Inapoi, acasă

După un zbor lung, ieri, ne-am intors acasa. Ultima zi in Vietnam am petrecut-o in Delta fluviului Mekong. In drum, ne-am oprit la Pagoda Vinh Trang, o constructie interesantă, pornită in 1850 si refăcută in mai multe etape. Din acest motiv, in afară de marea statuie a lui Budha, din curtea templului, sunt reprezentate in pagodă, in viziune confucianistă, numeroase alte infătisări ale lui Budha si ale ucenicilor săi. Cred că este templul cel mai interesant intre cele pe care le-am vizitat in Vietnam. Când am ajuns acolo, călugării rosteau rugăciunea de la sfârsitul mesei. Am remarcat si gradina imensă, cu pomi bonsai sau fructiferi, foarte ingrijiti. In afară de noi, in templu mai era un grup de vizitatori  români, din Timisoara!

Delta fluviului Mekong, in zona sudică a Vietnamului, este o imensă aglomerare de insulite, separate de câte un canal pe care circulă bărci mai mari sau mai mici. Vegetatia este luxuriantă. Plimbandu-ne cu un fel de lotcă, imi aduceam aminte de filmele cu scene de razboi intre vietnamezi si americani, cu soldati in camuflaj care apăreau din zonele mlăstinoase ale deltei…

După o călătorie lungă si interesantă, ne-am bucurat sa fim, din nou acasă. Am recunoscut, cu usurintă aeroportul nostru. Banda rulantă de la iesirea din avion nu functiona si nu existau cărucioare pentru bagaje. Iar in ceea ce priveste politica, inteleg că nu s-au schimbat multe lucruri cât am lipsit. Cel putin, asa reiese din conferinta de presa, de astăzi, a presedintelui Johannis. După vizitele la templele budhiste, inteleg insă mai bine nevoia presedintelui de a reflecta, de a gândi săptămâni intregi inainte de a lua o decizie. Să existe oare un filon budhist in filozofia „pas cu pas”?

47 de gânduri despre “Inapoi, acasă

 1. BINE A-TI REVENIT ACASA SI O SA VA MINUNATI CUM IOHANIS 6 CASE I-SI BATE JOC DE POPORUL ROMANNNNNNNNNNN,,,PINA SI BASE ERA CU MINTEA INTREAGA SI NU FACEA ATITEA FARADELEGI CUM FACE ACEST PLIMBARET CU UN SALARIU DA NABAB SI SE PLIMBA PE BANII NOSTRII CIND IN TENERIFE CIND LA MUNTE SI NU-I PASA DE NOI ROMANII,  VA DUCEM LIPSA D-LE NASTASE CE OM  A-TI FOST SI SUNTETI INCA ,POATE FACETI CEVA SA REVENITI SA ADUCETI ROMANICA LA NORMALITATEEEEEEEEE…UN AN BUN CU MULTA SANATATE VA DORESC,

  Apreciat de 1 persoană

 2. Vietnamezii sunt fara indoiala un popor martir. Ca si cel cubanez. Ca si cel coreean. Aceste exemple, ca si multe altele (dintre europeni, rusii, polonezii si, la fel de neindoielnic, romanii) ar trebui sa fie remotivationale pentru poporul roman. Din pacate, semnele de identitate nefunctionala, care te intampina de la intrarea in tara, sunt intristatoare. Dar, cel mai mult, inexplicabile, ceea ce te trimite cu gandul la cauze politice si sistemice.

  Si romanii sunt un popor mandru si luptator. Sa nu uitam ca am avut un trecut din istoria relativ recenta cand am fost extrem de independenti, de creativi si de respectati in lume. Recurgand la o parafrazare celebra, pe care sper ca cei de buna credinta sa o interpreteze motivational si inaltator, nu defaimator si coborator, as spune: Cine nu a regretat RSR nu are inima. Cine regreta RSR nu are minte. Bine ati revenit in Tara!

  Apreciat de 2 persoane

  • Poporul martir cubanez a avut norocul unor genii reprezentate de clanul Castro , la putere de 60 de ani .
   Fidel Castro , in 1959 ” nu suntem comunisti si nu vom fi ! E un scandal ca salariul cubanez azi e de 75 de dolari ! ” .
   2019 , ianuarie , dupa 60 de ani de comunism , salariul cubanez e de … 25 de dolari !

   Apreciază

 3. Nu cred ca exista un filon budhist la presedintele actual.
  Daca ar exista s-ar utiliza dialogul in locul insultelor si respectul pentru lege.

  Daca acea asteptare indelunga pentru decizii , care incalca o Constitutie in vigoare , ar avea ca rezultat trimiterea de rachete cu echipaj uman pe Marte probabil ca am putea considera ca este un intelept.
  Intelepciunea nu poate fi simulata insa.

  Prin ultima iesire a reusit sa se contrazica pe sine.
  D-na Olguta Vasilescu a mai fost acceptata ca ministru in niste guverne dupa 2016 , iar refuzul pentru nominalizare este total anti-constitutional , oricum am privi.Daca nu era buna de ce a fost acceptata in celelalte guverne.

  Omul poate fi mai degraba considerat un anti-budhist , dupa fapte dupa port. Se simte bine cand ranjeste la tv dupa micro declaratiile de candidat.

  Nu stiam ca romanii aleg presedinti si ii platesc pentru a face campanie electorala in cadrul mandatului de presedinte pentru un nou mandat.
  Pai deja e presedinte si in ciuda acestui fapt se comporta ca si candidat din 2016.

  Probabil ca un articol in noua Constitutie , daca va ramane forma republicana , ar trebui sa faca referire la acest aspect.
  Ori limitarea la un singur mandat de 5 ani, ori autosuspendarea presedintelui in cazul in care se foloseste de functie si atributele functiei pentru a isi face siesi campanie electorala.

  Trebuie sa ne intrebam si in folosul cui din extern da bine acest blocaj continuu in orice.Noua ca romani nu ne foloseste.

  Alegerile de dragul alegerilor nu pot fi o motivatie pentru distrugerea imaginii unei tari pe plan extern, nu cred ca un patriot ar putea sa faca ceea ce se face.

  Aici in sud , a existat un mare om de stat , un roman , Brancoveanu , care si-a dat viata pentru convingerile proprii.Nu exista nicio legatura intre acel domnitor si acest presedinte , NICI MACAR UNA.

  Apreciază

  • Brâncoveanu și-a dat viața pentru Credința Națională , adică a tuturor românilor, nu doar pentru convingerile proprii. De aceea este martir al poporului român.
   Astăzi ce anume ne unește domnule Cetățean, în afara căruciorului de la supermarket ? Poate doar antirusismul care, din păcate, nu ne face mai respectați în Occident. Paradox aparent ?

   Apreciază

 4. Solutia pentru ROMÂNIA (cred eu) ar fi separarea REALA a religiei de politic. Acest amestec între cele doua câmpuri energetice paradoxale, diametral opuse, dintre materie si spirit, au condus, conduc si vor conduce atemporal, la conflicte si dezechilibre pe toate planurile si în toate dimensiunile perceptiilor rational-sentimentale ale simturilor primare involuate ale maselor manipulate cu subtilitatea „sarpelui”
  ce actioneaza din umbra mortii, scuipând din umbra, „veninul” discordiei peste „turmele” turmentate de crezuri, dogme, traditii si obiceiuri învechite, depasite si expirate, care prin mirosurile pestilentiale de cadavre vii, infecteaza aceasta minunata planeta albastra, numita Terra, si/sau „Gradina Edenului”, însa cei ce au pus stapânire (oameni sireti si rai fara scrupule) pe lucrarea lui Dumnezeu, împartind-o între ei, dupa bunul lor plac, asuprind si jefuindu-i comorile comune, vor da socoteala în scurta vreme de tot raul provocat cu buna stiinta umanitatii întregi, înca de la aparitia primului om rational sentimental „Adam&Eva” ‘homo sapiens sapiens).

  Apreciază

  • Domnule, sunteți prea alambicat, prin urmare încerc să vă spun un lucru simplu:
   Între materie și spirit trebuie să existe concordie, ba chiar un sincronism funcțional, dacă nu vrem să ne ducem…..dracului cu toții. (Z)

   Apreciat de 2 persoane

   • Subscriu celor mentionate de dvs., tocmai de aceea, consider ca în vf. „piramidei” unui sistem de valori, grup, organizatie, formata dintr-un grup, mai mic ori mai mare de elemente, este necesar sa fie pus, elementul cel mai plin de valorile *IUBIRII ABSOLUTE*, neconditionate, fara prejudecati, capabil sa sacrifice TOTUL (chiar si propria viata) pentru binele celor de la baza acestui sistem organizat asemeni PI-RA-MI-DEI…
    Fiti binecuvântati, iubiti, fericiti, si MÎNTUITI, oriunde-n lume sunteti RISIPITI, dragi frati români IUBITI !

    Apreciază

 5. In Romania presedintele se ocupa de politica externa, cam asta ii este menirea.
  Posturile de ambasador sunt de asemenea de interes pentru aceasta functie cand este ocupata si am inteles ca in multe tari importante nu avem de mult timp , probabil teoria lucrului bine facut se aplica si aici – treaba nemteasca , lucru facut ca la carte.

  In acest moment exista o problema care macina Europa la propriu, redistribuirea de migranti din Siria da peste cap tari.
  Se doreste impunerea de cote.
  In Ungaria exista un conducator populist, dar care protejeaza niste valori pe care cred ca si noi romanii le apreciem in practica.Astia se opun pe fata.

  N-am reusit sa aflu inca pozitia presedintelui Romaniei in legatura cu acest aspect.

  Avem pe de o parte sperietoarea cu oug pe amnistie si gratiere, cu explicatia ca e rau ca ies violatorii, avem explicatia negarii corectarii codurilor penale – se micsoreaza pedepsele pentru violatori , si avem Germania pe de cealalta parte.
  Mai exact avem valurile de violuri puse in spatele migrantilor sirieni si unde mai pui ca sunt si de alta religie.Astia cica violeaza, cel putin de anul nou , in Germania , asa zice presa, zeci/sute de tinere femei.
  Si acum vine intrebarea pentru presedinte.

  Cam ce cota de migranti dastia periculosi veti fi fortat sa acceptati/acceptam si cum motivati?
  E ordin de la UE pentru mentinerea „coeziunii si unitatii” si daca nu acceptam intram per Art 7 ca Ungaria.
  Refuzati cotele impuse?

  E misto si zgomotul cu campaniile electorale, dar sa mai privim si-n jur, ca ne trezim iar luati prin surprindere, desi totul e la vedere.

  Apreciază

  • Migranții nu sunt mai predispuși spre viol și perversiune decât nativii din diversele tari așa-zisului spatiu euro-atlantic al lumii civilizate. Ca să nu nu mai vorbesc de pedofilie, un adevărat sport transnațional în țările occidentale, bine ilustrat pe site-urile dedicate pornografiei infantile.
   Problema de fond, pe care puțini sunt dispuși să o abordeze frontal și onest, este necesitatea stabilizării și reconstrucției țărilor devastate de conflicte. Din păcate, complexul militaro-industrial este interesat să vândă arme tuturor părților beligerante, nu să facă acte de caritate.
   Până la urmă există și o parte bună a migrației, pe fondul scăderii natalității în Occident urmare a proliferării contracepției și avortului, respectiv a modei de a fi homosexual, adică un privilegiat al societății de consum. Dacă migranții vor rezista la presiunea acestor pseudovalori, poate că e bine să-i primim, în numele sănătății publice, fizice și mintale. Din această perspectivă, cu cât mai mulți, cu atât mai bine.

   Apreciază

  • V-aș fi apreciat comentariul, dar cuvântul „mișto” din final mă reține. Vă propun să vorbiți românește și să-i lăsați pe rromi să vorbească limba rromani. Ei o vorbesc mai bine.

   Apreciază

 6. Spre deosebire de mulți alții, eu nu cred că nefuncționarea benzii de bagaje e vina politicienilor, a demnitarilor.
  În vreme ce alții se ocupă de „clasa politică”, eu mă ocup de „clasa alegătorilor”, de „oamenii simpli” cum se spune acum (da ce nu se spune acum!…). Cât de „complicat” trebuie să fii tu, om, locuitor al acestei țări, ca să-ți faci datoria cu pricepere la locul de muncă? Ce partid trebuie să fie la guvernare pentru ca tu, elector, să respecți legile și normele? Ce președinte trebuie să câștige alegerile pentru că voi, electori năzuroși, să fiți corecți, competenți și cinstiți?
  Vreau altă „clasă a alegătorilor”, vreau o „clasă” conștiincioasă care are grijă ca mai întâi EA să fie cum trebuie să fie, și apoi să se uite în curtea altei „clase”.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Este bine că ați ajuns cu bine acasă!
  N-am vrut să încep cu tradiționala urare – Bine ați revenit! – pentru că nu cred că vă pică bine ce ați găsit. Normal ar fi să-l citez pe Brâncuși, cu zisele sale la revenirea în comuna natală, dar ….
  Știu că aveți un fin simț al umorului, așa că vă ofer o mostră de umor negru!
  Am senzația că iohannis chiar se cere suspendat, dar nu pentru ocazia de a se victimiza, ci pentru că NU VREA SĂ O TRIMITĂ EL PE KOVESI LA CCR.
  Exact din același motiv nici tăricenu & dragnea nu vor să-l suspende.
  Și totuși kovesi trebuie să ajungă la ccr, că așa-I dorința tuturor licuricilor.
  Trăim vremuri interersante.
  Scapă cine are noroc!

  Apreciat de 1 persoană

 8. O strategie neobisnuita de precampanie: Reafirmandu-si candidatura pentru Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis se antreneaza concurand Guvernul Dancila!

  Presedintele in exercitiu al republicii, Klaus Iohannis, a reiterat, vineri, că va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale din acest an.

  Specificul intern-extern major al acestor alegeri este ca in prima jumatate a anului Romania va exercita functia rotationala de presedinte al Consiliului UE.

  Pentru ca acest mandat de tara european sa fie dus cu bine pana la capat, e nevoie de o coordonare interinstitutionala de exceptie. O “exceptie” si la propriu si la figurat, in sensul ca macar in acest orizont sa functioneze bi si multipartizanismul.

  Exista insa, din pacate, o serie de germeni negativi care ar putea impiedica Romania sa valorifice politic exercitul de presedinte al UE. Desi capacitatea sa de exercitiu este plenara. Grav e ca germenii in cauza sunt in curs de maturare si multiplicare.

  Argumentul cel mai puternic il ofera presedintele Klaus Iohannis, care pare hotarat ca in vederea participarii la alegerile prezidentiale sa se antreneze concurand… Guvernul Dancila! Din aceasta perspectiva, strategia sa de precampanie e ciudata.

  Este inacceptabil ca seful statului sa puna bete in roate guvernului. Si inca unui guvern care are indicatorii economici si sociali pe plus, unii chiar cu multe cifre in sus. Care este “logica” presedintelui tarii de a face opozitie unui guvern care este in calendar cu programul sau politic si electoral? E o logica schioapa si perdanta. Cel putin din punct de vedere al atributiunilor constitutionale. Si daca ar fi vorba de un exces de zel, acesta tot tendentiozitate se numeste. Efectele sunt la fel de blocante.

  Presedintele a incalcat procedura legala privind mandatul sefului Statului Major al Apararii. El refuza sa-l revoce pe Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, pentru motive mult mai grave decat cele pentru care a fost nevoit sa o revoce pe Kovesi din pozitia de procuror sef al DNA. Iohannis refuza numirea a doi ministri, la Dezvoltare si Transporturi, cu consecinte asupra mandatului la presedintia UE. Departamentele presedintiei au devenit in mod neconstitutional substitute ale ministerelor si guvernului, sub aspectul supervizarii deciziilor acestora. Presedintele isi aroga un rol de presedinte-premier. El sanctioneaza abuziv actul de guvernare. Lista e lunga si ramane deschisa, nu sunt semne ca se va opri, dimpotriva.

  Orice analiza la acest comportamental prezidential antiguvernamental, pe care doar o linie foarte subtire si difuza il desparte de cel de sabotare si tradare, ma duce la concluzia unei ahtieri fara scrupule dupa putere. Mi se pare un caz freudian, de psihanaliza, cu o mare incarcatura de ambiguitate pasionala.

  Aceasta tipologie este foarte vulnerabila. Pasionalitatea o poate face ambivalenta. N-ar fi de mirare ca, in extremis, Iohannis sa recurga la un act unilateral (o demisie, un act de lasitate), cu posibile consecinte devastatoare pentru statalitate, daca se simte amenintat sau pe punctul de a pierde jocul. Astfel de indivizi nu stiu sa piarda.

  Depinde de tipul de presiuni sau argumente, si pe speta s-a evocat deja suspendarea, dar asta nu-l va face decat un fals erou, care-i va netezi calea spre al doilea mandat. Nu, trebuie lasat sa intre in competitie. Sa nu se recurga la acelasi mijloc josnic pe care il foloseste Iohannis, sa nu-i lase pe altii competitivi sa-l concureze, ci doar pe cei cu a doua sau a n-1 sansa. El nu vrea competitori reali, sa fie sigur ca va castiga.

  “Personal, obiectivul meu pentru alegerile prezidenţiale este câştigarea unui al doilea mandat de preşedinte al României”, a precizat Klaus Iohannis. El s-a aratat optimist în privinta candidaturii sale pentru castigarea unui nou mandat, menţionând că nu se teme de niciun contracandidat. “Da, sunt foarte optimist. Nu mă tem de niciun contracandidat. Nu mă tem niciodată de contracandidaţi. Alegerile sunt alegeri. Cine doreşte să obţină un mandat trebuie să se prezinte în postura de candidat. Eu mă voi prezenta şi sunt optimist, da!”, s-a sumetit Iohannis.

  Insa faptele sale de presedinte ii contrazic afirmatia ca ar fi deschis oricarei contracandidaturi pentru Cotroceni. Acuzatiile fara dovezi sau contrafacute privind asa-zisii “penali”, o strategie de conservare a puterii preluata de la Basescu, cu care Iohannis i-a “incercuit” pe Liviu Dragnea si PSD, pentru a nu permite niciun contracandidat din zona stangii politice, il pozitioneaza de facto ca un trisor. Iohannis este un cartofor al jocului politic. Se sustine defaimator ca “patatul” Dragnea nu ar avea nicio sansa in fata “preacuratului” Iohannis. Dar este doar un razboi psihologic. O intimidare, pentru ca ii este frica de Dragnea, care va castiga la pas, cu toata orchestra iohannista de zgomote. Presedintele PSD Liviu Dragnea a dus si a mentinut stanga social-democrata la guvernare, cu decizii curajoase si bune rezultate, intr-o etapa extrem de agitata a Romaniei.

  Liviu Dragnea ar putea fi invins doar de cineva tot de stanga, independent sau sustinut de societatea civila, cu performante politice si civile fara nicio concurenta pe esichier sau in orice formula de prezidentiabili. Exista o astfel de personalitate, foarte cunoscuta, care este asteptata sa reintre in politica. O stanga cu doua varfuri de atac la prezidentiale, chiar daca diferite ca stiluri si capabilitati, ar fi chiar o “asezare in teren” interesanta. Dar si un moment al adevarului privind ierarhia valorilor si meritocratia. Ce-i drept, va exista si un risc de defalcare, dar macar se vor limpezi apele. Nu in ultimul rand, importanta va fi si lectia care se lasa in urma, pentru a nu fi discutii de incorectitudine politica: drepturile la aspiratie si competitie deschisa.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Un ministru e o curea de transmisie între guvern pe de-o parte și oamenii din minister, din domeniul ministerului respectiv pe de altă parte, adică el transmite capitolele din program care trebuie îndeplinite, și urmărește aplicarea politiclor elaborate.
  Ministrul Transporturilor nu trebuie să se priceapă la transporturi rutiere, feroviare, navale și aeriene. Nici nu e posibil.
  Au existat oameni din minister, de diverse specialități, care au fost miniștri ai Transporturilor, și tot au fost nemulțumiri, așa că ce experiență îi cere Iohannis Olguței? Ministrul e un manager, nu un specialist executant.
  Și înainte de 1944, un politician era succesiv ministru al Sănătății, Finanțelor, Instrucțiunii Publice…
  Constantin Argetoianu nu mai știa nici el ce portofolii deținuse de-a lungul carierei politice.
  Cred că Iohannis face totul ca să blocheze guvernarea. Acesta nu e un joc politic cinstit. Să-l blochezi pe celălalt jucător ca să ieși tu învingător, nu e fair.
  Vom vedea ce rezultat electoral va avea acest comportament.

  Apreciază

 10. Buna seara! Bine ati venit acasa! Asteptam cu nerabdare ca, toata aceasta vizita in Vietnam sa o inmanunchiati intr-o carticica si publicata publicului larg,in special sa fie citita de toti guvernantii sa vada cum a ajuns o tara, considerata inapoiata, cotata la superlativ fata de Romania. Va doresc sanatate dumneavoastra si intregii familii. V-am trimis un mesaj, spre stiinta, despre nevolnicii parlamentari, nu este vorba de dumneavoastra, cum acestia isi bat joc de Armata Romana si de pensionarii acesteia! La Multi Ani!

  Apreciază

 11. In Franta Revolutia anti centro-dreptista continua cu si mai multa inversunare si cred ca „prietenul” Macrhoonh nu isi termina mandatul.
  Sa fie oare o revenire la normal in Europa.

  S-ar parea ca francezilor nu le mai plac privatizarile si conform macronleakurilor nici pacalelile practicate in beneficiul privatilor.
  Taxa eco pe combustibili era de fapt o compensatie pentru scaderea contributiilor la angajatori.Nu stim daca celor implicati in transporturi le-a convenit aceasta masura geniala.

  O Franta cu o fata umana ar fi un mare castig pentru Europa si pentru noi.

  In Franta au fost arestati vreo 4500 de oameni pana acum, cam de-o piata pe la noi.La francezi jandermeria isi face treaba.

  Pentru Trump se pregateste impeachmentul.Deci e la moda😀.

  Apreciază

 12. Bine ati revenit!

  Cred ca nu e zi fara atentate teroriste in tarile UE si UK. Am auzit insa si politicieni germani care judeca corect – nu de la doamna Merkel – si care propus atit deportarea pentru crime, cit si reintoarcerea refugiatilor in tarile de origine, entru reconstructia acestor tari. Este un lucru care l-am sustinut si eu.

  In rest in media germana domina o atitudine dispretuitoare si chiar ostila Romaniei. Tot felul de „jurnalisti” isi dau ei cu parerea despre statul de drept si cum doar Iohannis poate sa-l apere. Este absolut uluitoare aceasta propaganda germana, este tot atit de mult „fake news” cit si in media ruseasca pe care ei o critica de „fake news”. Iar aroganta si disreptul fata de romani si alegerile lor nu poate decit sa indirjeasca atitudinea nu anti-europeana, ci cea anti PPE-ista & PNLista & USRista si sculele lor cu misiune straina de Romania si romani. L-am auzit chiar pe prietenul sas al dlui Iohannis din Cabinetul doamnei Merkel, care a spus clar ca Germania il doreste pe Iohannis pentru ca nu este nationalist ci europenist. Pai de ce trebuie sa excludem una sau alta? Sa fii nationalist roman inseamna sa fii anti-european? Sa fii nationalist german inseamna sa fi anti-european? Oamenii astia parca vorbesc in timp ce li se dicteaza. Ce inseamna in mintea acestui domn sas sa fii nationalist si ce inseamna sa fi european? De ce e rau sa fi nationalist? Nu spune, doar afirma. E plina presa germana de afirmatii gratuite la adresa Romaniei.

  Apreciat de 1 persoană

  • Autorii articolelor „rezistente” din presa europeană au drept surse de informare niște „reporteri” români din „rezistența galbenă”, precum Mirel Bran și consoarta, pe care ei, autorii, îi menționează dealtfel la sfârșitul articolelor, neavând încotro dar și bazându-se pe faptul că puțini mai citesc un articol până la capăt.
   Un sait, cotidianul mi se pare, a demonstrat că „interviul” lui Lazăr nu a fost pas du tout un interviu, pentru că niciodată-niciodată redactorul nu a menționat în articol că ar fi existat vreun interviu, ci a preluat cu ghilimele niște zise de pomină ale lui Augustin. Cu toate astea, toată presa galbenă din țară a spus că a fost un interviu.
   Același sait a făcut o listă cu „reporterii”-sursă români ai redactorilor francezi/germani/britanici, reporteri recunoscuți în scris de scriitorii la gazetă, deci nici pomeneală ca vajnicii „jurnaliști” să fi venit în România și să se fi documentat la firul ierbii.
   Dacă „reporterii” ar fi fost din cealaltă tabără, cum credeți că ar fi sunat articolele?

   Apreciat de 1 persoană

   • Multumesc Amalia pentru lamuriri. Totusi, cel mai util pentru Romania este sa se folosseasca de dreptul la replica si sa raspunda punctual la fiecare articlo denigrator, sa demontezi minciunile si sa afirmie raspicat ca reforma este pentru intarirea statului de drept si nu slabirea lui, pentru respectarea si implementarea hotaririlor CCR, pentru respectarea si implementarea hotaririlor curti europene de justitie, pentru a implementa unele din recomandarile Comisiei de la Venetia (care nu sunt obligatorii)., si in final, pentru a demonstra ca legile nu sunt pe persoana fizica, pentru dl. Dragnea.

    Apreciază

 13. Ma bucur ca ati avut parte de o vacanta placuta in Vietnam .
  In lipsa dv nu s-a avansat cu un centimetru in marile programe de investitii , lansate in 2017 si impotmolite in contestatii si actiuni de sabotaj – jumatatea de Est a drumului expres Craiova Pitesti , in mare pericol de reziliere dupa contestatia unei firme care nici nu a participat la licitatie ?! ( Inalta Curte de Casatie se pronunta in februarie – realizeaza judecatorii implicatiile dezastruoase pentru tara ale acceptarii plangerii firmei straine ? – autostrada de centura Sud a Capitalei – 3 contestatii pentru cele 3 loturi , bunul Dumnezeu stie cum vom iesi din ele – si bineinteles , nepublicarea nici azi , pe SEAP , a licitatiilor autostrazii Transilvania pe sectorul ei din mijloc din Salaj .
  Autostrada de centura Nord a Capitalei nici nu este inca licitata si este , de departe , de zece ori mai importanta decat autostrada de centura Sud – traficul de calatori si marfuri de la Constanta se dirijeaza spre Ploiesti – Pitesti – Ardeal in proportie mult mai importanta decat varianta sudica , spre Giurgiu si Alexandria , servita de autostrada de centura Sud .
  Fara nici o legatura cu subiectul , zisul ambasador Kuzmin , care se impopotoneaza in uniforme chipurile de mare aparat diplomatic rusesc , este de o incompetenta totala in postul sau de ambasador in Romania .
  Omul este sau idiot , sau i se cere de la Kremlin sa provoace Romania prin declaratii – filme documentare kominterniste si articole semnate Ambasada Rusa in Romania iesite din Pravda anilor 1944 – 1945 .
  Apropo de Romania care era foarte , foarte rau plasata in 1940 in viziunea lui IV Stalin si a tovarasilor lui – Molotov – Vorosilov – Beria – Kaganovici – Mikoian samd – ce spune un istoric neutru , francez , despre actiunea rusilor in iunie 1940 ?
  ” E greu de deslusit ce vroia Stalin in 1940 pentru Romania dar stabilirea frontierelor RSS Moldoveneasca in august 1940 da cateva indicii – frontiera de Sud este la limita de Sud a Moldovei romanesti iar teritoriul din Basarabia de Sud dat Ucrainei incepe la limita dunareana a Dobrogei romanesti – semn ca Stalin prevedea anexarea Dobrogei romanesti , obstacol in legatura cu Bulgaria , si crearea unei stat fantoma Moldova pe ruinele Romaniei . Operatiunea Barbarossa l-a facut pe Stalin sa-si schimbe planurile in legatura cu Romania ” .

  Apreciază

  • Infrastructura in Romania se va face probabil doar prin forta , de stat.
   Se formeaza o companie de stat in constructii care primeste direct indicatii ce sa construiasca si in cat timp in baza unui interes strategic si apar sigur autostrazi si cai ferate noi.
   Cred ca singurii oameni de la transporturi, care au parut sa faca ceva pe infrastructura au fost Fenechiu si Silaghi, pacat ca n-au fost lasati sa lucreze.

   Apreciază

 14. O nouă realitate geopolitică: Hiperputerea multipolarismului, garantă a suveranităţii

  In limbajul consacrat al competitiei bipolare din timpul razboiului rece, a fost acreditat termenul de superputere, cu referiri la SUA si URSS. Dupa sfarsitul bipolarismului sovieto-american, prin disparitia URSS, in 1991, si apoi a unipolarismului SUA, care a durat pana in 2014-2015, o data cu revenirea puternica a Rusiei in arena internationala, a aparut o noua realitate geopolitica, multipolarismul. In noua retea de putere multipolara intra o serie de tari emergente, care sunt angrenate in contrabalansarea unipolarismului, care a devenit detestabil pentru instabilitatea si dezechilibrele globale la care a contribuit decisiv si prin incalcarile sistematice ale dreptului international. Se apreciaza ca puterea cumulata in crestere a noilor centre de putere mondiala poate fi considerata ca o “superputere”, dupa vechea tipologie de clasificare economica si militara, din timpul razboiului rece. Mai mult, sunt semnale robuste ca trendurile consolidate de dezvoltare si cooperare ale superputerii colective a multipolarismului vor face ca in definirea geopolitica a acestuia sa se renunte la termenul de superputere in favoarea celui de hiperputere. Spre deosebire de scopul strategic global de expansiune al superputerii unipolarismului, cel al hiperputerii multipolarismului este si va fi apararea si garantarea suveranitatii, ca valoare fundamentala de drept international. Despre China si Rusia nu se poate vorbi decat in stransa legatura cu afirmarea acestora ca puncte tari ale noii lumi multipolare. Acestora li se adauga lumile araba si islamica, atat ca puteri colective regionale, cat si ca puteri statale distincte (Iran, Turcia, Egipt, Arabia Saudita etc), coreeana (zona peninsulara, cu cele doua state coreene), alte puteri colective regionale si state distincte din lumile asiatica, latino-americana, africana etc. Regiunile si statele componente devin tot mai constiente de puterea lor reunita si solidara, de poli de putere mondiala, care interconectate constituie o adevarata hiperputere a multipolarismului. Ascensiunea Chinei ca a doua putere economica mondiala, arma hipersonica Avangard a Rusiei, misiunea cosmica chineza Chang’e-4, care a aselenizat si a inceput sa exploreaza fata ascunsa a Lunii, testarea chineza a unei versiuni proprii a “mamei tuturor bombelor”, intrarea Coreei de Nord in clubul puterilor nucleare, consolidarea de catre Iran a apararii sale spatiale si balistice etc. sunt cateva exemple graitoare despre hiperputerea multipolarismului si garantiile pe care aceasta le ofera in atingerea scopului sau strategic global, de aparare a suveranitatii, ca atribut fundamental al statului si valoare cardinala a dreptului international.

  Apreciază

 15. So, ieri am ars-o pe telecomandă și mai puțin pe-afară, plictiseală totală… dacă nu te uiți la știri! Și eu m-am uitat pe toate canalele. Totuși, am înțeles că a fost ceva interesant și pe fb – cică Dan Teodorescu i-a umplut psd-ului frigiderul cu carne și cu sex neprotejat dar n-am fost pe fază. Am decis să nu mai salvez lumea sâmbăta și duminica pe net fiindcă au început să-mi moară neuronii în masă și nici la concluzia că lumea se vrea salvată n-am ajuns.

  De fapt, am vrut să vă spun ce-am văzut pe televizoare. Înafară de reclame cretine, prost realizate și încă mai prost concepute despre hemoroizi, prezervative, pastile de putut și de toate felurile: nu consumați alimente sănătoase, ci înghițiți pastile! Înafară de aceste sloganuri devenite clișee verbale deja, am văzut știri căcălău! Am țopăit de pe un canal pe altul și am aflat așa:

  Un tânăr român, bodyguardul unul mare-mare catralionar din UK a murit apărându-și patronul, luptându-se cu cinci… nu! cu șase… cu zece… nu, nu! Cu nouă indivizi! Tânărul, fost campion în România, nu avea bani să-și plătească masterul și de aceea plecase în căutarea câștigului. (Puneți-vă de acord și documentați-vă dracului!)

  Sute de români se îmbolnăvesc de rujeolă! Epidemia lovește România! Rujeola poate să producă complicații, unul din o mie de bolnavi… (pauză dramatică)… MOARE! Nouă din zece români își vaccinează copiii! Mergi la medicul tău de familie și vaccinează-ți… (altă pauză dramatică) GRATUIT (!!!!!!) copilul! (Hai SICTIR!!! De doi ani nu am văzut NICI UN SINGUR bolnav de rujeolă.)

  A1 este blocată! Hai să plângem că oamenii aceștia, care au o groază de bani de dat pe o noapte de cazare, se duc de bună voie și nesiliți de nimeni să stea două zile în trafic! Mi se rupe inima! Săracii! Măcar de-ar fi bănuit că va fi aglomerat, dar de unde erau să afle? Că acolo niciodată nu-i aglomerat, mai ales la sărbătorile de iarnă! Și acum îmi stăpânesc cu greu lacrimile!

  Urrrraaaa! În Prima zi de Anul-Nou s-au redeschis mallurile (au fost închise peste noapte!!!) și cetățenii au revenit la cumpărături ca să-și refacă proviziile (să mori, să te ia dracii când auzi!!!), cozile la fast-food-uri s-au refăcut (Îs morți de foame după noaptea de revelion), oamenii au ieșit la plimbare după… nici nu am înțeles după ce, căci de cu seară erau tot la mall.

  V-ați intoxicat cu câtă crăpelniță ați vârât în voi de sărbători? Asta după ce ați asasinat porcul și era să fiți arestat de poliția animalelor, după ce ați golit galantarele de la Carrefour, Aushan, Metro și Selgross de cârnățăraie și cărnăraie, după ce ați mai cumpărat și pește, și panettone, și brânzeturi mucegăite, beutură cât cuprinde, sarmale gata făcute, salată boeuf, ouă umplute la Gospodina și tot ce naiba ați crezut că puteți crăpa… după toate astea sunteți INTOXICAT?! NOOOO!

  Vă spune la teveu cum să vă detoxifiați! Mai întâi zice de mahmureală – cu moare de varză, cu ciorbă de potroace… Dar detoxul adevărat nu-i așa! Iaca, văd o rețetă mișto, cu produse care se găsesc pe tăte drumurile și-s la îndemâna oricărei mămăi: Faci un SMOOTHIE cu portocale, kiwi, PUDRĂ de CALĂ, PUDRĂ de CÂNEPĂ (nu știu, e voie?), PAPAIA și alte kkaturi care se găsesc la oricine în pivniță, neaoșe din astea, autohtone, știți voi de care, îl dai dracu’ pe gât și ești ca nou! Puteți să vă duceți înapoi la mall să vă refaceți proviziile! (Nehaliților!)

  Nu ați terminat haleala din frigider? Ei da?! Mă mir! Da’ să nu vă împingă păcatul să aruncați ceva! La Antenă vine un SPECIALIST și vă spune cum să reciclați mâncarea rămasă de la sărbători: mai cumpărați niște brânză cheddar, niște maioneză, niște alte chestii și faceți un sandviș cu o lingură de carne pe care o mai beliți de pe oasele porcului! Bravo! Ne-ați salvat! A, era să uit de suffle-ul din cozonac uscat: îl tăiați cuburele și-l faceți cu ouă, știți voi cum, sper să vă detoxifiați cu succes cu rețeta asta! (cozonacul nu se strică, fraierilor, se usucă și-l mănânci cu lapte)

  Acuma, doar nu aveți pretenții să aflați de la știri ce se mai întâmplă în țară, în lume sau în lumea sportului (un pic am mai aflat la tvr), da’ măcar aflu de catastrofele, cataclismele, dezastrele care se vor produce odată cu schimbarea vremii! O toantă îmi spune că vor fi temperaturi MULT sub normalul aceste perioade: -4′! Am dat de dracu’! A dat trei fulgi? Carauuuul Săriiiiți! Ninge și-i frig de Bobotează! Vă dați seama?! Nenorocire! (Iarna nu-i ca vara, buey!)

  A, și un mare preot s-a împiedicat când s-a urcat pe cisterna cu agheasmă. S-a văzut pe toate canalele și din toate pozițiile.

  Apreciază

  • Să vezi că nu era un spot publicitar ăla cu vaccinul! Acum propaganda pro-vaccinare are spațiul ei în fiecare ediție de stiri, invită şi un doftor care ne zice despre iminența morții cauzată de cori şi vărsat de vânt. Acu’ nu ştiu ce-i cu fetele astea tinere care-şi supravaccineaza copiii dar multe nu par crescute pe lângă casa omului! Zici că-s din padure şi n-au mai învătat nimic de la pârinți. Şi teveul îndobitoceşte mai crâncen decât internetul! Nicio ştire nu este echidistant prezentată – fiecare om e biet, sărman, în floarea vârstei, erou, draci, laci! Fiecare este judecat şi pus pe un anumit postament, ori e ponegrit, ori asociat cu un nume ce răsună… nimic nu este ceea ce este, ci aceea ce doresc ei să pară! Şi dacă la internet n-au acces toate babele, la tv îi prinde pe toți. Niciun cuvânt nu e lipsit de conotații suplimentare, totul este propagandă, indiferent de tabără, chiar şi în reclamele pentru tampoane. Totul este menit să inoculeze publicului o falsă percepție proprie, să-l poziționeze de o anumită parte…
   Iete cum am vrut să glumesc şi acum…

   Apreciază

   • Da, dar există și ceva bun în reclame, anume partea cu prezervativul. Dacă am vedea o campanie de promovare a avortului, care este crimă în forma ei cea mai pură ? Ar fi mai bine ? Vedeți că se poate și mai rău ? (Z)

    Apreciază

  • 😉 😉 😉
   N-ați amintit de noua generație de nutriționiste școlite la… Dumnezeu știe unde, care îndeamnă damele care vor să reintre în textilele din dotare, deși indirect și neexplicit, să se orienteze către un soț posesor de avion personal (preferabil de tip Jet) cu care să aducă consoartei, în timp real, ingredientele necesare rețetelor cool recomandate, din fericire mai ieftine decât consultația.

   Apreciază

  • Superb!
   „A1 este blocată! Hai să plângem că oamenii aceștia, care au o groază de bani de dat pe o noapte de cazare, se duc de bună voie și nesiliți de nimeni să stea două zile în trafic! Mi se rupe inima! Săracii! Măcar de-ar fi bănuit că va fi aglomerat, dar de unde erau să afle? Că acolo niciodată nu-i aglomerat, mai ales la sărbătorile de iarnă! Și acum îmi stăpânesc cu greu lacrimile!!

   Apreciat de 1 persoană

 16. Cu certitudine exista. În alegerea mijloacelor, în strategia folosita. Nu în fixarea scopului final. Budismul este pacifist, cauta armonia, curateste și reconstruiește natura umana. Recladeste! În ce sens? Pentru cine? Am pus întrebarea. Cunoașteți răspunsul?

  Apreciază

 17. Poza din cover e very cute. Micuțului i-a placut Vietnam-ul? Cum l-a gasit, interesant? Sau prea linistit pentru varsta lui? Din pacate, din vacante atat de frumoase te intorci calm, pozitiv, insa starea aceasta de spirit nu dureaza mult, dupa ce treci granita inapoi, in Romania – acasa de fapt, orizontul tau, incet-incet se innegureaza! Oare de ce? Realitate frumoasa si linistita in continuare!

  Apreciază

 18. Eu nu am citit in presa romana articole pe prima pagina cum Junker are probleme in justitie in Luxemburg similare cu cele ale dlui Dragnea. Nu vad pe prima pagina articole despre coruptia politica, economica si financiara din Germania sau prin landurile lor. Domne, daca astia ne denigreaza si mint despre Romania, sa avem si noi un raspuns acestor denigratori de doi bani. Si de ce nu se foloseste dreptul la replica? De ce PSD-ALDE, Oficiul de Presa al Guvernului nu trimit replici ca sa clarifice in exterior?

  Se fac prea multe afirmatii aberante, despre cum violeaza Dragnea statul de drept. Domne omul are prietena, se iubesc, nu violeaza pe nimeni altcineva. Nu sunt pesedist, nu lucrez la Dragnea, dar ajunge cu aceste aberatii, te saturi. Mi se pare ciudat ca nu se da replica sa se explie ca noile reglementari in Justitie sunt tocmai ca sa puna in aplicare norme ce decurg din judecatile CCR care sa puna in acord reglementarile noastre cu cele democratice sin alte state.

  Toate aceste articole din presa externa sunt semnate de niste nenici politruci care scriu si ei dupa ce au citit pe Facebook sau ce li se dicteaza de cine ii finanteaza, Pe DW.com in romana, Horatiu Pepine, singurul care mai scria echilibrat pare ca a plecat sau poate i s-a aratat usa ca nu scria la fel de dement ca si colegii lui.

  Totul se invirte acum in jurul alegerilor europarlamentare si apoi soarta PPE unde multi „tovarashi” ai acestei clici-mafii europene simt ca isi pierd puterea.

  Apreciază

 19. In ce priveste „fake news”-ul, Romania poate sa ia exemplul altor tari si sa creeze politici si institutii sa combata acest fenomen,

  Pina la urma, Romania trebuie sa ramina si europeana si nationalista in ce priveste interesele ei economice si de securitate, inclusiv cea sociala. Romania trebuie sa aiba institutii eficiente care sa colecteze taxe de la toate companiile, inclusiv multinationale si banci straine indiferent cum le cheama si de unde vin.

  Vad ca Teodorovici se lupta sa reformeze institutii importante ale statului si imi place asta. Este un om detept, si un bun roman. In loc sa ii denigram pe acesti oameni, de ce nu i-am sprijini atita timp cit isi fac treaba bine? OK, politicul ne orbeste, dar haideti sa ne uitam realist in oglinda si sa ne intrebam: dar eu ce solutii am alternative pentru problemele tarii? La opozitie ma refer, o opozitie care devine din ce in ce mai mica, gen povestea lui Benjamin Button, care azi a ajuns la gradinitza de mina cu Tanti Merkel.

  O alta problema care ar trebui sa le dea insa de gindit la guvernanti este cea a banilor pentru infrastructura locala. OK, se fac autostrazi, dar cind o sa iesi de pe autostrada o sa dai in drumuri „judetene”, care par ca sunt parte a unor terenuri militare unde se fac bombardamente. Institutiile judetene se pling ca nu le da Bucurestiul bani suficienti sa construiasca drumuri – spre obiective turistice de interes national. Atunci ceva trebuie schimbat, poate in modul in care se percep unele taxe care ar trebiu sa fie luate de primarii sau autoritati judetene, bani care prin lege ar trebui reintrodusi in economia locala, parte pentru drumuri intre sate, sate si obiective turistice, modernizari.

  Apreciază

  • Subscriu, mai bine cu șosele naționale și drumuri secundare de calitate, decât cu autostrăzi pe care să circulăm cu amortizoarele și elementele direcției defecte.

   Apreciază

 20. Eu personal nu il pot intelege pe omul politic Ponta.
  Bine, un om politic trebuie sa fie credibil si coerent.
  Nu-l inteleg.
  Face declaratii care te lasa masca.
  Pai si daca era fan Johannis de ce n-a zis inainte, sa stim si noi astia de mergem ca idiotii la vot.

  Cred ca de data asta votez cu blonda.Oricare ar fi.

  Sa mai zica cineva ca monarhia nu e o solutie pentru Romania.

  Apreciază

 21. Da, ar putea fi, dar mai înainte cred că ne trebuie o masă electorală capabilă de gândire proprie și discernământ, vorba doamnei Amalia. E cam greu încercuiți fiind de fake media occidentală care ne spune că Pământul este aproape plat, iar mai departe de limitele împrejmuite cu sârmă ghimpată este doar Haosul.

  Apreciază

 22. Se produce dezvrajirea?

  Euro sau viaţa!
  Sa citesti, sa iti dai palame, sa iti torni Borsecu in cap si sa crezi ca visezi !
  Zonele bogate ale UE devin bogate pînă la dezmăţ, iar zonele sărace dau din sărăcie în nebunie.

  Cum UE nu obişnuieşte să admită existenţa realităţii, euro continuă să trăiască şi să strivească în numele ideologiei.

  Prăbuşirea euro e logică, dar asta nu e de ajuns. Tentaţia umană a utopiei va face faţă eroic bunului simţ. Euro va trăi pînă cînd va cere tuturor să renunţe la viaţă şi realitate. Euro sau viaţa!
  Traian Ungureanu in adev.ro/pkyd5y

  Ptiu ptiu a bauta agheasma de loa Maglavit sau i is-a facut operatie de deschiere a ochilor?!

  Apreciază

  • Cu tot respectul cuvenit activiştilor civici, în acest punct ar trebui înţeles că UE nu va pune niciodată cap delincvenţei de stat în România. UE joacă la ambele capete: în amvon şi la bursă. Faimoasa luptă împotriva corupţiei e un ecran retoric şi un sistem de exercitare a puterii. Corupţia va rămîne. De schimbat se vor schimba doar inculpaţii, rulaţi într-o rotaţie dictată de momentul politic. UE are nevoie de oligarhia locală cu care e logodită economic în viu. Iluzia primenirii clasei politice se va topi imediat după instalarea actualilor pretendenţi virgini şi înjugarea lor la concertul de interese majore. Cine nu crede asta îşi va putea incendia conştiinţa şi în deceniile următoare, cu rezultate începînd şi terminînd cu zero.

   Ideea admiterii României în zona euro e cea mai mare prostie vehiculată public, de la potcovirea puricelui cu un pic sub o sută de ocale. Popularitatea acestei nerozii e o făcătură datorată grupurilor cu presa la piciorul nepotcovit şi acces la economia zonei euro. Ceilalţi vor fi nivelaţi de o urgie scumpificatoare. Dacă vorbim de corupţie, atunci campania pro-euro dusă de conglomeratul bancar şi politic românesc e frauda supremă.

   Euro e o ficţiune activă şi un excepţional conductor de ruină. Asta nu înseamnă că aberaţia va fi demontată. Umanitatea e obişnuită să trăiască înjugată la absurdităţi: planificare, controlul preţurilor, lupta cu plasticul, desfinţarea graniţelor, cenzura mascată, progresul prin Facebook.

   Prăbuşirea euro e logică, dar asta nu e de ajuns. Tentaţia umană a utopiei va face faţă eroic bunului simţ. Euro va trăi pînă cînd va cere tuturor să renunţe la viaţă şi realitate. Euro sau viaţa!

   Citeste mai mult: adev.ro/pkyd5y

   Ptiu ptiu asta siogir s-a deocheat!~!

   Apreciat de 2 persoane

   • Poate l-a deocheat vreo PSDista 🙂 Lasa-l o buca de vreme sa vedem ce mai scrie…de acord insa ca pentru Romania trecerea la EUR in contectul actual e harakiri national. Stai sa vedem ce reforme vor discuta pentru zona EUR care merge pentru unii uns, si pentru altii multa rugina pe lanturi…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.