Ceremonia de aniversare a Muzeului hărtilor

Ieri, la Biblioteca Academiei Române, a avut loc ceremonia de aniversare a 20 de ani de la infiintarea Muzeului Hartilor si Cartii vechi. Un prilej de evocare a eforturilor de realizare a acestui proiect – bătălii juridice cu diversi falsi proprietari ai clădirii, eforturi de renovare a clădirii si de pregătire a mediului expozitional. A fost evocat, din nou, Octavian Penda, genialul gravor si primul director al muzeului.

Au fost prezenti numerosi prieteni al muzeului dar si ministrul culturii, Lucian Romascanu. Au mai vorbit prof. Florentina Nitu, decanul facultătii de istorie si Mihai Gribincea, istoric si diplomat. Oficiul de gazdă i-a revenit Cristinei Toma, directoarea muzeului.

3 gânduri despre “Ceremonia de aniversare a Muzeului hărtilor

 1. Și, d-le Năstase, a propos de decorația retrasă de Joianis (eu tot la postul despre Juppe am rămas): și lui Vadim Tudor i-a retras Băsescu Steaua României (în grad de cavaler, de data aia, că, la mai mult, Vadim nici nu putea aspira, la funcțiile pe care (nu) le-a deținut în stat).

  Vadim a făcut panarama lui caracteristică și a refuzat să predea însemnele (sper că nici dvs. nu le-ați predat). Ba mai mult: tot apărea cu decorația pe la televiziuni (chiar și la mult timp după ce-i fusese retrasă) și spunea: „Asta-i decorația pe care mi-a retras-o Băsescu. Dar el n-are dreptul să mi-o retragă”.

  Îl uram pe Băsescu, dar mi-am spus, atunci: „Ce prostii vorbește ăsta? Președintele republicii are dreptul să-i retragă decorațiile oricui vrea el”. Am fost foarte surprins când am aflat că Vadim l-a dat în judecată pe Băsescu și a câștigat.

  Așa ar trebui să faceți și dvs. Mai ales că, acum, există un precedent, care trebuie neapărat adus în discuție. Dvs., ca jurist, știți ce înseamnă asta.

  P.S.: V-ați dat seama de ce v-a retras Joianis decorația? Eu cred că mi-am dat. Pentru că, cu scurt timp înainte, vă invitase la nu știu ce recepție de la Cotroceni, de ziua Americii sau așa ceva. De fapt, probabil că nici nu vă invitase el, rămăseserăți pe listele vechi, folosite în asemenea ocazii. Pe urmă, dobitocul a urmărit presa și sigur că a găsit și reacții imbecile, de genul: „Președintele Iohannis l-a invitat la Cotroceni pe penalul Năstase”. „Ce să facem?!”, și-a întrebat Joianis, speriat, consilierii. „Ia retrageți-i dvs. ordinul Steaua României”, a răspuns unul mai „deștept”. „Ăsta va fi un semnal clar pentru toată lumea că nu-i frecventați pe penali”.

  Apreciază

 2. Aș spune chiar că, în instanță, ar trebui prezentată realitatea crudă, adică exact „motivul” expus de mine în post-scriptum (să-i retragem lui Năstase decorația, ca să reparăm „greșeala” invitării lui la Cotroceni), ca să se vadă că, de fapt, n-a existat nici un motiv; totul a fost o parodie.

  Apreciază

 3. Imi aduc aminte cand se lucra la amenajarea acetui muzeu inedit si totodata cu exponate extrem de valoroase. Ce repede au trecut anii iar, cu ocazia aniversarii muzeului, La Multi Ani.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.