Inceputul anului la Saigon

Am crezut ca Anul nou nu va fi marcat in mod deosebit in Vietnam. Banuiam ca schimbarea anului, in februarie, pe traditie asiatica, este cea importanta. Noi am sarbatorit Anul nou intr-un restaurant, la etajul 50, dintr-un bloc turn din oras. La ora 23, privind orasul, am observat ca furnicarul de masini si de scutere a disparut. In locul lor, sute de mii de oameni s-au asezat pe caldaram, pe iarba, asteptand un magnific foc de artificii de la miezul noptii. Care chiar a fost impresionant…Drumul spre hotel a fost mai spectaculos. Pe jos, printre zecile de mii de scutere, printre tinerii ( mai ales) iesiti sa socializeze. Nu am mai trait asa ceva…

Saigonul poarta marca razboaielor care i-au amalgamat trasaturile. Nicaieri nu se vede mai bine ca istoria este scrisa de invingatori. Am vizitat celebrele tuneluri construite de soldatii vietcong – 250de km pe sub pamant, in apropierea Saigonului – cu bucatarii, spitale, ateliere, etc, cu capcane de tot felul, mine anti-personal. Incredibil. Am vazut apoi un muzeu cu amintirile razboiului, fotografii infatisand ororile petrecute, intre altele efectele gazului defoliant – agentul Orange (ciudat destin pentru aceasta culoare). Interesant este si Palatul independentei, fostul palat prezidential pana in 1975 cand a fost bombardat iar un tanc vietcong a patruns in incinta sa. Merita vizitat buncarul cu camere de stat major, harti de coordonare a situatiei operative si sistemul de comunicatii oferit de catre americani fostului regim. M-au impresionat mobilele pastrate, obiectele de arta din diferitele incaperi – biroul presedintelui, camerele pentru sedintele guvernului dar si, la ultimul etaj, o zona cazinou pentru intalnirile cu ofiterii americani.

Sigur, invingatorii au refacut arhitectura Palatului Norodom dar el reprezinta, evident, o fresca a unei istorii extrem de framantate.

36 de gânduri despre “Inceputul anului la Saigon

 1. La mulți ani întregii familii Năstase!
  Este o mare bucurie să văd fotografiile acestea care sunt frumoase şi plăcute ca un loc vindecat!
  @All
  La mulți ani! Vă doresc din inimă să fiți sănătoşi, căci restul se fac. Şi îngăduitori cu semenii. Mai îngăduitori😉…

  Apreciat de 3 persoane

  • Of, Doamne! Mai îngătuitori cu semenii ?!
   Sincer – nu pot să nu fiu îngătuitor cu toți semenii, de fapt NU MAI AM TIMP !
   Nu cred că aveți acum nici măcar vârsta ce o aveam eu în 1989 și nu am cum să mai apuc, valid cât de cât, încă 30 de ani, dar vă doresc să NU pierdeți toată îngăduința din dotare/educație în următorii 30 de ani!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Bună dimineața,
  1. Este periculos să traversezi strada acolo? Am văzut nişte filmulețe pe youtube care m-au îngrozit.
  2. Care oraş e mai interesant: Hanoi sau Saigon?
  Mulțumesc!

  Apreciază

 3. Etaju 50?

  Spectaculos ….. Insa zgarie noru ala e revent.

  Deci xum se face ca comunistii vietnamezi au contruir capitalismul cu mai mult succes decat cretin democratii noti cei procapitalisti?

  Apreciat de 3 persoane

 4. Pentru mine, Adrian Nastase reprezinta inteligenta in economie, mediator in politica, familist convins. Complimenti domnule Nastase, un an bun pentru dvs., pentru noi toti, La Multi Ani 2019!

  Apreciază

 5. Ai o familie superba dragul meu ! Domnul sa va binecuvânteze pe toti, cu iubirea Lui adevarata, absoluta, atemporala, singura care va schimba climatul politico-economic în lume si in tara.
  Fiti binecuvântati si… iluminati de Miel, de EL, Emanuel si de Spiritul Sfânt al iubirii sale sacrificatoare !

  Apreciază

 6. ĂaaaH!

  Iar am urmarit amuzanta parada auto intre Azuga si Sud!

  Sunt curios cati dintre participanti isi mai aduc aminte ca acu 14 ani si 13 zile se bucurau ca Basescu a ajuns presedinte si ei nu mai platesc „tainu’ lui Rafarinu'”

  Apreciază

 7. Noua „München” a Europei: Iran
  de Giulio Meotti
  3 ianuarie 2019

  Campania de teroare a Iranului nu se îndreaptă numai către aliatul democratic al Occidentului în Orientul Mijlociu, ci și la Europa însăși.

  „Regimul iranian cheltuiește aproape un miliard de dolari pe an doar pentru a susține terorismul”. – Nathan A. Sales, Coordonatorul Departamentului de Stat al SUA pentru combaterea terorismului, 13 noiembrie 2018.

  În 1938, liderii Franței și ai Marii Britanii au semnat Acordul de la München cu Hitler și Mussolini. Premierul britanic Neville Chamberlain a salutat acordul ca aducerea „păcii pentru timpul nostru”. Guvernele europene slabe și orbe au avut încredere în conducerea nazistă, care deja planuia nu numai invazia vecinilor, ci și Holocaustul. Astăzi, efortul depus de Europa pentru a calma Teheranul pentru profit este doar o replică a predării sale din 1938.

  În noiembrie, la câteva zile după ce președintele irlandez Hassan Rouhani a numit Israelul o „tumoare canceroasă în regiune”, iar în timp ce diverse acţiuni teroriste iraniene pe teritoriul european erau în curs de investigare, reprezentanții iranieni s-au întâlnit la Bruxelles cu șeful politicii externe a UE, cooperare în cadrul „înțelegerii nucleare” nesemnate și nelegitime.

  În alegerea dintre lăcomie și valori, Europa se apropie de o intersecție existențială cu Iranul. Europa subminează atât credibilitatea, cât și renunțarea la principiile sale.

  Pentru guvernele occidentale de a apăra interesele afacerilor este normal. Dar pentru a trăda poporul iranian, care este reprimat de propriul regim; pentru a submina preocupările Israelului față de amenințările prea reale ale Iranului de anihilare; să ceară un acord care să urmărească rapid capacitățile armatei nucleare ale Iranului și să boicoteze eforturile administrației americane de a deține regimul iranian responsabil pentru acțiunile sale – acestea nu sunt normale. Sunt letale.

  Conducerea iraniană a cerut de mult timp distrugerea Israelului – țara, împreună cu Arabia Saudită, cea mai mare parte a riscului unei republici islamice nucleare și agresive . În noiembrie, președintele iranian Hassan Rouhani, care a fost salutat de către mass-media drept ” moderat „, a numit Israelul o ” tumoare canceroasă în regiune „. Câteva luni mai devreme, liderul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, a scris două comentarii similare:

  „# Israelul este o tumoare malignă canceroasă în regiunea Asiei de Vest care trebuie eliminată și eradicată: este posibil și se va întâmpla”.

  La începutul lunii noiembrie, Hamas, unul dintre procurorii teroriști ai Iranului, a tras sute de rachete din Gaza în sudul Israelului. Brian Hook, consilierul pentru politicieni de rang înalt al Secretarului de Stat și Reprezentantului Special pentru Iran, a explicat :

  „Iranul a furnizat sprijin material pentru talibani începând cu cel puțin anul 2007. Aceleași rachete au fost folosite de Hamas în trecut … cerem tuturor națiunilor, în special Uniunii Europene, să pună în aplicare sancțiuni împotriva rachetelor prin intermediul Uniunii Europene, pentru ca noi pot începe să gestioneze riscul unui conflict regional prin proliferarea rachetelor „.

  Încercarea Uniunii Europene (UE) de a mitui liderii Iranului în conformitate cu standardele internaționale este inutilă. Campania de teroare a Iranului nu se îndreaptă numai către aliatul democratic al Occidentului în Orientul Mijlociu, ci și la Europa însăși. În luna iunie, datorită Israelului , Franța a împiedicat un complot terorist iranian vizând un eveniment al Consiliului Național de Rezistență din Iran, lângă Paris, la care au participat sute de demnitari din Europa, America de Nord și din întreaga lume. În Olanda, un activist politic care a făcut campanie pentru un stat arab independent în regiunea Ahwaz din Iran a fost împușcat în noiembrie 2017. În octombrie 2018 oficialii danezi au fost arestațiun dual-național iranian-norvegian pentru trasarea asasinării disidenților iranieni care trăiesc în Danemarca. În urma acelui complot îngrozit, Wall Street Journal a comentat:

  „Chiar și în timp ce echipele de atac iraniene creează un magazin de-a lungul continentului, Uniunea Europeană manifestă o lipsă fundamentală de seriozitate față de o țară neinteresantă în distincțiile dintre bombe, rachete și asasinate”.

  Europa, aparent, are o memorie scurtă. În anii 1980 și 1990, ofițerii iranieni s-au angajat în asasinate care vizează cifre ale opoziției din Franța, Suedia, Elveția și Germania. În 1997, o instanță germană a concluzionat că cele mai înalte niveluri de ” conducere politică ” a Iranului au ordonat uciderea disidenților irlandezi exilați la restaurantul Mykonos din Berlin. Șahul ultimului prim-ministru al Iranului, Shahpour Bakhtiar , a fost găsit înjunghiat la moarte la casa lui din afara Parisului. Hamid Abutalebi, un diplomat de rang înalt, care a servit ca ambasador al Iranului în Australia, UE, Belgia și Italia, a fost acuzat că a supravegheat asasinarea din 1993 a disidentului iranian Mohammad Hossein Naghdi de la Roma. Când secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a acuzat Iranul de efectuarea ” operațiunilor de asasinat ” în Europa, Teheran a reluat doar o campanie teroristă de moarte și eficientă.

  Recentul val al terorismului iranian din Europa a început în 2012 cu bombardament mortal pe un grup turistic israelian din Bulgaria , în care au fost uciși cinci turiști. Hezbollah , procurorul iranian al terorismului libanez a fost implicat în bombardamente, iar Israel a acuzat Iranul de ordonarea atacului. Un înalt oficial american a arătat că direcțiile pentru celula teroristă au fost date Iranului de Hezbollah.

  Nathan A. Sales, coordonatorul Departamentului de Stat al SUA pentru combaterea terorismului, a dezvăluit recent suma totală de bani pe care Iranul o cheltuie pentru finanțarea terorismului:

  „Acest lucru poate părea greu de crezut, dar Iranul oferă doar Hezbollah 700 milioane de dolari pe an, iar alte milioane de dolari îi ajută pe diferite grupuri teroriste palestiniene. Când aruncați banii către alți teroriști, totalul lor se apropie de un miliard de dolari. .. Să facem o pauză pentru a considera acest lucru, deoarece se repetă: regimul iranian cheltuiește aproape un miliard de dolari pe an doar pentru a susține terorismul „.

  Cum putem explica tăcerea și slăbiciunea Europei în fața acestei amenințări teroriste? Potrivit guvernului britanic, comerțul UE cu Iranul în 2016 a fost de aproximativ 8 miliarde de dolari și se așteaptă să se ” cvadrupleze până în 2018 „. Iranul a tranzacționat în Marea Britanie în anul 2018, cu 20% mai mult decât în ​​anul 2007 cu 1,15 miliarde de dolari, cu 154% mai mult decât în ​​anul precedent. Guvernul britanic a promis, de asemenea, extinderea relațiilor de afaceri cu Iranul. Comerțul Franței cu Iranul a înregistrat o creștere uluitoare de 112% în perioada ianuarie-octombrie 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. În 2017, volumul comerțului dintre Germania și Iran a crescut cu 17%. Europa dorește o bucată de economie a Iranului; este cerșind pentru asta.

  La doar o zi după discursul „cancerului” din Israel al lui Rouhani și când toate aceste paradisuri teroriste iraniene pe teritoriul Europei se aflau deja în curs de investigare, reprezentanții iranieni s-au întâlnit cu oficialii europeni de la Bruxelles pentru a discuta despre cooperarea în domeniul nuclear în cadrul înțelegerii nucleare nesemnate și nelegitime . După discuții, șeful Afacerilor Externe al UE, Federica Mogherini , a declarat : „Ei și-au exprimat în mod egal hotărârea de a păstra acordul nuclear în vederea respectării acordurilor internaționale și a unui pilon esențial pentru securitatea europeană și regională”. Iranul a mulțumit Europei pentru că a luat ” măsuri practice ” pentru a proteja afacerea. Înaintea întâlnirii cu iranienii, comisarul UE pentru energie, Arias Canete, a declarat:afacerea este „crucială pentru securitatea Europei, a regiunii și a întregii lumi”. Din păcate, contrariul este adevărat: calmarea Iranului este catastrofică pentru securitatea Europei și a Orientului Mijlociu.

  Satisfacția Europei față de Iran se bazează pe slăbiciune și lăcomie.

  Comerțul cu UE în două direcții a crescut de la 13,7 miliarde de euro în 2016 la 21 miliarde de euro în 2017. Acesta este cel mai probabil motivul pentru care, din septembrie, UE intenționează să creeze o companie financiară „cu scop special ” pentru a contracara noul președinte al SUA, Donald Trump sancțiuni împotriva Iranului și ajutarea Teheranului să continue să vândă petrol în UE.

  Wall Street Journal a raportat că Franța și Germania sunt acum conduce eforturile de a eluda sancțiunile iraniene. Jurnalistul Benjamin Weintal a scris recent :

  „Germania a exportat 3,417 miliarde de dolari în Iran către Iran în 2017. Analiștii economici au declarat că, la scurt timp după încheierea acordului nuclear în 2015, comerțul german-iranian ar putea depăși în curând 10 miliarde de dolari pe an. Aproximativ 120 de companii germane operează în interiorul Republicii Islamice și 10.000 de întreprinderi germane să desfășoare comerțul cu Iranul „.

  Trebuie remarcat faptul că guvernul german nu numai că a respins sancțiunile americane, dar, ca mijloc de „facilitare a comerțului cu Iranul”, oferă, de asemenea , garanții de stat pentru companiile germane care fac afaceri cu Republica Islamică. Din 2016, guvernul german a oferit firmelor germane garanții de credit de export de aproape un miliard de euro „pentru a-și proteja afacerile cu Iranul față de riscurile ridicate ale piețelor sale”. În ciuda sancțiunilor acordate de SUA, Europa este încă o destinație majoră pentru transportatorul de pavilioane al Iranului. La o săptămână după ce SUA au impus noile sancțiuni, inclusiv interzicerea companiei aeriene, Iran Air a zburat la Paris, Londra și Hamburg.

  Orbirea Europei cu privire la natura regimului iranian a determinat parlamentul italian să-și deschidă porțile la o delegație a Institutului de Studii Politice și Internaționale din Teheran. Aceasta este aceeași organizație care, în 2006, a orchestrat o conferință infamă care a negat Holocaustul. „Israelul are un rol distructiv în regiunea noastră, Israel este o țară care a ocupat Palestina și cu războiul dorește să-și mențină existența.” Israelul este o falsificare „, a declarat diplomatul iranian Alireza Bigdeli în Comisia pentru afaceri externe a parlamentului italian. O mare putere europeană nu este doar traficul de petrol iranian – ci și propaganda antisemită a Iranului.

  Potrivit cronicarului britanic Melanie Phillips:

  „Datorită dorinței europenilor de a continua comerțul cu Iranul este dezgustătoare, Statele Unite ale Americii listează Iranul ca principal sponsor al terorismului în lume. Regimul se află într-o stare de război auto-declarat împotriva Occidentului, de la preluarea puterii în 1979. Acesta neagă în mod regulat Holocaustul și își reafirmă intenția de a șterge Israelul de pe hartă … Deci, ar trebui pur și simplu să fie neconceput să tranzacționăm cu Iranul. Cu toate acestea, europenii se înclină în fiecare sinuoadă pentru a continua să facă acest lucru „.

  Fostul ministru de externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, a călătorit recent cu o delegație economică germană la Teheran. Potrivit ziarului Bild , Gabriel sa întâlnit cu Ali Larijani (care a numit existența Holocaustului o ” întrebare deschisă „) și cu Hossein Amir-Abdollahian , care se ocupă de sprijinul Iranului față de diferite grupuri teroriste din Orientul Mijlociu. Noul ministru german de externe, Heiko Maas, a declarat recent că există o ” puternică unitate ” cu Iranul privind minimalizarea impactului sancțiunilor din SUA.

  Europa pare să fi ales Iranul în privința valorilor sale și a alianței transatlantice. Josef Schuster, șeful Consiliului Central al evreilor germani, a denunțat ipocrizia Germaniei:

  „Se pare paradoxal faptul ca Germania – ca tara despre care se spune ca a invatat din trecutul sau groaznic si care are un angajament puternic de a lupta impotriva antisemitismului – este unul dintre cei mai puternici parteneri economici ai unui regim care in mod evident neaga Holocaustul si abuzeaza drepturile omului în fiecare zi „.

  O Europă în care antisemitismul este din nou agitat, potrivit unui nou sondaj al CNN , nu vede niciun fel de probleme în a face față unei țări precum Iranul, care în mod obișnuit cere distrugerea evreilor israelieni și negarea Holocaustului.

  Lăcomia UE poate uneori să devină jenantă, ca atunci când șeful politicii externe a UE, Federica Mogherini, purtând un hijab, se ridică pentru autoezi în parlamentul iranian. Sau când ministrul de comerț al Suediei, Ann Linde , a condus o delegație din țara sa în Iran și toate femeile purtau veste. Când iranienii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva regimului lor, potrivit lui Lake Bloomberg , Mogherini „a fost mut pentru revolta populară din Iran”.

  „În așteptarea a șase zile să spună ceva despre demonstrațiile de acolo, când a făcut-o în cele din urmă, a fost un amestec de încurajare și neutralitate.” În spiritul deschiderii și respectului care stă la baza relației noastre „, a spus ea,” noi se așteaptă ca toți cei implicați să se abțină de la violență și să garanteze libertatea de exprimare „.

  A fost un exemplu rafinat de miopie morală.

  În 1938, liderii Franței și ai Marii Britanii au semnat Acordul de la München cu Hitler și Mussolini. Premierul britanic Neville Chamberlain a salutat acordul ca aducerea ” păcii pentru timpul nostru „. Guvernele europene slabe și orbe au avut încredere în conducerea nazistă, care deja planuia nu numai invazia vecinilor, ci și Holocaustul. Satisfacția Europei, în loc să conducă la pace, a dus la războiul mondial și preluarea de către Hitler a majorității Europei. În 2018, liderii europeni se confruntă din nou cu securitatea cetățenilor lor, precum și cu aliații lor din Orientul Mijlociu, în special cu Israelul. Astăzi, efortul depus de Europa pentru a calma Teheranul pentru profit este doar o replică a predării sale din 1938.

  Apreciază

 8. Am vazut ca doamna Andronescu doreste sa faca niste reforme in invatamant.

  Exista la ora actuala niste probleme cu generatia tanara, nu reusesc la bac, in masura in care ne-am astepta .Sunt licee unde nimeni nu trece BAC-ul , ceea ce e incredibil pentru momentul actual.

  Totusi dintre acesti tineri o mare parte au o dorinta extraordinara de a obtine carnet de conducere.

  Oare ce ar fi daca la clasa a X-a s-ar introduce cursuri temeinice de legislatie rutiera, pentru ca ulterior in clasa a XI-a sa se treaca efectiv la soferie pentru categoriile potrivite varstei.
  Probabil conditionand accesul la acest curs de prezenta , nota la purtare si media generala s-ar putea da acestor tineri o sansa in plus pe piata muncii.
  Urmarile ar putea fi prezenta la ore mai mare si poate mai multi care termina liceul , precum si mai putine accidente rutiere la majorat.

  Apreciază

  • o idee buna, sper sa auda si doamna Andronescu. Asta ar putea fi o solutie, nu sa se includa tabla inmultirii de la manualul de clasa a saptea in sus. Altfel, vom produce absolventi cu BAC-ul luat in proportie de 99%, dar tampiti in aproape aceeasi proportie.

   Apreciază

 9. Rareș Bogdan, atac fără precedent la adresa lui Tudorel Toader: ”Acest nevertebrat bolșevist”

  Rareș Bogdan, atac fără precedent la adresa lui Tudorel Toader: ”Acest nevertebrat bolșevist” GALERIE FOTO
  Rareș Bogdan despre Tudorel Toader: „se vinde pe 2 lei unui analfabet cu pământ sub unghii”
  PACHET FANATIK FARA CONCURENTA DE SARBATORI!
  Revista Fanatik/decembrie (48 de pagini)+CADOU Calendarul Sportiv 2019 (24 de pagini glossy). Tot pachetul, 72 de pagini, la numai 5 lei!
  Ministrul Justiției este criticat dur de jurnalistul Rareș Bogdan! „Liviu Dragnea avea nevoie de un shooter cu eficiența lui Carlos și coloana vertebrală a unui calamar”, a spus moderator al emisiunii ” Jocuri de Putere” de la Realitatea TV.

  Atacurile lui Rareș Bogdan, vin acum, când presiunile pe ministrul justiției sunt din ce în ce mai mari. Reproșurile jurnalistului se întreaptă spre Tudore Toader, care „se vinde pe 2 lei unui analfabet cu pământ sub unghii”, a scris jurnalistul pe contul său de Facebook.

  Tudorel Toader atacat dur de Rareș Bogdan! „Un lacheu cu vise de preamărire!”
  Rareş Bogdan consideră că ministrul justiţiei este „un impostor, o reminiscență a bolșevismului oportunist, un carierist nesimțit care se ascunde în spatele graiului moldovenesc fără să-i pese că face de rușine Iașiul intelectual, că dinamitează cultura Moldovei. Cu asemenea pedigree, nu m-ar mira să deschidă lista la europarlamentare.”, a scris jurnalistul.

  Rare; Bogdan l-a făcut „praf” pe Ministrul Justiției, pe Facebook
  Rareş Bogdan scrie că Liviu Dragnea avea nevoie, pentru paralizarea justiției, de un „shooter cu eficiența lui Carlos și coloana vertebrală a unui calamar”. Jurnalistul de la Realitatea TV a scris că „mâna stângă a lui Dragnea, folosită de șeful PSD să se scarpine, distruge țara la nici 30 de ani de la speranța că era comunistă s-a încheiat”.

  Rareș Bogdan nu l-a iertat nici Călin Popescu-Tăriceanu
  Realizatorul nu l-a iertat nici pe Călin Popescu-Tăriceanu, care l-ar fi propus pe Tudor Toader în fruntea Ministerului Justiției. „L-a servit colegul Călin: am eu un băiat, e mai fidel ca Mița Baston! Președintele PSD nu se gândea că sub profilul universitarului adus (de Dreapta!!) de la Iași, cu alură de om echilibrat în fostul CCR (cunoscătorii știu ce înseamnă: dispus la orice), va obține și o metresă, dar și un lacheu cu vise de preamărire – președinte al României sau comisar european pe Justiție”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.
  P.S.
  Se pare că ăştia nu mai au nici un control, în afară de cel venit de la cei ce finanţează acest post a cărui insolvenţă bate toate recordurile mondiale !
  Chiar nu există legi şi pentru asemenea dezaxaţi ?!
  Sau măcar cămăşi de forţă ( cu batistuţe în buzunarul de la piept , aşa cum îi place ăstuia să poarte !) Că, să se poarte, încă nu a învăţat, nici în cei 7 ani de acasă , nici în cei şapte ani de insolvenţă de la realitatea contrafăcută ce datorează sume enorme la Bugetul de Stat !

  Apreciat de 1 persoană

 10. DURERE în televiziune! LACRIMI pentru TEO TRANDAFIR! E SFÂRȘITUL! Bursucu’, în stare de ȘOC
  Un articol de: B1.ro – 03 Ian 2019, 18:52
  MONDEN
  Celebra prezentatoare Teo Trandafir a dezvăluit că a suferit enorm în urmă cu mulți ani după despărțirea de prima ei dragoste.

  „Mamei îi plăceau tipii înalți și frumușei… Până m-am îndrăgostit de unul, marea dragoste a tinereții mele, cel mai frumos băiat din liceu, pe care mama l-a plăcut atât de mult, încât atunci, și aveam 16 ani, mi-a cumpărat prima pereche de pantofi „Guban”, 375 de lei perechea!!! Firește, ca să arăt bine la întâlniri! Băiatul avea vreo 2,05 metri… Eu m-am îndrăgostit de el fără speranță, căci omul, la un moment dat, m-a părăsit, că doar la norocul meu…
  Am plâns în brațele mamei vreo doi ani de durere că nu mai sunt cu el! Pe urmă, am intrat și la facultate, eu tot după Cătălin al meu plângeam. Mama chiar intrase la idei. Mi-a și zis…”Mai, gata, am înțeles, a fost iubire, dar acum mergi la facultate, cunoști pe altcineva”, eu -nimic, ba îi și reprosam…”Ție ți-a trebuit frumosu’, ia frumosu’, fir-ar al naibii să fie”. Ce mai, amintiri din adolescentă! Acum, bărbatul este însurat, are copii, iar eu, normal, am avut o altă viață”, dezvăluia Teo Trandafir, potrivit wowbiz.ro.
  P.S
  E plină media de astfel „fackuri”, dar nimeni nu ia nici o măsură ! :mrgreen:

  Apreciat de 1 persoană

 11. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de revocare a celor doi minişti din cabinetul condus de Viorica Dăncilă.

  Este vorba de miniștrii demisionari Paul Stănescu (Dezvoltare regională) și Lucian Șova (Transporturi).

  Şeful statului nu a semnat însă decretele de numire în funcţii pentru Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, propuşi de PSD pentru cele două portofolii.

  P.S.
  Păi, acum mai are nevoie de o lună de gândire pentru a aproba şi numirea !

  Nemţii au un personaj al lor, foarte asemănător cu Bulă al nostru : Augustin Prostul !

  Apreciat de 2 persoane

 12. Pe 24 ianuarie sarbatorim ceva foarte important pentru aceasta natiune .
  Niste oameni isteti au reusit sa pacaleasca vestul (cum poate si merita😀 ) acum 160 de ani , si sa indeplineasca o dorinta veche a romanilor .
  „Dragostea” membrilor UE pentru Romania este foarte vizibila in presa straina europeana zilele astea , dupa preluare , cam cum era si atunci, e o traditie.

  Probabil solutia trebuie aplicata din nou si in cazul Basarabiei, dar pentru asta trebuie vointa politica si un om diferit in functia de presedinte.

  Se vorbea de proiecte de tara , pai (re)unirea , reforma constitutionala si relansarea industriei in Romania sunt proiecte de tara , pe care un presedinte roman patriot si o echipa, le pot duce la indeplinire.

  Ma tot intreb de ce fostii USL-sti , cam toti sunt la putere practic, care stateau impreuna prin 2009 – 2013 , nu sunt in stare sa se puna la o masa , sa-si zica ce au de zis , si sa se apuce de treaba , pentru Romania , fara a mai sadi ura gratuita pentru campanii electorale sterile.

  Europarlamentarele nu pot fi obiectiv pentru niciun partid romanesc si nu trebuie nici sa fie folosite pentru a crea ura si dezbinare interna .UE ar putea deveni istorie foarte curand datorita propriei arogante , aroganta existenta si la momentul cruciadelor , nu se pot vindeca de aceasta” boala”.

  La Cabala 3/Zodiac TV e mare emulatie cu Ciolo zilele astea.

  Apreciază

  • Probabil vreti, probabil, un Donbas si in coasta Romaniei. Dvs chiar iubiti aceasta tara ? Nu spuneti nimic despre romanii din Ucraina, dar vreti un cal troian rusesc intre granitele Romaniei.
   Dar…ce va pasa ?…la mii de mile distanta de fosta dvs țară…abia se distinge pe harta.

   Apreciază

   • Pai asta ar fi un prim pas, pentru a ajunge in granitele normale.In ritmul actual de depopulare a Ucrainei vom reusi sa reintegram si Cernauti destul de repede.
    Pe anumite situri de stiri ne-au fost prezentati luptatorii antirusi din Ucraina , erau isishi ceceni.Nu putem lasa Basarabia sa ajunga pe mana alora.
    Unirea ar putea fi facuta fie ca in 1918 cand dorinta vine direct dinspre romanii in cauza fie prin sincronizarea prezidentialelor.
    Nu avem de ce sa ne fie frica de vreun scenariu , in Basarabia suntem la noi acasa.
    Indrazniti sa credeti !😁

    Cat despre europarlamentare mi se pare inutil sa le promovam.
    Sunt folositoare celor de pe liste si cam atat , acea sedinta de anul trecut m-a convins ca la UE nu exista democratie si ca oricum hotararile impuse vin din alte grupuri.Cand insi cu 5% in alegeri conduc sau au functii importante prin organismele europene ne dam seama si de calitatea politicii din Europa.
    Europa va fi preluata de o alianta a popularilor si etremistilor si noi oricat am vota nu ne vom putea opune.
    Inaintea migrantilor din Siria tinta eram noi si -n Italia, si-n Franta, si-n UK si peste tot ,iar populari gen Sharlozi si Berluscioni au obtinut mandate cu politica asta, noi probabil vom redeveni tinta.Cand esti injurat esti mai ieftin pe piata muncii.
    Asta ca sa nu vorbim de cei ce sunt alesi pe liste de partid si brusc dupa ce se vad cu sacii in caruta in UE incep sa injure propriile partude si liderii care i-au pus pe liste.

    Apreciat de 2 persoane

 13. La mulți ani dvs. domnule Nastase şi frumoasei familii. Sunt indurerata de starea Natiunii noastre. M-am retras departe de țară şi tare aş vrea să ma reîntorc dar nu în acest timp, într o Românie plină de şmecheri, furăcioşi, o țară ajunsă necivilizată unde nimic nu mai funcționează bine. Sper să apuc si eu nişte schimbări de bine în tara mea de origine, desi nu mai am prea mult timp la dispozitie. Sunt nascută in acelasi an cu dvs. Toate cele bune în noul an în care am intrat.

  Apreciază

 14. Oare la privat daca angajatul nu isi face treaba conform fisei postului ce se intampla?!
  I se scade din salariu , este mustrat , este pus pe liber?

  Avem un presedinte care nu isi intelege fisa postului si considera ca atributiile proprii si obligatiile sunt elemente de campanie electorala.

  Daca omul asta nu semneaza decrete nici pentru legi nici pentru numiri, obligatie ce-i revine conform legii si Constitutiei , DE CE MAI ESTE PLATIT ?

  Dar faptul ca dupa ce a rostit juramantul la investire, ca va respecta Constitutia si legile tarii , pentru ca apoi sa nu respecte acest angajament , nu este de natura a atrage nulitatea investirii?
  Nesocotirea hotararilor CCR nu este de natura sa ne arate ca nu recunoaste institutia care a confirmat rezultatul alegerilor si implicit propria investire?

  Apreciat de 2 persoane

 15. Europarlamentarele reprezinta un test extrem de important pentru toate partidele politice din Romania, in perspectiva alegerilor prezidentiale si parlamentare.
  Nu pentru ca UE ar fi in deriva cum cred unii analisti ci pentru că, intotdeauna, in Romania, orice alegeri au avut miza exclusiv, sau preponderent, interna.
  Comportamentul presedintelui, evidentiat chiar si astazi, cu putin timp in urma, arata acest lucru. Iohannis nu este preocupat de presedintia (absolut formala) la Consiliul Europei, ci sa continue campania murdara si fara scrupule impotriva PSD, petru a-si mentine nucleul dur de sustinatori cu motorul pornit si gata de actiune in contra legii si statului de drept, avand sprijinul staff-ului conducator de la Bruxelles.
  Cred ca va fi o participare masiva la alegerile viitoare. Ar fi foarte bine, macar sa stim din timp cum vom sta in urmatoarele decenii….vom fi stapani in propria tara, sau robi ? Constat ca statutul de iobag modern asumat de o parte consistenta a populatiei romanesti din Ardeal nu deranjeaza, dimpotriva. Se pare ca salariile, chiar si jenant de mici in raport cu cele din vest, oferite de multinationale, sau de proprietarii straini de terenuri, bat orice stiinta de carte, pe fondul diluarii atasamentului față de valorile nationale sub asaltul ,,culturii” occidentale compusa din sex, droguri, violenta si…facebook.

  Apreciat de 1 persoană

 16. Radu Humor spune:
  IANUARIE 3, 2019 LA 6:36 PM

  Chiar asa ? Fara nicio selectie sau fara o analiza pe acest fake-text ?
  Mie personal imi este mai multa teama ca Israelul, cu al sau comportament agresiv fata de vecini si fata de poporul palestinian (sper ca nu de la nazisti l-au invatat) ar putea sa arunce in aer Orientul Mijlociu, si nu Iranul.

  Apreciază

  • ps
   Legitimam de acum inainte orice comportament discretionar si abuziv al SUA care denunta tratate pe care ele insele le-au semnat , sa-si bata joc de mediul climatic al planetei, sa santajeze, sa impuna sanctiuni unilaterale si sa aresteze sefi de companii incomode pentru ca fac concurenta corporatismului american, incapabil sa se eficientizeze in respect pentru principiile comertului liber ?

   Apreciază

  • Autorul articolului se pare că nu înţelege cui foloseşte acesta şi pe cine acuză, poate involuntar, sau nu ?!
   Reiese clar că cele două entităţi ( elefantul USA, dus de nas de şoricel, Israel) nu fac decât să pună în pericol situaţia nu doar a zonei, ci şi a Lumii prin acţiunile lor disperate , dar este îmbucurător că Germania, Franţa, Italia, ca să nu mai vorbim de Rusia, China, sau India procedează conform intereselor lor statale şi confederale ( BRICS şi mai puţin UE), dar şi a întregii Lumi , ignorându-i sau înfruntându-i pe faţă !
   P.S.
   Mai nou China a declarat că va alipi Taiwanul chiar cu preţul unui război cu SUA ! Şi nu doar comercial cum se duce acum ….

   Apreciază

 17. serbanfl spune:
  IANUARIE 3, 2019 LA 12:22 AM

  Daca asta va poate linisti va spun ca in urmatorii 30 de ani nimic nu se va schimba, in bine, in Romania.
  Noi ne ,,jucam” de-a scrisul pe blog, doar ca sa mai uitam putin de lumea de afara….
  Deci si doamna Ana isi va pierde ingaduinta, daca nu si-o fi pierdut-o deja….. (Z)

  Apreciază

 18. Si mai e ceva.
  Nu cumva a venit momentul ca alianta sa fie testata?
  O suspendare pentru nerespectatorul de Constitutie presupune vot in Parlament
  Pai daca la vot ALDE da din colt in colt?Sau daca Tariceanu nu preia interimatul , sau il preia si nu semneaza ce a lasat ala?Asta ar arata intentiile viitoare.
  Ala vrea suspendare si spera ca ajunge de la 40% , cat zic sondaje facute intre hashtagi(asta e mai mult ca in primul tur cand a fost ales), la 70% dupa suspendare .
  Pai sa i se faca pe plac omului si sa fie suspendat ca sa aiba la alegeri 90% in sondaje

  Nesuspendarea , care este obligatorie dupa ultimele evolutii , ar arata teama si ar goni alegatorii aliantei catre absenteism la vot pe viitor.

  Nu poti guverna daca presedintele nu accepta ministrii ca nu vrea muschii lui si romanii trebuie afle.

  Sa ne uitam ce domenii blocheaza , trasporturi si dezvoltare , pai nu pe domeniile astea fac televiziunile afiliate campanie anti guvern?!

  Si daca romanul afla ca autostrazile sunt blocate de presedinte nu e bine , nu va creste ala in sondaje in modul.

  Apreciază

 19. Avand in vedere „apetenta ” alegatorului roman pentru Rule of Law ma indoiesc ca il eroizeaza.

  Tolerand abuzarea Constitutiei in mod tacit, adica fara o reactie vizibila masurabila, e echivalent cu acceptarea ORICARUI act viitor care ar incalca legea fundamentala.

  Am aflat ca a incalcat Constitutia de la CCR, care dupa variate sesizari i-a zis si ce sa faca in clar cu diverse ocazii, ceea ce ne arata ca nu mai este de mult doar o decizie politica.

  Presedintele e cel care da exemplu in societate si daca din aceasta functie se interpreteaza legea fundamentala dupa bunul plac, ce sa ne asteptam de la cetateni in relatie cu legea.

  Nu are relevanta pentru alianta daca referendumul trece sau nu, cu cvorum sau fara sau daca astfel creste in sondaje, esenta este ca la momentul la care a gresit a fost sanctionat si aratat cu degetul ca atare.

  Cat despre sperietoarea cu gratierile si modificarile codurilor penale , ca sa scape „penalii”, care vor fi utilizate ca teme de campanie, de sa ne pese, pai exact asta va folosi tipul si in campania de la prezidentiale.

  De fapt orice contracandidat cu experienta politica in acest plan va fi atacat la prezidentiale .I se va oferi astfel ocazia sa utilizeze pentru aparare aceleasi banalitati expirate.

  Smecheria este ca de aceasta data EL e cel care TREBUIE sa creeze cvorum pentru a-si valida aceasta vanatoare de vrajitoare si aceste lozinci .
  Deci MIZA cvorumului NU ESTE la cei care-l suspenda ci la cel suspendat, el prin cvorum se va apara.Fara Cvorum e terminat in politica.Ciolosh pentru el e ca , kriptonita pentru Superman.

  El genereaza aceste blocaje care ne afecteaza masiv in plan extern credibilitatea ca stat, tocmai din credinta ca nimeni n-are curajul sa-l suspende.
  Orice minut de nesuspendare duce la scadere in sondaje pentru alianta.

  Apreciază

 20. Mai exact la un referendum de suspendare, el trebuie, pentru a convinge ca mai e capabil sa treaca in primul tur, in alegerile ce urmeaza, sa aduca atat numarul necesar cvorumului , cat si macar un numar egal sau mai mare de voturi cu cel avut in primul tur de scrutin.
  In al doilea tur de scrutin a luat practic si voturile anti-Ponta pe langa cele proprii, deci nu ar fi necesare pentru opozabilitate.

  Daca vin mai putini la referendum inseamna ca nu mai reuseste sa-si mobilizeze nici macar propriul electorat.

  Se va testa astfel daca cei 40 % din sondaje sunt reali , asta inseamna probabil vreo 5 milioane de fani cel putin.

  Nu mai poti fi reales presedinte dupa un referendum , daca nu mai generezi emulatie si isterie in mase pentru o eventuala realegere, lucru care se reflecta in prezenta si interes pentru salvator cu orice ocazie,

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.