Dezbatere la Fundația Titulescu: „Un sfert de veac, trei constituții, trei regimuri (1923-1948)”

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice organizează miercuri, 15 martie 2023, începând cu ora 16.30, dezbaterea cu tema Un sfert de veac, trei constituții, trei regimuri.

Invitați speciali: 

prof.univ.dr. Ioan SCURTU, istoric;

 prof.univ.dr. Gheorghe SBÂRNĂ, istoric;

 prof.univ.dr. Mircea DUȚU, Directorul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române.

Moderator: prof.univ.Dr Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul se va desfășura la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47 sector 1, și va fi transmis live pe canalul de YouTube al FET.

Sponsori: Croco, Computerland și Biofarm.

Vă așteptăm!

4 gânduri despre “Dezbatere la Fundația Titulescu: „Un sfert de veac, trei constituții, trei regimuri (1923-1948)”

 1. Despre unul din „argumentele” Rusiei care i-a motivat declansarea razboiului: apropierea NATO de frontierele Rusiei. Daca Rusia va cistiga razboiul si va ajunge intr-o formula, fie prin anexare, fie prin schimbarea puterii cu una pro-rusa, la Prut, la granita cu NATO din Romania, si la granita cu Polonia, inseamna ca Rusia deliberat a voit ea insasi sa fie la granita cu NATO, si s-a incercuit cu NATO de una singura.
  Conform logicii ruseshti, Occidentul ar trebui sa atace Rusia, pentru ca se simte inconjurat de Rusia. Occidentul ar trebui sa ceara atunci Rusiei, sa ii dea un Ultimatum, sa se retraga si sa lase o zona de buffer. Ori Rusia stie ca asta nu se va intimpla, dar, arata limpede minciuna argumentului pro-razboi, cel cu apropirerea NATO de granitele ruse.

  Apreciază

 2. Comentariul de mai sus are aplicabilitate si pentru viitorul echilibrului de putere in Pacific, unde China are si ea pretentii de influenta, pretentii teritoriale, si pretentii de a nu fi „inconjurata”, sau amenintata de SUA militar.
  Comanda de submarine nucleare de catre Australia arata ca aici se creaza o masiva zona de conflict, ce necesita descurajarea Chinei si reechilibrarea balantei militar-strategice. SUA au si ele pretentii ca au interese in zona, ca si China, si si le vor apara, prin aliati inclusiv.
  China studiaza intens conflictul din Ucraina, si a aflat ca orice agresiune declansata de o parte, va duce la coalizarea celeilalte aliante potrivnice. China nu va putea sa domine in zona militar, chiar daca ar porni un razboi. Cel mai inteligent pentru ei este sa continue sa faca competitie in business. Alianta lor cu Rusia nu cred ca le va servi pe termen lung tocmai din aceasta perspectiva ca un razboi declansat de China ar fi dezastruos pentru economia lor.

  Apreciază

 3. Mai mult delir rusesc: Putin acuza SUA ca au „ocupat” Germania. Solutia? Pai daca ne uitam la declaratia ca pentru Rusia razboiul asta e existential, apare clar ca solutia rusa este de a „elibera” Germania de sub „ocupatia” americana. Si nu doar Germania. Sunt sigur ca el viseaza sa „elibereze” toata Europa pina la Atlantic de americani, conform delirului permanent rusesc.

  Tema asta ca suntem „ocupati” de americani incepe sa rasune si aici pe blog din ce in ce mai vocal de la solistii colhozului mediatic. Sincronismul si cantatul pe mai multe voci confirm dirijorului sef e un mare talent rusec …la diversiune propagandista.

  Ia vedeti si declaratia Rusiei cu drona americana: „Nuuu, noi nu ne-am atins de ea. A cazut singura doar cind ne-am uitat la ea. S-a intimidat si a cazut…”. Ce poate fi mai tare decit o minciuna evidenta?

  „The Soviet Union at one point withdrew its forces and ended what amounted to an occupation of the country. But that, as is well known, was not the case with the Americans. They continue to occupy Germany.”

  https://www.reuters.com/world/europe/putin-says-germany-remains-occupied-2023-03-14/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.