Cărtile mele – on-line

Am publicat multe cărti care au rămas, din păcate, in diferite biblioteci. Ele nu au ajuns la unii dintre cei care poate ar fi dorit să le citească. Patru dintre aceste cărti pot fi citite deja pe site-ul meu, la rubrica referitoare la „cărtile mele”. Intentionez să adaug si alte volume pentru a putea fi consultate si on-line.

Iată, spre exemplu, puteti citi on-line volumul cu cele 88 de „Interviuri” pe care le-am acordat, in perioada 2001-2004, unor ziare, televiziuni, grupuri de presă din străinătate.

Ele sunt extrem de interesante pentru a intelege efortul depus, in acei ani, pentru eliminarea vizelor, pentru integrarea României in NATO si in Uniunea Europeană.

Se implinesc 10 ani de când am publicat acest volum.

Cartea poate fi accesată prin link-ul următor: https://issuu.com/adrian_nastase/docs/64722727-interviuri-adrian-nastase

25 de gânduri despre “Cărtile mele – on-line

 1. Domnule Mircea Popescu,

  Iau de bună informația dumneavoastră referitoare la adăugarea unor sporuri la salariile angajaților Parlamentului, și la indemnizațiile parlamentarilor.
  Ei sunt însă câteva sute, pe când copiii sunt 3 milioane. Ce am vrut să spun cu replica mea e că românii să aibă pretenții la alocații ca în Austria, când vor plăti taxe ca în Austria, și, în general, când vor PLĂTI taxe, pentru că instalatorul și tâmplarul au copii, mașini, sună la 112… dar vor să dea cât mai puțin la Buget.
  În SUA cum e?

  Apreciat de 1 persoană

  • @Amalia: ”Iau de bună informația dumneavoastră …
   Păi, eu ca tot românul am informația de la cei care scriu evengheliile zilnice ale românilor, jurnaliștii. Și acești noi evengheliști nu pot minți, că doar toată suflarea românească îi crede.
   Acum, pentru cei care propăvăduiesc ”adevărurile” care ne plac, sunt evanghelii autentice, iar cele care propăvăduiesc ce nu ne place, sunt apocrife și demne de focul gheenei.

   @Amalia: ”În SUA cum e?”
   Încep de la coadă. nu prea știu exact. Din experiența mea, pot spune că pentru Vlad n-am primit alocație directă. În schimb, la sfârșitul anului când îmi făceam taxele, pe baza numărului de Social Security al băiatului, echivalentul CNP-ului românesc, mi se reduceau aceste taxe cu un coeficient. Dar coeficientul respectiv se aplică fiecărei persoane care se află în îngrijirea ta: copii sau părinți dacă au un număr de identificare personal pentru taxe acordat de serviciile americane.
   Dacă părinții sunt în Mexic sau Canada, dar au acest număr de identificare pentru taxe, poți beneficia de această reducere. Pentru alte țări nu se aplică această reducere.
   Deci, condiția sine qua non este să plătești taxe.

   @Amalia: ”Ei sunt însă câteva sute, pe când copiii sunt 3 milioane … și, în general, când vor PLĂTI taxe,”
   Aici ați punctat perfect. ”când vor plăti taxe”, deci nu toți luați la grămadă.
   Sunt prezentate la televizor zeci de sate care sunt alcătuite doar de familii care n-au muncit niciodată dar care trăiesc exclusiv din ajutoare de stat și alocații pentru puhoiul de copii pe care-i fac doar pentru a primi niște bani siguri.
   Din păcate, asta este politica statului eminamente social care ia de la unii (puțini) pentru a plati altora care se înmulțesc ca …

   Apreciază

   • Spune până la capăt ce gândești, om demonic.
    Se înmulțesc ca …ce ? Ca insectele ? Nu-i bai, vine americanu’ cu avortul obligatoriu și rezolvă în mod gordian problema…

    Apreciază

 2. Foarte bine faceți, domnule Năstase, că reamintiți ce ați făcut pentru țară și popor (deși părerea mea e că poporul nu merită), fiindcă memoria colectivă e scurtă. Lăsați modestia la o parte și lăudați-vă, căci aveți cu ce.
  Detractorii vor lătra oricum, fiindcă nu sunt în stare de nimic altceva, dar nu mor caii când vor câinii.

  Apreciază

 3. Campanii de presă partizane : trecut, prezent … oare şi viitor ?

  Ţinând seama de modul tendenţios în care France 24 – oficina guvernamentală de presă a Rep. Franceze – prezintă situaţia politică din România, se impune o paralelă cu intensa campanie mediatică a acestui post de televiziune referitoare la alegerile prezidenţiale din Republica Democratică Congo (30 decembrie 2018), în totală discordanţă cu importanţa internaţională a evenimentelor relatate. Ostilitatea la adresa învingătorului nu poate fi explicată decât prin interesele economice ale Franţei în zonă.

  Cu un scor de 35%, Martin Fayoulu, favoritul Franţei, a ieşit pe locul II, motiv pentru care Félix Tshisekedi – cu ceva mai mult de 38% din voturi – este prezentat drept un falsificator, deşi câştigătorul face parte din rândurile opoziţiei şi alegerea sa consfinţeşte prima alternanţă la putere prin mijloace democratice din 2001, întrucât candidatul preferat de fostul preşedinte a ieşit abia pe locul III.

  Actuala situaţie aminteşte de un banc pus în circulaţie – cu umorul specific românilor în timpul dictaturii – prin anii 60. Imediat după ce Congo a obţinut independenţa faţă de Belgia, în plină luptă politică pentru acapararea puterii, în statele comuniste din estul Europei, unul dintre candidaţi – Lumumba – era favorit. Inspectori de la Partid fac turnee prin grădiniţe să vadă cum se desfăşoară învăţământul ideologic la acest nivel. O educatoare îşi adună grupa de copii şi, prezentându-le pe rând pozele celor trei candidaţi, le explică : Lumumba – gigea; Mobutu – câh ; Tshombe – caca !

  Apreciat de 2 persoane

 4. Sefu cu ingaduinta lu’ matale.
  Multam cu anticipatie.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Dnei Luminița Arhire

  am „descoperit” un text al dvoastra pe Gandeste.org. : „Anchiloza intelectuală a elitelor de dreapta”.. Bine scris, cu aplicare asupra faptelor, cu verva si sagacitate.

  Imi permit totusi sa adaug unele observatii personale .. sau mai precis sa le repet :

  Mult mai rau intelectualitatea noastra elitara “de dreapta” este defazata cultural .

  Pen’ca citind prea mult despre pestera lu Platon si despre ce credea Palton despre Cetatea condusa de filozofi ea (teleptualitatea „noastra” cea [ne]”civica”*) a ajuns sa se creaza Filozofu paltonic nascut sa codnuca Cetatea Ori cestia cu cetatea condusa de filozofi … este neindoeruropeana! Este „asiata” , specifica despotismelor hidraulice si culminatia ei fiind China „clasica” in care „doctorandu” in „litere si filozofie” era sef peste un sat si birocrat la inceput de cariera … Astfel de societati sunt bipartite, ele fiind formate , in mare din :
  – Preotime (au filozofi, moralisti , alti pastratori ai traditiei; mandarini adica)
  – Restul – agricuotori, razbboinici, megustori, artizani
  Si peste toti este un Fiu al Cerului care are Mandatul Cerului sa Conduca .

  Insa noi suntem .. ei da indoeuropeni. Cf Dumézil in imageria indoeruorpeana societatea este constituita in mod tripartit:
  – Clasa sacerdotala (au de accepati , sa zicem custozii memoriei sau si mai bine culturnicii)
  – Clasa militara (sau ma rog cei care execita puterea )
  – Clasa producatoare …
  Aceasta este impartirea ideala a societatilor indoeuropene („ariene” adica „nobile”) de la Atlanticul celt (durizi, razboinici si restu) la malurile Indusului (brahmani, kastria si restu castelor) sau cum se scria in Evul Mediu catolic „orantes, miles[pugnantes]et laborantes </i” adica cei care se roaga cei care lupta si cei care muncesc.
  Ce mai incolo si-ncoa cele 3 stari (Etats) ale monarhiei france ..
  Impartirea tripartita a societatii este specifica indoeurpenilor (arieni, urmasi ai popoarelor kurgan) in asa masura incat a facut din monoteismul mozaic .. un triptic (adica Al de Sus se prezinta in triplu ipostas .. sau de vrei Creatorul are 3 avatare!)

  * in Roma antica cetatean se zicea cives si cetateniii erau ori miles ori quirites. Iar in Antena .. Socrate profu’ lui Palton era … erou de razboi decorat!!! Si nici Palton nu se impiedica de sulita … (si acu imaginati-va-ti un Licheleanu cu tigara in coltu’ gurii demonstrand … demontarea , asamblarea armei si apoi tragand FB . Dupa sa inceapa sa faca filozofie din aia de intra in manuale! Cam asta ar fi in ziua de azi Platon si sotul Xantipei !!!)

  Apreciază

  • Ce faci domnule, amintești de Platon, dar NU prezinți tocmai viziunea sa privind organizarea socială, viziune adusă, prin marxism, în zilele noastre?!
   Nu mai știu exact dacă în Statul sau în Republica, Platon se exprima că de fapt ar fi două clase, masculine (cunducătorii/militarii și meseriașii, inclusiv agricultorii), iar femeile și copii = bunuri comune!
   Sunt istorici care ne spun că, după MRSO, au ajuns în Rusia vreo 300-400 de experți care au introdus niște „bonuri de dragoste” care prezentate oricărei femei , acestea erau obligate să facă „dragoste” cu respectivul! A existat și varianta comunităților de 10-12 adulți care făceau sex schimbând mereu partenerul – model care, spun gurile rele, este preluat în prezent de unii suedezi.
   Fi atent domnule – liiceanu l-a chemat în judecată și cere despăgubiri lui Antonesei, pentru șifonarea imaginii!

   Apreciază

 5. În amalgamul de fake news-uri tip ,, șoc și groază” de care abundă tembeliziunile românești cu sponsori în mare parte străini, am identificat o știre care mi-a atras puternic atenția:
  Dosarul prin care se solicită integrarea complexului monumental Constantin Brâncuși de la Târgu-Jiu în patrimoniul universal UNESCO a fost din nou amânat, nu din cauza românilor (cum suntem deseori și prea facil tentați să credem), ci pentru că ansamblul sculptural a fost inclus, neselectiv, în categoria monumentelor care, ni se spune cu cinism, ar comemora și preamări… războiul (sic!). Sincer, pe moment mi-a înghețat atât mintea, cât și inima. Cum vine asta ? Până aici au ajuns așa-zișii progresiști ai globalizării forțate ? Vor să distrugă până și istoria, mai precis partea de istorie pe care se bazează identitatea unui popor, a unei națiuni, ducând în derizoriu monumente care fac trimitere la eroism și sacrificii în numele apărării ,, râului și ramului” care susură și foșnește în limba nației ?
  Păi atunci haideți, progresiștilor și faceți și la voi ,,ordine” în istorie:
  Lăsați Arcul de Triumf de la Paris în paragină (știindu-se că un monument de acest gen simbolizează…o victorie militară!);
  Aruncați cu vopsea pe Columna lui Traian de la Roma pe care sunt imprimate numeroase scene de război între romani și daci;
  Treceți cu plugurile peste plajele eliberării din Normandia și faceți una cu pământul simbolurile sacrificiilor soldaților americani și aliați;
  Nu ? Nu vreți să faceți asta ? Vă înțeleg, monumentele Vestului și ale imperiilor sunt bune, dar ale noastre trebuie, eventual, demolate, inclusiv bisericile ctitorite de Ștefan cel Mare după fiecare luptă cu inamicul cotropitor.
  În fine, sunt mult mai multe de spus, dar nu știu dacă are sens. Românii au vrut un drum cu sens unic spre Vest și integrare în ,,lumea civilizată”. În acest caz cred că ar trebui să închei cu indemnul:
  Integrați-va fraților și surorilor pană în plăsele, eventual până nu mai rămâne nimic..doar o masă amorfă de așa-zisă diversitate în care nici limba română să nu mai fie ce a fost….e mai cool și mai trendy să căutăm joburi la multinationale, să învățăm limba engleză de la grădiniță și să suprimăm capitalul de valoare autohton.
  Trăiască Noua Ordine Mondială !
  Hip hip hooray !

  Apreciat de 2 persoane

 6. M.E.P.
  IANUARIE 9, 2019 LA 4:25 PM

  Bine subliniat, dar din pacate, sau din fericire (pentru cariera si prestigiul domniei sale), domnul Toader nu da semne ca vrea sa se dizolve in ciorba politichiei dambovitene.
  Vorba doamnei Amalia: Avem democratie dar nu avem electorat polonez, sau maghiar. Avem doar unul romanesc la care se adauga cei cateva sute de mii de votanti din Diaspora.
  Apropo de Diaspora, inteleg ca exista acum modalitatea exercitarii dreptului electiv prin corespondenta. Abia astept sa vad si eu cati sunt diasporeni adevarati (adica cu carti de munca si domicilii stabile) si cati aventurieri traitori din ciupeala zilnica, sau venituri neimpozitate. Cred ca acestia din urma formeaza si masa extrem de vocala de activisti…..anti-coruptie. Pana la urma daca iese euroiul..de ce nu ?

  Apreciat de 1 persoană

 7. Domnul Mircea Popescu a facut o adevarata obsesie din ceea ce scrie eruditul nostru coleg Fragmentarium. Iata ce scoate domnule de departe:

  ,,…..Aceasta înseamnă transformarea naționalismului în internaționalism. De cele mai multe ori sub jugul ”poporului ales”. De exemplu, poporul rus.”

  Stimate domn, dar de Vechiul Testament ati auzit ? Nu există, DACA va pretindeti crestin, decat un singur popor ales. Singurul indrituit sa ucida palestinieni in masă fara ca cineva sa indrazneasca macar a-l critica, daramite sa-i sanctioneze conducatorii totalitari urmasi ai sangerosului rege David. Ma rog, a existat (si exista) Unul Unic care constituie o mare exceptie, dar asta e o alta tema de reflectie..
  ps
  Unii ar spune ca deciziile nu ar fi tocmai legitime pentru ca de fapt le iau kazarii..dar cine sunt acestia ?
  ,,…..Cand am inceput pentru prima oara sa inteleg ideologia ultra-rasista, suprematista a Iudaismului si Zionismului, am venit in contact cu teoria conform careia evreii zilelor noastre nu au legaturi genetice cu comunitatea evreiasca istorica.
  Ipoteza, cunoscuta ca “Teoria Kazara”, sustine ca evreii Ashkenazi de astazi sunt de fapt descendenti ai Kazarilor, un trib din Asia Centrala care se pare ca s-a convertit la iudaism in secolul al IX-lea d.H.. Se spune ca acesti “noi” evrei au migrat apoi in zone din Rusia, Europa de Est si mai tarziu in Europa de Vest si de Nord.”

  Ei, aici ar fi , daca vreti, legatura cu poporul rus. Cam de acolo a migrat comunismul, atat in Orientul Mijlociu cat si in Europa si SUA. Ba chiar si in Romania… (Z)

  Apreciat de 1 persoană

 8. Dle Nastase m-am bucurat sa va vad invitat la Ateneul Roman astazi. Sunteti poate unul din cei mai marcanti sefi de echipa, in sensul eficientei cu care ati lucrat intens cu echipa dvs. pentru a pregati aderarea Romaniei la UE. Si nu a fost deloc usor!

  M-a bucurat ca dl. Iohannis a rostit de citeva ori cuvintul „coeziune”, sper ca si intre dinsul si Guvern. Cel mai mult insa mi-a placut mesajul cald, aproape de inima, in romaneshte, pe care l-a rostit dl Tusk, care a cuvintat mai patriotic, mai romaneshte, decit toti ceilalti romani vorbitori. Ma inscriu in viitorul partid al dlui Tusk din Romania si il votez Presedinte :)…Fara indoiala, fiecare dintre europeni mai are cel putin o alta tara favorita in Europa, daca nu mai multe, si cred ca e o cale buna spre „integrare”.

  Apreciază

 9. Am inteles ca #Rezistentii au demonstrat impotriva PSD astazi cu un mesaj proiectat pe Palatul Regal: „We want EU, PSD wants Russia”. Cred ca e o timpenie a celor rezistenti la a gindi cu capul lor. Si ce te faci daca UE vrea cu Rusia? Nu are nici o forta politica din Romania cum sa fie anti-UE. Tara va avea nevoie ca de aer de banii europeni in urmatorii ani. Romania nu are cum sa continue sa se dezvolte intr-un ritm sustinut fara bani europeni. Iar in afara de bani, romanii sunt europeni ab initio, cu o cultura, o istorie si un capital uman fara care Europa nu este intreaga. Va fi nevoie de analiza post Brexit, vor fi evident noi reforme in UE, dar Romania va fi parte. Deci strigatele astea manihesite, ori cu UE ori cu Rusia sunt pentru un anumit tip de audienta distinsa, elitista si …de dreapta.

  Am remarcat un discurs bun, coerent si bine livrat al doamnei Dancila. Eu ii doresc succes acestei doamne, primul PM femeie din istoria Romaniei. Hahalerele de pe la DW.com care o iau la misto c e din Teleorman si incearca din rasputeri sa ii creeze o imagine proasta o sa lacrimeze cred in curind.

  Apreciază

 10. Pornind de la discuțiile despre copii, subvenții și decalaje est-vest dintre nivelul de trai al copiilor, la adresa:( https://mipopescu.wordpress.com/12-ue-si-nato/copilul-european/), am ”comis” un articol ”Copilul european”.
  Am încercat să-l public pe aceste forum într-o versiune simplificată, dar sistemul nu m-a lăsat. Așa că dacă aveți interes și răbdare, îl găsiți la adresa menționată.

  Apreciat de 1 persoană

 11. Despre publicitate, cu dor

  Distinsă adunare, vă mai amintiți de televiziunea, radioul și presa de pe vremea lui Băse? Eu ca prin vis îmi amintesc ori, ca prin coșmar, ca să zic așa. Ne uitam disperați la televizoare și la ora șase ieșea diliul ca cucul și cucuia tăieri, spânzurări, antepronunțări și hăhăieli dimpreună cu urări: Să trăiți bine!

  În fine, atât de mult ne uitam la știri, la dezbateri politice (unele se uitau la telenovele – acestea au scăpat cel mai bine cu capul), încât ignoram reclamele. Să mor dacă vă mint, nu-mi amintesc ce reclame erau la modă atunci! De vreo doi-trei ani nu mai am răbdare să mă uit la televizor. Eu navighez seara, înainte de culcare și dimineața la cafea. Navighez non-stop pe telecomandă și nu mă pot opri la nimic prea mult căci mă enervez din orice.

  Știrile sunt de toată cacaua – accidente, oameni asfixiați cu monoxid de carbon, cu bioxid de carbon de la sobe, centrale și fum. Pe urmă casele care au ars. Cutremurele. Violurile simple și violurile incestuoase, faptele de pedofilie. Oamenii care și-au dat în cap cu topoarele după ce au băut împreună și au dansat pe masă după manele toată noaptea. Oameni beți la volan. Descinderile mascaților la uși greșite. Președintele se stuchește cu guvernul (coabitarea, mereu coabitarea, remember?). Ce film cu dezaxați a mai luat Globul de Aur. Sau Oscarul. Protestele #rezist. M**e PSD. Ce bulibașă a mai măritat vreo fată și a plimbat mireasă cu elicopterul… Și uite-așa, navighez și nu mă pot opri, pentru că nu aflu NIMIC!!! Ia tu, oricare citești postarea mea, această schemă și dacă nu-ți dă ție un buletin de știri perfect pentru posturile românești, eu mă fac popă! Nu tre să știi nimic, nu tre să afli nimic: „tragi” la întâmplare după șablon și n-ai cum să n-o nimerești!

  Și reclamele tot nu le bag în seamă. Acuma, trebuie să fiu sinceră, am dezvoltat un fel de mecanism de apărare, un fel de imunitate (era să zic vaccin, trăsni-m-ar să mă trăsnească!) și, efectiv, nu le mai aud. Sau poate le aud, dar nu procesez. Refuz în mod inconștient.

  Așadar, nu sunt prea atentă, însă de la o vreme am sesizat o nouă rubrică la știri: cea medicală. Ăștia crapă de grija sănătății noastre. Vaccinați-vă și vaccinați-vă! Parcă-s cu plugușorul și ură la fiecare poartă, la fiecare geam: Rujeola! Gripa! Da! Acum gripa este inamicul public numărul unu! Cheamă un doftor, îl sună dreaq, dacă nu vine și-l întreabă: „Nu-a așa că-i epidemie? Nu-i așa că tre să se vaccineze? Nu-i așa că e bine să bagi în tine pastile cu fărașul, cu lopata, cu sacul?!?!” Și ăla zice: „Da, da!!!”

  Pe urmă reclame.

  Iar de câteva zile mi s-a pus pata pe știrile de la televiziunile generaliste. Oameni buni, zicea unul pe net că tot ce vezi la pro tv e propagandă. Nu-s de acord: tot ce vezi și tot ce auzi pe ORICE canal este propagandă. Sau reclamă la pastile. Să las propaganda azi în pace și să vă spun ce reclame am văzut azi în două pauze publicitare. Am notat ca să nu mă încurc.

  La Prima tv, la știrile de la ora 18.00. Ultima pauză publicitară- cea mai lungă, între știri și sport/meteo. În ordinea care urmează, EXACT așa:
  1. Ceva pentru balonare – medicament.
  2. Parusan – să-ți crească faină chica – credeam că urmează alea să-ți crească unghiile, genele și ciorapii hidratanți dar m-am înșelat.
  3. Raniseptol – medicament pentru îngrijirea rănilor.
  4. Olinth – pentru desfundarea nasului, medicament.
  5. Acustivum – pentru urechi, medicament, sau dracul să-l ia ce era.
  6. Imunoinstant – cred că este un vaccin.
  7. Tampoane! Yyyyeeees! Nu-i medicament!
  8. Vedixin cu luteină, pentru vedere.
  9. Dolorgiet – medicament pentru dureri de spate.
  10. Gripovit max C.
  11. Aspenter. Zi de zi, de zi, de zi! (așa zice amenințător în reclamă)
  12. Ibutop gel – pentru dureri de genunchi.
  13. Hexoraleten pastile, astea cred că-s pentru gât.
  14. L’Oréal, cremă antirid. Uuuurrraaa! Nu-i pastilă, nu-i alifie, nu-i vaccin!
  15. Hexoraleten spray.
  16. Lacium – cultură de bacterii pentru mațe. în loc de iaurt, lapte covăsit, cum se zice pe la noi.
  17. Calcidin: pentru oase în loc de lapte și brânză.

  Vă dau cuvântul meu de onoare că acestea au fost reclamele din pauza menționată, EXACT în această ordine.

  Băi, și m-a pălit un dor de reclame tâmpite la detergenți! Știți, din alea cretine tare, cu actori mai buni și mai slabi – toți cu roluri proaste, dar în care nimeni nu te trimite la farmacie!

  Schimb, în stare de șoc total, canalul pe A1. Numa’ bine era șapte și se începeau știrile la ei. Același pomelnic de știri, nu mă proptesc azi în ele, așteptăm cu fiică-mea, nerăbdătoare, reclamele din pauza de dinaintea știrilor cu sport și meteo. La ei a fost așa:

  1. Bere, am venit să plantăm un brad. (BUUUN!)
  2. Vodafone
  3. Maresyl spray – medicament.
  4. Extravelerianic cardio
  5. Kinder – dulciuri
  6. Mașină de spălat la programul rabla – media galaxy, sau ceva.
  7. Orange
  8. LIDL – ciloți de damă și de bărbați. Ăia de bărbați cu PRIM-PLAN MAAAARE de tot. Ne-am clătit ochii de trei-patru ori.
  9. Aspenter. Zi de zi, de zi, de zi… V-am mai spus.
  10. Altex – tv la programul rabla.
  11. Vodafone
  12. Pui la ofertă, Kaufland.
  13. Fluend – ceva pentru gripă, medicament.
  14. Kinder – mamele cool le au cu dulciurile.
  15. Tv la Flanco, programul rabla.
  16. Catena – ofertă specială: 1+1 gratis. Orice. Pe alese.
  17. Orange
  18. Aspirin+C
  19. Cremă antirid, L’Oréal.
  20. Lenor – balsam de rufe.

  Aia la bere a fost cea mai mișto. Fiică-mea stătea cu spatele și din primele secunde îmi spunea produsul și spotul. Eu habar nu mai am, nu le aud, v-am spus…

  Sunt disperați.
  Am auzit că industria pharma învârte mai mulți bani decât ăia de fac puşcoace.

  Apreciat de 1 persoană

  • @Ana, merci, am ris cu lacrimi. Intai mi-a venit in minte reclama la emisiunea „Romanii Au Talent” si pe urma am realizat cit de mult ai tu :). Vezi, pe vremuri erau doua ore la TV pe zi, si era reclama doar la PCR. Nu stiu citi membri de partid faceau mai mult in urma acelor reclame non-stop, cu cintari si ode. Pe mine nu m-au prins. M-as fi inscris la „Soimii Patriei’ dar imi mijise mustatza cind s-a infiintat. Devenisem un Uliu al Patriei. Mai tirziu, mi-au crescut aripi si ceva minte si, ca un Vultur, am zburat peste granitza LOL.

   Apreciat de 1 persoană

  • Bravo, doamna Ana – când năduful o dă pe umor este de bine!
   Dacă o să aprofundați fenomenul publicității aveți șanse să vă distrați mai tare. Ați și pierdut unele spoturi superbe – cum ar fi cel vechi de la Coldrex, cu un grup de tineri terapeuți, la costum de curieri spilcuiți, ce, stând într-o mână, dar perfect echilibrați, oferă, pe tavă, paharul cu leacul miraculos al răcelii.
   Mai rezistă, adică este superb, spotul pentru un produs ce te scapă de balonare și constipație – ideea este că produsul este oferit unei schioare ce a ieșit din traseu și are o față ce exprimă jena persinală, specifică unei persoane ce deja s-a scăpat pe ea!
   P.S. Nu vă supărați că îmi permit să observ, dar afirmația:„așteptăm cu fiică-mea, nerăbdătoare, reclamele”, legată de constatarea: „Ăia de bărbați cu PRIM-PLAN MAAAARE de tot. Ne-am clătit ochii de trei-patru ori.”, mă duce cu gândul că datorită fiicei dumneavoastră, care, așa înțeleg eu, n-are vârsta la care are voie să vizioneze singură emisiuni TV, vă mai uitați și la publicitate. Păcat, „nici nu știți ce pierdeți”!

   Apreciat de 1 persoană

   • Păi dânsa poate vedea in manualele alternative (face 13 ani pe 23.01) porcării pe care noi le numim porno. Şi stătea cu spatele ca să-mi demonstreze că le cunoaşte pe toate din primele acorduri. Le ştia!!! Ea încă nu are „imunitate”.

    Apreciat de 1 persoană

 12. Excepțională interpretarea de aseară a Odei Bucuriei de către o formidabilă orchestră simfonică, un cor impresionant și soliști de operă magnifici.
  La sfârșit, în foaierul Ateneului, elegantul domn Adrian Năstase strecoară cu finețe o sugestie: România va avea de câștigat dacă va avea abilitarea să integreze între activitățile programatice impuse de noua calitate și temele sale prioritare de interes național.
  Până acum mi-au plăcut prestațiile doamnei Dancila și domnului Tăriceanu care au dovedit, prin demnitate, coerență și fermitate, că reprezintă cu adevărat interesul națiunii.
  În extrema cealaltă, apropiată de linia roșie a penibilului, nu putea fi decât introvertitul de la Cotroceni, plecat glonț de la eveniment, însoțit de memoria sa stick- șefa de 2 metri de la protocol. Am remarcat că distinsa doamnă îl cam apostrofa pe fostul primar de la Sibiu care, mai înainte, recita națiunii poezia papagalilor din corpul de consilieri că propunerile de noi miniștri n-ar fi bune deoarece doamna Olguța Vasilescu n-a predat fizica la școală. Totuși, acest jalnic specimen umanoid mai vrea un mandat. Dacă privim realist starea de lucruri din ,, insula de euro-atlantism” numită Romania, mai mult, noul Gibraltar militarizat al Estului, cred că actualul Guvernator are șanse mari să-l și obțină. Am vrut Vest, avem Vest, cu vârf și îndesat. Evident cu tot cu stat de drept și anticorupție. Deci de ce să ne plângem stimați concetățeni ? Dumnezeu ne-a îndeplinit cu generozitate dorințele esențiale.
  Restul e sumă de detalii.

  Apreciază

 13. Interesanta ideea cu ”e-book” si cu paginile vechi reproduse care ni-l readuc in memorie pe marele Titulescu. Voi ”rasfoi” aceste carti pt ca este bine sa ne amintim nu numai de vremurile mai indepartate ci si de cele mai apropiate, cu care am fost contemporani. Poate astfel le valorizam si apreciem mai mult. E linistitor site-ul acesta, poti sa iti inchipui ca esti oarecum la biblioteca.
  P.S. Nu imi plac acele cookies afisate de site (decat cele pe care le prepar singura la cuptor).

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.