5 gânduri despre “Înregistrarea dezbaterii de la FET – „75 de ani de la implementarea Planului Marshall”

  1. Demografia joaca un rol aparte in politica, si mai ales datele statistice, indicatorii statistici demografici.

    De exemplu, eu traiam cu impresia ca Romania e pe ultimele locuri la cresterea democrafica in UE. Fals! Romania e pe locul doi in UE la cresterea demografica, dupa Franta!!! Dar, din pacate, Romania este inca pe primele locuri in UE la mortalitatea infantila. Se

    Guvernul, Ministerul Sanatatii, organisme de suport familial, ar trebui sa sa uite foarte bine la judetele cu mortalitate infantila extreme, in Satu Mare si Tulcea si sa ia masuri specifice focalizate pe aceste zone geogafice.

    Sigur ca trebuie sa ne uitam la rata mortalitatii, la rata mortalitatii excesive, la emigratie pentru a explica scaderea demografica din Romania.

    Daca Guvernul & Parlamentul ar putea, prin legislatie si masuri administrative specifice, mari rata natalitatii, si scadea semnificativ emigratia, plus accente pe imbunatatirea serviciilor de sanatate si construirea de spitale noi, ultra moderne (sa nu mai moara oameni in spitale vechi, unde nu se pot controla infectiile post operatorii), cred ca nu o sa ne mai temem ca ultimul care pleaca din tara „stinge lumina”, si ca „lumina” va continua sa fie aprinsa in Romania.

    „…China’s fertility rate plummeted to 1.15 children per woman in 2021, far below the replacement level of around 2.1 live births per woman needed to ensure a broadly stable population in the absence of migration.

    It’s worth noting that not a single EU country has a fertility rate above this threshold.

    The average fertility rate in the EU, at 1.50 live births per woman in 2020, was down from 1.53 in 2019 and 1.57 in 2016.

    The lowest total fertility rates in 2020 were recorded in Malta (1.13), Spain (1.19) and Italy (1.24).

    France ranked first, with an average fertility rate of 1.83, followed by Romania (1.80), the Czech Republic (1.71) and Denmark (1.68)….”

    https://www.euronews.com/next/2023/01/20/china-sees-first-population-decline-in-six-decades-where-does-the-eu-stand

  2. Am inteles ca Elon Musk nu foreste o escaladare militara in Ucraina. Well, duh…ce inseamna „escaladare” insa nu ne explica dl. Musk. Dinsul a captat o teorie „de la distanta”, emisa probabil initial de reteaua lui de sateliti AI. Tine insa bine la „mase”, in special cele care se pling ca se cheltuiesc mult prea multi bani pe inarmarea Ucrainei.
    Mesajele de acest tip vin pe fundalul corului rusesc – Putin, Medvdev, Kiril – aceasti virtuosi instrumentishti ce ne cinta la si despre cum vor lovi ei cu bomba nucleara daca Rusia „simte nevoia”, ca „mare putere”, fiind indreptatita sa arunce planeta in aer pentru ca vine de la Dumnezeu, ei luptindu-se cu nazistii si diavolii din Vest. Deci, pentru Rusia e un razboi „sfint”. Mai mult, acest corifei ai iadului ne spun ca daca ar pierde razboiul pe teren strain, in Ucraina, Rusia are tot dreptul sa foloseasca arma nucleara. Trebuie subliniat ca, desi suntem obisnuiti cu sperietoarea ruseasca, cred ca au aceasta cinvingere intima, ca pot folosi bomba nucleara daca pierd razboiul conventional. Ori SUA nu au amenintat sau folosit bomba nucleara cind practic au pierdut razboiul in Vietnam. Nici Franta nu a amenintat planeta cu arma nucleara cind au plecat din Mali, desi acolo evident nu era un razboi al francezilor. Solutia a fost retragerea trupelor.
    Inapoi la ce promoveaza Musk, am o intrebare: daca SUA-NATO hotarasc sa nu mai „escaladeze”, desi practic inca vorbim de ajutor pentru aparare si nu ofensiva in afara Ucrainei, care vor fi urmarile? Lasa NATO Rusia sa anexeze Ucraina, sau o parte a ei, si sa o avem mai aproape, sa ne ameninte si mai mult? Partea cealalta a discutiei este insa ca sunt doua parti practic care „escaladeaza”, si eu vad mai mult Rusia care isi doreshte nu doar sa isi consolideze teritoriile anexate din Ucraina, dar sa scnhimbe regimul de la Kiev.
    Sigur ca mesajele mele nu sunt pentru cei care sunt plictisiti de aparitiile zilnice la televizor ale lui Zelenski, si la fel de plictisiti de stirile despre cum sunt ucisi civili, copii, femei gravide, animale, despre cum sunt distruse spitale, maternitati, de existenta camerelor de tortura, de crimele de razboi ale razboiului barbar al Rusiei impotriva Europei, in secolul XXI. Multi casca acum, deci acestora le spun „spakoinaia nochi detza!”. Pentru ca la asta asistam de fapt: Rusia a inceput un razboi impotriva Europei, includ aici si Anglia, si pe partea atlantica SUA si Canada. Cred ca, in pofida enunturilor satelitilor lui Musk, probabil hack-uiti de rusi, escaladarea prin aparare a Ucrainei cu tot ce poate tine piept rusilor, din pacate, e necesara.

  3. off topic
    Nu mai pot cu astia de mesteca toata ziua „Mica Unire”. Stiu, se mai foloseste si aceasta denumire insa, cred ca cel mai indicat ar fi sa se foloseasca „Unirea Principatelor Romane”. Aviz acelor (analfabeti) studiosi a istoriei paralele a Romaniei. Unirea Principatelor Romane (24 ianuarie 1859) este denumirea consacrata a ceea ce vom celebra-n aceste zile.

  4. Miturile „bunastarii” si „valorilor”, aduse de ERP

    Despre dezbaterea de la FET pe tema Marshall Plan/MP – „The European Recovery Program” (ERP)/Planul de Redresare Europeana -, am numai cuvinte de apreciere la adresa initiatorului, creator de cultura politica, si invitatilor speciali. Mai ales ca abiliteaza, intr-o anumita masura, perspectiva, care va urma cat de curand, unui Plan de Redresare Ucraineana/The Ukrainian Recovery Program (URP), dupa incetarea razboiului global din tara vecina.

    Aduc in atentie miturile despre „bunastare” si „valori”, exhibate de globalisti cu statistici si grafice de vitrina ca ar fi fost aduse de ERP-ul lor, in timp ce in plan secund si ocult ei sunt preocupati sa reduca populatia lumii, prin tot felul de inginerii criminale, pandemiste, vaccinist-farmacologiste, eugeniste, malignizarea hranei etc. Din motive de timp si de loc nu voi recurge la prea mult istorism, pentru a nu fi redundant. Dar nu critic istorismul si repetitia, ambele sunt absolut necesare pentru procesul de fixare, precum mortarul care leaga elementele unei constructii. In noua etapa sa ne prepozitionam cat mai activ si repetitiv cuvintele, intrucat ele atrag realul, sunt creatoare de realitate.

    N-as putea spune ca globalistii au fost foarte inteligenti cand pentru MP au preluat de la nazisti cei doi piloni, descrisi in Mein Kampf / MK, ca un Boaz si un Jachin / B&J. Probabil toate constructiile geopolitice ale globalistilor au acesti doi stalpi de sustinere, trebuie doar identificati, caderea lor inseamna caderea constructiei.

    MK a venit cu doua momeli pentru germani, readucerea bunastarii si reintregirii (prin razboi) si vanarea evreilor, considerati vinovati de decaderea Germaniei. Ele au fost rezultatul unei analize extrem de aplicate a frustrarilor germanilor si au prins perfect. Hitler a primit toata puterea pentru a scoate Germania dintr-o criza in care tara nu era subiect, ci obiect al celor care finantasera marele razboi.

    De remarcat ca aceasta este strategia dintotdeauna a globalistilor, de a crea o criza majora in asa fel incat umanitatea sa-i roage sa-i izbaveasca, oferindu-le puterea totala. Acest motiv il aflam in legenda zeului babilonian Marduk, care a avut o ascensiune politica, culturală si religioasa rapidă și spectaculoasă. Marduk a devenit zeul suprem al panteonului babilonian dupa ce a oferit solutia salvatoare la haosul in care fusese aruncat universul de catre lupta dintre doua tabere de zei, cu condiția ca el să fie recunoscut drept rege al tuturor zeilor. De atunci se trage politica tertului care instiga, alimenteaza si profita de lupta dintre doua tabere, pe care de regula le si infiltreaza si inarmeaza deopotriva.

    MK a oferit solutia la criza pe care cei din spatele sau o creasera magistral si in ascuns, iar germanii l-au facut pe autor zeu, potrivit tehnicii de manipulare P-R-S: Problema-Reactie-Solutie. MP a reluat exact aceste teme, pe care le-a ridicat la o alta scara, ale bunastarii pentru vest-europeni si culpabilizarii sovieticilor/ rusilor, pentru ca intotdeauna globalistii creeaza o sursa artificiala de pericol mondial, cu care constrang si isi acopera intentiile reale, de acaparare a controlului global, prin schema „Victimizare – Culpabilizare”. Surprinzator nu a fost ca MP a preluat temele MK, cele doua avand o genealogie comuna, azi cert binecunoscuta de catre cei mai multi, spre deosebire de faptul ca in epoca era doar banuita de catre foarte putini. Surprinzator a fost faptul ca lumea nu a observat, cum ar fi trebuit, deoarece preluarea, in i947, a venit doar la doi ani dupa esecul MK, in 1945. Bunastarea promisa de nazisti a fost un mit periculos.

    Planuri de redresare a Germaniei existau inca din anii ´20, nu trebuiau decat scoase din sertar. Pe de alta parte, a fost un rezultat efemer al industrializarii de razboi, iar bunastarea a incetat o data cu declansarea razboiului si dezastrului pe care acesta l-a adus. Pericolul care vine din bunastarea promisa economic, dar neinsotita de bunastare politica, adica de democratie si libertate, este mortal. Oricand globalistii care au promis bunastarea si au preluat controlul in numele ei pot derapa dramatic, devenind sursa unei tragedii nationale si statale. Ca in Germania Nazista, unde nu s-ar fi intamplat daca fuhrerul ar fi fost german nativ, nu acoperit ca „german”. Aceasta este o chestiune esentiala: cei care nu au identitatea si cultura poporului, care include tot – istorie, credinta, traditii, obiceiuri etc – , nu vor simti si gandi niciodata ca poporul si il pot duce cu usurinta pe caile pierzaniei. Ah!, si acum suferim de pe urma regelui Carol al II-lea de Hohenzollern si al amantei sale Lupeasca, care ne-au dus de nas pana in capcana infernala a nazistilor, cu consecinte existentiale, dezmembrative si de fratricid anti-estic. Ele nu ar fi avut loc daca ar fi existat institutii democratice constitutionale. Invatatura de minte este ca sistemul trebuie sa fie mai tare decat liderul, pentru a bara calea aventurismului unilateralist, al unei persoane.

    MP-ul globalistilor americani a avut consecinte la fel de grave. Bunastarea oferita de ei vest-europenilor a fost toxica, un cadou otravit in absenta democratiei si libertatii reale, a suveranitatii indispensabile. Ea a fost minata de suita de subversiuni si dezbinari arhicunoscute, antrenarea vest-europenilor in planurile de suprematie ale globalistilor privind razboiul rece si containmentul impotriva URSS/Rusiei si a unei jumatati din Europa, ferm natiocrate din ratiuni de rezistenta la expansiunea globalismului. „Bunastarea” oferita a fost tot un efect al industrializarii de razboi, al complexului militar-industrial al SUA, menit nu sa creeze, ci sa distruga. Oricum, Europa de Vest s-ar fi redresat si singura, poate mai incet, dar mai durabil si in orice caz prin folosirea inteligentei si geniului ei creator, mai ales tehnologic, in propriul beneficiu. Ce vedem ca fac acum globalistii, am mai vazut: punerea Europei pe sine de razboi si impingerea ei catre haul unei conflagratii. Aceeasi viziune a tertului mardukian! Mai nou, cu consternare aflam si de tentativele globaliste de dezindustrializare a Europei!

    A invoca acreditiv pretinsele valori aduse de MP/ERP, ale liberalismului, este de asemenea o mitologizare fondatoare a globalismului, care esential este barbar, colonizator si sclavizator al lumii. Ritualizarea de catre globalisti a libertatii, in codurile orwellismului si overtonismului (v. limbajul Orwell si fereastra Overton), de inversare a sensurilor cuvintelor si de manipulare inalta, inseamna de fapt libertatea crimei si jafului, libertatea globalistilor de a anula cultura, istoria, normalitatea (v. cancel culture, cancel history, cancel normality), care adauga valoare umana. In mod real, libertatea clamata de globalisti semnifica sa li se acorde permisiunea ca prin aceste anulari sa imbecilizeze umanitatea, sa o darwinizeze social si rasial, intr-o lume a junglei, peste care sa fie astfel stapani atotputernici. Noua ordine mondiala sa fie tot liberala, cum tipa globalistii?! Sa li se permita sa continue sa joace tontoroiul pe valorile si normele civilizatiei culturale, ale intregii umanitati, de secol XXI?! Ar fi de rasu-plansu o reintronizare a globalistilor, cu al lor nenorocitor unipolarism si unilateralism, de subjugare globala, scop care le scuza mijloacele, si cu al lor animalic si dezumanizator liberalism. Noua lume, mai buna si mai dreapta, va fi a multilateralismului, deci va fi post-liberala si post-post-comunista.

Lasă un răspuns