu stiu cum prima varianta ajunsa la ochii publicului artocolul 3 omitea sa zica „si articolul 2”). Au gasiit si nu stiu ce hahalera pedofila trecuta de 60 de ani ca sa ameinte boboru cu pedofilul careurma sa violeze ficele boborene. (ma rog nu imi cereti parerea mea… Compasiunea mea „crestina” uneori da cu virgula … 62.)
  – Ajutor! Sariti !! Anticoruptia in pericol!!! In chiloti cu parul valvoi si cu paru in mana sari Societatea Civila ca o sa scape Dragnea! Ajutor UE!! Help Uncle Soros!!!
  -Ajutor mUE! US!! Imperiul Romulan si preainteleptul si ultracinsitit guvern Vulcanian in Romania s-a legiferat firtu dub 50.000 euroi!!!
  Crodruta se da de ceasu lu Thanatos in nshpe interviuri si vreo 4 limbi (vorbite nu in sos de vin cu masline) si cade o stire precum transetu intr-o zi senina de iarna geroasa : Curtea de Apel Alba Iulia despre abuzul in serviciu: „Nu se poate considera ca decizia nr.405/2016 este doar o decizie de interpretare, instanta constitutionala admitand prin decizia mentionata o exceptie de neconstitutionalitate… Singurele decizii pe care aceasta le poate pronunta in cazul invocarii unor exceptii de neconstitutionalitate sunt de admitere sau de respingere a exceptiilor si nu de interpretare… A intervenit o dezincriminare
  Dezincriminarea abuzului !!!
  Adica ce lupatlupa Luara precum o Gozila si 3 sferturi , motivu ptr care se dadea cu inexpirmabilu de pamant Societatea in Civil era , precum zicea Lefeter Poposcu , VICE VERSA

  Acum , o fi facut mandel dreptu (la ff nu la seral .. daca stiti bancu „Da tu nu ai de unde sa sti ca esti la seral!”) dar ma rog nu imi bat chiar atat de mult capul cu ce a zis/scris CCR si termne .
  Insa Codruta, cred ca, era normal sa stie astea – nu de lata dar e ditai Porcuroarea Sefa a DNA , conduce ditai sectia , urmareste CORUPTIA de in curand se va cocosa sub atatea decoratii (deja mi se pare ca concureaza pe Jukov , Rokossovski sau Malinovski care numai putine tinchele nu aveau atasate la veston!) ca opricum ea a facut la zi!!! Si este profesia ei …
  INsa cum de nu stia ? CHIAR ASA NU STIA? Si nimeni din DNA nu stia? Nice Procuroru Jeneral? Nimeni?!

  Ei bine experienta vechiului regim imi zice ca o astfle de ignorare generala nu se datoreaza ignorantei …

  Deci care ar fi motivul?

  Poate am fixaxtii insa nu pot zice decat casa din Mihaileanu. Un caz „scoala” de abuz in serviciu care este in acelasi timp si o infractiune achizitiva … Ia sa cautam nitel : „Basescu dosar mihaileanu” si ?
  Dosarul ”Casa din Mihăileanu” a fost redeschis marți de către magistrați, deoarece există suspiciuni cu privire la modul de achiziție a unui imobil de către fostul șef al statului, Traian Băsescu, pe perioada când ocupa funcția de primar, informează B1 TV. http://www.evz.ro/dosarul-casa-din-mihaileanu-a-fost-redeschis-traian-basescu-acuzat-ca-si-a-facut-cadou-un-imobil.html Avocata lui Traian Băsescu în acest dosar a fost atunci Elena Udrea „Stiti seful a cumprat-o pe legea restiturii!”

  13 dec 2016 NUP pentru Traian Băsescu în dosarele ”Casa din Mihăileanu” şi ”Afacerea Căşuneanu” Dar we mai bine sa fie si o dezincrimniare …

  Si asta nu este totul.. Musiu Caizeru’ nu sunt wsigur ca nu intra si el pentruperioada ca cadn a fots primar la Hermanstad … mi-e lesne sa cut da am as ao impresie (asica 115%) ca da ..

  * E o formula de politete – doar nu va inchipuiti ca ma abtin sa fiu scarba!!!

  Apreciat de 3 persoane

 17. Mă întreb câți dintre cei care strigă „hoții!” pe străzi și în piețe la „proteste” sunt corecți și cinstiți.
  Pun pariu că jumătate dintre ei nu-și declară toate veniturile, ca să fenteze Fiscul, chiulesc de la serviciu dacă lucrează la stat, înșeală clienții și încalcă legile dacă sunt patroni sau lucrători la particular.
  Politicienii și demnitarii corecți ar fi ultra-îndreptățiți să le strige în față „hoții!”.

  Apreciază

  • Pacatul cel mai mare al celor care au iesit la manifestatii este PROSTIA !
   Faptul ca majoritatea acestora habar n-au pe ce lume traiesc , ca nu inteleg ce se intampla cu adevarat in jurul lor , ca sunt manipulati cu atata lejeritate , ca sunt ignoranti si se comporta ca niste oi , ca se informeaza de pe Facebook , ca sunt incapabili sa gandeasca cu caputzul lor si ca rumega satisfacuti tot felul de lozinci si sloganuri servite de cei interesati .
   Marea majoritate a nemultumitilor 🙂 sunt fosti basisti …

   Apreciază

 18. Domnule Nastase, evident, este ridicol sa incep sa va dau eu lectii despre cum merg lucrurile in politica internationala. Totusi, va rog sa-mi permiteti ca, legat de ceea ce ati afirmat:
  „Asa cum scriam in urmă cu câteva zile, tema coruptiei, respectiv a luptei anti-coruptie, a fost extrem de suculentă, politic, in ultimii 15 ani. Alimentată si din exterior, ea a permis „fezandarea” politicienilor si a oamenilor de afaceri români, in timp ce – ce să vezi? -, lupta asta a dus la ocuparea spatiului economic national, aproape complet, de către capitalul străin. Tratamentul indicat de MCV-uri a reusit, din pacate, pacientul e in sala de renimare, fără prea mari sanse de supravietuire.”,

  sa va sugerez o lectura interesanta:
  http://lucianisar.com/uncategorized/isarescu-a-uitat-cum-a-scos-producatorii-romani-de-pe-piata-in-2006-2007-iar-rescrie-istoria/

  Ar fi interesant sa stim care e parerea Dvs.

  Apreciază

 19. Încă nu e clar dacă am avut alegeri parlamentare inutile. Referendumul a devenit clar. Inutil pentru alegători, folositor pentru Ales, oferă un pretext pentru băi publice de mulțime și exerciții de ură.
  Câtă vreme KWJ e convins că este trimisul lui D-zeu de la UE să călăuzească poporul român unde vor alții, nimic nu e prea scump!
  După limbajul nonverbal, omul chiar crede că i se cuvinte al doilea mandat la Cotroceni! Privire imperială, ținută trufașa a capului, rictus superior-disprețuitor, puseuri histrionice ridicole.Cred că i se alimentează egou-ul (exagerat de la natură) la cote periculoase.
  Plebea proastă a votat aiurea și acuma îndură mânia Domnului!

  Apreciază

 20. @clerc, februarie 15, 2017, la 10:03 am, la subiectul „Jos guvernul Ciolos!”

  Genial! Cred ca sunteti foarte tanar, pentru ca un astfel de talent nu poate ramane multa vreme ascuns. Va astept din nou, cu mare nerabdare! Scrieti despre orice…

  Apreciat de 1 persoană

 21. CUM S-AU VĂZUT ASTĂZI LUCRURILE, DE LA LUMINIȚA ARHIRE, DE-ACASĂ

  1.Victor Ponta a lipsit mult, a fost undeva, în afara țării…nu ne-a precizat unde a fost și nici nu l-au fotografiat amatorii de „instantanee” în avion, așa cum se obișnuia până mai ieri.

  2.Victor Ponta are o relație personală foarte bună cu Donald Tusk. Donald Tusk este Președintele Consiliului European.

  3.Victor Ponta a făcut primul lui drum, după vacanță, să-l vadă un pic pe premierul Sorin Grindeanu.Nu ne-a spus ce-au8 discutat.

  4.Sorin Grindeanu se va întâlni vineri, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu cel al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Cu premierul român Sorin Grindeanu va merge la Bruxelles și Teodor Meleșcanu, Ministrul Afacerilor Externe.

  5.Teodor Meleșcanu, în calitate de ministru, a avut prima intervenție demnă și legitimă din Guvernul Grindeanu, invitându-l pe Ambasadorul Hans Klemm s-o lase mai moale cu sfaturile și cu încurajările prin presă, și să învețe – că niciodată nu-i prea târziu- drumul până la Ministerul Afacerilor Externe. ( Întreb încă o dată, că poate nu s-a auzit : din punct de vedere statistic, ce șanse sunt ca într-o țară în care președintele, minoritar, se numește Klaus Werner, ambasadorul din ambasada cu cele mai multe clanțe luate sublingual, să se numească Hans ?)

  6.Meleșcanu este membru al ALDE, partidul al cărui președinte este Călin Popescu Tăriceanu. Călin Popescu Tăriceanu postează, acum câteva minute, fotografii calde, tovărășești, cu ambasadorul Hans. Comunicatul de după întâlnirea celor doi nu suflă o vorbuliță despre „LUPTA ANTICORUPȚIE” –doar parteneriat solid… 2% pentru apărare… teatre de operațiuni …creşterea investiţiilor americane în România și colaborarea în domeniul industriei auto și aviatică. Punct.

  7.Același Hans s-a întâlnit azi , la Guvern, cu doamna Sevil . Aflăm din Comunicat că: ”Subiectul principal al discuțiilor celor doi oficiali l-au reprezentat prioritățile Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice si Fondurilor Europene”. Fără pic de ANTICORUPȚIE la pachet.
  …………………………………………………………………………………………………………………..
  Mă gândesc… adică, așa se vede de la mine, de pe Strada Muzelor, că Werner Klaus privește lung la aceste ciudate întâmplări de astăzi… Întrebarea pe care ar trebui să o pună la Referendum, pare, dintr-o dată, mult mai inutilă decât era acum câteva zile.

  Apreciat de 1 persoană

 22. La protestul antiguvernamental de sambata, din Piata Victoriei, organizatori oculti si fara scrupule au chemat din nou pe retelele de socializare parintii cu copii. Este in mod clar o abuzare emotionala a copiilor si o deturnare de la preocuparile specifice varstei lor. Adultii n-au decat sa protesteze, e dreptul lor, dar este inacceptabil sa-si angreneze copiii in actiuni care ies din teritoriul psihologiei copilului. Este in primul rand periculos pentru stabilitatea emotionala a copiilor, este o abuzare traumatica a unei capacitati de discernamant fragile, in formare.

  Tararaea copiilor pe strazi si prin piete si obligarea lor sa strige lozinci politice dupa exemplul adultilor sunt acte politice abominabile. In unele cazuri, ce-i drept izolate, dar suficiente sa fie vazute de copii, lozincarzi imaturi si zelosi se pot manifesta paroxistic, pana la epuizare si sarirea ochilor din orbite, cum a fost microepisodul celor cateva elemente violente si huliganice de la inceputul protestelor. Implicarea copiilor in actiuni politice de strada este echivalenta cu agatarea de mintile lor plapande a unor “centuri” emotionale posibil explozive.

  Asta vrem sa-i invatam pe copii nostri? Fanatizarea/intoleranta implicita a mesajului “Rezist”, care este o absurditate pentru democratie, cand exista dreptul de a alege liber, dar si obligatia de a respecta rezultatul alegerilor? Nu cumva uitam drama copiilor fara copilarie din unele zone islamice conflictuale, in care copiii sunt implicati in politica adultilor, pe care nu o inteleg si care nu este a lor? Eu cred ca psihologii, educatorii, parintii, autoritatile trebuie sa se ridice in mod hotarat impotriva nesocotirii psihologiei copilului, impotriva derapajelor de la normalitatea educationala a copiilor.

  Apreciat de 1 persoană

  • PS: Nu sunt de acord cu sustragerea fiilor si fiicelor, scolari si scolarite, nemaivorbind a prescolarilor, de la preocuparile copilariei, proprii candorii acestei minunate varste de aur. Cu atat mai putin cu cultivarea frustrarilor de la aceasta varsta. Din randurile frustratilor, prematuri sau contrafacuti, se recruteaza inadaptatii de mai tarziu, iar in cazurile rebele de inadaptare, nevroticii si psihopatii. Asa cum pentru toate cate exista sub soare exista o vreme, si pentru anumite activitati omenesti exista o varsta.

   Apreciat de 1 persoană

 23. Cineva calcula mulţimea din Piaţa Victoriei, acum a lui Johannis, după nişte formule tehnice care mie îmi scapă.
  De aceea l-aş ruga dacă poate calcula şi cantitatea de prosti(r)e pe metru patrat din studioul Realitatea TV, mai ales acum, de când din cauza unei insolvenţe ce se prelungeşte de vreo 10 ani sunt ameninţaţi cu închiderea prăvăliei !
  Rar(eş) mi-a fost dat să ascult şi să văd oameni atât de disperaţi, atât de hotărâţi să facă orice pentru a face rost de bani sau de indulgenţă !
  Ăştia pentru bani îl scot pe Soroş mucenic şi pe Maica Tereza un fel de pericol public !
  Cerşesc bani şi invocă spirite, aducând în discuţie vechi reţete de manipulare pentru a demonstra că merită să mai emită . Asemenea inepţii ! :mrgreen:
  Pentru cei care vor să calculeze ceva pe metru patrat pot să le dau doar numărul celor prezenţi în studio şi suprafaţa lui :
  pe aproximativ 50-60 de metri patraţi se dau în spectacol nouă analişti, care de care mai trişti şi la propriu şi la figurat : Oana Stănculescu, Miruna Munteanu, Negrea, Ioniţă, Oreste, Andrei, Tăranu, Rogozanu şi amfitrionul : Rareş Bogdan .
  Analişti care se schimbă precum odinioară pelincile, prişniţele şi cataplasmele la fundurile celor pe care sunt obligaţi să-i spele şi să ni-i prezinte mai curaţi şi mai uscaţi !
  Acum Soroş, Cioloş , Johannis şi bineînţeles multinaţionalele , că de-acolo vine grosul !
  Ferească Dumezeu să încerce Rogozanu, sau Ţăranu să iasă din ridicol sau din tematica impusă ! Balele lui MIoniţă şi indignarea lui Negrea acoperă totul, inclusiv raţiunea ! :mrgreen:
  P.S.
  Cel care-şi merită cu prisosinţă banii lui Soroş este de departe Oreste ! Băiat deştept, dar nu întratât încât să renunţe la bani, deşi îşi dă seama că-şi pune pe tarabă întreaga credibilitateşi bruma de onorabilitate, mai ales atunci când nu mai conteneşte a-i considera proşti pe cei care ar mai putea crede în implicarea agenturilor sorosiste în România, mai nou, nici în Lume, zice el, că totul ar fi o manipulare ordinară ! 😉 Ca şi pericolul ruperii României…
  O emisiune peste care doar zgomotul golirii rezervorului din baie mai poate aduce aminte de necesitatea curăţirii massmedia de asemenea mizerii ! :mrgreen:

  Apreciază

 24. Dana Diaconu spune:
  Februarie 15, 2017 la 10:43 am

  Stiti ceva ? Haideti sa iesim si noi, cu totii, in strada. Eventual, sa punem mana de la mana si sa strangem bani pentru medicii de la Paris (care medici, probabil nici nu se dau jos din pat doar pentru cateva mii de euroi per capita) neobisnuiti cu salariul mediu din spitalele coloniale.
  Sa facem si noi ceva util, stimata doamna. Doar asa, strigand Huo, Hotii si Jos, nu realizam decat un singur lucru: Demolam si putinul care ne-a mai ramas.
  Daca tot vrem democratie participativa, nu e suficient sa cerem ci sa si facem. Nu mai platim un sfantz pentru stat si contribuim direct, urmand ca un comitet ad hoc (format din cetateni liberi condusi cu clarviziune de domnul Gotiu – mana stanga a domnului Yohannis) sa gestioneze banii. Evident, cu ajutorul CEO Raiffeisen. Asta stie la perfectie ce sa faca cu banii. Va face reconversie a creditelor in franci elvetieni, in ciuda deciziei CCR. (Z)
  Am mai trecut prin asta, cu asanumitul Fond Solidaritatea. Eu nu mai stiu ce s-a facut cu acele parale, dar poate stiti dvs. (Z)

  Apreciază

 25. Baiatul meu lucreaza la o multinationala din domeniu IT. Este foarte bine apreciat, este laudat si mangaiat pe cap de sefii lui, dar remunerat cu cca 1000 euro pe luna, marte si pamant.
  El tot asteapta sa i se majoreze salariul de i s-au lungit urechile, considerand, pe buna dreptate, ca merita mai mult, mai ales ca stie cat primesc tineri de varsta lui care lucreaza in vest si care muncesc mai putin decat el. Intentionat nu am scris ,,tineri din Romania”.
  A depus, pentru orice eventualitate, cv-uri la firme din Olanda si Marea Britanie, in speranta ca, dincolo, ar putea castiga mai bine. A trecut cu brio testele, este acceptat cu bratele deschise la vreo doua dintre aceste firme, dar cand s-a deplasat la fata locului, s-a speriat, constand ca, in raport cu costul vietii, plusul la salariu (de altfel deloc spectaculos) nu compenseaza nici pe departe costurile.
  Si, in fine, a inteles. Romanii de la multinationale pot trai decent doar daca lucreaza in Romania, asta pentru ca, Romania inca nu fost distrusa in totalitate in creuzetul globalizarii.
  In Romania costul vietii este relativ mic (in afara, nu-ti poti permite o locuinta decat cu chirie si aceea exorbitanta) si aceasta stare de lucruri motiveaza multinationalele sa angajeze romani in Romania, descurajandu-i sa lucreze in Metropole.
  Practic, suntem intr-un cerc vicios: Daca vrem sa crestem salariile in Romania, se supara multinationalele si, fie pleaca mai la est (precum Nokia), sau mai la sud (in Maroc – sper sa nu cobesc), fie isi trimit salariatii in strada, pentru a cere ca nimic sa nu se schimbe, mai ales prin partile esentiale.
  Daca nu vrem salarii mai mari, costul vietii, oricum, va creste, prin asanumitele procese de liberalizare impuse de U(i)E (asa scrie pe o pancarta a unei romance civilizate din Suedia) – vezi majorarea pretului la gazul romanesc de la 01.04.2017.
  Practic, nemaiexistand alternativa capitalului romanesc, tindem sa ne transformam intr-un fel de animale domestice legate definitv si irevocabil, cu lanturi de otel, in menajeria cu sigla ,,George Soros & PPE”. Mai putem face un singur lucru care sa nea iluzia libertatii:
  Zbieram a neputinta in strada, in speranta ca zgomotul si jocul de lumini si umbre ne vor face mai puternici. Inca exista o tinta convenabila – loc de dat cu capul si pumnul in gura, numita PSD ( in acest punct se deschide un alt fir de analiza, pe care as dori sa-l dezvolt cu George Ban (Z) ).
  Deh, orice menajerie are un scop precis: Sa expuna exemplarele din dotare in vazul lumii. Macar daca privitorii din afara ne-ar plati pentru asta. Din pacate, banii ajung doar la organizatorii de pariuri. (Z)
  Cand si aceasta tinta (PSD n.r.) va fi, eventual, anihilata, sunt curios incotro se va indrepta/revarsa torentul de ura neagra si intolerantza inghetata a domnilor si (mai ales) doamnei de la 22.ro. Cred ca vor face implozie, spre beneficiul (tardiv) al poporului asazis roman. (Z)
  ps
  Baiatul meu nu a iesit in strada, desi are Facebook, iar colegii lui l-au indemnat sa faca asta. De ce nu a iesit? Mi-a cerut parerea si mi-a inteles argumentele.
  De aceea vin si spun: Sa nu ne miram ca odraslele noastre macane di latra in nestire prin piete si pe strazi: Si noi, parintii, avem o responsabilitate (vina). Mare de tot. In loc sa discutam cu ei, in loc sa-i convingem sa citeasca si altceva decat SMS-uri, ii ducem de mana la mitinguri, sa ne vada prietenii la televizor si /sau pe Net, cat de grozavi si importanti suntem.

  Apreciat de 1 persoană

 26. iuga spune (in realitate, intreaba retoric):
  Februarie 15, 2017 la 12:02 pm

  Raspunsul meu: Procurorul general poate fi revocat. Dar sunt necesare doua avize consultative:
  Unul de la Cotroceni si celalalt, de la DNA. Adica, din singurele locuri in care se face si din care se aplica legea in Romania. Iar in aceasta tara, dex-ul este depasit: ,,Consultativ = Obligatoriu”, cu o singura execeptie: acordul Parlamentului pentru referendumul organizat de Presedinte. Pardon, organizat de Guvern, pe banii cetatenilor. Dar bine spunea, cineva, ca si sapunul, tot noi trebuie sa-l cumparam. (Z)

  Apreciază

 27. d’Artagnan spune (adica, profita de oaza de libertate a acestui blog):
  Februarie 15, 2017 la 1:26 pm

  Ce spune ? Practic, acest domn (nu pot sa spun cavaler) sustine ca nu sunt necesari bami pentru comunitatile locale, deoarece, de acesti bani, profita ,,baronii” . Ma intreb ce este domnul Falca la Arad…..o fi simplu muncitor la Salubritate ? (Z)
  Apropo, de ce sa le spunem baroni (un termen care sugereaza civilizatia si aristocratia vestica) si nu comisari politici ? Nu ar fi mai cool, ca tot o dam cu pericolul rusesc ?

  Nu pot sa inteleg cum poate, un dreptac cu pretentii, sa devina atat de autist ? Mai mult, un inamic al cetatenilor care traiesc in provincie.
  Practic, acest domn (nu pot sa spun cavaler) sustine ca nu sunt necesari bami pentru comunitatile locale.
  Probabil ca, in realitate, asazisul muschetar se simte mai bine cu/pe buda din curtea personala, dar sa circule pe autostrada. (Z)
  Eu, stimate coleg, prefer sa circul pe drumuri judetene de calitate, pentru ca, pana la autostrada, exista riscul sa ajung doar cu volanul. (Z)

  Apreciat de 1 persoană

 28. Fragmentarium Politic spune:
  Februarie 15, 2017 la 9:37 pm
  Va mirati ca exista parinti inconstieni care isi tarasc copiii la mitinguri ?
  Asta e nimica toata, fatza de agresiunea sexista care se pregateste a fi dezlantuita impotriva minorilor, ce trebuie educati cum sa se protejeze sexual de la o varsta cu o cifra. Mai mult, li se spune (deocamdata prin scoli straine) ca este perimata familia compusa dintr-o mama si un tata. De fapt, ideea de familie nici nu ar mai trebui sa mai conteze. Copilul trebuie sa invete ca este al tuturor si al nimanui si sa se descurce singur, valorificandu-si, optim, valentele personale de creativitate. Papusile ? Duca-se. Cartile de povesti ? Kamasutra trebuie sa devina abecedarul copilariei. Marijuana ? Bineinteles, legalizata (proces care se deruleaza in SUA, chiar acum). Cum sa nu fim de acord ca fiinta umana ,,sa se simta bine” si sa simta ca este ,,libera” ? Acesta este argumentul.
  Doamna M.E.P. ar trebui sa fie (cel putin) incantata ca morala crestina a fost/va fi (oricum) data la o parte. (Z)
  Am vazut ,,mostre” de creativitate in Piata Victoriei. Cu siguranta, viitorul Romaniei este pe maini si minti bune, asa ca haideti sa mergem cu totii la culcare, fara grija.

  Apreciază

  • E un scandal întreg în Palestina pentru că a fost interzis şi scos din librării un roman ” Crima din Ramallah” deoarece conţine texte indecente, de moralitate îndoielnică !
   Ei, să vezi ce scandal fac evreii , care au uitat de crimele lor din Gaza şi acuză autorităţile Palestiniene de un adevărat terorism pentru că nu-i pot îndobitoci de mici cu materiale porno-erotice !
   Adică, spun ei, nu vedeţi ce face Abbas acolo, ce ne mai acuzaţi pe noi că radem câte-un sat întreg într-o noapte !? Adevărata crimă e să nu-i pregăteşti sexual pentru viaţă încă de la 4-5 ani ! 😉

   Apreciază

 29. Sunt multe comentarii despre „invitația”, onorată de mulți părinți, de a se ieși la manifestațiile din ianuarie-februarie- (?)- din Piața Victoriei și/sau alte locații din țară, împreună părinți și copii, așa că îmi permit să fac o propunere:
  Constituirea unei filmoteci naționale cu imagini de la manifestațiile respective. Filmoteca să fie sub patronajul CNA, care, după anul 2030, va avea obligația de a organiza vizionări (televizate) anual, pentru a oferi prilejul copiilor de azi să-și revendice/recunoască meritele și să se mândrească în fața copiilor lor!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.