34 de gânduri despre “Statistică

 1. Mircea Popescu
  Scuză-mi expresia, dar, după părerea mea, ești dus rău cu capul, omule de foarte departe.
  Care amenințări ? De unde ai scos bazaconia cu asemănarea (presupusă aberant_n.m.) între China de azi și Japonia războinică de altădată ?
  Cât despre arma nucleară, ,,valiza” se află la Președinte, atât la Washington, cât și la Moscova. Însă butonul (că este mai multe) pot fi apăsate, prin simultaneitate, de cel putin încă o persoană, de rang înalt militar și/sau civil, pentru ca misila să decoleze. Nu este chiar atât de simplu, și știi foarte bine acest adevăr. Chiar crezi că aici este ca pe blogul tău, unde poți să debitezi orice îți trece prin minte, în scop manipulativ, fără să primești replici ?
  Înțeleg, ești furios pentru că SUA se află în dezastru pandemic și social, dar asta nu înseamnă ca alții sunt de vină, sau că cineva din exterior se pregătește să atace (unilateral și.. sinucigaș_ n.m.) țara în degingoladă a unchiului Sam, sau Tom (după perspectivă).
  Ar trebui să admiri, prin comparație, China și Rusia, pentru ca au popoare solide ce cred în solidaritate și patriotism, spre deosebire de mixtura de rase antagonice, sexe și multiple gemuri (pardon, genuri) care tinde să dea în foc precum supa primordială primitivă din ere de mult apuse. La acest deznodământ trist se poate ajunge acolo unde coexistă capitalismul deșănțat, inechitatea si democrația mimată, ți-am spus-o de nenumărate ori.
  Dacă Trump va reuși să învingă anarhia sorosist-democrată și să redea demnitatea poporului american muncitor și creativ, nu aș vedea niciun motiv să ne opunem ca și domnia sa să fie ales pe viață.
  Oricum, arăt el cât și Vladimir Putin nu mai sunt foarte tineri, deci ,,pe viață” sună oricum foarte relativ…

  Apreciat de 1 persoană

  • @ZeV,

   >>”Ar trebui să admiri, prin comparație, China și Rusia”

   Tu continui sa promovezi aici insistent si diversionist interese imperialiste rusesti, care sunt antagonice cu ale romanilor. Nu sufli o vorbulitza despre rusificarea Republicii Moldova, de indepartarea cu sprijinul rusilor a Republicii Moldova de Romania (sunt si alte motive), de mentinerea si incurajarea conflictului inghetat din Transnistria, si de multii trandafiri albi de pe tevile lor de tun din jurul Romaniei.

   „La 30 iunie, președintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prezidențial în care se precizează că cetățenii ruși – toți bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, cu unele excepții – care se află în prezent în rezervă trebuie să se prezinte, în acest an, în unităţile militare pentru pregătire suplimentară. …
   ..Rusia şi-a consolidat prezenţa militară cu 1.100 de tancuri şi 2.600 de vehicule blindate în apropierea graniței cu Ucraina…
   În prezent, se desfășoară formarea activă de noi unități militare (mari unități și mari unități operative) și reorganizarea formațiunilor militare, în scopul întăririi potențialului de luptă al acestora. De-a lungul graniței de stat cu Ucraina sunt desfășurate 28 de grupuri tactice de nivel batalion. În același timp, se finalizează formarea a trei mari unități operative noi, adică două armate și un corp de armată, care, în perioada 2020-2021, vor atinge capacitatea de luptă deplină”

   Rusia e intr-adevar pasnica si iubitoare de pace. Lumea e rea…

   https://www.defenseromania.ro/general-ucrainean-rusia-si-a-consolidat-prezenta-militara-cu-1-100-de-tancuri-si-2-600-de-vehicule-blindate-in-apropierea-grani-ei-cu-ucraina_604111.html

   Apreciază

 2. Statistica spune totul, persoana, personalitatea Dumneavoastra suscita in continuare un interes crescand. Analizele, cugetarile sau comentariile, conteaza pentru cei mai multi dintre noi.
  Pentru mine este o bucurie ca existati.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Urmaresc cu interes.Multumesc !

  Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Sâm, iul. 4, 2020 la 10:10, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv7372545542 a:hover {color:red;}#yiv7372545542 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv7372545542 a.yiv7372545542primaryactionlink:link, #yiv7372545542 a.yiv7372545542primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv7372545542 a.yiv7372545542primaryactionlink:hover, #yiv7372545542 a.yiv7372545542primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv7372545542 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „In anul 2019, numărul vizualizărilor pe blog a depăsit un milion (1 023 035). Numărul postărilor mele a fost de 253.In anii anteriori, numărul vizualizărilor a fost de 847.947 (2017) si 624.324 (2018).Dragi prieteni, vă multumesc pentru interes si pen” | |

  Apreciază

 4. FELICITARI DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN MASTASE, PENTRU ATENTIA PE CARE NE- O ACORDATI …LUND IN CONSIDERARE OPINILE PERSONALE,OPINIILE FIECARUIA DINTRE NOI, CE DEVENIM, PE PARCURSUL TIMPULUI TOT MAI NUMEROSI ,PRETUIND LA RANDUL NOSTRU, VALOAREA UMANA DE CARE DATI DOVADA , NECONTENIT!

  ANALIZAND ACESTE VIZOALIZARI , IN URMA POSTARI LOR CE VA APARTIN, NE- ATI OFERIT SANSA DE A GASI SAU NU, RASPUNSUL, INPREUNA, ANTERIOARELOR INTREBARI, EXPRIMNDU- NE MAI ALES, DEZAMAGIREA, ABUZURILE PE CARE ACTOALA CLASA POLITICA LE -A INFAPTUIT , SURPRINZATOR , MENTINANDU-LE INCONTINOARE.

  DIVERSITATEA ACESTOR OPINII, CREONEAZA , GANDIRILE FIECARUIA DINTRE NOI , OPINII DE DREPT, CARACTERIZAND MAI MULT S- AU MAI PUTIN ,PROPRIA NOASTRA EXZISTENTA CA FIINTA UMANA, ULTERIOR , TIMPUL, SCOTAND IN EVIDENTA, AUTENTICITATEA , ANUMITOR OPINII!

  INDIFERENT DE AUTENTICITATEA, NEAUTENTICITATEA LOR, INPORTANT RAMANE, INTERESUL DE A DIALOGA CIVILIZAT SI DE A GASI SOLUTI , BENEFICE, ANUMITOR EVENIMENTE POLITICE, EVENIMENTE ACTOALE, CE NE ATENTIONEAZA, BENEFIC FIIND PENTRU EXZISTENTA NOASTRA , CA ROMANI, IN VIITOR.

  PS. DOMNULE PRIM MINISTRU, VA DORESC MULTA SANATATE , AVAND SANSA DE A DEPASI, ULTERIOR, ANTERIOARELE , INPRESIONANTELE CIFRE!… CU SINCERITATE SI RESPECT, MARIAN

  Apreciază

 5. Eu vă mulțumesc pentru articolele frumoase din care învăț mereu, și pentru posibilitatea pe care mi-o dați de a-mi spune modestele păreri.
  Le mulțumesc comentatorilor pentru comentariile interesante, indifent de idei.

  Apreciat de 1 persoană

  • Buna Amalia, ti-am ramas dator cu un raspuns 🙂

   „Dacă ar fi să reînnodăm relațiile economice, ce treabă are modelul lor politic? Trebuie să le urmăm modelul politic? Nu înțeleg.”

   Sunt citeva intrebari din start: ce relatii economice sa mai „reinnodam” dupa ce noi ne-am decuplat de la sfera economica ruseasca (CAER), si ne-am cuplat la cea europeana? Rusii nu au nici ei interese sa investeasca intr-o tara care le pune taxe vamale. Ocolesc taxele prin filealele europene gen Lukoil. Noi ce sa exportam la rusi? Traditional, in comunism, exportam in URSS incaltaminte, textile si mobila. Incaltaminte si textile iau ieftin acum din China, mobila probabil ca se descurca cu Ikea.

   Strategic, noi ar trebui sa reusim macar sa creem o economie mai puternica romaneasca, sa fim autosuficienti in agricultura, si sa nu mai importam atita mincare din alte tari. Plus infrastructura pentru turism. „Reinnodatul” unei relatii economice cu Rusia nu e de actualitate.

   Politicul conteaza in business. Businesurile se uita la riscuri intr-o alta piata, iar in Rusia sunt riscuri mari pentru companii noi ce vor sa patrunda acolo. Cele vestice instalate de mult tremura de frica lui Putin (cu legile lor referitoare la „agenti straini”). Iar investitiile mari germane si franceze sunt protejate politic de conducerea Rusiei.

   Apreciază

 6. Multinationalele nu fac cadouri .
  Gigantul francez Lactalis ( proprietatea unei discrete familii din orasul Laval din vestul Frantei , familia Besnier ) , proprietar al La Dorna din 2008 , inchide fabrica de lapte de la Vatra Dornei !
  Cu un cinism fenomenal comunicatul companiei prezinta inchiderea ca pe o ” consolidare a activitatii in Romania ” , marca La Dorna va fi preluata de celelalte fabrici ale grupului – Covalact la Sfantu Gheorghe si Albalact la Oiejdea judetul ALBA ) , angajatii vor beneficia de servicii de reorientare profesionala – ce sa faca in Vatra Dornei ? personal hotelier in cel mai bun caz in rest sa taie copaci in mod ilegal si sa-i vanda ) – deci Suceava va avea inca un batalion pentru Spania si Italia ..
  Aceasta mizerie imi aminteste alta , a grupului olandez Friesland ( olandezii , marii nostri prieteni ) .
  Daca va amintiti Napolact , o bijuterie a economiei romanesti , rentabila si eficace .
  Nu stiu ce delir a facut ca Napolact sa fie vanduta lui Frieseland in 2003 sau 2004 ( 2004 , un alt delir , suprimarea si dezafectarea caii ferate Huedin – Calatele ,20 de km , ministru al Transporturilor Miron Mitrea , linie care intra in Tara Motilor din anii 1880 , nepoluanta , sigura , azi o carare acoperita de ierbi in locul sinelor scoase si accidente cu morti in coliziuni frontale pentru cei ce nu o pot folosi si nu au decat masina poluanta pentru a intra in Apuseni ) .
  Frieseland a inceput prin a inchide fabrica de lapte Napolact din Huedin , centrul urban al acestei regiuni muntoase , condamnand la mizerie sute de oameni .
  Scandalos .

  Apreciat de 2 persoane

  • De aceea trebuie facut orice efort in sprijinirea, cresterea si statornicirea capitalului romanesc, in vederea asigurarii unor locuri de munca in fiecare colt al tarii si aici aduc in actualitate politica de dinainte de ’89 cand in fiecare judet trebuia sa existe o capacitate industriala sau mestesugareasca care sa asigure locuri de munca celor din zona.
   Cunosc „fenomenul” (fabrica si calea ferata) Huedin (Calatele), imi pare extrem de rau sa aflu ca acea fabricuta de lactate care in anii ’80 livra la export produse in inalta calitate a fost inchisa, cat si calea ferata veche din anii 1880 care intra in inima Tarii Motilor, iar marii democrati ai Romaniei au reusit s-o pusa pe butuci.
   Oricum zona Huedin nu era una extrem de bogata, marea majoritate fiind prelucratori in lemn existand si o fabrica de prelucrat lemn si mobila (tot pentru export, nu stiu daca mai exista) sau crescatori de oi si bivoli (printre singurii din tara), acestia din urma diparand treptat dupa ’89.
   Asa cum spuneti, scandalos.

   Apreciază

  • Am ajuns bătaia de joc a marilor companii ! Numai astfel e posibil ca litrul de lapte să plece de la fermele mari de la 1,3o – 1,80, iar de la cele mai mici şi de la micii producători chiar de la 0,8a – 1,00 ! Un litru de lapte costă mai puţin decât unul de apă minerală la producător , că la raftul Lidl, Penny şi alte malluri ajunge de 5-7 ori mai mare !
   Faptul că până şi apa a fost privatizată de statul român , ‘n urma unor comisioane fabuloase, vorbeşte de la sine de trădarea intereselor naţionale de către nişte vremelnici diriguitori !
   Dar vorba aia, am făcut noi prad industrii întregi , de la industria de maşini şi tractoare , la aeronautică şi ne mai mirăm că ne jupoaie ăştia la mărunţişuri !
   Halal !

   Apreciat de 1 persoană

   • @ Radu Humor
    Nu vreau întreprinderi de stat. Mi-a ajuns. Totul trebuie privatizat, cu excepția unor entități strategice.
    Avem fabrici de tractoare și alte utilaje agricole. Avem industrie grea și ușoară, fabrici și făbricuțe private (ce bine!) atât cat pot ele să facă față concurenței.

    Apreciază

  • Ce naiba credeai că sunt multinaționalele ? Organizații de binefacere ?
   Pe de altă parte, dacă ar fi dorit să investească masiv în România, probabil ar fi pus umărul la finalizarea sistemului național de autostrăzi, fie direct, fie prin lobby la instituțiile euroatlantice finanțatoare.
   Din păcate, aceste monstruozități economice (multinaționalele_n.m.) au un singur mare interes: PROFITUL, obținut cu investiții minime.
   Se întâmplă aceste lucruri deoarece românii, din interior și din afară, cu piatra strămoșească compusă din nomazi și migratori, ,,se vând” pe foarte puțin….. sparanghelul să trăiască.

   Apreciază

 7. Sa vin si cu stiri bune .
  Orban si Bode vorbesc despre o ordonanta de urgenta care sa faciliteze achizitiile publice si sa impiedice abuzurile monstruoase legate de valsul in Justitie al contestatiilor si contra-contestatiilor –
  paroxismul este licitatia pentru modernizarea caii ferate Sighisoara – Brasov , proiect lansat in 2011 , procese si contra-contra-procese si expertize si contra-expertize din 2016 , cu pierderea a 300 de milioane de euro de finantare europeana si un lot din trei inca in procese ???
  Daca ar impiedica odata ca orice rauvoitor sa faca ce vrea , sa dispuna de soarta a milioane de oameni fara sa dea nimanui socoteala mai tarziu – chinezii care au mers la Inalta Curte de Justitie , unde nimeni nu merge , pentru Pitesti – Curtea de Arges , intarziind totul un an mai mult ?! sau olandezii Damen care blocheaza in Justitie de un an un proiect strategic , de aparare nationala , cumpararea fregatelor de Armata de la Aeronavale franceza ?
  Alta stire buna , oficialii executivului incep sa vorbeasca de un nou proiect feroviar , modernizarea caii ferate Arad – Timisoara – Caransebes , care ar fi lansati in concurs ” in septembrie ” , 155 de kilometri refacuti total , alt traseu , linie noua , 1,5 miliarde de euro , finantare in mod normal europeana .
  Si inca o stire buna , nimic despre posibile contestatii pentru lotul 3 al drumului expres Craiova – Pitesti , Valea Mare – Colonesti ( pot contesta pana in 6 iulie inclusiv apoi gata ) .

  Apreciat de 1 persoană

  • Intotdeauna ma bucura stirile bune, imi dau un tonus solid, sanatos, insa nu m-as inflacara foarte tare in ceea ce priveste capacitatea d-lor Orban si Bode, unul fost, iar celalalt actual ministru al importantului M.T. . Eu unul pana nu vad o autostrada cap/coada, cu traversare a lanturilor muntoase pana la granita de vest a Romaniei, sunt extrem de sceptic, hartia suporta orice, iar verba volant.
   Atat timp cat constructia de cai rutiere si ferate nu vor intra sub incidenta C.S.A.T. ca o problema de vulnerabilite nationala si cu masuri in consecinta, nu cred ca vom putea discuta concret despre asa ceva.

   Apreciază

 8. Pardon , cumpararea corvetelor – 4 corvete , nu fregate .
  Poate utile , pentru misiuni de observatie , descurajare si operationale , vazand ca tara care stapaneste nordul Marii Negre si Crimeea are un sef de stat imprevizibil , paranoic si usor psihopat care ramane sef , mult mai rau ca Omar Bongo in Gabon sau Paul Biya in Camerun , pana in … 2036 ?! ?!

  Apreciază

  • Poate polcovnicu e nitel parano , insa in pollitica asta e mai mult un merit si intrebarea de4 baza este „sunt fuficent de paranoic?” , poa psihopat (de unde ?) insa imprevizibil?!

   Ntz. Mie mi se pare extrem de previzibil! Si extrem de oportunist!!!!

   Necazul este ca unii de se cred „destepti” gandesc in fomule de genul „nu mai suntem pe timpul lui Bismarck” si nu accepta cestia ca orice actiune are o reactiune si ii dacu cu gargara contra „reactiunii” ca cand de fapt este vorba de Principiul acțiunii și reacțiunii zis si Principiul al III-lea al mecanicii adica A treia lege a lui Newton

   Cu Putin e simplu … Cand faci o mutare el va replica cu o alta. De ex provoci maidanu si obtii „Revolutia ucraineana” .. Eu zic ca absolut previzibil a urmat afacerea cu Crimeea!!!!

   Simplu.. E chiar mai simplu decat sahul …..

   Insa lucurile se complica cand ai niste consilieri care refuza sa admita ca, titusi , si ij societate se aplica Legea a 3a a lui Newton!

   Apreciat de 1 persoană

   • Apopos … eu am nister , sa zicem, fixatii militariste.

    asa ca nu prea inteleg ce rost ar avea cele 4 curvete. Prea putine, p[rea mici sa insemne la o adica ceva in M Neagra .

    Personal as chelktui banii ptr dotarea aparii terestre si aeriene!

    Apreciat de 1 persoană

 9. SUPLINITOAREA

  MOTTO: „Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere! Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară.” (Viorica Dăncilă, fost premier al României, 1 iulie 2020, pe pagina ei de FACEBOOK)
  ……………………………………………………………………………………..
  Nu-mi amintesc să o fi ridiculizat vreodată pe Viorica Dăncilă pentru greșelile de exprimare sau pentru confuziile din discursul său public. Nu mi s-a părut important. Căci nu a fost greu de observat, în timp, cum imaginea de toantă și analfabetă fără leac i-a fost construită exact la fel cum i-a fost construită lui Dragnea Liviu imaginea de infractor notoriu iar submediocrului Klaus legenda de conducător înțelept, care vorbește puțin deoarece gândește mult.

  Și atunci, veșnic îngrozită ca să nu gafeze, pentru a nu ajunge mereu și mereu subiect de ironii ieftine din partea unora care vorbeau mult mai prost decât ea, Viorica Dăncilă făcea exact ceea ce nu trebuia să facă: se apăra în permanență sau se victimiza…

  Asta în timp ce România a avut timp de zece ani un președinte Petrov care folosea dezinvolt un mai mult ca perfectul inventat de el: „scufundaseu”… „preluaseu”… „hotărăseu”… fără ca nimeni să îndrăznească să-i atragă măcar atenția, deși la câți Andrei Pleși a avut consilieri și la câți Liiceni și Patapievici a decorat, la câți Cătălini Avramești (cu soția), specialiști în canibalism, a adus cu avionul pe plaja de la Neptun, deoarece se plictisea să joace tabinet cu doamna Maria în weekenduri, măcar unul ar fi trebuit să observe și să-l tragă de mânecă. Iar după ce i-au încetat mandatele ăluia, România cea atentă la nuanțe, gramatici și ortografii, și-a ales un alt președinte, Klaus, cel care folosește dezinvolt cuvintele: „corupțea”, „justițea”„partenereat”, „principile”, „declarațea comună”, „aleanța”, „relațea”. Asta când nu dă de-a dreptul în gropi, afirmând că „a fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău”.

  Lor România le-a găsit neîncetat scuze. Primul, că e „băiat bun d-al nostru, daʹ l-a stricatără anturajuʹ dă pe vapor”, iar la cel de-al doilea că nu-i prostie pură ceea ce vedem, ci numai dificultatea de a procesa prin traducere, în căpățână, din nemțește în românește.

  În lumina celor scrise mai sus, Vio este doar un produs al epocii noastre și al selecției naturale, la care au pus umărul, spre a o accelera, atât Serviciile cât și bravul DNA.

  Dar asta nu înseamnă că Vio nu are alte păcate, cu mult mai dezgustătoare. Lepădarea rapidă de lider e unul dintre ele. Dar nu e numai păcatul Vioricăi, ci și păcatul PESEDEULUI, aproape în ansamblu. Iar dincolo de această slăbiciune și urâțenie a firii omenești, mai este ceva ce eu socotesc a fi o greșeală majoră a ultimilor ani: demonizarea amnistiei și a grațierii. Mizeria scandaloasă a acestui discurs demolator a fost, rând pe rând, atât internă cât și externă.

  La început a fost Petrov, care a declarat cu o nemernicie totală -dar nu e ceva neobișnuit pentru el…-că nu va grația pe nimeni în timpul celui de-al doilea mandat. Și România a jubilat.

  Apoi, în lista lui Barosso din 2012 sau LISTA RUȘINII pentru România, însușită cu obediență de premierul Ponta, figurau câteva „cerințe” pentru redobândirea „încrederii europene”, printre care: „Să nu se facă nicio grațiere prezidențială în cursul actualei președinții.” (era vorba despre perioada de președinție interimară a lui Crin Antonescu, din timpul suspendării lui Petrov; și, pentru cine nu-și mai amintește, aluzia transparentă cu grațierea venea „cu dedicație” pentru deținutul Adrian Năstase, n.n.). Păsările de pradă decerebrate care mărșăluiseră, cu fulare îmbibate în ketchup, în jurul reședinței din Zambaccian a premierului Năstase, în seara zilei de 20 iunie 2020, au aplaudat entuziast inițiativa!

  A venit și toamna lui 2014, când România l-a făcut președinte pe Klaus. Acesta, la rândul lui, cu un aer de imbecil insensibil, a refuzat instrumentul grațierii, ca pe un lucru infect și care i-ar fi știrbit din prestigiu. România și-a frecat din nou palmele, cu mare satisfacție.

  Iar Jean Pădureanu, cu două cereri de grațiere, îndreptate către doi președinți diferiți, și-a executat toți anii de pușcărie, deși, de multe ori, nici nu știa unde este și credea că așa, mai pe seară, merge la stadion. Căci el era deja prizonier în celula ermetică a lui Alzheimer… avea aproape 80 de ani când a fost eliberat.

  După aceea, la începutul anului 2017, sute de mii de cetățeni indignați, în frunte cu Florin Bădiță și Nicușor Dan au ieșit în stradă urlând împotriva Ordonanței 13, cu convingerea că aceasta se referă la amnistie și grațiere. Nimeni nu i-a contrazis, ci dimpotrivă, păpușarii-șefi s-au bucurat că n-a citit nimeni mult-diabolizata ordonanță… Ca să nu mai spun că dacă i-ar fi întrebat cineva pe protestatari care-i diferența dintre amnistie și grațiere, ar fi produs o uimire istorică pe fața miriapodului cu sute de mii de picioare, dar cu capete puține… deoarece în mentalul colectiv cele două cuvinte au fost întipărite ca sinonime.

  Încununarea operei de demonizare a amnistiei și grațierii a venit ca o pleașcă moțată pe țeasta nației, odată cu referendumul pe „justițe”. Klaus le-a propus cetățenilor, în 2019, niște întrebări cu amnistia și grațierea vârâte una-ntr-alta, al căror înțeles i-a rămas președintelui total necunoscut atât în timpul referendumului, cât și după aceea. La fel și poporului român, însă, exact ca în poveștile cu final fericit, deși n-au înțeles întrebarea, cetățenii au știut „la perfecțe” răspunsul. Exact ca președintele lor!

  Și iată-ne aici… Nu, doamna Dăncilă… AMNISTIA și GRAȚIEREA nu sunt instrumentele diavolului, așa cum toleranța înțeleaptă și iertarea nu au cum să fie. De aceea, madam, a spune azi: „…N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară…” este o prostie fără egal. Rău pentru țară e să-ți bagi capul în nisip și să nu vezi condamnările politice. Și aruncarea în pușcărie fără probe. Și mărturiile luate sub presiune fizică sau psihologică infernală. Și plicurile galbene din romanul epistolar, de mare dragoste, dintre „justițe” și Servicii. Și arestările comandate de la Bruxelles.

  Viorica Vasilica și-a încheiat postarea de pe FACEBOOK, din 1 iulie 2020, așa:

  „Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins. Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români.”

  Finalul are tristețea lui aparte… doamna Dăncilă, și nu numai ea, ci și Grindeanu, Tudose și găștile lor de conjunctură nu au înțeles nici un moment piesa în care jucau. Nu au putut pricepe un lucru atât de simplu… că într-o lume normală, președintele unui partid care este și artizanul unui program de guvernare conducând către câștigarea fără drept de apel a alegerilor parlamentare, devine, de drept, PREMIERUL țării unde se întâmplă acestea. Iar dacă eșuează, cetățenii, atât de atenți la tot și la toate, e previzibil că vor corecta eroarea la următoarele alegeri, cu ștampila, iar nu cu ieșitul în stradă. De aceea, dacă un accident istoric de doi metri înălțime și dotat cu nenumărați dinți, se pune împotriva normalității, fiecare ar fi trebuit să-și înțeleagă locul. Căci ei nu au fost numiți ca SLUGI, ci , pur și simplu, ca SUPLINITORI ai premierului legitim. Și să se comporte ca atare. Așa ar fi corect.

  Dar nu și în România, unde un președinte care se visează dictator, recunoscut pentru gândirea sa limitată și revanșardă, a refuzat în permanență, cu o îmbufnare idioată, evidența. Și care a hotărât, recent, din biroul lui, că nu va mai numi „never ever” un premier de la PESEDEU. Iacă-așa!

  De aceea, având în vedere cele de mai sus, uneori, când aud rostindu-se cuvântul „democrație”, ca și cum chiar ar exista așa ceva în România, stomacul meu are tendința de a-și proiecta revolta, pe esofag, în sus…

  Apreciat de 3 persoane

  • E .. e ceva .. „ironic”

   Călin Georgescu is a Romanian senior expert in sustainable development, with an acknowledged recognition in the field, following 17 years of service in the environmental area in the United Nations system. Dr. Călin Georgescu was appointed the Executive Director of the United Nations Global Sustainable Index Institute in Geneva/Vaduz for the period 2015-2016. Prior to that, he served as President of the European Research Centre for the Club of Rome (2013-2015). He is also member of the Club of Rome International in Switzerland.

   Clibul de la Roma .. mda .. Cestrie serioasa .
   Ironicv este ca sir Nae Ciuruitul se intalnea destul de regulat cu membrii de frunte ai clubului de la Roma . Sir Nae ala mic ce avea 4 la romana, cu scoala putina intretinandu-se cu Clubul de la Roma?!!! DA!!!

   Apreciat de 1 persoană

 10. Francezii spun , cand cineva isi face rau lui – insusi , ” se tirer une balle dans le pied ” – a-si trage un glonte in picior .
  E ceea ce am facut noi , extrem de inteligenti , ca intotdeauna , neobligati de nimeni , cu evreii romani , prin campanii odioase de ura , intimidare , asasinare , intre anii 1930 – 1944 .
  Vrei Basarabia si Bucovina ?
  Fa-te acceptat de toti locuitorii lor !
  In vizita lor in Basarabia in 1921 Regele Ferdinand si Regina Maria au intalnit comunitatea evreiasca din municipiul Balti si au conversat cu liderii locali evrei in Sinagoga din Balti .
  In vizitele lui in teritoriu , in ” Memoires d’Espoir ” , de Gaulle descrie programul fiecarei vizite in provincie ” reuniune cu prefectul , cu consiliul municipal , intalnire cu episcopul si cu rabinul ” .
  Capitanul Nationalei de fotbal a Romaniei la prima editie a Cupei Mondiale din Uruguay , Rudy Wetzer , era evreu .
  Citi-i jurnalul de calatorie la Montevideo , redat de Ioan Chirila in ” Finala se joaca astazi ” , este savuros , scris cu verva , in propozitii scurte , sintetice , si Wetzer este in practica un patriot roman deasupra unor fanarioti care astazi se plang ca li se rupea tricoul romanesc la premieri la JO – coechipierii lui Wetzer – romani , evrei si svabi si unguri timisoreni au calatorit cu trenul la clasa a doua sa-si poata cumpara costum , erau in concediu fara plata , se declara roman peste tot in interviuri , promoveaza , cum poate , Romania , vede ” steagul tarii noastre ” la ajungerea la Montevideo – ” colonia romaneasca ” , ungurul Rafinschi , fundas , acopera retragerea Romaniei dupa meciul cu Peru in fata unei multimi intaratate si svabul Steiner , atacat barbar , sufera in acelasi meci o dubla fractura …
  Ce facem noi , acasa , in acei ani , mai ales dupa 1933 ?
  Toate satele sunt vizitate de derbedei legionari care fac adunari cu muzica si dans – ce se canta ? ” roman saracul nu mai poate de jidan ” etc , in universitati ” domnule coleg aratati-mi carnetul de student ” – daca era evreu era dat afara din amfiteatru ?!
  La eliberarea Basarabiei si Bucovinei de Nord de jugul lui Stalin Antonescu are prioritati extrem de curioase – la doua zile de la eliberare liderii evrei din Balti vizitati de Ferdinand in 1922 sunt stransi ( exista o fotografie cu ei , un barbat cu barba , indesat in costum alb , sfidator , cu bratele incrucisate , intr-un gup pazit de soldati nemti in bustul gol ) si impuscati fara judecata , fara motiv ?! ) , ai nostri fac la fel in unele comune basarabene , populatia civilizata si educata a Cernautiului este stransa in lagare unde se moare de foame si tifos ?! evreii din Iasi sunt impuscati , copii inclusiv , in curtea prefecturii , adultii sunt lasati sa moara de sete si caldura in vagoane de marfa inchise timp de trei zile ?! ?! – si astepti dupa aceea de la ei sa fie leali Romaniei si sa o accepte ?! ?!
  Si astepti de la evreii din a doua generatie , azi personalitati de succes in tari de adoptie ca Pierre Moscovici ( fiu de evreu brailean ) sau Robert Badinter ( fiu de evreu din Chisinau ) sa vorbeasca de Romania si sa o iubeasca ?!
  La fel , tratamentul aplicat de autoritatile romane populatiei germane , la schimbarea de regim – sunt livrati Siberiei si mortii , fara rezistenta simetric , treizeci de mii de barbati si femei svabi si treizeci de mii de barbati si femei sasi – cum sa astepti de la urmasii lor recunostiinta ?!

  Apreciat de 1 persoană

  • mai securiciule, ce te faci cand the shoe is on the other foot? Nu observ sa fi scris de umilintele la care au fost supusi multi romani la retragerea din Basarabia dinaintea inceperii razboiului doi mondial/includ aici militari, preoti, invatatori, reprezentanti locali ai statului roman. Deci daca ai pretentii de obiectivitate ar trebui sa incepi cu contextualizarea cat mai cuprinzatoare a evenimentelor de care faci vorbire – altfel nema’ credibililtate.

   Apreciază

 11. China duce de citiva ani o actiune militara de destabilizare in Marea de Sud, unde citeva state ca Vietnam, Taiwan, Malaesia si Filipine contesta pretentiile noi teritoriale (maritime) ale Chinei.
  China este azi antrenata intr-un show de forta militara cu India (cu Pakistan pe post de aliat) in Kashmir. Trei forte nucleare se joaca de razboiul. India a mai avut un razboi cu China in anii 60 iar cu Pakistan e permanent in conflict. India e azi extem de afectata de COVID, e slabita economic, si deci, instabilitatea in zona e foarte periculoasa.
  China a preluat Hong Kong-ul de la UK, si ii impune o noua lege de securitate care – spun analistii – sunt precursosul absorbtiei acestei zone financiar-economice sub controlul strict al PC Chinez.
  China a exportat practic coronavirusul creind o pandemie fara egal in istoria omenirii, tinind cont de extinderea globala, numarul de infectati.
  Actiunile Chinei au afectat relatiile sale cu Australia, care isi vede amenintate interesele de aceasta noua China agresiva, cu multi bani, cu multa influenta si putere in zona.
  Japonia este si ea foarte atenta cu aceasta China care vrea sa isi arate muschii si sa domine. Japonia stie ca daca echilibrul puterii in zona este deturnat de China, securitatea sa este in pericol.
  China a reusit in citiva ani, plus cu pandemia, sa isi faca nenumarati neprieteni, inclusiv in UE. Ori de cite ori este criticata, China actioneaza agresiv, ca si Rusia, pentru a arata ca este o mare putere si ca cere respect cu forta. Nu e clar inca cit timp va mai cistiga China cu aceast tip de dominatie.

  Apreciază

 12. Nu cred ca a zis cineva ca Putin a nebun. Nu este, ba din contra, e un tip super-inteligent, si aici poate avem ceva noroc cu el, macar o perioada cit e predictibil. Pentru majoritatea rusilor el intruchipeaza neamul lor si ambitiile lor de mare putere mondiala. Istoria insa ne-a aratat ca asemenea personaje cu rang de deitate pot fi o problema pentru altii, mai mici si mai ne-rusi. Cind nu poti sa schimbi un conducator ales pe viata, oricit de bun e el la un moment dat, pot apare conflicte uriase, ce pot sa se revarse in vecinatate sau mai rau. Vezi chiar Revolutia Rusa, despre asta a fost, despre un conflict major intre Tzar si „revolutionari”, care a „emanat” si prin tot estul Europe la un moment dat.

  Democratia are marele avantaj, asa imperfecta cum e, ca poate regla anumite procese critice pe termen lung.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.