Ne-au invadat sacalii

Nu este o metaforă…

In ultimii ani, ne-au invadat sacalii. Au venit, in general, din sudul Dunării, s-au inmultit si, profitând de ospitalitatea noastră ecologistă, au inceput să atace, in haită, omorând zeci si sute de animale sălbatice mai mici (iepuri, căprioare, etc) sau animale domestice (in special oi).

Sacalii au prostul obicei că circulă noaptea. Care ar fi solutia? O prezentatoare tv spunea că vânătoarea nu e o solutie. Alternativa ar fi poate ca Ministerul mediului să organizeze un dialog social cu sindicatul sacalilor. Sau să-i rugăm pe sacali să-si schimbe obiceiurile si să circule prin grădini ziua. Oricum, la stabilirea cotelor de vânat sacali, ar trebui stabilit, cu organizatiile de ecologisti, câti sacali sunt suficienti pentru numărul de oi de la noi (sau ei sunt trimisi de UE ca să micsoreze turmele de oi poluante)?

Mai există o solutie. Dacă Ministerul mediului nu va accepta vânătoarea, fără restrictii, la sacali, ar fi poate util ca oile sfâsiate de sacali să fie aduse si aruncate in fata ministerului.

7 gânduri despre “Ne-au invadat sacalii

  1. „Sacalii au prostul obicei că circulă noaptea. Care ar fi solutia? ”

    Semne reflectorizante pentru sacali 🙂

  2. Inca nu s-a asezat inca drona americana lovita de rusi pe fundul Marii Negre, dar eu am deja citeva comentarii.
    Ascult pe Fox News politicieni republicani cu vederi total opuse: de la Guvernatorul Floridei care afirma ca SUA nu ar trebui sa se implice in chestiuni de disputa teritoriala intre Rusia si Ucraina, pina la altul (nu am retinut numele) care il critica pe Biden ca nu a dat armament suficient si la timp ucraenienilor, raminind in teoria de a ajuta cu „apararea” Ucrainei, sa nu se supere Rusia ca SUA a incalcat tratate internationale.
    Aflam ca Ucraina a pierdut deja 120000 oameni, din care multi trupe de elita, care nu o sa mai poata participa la o actiune sofisticata de atac si recuperare de teritorii de la rusi. Vestul e din ce in ce mai ingrijorat ca Ucraina nu o sa mai aibe resursa umana capabila sa duca mai departe acest razboi. Si ce o sa faca Vestul? O sa intre in razboi? Poate e o solutie, numai ca nu e clar daca una buna pentru Vest.
    Deci avioanle Suhoi au facut un pic de treaba mica pe drona americana, si reactiile oficiale americane e ca rusii nu s-au comportant profesional inclusiv ecologic. What?

    Deci daca asta e raspunsul US, sa ne asteptam ca flota NATO sa devina WC-ul Rusiei?

    Prevad mari probleme la orizont, probabil mai repede decit ne-am dori.

    „“Several times before the collision, the Su-27s dumped fuel on and flew in front of the MQ-9 in a reckless, environmentally unsound and unprofessional manner,” the statement added.”

    https://www.cnbc.com/2023/03/14/russian-jet-downs-us-reaper-drone-over-black-sea.html

    • Defecțiune de satelit, gps a confundat Golful Mexic cu Marea Neagră, deviind cursul normal al dronei, mult prea departe de traiectoria ei legitimă prestabilită.
      Probabil vreun puls electromagnetic rusesc cu originea în Cuba, cine știe…(Z)

      • Eu daca vin la tine acasa, iti dau doi pumni, te las afara, intru in casa, si inchid usa, nu inseamna ca e casa mea. Numele tau e inca pe actul de proprietate.
        Ori asta s-a intimplat in Crimea. Ati ocupat-o in mod mafiot, si acum aveti pretentia ca comunitatea internationala sa recunoasca ca e teritoriul vostru.
        Voi traiti intr-o alta lume paralela, fara legi. Singura lege este ce ordona Putin.
        Din ce vad la TV drona americana era in spatiu aerian international, si Rusia practic a atacat-o in acel spatiu. Daca nu era, inseamna ca Ucraina, detinatorul legitim al Crimeei si-a dat aprobarea ca SUA sa isi zboare drona in spatiul sau legitim.
        Dar o cautati cu luminarea…daca ai auzit vorba aia romaneasca.

Lasă un răspuns