Dupa Congresul extraordinar

Diversi prieteni m-au sunat sa ma intrebe ce parere am despre felul in care s-a desfasurat Congresul extraordinar al PSD. Le-am spus ca, nefiind invitat la Congres, eram la Cornu si ca nu am urmarit cu mare atentie ce s-a intamplat la Sala Palatului, la Congres.

Le-am sugerat, totusi, sa citeasca declaratia pe care o dadusem vechiului meu prieten, Lucian Avramescu, la AM PRESS, cu cateva zile inainte de reuniunea PSD si sa judece singuri, prin aceasta prisma, rezultatele Congresului. Ceea ce puteti sa faceti si voi:

”Congresul EXTRAORDINAR al PSD va fi, în functie de obiective și de desfășurare, un eveniment ce va marca revigorarea partidului sau va reprezenta un cartuș tras în gol. Unii se vor grăbi să spună că este vorba de o reglare de conturi și de o reașezare a scaunelor în jurul mesei sub cupola unor documente “de vitrină” pe care nu le va citi mai nimeni. Eu sper să nu fie așa și că abordarea doctrinară și cea de vitalizare a activității politice vor fi revăzute. Dincolo de compromisuri în zona de legislație, dincolo de numeroase bătălii despre justiție, necâștigate, dincolo de capitularea în favoarea președintelui Johannis pe zona de politică externă, partidul – în opinia mea – trecând de preocuparea, importantă, de a schița un proiect de țară pentru următoarele decenii – ar trebui să se întrebe, acum, cărui electorat se va adresa la alegerile viitoare și cum își poate aduce la zi mesajul ideologic (de centru stânga), nu abordările continuu tranzacționiste. Cred, de asemenea, că partidul ar trebui să definească o nouă abordare în relația cu intelectualii. M-aș bucura ca aceste obiective să fie avute în vedere la congresul de sâmbătă. Iar mesajul implicit să fie constituit din alegerea unor lideri de calitate, capabili să formeze o echipă”.

41 de gânduri despre “Dupa Congresul extraordinar

 1. Mi se pare suficient, un om de calibrul dvs nici nu avea ce sa spuna mai mult, despreun spectacol de circ politic sarac in idei si strategii.
  Practic, scopul acestui Congres a fost de a garanta conducerea partidului de catre Liviu Dragnea chiar si in eventualitatea ca teleormaneanul va fi condamnat cu executare.

  Apreciază

 2. Acest Congres Extraordinar a avut o miză cât se poate de ordinară: securizarea la conducerea PSD a lui Liviu Dragnea. A fost locul și momentul în care a apărut un amărât de El Lider Maximo, cu o cotă de încredere de 3 ori mai mică decât cea a partidului. Adică avem de-a face cu un El Lider Maximo Minimum.
  Evident, n-am fost simpatizant PSD niciodată, dar punctual am apreciat unele rezultate (vize, negociere intrare în UE, impozite mediu privat…) și unele personalități din acest partid. Ca o paranteză, vedeți PSDragnea să negocieze vreo chestie cu UE?! Doar la piață, prețul la urzici… Îi vedeți în stare de vreun proiect de țară, altele decât demagogiile de pe hârtie și micile șușanele cu Justiția?! Îi vedeți în stare să dea vreo hotârăre, ordonanță, fără să facă haos legislativ și fără să revină cu adăugiri?
  Prin urmare, ce se întâmplă acum cu PSD ar trebui să mă lase rece. Din păcate acesta este însă partidul de la guvernare, iar fundătura în care se află mă afectează și pe mine. Din partea mea pot să-l preaslăvească pe marele lor Conducător cât vor, dar dacă dau și țara pe mână acestui baronel unsuros de provincie, cu o viziune politică potrivită mai degrabă unui sătuc de câmpie, ce-și alege oamenii strict după criteriul obedienței, am pus-o cu toții, indiferent de ce credem fiecare dintre noi despre Soros, DNA, SRI și alte binoame și trinoame!
  Și până la acest Congres Dragnea a avut o putere discreționară. Ce-a făcut cu ea se vede cu ochiul liber și în economie și în popularitatea partidului. La prima vedere este incredibil cum de se lasă membrii de partid dominați, prostiți, vrăjiți de mustața individului. Probabil, vorba lui Oprișan: ” Nu înțelegeți voi cum funcționează PSD”.
  Mărturisesc că da, eu nu înțeleg. Dar încerc o explicație.
  La conacul numit PSD boierii au plecat și-au rămas niște slugi și niște boiernași cam scăpătați. Și ăștia, după ce s-au frecat la ochi și-au văzut că-s de capul lor au dat buzna în cramă, în beci, prin cămară și s-au îmbătat de putere toți. Unul dintre ei, cel mai viclean și mai fomist, s-a așezat în capul mesei. Dar timpul trece și proviziile se micșorează. Că orgia se va sfârși la un moment dat este evident, întrebarea principală este ce se va întâmpla cu oamenii din sat, lăsați în voia sorții. Întrebarea secundară este ce se va întâmpla și cu conacul, dar pe mine asta mă interesează mai puțin. Întotdeauna vor fi conace de votat, nu neapărat cele mai bune, ci cele mai puțin rele.

  Apreciază

  • Celalte conace sunt cocioabe de chirpici, din pacate. Oricat mi-ar fi de antipatic Liviu Dragnea, cand ma uit, totusi, la ,,Cine nu sare…” imi vine instantaneu sa vomit. Ar fi pacat, mi-a facut nevasta o ciorba de post cu fasole pastai de nota 10.
   Sa vedem ce va face Victor Ponta. Eu il astept cu rabdare sa revina in arena.

   Apreciază

 3. Nu exista partid de guvernare mai bun decat PSD .
  Vorbind doar de anii lui Ponta , jumatatea lui 2012 – 2015 , avem revenirea salariilor si pensiilor , noi programme in infrastructura ( singurele de atunci ) 110 km de autostrazi au inceput sa fie construiti , la care nimeni nu se gandea …
  Azi PSD lanseaza marele pod de la Braila , o surpriza absoluta , deja are constructor – si proiecte pentru centura Timisoara Sud ( 25 km de drum national ) centura Giurgiu – pentru ca intrarea in tara acolo este jenanta – amandoua cu constructori numiti deja , plus 120 de km de drum expres pentru Oltenia si 140 de km de autostrada licitati .
  Cu Ciolos eram la proiecte de licitatii pentru studii de fezabilitate , atat .
  PS – dau de detalii interesante privind agresiunea URSS din 1940 .
  Prieteni dragi din cartea Jukov a francezului Jean Lopez apar in prim plan :
  1 ) 3 iunie 1940 , seful regiunii militare Kiev , generalul Vatutin ( cel impuscat in inspectie pe front de patriotii ucrainieni in 1944 ) trimite la Moscova planurile pentru distrugerea Romaniei
  2 ) la Kremlin are loc o intalnire a lui Stalin , Molotov , generalii Saposnikov si Jukov plus inca vreo zece indivizi , discutand atacarea Romaniei .
  Jukov nu este , cum spune Lopez , ” din intamplare si pe nepregatite ” in iunie 1940 in zona noastra , ci are comanda asupra a trei armate sovietice – a 5 – a , a 9- a si a 15- a care vor invada Romania .
  Jukov cere la 23 iunie o intarziere de trei zile a operatiunii pentru ca nu toate fortele lui erau inca concentrate langa Romania
  3 ) propagandistul sef , ZE Mehlis , directorul Pravda , lanseaza actiunea de propaganda contra Romaniei ( in cartea lui Lopez Mehlis prezice impuscarea generalilor rusi in 1937 – 1938 , este un intim al lui Stalin si este trimis ca sef pe frontul din Crimeea unde este catastrofic in 1941 – 1942 ) – Mehlis zbiara in Pravda despre ” eliberarea Basarabiei din mainile Romaniei boieresti ”
  4 ) rusii cer , in intervalul 21 iunie – 23 iunie 1940 , TOATA BUCOVINA ( deci Putna , Voronetul , Gura Humorului sau Câmpulung Moldovenesc plus Radautiul si Suceava ar fi azi teritorii ale ” Ucrainei ” ) – norocul nostru sunt nemtii , care , prin Hitler , maraie – pentru a nu pierde figura , Stalin ramane la cererea ” Bucovina de Nord ”
  5 ) razboiul cu noi trebuia sa duca la ocuparea intregii Romanii , rusii nu s-ar fi oprit pe Prut , vorbesc de o coborare spre Dardanele
  6 ) plasa Herta – atentie , nu au luat doar ” orasul Herta ” ci o intreaga subprefectura din Dorohoi , 29 de sate moldovenesti din Vechiul Regat – este rapita pentru a se indeparta granita de Cernauti

  Apreciază

  • „Jukov nu este , cum spune Lopez , ” din intamplare si pe nepregatite ” in iunie 1940″
   Norma;.. cel mai bun, cel mai agresoiv conduce lovitira principala …

   ” In Europa exista o,singura tinta strategica : Ploiesti!” nu mai timn minte4 ce sef aeronautic englez in 44

   Apreciază

 4. Recentul congres PSD a marcat descentralizarea totală a unui partid deja lipsit atât de ideologie cât şi de structuri centrale puternice (departamente) care să-i confere coeziune ; este de fapt vorba de o federalizare, fiecare organizaţie teritorială devenind egală cu celelalte, indiferent dacă în teritoriu controlează 10% din electorat sau 60%. În felul acesta s-a accentuat structura birocratică de tip neo-feudal a PSD-ului. Pe de altă parte, formalismul birocratic excesiv (un bărbat şi o femeie la conducerea fiecărei organizaţii !), anti-elitist în esenţa sa, conduce inevitabil la anchilozare. Urmarea va fi imposibilitatea constituirii unei elite politice centrale care să permită evoluţia partidului.

  Apreciază

  • Descentralizare mimata pe structura unui proiect administrativ mai vechi al domnului Dragnea declarat neconstitutional de catre CCR.
   In realitate, PSD este mai centralizat ca niciodata, conducerea partidului fiind concentrata in mana unui singur om. Ceilalti/celelalte sunt simple holograme. Ma rog, exista si o clona in functie executiva, in eventualitatea ca…..

   Apreciază

 5. A trecut mai bine de o săptămână de la întâlnirea lui T.Toader cu delegația poloneză, condusă de un subsecretar de stat, dar în afara de precizarea că situațiile României și Poloniei nu sunt similare, căci modificările legilor justiției din Polonia încalcă prevederile Constituției, n-am citit/auzit altceva. Este drept că am avut o perioadă aglomerată că nici la discuțiile despre Congresul PSD n-am prea reușit să fiu atent, dar despre vizita polonezilor chiar voiam să aflu mai multe. Cred că-i cazul să mă explic.
  Pe vremea când Solidarność încă nu învinsese, comuniștii polonezi AU TRIMIS MESAGERI ÎN ROMÂNIA PENTRU A PREZENTA SITUAȚIA DIN POLONIA, din punctul lor de vedere.
  Atunci s-a considerat că polonezii se pot adresa unui spectru mai larg nu numai conducătorilor, așa s-a făcut că la sectorul 6 au fost chemați economiști cu funcții de conducere și secretarii economici ai organizațiilor PCR. Eu am fost unul dintre reprezentanții Institutului de Cercetare și Proiectare unde lucram și-mi amintesc că l-am văzut acolo și pe actorul Florin Zamfirescu de la Teatrul Giulești ( dânsul chiar i-a întrebat ceva pe polonezi). Astfel se face că eu nu pot fi de acord cu cea mai mare parte din cele ce se zic despre căderea comunismului.
  Generalul Wojciech Jaruzelski („El ar fi fost un mare om dacă ar fi trăit într-o altă epocă. Dar a făcut parte dintr-o generaţie nefericită”, a declarat pentru AFP Lech Walesa.), începuse deja să pregătească Polonia pentru pasul decisiv, dar nu pe stilul perestroika lui Gorbaciov. Delegația poloneză n-a început prin a se plânge de situația alegerii cardinalului Karol Jozef Wojtyla ca Papă, ci de faptul că sunt sabotați de lumea occidentală și trioul URSS + RDG + Cehoslovacia! În momentul în care în fruntea Partidului a ajuns Gierek, un fost leader sindical al minerilor din Olanda, se trecuse la un vast program de dezvoltare a Poloniei. Experiența din lumea capitalistă l-a determinat pe Gierek să spună: „Luați credite de oriunde se poate, până la urmă băncile vă vor ajuta să le plătiți creditele!” Și așa a pornit-o Polonia pe calea dezvoltării, adică se ridicase peste Ungaria, România și Bulgaria, apropiindu-se foarte mult de trioul URSS, Cehoslovacia și RDG, unde și așa erau fricțiuni puternice pentru împărțirea cozonacului CAER. Chestia cu dobânzile o știu toți românii ce au apucat foamea din ultimii ani ai ceaușismului, dar a mai important, pentru Polonia, a fost embaroului impus de Ronald Reagan pentru tot lagărul socialist. Adică degeaba industrie modernă dacă, pentru unele materii prime, nu mai erau surse de aprovizionare. Mai clar: dacă era nevoie de un „ingredient” cu puritate 99%, dar în est exista tehnologie pentru maxim 90 – 95% atunci – Adios muchachos (tango interbelic!). Sigur în unele cazuri exista ingredientul la unul dintre cei 3, dar „obrăznicia” trebui pedepsită!
  Sincer, cred că este interesantă argumentația poloneză. Poate n-o prezintă vreun eoroparlamentar, că tot se va discuta pedepsirea Poloniei. Măcar în P.E. o fi existând posibilitatea prezentării argumentelor actualilor aleși majoritar de poporul polonez.

  P.S. nu obișnuiesc să fiu cronofag, dar nu pot să nu semnalez o postare din DIMINEAȚA zilei de 10 martie 2018, de pe blogul lui Adrian Severin, din care citez:
  „ Mesajul meu pentru aceștia este să nu se mai autoiluzioneze spunându-și că totuși partidul mai funcționează cât timp se câștigă alegeri. De fiecare dată mandatul obținut nu poate fi exercitat, căci alegerile sunt negative, atunci când nu sunt trucate, iar pe aleși nu îi leagă adeziunea la anumite principii și valori, ci aderența la anumite grupuri oculte de interese. Se autoînșeală cei care susțin că lucrurile pot fi schimbate în bine din interior dacă acolo se instalează calmul, în afară oferindu-se minciuna unanimității radioase. Tot convingând-se că nu este încă momentul rupturii, vor ajunge într-o zi să constate că nu mai au timp decât pentru remușcări.”
  Oare câți sunt cei ce s-au autoînșelat?!

  http://adrianseverin.com/congresul-psd-un-noneveniment-text-revazut-si-completat/

  Apreciază

 6. Am citit si admirat diplomatia cu care ati scris despre intalnire de ieri.Dar am citit si printre randuri! Cert este ca speranta dvs. de a fi numiti oameni de calitate, si intelectuali a ramas la sradiul de speranta.O persoana ca Dragnea nu va numi niciodata ,decat persoane obediente lui !a pe Dvs ,nu ati fi numit-o niciodata nici macar secretara pe d-na Dancila,asa ca despre ce vorbim? Marturisesc ca nu am fost si nu sunt simpatizant PSD, dar am apreciat persoanele de calitate ,competente careau fost pe vremuri acolo.cei putini ramasi ,probabil ,vor pleca si ei ,Partidul asta va deveni o haita de mafioti sau o turma de fraieri condusi de un mafiot.Sunt dura ,stiu dar sunt atat de suparata.Pentru tara asta ,pentru noi care,ca si dvs., ne dorim persoane competente ,intelectuali ,in fruntea tarii!Nu conteaza simpatiile politice ,eu sincer ,nu mai am niciuna, Ma tem ca suntem la inceputul unei dictaturi ,condse de incompetenti ,de clanuri,intr-o directie mai rea decat perioada comunista! Credeti ca le pasa de social democratie,sau de pluralism? In momentul asta le convine ,dar nu mai pacalesc pe nimeni.Dragnea nu trebuia sa vina la PSD,cineva de acolo l-a promivat si urcat atat de sus.Ati fost presdintele Camerei Deputatilor,pai se poate ccompara?Ce am avut ,ce am pierdut ,cu ce ne-am ales?Repet,sunt trista pentru noi , pentru tara,pentru dvs,care ati suferit pentru acest partid ! Pana si hotararea aceea de a promova un numar egal de femei cu barbati mi se pare o smecherie ,o discriminare.Un asemenea criteriu nu dovededste competenta cuiva ci doar bifeaza inca o smecherie semnata de Dragnea .A reusit sa isi promoveze persoanele obediente de fapt ,, Nu pot sa mai spun decat un singur lucru! Congrsul de ieri,nu a fost decat urmasul ultimului congres PCR ,,inclusiv epurarile staliniste de ieri-d-na Andronescu,o dovada clara. A trebuit sa va scriu ,pote va supar ,desi cred ca si dvs simtiti destula tristete ,vazand ce se intampla cu munca dvs de o viata!Mult respect si sanatate ,dvs si familiei!

  Apreciază

 7. Iesirea din progresism: Ocupati centrul si dreapta!

  Faptul ca obiective stringente pentru viitorul pe termen lung al Romaniei (programul de tara) si pentru cel pe termen scurt al PSD (resegmentarea electoratului tinta si reevaluarea legaturilor cu intelectualii pentru alegerile care vor urma) – am preluat din declaratia de substanta, de un adevarat program, data AM PRESS de catre fostul premier Adrian Nastase, cu cateva zile inaintea Congresului de sambata, dar pe care leadershipul social-democrat nu a luat-o in seama – nu si-au gasit locul in noile orientari programatice ale partidului condus de Liviu Dragnea poate insemna, in opinia mea, mai multe lucruri.

  In primul rand, o confirmare a caracterului “tranzactionist” al PSD-ului ultimilor ani, cum excelent a fost diagnosticat in aceeasi declaratie, cu toate problemele degenerative care au rezultat de aici, in special in planul adaptarilor, viziunilor si strategiilor de partid, care aproape ca lipsesc, ceea ce ma face sa cred ca cel mai mare si mai de succes partid a ajuns in situatia ingrijoratoare de a trai doar la nivel tactic, ca “partid tactic”. In al doilea rand, pornind tot de la aceasta baza, ca PSD a devenit un partid obosit, poate chiar pensionabil, care si-a consumat misiunea istorica pentru care a aparut si, de aici, neputinta sau imposibilitatea de a raspunde noilor provocari, specifice noilor vremuri.

  Nu incerc sa minimalizez cu nimic meritele istorice ale PSD, care ne-a trecut prin tranzitie, de la dictatura la democratie, ne-a dus in NATO si in UE, dar, o data atinse aceste tinte de parcurs postdecembrist, nu-l vad capabil de alte proiecte si performante post-tranzitie si post-integrare. In afara de criza de leadership si, implicit, de idei, cat si de uzura istorica de care am amintit, mai este vorba si de incapacitatea de a iesi din capcanele de statu quo numite progresism si afiliere transnationala. Limitarile la care aceste ultime doua probleme au supus PSD-ul s-au vazut foarte clar intr-o serie de reactii care nu au fost naturale. A se vedea pozitiile privind federalizarea europeana, intr-un suprastat european (SUE), fenomenele cu origini si repercusiuni geopolitice ale migratiei, refugiatilor, cotelor obligatorii etc. Ele au fost dictate dintr-un centru neointernationalist, care a facut din adeziunile aderentilor un mecanism de impunere si o curea de transmisie.

  Nu am ascuns niciodata ca am avut un dinte fata de progresisim si afilierile internationale, care istoric nu ne-au rezervat decat roluri de marioneta si care foarte probabil ni se vor proiecta si pe viitor. Nu am cunostinta ca rusii si chinezii sa aiba asemenea inrolari partidiste transfrontaliere, care sa ii transforme in mase de executanti. Nu militez pentru izolarea absoluta a PSD de partidele transnationale, uneori avem nevoie de sustinere din partea acestora, ci de o reevaluare a afilierilor in care, de o suta si ceva de ani, pozitiile de comanda si de influenta au fost infiltrate si ocupate si chiar transmise ereditar, in general pe linia catorva familii ale marii finante mondiale.

  Electoratul social-democratiei a inceput sa se trezeasca si sa incerce sa iasa de sub influenta progresismului si a afilierilor transnationale, finantate de marele capital international, in interesul sau, nu al muncii si al natiunilor, si sa migreze spre conservatorism. Agendele nationale sunt agende ale partidelor conservatoare. Parerea mea este ca PSD trebuie sa iasa din progresism si sa se orienteze spre conservatorism. Daca analizam foarte in profunzime progresismul, vom descoperi, nu fara surprinderea celui care a aflat ca a fost inselat, ca acesta a tinut stanga departe de instrumentele economice si financiare care aduc prosperitate muncii, bogatie natiunilor. Aceste instrumente se afla spre centrul si dreapta esichierului. Capii progresismului sunt ei insisi de dreapta, de stanga nu fac decat sa se foloseasca. Pentru stanga, desprinderea de saracie presupune o reorientare, dupa o regula de bun simt: Ocupati centrul si dreapta!

  Aceasta reorientare nu inseamna ca stanga va disparea, mutatia trebuie sa se produca la nivel de mentalitate, de cultura politica si la nivel de simtire afectiva. Mai précis, sa fii in suflet de stanga, dar cu mintea de dreapta. Este destul de greu sa explic teoretic necesitatea acestei mutatii – cu inima de stanga si cu mintea de dreapta -, conceptele, teoriile iau mult timp si ocupa mult spatiu, de aceea voi recurge la cateva exemple, mai usor de inteles. Si in comunism au fost incercari, esuate (v. Lenin, NEP-ul) si reusite remarcabile (v. reformele lui Deng Xiaoping, “Imbogatiti-va!”) de a da stangii instrumente economice si financiare de dreapta, iar in capitalism as aminti ducerea stangii catre dreapta de catre Tony Blair, activ urmat de catre Victor Ponta, apoi de Emmanuel Macron, care a dus si stanga si dreapta spre centru, adica le-a “fuzionat” sau mai bine zis a incercat sa zdrobeasca inrobitoare ideologie a divizarii in stanga si dreapta.

  Revenind la Victor Ponta, invitarea lui ca vorbitor principal la summitul Aliantei Conservatorilor si Reformatorilor, din 22 martie, de la Bruxelles, pentru mine este un semnal ca politicianul roman a inteles ca stanga trebuie pastrata in inima si ca in minte trebuie avute instrumentele de dreapta, dar si ca conservatorismul si reformismul au o compatibilitate superioara cu stanga, mult timp ramasa necunoscuta. Social-democratia europeana trece printr-o criza profunda datorita incremenirii in proiectul originar, din secolul trecut. Ea inregistreaza scaderi abrupte de popularitate, in favoarea conservatorilor si dreptei nationaliste. Oricate eforturi ar face sa se reinnoiasca (v. leadershipul pe care si l-a oferit in acest sens Pierre Moscovici), cred ca reusita este mai aproape de fuga spre centru si dreapta, decat de fuga de centru si dreapta. Sunt incredintat ca atunci cand reformatorii social-democratiei sustin redefinirea bazei si nelasarea Europei centrului si dreptei, este un altfel de a spune: Ocupati centrul si dreapta!

  Apreciază

 8. Domnul Mircea Popescu, iubitor de femei (ca si mine), spune:
  ,,”Poți s-o privești, dar nu poți s-o atingi”

  Formularea corecta si completa ar fi : ”Poți s-o privești, dar nu poți s-o atingi nici cu o floare; In schimb ofera-i un buchet”.
  Intr-un comment anterior colega noastra doamna Luminita ne spunea co o fata umila, inepta si urata a primit in dar o CARTE de la un baiat, pe care, mai apoi, l-a acuzat de hartuire sexuala.
  Pai e si normal sa faca asa ceva, dupa o asemenea jignire. Daca vrea carti, o fata, o femeie, nimereste si singura libraria, sau biblioteca. Dar daca ar fi primit un buchet de trandafiri, sau frezii…ehei….altul era deznodamantul. (Z)

  Apreciază

 9. Nu consider ca era necesar acest Congres acum, la jumatatea mandatului. A consolidat pozitia d-lui Dragnea si a produs dezbinare in sanul PSD-ului. Membrii marcanti ai PSD, oameni cu expertiza profesionala si cu contributii mari la realizarea sarcinilor de partid au fost inlaturati fiind considerati opozanti ai d-lui Dragnea. Raportul prezentat de d-l Dragnea este exceptional, plin de promisiuni care, nu se stie daca vor fi realizate vreodata. PSD-ul detine Puterea Legislativa, Executiva, Ministerul de Interne dar sufera si se zbate sa puna mana si pe Justitie. Daca o va obtine si pe asta ne vom reintoarce la dictatura ceea ce nu este de dorit. Populatia acestei tari doreste democratie, diversitate politica, libertatea exprimarii ideilor si respect.
  D-le Nastase ati intuit perfect in interviul cu Lucian Avramescu ce urma sa se petreaca la Congres. Si eu speram sa aibe o grija mai mare fata de intelectuali, sa le ofere pensii mai mari. Nu mi se pare corect ca un pensionar cu studii superioare doctor in stiinte, sa aibe o pensie mai mica decat salariul minim pe economie in timp ce un asistat social care nu a muncit si nu a cotizat pentru Romania sa primeasca un ajutor de 520 lei acum si 640 lei de la 01.07.2018.

  Apreciază

 10. Care intelectuzli ?@!

  Ca in mod oficial intelectialii e aia anti PSD care .. mai biee n vedeti domnia voastra arcicfolele si comneatiirle de la Critic Atac articilele „Procedura suicidară” de Horia Patrascu si „Năstase şi dreptul vinovaţilor la suferinţă” de Victoria Stoiciu sau „De ce Adrian Nastase nu e Nelson Mandela” de Mihai Gotiu . In comparatie cfu ei eu sunt si raman un umanist plin de comapsiune si cand ma gadesc la vitamine c96!!!! Aia sunt dakotani curati!!!
  A da.. si intelctalii astaii de stanga (pe care i-am gasit datorita blog roluului dumneavioastra) a zi .. azi e cam nu e!

  la fel si junioi din asa ziusl intitit Ovidiu Sincai. Mveazuti, necvuoscuti, inexistenti.

  Intelectualii insa … va „adora” sunteti ca sa zic asa „penalul” lor favorit! Nu zic de epitete mai etnice de genu „puradel” cu care va alinta!

  Si nu va faceti ilizuu .. daca v0as dedica jum,a dinm compliemntele cu care am hgrautlat pe Traian cel Portuar … mama ce „intelectual” as fi si io! Aroape cat Dumitru Sandu!~!! Nu chiar cat el ca nu am orijine sanatoasa…

  Poa credeti ca este bine si frumos sa va jucati de-a printul Miskin.. Ma rog io prefer pe Taras Bulba!

  Apreciază

  • A da!

   Sunt arogant m doresc sa fiu scarba si am maniere de cazac beat (adca ma sytraudiesc).

   Mai tineti minte ca ma zis ca Tontelu va platu felonia?
   Unde este azi micul mongolid?
   A platit!
   Este im zommbie dar inca nu a aflat !!

   <b?Primncipalul activa al unui parid este ELECTIRATUL Ca unii ii zic „prostimne”, ‘boboir’, „asustati” nu cinteste! Intr9o democratie poati fi al mai desteot daca nu ai electiorat … es un nimeni. Eventual rata si frustat!

   Apreciază

 11. Nu sunt aliniat politic, dar sunt sociolog si tot ce se intampla pe arena Tarii – nu-mi poate fi indiferent.
  Din pacate, calitatea tuturor ,,liderilor” si asa-ziselor partide (cu comporatamente de gasti tiganesti!), este foarte joasa si asta poate dauna mortal viitorului Romaniei. Regretabil este ca nici-o institutie a Statului nu mai lucreaza pentru Romania, chiar daca salariile reprezentantilor acestora – foarte stufoase! – vin chiar de la natia pe care a tradat-o si o forteaza sa paraseeasca teriitoriul.
  Pancartele cu ,,democratie”, ,,justitie sociala”, ,,stat paralel” s.a., sunt doar recuzitele manipulatorii ale unui spectacol obscen, cu finalitate dezintegratorie a Tarii…..

  Apreciază

 12. ..Acum mi-am amintit sa va spun ceva, domnule Nastase, daca nu ati stat prea mult la televizor, acasa la Cornu.
  Langa domnul Dragnea, in sala, se aflau doua femei, pare-se cele mai importante din partid: Doamna Viorica Dancila si o duduie blondă si slabuță care parea fiica liderului PSD. Nu stiu cine era, dar se vedea si de pe Luna ca are un rol important in viata domnului Liviu Dragnea. Probabil ca nostalgicii si-ar fi dorit ca pe acel loc sa se afle, daca nu dvs, macar domnul Ion Iliescu , in calitate de presedinte de onoare al PSD. Dar acesta este trendul: Mergem catre o noua era si trebuie sa ne pregatim cu totii din timp, inclusiv domnul Liviu Dragnea.
  Asta este… (Z)

  Apreciază

 13. „Congresul EXTRAORDINAR al PSD va fi, în funcție de obiective și de desfășurare, un eveniment ce va marca revigorarea partidului sau va reprezenta un cartuș tras în gol…”

  Cu voia dumneavoastră, nu este nici revigorare, nici un cartuș tras în gol, ci un glonte tras ÎN PROPRIUL CAP. Bravo! UUURRRRAAA!

  Mda, mă uit la ceas și mă întreb de câte ori mai are timp PSD să schimbe guvernul până la următoarele alegeri. Are timp ca la balamuc; dacă se grăbesc, poate să treacă pe la Victoria un sfert din județul Teleorman (nimic personal cu cetățenii de rând).

  Discursul bombastic al lui Dragnea… dar ce zic eu bombastic??? Butaforia pură, cusută cu ață albă, vorbe goale și nu doar goale – mult prea multe, m-au îmbătat! Nici în campania cea mai campanie nu am mai auzit atâta amar de deșertăciune. Ce-a fost cu nebunia asta de promisiuni? Pentru cine? Pentru membrii care trebuiau să voteze conducerea partidului??? Doar nu erau în fața electoratului?!

  Le-a amestecat pe toate: Centenar, Donald Trump, NATO, Comisia Europeană, să fie mămicuțe și bebeluși, să fie doftori, să producem armament, să vă păzim de microfoanele SRI (asta promitea cetățenilor în fața Congresului, după ce-au mărit iar bugetele serviciilor?!), să stea și iubita mea în primul rând, clipind din genuțele ei false, să nu aresteze cetățenii în dorul lelii… a amestecat Re-Unirea cu ajutoarele sociale, cu mărar, cu pătrunjel și untură de cățel, zdup, zdup și-un r…t de lup (numărătoare populară, nu vă scandalizați, vă rog!)!

  Deci, eu nu am înțeles ce-a fost asta. Ce vrei să faci, nenică Dragnea, cu partidul? Hello!!! Și Dăncilă invitată azi la Dana Grecu – mai regizată emisiune nu se putea… „Si dacă vă cere să-l cununați? …” „Sigur, sigur că da!.. Naturalmente, ne cunoaștem, bla, bla…” „Ce mâncați sau ce nu mâncați de arătați așa de bine?” „Vai, nu mănânc!… Sau mănânc (se uită la burtică), dar prostii de pe stradă, dulciuri… vai, nu am un mod de viață ordonat…” BEAC!

  Cărui electorat i se va adresa de acum încolo PSD? Să mor dacă mă taie capul! Cu babele pensionare a zbârcit-o, pentru că le-a pus pe drumuri cu formularul 600 și spera să le mai tragă ceva și din arenda aia ca vai de steaua ei. Nu știu cum or s-o scalde cu formularul, dar după zvonurile cu impozitarea gospodăriei combinat cu acesta și cu țeapa de la subvenții (până la Dumnezeu te mănâncă sfinții), dar cu pensionarii și cu agricultorii a încâlcit-o. Cu legea Olguței (aia care nu vorbește cu privați) cred că s-a lămurit fiecare, cu impozitarea multinaționalelor – la fel. „Intelectualii” și intelectualii oricum nu votau cu PSD. Rezistenții nespălați, netunșii, mâncătorii din gunoaie, putorile nepieptănate care dorm pe ele în Parlament și ”elitele” din artă – aceștia au electoratul lor stabil, cu aceleași calități. Studenții vor bilete ca să se fâlfâie gratis prin țară cu trenul, dar nici înainte nu votau cu PSD. Armata primește camioane fără frâne, mai țineți minte – poți să mori din lipsă de frâne după ce scapi din război. Cu banii încasați pe taxa de primă înmatriculare, a rămas cum am stabilit. Impozitele s-au mărit, prețurile la gaze și la curent s-au liberalizat. Autostrăzi și drumuri – ioc în continuare. Cu realegerea în cor – aproape ca aceea cu „Ciiiiiine eeeeste geeeneraaaluuuul?”, nu poți să atragi indecișii. Pe-ai generalului tot așa – nu-i poți clinti – sunt la fel de pătrunzători la minte și la fel de grăbiți. Le mai rămân asistații social și angajații serviciilor și ai DNA, că, ați băgat de seamă, ei sunt singurii favorizați, indiferent cum se învârt legile.

  Nu știu cui i se mai adresează Dragnea &Co. Habar n-am.

  Apreciat de 2 persoane

  • Moaama, ce m-ati distrat….e bun si hazul de necaz autentic si sanatos, parca mi-a mai revenit tonusul.
   😉
   ps
   ,,CUI i se mai adresează Dragnea &Co (?)”
   Pai generatiilor tinere din anul 2040, vorbitori, in special, de limba chineza si araba. Doar nu va imaginati ca femeile ,,subtiri” din Romanica noastra se mai gandesc sa procreeze ?! Ele vor fi prea ocupate sa-si lase pantofiorii rosii pe scari publice plangandu-se la televiziuni ca sunt haituite non stop si transformate de masculi (infractori prin definitie) in saci de box si sa zbiere ca vor avort dupa relatia pasagera cu un peste similar celui din recentul premiant Oscar. E un lucru imbucurator, totusi, ca regizorul Guillermo del Toro nu s-a gandit la un cal, sau la un taur comunal.
   Dar fiti linistita…Romania are un viitor, urmare a politicii cu bataie lunga privind imigratia a doamnei Merkel. Imi dau seama acum ca aceasta doamna chiar ne vrea binele. Uneori e bun si forcepsul, chiar daca in acest caz este vorba de ,,intrat” si nu de ,,iesit”. (Z)

   Apreciază

 14. Ma intereseaza mai putin ca dl. Dragnea si – a adus iubita in spotlight pe primul rind in fata, alaturi de PM Dancila di Primarul Firea, unde stateau de vorba ca si cind domnnisoara era preferata zilei. Chestie de gust. Si Macron are o iubita cu citeva decenii mai invirsta cu care se afiseaza in public, deci se poarta prin Europa, Din pacate, Congresul PSD a fost mai mult despre consolidarea puterii dlui Dragnea, ceea ce nu e neaparat rau, dar sa vedem cum isi foloseste aceasta noua putere consolidata si confirmata de Congres. Eu mi-as fi facut timp sa arat ca discut cu doamna Andronescu, Banicioiu si ceilalti contestari. Oamenii nu sunt prosti, vad timpul pierdut cu lupta pentru putere in interiorul unui partid.

  Cu uralele sunt obisnuit de pe vremea congreselor PCR, asa ca nu ma inpresioneaza toate pupaturile ierarhiilor care pupa noul dos al sefului, Chestie naturala a homo sapiens din toate timpurile, sa-si perie noii sefi, evident, doar pentru posibile avantaje. Destul de gretzos dar in ton cu ce poate specia de maimutze tribale.

  Deocamdata, trebuie sa recunosatem ca PSD-ALDE nu a impresionat cu vre-o performanta iesita din comun. Ba din contra, mult talk, no action. Spre fericirea lor, nu au o opozitie, dar deloc, PNL si USR sunt niste glume proaste. E timpul pentru un nou fel de partid, un nou fel de opozitie. Va aparea asa ceva? Ponta se chinuie fara sa convinga. Basescu a obosit cu atitea ne-performanta. UDMR cauta partenerul de pat idel, sa il multumeasc o noapte. Consiliul Secuiesc si Tokes au ramas un pic cu gura deschisa, pentru ca nu isi imaginau ca nu vor mai avea parteneri de secesiune.

  Nimic nu mai pare serios in Romania. Multe vorbe, putine realizari, Proiecte prost facute. Putina speranta. Destul de trist, In toata brambureala esti fericit ca un barbat de etatea lui Dragnea are acces la o tinerica care poate sa ofere atita dragoste (nu partinica). Asa ca ii dorim multi copii si casa de piatra. Poate pleaca totusi din politica sa-si creasca copiii viitori. Si din pozitia de tata speram sa vada mai bine ce ar fi putut sa faca omul politic. Speranta moare ultma…

  Apreciază

 15. Din pacate pt. „eforturile” maretzului Presedinte cu origini perfecte, de a reforma Romania, nu a dus deocamdata prea departe. Lasind la o parte frumosul speach in engleza alaturi de Trump, pe gazonul de la Casa Alba, activitatea lui prezidentiala e cel putin mediocra, ca dealtfel a tuturor actorilor politici, sau a celor din mult iubita Securitate 2.0 sau a „justitiei independente”. Regret, dar asta este gustul mediocritatii, chiar si pas cu pas.

  Cam pe aici e Romania azi: o tara careia i s-a pompat putin imaginea in exterior, cu care nu pot tine pasul Presedintele, partidele, justitia, inclusiv procuratura. Romania e o tara mediocra, si nu se intrevede nimic care sa ii schimbe acest status quo in aceasta perioada. Excelenta? Doar la distractie si cluburi de noapte.

  Apreciază

 16. Și dacă tot sunt strigăte de indignare la adresa unora sau altora, iată încă un ”răcnet al Carpaților” la adresa taman a Ministrului de Externe care privește taaare detașat mișcarea unionistă:
  =====================
  ”Scrisoare deschisă adresată celor două Camere ale Parlamentului României,
  Domnilor Senatori, domnilor Deputați,
  … bla, bla, bla, bla, bla …
  Este revoltătoare această declarație demobilizatoare prin aruncare în derizoriu a acțiunilor pentru Reîntregire care se desfășoară în acest an al Centenarului Marii Uniri.”
  =====================
  Textul integral la adresa: (https://mipopescu.wordpress.com/03-documente-cmr/wrc-cmr-2017/interpelare-parlament/)

  Apreciat de 1 persoană

 17. Am evitat pana acum sa mi exprim punctul de vedere raportat la diferite situatii, am preferat sa ascult, sa observ si sa analizez. Pot
  afirma, ca ceea ce s a discutat la Congres ( atmosfera, grupulete si atitudini), este, pliat pe psihologia de grup PSD.Participantii au fost doar cei in care s a investit increderea ca vor vota pe cine trebuie fara sa puna multe intrebari! In rest…discursuri lungi, spumoase, pline de emotie si entuziasm, aplauze, multe aplauze si ovatii.Pauze de cafea, cola si un mic bufet cu cascaval, sunca si snitele de pui….sa nu te ratacesti.Si multe povesti cu tâlc! O zi de luni minunata! O saptamana plina de energie și culoare!

  Apreciază

 18. Metafora instigarii: Puneti-va cu parul pe ei!

  Proaspat premier din umbra al opozitiei liberale, in tandem cu Klaus Iohannis la prezidentiale, ambele propuneri votate duminica de catre Consiliul National al PNL, presedintele partidului, Ludovic Orban a devenit brusc impredictibil. Vorbele sale de la finalul reuniunii liberalilor, indreptate impotriva social-democratilor – care probabil si a doua zi erau imbatati de victoria de sambata de la Congresul Extraordinar -, au plesnit taios aerul, ca si cand ar fi fost gata sa sara la bataie.

  Liderul PNL si-a indemnat subordonatii sa iasa din cultura protestului si sa sara la incaierare. Sa se puna cu “parul” pe liderii PSD de la toate esaloanele. Ca premier in ciorna, Orban a dat primul ordin de lupta: Oastea trebuie trezita. Gata cu blaturile locale cu social-democratii! Fiecare sef de organizatie sa dea cu parul in seful de la PSD. Vreau sa vad fiecare lider judetean cum da cu parul in presedintele Consiliului Judetean PSD, in primarul PSD, in prefectul PSD, in toti sefii de deconcentrate.

  Or fi avand liberalii vreo instanta de etica, care sa-l pololeasca pe Orban? Ori care chiar sa-l demita, pentru a scoate PNL-ul de sub povara etichetelor de artagosi si batausi, care nu-si au niciun loc in politica? Il vor pune social-democratii la punct, cerandu-i demisia pe toate vocile din PSD, Parlament si Guvern? Gestul impredictibil al presedintelui PNL de instigare la bataie trebuie tratat cu maxima preocupare, ca un pericol social, ca inamicul public numarul 1. Va dati seama ca daca Orban ca proiect de premier si-a aratat impredictibilitatea, ce se poate intampla cand va ajunge seful Guvernului? Sa nu ne miram daca primul ordin pe care il va da premierul austeritatii, daca va ajunge la Palatul Victoria, va fi: Puneti-va cu parul austeritatii pe ei! Va fi prea tarziu. Care “Ei”, se intelege cine vor fi…

  Apreciat de 2 persoane

  • Ntz..

   Puneti=va=ti cu parul pe bunbastarea voastra!~

   Schimbarea lui Danile Zamfior cu Florin Cîțu , declalariitoe lu Cîțu
   Ar trebui să terminăm cu această propagandă – sănătatea şi învăţământul, prioritatea zero în România şi să punem mai mult accent pe susţinerea mediului privat, aceea parte care creează bunăstare,
   si ptr care binastrea se pregteste un npu imprumut istoric „Partenerii noştri strategici au dat verdictul. România este în criză. O criză care va ajunge la nivel de alertă la jumătatea acestui an. ‘Criza românească’ (aşa se vorbeşte la Davos) se manifestă, conform partenerilor noştri, în trei dimensiuni: criza politică şi instituţională, criza economică profundă generată de dezechilibre economice vizibile şi uşor de anticipat şi criza morală a societăţii româneşti” Cîţu joi pe Facebook, cf Agerpres.ro. este un intreg program po9litic.
   :a care se adauag iesiriule4 USRiste a ;lui Chichirau [preivind lipsa de bani in biget ca urmare a scadero9lor de impzoitie.
   P_lus agitatoa de nedescris „mutionatiponala noul dusman” samd .

   Deci urmarea ar fi ”
   un nou imprumut de melarde, scaderi de salarii m pensii, impozite marite

   Mai m,ulti bani ptr camatyri mai putuni ptr noi.\\Si nezis „inmvestitiiu: ca un anii Va’Secu (Canci autstrazi da da terenuri fpotbal in panta!)

   „Noroc” ca omanei e protsi. Mai ales aia care $rezist!

   Apreciat de 1 persoană

 19. Daca traia Ceausescu murea de invidie,…asta de „Congres”,…o prestatie mai jalnica nu mi-a fost dat sa vad pana acum.Terente de Teleorman la brat cu amanta,…Veorica zis si Traforaj viteza vorbitoare la scaune goale,…etc,etc

  Sa anunti de la pupitru ca,saluti Ambasadele si sa nu ai nici o misiune diplomatica prezenta in sala este MAXIM!

  Totusi dl Presedinte Nastase am si eu o intrebare,…este primul sau al doilea Congres la care nu au fost invitati fostii presedinti?

  Apreciază

 20. V-a tras-o fain de tot tractoristul ! 🙂 Ramane sa alegeti, cei care mai puteti face ceva, intre salvarea PSD si un individ care va scoate Romania din Europa. Sincer, mi-e dor de perioada in care politica se facea cu eleganta iar economia era condusa de profesionisti, nu de imunoglobine. Sunteti primul PSD-ist care realizeaza ca intelectualii dau venit si prestigiu tarii. Se pare ca vor fi si primii pe lista lui Dragnea, cea cu defaimarea. Repet, daca nu va miscati repede, veti aduna cioburile. Succes !

  Apreciază

 21. trexsr spune:
  MARTIE 11, 2018 LA 5:08 PM

  Mi-ar face placere sa cred ca vă doriți să reveniți, din când în când, în România si că puteți să și faceți asta….. E ca și cum v-ați reîncărca ,,bateria” nativă cu energiile care v-au creat.

  Apreciază

  • @ZeV eu vin in fiecare an in Ro. Ma simt intotdeauna excelent acasa cu ai mei si prietenii mei din Ro. Unii sunt interesati cum am reusit sa ma decurc printre straini. Incerc sa explic ca nimic nu e ideal, si ca intotdeauna sunt plusuri si minusuri. Le spun ca cei ramasi in Romania nu trebuie sa creada ca afara e neaparat mai bine. Cel mai greu e sa fi despartit de ai tai, de tara ta de origine…De fiecare data cind revin, aud limba romana vorbindu-se peste tot si am o mare fericire! Sunt incintat sa preumblu prin Herastrau, Cismigiu, centrul orasului, si sa revad putin din ce m-a hranit sufleteshte. Pe urma iar trebuie sa ma urc in avion si am un nod in git cind imi iau ramas bun de la parintii in virsta, nestiind cit si cind o sa ii revad. Viata de emigrant e intotdeauna o drama, traind intre doua lumi, in niciuna pe deplin.

   Apreciază

 22. Interesant şi congresul acela extraordinar al PSD, transformat în ordinar de către unii ca Rareş Bogdan, sau Denise Rifai , care-au luat-o în Bot ( la ea chiar se vede bine ! )cu chemările lor disperate la boicotarea, mai bine zis stricarea, compromiterea unei adunări de familie politică, dar interesante şi comentariile ulterioare, inclusiv de aici !
  Vizibilă o oarecare frustrare, dar şi invidie cît cuprinde, la vederea felului în care unul ca Dragnea, corespondentul cu mustăcioară a altor doritori de putere personală, şi-a tras, pe lângă partid şi o tinerică suavă şi angelică, care nu i-ar lăsa pe mulţi indiferenţi, dar nici să se atingă de ea, dacă n-ar avea puterea nu doar fizică să o satisfacă din toate p.d.v. , dar mai ales alea pecuniare şi de statut social !
  Că-n rest, are balta peşte şi PSD-ul membrii şi-n organizaţia de tineret ! 😳
  Când făcea Băsescu aceleaşi orori, toţi deontologii de azi aprobau cu respect şi înţelepciune alegerile beţivanului fără să crâcnească măcar ! Nici ei, nici ambasadele, dar acum, toată lumea e-n picioare şi cu degetele-n gură să-l huiduie şi să-l fluiere pe teleormănean şi gaşca, inclusiv gagica lui !
  Iar dispreţul acesta arătat vis-a vis de originile lui Dragnea, să nu uităm că celălalt, Dictachiorul, era din Basarabi, nu din Videle, dar de asta nu se lua nimeni, sau prea puţini ! Acum e bai mare că „nişte” sunt din Teleorman, din Videle sau din mitocul Dragomirnei, de parcă cei din Bucureşti sau Cluj ar fi mai breji, mai cu stea în frunte şi fără păcate multe , de parcă Eminescu , Creangă, Alecsandri sau Blaga
  nu erau de prin Ipoteşti, Humuleşti, Mirceşti sau Lancrăm ! Hai să fim serioşi !
  Iar de ce a fost Bucureştiul, sau Clujul în stare să propulseze în politica postdecembristă ne-am lămurit : şi cu miticii şi cu molcomii încetiniţi de dincolo !
  P.S.
  Trist e că fără aprobare de sus, dar mai ales de dinafară, mustăciosul nostru n-ar putea face nimic,din toate astea ( binenţeles că alea cu viitoarea doamnă, care şi aşa era de Teleorman, nu intră în discuţie)
  ! Dar prinşi în aceste anal ize nu observăm cum ne pleacă Ţara de sub picioare ! Acum, Câmpia Brăilei vândută pe nimic ( vreo 300 milioane de euro !) unui şmecheraş străin ! Urmează Portul Constanţa şi Roşia Montana, ambele cu peronul pe stânga de data asta ! :mrgreen:

  Apreciază

  • Cineva, despre care altcineva zicea că-i spaima muştelor ( eu cred că-i deliciul lor, unul din felurile lor preferate pe care se aşează la masă 😉 ), nu pierde ocazia, la fiecare postare de a-şi afirma cel puţin simpatia „despre Soros, DNA, SRI și alte binoame și trinoame!” cu gândul de a-şi justifica în acest fel banii primiţi, sau poate doar străduindu-se să intre în atenţia celor amintiţi pentru ceva viitoare sponsorizări ! Asta e ! Pe unii cheltuieşti ceva parale ca să-i atragi, alţii, oameni de două parale se oferă singuri : ies pe centura politică nu cu sticluţa de apă pentru un scurt circuit, ci plină de venin deontologic cu care să-i împroaşte pe toţi cei căzuţi în dizgraţia lor !

   Apreciază

 23. Eu privesc congresul PSD ca pe un eveniment din viața de partid care nu mă afectează. Nu-l acuz deloc pe Dragnea de exces de autoritate fiindcă știu că nu poți să te impui în fața a 10 oameni, dar în fața a sute de mii…
  Organul de conducere colectivă a hotărât restructurarea conducerii în teritoriu, iar restructurarea nu s-a putut face decât printr-un congres extraordinar. Organizațiile din țară și-au trimis, prin vot, delegații cu mandatul de a-i vota pe X și Y pentru regiunea lor, iar delegații ASTA au făcut, n-au votat cum chipurile le-ar fi ordonat Dragnea sau cum ar fi vrut ei, delegații.
  Componența dosarului candidaților a fost stabilită în organul de conducere colectivă, cine a fost în stare să-și constituie dosarul a făcut-o, nu înțeleg de ce trebuie ca unii lideri regionali să fie lideri pe viață, chiar dacă sunt valoroși. De ce Ștefănescu și Andronescu trebuie bătuți în cuie în fotoliile de șefi? Ei sunt bine mersi membri de partid cu aceleași drepturi și obligații ca și liderii.
  Îmi place Andronescu, Ștefănescu – mai puțin, nu mă-nnebunesc după Dăncilă, dar găsesc că fiecare partid are dreptul să se organizeze cum vrea, atât timp cât hotărârile se iau statutar și prin vot.
  Nu cânt prohodul niciunui partid fiindcă a făcut nu știu ce schimbare. Vom vedea la următoarele alegeri dacă PSD a guvernat pe placul electoratului sau nu.
  Am remarcat însă că electoratul înghite orice măsură care nu-i e pe plac, dacă cel care a luat măsura îi e simpatic, și respinge orice măsură care îi E pe plac, dacă cel care a luat măsura îi e antipatic.
  Când Guvernul Băsescu-Boc a luat măsura reducerii salariilor cu 25%, aveam colegi care au pierdut 1000 de lei la salariu și care tăceau mâlc, ba i-au mai votat o dată pe Băsescu și PDL.
  Cu un asemenea comportament, ce previziuni poți să mai faci?

  Apreciat de 1 persoană

 24. În privința lui Orban, să numești blat colaborarea pe plan local între partide pentru realizarea unor proiecte, e primitiv. Dacă el crede că opunerea PNL la tot ce propun PSD și ALDE în teritoriu e semn de maturitate democratică…
  Sigur că chestia cu parul e la figurat, nu la propriu, însă nu cred că așa trebuie să se facă opoziție. Sper că PNL-iștii din țară n-or să urmeze îndemnul lui Orban, și or să coopereze cu colegii lor din alte partide, în consiliile județene, prefecturi, consiliile locale, primării…
  Dacă ne referim la „deconcentrate”, 70% din directorii acestora sunt în funcții din 2005, așa că cred că, dacă ar trece la fapte, PNL-iștii ar trebui să pună parul pe AI LOR.

  Apreciat de 2 persoane

 25. Dom’le e rea lumea ..

  Bun Liviu are criza aia a barabatului matur care se mai vrea inca tanar …. daca l-ar injura gemeile as intelege .
  Dar barbatii ?

  Oricum privind poza de la congres mi-am adus aminte de una in care Liviu dansa langa una tionerica care mi s-a parut mult mai draguta. Acum vreo 3 ani ….

  Da ma prg – baieti va inte4leg frustarile.
  Insa nmu creeti ca ar trebui sa le tineti ptr voi ???!

  Apreciat de 1 persoană

 26. Din pacate toate cele amintite sau enumerate de Dumneavoastra nu s-au implinit . Am impresia ca a avut loc un congres puntru un singur om iar, abordarile la care v-ati fi asteptat, nici macar n-au trecut pe langa ele. De ce atata frica, sa nu inviti membri fondatori sau fostii presedinti ai partidului ? Consider c-a fost un simulacru de congres.
  Foarte interesant va fi votul de la alegeri. Pe mine unul m-au pierdut.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.