Iohannis a inceput „România normală” prin retragerea de decoratii

Klaus Iohannis a inceput să construiască „România normală”, anuntând că a decis să-mi retragă ordinul „Steaua României”, in grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la receptia organizată cu ocazia Zilei nationale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, in al doilea mandat, Iohannis va incerca să ajute la o reconciliere natională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am inselat iar gestul său meschin de astăzi nu prevesteste nimic bun.

O eventuală retragere a decoratiei primite de mine in 30 noiembrie 2002, „pentru  intreaga activitate pusă in slujba promovării si dezvoltării României, pentru competenta si abnegatia dovedite in actul guvernării”, in principal pentru eliminarea vizelor, eforturile de integrare in NATO si UE, modernizarea si cresterea economică nu vor putea fi sterse din cartile de istorie si vor putea fi comparate cu activitatea nesemnificativă a lui Iohannis din mandatul său de presedinte.

La sugestia unor „păsări migratoare” si a unor talibani ideologici, Iohannis vrea să rescrie istoria recentă. Ar trebui, atunci, să topească, intre altele, toate decretele de acordare, in perioada 2000-2004, a decoratiilor statului român, inclusiv ale unor mari personalităti străine, decrete contrasemnate de mine.

Românii mi-au acordat insă „decoratia” lor, in conditiile in care după 4 ani de guvernare, PSD a obtinut, in 2004, acelasi procent la alegeri ca si la intrarea la guvernare – 37%. Vom vedea ce rezultat va avea guvernul Iohannis…

Condamnarea mea in 2012 ca si cea din 2014, au avut obiective politice cunoscute. Poate ar trebui să reamintesc, din când in când, felul in care am fost condamnat prin „rationamente logico-juridice” si in lipsa unor probe directe in Dosarul afiselor electorale, cu cei 971 de martori ai DNA. Sau condamnarea in dosarul Zambaccian cu probe – corpuri  delicte care includeau bancnote ce au fost tipărite ulterior  de Trezoreria americană. Chiar si Băsescu, somat de clientii săi politici  (cunoscutii „intelectuali”) să-mi retragă decoratia (legea oferă presedintelui  POSIBILITATEA  de  retragere a ordinului) a  preferat să spună „Năstase a fost condamnat pentru o găinărie (stia el ce spune). Năstase nu si-a vândut tara. Electoratul iti poate ierta asta”.

Mi se pare interesant faptul că in anul in care am primit ordinul „Steaua României” (30 noiembrie 2002), am semnat cu Iohannis  cunoscutul Parteneriat  – la 13 iunie 2002, deci cu doar  câteva luni inainte.

Nu cred că, după 7 ani de la condamnare din 2012, respectiv 5 ani de la cea din 2014 si  după invitarea mea la Cotroceni, cu ocazia Zilei nationale,  intentia de retragere a ordinului are justificare. De aceea, voi astepta contra-semnarea de către premier si publicarea in Monitorul oficial pentru a lua măsurile cuvenite.

PS Multi prieteni si simpatizanti mi-au scris pe această temă dar cred că ar trebui ca ei să-si spună părerea si către cel care a anuntat această măsură. Dacă nu aveti adresa, vi-o dau eu – Klaus Iohannis, http://www.presidency.ro

51 de gânduri despre “Iohannis a inceput „România normală” prin retragerea de decoratii

 1. Poate nu ar strica de revăzut legăturile unor persoane de influență din diasporă cu personalități și grupuri politice din țară.
  S-ar putea explica „preludiul” acțiunii „Adrian Năstase” început de o persoană din diasporă, continuat de Societatea Timișoara și popularizat de media.
  Pe același scenariu, în Miami se încearcă demiterea consulului de către un grup condus de fratele unui fruntaș liberal.
  Desigur pt. aducerea unui consul de orientare spre noua putere pt. a favoriza politicile în diasporă.

  Apreciază

  • E invers… întâi s-a „șifonat” Societatea Timișoara -devenită o caricatură a ceea ce s-a dorit fi la înființarea ei- pe 4 iunie 2018, și abia apoi s-a revoltat Joul… care de la ultimul 10 august cam șoma, că nu mai avea idei care să-l scoată în evidență. Dar anul trecut, când i-a cerut retragerea distincției Societatea Timișoara, Klaus nu era pe cai atât de mari. Acum este. Populația României i-a dat „legitimitatea” de a face orice porcărie.

   Apreciază

   • N-am urmărit succesiunea, dar cred că important este modelul folosirii încrengaturilor de relații printre Caii Troieni ai diasporei, pentru acțiunile de influențare, inflamare a percepției publice, destabilizare socială și justificare ulterioară a oricăror măsuri de forță.

    Apreciat de 1 persoană

 2. Niste golani .
  Nici nu merita atentie .
  Acum fac dosare penale in Statul Securist celor care au reparat drumul de la Bicaz , afectat de ploi , ” fara licitatie ” – care ” licitatie ” , patru ani de contestatii si circ ?
  Toti stim cat va datoram . Nu doar datoria suedeza ,vizele eliminate , aderarea UE NATO , tinuta dreapta in fata calomniilor din Europa de Vest , autostrada spre Mare in ani post-algoritm , Saint Gobain la Calarasi , primul Carrefour in Militari , cornul pentru copiii saraci .
  In 1991 nu dv ati spus in Parlamentul de la Kiev : ” trebuie eliminate urmarile pactului Ribentropp – Molotov ” provocand indignare in incinta ?
  Nimeni nici inainte nici dupa nu a mai spus asa ceva din partea Romaniei oficiala .
  Acum un an cand 150 de localitati basarabene cereau Unirea cu Romania dl Iohannis se uita in alta parte .
  La ce sa ne asteptam de la o ” putere ” care face sa cada leul prin vorbe de netot si care isi pregateste note de fundamentare de abandonari de investitii strategice , cu patru mari firme care au depus oferte , autostrada Iasi – Pascani ?!

  Apreciază

  • Sincer, toate gunoaiele pesediste vad ca se ocupa doar de denigrarea diasporei, în același timp ce pupincuristii isi continua treaba fata de PSD. Păi bine mai oameni buni, voi va simțiți mândri că majoritatea creierelor au plecat din tara? Si oare din ce motiv au plecat oare? Pt oportunitățile oferite debdinozaurii comuniști care acum se lauda cu aderării Nato si alte chestii? Păi chiar asa dobitoci credeti ca suntem? Asa zisele aderării si semnării de înțelegeri urmau a fi făcute si fără voi, ca doar Romania a fost o tara bogată, acum nu mai e, dl Nastase are pana si lacul lui in dobrogea, protejat foarte bine de jandarmeria Română. Mai vrei decorații pt foamea ce o fac acei oameni care s-au născut pe malul acelui lac, însă acum nu poate arunca un băț in apa sa pescuiasca ca deh lacul aparține dl Năstase, fost comunist si actual hoț pe lângă unul din marii corupti ai țării. Rusine.

   Apreciază

  • Eu cred, Domnule Prim Ministru Adrian Năstase, că realizările Guvernului pe care l- ați condus, ar trebui sa fie cunoscute de societatea românească ! Trebuie urgent să redobanditi drepturile cetatenesti prevăzute în constituția României, de care ați fost lipsit in mod nedrept! Vă așteptăm în politica de vârf a României! Vă doresc din suflet, succes!

   Apreciază

 3. Retragerea Ordinului”Steaua României” acordat Excelentei Sale premierul României , Adrian Nastase in 2002 este o lipsa de respect fata de o personalitate a României contemporane , este o confirmare a oamenilor slabi și “goi”, care conduc astăzi din păcate România! E posibil sa acorde decorații unor persoane străine , care contribuie la suflecarea pădurilor din România și prin aceasta rezolvând Combinația azot – oxigen din atmosfera !

  Apreciază

 4. Vă salut, Dl. Pr. Adrian Năstase. Eu unul cred că Dl. Iohanis, care își dorește o Românie normală, nu este normal, cât și românii care l-au votat după ce acesta ne-a demonstrat timp de 5 ani că știe să calce constituția în picioare, să demonizeze PSD-ul, „să latre” în stradă alături de protestatarii frustrați care nu știu ce vor de la viață s.a.m.d. (Nu mai are rost să enumăr că știți și dv. mai bine decât mine)

  Eu am participat la o simulare a Parlamentului care a fost între zilele de 6-8 decembrie, și una din legile discutate a fost Inițiativa domnului Barna,” fără penali în funcții publice”, trecând peste faptul ca termenul penal nu este substantiv…. Și am fost certat de niște colegi de acolo că mi-am permis să spun un asemenea lucru (pe deasupra fals în opinia lor,cu toate că le-am aratat dex-ul) . Mi-am exprimat opinia împotriva aceste-i legi care a fost atacată de un jurist, care mi-a explicat pe scurt că un funcționar public dacă nu a făcut nimic de natură penală nu are de ce să ajungă la închisoare și să-și facă griji că va ajunge… , cu toate că am dat exemple de la noi din justiție și am adus argumente „colegii mei” au considerat că argumentele mele sunt „irelevante” ca să nu zic altfel.

  Am vorbit și în plen și unul din lucrurile pe care l-am spus în timpul foarte scurt pe care l-am avut la dispoziție… a fost că doresc o Românie Normală, dar nu cea a Dl. Iohanis și cea pe care dv. ați dorit-o.

  Studenții de acolo au râs.

  Deci cum să nu aibe Dl. Iohanis succes dacă este adorat de peste 6 milione de români care nu s-au săturat de umilință și care doresc persoane incoruptibile în funcții publice (în condițiile în care Dl. Iohanis și Dl.Bârnă au venituri necuvenite,dar bine ei au voie…)

  PS. Super tare lansarea cărții Dl. Vasile Buga.

  mar., 10 dec. 2019, 19:37 ADRIAN NĂSTASE a scris:

  > Adrian Năstase posted: „Klaus Iohannis a inceput să construiască „România > normală”, anuntând că a decis să-mi retragă ordinul „Steaua României”, in > grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la receptia > organizată cu ocazia Zilei nationale. Recunosc, am mers la Cotroc” >

  Apreciat de 1 persoană

 5. […] Fostul premier Adrian Nastase, condamnat de doua ori pentru fapte de coruptie, considera un gest meschin decizia presedintelui Klaus Iohannis de a ii retrage ordinul „Steaua Romaniei”.„Klaus Iohannis a inceput sa construiasca ‘Romania normala’, anuntand ca a decis sa-mi retraga ordinul ‘Steaua Romaniei’, in grad de Mare Cruce, dupa ce ma invitase la Cotroceni, la receptia organizata cu ocazia Zilei nationale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezand ca, in al doilea mandat, Iohannis va incerca sa ajute la o reconciliere nationala, dupa dezbinarea din ultimii ani. M-am inselat iar gestul sau meschin de astazi nu prevesteste nimic bun”, comenteaza Adrian Nastase pe blog. […]

  Apreciază

 6. Din păcate nu Iohanis este problema, el este produsul problemei…..o populație cu multe nemulțumiri, neîmpliniri, frustrări care se bucură la răutăți și votează majoritar cu cei ce instigă la ură. Poate …în opinia mea ar trebui o dezbatere pe ,,beneficiile’ capitalismului în care mirajul bunăstării este prezentat în fiecare zi…..iahturi, mașini scumpe, vile, castele, excursii de vis, libertatea financiară etc. , beneficii de care au parte doar un număr mic de oameni. Imediat după 1989 când am aflat de la un fost vecin că în America și Canada dacă te angajai după un an puteai să faci credit și să-ți iei o mașină și chiar o casă/apartament mai mic am crezut că ,,capitalismul,, este forma de organizare supremă și tare am mai înjurat socialismul…..când am înțeles mai târziu că pentru o casă și mașină pe credit deveneai de bună voie sclavul băncilor vreo 30 de ani am început să văd cu alți ochii socialismul și să apreciez viziunea socialismului pentru învățământ gratuit sau servicii medicale.

  Apreciat de 1 persoană

 7. […] „Klaus Iohannis a început să construiască „România normală”, anunțând că a decis să-mi retragă ordinul „Steaua României”, în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepția organizată cu ocazia Zilei naționale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere națională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înșelat iar gestul său meschin de astăzi nu prevestește nimic bun”, afirmă Năstase, pe blog. […]

  Apreciază

 8. Cum spunea astazi dl. Presedinte, „o golaneala”. N-a mintit, se preteaza la golaneli, manevrat sau nu de tot felul de revansarzi, daca nu cumva domnia sa este in capul mesei si supervizeaza totul. De cand au venit democratii lu’ peste Orban, nu fac altceva, „construiesc” si modifica la greu. In afara ca nu leaga nimic se ocupa de razbunari, de stiri alarmiste si mincinoase, fara argumente si rezolvari. Mai e o personalitate pe tapet, doctorul Arafat.
  Cu ocazia sarbatorii Nationale, dl Presedinte a avut intr-o mana invitatia, iar in cealalta „cutitul”. In asemenea conditii pentru eliminarea „pesedeilor”, astia sub conducerea sa pot recurge intr-o forma sau alta la „Nacht der langen Messer”. Nimic nou sub soare, actorii sunt altii, iar operatiunea Romania continua.

  Apreciat de 2 persoane

  • Un tânăr liberal a fost pus director la Apele Române Maramureş,

   În vârstă de doar 27 de ani, Andrei Enache este de vineri, 6 decembrie, director la Apele Române. Munca asiduă depusă pentru partid prin împărţirea de flyere în campania electorală i-a fost răsplătită cu un post de director chiar la instituţia la care mama sa lucrează de 26 de ani, iar unchiul său este inginer. Andrei Enache este topograf şi a fost angajat la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureş în urmă cu aproximativ doi ani şi, conform numirii pe care a primit-o vineri, în următoarele trei luni va fi director la SGA Maramureş. Tânărul liberal a profitat de vizitele lui Klaus Iohannis şi Ludovic Orban în Baia Mare şi s-a fotografiat cu cei doi, poze pe care ulterior le-a făcut publice pe pagina personală de Facebook.

   „Contractul colectiv de muncă prevede ca persoana care ocupă o funcţie de conducere să aibă opt ani experienţă. El are doar doi. Poate de aceea l-au numit doar pentru o perioadă de trei luni. Cert este că la negocieri li s-a atras atenţia liberalilor că acest tânăr Enache nu are experienţă, dar ei au spus că nu îi interesează şi că tot ce are sânge PSD trebuie schimbat”, susţin surse neoficia

   Citeste mai mult: adev.ro/q274hj

   Apreciază

 9. – I-am spus ca nu mai stau cu el si ca divortez, dupa care am iesit afara sa ma linistesc.

  – Si el, ce a spus? intreba curioasa prietena.

  – Pai, dupa cateva minute, am auzit o bubuitura…

  – Vai, Dumnezeule, s-a impuscat?

  – Nu! A deschis o sampanie, mizerabilul…

  ————-

  Merge un barbat cu un pistol intr-un club si incepe sa strige :
  – Cine s-a culcat cu nevasta-mea?
  Nu zice nimeni nimic. Barbatul mai striga o data:
  – Cine s-a culcat cu nevasta-mea?!
  Incepe unul sa rada.
  – Ce e asa amuzant?
  – Nu ai destule gloante…

  Ora de anatomie la Facultatea de Medicina.
  Profesorul:
  – Prima calitate a unui viitor medic este ca nu trebuie sa ii fie greata.
  Priviti: si baga un deget in fundul cadavrului, apoi il baga in gura.
  Dupa care intreaba:
  – Cine face ca mine?
  Vine un student, baga degetul in fundul cadavrului si dupa aia il baga in gura.
  Profesorul:
  – A doua calitate a unui viitor medic trebuie sa fie spiritul de observatie: eu am bagat un deget in fundul cadavrului, si altul in gura.

  P.S.
  Poate surprinde că la astfel de teme serioase am ales să postez nişte bancuri, dar la o privire mai atentă se pare că există o legătură între ele şi cele ce se întâmplă de ceva timp, dar mai ales acum şi cu siguranţă şi în viitor, dacă românii nu realizează măcar în acest ceas al 12-lea că celebrul „Noi suntem români !”, a devenit un jalnic „Noi suntem români ?!”
  Mi se pare că bubuitura sperată a fi auzită ( din nou !) de către sas şi camarila lui, în urma retragerii decoraţiei trebuia să fie ca în primul banc de la sticla de şampanie , iar al doilea banc îl are în prim plan tot pe sas căruia nu-i vor ajunge cu siguranţă gloanţele pentru toţi cei pe care vrea să-i doboare şi s-ar putea ca ultimul să-i fie fatal !
  Al treilea, cel cu degetul se potriveşte de minune lui Bogdănel care nu-i în stare să observe că devine tot mai ridicol cu al său parcur, schimbând nu doar batistuţe, ci şi cur după cur , de dragul unor sinecu….ruri obţinute imediat , meritul nici măcar nefiind al lui 100 % ci mai ales al jumătăţii jumătăţii sale ! 😉

  Apreciază

 10. Din punctul meu de vedere , e fara cuminte. Totusi, ma gandesc ce se intanpla cu toti oamenii intelligenti, profesionisti, care fara sa fie partizanii vreunui partid, nu mai iau nici un fel de atitudine la aceste aberatii! Unde mai suntem noi, cei care ar trebui sa fim prezenti in aceste momente? E foarte trist ce ni se intampla!

  Apreciat de 1 persoană

 11. Asta este a cita ticaloshenie securista, cu amestecul grosolan al unui nenica care se da reprezentantul „Diasporei”. Sa argumentez: tot azi apare o discutie intre Maria Sa si Judecatoarea Baltag, care ii atrage atentia asupra protocoalelor secrete, de care le n-a spus”pis” 5 ani.

  „Iohannis:…Acea perioada cu protocoalele s-a incheiat demult si voi veghea sa nu revina niciodata. Acea etapa de intrare cu bocancii a politicului sau a unor partide in organizarea justitiei s-a terminat. Cit voi ramine eu, garantez ca nu se va mai intimpla…”

  Hai sa analizam pe text. Zice ca perioad cu protocoalele s-a incheiat „demult”. Nu stim insa cit de de demult si cum de s-a incheiat. Au fost ele protocoalele declasificate si anulate? Cine a inheiat totusi acea perioada?

  Pe subiect, „iepoca” asta securista, nu cumva l-a afectat inclusiv pe dl. Nastase? Nu a fost el haituit , vinat si foarte probabil condamnat pe nedrept, fara probe concludente, asa cum scrie chiar motivarea judecatorilor? Si daca ar fi fost atit de vertical din pozitia de Presedinte, de ce nu a retras medaliile la inceputul primului mandat? Nu cumva este si asta un alt joc mizerabil de improshcare cu noroi asupra unor oameni care chiar au realizat ceva pentru Romania si romani? Poate dl. Nastase e considerat din nou un „inamic” al PNL si atunci toate armele pe el?

  Oricum ai da-o, nu cred ca Iohannis e reperul de moralitate is legalitate, farul natiunii, odata ce se coboara atit de jos. Noroc ca nu am nici o medalie, ca precis mi-o lua, dupa cit l-am criticat aici…

  https://www.mediafax.ro/social/replica-lui-iohannis-dupa-ce-judecatoarea-gabriela-baltag-i-a-cerut-la-csm-ca-protocoalele-secrete-sa-nu-revina-in-justitie-video-18661408

  Apreciază

 12. Cu greu am incercat sa ascult ce oribilitati spune Banciu la B1TV despre Adrian Nastase. Ca se bucura tot romanu’ ca dl. Nastase nu ar mai beneficia de loc de veci gratis odata ce Iohannis ii smulge medalia, asta fiind un avantaj ce ar decurge din faptul ca ai fost decorat. Remarc faptul ca spiritul crestinesc si de iubire intre romani e in crestere in ultimii 30 ani…multa toleranta si conlucrare. Recunosc ca ma auto-felicit des ca am plecat…unde sa te intorci cu atita ura?

  Apreciază

 13. Este regretabil ca un presedinte al Romaniei sa isi inceapa mandatul cu asemenea acte greu de calificat. Sunteti cu adevarat o valoare si vad ca acest lucru il deranjeaza amarnic si pe actualul presedinte. Sunteti un om deosebit, un intelectual in adevaratul sens al cuvantului si un diplomat innascut. Dumneavoastra meritati respect si recunoastere…restul sunt lucuri extrem de amare pe care toti le acceptam cu capul plecat. Nu vad nicio grupare care sa aiba curajul si sa spuna ‘STOP’ mizeriei umane la care asistam ca spectatori in fiecare zi desi este VIATA NOASTRA.

  Apreciază

 14. Chiar le este frică! Eu pun această schimbare rapidă, de la invitat la Cotroceni – la retragere Steaua României, pe seama ultimei întrevederi klemm – iohannis. Și nu cred că sunt în greșeală!
  Pe de altă parte sunt foarte curios să aflu dacă tudose, cel cu fața mai cutată decât materia cenușie din dotare, realizează ce a rău a făcut convingând pe naivii daniel constantin și sorin câmpeanu, proveniți de la consrvatorii/umaniștii lui voiculescu, să voteze căderea Guvernului PSD, înainte de calendarul ce l-au discutat în Pro România!!!
  Dacă pun la socoteală faptul că am dat și de știrea precum că filiala Brăila a Pro România ar trece la PNL, mă întreb cum este cu revenirea lui tudose la PSD?!
  P.S. Reamintesc că am afirmat că dragnea va fi cel ce va reforma PSD!

  Apreciază

 15. Recunosc ca voi fi foarte trist daca Iohannis decreteaza sa-mi ia boii de la bicicleta si sa-mi retraga trenuletzu’ gindurilor la depou’ Securitatii PNL. Multa „normalitate” romaneasca in al doilea cincinal. Ura e „normala”, serviciile opereaza „normal”, media dejecteaza „normal”, nu s-a schimbat nimic, nici macar Dirijorul. Bine ati venit in Romania „normala” unde cei care fac ceva pentru ea sunt uriti. Normal, nu? Hai ca nu suntem departe de rusi….dor de Dictator?

  Apreciază

 16. Iohannis face ceea ce face pentru ca are cu cine ! Din 2005 incoace , PSD-ul este un SAC DE BOX perfect ! Conducerile psd in toti acesti ani au fost o masa compacta de lasi , de tradatori , de lichele , de fricosi . PSD a avut cel putin 3 ocazii perfecte sa termine aceste canalii inregimentate in pnl/pmp/usr dar nu a facut-o !
  Daca liderii psd erau lideri si se inconjurau de barbati adevarati , de oameni de actiune adecvati acestor vremuri , nu se intamplau toate aceste mizerii !
  Dumneavoastra d-le Nastase , sunteti victima slabiciunii psd-ului !
  Si noi toti romanii care nu am votat pnl , suntem victimele slabiciunii psd …

  Apreciat de 2 persoane

 17. Daca intri in troaca te mananca porcii … aici s-a ajuns ! Cine va face ca Dvs, ca Dvs o sa pateasca !
  Vor veni 5 ani grei, Ciolanis vrea sa fie jupan, a dat de gustul puterii si s-a scrantit rau de tot la cap.
  Este probabil foarte greu pentru Dvs sa acceptati ca ati facut de doua ori puscarie pentru un popor de imbecili, cum a facut si Petre Tutea in trecut, dupa cum observati, tot imbecili au ramas.
  Dvs sa fiti sanatos, nu merita sa va mai pierdeti timpul cu toti oligofrenii, ca nu-i puteti ajuta cu nimic oricat le-ati explica, ei tot in lozinci vor gandi, mai mult este evident ca nu-i duce mintea.
  Mai au ceva sa va ia ? Va recomand sa renuntati singur la tot ce va mai pot lua, inlcusiv la termopane, … ca sa nu le mai dati satisfactie la imbecili astia. Dumnezeu nu da cu parul,… roata se invarte !

  Apreciat de 1 persoană

 18. […] Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere națională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înșelat iar gestul său meschin de astăzi nu prevesteste nimic bun”, a scris Adrian Năstase pe blogul personal. […]

  Apreciază

 19. […] ”Klaus Iohannis a început să construiască „România normală”, anunţând că a decis să-mi retragă ordinul „Steaua României”, în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepţia organizată cu ocazia Zilei naţionale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere natională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înşelat iar gestul său meschin de astăzi nu prevesteşte nimic bun. O eventuală retragere a decoraţiei primite de mine în 30 noiembrie 2002, „pentru întreaga activitate pusă în slujba promovării şi dezvoltării României, pentru competenţa şi abnegaţia dovedite în actul guvernării”, în principal pentru eliminarea vizelor, eforturile de integrare în NATO şi UE, modernizarea şi creşterea economică nu vor putea fi şterse din cărţile de istorie şi vor putea fi comparate cu activitatea nesemnificativă a lui Iohannis din mandatul său de presedinte”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal. […]

  Apreciază

 20. „Istoria nu se face cu justitia” – bine spune dl. presedinte Iliescu. I-am scris lui Iohannis explicandu-i ca in acest fel va ramane si el fara decoratii. Simplu, sa inteleaga.

  Apreciază

 21. […] “Klaus Iohannis a început să construiască “România normală”, anunțând că a decis să-mi retragă ordinul “Steaua României”, în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepția organizată cu ocazia Zilei naționale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere națională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înșelat iar gestul său meschin de astăzi nu prevestește nimic bun”, afirmă Năstase, pe blog. […]

  Apreciază

 22. […] “Klaus Iohannis a început să construiască “România normală”, anunțând că a decis să-mi retragă ordinul “Steaua României”, în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepția organizată cu ocazia Zilei naționale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere națională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înșelat iar gestul său meschin de astăzi nu prevestește nimic bun”, afirmă Năstase, pe blog. […]

  Apreciază

 23. Desi, proverbial, ardelenii si , mai ales sasii, sunt recunoscuti pentru lentoarea lor in exprimare (ca reflex al unei gandiri ceva mai lente), consider ca Klaus Iohannis ( scuzati) s-a cam pripit. Au trecut abia 5 ani ! Nu putea si el sa o lase mai spre sfarsitul celui de-al doilea mandat ? Poate avea vreo idee mai buna…. Zic….

  Apreciază

  • În limba germană verbul se pune la sfârșit. Am întîlnit multe texte cu fraze de 4-5 sau chiar mai multe rânduri până ajungi la verb și înțelegi ideea! În română numai la Nicolae Iorga am dat peste fraze și de jumătate de pagină. De aceea ardelenii ascultă tot ce ai de spus. La noi, regățenii, se întâmplă să nici nu fi lăsat să termini ce ai de spus, pentru că se prinde repede ideea.

   Apreciază

 24. PACAT D-LE NASTASE CA SUNTETI ASA  JIGNIT DVS PRECUM PARTIDUL SPUNINDUI PRESED… GOLANEALA PESEDISTA…  STITUI CE A-TI FACUT PT ROMANIA SI NU TREBUIE SA DATI SOCOTEALA NIMANUI.  I-AM SCRIS ACUM SI PRESEDINTELUI SA-MI RASPUNDA SI MIE DE CE VA RETRAS DECORATIA DEASEMENI DE CE VORBESTE ASA DE URAT CU PSD-UL SI VOTANTII LUI SI SPER SA SE CORECTEZE.  I-AM SCRIS CA I-MI ERSTE RUSINE CU ASA PRESEDINTE CARE FOLOSESTE CUVINTE VULGARE SI FACE LUCRURI DIN RAZBUNARE. MERGETI MAI DEPARTE CA SUNTETI UN OM EDUCAT SI SCOLIT SI LASATI RAZBUNATORII SA-SI FACA NUMARUL.

  Apreciază

 25. @ Adrian Năstase

  Am făcut așa cum m-ați sfătuit: i-am trimis opinia mea pe adresa pe care mi-ați sugerat-o. La sfârșit, mi-a apărut chipul său zâmbitor, care mi-a mulțumit pentru mesaj. Ce să spun… a fost o experiență unică!

  Apreciază

 26. Asta cred ca e un fel de punishment, pe sistemul „nicio fapta buna nu rămâne nepedepsita”(apropo de ajutorul guvernamental special pentru Sibiu din perioada 2002-2004).
  Este o mârșavie si va fi dusa pana la capat negresit.

  Intre timp, „noaptea ca hotii”, unii au pregătit asumari, un fel de OUG-uri cu delay.
  Probabil SIIJ nu va mai fi o tema pentru ca va exista un flip.

  „Depesedizarea” va continua si cei care se amăgesc sperând la normalitate vor rămâne pacaliti-aviz si PSD-ului ca partid.E o parere personala bineinteles.
  Conform spuselor publice, despre cum ca institutiile au „pesedisti” in continuare in ele, pot deduce ca epurările se vor amplifica.Nimeni nu scapa.
  PSD sa doarmă linistit cu gândul la normalitate discutand despre pensii , subiect in legatura cu care nu e nici măcar un om la proteste pe strada.

  PSD sa doarmă linistit si nu care cumva sa spuna vreun cuvintel despre ce se intampla aici prin vest.Doamne fereste! Speriem democracy-ul de reapta.
  Cred ca Romania a intrat in somnul profund si de final,

  Apreciază

 27. „Calitatea trofeului” redivivus!
  Noi, naivii, „după”, măcar vag speram în retragerea RO din „pe harță”, dar, pas cu pas, nu cumva să ajungem la „retragerea RO de pe hartă”!!!
  Găsesc jalnică, reprobabilă, anormală și în total contrast cu sloganul electoral, (re-)acțiunea prezidențială. Ea nu se poate întemeia decât pe frustrarea dată de sentimentul de inferioritate al decidentului care, cu mușchi vremelnici, afirmă și susține, direct sau indirect, că e singurul „vrednic și în putere” de a face orice! Nu or fi A. N. sau G. Popescu fără de păcat, dar, cu certitudine, au și merite; mult mai multe și mult mai mari! Cine nu discerne, nu are ce căuta „la decizie”!
  Revederea „ipotezei” înaintea deciziei e un pas util și valabil în rezolvarea oricărei probleme (chiar și de fizică!)!

  Apreciază

 28. Iohannis poate sa poarte decoratiile statului roman fara sa-i fi fost conferite de nimeni, ca asa zice nu stiu ce lege, in schimb celor care au făcut cate ceva pentru Romania li se retrag decoratiile pe niste motive care nu au legătură cu activitățile care au stat la baza acordării acestora.

  Apreciază

 29. E razbunarea unui prost pentru indrazneala de acum doua saptamani , articolul despre intalnirea cu el la Sibiu in 2004 si tot ce ati facut pentru Sibiu …
  Nu , nu motiune acum pentru ca populatia nu i-a vazut destul in toata nulitatea lor .
  Trebuie dat timp populatiei sa inteleaga cat de mari nulitati sunt , ca sa fie urati si aruncati , ca CDR in 2000 sau tehnocratii in 2016 .

  Apreciază

 30. In 2018 „pesedistii” au început modernizarea stadionului din Ghencea.
  Fapt pozitiv neutilizat in campania electorala de catre psd, in paranteza fie spus.

  Ma intreb retoric daca penelistii vor continua finantarea pentru finalizare in 2020 sau, si reconstructia acestui stadion, va dura la fel de mult ca reconstructia celui national, inceput in 2004 si finalizat de „pesedistul” Oprescu, muuulltt mai târziu, dupa multe întârzieri pediste.

  Apreciază

 31. Nu-i nimic, cu sau fara decoratie, dvs tot un mare om politic veti fi, iar johannis rămâne un om atat de mic, că iti este rușine sa spui ce presedinte ai. Nu va fi niciodata la inaltimea dvs.
  P.S. A dat prea multe decoratii in ultimul timp, probabil s-a epuizat stocul…Pe cele retrase le conferă mai departe? Tot spre servicii…?

  Apreciază

 32. Domnule Nastase nu o mai dati pe dupa deget, nu s-a produs nimic incalificabil: ati fost invitat de presedinte la Receptia de 1 Decembrie laolalta cu ORICE detinator de mare decoratie oficiala. Cu alte cuvinte invitatia vine ca urmare a unei liste, nu v-a invitat presedintele din consideratie pentru dvs sa altceva. Ulterior s-a decis retragerea decoratiilor TUTUTOR celor condamnati penal; va place sau nu in acest moment sunteti un condamnat penal deci ati ramas fara decoratie. Simplu ! Vad ca dvs considerati ca oamenii lui Basescu v-au bagat la pripon, la comanda politica; sa zicem…Dar n-am auzit ca dvs sa fi dat in judecata Romania la CEDO pt aceasta ‘nedreptate’.

  Apreciază

 33. Se prea poate ca Presedintele sa fi iertat pe unii datorita marilor servicii aduse Tarii (Ilie Nastase, Gheorghe Popescu), dar asta nu schimba cu nimic situatia dvs. Nu stiu ce vreti sa spuneti cu CEDO dar promit sa fiu printre primii care vor afla de un verdict in favoarea dvs in procesul cu Romania lui Basescu (daca exista un asemenea proces sincer n-am auzit si nu cred ca voi auzi).
  Ma bucur ca ne-am inteles intr-o privinta: ca n-a fost nimic „meschin” in gestul Presedintelui de a va retrage tinicheaua ….meschina a fost doar atitudinea dvs de a va victimiza fara noima si a lovi in Marele Sas chiar si atunci cand n-aveti absolut nici un motiv.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.