Lansare de carte la Fundatie

Fundația Europeană Titulescu organizează marți, 20 februarie 2018, începând cu ora 16:00, lansarea volumelor:

„România – Supraviețuire și Afirmare prin Diplomație în anii Războiului Rece

Volumul 10: Trei decenii de relații româno – vest-germane 1955-1985: Documente I: 1955-1973.
Volumul 11: Trei decenii de relații româno – vest-germane 1955-1985: Documente II: 1974-1985.”

Coordonator: Nicolae ECOBESCU
Editori: Nicolae ECOBESCU, Constantin MORARU

Cu alocuțiuni din partea:

Ambasador Constantin OANCEA
Ambasador Ion M. ANGHEL
Prof. univ. dr. Ioan SCURTU
Ambasador Dumitru PREDA
Ambasador Nicolae ECOBESCU

Moderator:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și FARMEXIM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

78 de gânduri despre “Lansare de carte la Fundatie

 1. Detalii interesante despre actiunea serviciilor ruse in campania americana .
  In 2014 doua cetatene ruse , Bugaceva si Krilova , amandoua angajate in Rusia ale unui numit IRA ( centru de studiu Internet ?! ) debarca in SUA ca ” turiste ” .
  Turistele strabat statele Ilinois si Iowa , in plus de coasta de Est – cumpara mai multe ” spatii de exprimare virtuala ” pe Internet , accese la servere , carti DIM , telefoane portabile de unica folosinta – inchiriaza o cladire .
  Creeaza conturi Facebook si Tweet false cu zecile de mii , lanseaza miscari Facebook ” IhateClinton ” , ” Clintoninprison ” si multe altele care par sustinute de cetatenii americani din interior , se ajunge la 672000 de tweet-uri trimise chipurile de americanii electori .
  Amestecul rusesc incearca sa atate minoritatea neagra , se joaca pe cartea incitarii la violenta si dezinformare .
  In cladirea IRA se ajunge pana la 82 de angajati recenzati !
  Un mail interceptat al unei numite Krivina spune ” am avut ceva probleme la serviciu , FBI ne-a descoperit ” .
  Seamana un pic cu ce vedem pe Facebook si forumurile Adevarul samd ” moldovenii asupriti de valahi ” , ” ocupati si exploatati de valahi ” , ” tratati ca fiind sarme de ceilalti romani ” ca sa nu vorbesc de ardelenii care nu viseaza decat la neatarnare , nu ?

  Apreciat de 1 persoană

  • Nu stiu cum a fost la Americani cu rusoaicele,dar in Moldova se blocheaza toate proiectele.Daca se incearca ceva imediat se blocheaza prin diferite mijloace(gen o Ancheta).Moldova are o cadere demografica vecina cu dezastrul.Se vede din avion ca santem transformati intr-o zona de conflict,desi nu ne sta in caracter.Este pacat pentru aceasta tara ca provincial care a initiat unirea a ajuns bataia de joc a intregii tari.Eu asa vad.

   Apreciază

   • Serios ?
    Ziarul Financiar vorbeste de imense proiecte de investitii in birouri la Iasi – investitii ale marilor grupuri straine .
    Investitii de Stat :
    Avem concurs pentru castigatorul a 30 de km de drum nou – centura Bacau – 17 km autostrada , 13 km drum national – care costa ceva bani .
    Iar podul gigant de la Braila va servi mai ales Moldova de Sud – Galatiul si Vrancea .

    Apreciază

 2. Recunosc că habar n-am cum este chestia asta cu afișarea prețului în euro și plata în lei pe teritoriul suveran al României.
  De exemplu, în România, prețul la serviciile pentru telefon, televizor, etc sunt în euro, apoi ești taxat diferențiat de la lună la lună în lei, funcție de cursul de schimb stabilit. Și nu doar serviciile.
  În aceste condiții, în opinia mea, și salariile ar trebui stabilite în euro și plătite în lei la cursul de schimb al zilei.
  Nu a sesizat nimeni această aberație?

  Mie, ca neștiutor mi se pare a fi o subminare a monedei naționale. Oare vouă vi se pare normal? Asta dacă tot vorbim de ”colonizarea” țării și de profitul companiilor obținut și din jocul schimburilor valutare pe umerii cetățeanului român.

  Apreciat de 2 persoane

  • Ba da, dar te obusnuiesti.

   Incepand de prin 91 in Munttenia cam titu se calcula in $. ba chiar primele buticuri vindeau exlcusiv in $$$.
   InArdeal-banadt stapana era DM .

   Apoi inflatia . Cadn ai ajuns sa dai pe un ziar 1000de lei-microbic referinta la o modeda precum $ sau DM devenea o „simplificare” Ma prg si azi unii (nu nuami cei mai batrani) zic in lco de 100 un milion.Ba chiar vorbesc de „milairde”. recunosc ca pe mine ma puaca vertiju … eu mma rms cu fixu ala de la prima leafa can suta era suta
   A da simplificare… Indiferent de moneda in care plateai …. in 2000-2004 tranzactiile mai mari – sa zicem de case sau autoturisme noi – se calculau in $ sau euro ca te durea gira p;ana terminai de zis 50 de de milioane

   Apreciază

  • Stimate domn, mă faceți cumva, indirect, TEMBEL? Tembelul sau idiotul este o persoana încadrată în grupa deficiențelor mintale cu importante tulburări organo-vegetative, senzorio-motrice și instinctive,cu deficit mintal, incapabilă să vegheze asupra propriei sale siguranțe în viața cotidiană, dezvoltarea sa intelectuală, oprindu-se la un nivel inferior celui de 3 ani, pe fondul unui IQ situat sub 20. Astfel că, un tembel nu poate să formuleze și să exprime o părere. Dacă în viziunea dumneavoastră, persoanele care au o altă părere decât a dumneavoastre sunt tembele, aplicând principiul similarității, care vă este atât de drag, și dumneavoastră sunteți un tembel pentru mine, pentru că aveți o altă părere decât a mea.
   Așa, stimate domn, vă rog, fiți mai atent cu folosirea cuvintelor!
   Și totuși, vă pun o întrebare: cumva națiunea americană nu este formată din imigranți? Băștinașii , o parte,s-au sinucis în masă pentru că nu au vrut să fie sclavii coloniștilor, altă parte a fost alungată în vest și vânată, iar cei care au mai rămas au fost închiși în rezervații. Neavând cine munci pentru harnicii englezi și francezi, au fost aduși negrii, pe care i-au transformat în sclavi. Între timp, s-au democratizat!. Masonii au ridicat Statuia Libertății, care-i primește cu flacăra libertății pe toți care vin cu speranțe, la Unchiul Sam. Și nu le ajunge americanilor: vor să-i democratizeze și pe alții( de exemplu, ambasadorul SUA se implică în România, în lupta împotriva corupției, susținând-o pe Codruța, ca nu cumva să iasă la iveală, în totalitate, Afacera Microsoft sau Afacerea Bechtel la Autostrada Transilvaniei). Nu e propagandă: este istorie adevărată. Propagandă a fost mitul Pământului Făgăduinței!
   Dureros este faptul că românașii noștri îi admiră,îi apără și le găsesc numai calități străinilor și-i critică, scoțând în evidență numai defectele neamului lor.

   Apreciază

   • @Oscar Wilde, tembel este ăla care o ia cu picioarele goale prin arătură crezând că-i tractoristul satului.
    Părerea mea este c’ar fi mai bine sa nu vorbiți despre ce habar nu aveți. Ați fi mai puțin penibil.
    Deja sunt doi pe forumul acesta care excelează. Au ajuns să facă clăbuci la gură și să se sufoce când vorbesc de America. Credeam că-s cazuri patologice singulare, dar văz că deja molima se întinde. Se pare că virusul care vine din Est este foarte puternic și-i atacă pe cei mai … slăbuți.
    Ar fi un tratament, dar nu știu dacă ajută oricui, CARTEA.

    Apreciază

  • De teama inflației. Am o firmă de distribuirea energiei electrice. Fac contract cu clientul pe 10 lei/kw. După 6 luni, din cauza inflației, costurile mele cresc, dar contractul rămâne tot cu 10 lei. Nu pot să modific contractul, deci pierd.

   Apreciază

   • Printre locurile vizitate, îmi vin în minte două: insulele Falkland unde se duseră lupte între Argentina care le revendică și Anglia care le dețin și Aruba, insulă din Indiile de Vest (sudul Caraibelor) aparținând de Olanda.
    Amândouă aceste teritorii ale unor state europene, au moneda lor proprie.
    Prețurile sunt în moneda ”națională”, adică locală, dar vânzările se fac și în dolari (de preferință), prin transformarea prețului din moneda locală la cursul valutar al zilei.
    Pierderea este a turistului, deoarece orice tranzacție de curs valutar implică pierdere.
    Deci, este un proces invers decât cel care se petrece în România, unde pierderea este a cetățeanului.

    Așa încât nu înțeleg ce are de-aface inflația cu această formă încurajată oficial de creștere a prețurilor. Nu poate fi vorba de diminuarea consumului, mai ales la utilitățile strict necesare.

    În plus, din câte țtiu, dar poate greșesc, în prețul unui produs intră cheltuielile de producție.
    La telefoane și TV, de exemplu, sau la electricitate unde prețurile sunt în euro și plata în lei, oare ce cheltuieli prin pierderea schimbului monedei naționale în euro au respectivele companii ”transnaționale”?

    Apreciat de 1 persoană

 3. https://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-tie-ce-anun-va-face-tudorel-toader-dragnea-i-a-spus-nu-cere-i-nimic-ma-duc-eu-la_1249632.html

  Eu nu stiu ce stie Victor Ponta dar anuntul de joi al ministrului Tudorel Toader poate insemna un moment de cotitura in politica romaneasca . O decizie corecta si curajoasa a ministrului Toader poate insemna curatarea din temelii a sistemului de justitie , lichidarea politiei politice a lui Iohannis si o viata politica normala in tara asta , pe cand o decizie luata din frica si lasitate adica punerea batistei pe tambal , un nou pact de coabitare si intelegeri ascunse prin vie si crame poate insemna sfarsitul PSD-ului si al democratiei din Romania , o victorie a statului politienesc din Romania si stingerea ultimei sperante a cetatenilor onesti din aceasta tara .

  Eu cred ca mesajul ministrului Toader trebuie sa fie foarte corect si concis si acesta sa explice oamenilor ADEVARUL : ca DNA-ul functioneaza ca politie politica a lui Iohannis & Basescu , ca DNA-ul a fost folosit de acestia si de forte externe pentru eliminarea adversarilor politici , incomozilor , elitelor politice si economice din Romania , ca PNL-ul si fortele de dreapta sunt niste anexe ale noii securitati , ca Kovesi si uneeltele ei sunt niste cozi de topor in mainile unor interese straine . Si sa ceara demiterea de urgenta a acestora !

  Daca acest lucru nu se va intampla , cred ca in urmatorii ani PSD-ul va avea mari , mari problem si va avea soarta PNT-cd-ului .

  Apreciază

 4. Daca Razboiul Rece a insemnat o lupta intre doua ideologii – capitalism Vs. socialism – cu nuantele de rigoare, astazi asistam la un paradox al lipsei ideologiilor, cel putin acolo unde conteaza. Singura ideologie este cea a profitului, si mai tot ce ni se planteaza in creier de fake news agencies are un scop simplu: sa ii imbogatim mai mult pe cei care deja i-am imbogatit. Agentii de stinga, de dreapta, agentii de ocrotire a drepturilor omului, agentii de investigatii federale sau provinciale, sau locale, totul se pune in slujba celor care se vad cind indoim spinarea, si ne punem capul in siguranta. O lume de care te saturi mai devreme sau mai tirziu, o lume de care incerci sa scapi zi de zi, inventindu-ti metode de supravietuire. Yoga, copii, pisici, catzei, excursii, tatuaje, ciocoloata, vin, marihuana, toate metode de evadare.

  Nu mai exista sclavi pe plantatii. Oare? S-a abolit sclavagismul! Really? Pe mine nu m-a informat nimeni inca…

  Apreciază

 5. Probabil ca relatia Romaniei socialiste cu RFG erau mai bune decit relatiile actuale intre bucatzele din Romania cu bucatzele din Germania. Iata ce afirma mina dreapta in relatii europene a lui Merkel, Krochbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag:

  „”orice atac asupra Laurei Kövesi este un atac asupra independenței sistemului judiciar și a luptei împotriva corupției”

  Asta de limbaj de om care apartine unei democratii „vechi”? Eu nu stiu cine l-a infuriat atit de tare, dar, evident, este o crasa exagerare, si o amenintare directa asupra Romaniei. Ce face vajnicul nostru Presedinte sa apere onoarea micii democratii romanesti? Face si el ce face si Krichbaum, cui jet mai mic, la nivel local, peste capetele care nu inteleg ce e aia democratie germana, si perfectiunea asociata aceste democratii, care merge „ceas”.

  Cu ungurii ba, cu nemtii ba, cu olandezii papa, cu sirbii frig, cu rusii ger, cu ucraenienii curge apa pe Dunare, da’ ce „succesuri” poarta diplomatia romaneasca….iuhuhuuuuu!!!

  http://www.dw.com/ro/gunther-krichbaum-confirma-orice-atac-asupra-laurei-k%C3%B6vesi-este-un-atac-asupra-independen%C8%9Bei-sistemului-judiciar-%C8%99i-a-luptei-%C3%AEmpotriva-corup%C8%9Biei/a-42619922

  Apreciază

 6. Felicitari pentru aceste frumoase si educative initiative, ca de altfel, pentru intreaga stradanie!

  Pe 19 feb. 2018 17:33, „ADRIAN NĂSTASE” a scris:

  Adrian Năstase posted: „Fundația Europeană Titulescu organizează marți, 20 februarie 2018, începând cu ora 16:00, lansarea volumelor: „România – Supraviețuire și Afirmare prin Diplomație în anii Războiului Rece Volumul 10: Trei decenii de relații româno – vest-germane 1955-198”

  Apreciat de 1 persoană

 7. Epitome: “Autori evrei ai Holocaustului”

  Facand obisnuita zapare informationala printre agentii si titluri de presa, mi-a atras atentia, sambata si duminica, o aceeasi stire, referitoare la “autori evrei ai Holocaustului”. Cum stiam ceva pe acest subiect, am decis sa-mi actualizez informatiile si sa ma lamuresc mai bine despre ce este vorba. Printr-o ciudata sincronicitate, dispuneam de o lista cu autori si carti despre unele cazuri de evrei care au contribuit, intr-un fel sau altul, la tragedia evreilor din secolul trecut. Unele carti pe aceasta tema le aveam chiar in biblioteca. Tineam la ele ca la niste raritati. Cativa prieteni istorici ma avertizasera ca astfel de surse documentare sunt pe cale de disparitie, iar noua cenzura numita “fake news” stersese deja multe dintre ele de pe internet.

  Mai intai, m-am documentat cu scandalul despre Holocaust din aceste zile, care i-a avut in centrul sau pe premierul polonez Mateusz Morawiecki si premierul israelian Benjamin Netanyahu. Scandalul s-a petrecut in marja Conferintei de Securitate si Cooperare de la München. El a pornit de la o intrebare, considerata provocatoare de catre multi dintre cei de fata, adresata lui Morawiecki de un jurnalist israelian, Ronen Bergman. Acesta din urma l-a intrebat pe premierul polonez daca ar fi pedepsit in Polonia pentru faptul ca ar povesti istoria membrilor familiei sale, deportati dupa ce au fost denuntati la Gestapo de vecinii lor polonezi, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Bergman se referea la recent adoptata lege in Polonia, care ii pedepseste pe cei care stabilesc o responsabilitate poloneza in Holocaust.

  Raspunsul, pentru situatia particulara descrisa de jurnalistul israelian, dat in limba engleza de catre premierul polonez Morawiecki, care a aparat legea in cauza, a fost ca „Acest (acel) lucru nu ar fi pedepsit, nu ar fi considerat un act criminal să se spună că au existat autori polonezi (ai genocidului împotriva evreilor), la fel cum au existat autori evrei, autori ucraineni sau germani.” Accentuand diferentierea dintre cazurile particulare si generalizarile nepermise, pe baza unor astfel de cazuri, Morawiecki a explicat: „Bineînţeles că nu vor exista urmăriri penale împotriva oamenilor care spun că au existat autori polonezi, pentru că ei au existat. Dar nu putem să amestecăm autori şi victime pentru că aceasta ar fi o insultă adusă tuturor evreilor şi tuturor polonezilor care au suferit atât de mult în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.”

  Prezent, de asemenea, la Munchen, Benjamin Netanyahu a calificat afirmaţiile omologului său polonez, despre “autori evrei ai Holocaustului”, ca fiind „scandaloase”. El a facut acuzatii despre “incapacitatea de a înţelege istoria” şi “lipsa de sensibilitate” faţă de tragedia poporului evreu. Inevitabil si aproape instantaneu, potrivit martorilor, unda acestor victimizari si culpabilizari a adus in oglinda tragedia poporului palestinian. Atmosfera de la fata locului a fost foarte bine receptionata si redata chiar de surse de presa israeliene. Reactionand pe Twitter, Noa Landau, de la publicatia israeliana Haaretz, a denuntat afirmatii “scandaloase”, dar a acuzat si ca sala, care aplaudase intrebarea jurnalistului, a ramas tacuta (si probabil ganditoare, adaug) dupa raspunsul premierului polonez.

  Pentru a grabi epilogul si a putea trece la doua epitome pe care le-am desprins din studii si cercetari care sunt in sincronicitate cu afirmatiile de principiu ale premierului polonez, despre situatii particulare de “autori evrei ai Holocaustului”, mai evoc doar doua momente, unul israelian si altul polonez. Intr-o discutie la telefon, initiata de Netanyahu, acesta i-a spus lui Morawiecki că afirmaţiile privind “autori evrei ai Holocaustului” sunt „inacceptabile”, că „nu se pot compara actele polonezilor şi cele ale evreilor din timpul Holocaustului”. Varsovia a respins insa argumentat acuzatiile premierului israelian Benjamin Netaniahu. Intr-un comunicat, Joanna Kopcinska, purtatoarea de cuvant a premierului Poloniei, a scris ca afirmatiile lui Morawiecki nu au avut scopul de a nega Holocaustul sau de a atribui victimelor evrei vreo responsabilitate in genocidul comis de Germania. Cuvintele sale trebuie „interpretate ca un apel la o dezbatere sinceră privind crimele comise împotriva evreilor, care să se desfăşoare pe bază de fapte şi fără a se ţine cont de naţionalitatea celui care într-un anumit caz le-a comis, a luat parte la ele sau le-a făcut posibile”, a precizat purtătoarea de cuvânt poloneza. „Fiecare caz trebuie analizat individual şi niciun act particular de ostilitate nu poate arunca responsabilitatea asupra unei întregi naţiuni învingătoare sau reduse la sclavie”, a punctat si ea diferentele de fond dintre particularizari si generalizari.

  Si acum, cele doua epitome, care vorbesc, fiecare in felul ei, despre “autori evrei ai Holocaustului”. Ele raman la libera judecata a cititorilor. Important este ca atunci cand este ceva de spus, sa se spuna, fara ca libertatea de exprimare sa fie selectiva, iar acolo unde sunt umbre, sa se faca lumina, prin toate mijloacele posibile. Numai asa se vindeca traumele si se recastiga increderea. Prima epitoma se refera la I.G. Farben, cel mai mare cartel international, considerat ca motorul general al celor doua razboaie mondiale, care nu ar fi putut ajunge la pozitia si rolul pe care le-a detinut fara concursul marii finante mondiale. I.G. Farben a fost infiintata in Germania, in 1871, sub forma a sase companii chimice, la un an dupa Comuna din Paris, prima revolutie comunista, victorioasa timp de doua luni. Aceasta prima si relativa sincronicitate cu Comuna din Paris, care a avut legaturi stranse cu Internationala I, nu este lipsita de importanta.

  Dovezi incontestabile arata ca I.G. Farben a fost o organizatie cabalista, care prin filialele si retelele sale de spionaj din strainatate a construit tentaculele in care avea sa fie prinsa lumea prin cele doua conflagratii mondiale, tinta finala urmarita fiind “statul mondial, condus de Farben.” Aceste dovezi sunt documente oficiale care au stat la baza unei carti, “Pacea tradata” (1947), scrisa de senatorul american Howard Watson Ampruster, in care sunt denuntate complicitatile americane cu nazistii, cu I.G.Farben si cu scopul sus-mentionat, urmarit de catre aceasta. Cartea a disparut de pe piata. Neindoielnic, nu Farben ar fi condus “statul mondial”, ci sustinatorii sai politici si financiari.

  Complicitatile iudeo-masonice-americane de care este leagata I.G. Farben au avut o larga expunere documentara in perioada interbelica. Aceasta a doua linie de sincronicitate cu cele mai inalte pozitii politice si financiare americane a cunoscut materializari dintre cele mai notabile. Desi Primul Razboi Mondial a demonstrat ca I.G. Farben a fost unul dintre jucatorii importanti care au alimentat confictul, acest fapt nu l-a impiedicat pe presedintele american Herbert Hoover sa dispuna finantarea masiva a I.G. Farben in America. Alti doi sustinatori cheie ai I.G. Farben au fost Paul Warburg si Otto Kahn. Ambii au fost evrei. Un sens politic in tot acest paienjenis pregatitor il aflam intr-o declaratie a lui Warburg din Senatul SUA, in 1950: “Vom avea un Guvern Mondial, fie ca ne place, fie ca nu ne place. Singura intrebare este daca acest Guvern Mondial va fi prin cucerire sau prin accept.” De remarcat si faptul ca sotia lui Otto Kahn a fost una dintre cele mai active partizane ale eugeniei. Dupa cum se stie, compania I.G. Farben a condus fabrica din lagarul mortii de la Auscwitz, care a fost iadul Holocaustului. La Auschwitz, prizonieri evrei, dar si de alte nationalitati, inclusiv polonezi, au fost exterminati cu ajutorul gazului otravitor Zyclon-B, produs de I.G. Farben. Se confirma si in aceste cazuri ca banii si politica pot fi, in anumite circumstante corupatoare, inaintea scrupulelor morale privind chiar propria etnie. O tema de meditatie, indusa de astfel de spete, ar fi masura in care unele ideologii milenariste pot degenera in subjugari politice.

  A doua epitoma se refera la fostul lider nazist Adolf Hitler. De pe urma acestuia, Germania s-a ales cu distrugerea din temelii si cu pierderea statului. “Nu mai aveti stat”, ii spunea maresalului Göring, aflat in boxa acuzatilor de la Nürnberg, un procuror american. De pe urma ciudatului si meteoricului Führer , propulsat in fruntea Germaniei de un context istoric indelung preparat – financiar, politic, ideologic, mediatic, emotional etc -, dupa cum atesta documentele vremii, care i-au pus pe germani pe liniile catre prapastie, poporul german trage si azi ponoasele. Ce gene a mostenit si ce sange i-a curs prin vene demonului Hitler, profetit, sugerat sau poate chemat sa se intrupeze inca din catrenele lui Nostradamus, de a avut o cruzime si o ura atat de nesatioase fata de oameni, doar pentru a-i infricosa spre a-i putea subjuga, cum numai in atrocitatile terorismului sub steag strain am mai putut vedea in zilele noastre?

  Dupa indelungi si aprofundate cercetari biografice si genealogice, un raspuns a inceput sa se contureze: Hitler a fost un Rothschild! Informatiile documentare despre originea evreiasca a lui Hitler au fost obtinute din cercetarea analelor austriece ale familiei lui Hitler, de la primaria si politia din Viena, de la martori care au cunoscut foarte bine mediul sau familial de origine, cat si din datele culese de serviciile secrete ale vremii, respectiv de catre Gestapo. Din aceste surse, rezulta ca tatal lui Adolf, Alois Hitler (Schickgruber), a fost fiul nelegitim al Mariei Anna Schickgruber.

  Se presupunea ca tatal copilului din flori Alois ar fi fost Johann Georg Hiedler. Dar cei care au cunoscut intamplarea scandaloasa cu ramanerea gravida a Mariei Anna, resping cu hotarare aceasta posibilitate. Ei spun ca versiunea vehiculata de familie a fost menita sa protejeze, probabil contra unei sume de bani de nerefuzat, numele unui mare bogatas din Viena, unde fata a fost servitoare. In argumentatie s-a adus si numaratul lunilor de sarcina, pe baza caruia se afla perioada cand a fost conceput copilul. Ca dovada, este un document austriac din care reiese ca in momentul conceptiei lui Alois, tatal lui Hitler, fata s-a aflat la Viena, ca servitoare in casa Baronului Rothschild. In acea perioada, in 1837, cand s-a nascut Alois, singurul din clanul Rothschild care se afla la resedinta din Viena era Salomon Mayer, cunoscut ca mare amator de fete tinere. In clipa in care familia Rothschild a aflat ca Maria Ana a ramas insarcinata, fata a fost trimisa urgent acasa, unde s-a nascut Alois, un bastard Rothschild. Evreul Salomon Mayer este prin urmare bunicul lui Adolf Hitler. Ca o precizare lamuritoare, Rothschildzii si Illuminatii, urmarind programe secrete de incrucisare, produc numeroase progenituri in afara casatoriei, care sunt crescuti sub alt nume.

  Apreciază

  • Baiete

   nu crezi ca aratura e cam .. adanca?

   Si ar fi nitel cam exagerata cestia cu autori evrei ai ..

   Mai corect ar fi complici & profitori care , fata de Schickgruber nu erau doar cu ascendenta, ci , chiar se identficatu ca (cu ascendenta ar fi gost si halbjudau Heidrich zis si diavoilul fdin Praga dar si amiralul Lutjens cel mort nibelungic refuzadn sa incerce a isi p;araseasca Tirpitzu.)
   Printre micii complici, biet profitor prea scumpul benefactiie Gicu Soros! – in gebneral as zice ca e prea scump (cel putin ptr engelzi si „micii tigri est asiatici” a fots MULT PREA!)

   O secatura omisa cu grija : Rudolf Kastner din Ungaria. Complice 10000% ….

   Destui alti netrebnici care poate au scapat da nimeni nu doreste sa ii intrebe „de ce ba asta?!” ca ar da urat la tabloul general. Sefi, membri de vaza ai diverselor Judenraturi , kahale, consilii.. Hai pe bune cum au reusit nemtii sa dperoteze fara mare bataie de cap atatia evrei?Evrei care cam stiau ca nezistii ii urasc „cu teutonica pasiune” … si nu prea au incecat sa scape folosind orice mijoc ? (inclus coruptia de cea mai pura speta ” sarut cizemele, te pup unde vrei primeste te rog aceaste bijuterii si aeste 2 tablouri de mare valoare! ” si hai pe bune cinstea nu era chiar prima virtute nazista). Sa nu mai zic ca umbla vorba ca evreii sunt o, comunitate in gnl informata…

   SI totusi? Si totusi ?!

   Exista o singura explictaie : sefii comunitalor evreieisti au dat „asigurari” ca daca fac frumos …. sa fie evrei cuminti sa nu se comporte ca niste j..ni si totu o sa fie bine!!!!! Si a fots. Ptr SS TotnKopf care nu s-a spetit cu „munca”
   Ma rog unii nu chiar binevoitori mai zic ceva si de niste „preferinte” si „eugenie” ca cei considerati „tarati” au cam .. disparut!!! Ceva cam in genu in care sa zicem ca sefi unei populatiio ar proifta sa elimine pe cei cam prea bruneti (sau prea blonzi)

   A da.. In anii 50 evreii ajunsi in Israel erau priviti cam de sus de aia stabiliti din a nii 20-30 „si ati stat ca oile!” . AU stat daca chiar conducatiorii lor firesti …

   Adar cum sa iti zic .. eu imi permit sa fiu cat de scarbos vreau .. tu?!~

   Apreciat de 1 persoană

 8. Părerea mea, care îi contrariază pe mulți, e că diversitatea e sursa tuturor relelor din societate. Toleranța e o noțiune teoretică. Ești tolerant la suprafață. În adâncul tău, nu te poți opri să nu fii de acord.
  Dacă am fi toți la fel din toate punctele de vedere, n-ar exista confruntări și drame.

  Apreciază

 9. Ah ! Sper ca Ludovic Organ va cunoaste „dreptatea” (in)justitiei ce o apara asa cum proasta sare in apararea sotului care tocmai i-a umplut botu’ de sange ….

  Acum cand a ajuns la par incepe sa scanceasca ca un catel care tocmai si-a enervat stapanul (catel .. adfica potaie de talie mica si sub un an)
  „Văd că DNA caută să creeze o legătură între desemnarea mea ca şi candidat la funcţia de primar şi funcţia politică pe care am ocupat-o. Desemnarea s-a făcut în baza sondajelor de opinie care mă plasau la momentul acela cu cele mai mari şanse. (…) Mă consider nevinovat. Nu am abuzat de influenţa politică. Nu am făcut nici cea mai mică aluzie la această funcţie. Nu am avut niciun moment intenţia de a beneficia de finanţare ilegală. Nu e Biblia aici, dar v-am jurat. Am încredere în capacitatea dumneavoastră de a judeca” Mda si sondajele alea il plsaua asa de bine ptr meritele sale de sofe cu Naccidente, de cantaret la petrecei de partid , da?
  „Nu mi-am folosit în niciun fel funcţia politică. În interceptări nu fac nicio aluzie la funcţia mea politică, nu promit nimic, ci pur şi simplu este o discuţie între doi oameni, care vorbesc la ‘per tu’, într-un limbaj familiar despre problemele Bucureştiului. Nu am luat niciun leu” In Trofeul Calitatii nu existau nici atat! Si functia .. functia era inexticabil legata de Loli ” dl organ sef PNL . ”
  „Am încredere în completul de judecată, am încredere că în România există domnia legii. Nu am niciun motiv să cred că verdictul care a fost dat la instanţa de fond poate fi modificat.”…
  Asa credea si Rarinca!</b
  (sursa: https://www.stiripesurse.ro/dezvaluiri-din-sala-de-judecata-ce-le-a-spus-ludovic-orban-magistra-ilor-doar-ca-sa-scape-de-pu-car_1249845.html )

  Ba mai mult Loli indrazneste sa il contrazica pe der Fuhrer ca cand zice ca cum „prezumția de nevinovăție este fundamentală pentru democrație, este fundamentală pentru respectarea drepturilor și libertăților omului” Ce zici ba? Pruna ma asigira ca e un lux! iar in Romania partidu ntau de PeNaLi cere auteritate da?!
  „Din punctul meu de vedere, funcționează. Prezumția de nevinovăție este o instituție fundamentală, iar mentalitatea oamenilor trebuie să fie construită de asemenea natură încât chiar să ajungă o instituție fundamentală. Adică, un om până nu este condamnat să nu fie considerat vinovat. La noi, din păcate, s-au făcut excese, care sunt excese provenite tot din zona politicului, în care imediat ce un om se ducea la DNA, automat se aruncau găleți de lături pe el sau începea urmărirea penală, sau era trimis în judecată în diferite faze premergătoare.”
  CRIMEN LAESAE MAJESTATIS: ca si Cordutza cie „panali” si „inculpati” fara depet de apel!
  Numa ptr asta merita 3 ani cu executare!!!
  (sursa: https://www.stiripesurse.ro/ludovic-orban-ie-ire-surprinzatoare-dupa-termenul-de-la-iccj-liderul-pnl-il-contrazice-pe-iohannis_1249933.html )

  Asta e ca si cum ai guiera in biserica cand mitropolitu da cu cadelnitta „da Doamne ”

  Parere bizonica „Penalul” asta va fi condamnat ca TREBUIE ! Fiindca condamnarea sa este „LOGICA” si „NECESARA” mai ale acum in tot acest scandal cu portocale mecanice, cu oarairi la cetanei si … dosae penalae intocmite in moduri cam .. „penale” .
  Condamnarea lui „se cere” pen ca (in)Justitia trebe sa triumfe (IO triomphe!) demostrandu-se impartiala (ei si ce daca am luat toata famelia aia? Il „luam ” si pe Organ care mult ne-a lins!)
  Inca unu careva descoperi ca ancilaritatea nu este chiar o pavaza :

  Sluga care isi frange maineile este Ludovic netitul de Ghizela
  Boieru cu spatele la oberctiv este mUrdareanu care l-a „dat” pe Loli .

  Inca un mnotiv de condamnare. Unul pur politic ar fi sustinerea ptr Kauss Werner Iohanis la urmatoarele prezidentiale. ..
  Ori, numa cine nu vrea nu vede ca „importante ofrte oculte” forteaza o canddatura a laudrei Codruta. Deci .. Organ la PUSCARIE!! ca sa intelaga titi lissitii de organ ca cu e de joaca!!!!

  2 ani cu executare zic eu

  Apreciază

  • Vom vedea. Sau vreo doi în plus cu suspendare, cu interzicerea multor drepturi (cum ar fi să alegi şi să fii ales) şi cu o perioadă extra-lungă de supraveghere… dacă mai dă în gât pe cine le trebe lor…
   Vom vedea.

   Apreciază

 10. Spre un nou pact de coabitare ?

  http://www.conteledesaintgermain.ro/un-elicopter-pentru-presedinte/17-02-2018

  Un elicopter pentru presedinte

  Contele de Saint Germain

  Încă nu-mi revin după cele două infecte conferințe de presă. Guvernatoarea gulagului România și maimuțoiul ei de majordom cu sceptru au scuipat în ochi, repetat, un întreg popor! Și nu cu o salivă subțire, inofensivă, de strepezeală, ci cu flegme tuberculoase de atac biologic.

  Am dedicat câte un articol special rostirilor recente ale fiecăruia dintre cei doi de care țara ar trebui protejată de urgență printr-o carantină severă. Nu voi reveni, așadar, cu argumente întru demonstrarea nocivității lor premeditate și teleghidate. Voi spune doar la ce concluzie am ajuns:

  ca sa ne facem bine, e nevoie de o revoltă populară!

  Nu instig, formulez doar rezultatul unui raționament bazat pe realități imediate.

  Doar de asta s-ar mai putea teme acești aroganți exponenți ai statului paralel. De o reacție socială masivă la minciunile lor. Pentru că se știu atât de puternici incât să intimideze și să țină în lesă 500 de parlamentari și o turmă de politicieni șantajabili, dar sunt conștienți că nu au încă arme să stăpânească un întreg popor indignat, scos din țâțâni și împins în stradă.

  Sigur, atâta vreme cât indignatul popor rămâne pasiv în casă, lăsându-se mințit, umilit, disprețuit, jignit, tratat ca ultimul borfaș, nădăjduind în comoditatea lui că cei pe care i-a investit să-l reprezinte îl vor reprezenta cât de cât onorabil (ceea ce, iată, nu se mai întâmplă de mult), becisnicii vătafi de la butoanele instituțiilor de forță vor folosi biciul și sudalma împotriva sa fără nici cea mai mică teamă de consecințe.

  Când cei mai galonați mincinoși ai țării recită în cor aceeași scuză / acuză ticăloasă că DNA este sub asaltul penalilor, că o gașcă de penali vrea să distrugă justiția independentă și lupta împotriva corupției, voi, românii indignați de abuzurile incalificabile ale procurorilor, voi cei care vă știți cinstiți și fără dosare, adică„nepenali”, nu vă simțiți ca și când ați fi înjurați de mamă? Nu vi se urcă sângele la cap văzând că sunteți terfeliți pe nedrept cu eticheta de„penali”? Că „oamenii cinstiți” sunt cei câteva mii de tefeliști din stradă in vreme ce voi, milioanele tăcute de acasă, voi care v-ați prezentat disciplinat la vot și ați crezut în democrație, sunteți „borfașii”, sunteți „pegra societății”?

  Și cine îndrăznește să vă jignească în halul ăsta? Imaculata Kovesi? Bravul Iohannis?

  Au tupeul să ne umilească atât de ostentativ pentru că au făcut o prestidigitație prin care doar ei se văd.

  Scot în stradă 50 000 de naivi sau manipulați sau neinformați și declară că aceștia ar fi țara. Milioanele de acasă care nu sunt de partea demonstranților nu contează. Nu ies în stradă deci nu există.

  Se duc la Bruxelles cu pozele lozincilor de la mitinguri și clamează: „iată, poporul apără DNA și pe Kovesi”. Cum să-i contrazici dacă adevăratul popor se manifestă doar prin tocat mărunt din buze în fața televizorului?

  Asta este minciuna majoră, ofensa supremă pe care Kovesi și Iohannis au transmis-o românilor în cele două conferințe de presă: că doar ei ar conta! Că restul nici nu trebuie băgați in seamă, că restul sunt penalii!

  Trebuie să le stricăm prestidigitația. Trebuie să devenim vizibili!

  Până când noi, cei 4-5 milioane de „penali”care „asaltăm DNA” (de parcă Kovesi = DNA) nu ne vom arăta forța și în stradă, nu vom umple ecranele televiziunilor de știri din toată lumea cu numărul nostru impresionant, nu vom avea nicio șansă să fim băgați în seamă aici, la noi, în România.

  Dar dacă vom ieși…

  Va fi nevoie atunci, urgent, de un elicopter pentru președinte.

  Apreciat de 2 persoane

 11. Poate din istoria diplomatica, sa mai invete si cei de azi. Cred ca sunt volume binevenite in cercurile istorice, diplomatice si tuturor care vor sa studieze relatiile romano-(vest) germane, care ocupa un loc important in istoria diplomatiei romanesti postbelice, recente.

  Apreciat de 1 persoană

 12. Constat ca virtualul este plin ochi cu tot felul de nobili, cavaleri misteriosi (cu mantie, floreta si gluga) si mai ales purtatori de armuri si incalecatori de ,,Rosinante” care incearca sa ne mobilizeze catre tinte precise, personalizate, prin stimularea sentimentului de frustrare, urii si spiritului de revansa.
  Da, Kovesi poate fi o astfel tinta. Tare ma tem, insa, ca forta excesiva a acestei femei malefice se trage tocmai din dorinta unora dintre noi de a o demola cu orice pret. De fapt, demonizand-o, noi i-am construit soclul.
  Dar cine este , de fapt, Laura Codrutza Kovesi ?
  ,,Fostă baschetbalistă de performanță, cu rezultate, de altfel, notabile,ajungând chiar vicecampioană europeană, în 1989, cu echipa națională de cadete a României, dar fără rezultate la fel de strălucitoare ca procuror, fiindcă nici nu avea când, la vârsta respectivă, 28 de ani.
  Povestea Laurei Codruța Kovesi este una demnă de Hollywood. Asta până intri puțin în profunzimea lucrurilor. Viața sa, oricât de mult a încercat s-o țină departe de public, este marcată de controverse și tenebre.
  Desigur că a auzit de multe ori că e fata lu’ tata, pentru că este fiica celui mai longeviv șef de parchet din istoria României. Tatăl Laurei Codruța Kovesi, Ioan Lascu, a fost timp de 30 DE ANI, din 1980 până în 2010, procuror șef al Parchetului Mediaș. Un apropiat al lui Vasile Blaga, lucru recunoscut chiar de Kovesi, este lesne de înțeles de ce s-a speculat că el a fost, de fapt, și cheia alegerii Codruței Kovesi pentru cea mai înaltă funcție de procuror.”

  Deci, avem de-a face (dupa parerea mea) cu un surogat de putere feminina care exista mai mult in mentalul si mitologia epocii noastre, un simbol al dorintei noastre de a a da permanent un nume sentimentelor si starilor noastre raportate la un anumit context si/sau moment istoric.

  Eu sunt mai circumspect si spun ca demolarea unei statui nu este atat de importanta, daca nu dinamitam si soclul.
  Pe de alta parte, nu as acuza poporul ca asista pasiv la conflictele din Justitie si Politica. Mai mult, as spune ca nu cred ca ar avea motive temeinice sa intervina in vreun fel. De ce ar face-o ?
  Poporul s-a pronuntat pe o tema mult mai importanta, ba chiar in jur de trei milioane de cetateni au semnat o petitie legata de definirea corecta si precisa a familiei, in speranta ca politicienii vor da curs promisiunii de a organiza un Referendum.
  Imi amintesc, zambind (bineinteles), cu cata convingere domnul Dragnea il contra pe domnului Yohannis, cei doi ,,duelandu-se” in amenintari reciproce cu plebiscitul popular. Fiecare cu Referendumul lui.
  S-a organizat vreunul ? Canci. Cei doi, fiind politicieni, adica papusari grotesti plamaditi din acelasi aluat crud si nedospit, au actionat la unison: Adica, doar ne-au vorbit. Desigur, fiecare in stilul lui inconfundabil: Primul prin proverbiala sa candoare angelica, al doilea prin tacere semnificativ-adanca si sugestie criptata, ca la rebus.
  Practic, acesti doi oameni isi bat joc in fiecare zi de noi toti, subestimandu-ne inteligentele (atatea cate sunt si nu foarte uniform distribuite).
  Poporul roman inca asteapta, cu prea multa rabdare, ca onorabilii de la butoane sa apere Muzeu Taranului Roman de agresiunea parasutelor din cultura progresist – neo – liberala care fac din perspectiva moderna asupra intimitatii simbolul suprem al satului romanesc.

  Cand am scris ,,parasute” mi-au trecut prin minte si personajele imbracate ridicol-ostentativ in negru care au defilat la gala premiilor Bafta, aidoma scortoaselor doamne cu nasurile ridicate inspre culmi ceresti atarnate de bratele bancherilor, serifilor si fermierilor bogati dupa ce in tinerete s-au distrat pe rupte in saloanele vestului salbatic. In fine, asa s-a scris istoria unei mari natiuni si asta conteaza.

  Deci, despre ce vorbim ? Despre asteptarile noastre ca altii, anonimii cei multi, sa ne rezolve furiile noastre cu nume si prenume ? Cu ce s-ar rezolva problemele esentiale ale societatii romanesti daca o schimbam pe Kovesi, dar pastram, in liniile principale, Codurile Penale asa cum le-a gandit in mod diabolic clica sorosisto-basisto-macovista ? Sau daca mentinem in functiune un Parchet dedicat si o agentie de integritate care nu exista in tarile civilizate ?
  Cu ce ne-ar ajuta acest balet in ceasca si joaca cu demiterile din moment ce, cu fiecare zi, devenim tot mai inglodati in obediență în raport cu cei care ne calca in picioare pe față (si la propriu si la figurat )?

  Ca mentiune, as remarca contradictia in termeni dintre comportamentul obedient si militarist agresiv al domnului Radu Tudor si pledoaria sa (pentru mine neconvingatoare) impotriva asanumitului ,,stat paralel”. De ca si cum acest stat fantomatic nu ar avea legatura cu interesele cinice si tot mai transparente ale partenerului strategic principal care nimereste Romania doar datorita GPS-ului.

  Mai nou, cica Dragnea ar vrea investitori americani in Romania. Se poate, daca le acceptam integral si in mod discriminatoriu (fata de ceilalti) TOATE conditiile. Domnul Dragnea ar face mai bine daca ar arunca la cosul de gunoi nemaipomenita maculatura de guvernare a PSD (cel mai inept program postdecembrist) si ar pune pe masa doar doua-trei proiecte strategice, vitale pentru Romania, inclusiv infrastructura care sa lege provinciile istorice. Si, nu in ultimul rand, planurile de redresare a caii ferate romanesti, o cale ferata mai rudimentara decat in multe tari africane.

  DACA vrem sa schimbam ceva in Romania, in mod semnificativ, ar trebui, poate, sa-i permitem lui Victor Orban sa candideze si la Presedintia Romaniei. N-o sa va vina sa credeti cate voturi ar obtine din partea populatiei romanesti din Romania.
  Eu, oricum, m-am decis: La viitoarele alegeri parlamentare voi selecta una din variantele:
  1. Vot acordat unui nou partid social democrat
  2. Vot acordat UDMR
  3. Vizionarea unui serial pe NETFLIX.
  Apropo, va sugerez sa cautati serialul LUCIFER. Este foarte interesant. Ideea este ca noi il acuzam pe Diavol de toate relele care ni se intampla, cand de fapt Diavolul nu este altceva decat un inger rebel care a primit, din partea Divinitatii, misiunea de a ne pedepsi o vesnicie pentru rautatile noastre intrinseci. Nu scrie chiar asa in Biblie, dar daca scenaristul a avut vreo revelatie ? (Z)

  Apreciază

 13. Dom’ne e plin de neoliberali in PSD. Teodorovici: „Statul nu trebuie să intervină în piaţă”. Si cind lucrurile in piata statului merg foarte, foarte prost, statul nu intervine? Sigur, nu vine Codrutza sa ii aresteze pe cei ce au corupt piata, ca e ocupata cu politica, dar sunt mecanisme ale statului de interventie intr-o piata rea. Si mai e intrebarea: in care piata nu intervenim? Pentru ca sunt piete unde statul are toate instrumentele sa joace, de exemplu cea a resurselor si cea energetica, cea a criptomonezilor mai recent. Deci, daca suntem PSDisti si ne aruncam in fata cu pieptul tatuat cu lozinci neoliberale, tragem pe dreapta, si lasam banda din stinga libera. Nota: dl. Teodorovici e un tip bine dotat cu neuroni, si simpatic la imagine, dar cred ca trebuie sa isi „recalibreze” mesajele politice din functia de Ministru de Finante, ca e de stinga. Felicit insa echipa PSD-ALDE ca infiinteaza o Banca de Dezvoltare a Romaniei, idee pe care eu am promovat-o de mult aici pe blog! Sper sa si mearga bine…

  In alta ordine de idei, aflu cu multa emotie ca Traian Delasecu (pe numele sau conspirativ Don Base De La Secu) tinea o inregistrare intre dl. Nasase si fiul sau pe birou. O asculta cu drag in fiecare dimineatza inainte sa inceapa munca cu inregistrarile de la „white House”, sa aibe spor. Dupa un paharel de vizki, sa-l auzi pe al tau „arch-enemy” asa pe ascuns, trebuie sa iti dea multe senzatii …tari.

  http://www.mediafax.ro/economic/eugen-teodorovici-despre-plafonarea-dobanzilor-la-creditele-ipotecare-si-de-consum-statul-nu-trebuie-sa-intervina-in-piata-17025670

  Apreciază

 14. Un articol foarte bun despre era Macovei si cum distorsioneaza Soros viata politica din Romania, cu sprijin german (PPE – Merkel). Considerind si recenta declaratia a lui Kirchbaum, barbatul cu voce amenintatoare la adresa Romaniei, si aparator al lui Kovesi, putem usor sa intelegem acest arc peste timp, in care Germania nu ne-a fost si nu ne este partener in ale democratiei reale. Ei promoveaza in mod irational niste indivizi in Romania care sa le serveasca lor, ince priveste propaganda agresiva si anti-nationala a puterii Merkel. Mai mult, oamenii lor din Comisia UE, de pe la Ambasade, jurnalisti fara constiinta de pe la fake news agencies germane, dar si olabdeze, franceze, inrolate sub ideile si probabil finantate de unde trebuie, fac presiuni ilegale, amenintind si conditionind interesele Romaniei si ale romanilor.

  Mai mult, se pare ca avem un Presedinte care joaca si el acest joc pe sirma, si care cade intodeauna pe partea cu pernutza moale germana. Cuiele sunt insa pentru romani.

  Ungaria si Polonia au spus „Nu!” acestui nou tip de Diktat de la Berlin, care urmareshte sa fragezeasca statele estice, si sa le lase gravide cu acelashi copil pe care l-au avut ei, si care acum le da dureri de cap: cel internationalist, spalat pe creier. Facut si crescut ca o clona a lui Tata Soros. Soros Mini-Me.

  Romania, fiind mai slaba de inger, bine fragezita si divizata, nu are cum sa isi avanseze si sa isi apere intersele, decit cu mari dureri de spate, si cu multe catushe.

  Merita citit tot articolul la linkul de mai jos, realizat de un thinktank american, pentru cei care vor sa inteleaga lucrurile si din alta perspectiva, decit cea PNLUSRSECUPRESH. Se intelege cum a existat un plan facut in afara, adus in Romania, si implementat cu oameni platiti si educati de acest sistem al unui grup extern de interesele Romaniei si ale romanilor. Mecanismul e complex, si e bine merci, functionind cu precizie germana. Precis se simt si pumnii germani in obrazul romanilor.

  „..When the Senate passed a non-binding resolution calling for her resignation for corruption of justice and interfering with Parliament, NGOs affiliated with the Soros Open Network rallied to her defense. They knew they could rely on the EU to side with them in any domestic, political dispute because they controlled nearly exclusive access to the EU’s ear. Although the European Union Commission ultimately decided not to intervene, the Deputy Speaker of the German Bundestag warned that Macovei’s removal could trigger EU punitive safeguards toward Romania for abandoning reform efforts.

  Meanwhile, the Western European press lavished Macovei with endless praise for her gallant effort in bringing Romania out of the Dark Ages. According to the German Sonntagszeitung, she represented “the other, decent Romania.” Her numerous awards included 2008 European Woman of the Year from the International Association for the Promotion of Women of Europe…”

  https://capitalresearch.org/article/george-soros-romanian-ghosts-macoveis-way/

  Apreciat de 2 persoane

 15. Un lucru l-am auzit din vestita zicere de presa a „Doamnei cu Catushele”: ca trebuie sa isi termine treaba, adica mandatul (daca e ordin cu placere!). Si ca procurorii nu falsifica probe, asa cum nici ea nu spune ce se zice cu rautate in presa conform unor inregistrari ce se fac cu un soft downlodat de pe internet…free! Super, totul decurge confirm legii pe partea cu catushele! Nu exista abateri, desi au fost unele cazuri. Foarte logic si coerent. Daca sunt probleme, ele sunt toate la Guvern, la „penali”, la toti cei care se razboiesc cu doamna de cam…un an de zile de cind a venit Dragnea la brat cu Tariceanu la putere. Sigur, nu i-a numit, dar a razbit o puternica idee userist-penelista, propagata in exterior, la Parlamentul UE, unde domni imbracati in detinut cu fetele simpatice ale celor doi „penali”, arata o Romanie condusa de „Hoti!”. Si in general de „ciuma rosie”, si de toti cei ce nu folosesc parfumul german „Merkel Number 1”.

  Apreciat de 1 persoană

 16. Dedublare: Activistii laicitatii sunt in acelasi timp si politruci ai convertirii politice a bisericii ortodoxe

  Am citit pe Contributors un articol cu un titlu retoric – “Biserica paralela?” -, cu referire la Biserica Ortodoxa Romana (BOR). Insa titlul se lipeste de continut ca nuca in perete. Este o speculatie politica, care in continut are germenii propriei negari. Se forteaza o extensie fictionala religioasa a unei realitati politice incontestabile. Statul paralel are o multitudine de confirmari materiale, devenite vizibile si alarmante. Pentru a da totusi o satisfactie si autorului, din punct de vedere al ciupercariei de secte religioase s-ar putea vorbi de o sumedenie de biserici paralele. Stratagema este insa alta, aducerea BOR de pe taramul religiei pe cel al politicii. Ca un asemenea obiectiv politic nedeclarat ar fi in divergenta cu laicitatea, se pare ca nu mai conteaza pentru politrucii convertirii politice a bisericii, care sunt aceiasi cu activistii laicitatii. La o lectura atenta a textului, pot fi identificate motive puternice si suficiente care arata de ce institutia religioasa nu trebuie sa se implice in niciun fel in jocul politic. Exista deja o lectie istorica privind relatiile religiei cu politica. Cu atat mai mult cu cat problema coruptiei, a cauzelor si a tapilor ispasitori este extrem de politizata. Dupa cum vedem, unda acuzatiilor de coruptie a inceput sa se plimbe dintr-o parte in alta. Nici macar oficialii institutiilor anti-coruptie nu sunt scutiti. Probabil ca investitia occidentala in institutiile si cadrele de profil ar si un efect secundar, multa vreme ocultat. Oricum, ideea ca cine da banii nu o face gratis, ci are si niste interese, pare sa revina la suprafata precum untdelemnul deasupra apei. A spune ca biserica ortodoxa nu face o educatie morala anticoruptie, ignora prin omisiune, ori prin tendentiozitatea care nu are de-a face cu morala, ca cele zece porunci sunt cel mai puternic si mai influent program religios anti-coruptie. Asa cum biserica ortodoxa nu s-a implicat in revolutia portocalie, cu corolarul ei privind revolutia procurorilor, stabilind deja un precedent, aceeasi echidistanta si neimplicare ar trebui sa fie si fata de revolutia trandafirie si a apararii prezumtiei de nevinovatie. Pe de alta parte, nu ar da deloc bine pentru partidele politice daca biserica ortodoxa, care traditional este cea mai influenta institutie culturala, s-ar implica in politica. Ar castiga cu majoritate covarsitoare toate alegerile! Dar biserica ortodoxa nu-si face decat misiunea christica, refuzand tentatiile puterii lumesti, asa cum Iisus Hristos nu a acceptat sa fie lider politic si lider militar, cum a fost indemnat de unii (daca nu gresesc de zeloti). As mai adauga, in treacat, doar la nivel de remarca, ca termenul de “bizantinism” nu este nicidecum unul “rusinos”, care este o apreciere politica discutabila. Bizantinismul, in afara de faptul ca a fost glorios, a fost un chivot al unor valori cardinale. http://www.contributors.ro/editorial/biserica-paralela/

  Apreciază

 17. Romania: De ce contractele de achizitii militare externe nu sunt insotite de conditii de accesare?

  Deputatii au adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru achizitia lansatoarelor de rachete HIMARS: 1,5 miliarde de euro pe 54 de sisteme de lansare. Au fost si sunt si alte proiecte extrem de scumpe de achizitii de armament de pe piata externa. Criticile interne nu lipsesc, in conditiile in care indicatori ai situatiei economico-financiare par sa se inscrie pe o curba descendenta. Avem nevoie de arme, piata e mare, dar ce ne ofera politic in plus cei carora le umplem buzunarele cu bani? Este o intrebare pe care si-a pus-o si presedintele Donald Trump, atunci cand a constatat ca le-a dat unora “multi bani”, in cadrul unor relatii economice bilaterale. Cred ca merita subscrisa. Inclusiv raspunsul, care pare sa fi devenit o practica, in logica urmatoare: Daca cumpar de la tine, facandu-ti un favor ca te-am ales din atatia altii, care este beneficiul pe care mi-l oferi? Eu cu ce ma aleg? Parerea mea este ca la contractele de miliarde, bani care se duc in visterii straine, noi nu ne bucuram de sustineri politice compensatorii. De ce? Cred ca pentru ca nu avem negociatori maximalisti, cum au americanii. Cum observam ca face si ambasadorul american la Bucuresti, Hans Klemm, la care lobbysmul politico-diplomatic pe langa guvernul roman in chestiuni economice este pe primul loc. Un lucru care este de admirat si de invatat. Conditionarea vanzatorilor de catre achizitori este un avantaj de piata si de etapa, pe care ar trebui si noi sa-l valorificam. Daca altii indraznesc, noi de ce nu indraznim?

  Apreciază

 18. ” Dupa imperechere , toate animalele sunt triste ” – O scurta cronologie a regimurilor Basescu – Iohannis

  http://sov.ro/2017/12/05/capitolul-60-post-coitum-omne-animalium-triste-est/

  Atenționarea Departamentului de Stat al SUA adresată Parlamentului României, vizavi de Legile Justiției, a fost tradusă de domnul ministru Tudorel Toader, cu o exactitate didactică de invidiat și pe înțelesul oricărui debil mintal:

  – Mi s-a arătat cât și cum mi se permite.

  A fost momentul în care americanii n-au mai simțit nevoia să mascheze realitatea din spatele așa zisului “parteneriat strategic”, arătând adevărata natură a relațiilor dintre România și SUA, provocând o reală tristețe chiar și în rândul celor care au făcut posibilă o asemenea stare de lucruri. Odată sfâșiat acest val al aparențelor, toată clasa politică, în frunte cu nedemnul ei președinte, a arătat cât de insignifiantă este, și cât de limitată în luarea unor decizii determinante în folosul celor care i-au ales.

  Fără a fi perfect, proiectul de modificare a Legilor Justiției propus de Tudorel Toader și dezbătut în Parlament este o încercare profesionistă de reformare a sistemului juridic, menit, printre altele, și să scoată acest sistem din mâna americanilor. În ciuda faptului că decisesem ca anumite informații să ți le dau cu ocazia publicării romanului la care lucrez, evoluția evenimentelor m-a convins, generație, să-ți dau acum informațiile necesare, pentru a înțelege corect ce se întâmplă în spatele sloganurilor care scot zeci de mii de români în stradă, români care, fără să realizeze, susțin cauza adevăratului tău dușman. Astăzi, generație, nu PSD-ul este dușmanul tău, ci cel care se vrea stăpân în casa ta, folosindu-se de sute de unelte îndoctrinate din Serviciile Secrete și Justiție. Culmea ironiei este că și aceste unelte cred că-și servesc țara, fără să-și dea seama cât rău i-au făcut și îi fac încă. Iată, generație, cum s-au desfășurat faptele care au transformat țara ta într-o colonie americană și pe tine într-o servitoare în propria-ți casă. Voi încerca să ți le prezint într-o ordine aproximativ cronologică, și spun aproximativ dat fiind faptul că nu am la îndemână, pentru moment, sursele de documentare. Ca să înțelegi și mai bine, voi începe cu o istorioară din timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, urcat pe tronul Țării Românești în anul 1386, cunoscut mai ales prin victoria din anul 1395 de la Rovine, când l-a învins pe Baiazid Ilderim zis și Fulgerul – personaj cu un destin tragic, mort în cușca în care îl purta drept trofeu Timur Lenk, hanul tătarilor, după ce l-a învins la Ankara în 1402, într-una dintre cele mai mari bătălii din istorie. Se spune că cele două oști, a turcilor și a tătarilor, număra împreună circa 1 milion de oameni. Tot Mircea cel Bătrân este și personajul din Scrisoarea a III-a, a lui Mihai Eminescu, cel care îi spune sultanului, printr-un vers care mă ajunge și astăzi la inima: “De-un moşneag, da, împărate, căci moşneagul ce priveşti / Nu e om de rând, el este domnul Ţării Româneşti”

  Revenind la istorioara de care vreau să leg întâmplările de azi, Mircea își revendica două cetăți, aflate în posesia ungurilor, Almașul și Făgărașul. Printr-o stratagemă care a făcut deliciul curților europene la acea dată, a reușit să le cucerească, fără nicio zi de asediu și fără să scoată sabia din teacă. Înveșmântat în haine zdrențuite, în fruntea unor cete dezorganizate, la fel de zdrențuite, cu fețele cuprinse de spaimă, galopau nebunește către cetate, strigând cât îi țineau puterile:

  – Vin turcii, vin turcii…

  Când au ajuns sub zidurile cetății, apărătorii acestora le-au deschis porțile, în ideea că niște apărători în plus nu strică. Și n-au stricat. Au ocupat.

  650 de ani mai târziu, prin toți ofițerii acoperiți din presă și politică, văcarii de dincolo de gârlă au năvălit în Țara Românească, zbieretele continuând și azi:

  – Vin rușii, vin rușii…

  Și acum, iată faptele:
  1.2004 – Traian Băsescu este ales președinte al României;
  2.El cere și obține protecția americană, oferind la schimb suveranitatea țării, prin punerea totală la dispoziție a serviciilor de informații;
  3.Începe procesul de vasalizare pe baza unui plan venit de la Washington;
  4.Lui Radu Timofte, șef al SRI la acea vreme, Băsescu îi cere să amplifice eforturile instituției de racolare de ofițeri acoperiți din presă, parchete, instanțe de judecată, partide politice;
  5.Tot lui Radu Timofte i se cere să intercepteze telefoanele tuturor oamenilor cât de cât importanți din politică, administrație, business, presă, începând de la nivel local și până la cel central. Americanii pun la dispoziție cea mai performantă stație de ascultare din Europa;
  6.Sunt răpiți cei trei jurnaliști, apare în peisaj Coldea și o suspectă dispariție a 4 milioane de dolari, din cele 12 cerute ca răscumpărare de către răpitori;
  7.Timofte este demis și apare Maior;
  8.Detașamente întregi de ofițeri CIA și ofițeri FBI ocupă birourile SRI ca „sprijin logistic” și de know-how pentru „nepricepuții” securiști români;
  9.Procesul de racolare și interceptare continuă, atingând cote halucinante. Interceptările fără mandat erau făcute atât prin stația americană de ascultare, cât și prin serviciul de protecție al instituției;
  10.Printr-o fraudă uriașă (episodul de la Paris fiind o parte măruntă a întregului) și „glonțul de aur” pus la dispoziție de serviciile de informație americane prin arestarea în Indonezia a lui Nicolae Popa, Traian Băsescu este reales președinte al României în 2009;
  11.Pe baza înregistrărilor făcute se deschid sute de dosare penale;
  12.Toate centrele de putere din România, începând de la cele locale și până la cele centrale, sunt anihilate;
  13.Elitele din politică, administrație și afaceri sunt fie arestate, fie discreditate;
  14.Băsescu dispare și în peisaj apare noul președinte – Iohannis;
  15.Personaj mediocru, fără anvergură politică, infractor de drept comun prin însușirea frauduloasă a unor case, se predă în totalitate americanilor, la fel ca predecesorul lui;
  16.Folosind aceleași mijloace, continuă anihilările a ceea ce a mai rămas în picioare după masacrul din 2009-2014.
  17.Atunci când nimeni nu se mai aștepta, societatea românească generează un nou centru de putere la alegerile din 2016, avându-l în frunte pe Liviu Dragnea, secondat de Călin Popescu Tăriceanu;
  18.Crezând că Iohannis nu mai are cum să livreze ce a promis, americanii decid să-și ascundă urmele, aruncând în spatele a doi funcționari români, Coldea și Kovesi, toate ticăloșiile pe care ei le-au comandat, la început prin Băsescu și apoi prin Iohannis;
  19.Trupele SRI par a se retrage în cazărmi;
  20.Evident că nu este o retragere ci doar o repliere, până în momentul în care noii șefi ai SRI reușesc să intre în controlul deplin al instituției.

  Astea sunt faptele, generație. Astea sunt realitățile din spatele sloganelor pe care le auzi sau le vezi pe pancartele purtate de către concetățenii tăi. Astăzi SRI este controlat în totalitate de americani, iar prin SRI sunt controlate aproape toate instituțiile statului român. Deci, justiția trebuie smulsă din mâna americanilor, băi generație, pentru că statul român să poată începe lungul drum spre independență. Am citit de-a lungul timpului o mulțime de comentarii pe paginile de Facebook și pe blog în care mi se spunea că mai bine slugă la americani decât la ruși.

  Băi generație, dar tu stăpână nu știi a fi?

  * „După împerechere, toate animalele sunt triste” – proverb latin atribuit lui Galen, doctor și filozof grec, care a trăit între anii 129-210.

  Apreciat de 1 persoană

 19. Cred ca a venit vremea pentru Liviu Plesoianu sa preia fraiele PSD . Lasii , fricosii si japitele trebuie inlaturate din conducerea PSD-ului . Cred ca si televiziunile Antena 3 si Romania TV ( cele care au impins PSD la guvernare ) ar trebui sa se focuseze pe oamenii verticali din PSD : Liviu Plesoianu , Seban Nicolae , Claudiu Manda si altii . Cei care au curajul sa actioneze !
  Leprele , coabitacii si fricosii sa plece acasa si sa ne lase in pace .

  Apreciat de 1 persoană

 20. “… Astăzi, generație, nu PSD-ul este dușmanul tău, ci cel care se vrea stăpân în casa ta, folosindu-se de sute de unelte îndoctrinate din Serviciile Secrete și Justiție. Culmea ironiei este că și aceste unelte cred că-și servesc țara, fără să-și dea seama cât rău i-au făcut și îi fac încă. Iată, generație, cum s-au desfășurat faptele care au transformat țara ta într-o colonie americană și pe tine într-o servitoare în propria-ți casă. Voi încerca să ți le prezint într-o ordine aproximativ cronologică, și spun aproximativ dat fiind faptul că nu am la îndemână, pentru moment, sursele de documentare. Ca să înțelegi și mai bine, voi începe cu o istorioară din timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, urcat pe tronul Țării Românești în anul 1386, cunoscut mai ales prin victoria din anul 1395 de la Rovine, când l-a învins pe Baiazid Ilderim zis și Fulgerul – personaj cu un destin tragic, mort în cușca în care îl purta drept trofeu Timur Lenk, hanul tătarilor, după ce l-a învins la Ankara în 1402, într-una dintre cele mai mari bătălii din istorie. Se spune că cele două oști, a turcilor și a tătarilor, număra împreună circa 1 milion de oameni. Tot Mircea cel Bătrân este și personajul din Scrisoarea a III-a, a lui Mihai Eminescu, cel care îi spune sultanului, printr-un vers care mă ajunge și astăzi la inima: “De-un moşneag, da, împărate, căci moşneagul ce priveşti / Nu e om de rând, el este domnul Ţării Româneşti”

  Revenind la istorioara de care vreau să leg întâmplările de azi, Mircea își revendica două cetăți, aflate în posesia ungurilor, Almașul și Făgărașul. Printr-o stratagemă care a făcut deliciul curților europene la acea dată, a reușit să le cucerească, fără nicio zi de asediu și fără să scoată sabia din teacă. Înveșmântat în haine zdrențuite, în fruntea unor cete dezorganizate, la fel de zdrențuite, cu fețele cuprinse de spaimă, galopau nebunește către cetate, strigând cât îi țineau puterile:

  – Vin turcii, vin turcii…

  Când au ajuns sub zidurile cetății, apărătorii acestora le-au deschis porțile, în ideea că niște apărători în plus nu strică. Și n-au stricat. Au ocupat.

  650 de ani mai târziu, prin toți ofițerii acoperiți din presă și politică, văcarii de dincolo de gârlă au năvălit în Țara Românească, zbieretele continuând și azi:

  – Vin rușii, vin rușii…

  Și acum, iată faptele:

  2004 – Traian Băsescu este ales președinte al României;
  El cere și obține protecția americană, oferind la schimb suveranitatea țării, prin punerea totală la dispoziție a serviciilor de informații;
  Începe procesul de vasalizare pe baza unui plan venit de la Washington;
  Lui Radu Timofte, șef al SRI la acea vreme, Băsescu îi cere să amplifice eforturile instituției de racolare de ofițeri acoperiți din presă, parchete, instanțe de judecată, partide politice;
  Tot lui Radu Timofte i se cere să intercepteze telefoanele tuturor oamenilor cât de cât importanți din politică, administrație, business, presă, începând de la nivel local și până la cel central. Americanii pun la dispoziție cea mai performantă stație de ascultare din Europa;
  Sunt răpiți cei trei jurnaliști, apare în peisaj Coldea și o suspectă dispariție a 4 milioane de dolari, din cele 12 cerute ca răscumpărare de către răpitori;
  Timofte este demis și apare Maior;
  Detașamente întregi de ofițeri CIA și ofițeri FBI ocupă birourile SRI ca „sprijin logistic” și de know-how pentru „nepricepuții” securiști români;
  Procesul de racolare și interceptare continuă, atingând cote halucinante. Interceptările fără mandat erau făcute atât prin stația americană de ascultare, cât și prin serviciul de protecție al instituției;
  Printr-o fraudă uriașă (episodul de la Paris fiind o parte măruntă a întregului) și „glonțul de aur” pus la dispoziție de serviciile de informație americane prin arestarea în Indonezia a lui Nicolae Popa, Traian Băsescu este reales președinte al României în 2009;
  Pe baza înregistrărilor făcute se deschid sute de dosare penale;
  Toate centrele de putere din România, începând de la cele locale și până la cele centrale, sunt anihilate;
  Elitele din politică, administrație și afaceri sunt fie arestate, fie discreditate;
  Băsescu dispare și în peisaj apare noul președinte – Iohannis;
  Personaj mediocru, fără anvergură politică, infractor de drept comun prin însușirea frauduloasă a unor case, se predă în totalitate americanilor, la fel ca predecesorul lui;
  Folosind aceleași mijloace, continuă anihilările a ceea ce a mai rămas în picioare după masacrul din 2009-2014.
  Atunci când nimeni nu se mai aștepta, societatea românească generează un nou centru de putere la alegerile din 2016, avându-l în frunte pe Liviu Dragnea, secondat de Călin Popescu Tăriceanu;
  Crezând că Iohannis nu mai are cum să livreze ce a promis, americanii decid să-și ascundă urmele, aruncând în spatele a doi funcționari români, Coldea și Kovesi, toate ticăloșiile pe care ei le-au comandat, la început prin Băsescu și apoi prin Iohannis;
  Trupele SRI par a se retrage în cazărmi;
  Evident că nu este o retragere ci doar o repliere, până în momentul în care noii șefi ai SRI reușesc să intre în controlul deplin al instituției.

  Astea sunt faptele, generație. Astea sunt realitățile din spatele sloganelor pe care le auzi sau le vezi pe pancartele purtate de către concetățenii tăi. Astăzi SRI este controlat în totalitate de americani, iar prin SRI sunt controlate aproape toate instituțiile statului român. Deci, justiția trebuie smulsă din mâna americanilor, băi generație, pentru că statul român să poată începe lungul drum spre independență. Am citit de-a lungul timpului o mulțime de comentarii pe paginile de Facebook și pe blog în care mi se spunea că mai bine slugă la americani decât la ruși.

  Băi generație, dar tu stăpână nu știi a fi?”

  Apreciat de 2 persoane

 21. Nimic nu e complet alb, nimic nu e complet negru, doar cucuvelele sunt mov
  21 februarie 2018 Patrick André de Hillerin

  Doamna Laura Codruța Kövesi este o mare iubitoare de statistici, mai ales atunci când acestea dau bine în bilanțuri și aduc după dânsele laude, decorații și sprijin din toate părțile societății românești, dar mai ales sprijin internațional.

  Statisticile sunt bune, nu spunem nu. Mai bune decât statisticile sunt datele crude, neprelucrate, care ne arată, necosmetizat, realitatea. Cu aceste date ne încântă șefa DNA, de când a preluat funcția, pregătind terenul pentru ropotele de aplauze care, de obicei, nu se lasă așteptate.

  În urmă cu un an,

  pe 23 februarie 2017, în prezența Excelenței Sale, președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, Laura Codruța Kövesi a prezentat într-un mod triumfalist bilanțul activității DNA pe anul 2016. A fost, se pare, ultimul bilanț la care s-au putut flutura numere mari, dosare cu miile, inculpări răsunătoare, condamnări zdrobitoare. De fapt, partea aia cu condamnările nici nu mai era treaba DNA, ele depinzând de judecători. Desigur, fără niște rechizitorii bine făcute, fără o instrumentare ca la carte a cauzelor, condamnările n-ar exista. Cum nici achitările n-ar exista în lipsa unor rechizitorii prost făcute, de asemeni.
  În 2016, față de 2015, numărul achitărilor în dosarele DNA crescuse de la 7,63% la 10,5%. În doar un an. Dar asta încă nu era nimic. 30% din dosarele trimise în judecată de către DNA în 2016 se bazau pe abuzul în serviciu. Or, după decizia CCR, abuzul în serviciu, arma favorită a procurorilor după ce le-au dispărut înregistrările și rechizitoriile venite direct de la SRI, n-a mai putut fi folosită cu eficiența de altădată. Lucrul ăsta a întristat-o pe doamna Kövesi, care a și declarat, prin noiembrie anul trecut: “O simplă decizie a CCR a scos din buzunarul cetățenilor români 188 de milioane de euro. Vrem ca pe viitor să se producă astfel de pagube și să nu le investigheze nimeni pentru că modificăm abuzul în serviciu? Nu știu, asta e o întrebare la care trebuie să răspundă societatea”.

  Cele 188 de milioane de euro

  despre care vorbește cu atâta siguranță doamna Kövesi există și nu există în realitate. Astea sunt estimările procurorilor, aceiași procurori care îi puneau lui Andrei Chiliman în cârcă un prejudiciu de 600 de milioane de euro. În timp ce doamna Kövesi dă vina pe CCR pentru pierderea a 188 de milioane de euro despre care nu știm cu siguranță dacă există sau nu, Curtea de Conturi reclama anul trecut că a trimis către DNA sesizări de fraude care totalizează 7,1 miliarde de lei. Adică 1,54 miliarde de euro. Problema Curții de Conturi era și este că DNA nici măcar nu a început instrumentarea dosarelor legate de aceste fraude. Pentru că nu avea timp, ocupată fiindu-i activitatea cu acele dosare de abuz în serviciu care ar fi adus țării 188 de milioane.

  Dar, dincolo de aceste date,

  o altă statistică ar trebui să ne îngrijoreze. E vorba despre statistica pe care DNA nu a prezentat-o și nici nu o va prezenta vreodată, statistica în care apar procurorii-vedetă ai instituției, cei care au instrumentat, de-a lungul anilor, dosarele-vedetă ale instituției. Să-i luăm pe rând.

  Lucian Papici, procurorul

  care a instrumentat dosarul referendumului din 2012, dosar care a dus la condamnarea lui Liviu Dragnea, s-a retras discret din DNA, în 2015, pentru a activa la un nivel mai jos, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. La nici două luni de la retragerea prematură din DNA, Înalta Curte de Casație și Justiție încuviințează redeschiderea urmăririi penale împotriva domnului Papici în două dosare deschise în 2010, în care procurorul Papici era cercetat pentru proxenetism, trafic cu minore și spionarea propriei soții.

  Emilian Eva, procurorul

  care a instrumentat dosarul ICA, a fost condamnat, pe 17 octombrie 2017, la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită și acte de comerț incompatibile cu funcția, precum și la plata unei amenzi de 12.000 de lei pentru fals în declarații.

  Mircea Negulescu, procurorul

  care a instrumentat, în ultimii ani, o serie de dosare răsunătoare, de la Lukoil (niciodată finalizat) la dosarele lui Ghiță și Ponta, a fost exclus definitiv din magistratură și se află, alături de șeful său de la Ploiești, procurorul Lucian Onea, în mijlocul unui imens scandal, fiind acuzați de fabricare de probe, intimidarea martorilor și alte câteva mizilicuri. E drept, acuzațiile vin de la niște “penali” și “inculpați” și, poate, nu trebuie luate în serios. Cel puțin șefa DNA și președintele țării nu vor s-o facă, așa că nu vedem de ce am fi noi mai cu moț.

  Mihaela Iorga Moraru, procuroarea

  care, printre altele, a instrumentat dosarele “Trofeul calității” și “Zambaccian”, care au dus la condamnarea la închisoare a lui Adrian Năstase, a fost trimisă în judecată de chiar colegii săi din DNA, pentru favorizarea infractorului.

  Sunt doar patru cazuri de procurori

  care au mari probleme ce-i transformă, la rându-le, în penali și inculpați. Adică exact genul ăla de oameni pe care nu-i suportă Laura Codruța Kövesi și Klaus Werner Iohannis.

  Dar în DNA lucrează aproximativ 162 de procurori, deci patru procurori nu reprezintă prea mult. Ei nu sunt decât 2,46% din numărul procurorilor DNA, deci mai puțin chiar de 4%, procentul miraculos până la care și plagiatul este acceptabil.

  Și, totuși, toți acești patru procurori celebri sunt cei care au pus umărul la cele mai răsunătoare condamnări obținute de DNA. Niște procurori cu probleme mari ei înșiși au fost, ani de zile, vârfurile de lance ale instituției. Ei au instrumentat cele mai importante dosare, ei au cerut judecătorilor cele mai răsunătoare condamnări. Undeva, la nivel de imagine, e complet greșit ca cei mai aprigi luptători anticorupție să fie ei înșiși profund corupți. La nivel moral e chiar și mai greșit. Ajungi să te întrebi dacă e vorba despre justiție, până la urmă, sau despre reglări de conturi între penali.

  Și, revenind la procentul de 2,46% procurori DNA cu probleme dovedite în justiție, trebuie spus că, dintre cei 45.206 politicieni aleși din România (parlamentari, primari, consilieri locali și județeni), în 2015 aveau probleme cu legea 128. Nu toți erau condamnați, mulți fiind doar trimiși în judecată. Procentul politicienilor aleși cu probleme penale era, așadar, în 2015, de doar 0,28%. Aproape de zece ori mai mic decât cel de azi al procurorilor DNA cu probleme penale.

  Dar astea sunt calcule aproape aiuristice și statistici înșelătoare. Căci, se știe, clasa politică este coruptă în integralitate, iar DNA-ul este puritatea întruchipată.

  Apreciat de 3 persoane

 22. Model de scrisoare pentru senatorii americani

  În continuarea acțiunilor de sensibilizare internațională a dezideratului reunificării României, mai ales prin prisma Centenarului, aveți atașată forma de scrisoare a CMR (The World Romanian Council) pentru a fi adresată senatorilor americani din statele dumneavoastră.
  În această scrisoare se face referire la Rezoluția 148 depusă în Senatul American în sesiunea 102 din 28 iunie 1991 prin care se cere Senatului să recunoască dreptul Republicii Moldova și Bucovinei de Nord la reunificarea cu România..

  Sunteți rugați să puneți numele senatorului în locurile punctate și să adăugați Statul, acolo unde este cazul (i.e. The World Romanian Council – Georgia sau Illinois, etc), precum și numele dumneavoastră. Practic ar trebui să fie câte două astfel de scrisori pentru fiecare stat american (căte 2 senatori pe Stat).
  Cu cât mai multe scrisori, cu atât impactul poate fi mai mare.

  Experiența ne arată că apartenența la o organizație americană a celor care se adresează senatorilor sau congressmanilor are un impact considerabil și de aceea am pus numele dumneavoastrp ”Member / The World Romanian Council”. Sigur, puteți s-o trimiteți și în nume personal și să vă adăugați datele dumneavoastră de contact.
  O ultimă rugăminte este de a promova scrisoarea și acțiunea tuturor cunoscuților dumneavoastră rezidenți în Statele Unite,

  Apreciat de 2 persoane

 23. Țața din Pitești este chemată la „Sinteza zilei” când Gâdea primește dispoziție să murdărească imaginea cuiva și nu o poate face el că știe c-ar urma refuzuri de participare la emisiunea lui, cum i s-a întâmplat țaței.
  Aseară, 21 feb.2018, Vlad Cosma a prezentat inregistrarea audio de la sediul DNA Ploiești, când se fabrica denunțul ce V.Cosma a fost forțat să depună pentru celebrul dosar T. Blair, S. Ghiță, V.Ponta.
  Solicitată să-și expună punctul de vedere, țața dana cheța, fostă grecu, fostă fată mare la mă-sa acasă, că nu stau să-i caut numele de fată, se pornește și-și manifestă revolta față de ce a auzit că făceau procurorii, apoi face un salt acrobatic și pomenește de copii arși la Maternitatea Giulești, ca să se arunce asupra lui Vlad Cosma întrebând, cu vizibilă reținere a disprețului, cum de a semnat acea declarație. Politicos, V.Cosma i-a amintit de precedentele înregistrări prezentate și de declarațiile surorii sale, tot la A3, precum și de acuzațiile mincinoase aduse tatălui său. Țața a continuat s-o țină pe ideea ei, afirmând clar că ea n-ar fi făcut niciodată așa ceva, indiferent de consecințe. Normal, Gâdea n-a mai permis lui V. Cosma să-și mai susțină poziția și-a trecut la alți participanți la emisiune.
  Eu vreau să vă spun că am căutat și-am aflat, cu ajutorul Google, că țața dana are doi copii, fată și băiat.

  Apreciat de 2 persoane

 24. De diminecioară la televizoare mare-mare BREAKING NEWS: aoleu, săriți! Ne zice azi Tudorel despre Codruța, văleu și karaul! Eu cred că o să ne zică fix o brânză, cam cum ne-a spus și până acu’. A, da, mai era o știre despre un elev bătut la școală – capul crăpat, comă. Dar s-a revenit voinicește la Tudorel, cum revine o gospodină sfârșită după amiază la tarlaua ei de prășit, hotârâtă s-o dea gata și să nu se mai întoarcă la ea decât la tăiat păpușoiul.

  Să lăsăm la o parte „paradelile”, delațiunile false, făcăturile amatoristice, răzbunările personale din procuratură și dna, circul din fața presei, arestările familiale în bloc, hărțuirea sexuală a suspectelor, a victimelor, a elevelor aflate în excursie, a colaborării strânse și necondiționate dintre dna și judecători, a bănetului public spânzurat cu nemiluita, a ascultărilor ilegale din băi private… Știm, știm, toate astea se întâmplă cum respiri, chiar dacă mutul și crucișătoarea lui mega-extra-super decorată de străinezi nu văd și nu aud, dar să constatăm niște probleme la vedere: de când a fost Grindeanu la Bruxelles și ne-am trezit cu tehnocratul la Justiție, apoi prim miniștrii trec ca apa, Tudorel și alți executanți rămân. Pe Toader nu mai înțelegi dacă și-l asumă pseudo-pesediștii de azi – ba da, ba nu…

  Eu cred așa: banii conduc lumea și nu aleșii popoarelor.
  Orice politician în diverse funcții are (măcar) un schelet în dulap sau au neamurile lui. Dacă nu are, i se pune la bot butoiul cu miere și-l fac să lingă, după care îl cheamă la dna sau în privat și îi arată pisica. Politicianul ori execută, ori i se fabrică un dosar. Aici apare o dilemă majoră: cum să te prefaci că îți îndeplinești promisiunile electorale și să driblezi arestarea în același timp? Pui un tehnocrat la justiție și când îți convine e de-al tău, când nu – nu. Tot așa, o pui pe Olguța să „majoreze salariile” cu 25%, faci o revoluție fiscală de nu se vede om cu persoană, pui babele să declare ce pământ au dat în arendă, mărești amenzile de circulație, te scremi să inventezi o taxă nouă pentru mașini – adică le dai treabă proștilor ca să nu mai aibă timp să înțeleagă pe ce lume trăiesc și ce li se întâmplă.

  Între timp, coafura rezistă! Codruța am vrut să zic, cea care arată pisica.

  Dacă va fi propusă spre revocare, sigur n-o va revoca mutul, că el a spus că nu-i problemă, ni se năzare, ni se pare.

  Dacă prin MINUNE va fi revocată (șanse una la un miliard), în loc va fi pusă altă marionetă care o să ne facă să plângem după baschetbalistă, sau handbalistă, ce-o fi ea.

  Eu știu sigur că sunt o vită mânată spre abator. Foarte puțini sunt conștienți de asta. Sunt spălați pe creier și cred că numai Codruța ne poate scăpa de prădătorii neamului (nu că n-ar fi ei mulți prădători), chiar nu se întreabă de ce nu mai pot întinde banii ca să acopere facturile la utilități și se ucid la cozi pentru tigăi la ofertă sau portocale semi stricate vândute la căldare. Facebook-ul îi conduce, îi cheamă la luptă ca morile de vânt pe Don Quijote, copiii belesc ochii în telefoane și alte monitoare – numai au șansă la o identitate națională, la a căpăta conștiința unui destin comun cu a stirpei, părinții nu pot dormi noaptea de grija ratelor nestatornice sau a recuperatorilor care au dreptul să ia casele tuturor neamurilor pentru doi bani împrumutați, guvernul face paradă cu vorbe goale, Dăncilă ieri ne-a explicat despre „dimensiunea europeană” pe care dorește să i-o confere acestei guvernări… bla, bla, bla… O dimensiune locală, românească, națională – pe când?

  Între timp, în țările din occident iau avânt partidele ultranaționaliste și n-o spun peiorativ, ci realist. Ele trebuie să fie ultra, pentru că e greu să te lupți doar cu spiritul contra banilor care spală creierele din fotoliu. Este necesară o atitudine radicală pentru a restabili echilibrul. Dacă mă întrebați pe mine, vă spun că nu se va restabili nimic nici în Franța, nici în UK, cu tot cu brexitul lor. Și asta pentru că cei care înțeleg problema cu adevărat nu văd soluții, iar mișcarea este propulsată de amatori neștiutori și entuziaști.

  Ar fi ceva de observat: NOI NU AVEM un asemenea partid, o asemenea mișcare naționalistă. Dar avem USR cu chichirese, cu adormiți, nehaliți, nespălați, Clotilde și alte specii de târâtoare bine plătite și spălate pe creier cu mult clor. Ana Birchall este infiltrată în PSD și n-o dă jos nici o prăvălire de guvern.

  Deci, eu cred că va rezista coafura și de data asta fără probleme.

  Apreciat de 2 persoane

 25. De ce, Preafericitule?
  20 februarie 2018 Mircea Dinescu
  Să nu vă mire dacă mîine-poimîine haita ortodoxiștilor subnutriți cultural, ieșită parcă de sub sutana mucezită a tătucului lor vitreg numit Savonarola spre a arunca anatema asupra comediei tragice semnată de mica Ivana d’Arc a cinematografiei române, de origine sîrbo-valahă, se va oțărî cu pioșenia-i patriotardă și vulgărică împotriva Sfîntului Duh, văzut ca un gigolo infiltrat în casa dulgherului Iosif și a sfioasei sale soții.

  Imaculata concepțiune, întrupată din metafizicul ménage à trois care tulbură de două mii de ani omenirea, n-ar trebui să fie pe gustul acestor activiști ai corectitudinii sexuale, ce susțin că-i musai să stai călare pe o muiere dacă vrei să te numești creștin adevărat.

  Ce ne facem, fetelor, cu sfinții apostoli, care s-au ținut, ca băieții, de mînă și nu prea și-au întemeiat familii corespunzătoare?

  O să le dăm cu Manualul bunului ortodox la mir?

  Și de ce oare înaltele fețe bisericești, care au absolvit Academia lui Onan și și-au luat doctoratul la Sodoma, se joacă de-a păpușarii, trăgînd cu cinism de sforile încurcate în mințile junilor teroriști ortodocși, săraci cu duhul și de bună seamă cam nefericiți?

  De ce, Preafericitule?

  Dacă premierul a fost chemat să dea socoteală (de unde, că e femeie ?! ) pentru că şi-a permis să vă facă autişti pe unii dintre voi , de care-i plin pe aici, iudeo-bălosul ăsta de Dinescu ar trebui să dea şi el socoteală, (dar ce să vezi, n-are nici el belitul, nimic de arătat !) pentru voma asta pretins literară ! Pentru care ar trebui îngropat în scuipaţi şi pus să plătească măcar câte un euro tuturor creştin ortodocşilor pe care şi-a permis, sau mai bine zis, i s-a permis, să-i jignească în mod grotesc şi demenţial gunoiul ăsta alogen, ivit în acel decembrie însângerat de lovitura de stat, din smârcurile bolşevice , la fel de mizerabil ca şi predecesorii săi sosiţi pe tancurile sovietice pentru a implementa comunismul în România !
  P.S.
  Şi când te gândeşti că unul ca ăsta este plătit cu bani grei, la postul naţional de televiziune, din taxele românilor ( peste 87 % creştin-ortodocşi !) , câte 10.000 de Euro pe emisiune , 40.000 pe lună pentru a lua la mişteaux neamul românesc,, iar nouă nu ne pasă de asta, înseamnă că ne merităm soarta !

  Apreciat de 2 persoane

 26. Văd că se păstrează o tăcere suspectă privind BDR…. Să nu convină multora dintre cei care au făcut pactul cu străinii ?! :
  O nouă bancă de stat în România. Senatul a aprobat înfiinţarea BDR, cu capital de 1 miliard de lei .
  Publicat acum 19 ore miercuri, 21.02.2018

  Înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Băncii de Dezvoltare a României a fost adoptată, miercuri, de Senat. Iniţiativa aparţine parlamentarilor PSD şi ALDE.

  Propunerea legislativă a trecut de Senat cu 66 de voturi „pentru”, 2 abţineri şi 18 „împotrivă”. Va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

  Iniţiat încă din noiembrie 2015, proiectul de înfiinţare a Băncii de Dezvoltare este semnat de 184 de senatori şi deputaţi PSD şi ALDE, iar primul semnatar este Liviu Dragnea.

  Caracterul de urgență al înființării noii bănci, în opinia inițiatorilor, este dat de existența unui „risc major al pierderii unor finanțări nerambursabile cauzate de lipsa cofinanțării”.

  Impactul financiar asupra bugetului de stat constă în asigurarea capitalului de stat inițial în cuantum de 1 miliard de lei, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

  Banca va avea sediul central la Bucureşti. La ora actuală, statul este acţionar majoritar doar la CEC Bank şi la Eximbank.

  „Pe fondul unei lipse acute de finanţare extra-bugetară, se impune necesitatea înfiinţării unei instituţii a cărei activitate să constea în realizarea deopotrivă pentru persoane fizice şi juridice legal constituite de finanţări, cofinanţări, refinanţări, garantări sau alte operaţiuni bancare, asigurări şi reasigurări destinate să asigure dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea autorităţilor de interes public, dezvoltarea regională, susţinerea activităţilor de cercetare-dezvoltare, protecţia mediului înconjurător şi susţinerea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în concordanţă cu politica asumată prin programul de guvernare„, mai spun inițiatorii legii.

  Proiectul de lege prevede că se înfiinţează Banca de Dezvoltare a României (BDR – SA), ca entitate juridică autonomă şi independentă capabilă să încheie orice tip de contracte în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale, poate participa la achiziţii publice şi poate deţine sau înstrăina orice bunuri în acord cu obiectul sau de activitate.

  „Obiectivul Băncii este de a sprijini antreprenoriatul şi dezvoltarea socio-economică a României prin promovarea investiţiilor şi asigurarea finanţării, prin derularea de servicii financiare şi de consultanţă, şi prin emiterea de titluri de valoare şi strângerea de fonduri sau de capital în scopul susţinerii acestor servicii. În desfăşurarea activităţilor sale, Banca acordă o atenţie deosebită nevoilor IMM, prin măsurile de Ajutor de Stat (…) şi marilor proiecte de infrastructură”, se arată în proiect.

  De asemenea, BDR „va putea acorda împrumuturi directe cu condiţia să nu excludă finanţarea viabilă din partea băncilor comerciale, a investitorilor privaţi şi a altor intermediari financiari privaţi şi va putea să ofere finanţare în condiţiile pieţei şi să obţină rentabilitate echivalentă cu cea obţinută pe piaţă pe repere comparabile, cu condiţia ca, în desfăşurarea unei astfel de activităţi nesusţinute prin ajutor de stat, să nu concureze cu furnizorii comerciali, ci să remedieze deficitul sau eşecurile infrastructurii financiare”, se arată în textul actului normativ adoptat de Senat.

  Instituţia ar urma să fie condusă de un consiliu de administraţie format din 7 membri: preşedinte şi patru directori, persoane cu înaltă competenţă în sectorul economic, financiar şi bancar, numiţi de ministrul Finanţelor Publice, doi directori independenţi din sectorul non-guvernamental, numiţi de Ministrul Finanţelor Publice, la recomandarea Consiliului de Dezvoltare Economică şi Socială şi care nu fac parte din acesta.

  Potrivit actului normativ, calitatea de preşedinte sau director al BDR este incompatibilă cu calitatea de parlamentar, funcţionar public, director sau funcţionar în cadrul altei instituţii de creditare. În plenul Senatului a fost adoptat amendamentul senatorului USR Nicoleta Ramona Dinu, care prevedea că şi calitatea de membru al vreunui partid politic e incompatibilă cu calitatea de preşedinte sau director al BDR, amendament respins iniţial de Comisia de buget.

  Apreciat de 1 persoană

 27. Pe langa schimbarea lui Kovesi , raportul d-lui Toader ar trebui sa prevada sanctuini si pentru cei care o protejeaza pe d-na Kovesi ( taica Lazar si Horodniceanu ) si pentru beneficiarul ticalosiilor facute de aceasta ( Iohannis ) . Si deasemenea , schimbarea din temelii a CSM care este incapabil sa se curate de ticalosi , ba mai mult ii acopera pe acestia .

  Chiar daca Iohannis nu o va schimba pe abuznica de Kovesi , un raport negativ al ministrului justitiei va fi o piatra de moara pentru viitoarea cariera a acestei individe . Sa stie toata lumea ce mizerii a facut …

  Apreciază

 28. Domnul Nastase este precaut, domnul Nastase sta in expectativa, in asteptarea ,,marii decizii” pe care politicienii si-o doresc cu ardoarte din partea unui tehnocrat.
  Nu prea inteleg de ce se teme Liviu Dragnea si se retrage tactic in spatele lui ,,noi, politicienii, nu ne amestecam in Justitie”. Asa a facut de fiecare data cand a dat de greu, incepand cu Ordonanta 13, despre care am spus (o spun si acum) ca NU TREBUIA RETRASA, INAINTE DE DECIZIA CCR PRIVIND FONDUL.
  Dar procurorii au dreptul sa se implice grosolan (adica cu picioarele) in sfera de atributiuni proprii Parlamentului si Executivului, formate, prin definitie, din politicieni ?
  M-as distra teribil daca Tudorel Toader l-ar lasa pe Dragnea cu ochii-n soare si cu castana fierbinte mare cat o minge de baschet, iar el, ministrul Justitiei, sa-si anunte demisia din guvern, daca ceea ce va spune, astazi, nu va fi pe placul CEX-ului. Adica domnului Dragnea.
  Este interesant, amuzant, chiar merita atata strufocare, stimati colegi ? Viata este scurta, depinde si de noi sa ne-o facem mai agreabila.. In primul rand, cred ca ar trebui sa renuntam la incrancenarea care este numitorul comun al tuturor blogurilor, indiferent de coloratura, sex, varsta, etc. si sa constatam si noi (asa cum a facut-o seful Comisiei Europene) ca detinem, totusi, un record: Cel mai mare numar de premieri ai aceluiasi partid intr-un ciclu electoral.

  Daca vreti si ceva serios, atunci tineti minte ce va spun:
  Nu se va rezolva nimic pe fond in Romania, DACA nu vom fi in stare sa ne punem la punct partenerii strategici, aparandu-ne implicit interesul national, asa cum (bine) fac ungurii si polonezii. Restul vine aproape de la sine. Este nevoie, in prealabil, de cateva ingrediente: Voință, putirință reala (nu mimata la televizor de papusi din pasivul de partid ghidonate prin telefonul mobil) si reprofesionalizare institutională.
  Banal, ce mai…..

  Apreciază

 29. Un raport INCOMPLET prezentat de dl. Toader . Acesta trebuia sa prezinte tabloul complet din justitie si sa propuna si sanctionarea celor care o sprijina fatis pe Kovesi ( taica Lazar si Horodniceanu ) , incapacitatea CSM de a se autocurata cat si beneficiarul ticalosiilor ei ( Iohannis ) .

  Oricum , raportul releva o sefa de parchet incapabila sa inteleaga si sa gandeasca democratic si o persoana cu grave probleme profesionale si de character .

  PSD-ul trebuie sa mearga pana la capat chiar daca asta ar insemna suspendarea balamutului de la Cotroceni sau desfiintarea DNA-ului !

  Apreciat de 1 persoană

 30. La nici un minut de la anunţul de revocare a Laurei Kovesu a apărut şi comunicatul preşedinţiei !
  Noroc că nu-i scris de el comunicatul, că se făcea de râs definitiv ! Cum să spui că un asemenea magistral raportul a fost lipsit de claritate ?! A ! Faptul că Tolontan şi o Ionelă de la Realitatea vociferau permanent, ca nişte veritabili #rezistenţi lipsiţi de bun simţ, e adevărat că a afectat discursul ministrului, care a fost fost deseori bruiat de vociferările penibile şi disperate a celor doi, dar raportul a fost de o claritate excepţională !
  P.S.
  O asociere pe faţă cu de-acum devoalata şefă a DNA-ului ar însemna dacă nu suspendarea lui Johannis, măcar certitudinea că nu va mai pupa un alt mandat !
  Mergând mai departe şi cerbicia străinilor în a interveni brutal în această complicată speţa, va lămuri complet poporul român cu cine are de-a face !
  Şi nu cred că vor risca, nici unul, nici alţii !

  Apreciază

  • Este un adevărat spectacol să vezi cum se dau huţa în el cei de la Realitatea, în frunte cu Rareş Bogdan , mai penibil ca niciodată, mai insolent şi bădăran ca niciodată ( cum să afirmi că ministrul justiţiei este de dus la Socola ?! ) ! Dar frica de insolvenţă este cumplit de mare şi pentru asta Guşă şi ai lui rup lanţul ! Urmăriţi-i ! Şi nu faceţi niciodată ca ei ! A fi om e lucru mare, chiar a nu avea cu ce-ţi plăti sALARIAŢII, NU-I DE MIRARE, DAR CE FAC NIŞTE

   Apreciat de 1 persoană

 31. NEFERTITA ROMÂNEASCĂ LA RAPORT

  Ce ne facem… ce ne facem… Nefertiti, cum ar spune Cristian Tudor Popescu
  („…Nefertiti. De ce?! Pentru că m-a impresionat… Domnule, a stat o oră și jumătate la Digi24, pe scaun, în poziția faraoancei Nefertiti : cu mâinile pe genunchi, dreaptă, nemișcată, stone face – nicio expresie -, și a răspuns ca un mecanism…” (AVOCATURA.com) tocmai a luat un RAPORT în freză… Bine, eu nu sunt naivă, mai e mult până departe, dar câteodată e reconfortant să vezi că împăratul cu breton, de doi metri înălțime și cu numărul 46 la pantofi, e GOL!!! A căzut și frunzulița de viță… Așa că nud non-artistic se cheamă dânsa în momentul de față.

  Sigur, fiind maturi și inteligenți, noi știm că acum vine partea de FLUX din maree … Că doar nu putem să stăm liniștiți pe cearceaf , cu abdomenul la soare, gândindu-ne tandru: „Oare ce decizie va lua Klaus ? ”ci trebuie să ne tragem din calea valului și să ne luăm și șlapii din cărare deoarece acțiunea „…Codruța , nu ne părăsi”… „DNA , te iubim! ”… „Codruța , nu ceda !”… „Jos Tudorel Toader !” se află în plină desfășurare! În Piața Victoriei , ca de obicei!

  Dar asta e „mareea mică” … în schimb „mareea dodoloață ” face ravagii în spațiul public. Iată:

  Dacian Cioloș ( fost „premierul meu”- adică …un băiat) : „…Prin propunerea de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, ministrul Justiţiei dovedeşte încă o dată că este doar un instrument servil al subordonării politice a sistemului judiciar.”

  Klaus Iohannis ( „mai prost decât Farfuridi și mai canalie decât Cațavencu!”… n-am zis eu, Caragiale a zis… sau nu era vorba despre Klaus? nu mai știu… ) : „Astăzi, am avut parte de o prezentare LIPSITĂ DE CLARITATE a raportului privind activitatea conducerii DNA, făcută de ministrul Justiției. Mi-am exprimat în repetate rânduri opinia că Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, poziție pe care o mențin.”

  Horațius Dumbravă ( un muschetar la curtea regelui Danileț) :„Aşa este: ce face domnia sa acum reprezintă istorie. Negativă, cel puţin la prima vedere. Vai, funcţia de ministru nu e un pandantiv pentru o carieră, mai ales cea de ministru al Justiţiei…”

  Raluca Prună (o ministră, acolo, și ea) : „Nu am văzut niciun fel de act instituţional, nu am văzut un raport al Inspecţiei Judiciare. Şi, în fine, termin spunând că sunt decepţionată că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, reacţionează în mod evident la o presiune politică mare, care se exercită asupra domniei sale şi ca să dea satisfacţie face asemenea motive publice. Dar, să aşteptăm să vedem şi actul de revocare pentru că îmi imaginez că în scrisoarea către preşedinte va trebui să întemeieze pe un motiv legal şi până acum eu nu am văzut acest motiv”

  Rareș Bogdan ( un cetățean trist, poetic, multilateral cravățit) : „ROMÂNIA moare puțin câte puțin………Politicul, cu o încredere de sub 10% cotropește celelalte puteri. Și uite așa cade o țară de pe hartă…… Turcia, Belarus scrie pe noi. (Nici macar Ungaria sau Polonia!) Nu e în regulă ce se întâmplă cu țara asta! Azi e DNA, maine e SPP, poimâine Parchetul General, apoi SRI și apoi presa liberă și după asta ….izolat sau suspendat Președintele. Și GATA. S-a incheiat. Românie plai cu foi……dar și cu boi! P.S. Clar că Gargamel ăsta ar trebui să aibă un loc rezervat la Socola….. omul e cevaaaaa!??”

  Dan Barna ( adică un USR la fel de tembel, dar fără Nicușor Dan) :„Acțiunile ministrului Toader sunt o dovadă de atentat la independența sistemului judiciar din România și cerem să fie sancționate( !!! n.n.). Prin această poziție, constatăm încă o dată că USR este singurul partid din România care se luptă pentru o justiție independentă (n.n.!!!) ”.

  Cristian Tudor Popescu (cyborgel, cyborg drăguț / ninge peste tine) : „…Am văzut un act de justiţie în România, un cetăţean, Kovesi, a fost acuzat, judecat şi condamnat de către o singură persoană, un act de justiţie făcut în faţa întregului popor.
  El nu a chemat-o nici măcar la el la cabinet,( oooo!!!! n.n.) să-şi facă apărările ca orice cetăţean care are dreptul să se apere, a venit şi a debitat toate chestiile astea.
  Nu a fost un raport de evaluare, tot ce a făcut a fost revista presei, a adunat tot ce s-a văzut la tv şi a venit să spună că o revocă…”

  Am plâns de s-a scuturat cămașa pe mine . Cel mai mult am plâns la declarația lui CTP… el mereu bagă așa, o chestie gingașă, ca un buchețel de viorele, în hazna… mă emoționează gestul ăsta al lui cu buchețelul…

  P.S. De ceea ce-a zis Klaus nu m-am mirat… practic, dânsul a zis că NU PRICEPE. Păi ce, v-am zis eu altceva vreodată?

  Apreciat de 3 persoane

  • Motane, se înțelege că ori ești de rea credință ori ai ceva probleme cu sănătatea neuronilor, care, în oricare variantă, se dovedesc cam puțini. Se pare că numai referirile la încălcarea Constituției depășesc nivelul dumitale de percepție.

   Apreciază

 32. N-am ascultat decât discuțiile celor pro Corduța și pro DNA, din care am înțeles așa: Înregistrările cu Corduța la ședința în care dumneaei îi ceartă pe porcurori că nu inculpă nume grele, sunt falsificate.
  Înregistrările cu porcurorii DNA Ploiești sunt falsificate. Toți porcurorii sunt corecți.
  Cei care au dat înregistrările la TV-urile penalilor sunt deja condamnați de cei care discutau la TV-urile nepenalilor, deci cinstiților, și de Opinie, așadar vor fi condamnați și de judecători.
  Un cetățean cercetat, inculpat, în curs de judecare și chiar condamnat nu poate să spună adevărul. Numai un cetățean necercetat, neinculpat, nejudecat și necondamnat poate să spună adevărul.
  Corduța și DNA n-au încălcat Constituția, n-au vânat demnitari și au lucrat dosarele în ordinea înregistrării plângerilor.
  Un demnitar nu trebuie să se prezinte la o comisie parlamentară.
  Cei care îi acuză pe porcurori țin cu cei acuzați de porcurori.
  Așadar, având în vedere că Corduța și DNA lucrează legal, foarte bine și foarte corect, ei trebuie să continue s-o facă.
  Să continue, zic, și să vedem ce-o să fie dacă o să avem din ce în ce mai mulți condamnați la hectar! Presupun că, în acest caz, vom trăi din ce în ce mai bine.

  Apreciat de 1 persoană

 33. Motanul Incaltat si Opozitia

  Corect, motane:
  ,, „Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor – legislativa, executiva si judecatoreasca – in cadrul democratiei constitutionale”.

  Sper ca Presedintele sa-si inteleaga bine rolul si sa apere democratia si sa vegheze la respectarea Constitutiei.”

  Da, dar din pacate, nu exista o interpretare universal valabila, in Romania, asupra formularilor de mai sus, aparent axiomatice.

  Eu, de exemplu, inteleg ca procurorii nu au dreptul constitutional sa influenteze prin dosare, decapitari si santaj activitatea Executivului si Legislativului, iar Presedintele trebuie sa medieze cu impartialitate intre institutiile statului.

  D-ta, in schimb, intelegi cu totul altceva, adica, ceva in genul:
  Pentru a contracara puterea majoritatii parlamentare (pe care aceasta a primit-o de la CETATENI, daca, cumva, tinzi sa uiti aceasta axioma politica fundamantala a democratiei), Presedintele, care a fost sustinut de fortele Dreptei , are obligatia si legitimitatea (fata de sustinatorii sai) sa utilizeze toate mijloacele derivate din prerogativele sale pentru a apara ,,instrumentul politic” numit DNA, singurul mod prin care dreapta poate echilibra balanta esichierului politic, in conditiile in care romanii nu se inghesuie sa-i acorde votul.
  Practic, in lunga dumitale pledoarie, nu faci altceva decat sa devoalezi adevarul cunoscut deja de unii dintre noi ca DNA este echivalentul modern al politiei politice, iar aceasta realitate istorica este o normalitate in democratia dreptei (sic!).
  Poate ca v-as acorda circumstante atenuante daca as vedea ca aveti un proiect coerent de tara, pe termen lung, bun pentru romani, bun pentru Romania, ca tara independenta, suverana si indivizibila, MAI ALES ca vine Centenarul.
  Nu aveti. In schimb, nivelul de penibil la care ati ajuns tinde sa depaseasca orbita planetei Marte.

  Sincer, m-as bucura ca Ludovic Orban sa primeasca o pedeapsa, fie si cu suspendare. Vorba lui Tudorel Toader (extrem de lucid, profesionist, ne-politic/tehnocrat si responsabil in argumentatia sa):
  ,,NU DORESC NIMANUI SA AJUNGA VICTIMA UNEI ERORI JUDICIARE. CU SIGURANTA MODUL SAU DE A RATIONA SA VA SCHIMBA FUNDAMENTAL.”

  Este trist, foarte trist, motane sa constat in ce hal ati ajuns…..nu va spuneam ca Romania a fost infectata de basism in cea mai intima fibra genetica a sa ? Nu conteaza la voi tonele de carti citite, masteratele, doctoratele, scolile inalte ale Vestului, daca pana si Liiceanu, sau Cartarescu, au ajuns sa vada in marinarul amarat Traian Basescu un iluminat providential.
  Cred ca voi, cei de dreapta, ca veti constitui adevarate studii de caz pentru posteritatea de peste 100 de ani.
  Sper ca atunci, sistemul neo-nazist centrat pe noul Gestapo numit DNA sa nu mai existe.

  ps
  NU, ESTI IN EROARE, IN NICI UN CAZ DEZBATERILE SI CONTROVERSELE LEGATE DE DNA NU ESTOMPEAZA GRAVELE ERORI DE GUVERNARE ALE PSD.
  Eu, cel putin, cred ca am demonstrat suficient ca nu trec cu vederea bulversarea Codului Fiscal de catre neispravitii Valcov, Dragnea si marionetele lor de la Palatul Victoria.

  Dar una-i una, LCK este cu totul Alta….bateți-o-n cuie, prieteni dreptaci, pe vecie. Chiar si postmortem. De ce doar rusii sa aiba un Masoleu si un idol cerat ?
  Nu uitati sa construiti o racla dubla. Sa incapa in ea si Traian Basescu. Macar atat sa ramana ceva ,,romanesc” din aceasta tara, dupa ce ,,integrarea” Romaniei va deveni ireversibila ?

  …In plus, NU INTELEG DE CE VA TEMETI , din moment ce marea majoritate a procurorilor plasati in posturi strategice din CSM, ICCJ, Parchetul General, DNA, etc, este alcatuita din clone al doamnei Laura Codruta Kovesi, beneficiind totodata si de protectia personala a domnului Augustin Lazar (clona number 1) ?

  Apreciat de 1 persoană

 34. Mircea Popescu

  Cand vorbiti despre ,,sensibilizare internațională a dezideratului reunificării României” sper ca aveti in vedere TOATE fostele provincii istorice ale Romaniei Mari.
  Sau, mai bine, postati un link catre o harta virtuala, asa cum vedeti dvs ca ar trebui sa arate Noua Romanie.

  Apreciază

 35. Cred ca raportul d-lui Toader s-ar asorta de minune cu o mica manifestatie ( de cateva mii de oameni ) in fata DNA-ului , cu sloganurile aferente si cu ceva vuvuzele .
  Asa , cateva zile , pana isi da seama Cruduta ca trebuie sa plece …

  Apreciat de 1 persoană

 36. Nu-i Orban Viktor cine vrea !
  Le Figaro isi trimite un corespondent la Budapesta , chipurile pentru ” o ancheta in inima sistemului Orban ” .
  Va asteptati la lacrimi si sange , nu , ceva in genul reportajelor acelorasi despre Romania ?
  E ce credeam eu inainte de a citi ” ancheta ” .
  Nici vorba .
  Articolul miroase a corespondent Le Figaro gazduit de cine trebuie in hoteluri budapestane 5 stele , restaurante de lux , Insula Margareta etc .
  Se incepe cu ” ziarele care il asteapta pe Orban pe bancheta de piele a microbuzului care il duce la guvern ” – Orban incepe cu ” Magyar Nemzet ” .
  Ni se spune ca Orban ar fi jucat la Videoton Szekesfervar , ” spaima lui Manchester United si Real Madrid ” .
  Se trece la Orban in direct la TV cerand ” plecarea imediata a armatei sovietice ” – in 1989 .
  Articolul este in aceeasi nota – Orban sportivul , dinamicul , care are parerile lui , admirat si aplaudat de Merkel , admirat de colegi , foto cu Orban la tribuna cu drapele ungare in spate peste tot samd samd .
  O infima aluzie la ” sistemul lui Orban ” si ” coruptie ” fara nimic clar .
  In concluzie – nimic in comun cu un articol chipurile critic , cu o ” ancheta ” .
  Nimic in comun cu reportajele acelorasi ziaristi depre tara noastra , scrise intotdeauna cu vitriol .

  Apreciază

 37. Lupta asta pentru Justitie e eterna. Horia, Closca si Crisan au avut o Rascoala, dar de fapt a fost o mini
  Revolutie, pentru ca ei au avansat o ideologie a egalitatii si dreptatii, anume ca si boierii sa plateasca aceleasi dari. Clar, boierii faceau „evaziune fiscala”, ca si boierii de azi, stapinii de mosii pe unde lucram noi, „oamenii liberi”.

  Desi, noi, razeshii, am vrea un stat de drept, ni se prezinta insa o situatie a unui stat nedrept, paralel cu ceea ce inseamna Justitie. Si desi, noi, razeshii, am vrea sa avem si noi o Justitie ca in Germania, Germania (si Olanda, si altele) ne spun ca, nu, noi avem nevoie tot de o justitie stalinist-macovista, iar Presedintele tarii, nu vede nici o problema ca procuratura sa incalce Constitutia, conform deciziilor CCR. Si care ar fi atunci „motivele temeinice”? Trebuie sa executam public pe cineva ca sa existe „motive temeinice”? Nu trebuie sa fi prea destept sa realizezi ca, de fapt, „coalitia penalilor”, sau a celor din „statul paralel”, se apara intre ei penibil. Lazar, de, exemplu, s-a ante-pronuntat iniante ca Toader sa isi faca exposeul, si a cazut in ridicol, dar aratind solidaritate cu „celula” lui de stat. Si Presedintele a parut ridicol, ilogic si ca nu are nimic in comun nici cu fizica si nic cu regulile universal valabile despre bunul simt.

  Eu nu am nimic cu „Doamna Cu Catushele”, nu sunt „penal”, decit daca „penali” sunt si cei folosesc penitzele virtuale. Dar daca s-ar fi intimplat ce se intimpla in Romania in SUA sau Canada, cu siguranta ca putea fi si un elefant Procuror Sef, ca il trageau de trompa afara. Si nici nu vreau sa se opreasca lupta anti-coruptie, sau sa ii ocoleasca pe poiticieni. Asta e un alt discurs de agitprop, agitatorii cu propaganda fascista. Sa ii „inhatze” pe toti hotii, dar sa o faca conform legii, si nu conform unei agende obscure, cu dosare preferentiale, sau cu probe fabricate.

  Pare ca PSD-ALDE vor cistiga mai multa simpatie, iar cealalta parte sa piarda, pentru ca discursul lor nu se situeaza in cadrul democratic vestic. Vin alegerile in 2019, si in acest moment pare ca Presedintele pierde indiferent ce face. Daca nu o revoca, ramine prizonier in „statul paralel”. Daca o revoca, va fi un succes al puterii.

  Eu insa nu accept propaganda userist-penedelista care spune ca Romania ar fi o „tara de hoti” si condusa de „hoti”. Sa nu uitam cit de usor se fac azi dosare. Inteleg ca se folosesc insa, in mod murdar, de aceasta propaganda, pentru a accede la butoane. Din pacate, in alte domenii, educatie, sanatate, economie, niente, opozitia e muta. Nu ca cei de la putere ar da dovada de mare experienta…

  Sunt insa trist sa asist neputincios la acest dezolant peisaj cu cadavre pe cimpul de lupta, cu corbi zburind deasupra in cerul cenusiu, si o Doamna cu Coasa inca ocupata, intr-un an pe care l-am vrea al victoriei neamului unit. Iatoria asta va consemna! Ca la momentul centenarului, poporul roman a fost in razboi cu el insusi, si mai dezbinat ca niciodata, chiar de la virf.

  Apreciază

 38. Nefertiti? Nefertiti? ! Chiar asa Nefertiti? !!!

  O varianata zice cea cunoscuta ca Nefertiti era o printesa hotoita pe numele ei Tadehupa si ca castoia era una politica. Ca a ajuns la palat ointr-o corabie. Ceva zvonuir o precedasera.. Si candf Tadehupa a cobirat de pe corabie toti au lovit din palme excalamand Nefer-Negeru-Negertiti ! Nefer-Neferu-Negertiti !
  Si asa i-a ramas numele inscirs in piatra templelor si stelelor :
  Frumoasa este frumusetea Frumoasei care iata vine!!!

  Aun trecut milenii .. imperii s-ua ridicat si prabusit , popare au disparut. limbi s-auam mestcat si uitat, religii au murit si s-au nascut si … uitarea a acopeot numele celei mai frumoase… Insa la 6 un neamt pe n numele lui Ludwig Borchardt (a nu s e confunda cu Hugo armurierul ) sapa in Egipt in locul numit in araba, de peste un, mileniu Tell el-Amarna CAND la 6 decmbrie 1912 da norocu peste neamt. A fits scoas la lumina butsu unei femei. Dar ce femeie!!!
  Foarete rapid bustul devine celebru in lume. Piesa celebra ptr arta antica egipteana si … mpderna azi inca model de frumustete feminina si elegnata

  Cu adevarat Nefer-Neferu-Nefertiti !!!

  Codruta ?!

  Poa daca vreti asemnari cu anticvhitatea .. poate sa zicem Medeea ..

  Apreciază

 39. Culmea, Presedintele PNL, „penalul” Ludovic Orban – penal pentru ca se plimba pe la Judecatorii, cu o sentina „usurata” recent (semn ca trebuie sa ridice glasciorul) – acuza puterea PSD-ALDE, alaturi de Presedinte, de Macovei, si de toti arhitectii acestui sistem strimb de Justitie (confirmat si de CCR), ca sunt „penali”. Chiar ca in zicerea ‘hotul stringa „Hooootii!. Ce forta morala are orice demers PNL de a o apara pe doamna Kovesi, cind Presedintele partidului a fost condamnat, cu o pedeapsa azi mai mica, foarte posibil entru ca are de muncit sa o apere pe acuzatoarea Sefa? Poate in final chiar scapa de pedeapsa daca isi arata alegiantzele fata de cei care il acuza,de procurorii DNA. Curat murdar, Coane Fanica!

  Apreciază

 40. Aseara la RomaniaTV l-am ascultat pe purtatorul de cuvant al pSD care se intreba RETORIC de ce o apara taica Lazar pe Kovesi si ca nu intelege acest lucru .
  Despre NAIVITATEA si lipsa de informare a unor lideri Psd eu am mai scris de-a lungul timpului dar vad ca lucrurile se cronicizeaza in cel mai mare partid din Romania care nu prea intelege de unde si cum i se trag multe din necazuri .
  Eu nu sunt implicat deloc in politica dar este de notorietate informatia ca taica Lazar a fost prieten cu tatal lui Kovesi , ca regia pentru eliminarea lui Nitu a fost facuta tocmai ca sa-l inscauneze pe Lazar , ca Lazar a fost ales de Kovesi ( via Pruna ) ca sa-i asigure spatele si ca cei doi ( impreuna cu comisarul acela arestat la Alba Iulia ) au colaborat de foarte mult timp la Diicot Alba si au avut aceleasi practici sinistre . Vezi abuzurile din dosarele Hidra , Aurul dacic , etc unde au arestat sute de oameni nevinovati si au acuzat fara probe tot felul de politicieni .
  La aceeasi categorie intra si vicepremierul Paul Stanescu care a numit un domn in functia de consilier personal declarand ca-l stie pe acesta de 20 de ani dar ca nu stie cu ce se ocupa acesta .

  https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/politic/noul-consilier-personal-al-vicepremierului-paul-stanescu-fost-bodyguard-al-lui-nicu-gheara-650948.html

  Frumos gestul d-ului Paul Stanescu de a-i intinde o mana acelui consilier . Mai ales ca consilierul respectiv este un tip foarte , foarte , foarte ghinionist ! Cica , toti cei pe care i-a slujit inainte de d-ul Stanescu ( Nicu Gheara , Cristi Borcea , Gigi Netoiu , Sorin Oprescu , etc.) au ajuns pe fuga sau la puscarie . Asta da ghinion !

  Apreciază

 41. https://www.dcnews.ro/dumitru-coarna-corneliu-riegler-replicile-zilei-imi-aduce-aminte-de-procurorul-negulescu-bonus-plangere-penala_581233.html

  Afirmatiile si actiunile acestui JEG INFECT numit Dumitru Coarna arata de fapt FALIMENTUL CLASEI POLITICE DIN ROMANIA , lipsa de autoritate a politicienilor si faptul ca Romania a ajuns un adevarat stat politienesc in care structurile de forta te pot sfida , batjocori , umili si chiar distruge pentru ca nu sunt trase la raspundere de NIMENI !
  Nici nu-i de mirare cu un asa ministru de interne …

  Nu inteleg cum cei de la Antena 3 si Romania tv il invita zilnic pe acest JEG INFECT sa-si verse balele in capul cetatenilor , sa faca politica , sa ne spuna ce saraci sunt politistii si sa-si dea masura tupeului .

  M##ie ba Coarna ! Du-te-n mor%&& ma-$&& !

  P.S. La fel si pentru Godina sau bizonul de mai jos

  https://www.cotidianul.ro/berbeceanu-atac-dur-la-dragnea/

  Apreciază

 42. Incredibil ce asemănare cu tot ce s-a întâmplat, se întâmplă şi se va întâmpla în România, dacă vom continua să dormim pe noi ! Cele ce urmează să se întâmple cu suspendarea Codruţei, vor arăta întocmai spre ce ne îndreptăm :
  o Yugo/iudeos(c)lavizare, sau o polonizare , sau o ungarizare, ca să nu zic maghiarizare… ! 😉

  „Războiul împotriva Iugoslaviei, fază finală a planului de dezmembrare în vederea colonizării Balcanilor – Războiul din Ucraina a început în Iugoslavia (2)

  Războiul din Ucraina a început în Iugoslavia. Atacarea acesteia pentru ruperea Kosovo a fost o agresiune criminală atât după legislația internațională cât și după cea americană Războiul din Ucraina a început în Iugoslavia. Atacarea acesteia pentru ruperea Kosovo a fost o agresiune criminală atât după legislația internațională cât și după cea americană
  Fost agent CIA: Occidentul a plătit politicieni pentru a întreține URA și a declanșa războiul din Iugoslavia. Mesaj pentru Balcani:. Mesaj pentru Balcani: „Cei care au incitat la război, acum dețin companiile care vă exploatează resursele. Au făcut SCLAVI din voi”
  MAREA IPOCRIZIE OCCIDENTALĂ: Franța, 53 de atacuri pe zi împotriva Iugoslaviei. Doar șase împotriva ISIS!
  Plan, care este foarte aproape de finalizare: Croația, Slovenia, Bosnia, Macedonia și Muntenegru sunt deja colonii ascultătoare ale SUA. Date fiind negocierile de intrare în UE și în NATO, Serbia e pe cale a se preda și ea. O Albanie musulmană mare (în pregătire) alături de o republică islamistă de facto, Bosnia, sunt dovada că islamul este aliatul cel mai prețios al SUA pentru controlul Europei.

  Nu voi intra în istoria Kosovo și a relațiilor dintre această regiune și Serbia pe verticala timpului și nici în prezentarea conflictului ca atare. Nu am s-o fac pentru că altul este obiectivul acestei analize, dar și pentru că evenimentele se mișcă în jurul nostru cu așa de mare viteză încât risc să nu ajung cu textul în Ucraina înainte ca acolo să se petreacă lucruri extrem de grave. Lucruri pentru care cooperează cu sârg aceleași forțe care au acționat și împotriva Iugoslaviei extern și intern: falangele imperialismului în colaborare cu o manifestare extremă de intoleranță/supremație etnică, ce nu are nimic de-a face cu naționalismul. Cei interesați de istoria zonei și de desfășurarea conflictului pot găsi chiar în presa și literatura românească scrierile lui Raico Cornea, Florin Cristescu, Sorin Bogdan, Eugen Mihăescu, Mile Cărpenișan, Adelin Petrișor.

  De asemenea, referirea aproape exclusivă la acțiunile agresorilor interni și externi, nu înseamnă că partea iugoslavă/sârbă nu are nicio vină, excese, greșeli, păcate. Dar ele: 1. Sunt mult reduse ca dimensiuni în raport cu cele ale agresorilor și 2. Discutarea lor ar fi o divagație nenecesară de la tema acestei analize.

  Dezmembrarea și colonizarea Iugoslaviei, realizată prin restructurarea liberală a economiei impusă de FMI, bombardamentele NATO și conflictele etnice, a fost programată încă dinainte de 1990, având ca motivație interese colonial-imperialiste economice, ideologice și strategice ale statelor NATO, în primul rând ale SUA și Germaniei.

  Orice națiune de pe glob este o piață și/sau o potențială amenințare a intereselor americane

  În articolul său Gagging on the Irony, analistul economic Charles Hugh Smith spune:

  Politica externă a Americii este una a absolutului drept de a influența afacerile interne și politica oricărei națiuni care prezintă interes, ceea ce pentru un imperiu cu adevărat global înseamnă orice națiune de pe planetă pentru că orice națiune este o piață și/sau o potențială amenințare a intereselor SUA.

  Asasinarea liderilor aleși – nicio problemă. Finanțarea unor partide noi, pro-SUA – un mizilic. Incitarea disensiunilor și dezacordurilor pentru a destabiliza regimuri – o treabă de rutină. Finanțarea fățișă a propagandei – una dintre specialitățile noastre. Privatizarea activelor publice astfel încât să răsplătim prietenii și corporațiile de acasă – nimic mai profitabil decât ca monopolul public să devină monopol privat.

  Unul dintre mijloacele cel mai eficiente de a ne amesteca este cel economic. Mai întâi presăm guvernul luat ca țintă și centrele de putere civilă – universități, corporații, bănci și alte instituții – să liberalizeze economia și sistemul bancar pentru a permite intrarea creditului și investițiilor externe, sub masca încurajării dezvoltării avantajoase.

  Apoi, inundăm economia cu credit ieftin, din belșug, mai întâi pentru a cumpăra resursele naturale și cele mai valoroase active, și apoi pentru a alimenta o orgie a consumului, care, pentru localnicii și întreprinderile leșinate după credit, pare de necrezut.

  Guvernul este încurajat să împrumute pentru a finanța mari proiecte de infrastructură (care, desigur, sunt construite de firme străine) și alte proiecte de dezvoltare, cu mari felii, din miliardele împrumutate, rezervate pentru mitele, onorariile, conturile of-shore ale politicienilor, funcționarilor și altora.

  Această monumentală expansiune a datoriei slăbește moneda națională și economia, fluxul de credit mutându-se repede dinspre proiectele de producție, concrete, către zona speculativă.

  Proiectele se opresc, robinetul creditului se închide și valurile de creditori, care au crezut că vremurile bune vor ține o veșnicie, se văd falimentari.

  Am dat acest pasaj mai lung pentru că el se leagă de ceea ce s-a întâmplat în Iugoslavia, dar și în toată zona central și est-europeană după căderea comunismului. Ca să nu mai vorbim de America Laină; Asia sau Africa. Nu se poate, atunci când citim aceste câteva rânduri să nu ne amintim de tot parcursul României și de situația în care ne aflăm acum. Și e bine să înțelegem că, dincolo de aceste aspecte economice, funcție de interesele imperiului, putem trece și prin alte experiențe neplăcute similare cu cele prin care a trecut fosta federație iugoslavă.

  Agresiunea economică împotriva Iugoslaviei

  Destabilizarea Iugoslaviei, apreciată pentru independența de Pactul de la Varșovia și văzută încă, în anii ’80, ca un tampon între Vest și URSS, începe totuși din 1984. Motivul: trecerea de la statusul de independent (nealiniat) politic la nivel internașional la cel de pion al SUA.

  National Security Decision Directive 133 – United States Policy towards Yugoslavia, sub limbajul aparent binevoitor – decizia de a susține eforturile Iugoslaviei de a depăși criza financiară, determinarea de a adânci cooperarea economică, încurajarea mersului către o structură economică de piață eficientă (neoliberală!) – arată interesul deosebit al SUA pentru Iugoslavia și prevede de fapt impunerea economiei de tip neo-liberal, cu ajutorul reformelor pieței și terapiei de șoc, prin intermediul instituțiilor dominate de SUA: Banca Mondială și FMI.

  Aplicarea acestei strategii a fost mult ușurată de datoria de aproape 20 miliarde de dolari a Iugoslaviei deja acumulată până în 1981. Ca urmare a reformelor neo-liberale aplicate în cooperare cu instituțiile internaționale amintite mai sus și sub presiunea constantă a instituțiilor, politicienilor și a funcționarilor de rang înalt americani, salariile au fost înghețate, a fost oprită subvenționarea prețurilor, întreprienderile închise, cheltuielile sociale reduse sau chiar tăiate, șomajul a crescut amețitor, moneda a fost devalorizată, standardul de viață a scăzut mult; economia slăbită a fost reorientată în mare spre plătirea datoriei externe. (Vezi Gervasi, ‘Germany, the US, and the Yugoslav Crisis, Covert Action Quarterly, nr. 43)

  În plus, intrarea capitalului străin și invadarea pieței cu produse de import au făcut ca producția industrială să scadă de la un plus 7 % la minus 10 %. Prin anii 1989-1990 numai datorită măsurilor impuse de Banca Mondială au fost concediați circa 600.000 de iugoslavi (la o populație de 23 milioane în 1991). În același timp, alte sute de mii, care lucrau pe salarii de mizerie, nu erau plătiți cu lunile. (World Bank, Industrial Restructuring Study: Overview, Issues, and Strategy for Restructuring, (Washington, D.C., June 1991) ).

  La începutul lui 1990 salariul real scăzuse cu 41 %. (Vezi Gervasi, ‘Germany, the US, and the Yugoslav Crisis, Covert Action Quarterly, No. 44). Preluarea de către FMI a controlului asupra Băncii Centrale lăsase fără putere guvernul federal. Transferurile de plăți de la Belgrad către republici fuseseră înghețate (Michel Chossudovsky „Dismantling Former Yugoslavia, Recolonizing Bosnia.” Capital & Class 21, no. 2 (Winter, 1997): 1-12.; Parenti, To Kill a Nation: The Attack on Yugoslavia, 21). Toate acestea au reactivat disensiunile interetnice anterioare, domolite, dar nestinse total, în perioada lui Tito, și au asigurat ambițiilor politice ale unora dintre politicienii republicilor combustibilul necesar pentru pregătirea și declanșarea mișcărilor secesioniste.

  În paralel, a început și acțiunea de sprijinre a dezmembrării la nivel politic și militar și din partea altor state NATO. Germania a sprijinit intenția desprinderii din Iugoslavia a Croației și Sloveniei, republicile cele mai bogate, tot mai deranjate de ideea de a le susține cu subvenții pe cele mai sărace, inclusiv cu furnizarea de armament și cu antrenarea armatelor acestora. O atitudine deschis favorabilă și ajutor au primit cele două și de la Austria și Ungaria, cea din urmă fiind calea de tranzit a armelor occidentale (nu numai germane) către ele.

  Dar cel puțin la fel de importantă ca cele deja enumerate a fost agresiunea mediatică occidentală, o revărsare fără egal, până în acel moment, de ură, minciună, contrafacere, părtinire, ipocrizie, manipulare.

  Va urma.

  Apreciat de 1 persoană

  • Analiza îi aparține lui Paul Ghițiu și a fost publicată in ACTIVE NEWS, pe 23 februarie 2018. Foarte interesantă. Acesta este cel de-al doilea episod. Cred că trebuie citit și primul… și va fi de citit și continuarea .

   Apreciază

 43. Dl. Lazar intareste in mod politic ideea ca cei care conduc, „demnitarii” din Romania „traiesc pe pielea” contribuabililor „si comit infractiuni”. Acestia (Demnitarii corupti care conduc tara) vor sa „dezafecteze structurile si anulaind intstrumentele de combatere”. Deci, induce si sustine aceasta idee tip „toti sunt hoti”, cu referinta la PSD – ALDE. Desi nu ii numeste, e foarte clar unde bate. Ori fara sa prezinti cazuri concrete de „penali” pe post de „demnitari”, fara sa vii cu dovezi despre faptul ca acesti „demnitari” ar constitui un grup infractional organizat care ar vrea sa distruga DNA si Parchetul ca sa nu mai fie arestati si judecati, te afli in zona politicii murdare. El ca sef al Procuraturii trebuia sa ii aresteze deja pe acesti „demnitari”, si nu sa se plinga ca ei conduc tara. Te aliniezi fortelor politice de opozitie care cinta acelasi cintec agitprop. Nu mi se pare corect si profesional, ca un Procuror General sa aibe un asemenea discurs politic, si nu strict legat de activitatea lui, de jobul lui. Macar dl Toader a venit cu niste date, niste probe foarte concrete, niste judecati ale unor organisme ale Justitiei, precum Inspectia Judiciara, CSM, hotariri ale Curtuii Constitutiuonale. Ori Lazar, ca si Iohannis nu vede „motive temeinice” pentru o schimbare, dar nici nu vin cu argumente solide, ci doar cu afirmatii, care sunt usor de digerat de echipele de suporteri userist-penedelishti si trompetele securistoide din presa atasata ideilor totalitare.

  Daca chiar are glas si nu ii e teama, cum afirma, sa vina cu probe sa-i demonteze lui Toader rechizitoriul. Aia ar trebui sa faca, sa apere Procuratura, daca are cu ce, si daca poate sa infirme ce se afirma in Raportul lui Toader. Ma tem insa ca raportul e foarte solid, desi Iohannis incearca minimizarea acuzatiilor dovedite.

  Augustin Lazăr susţine că lupta împotriva corupţiei „a deranjat pe foarte multă lume” şi unii se gândesc la o modalitate de a estompa această luptă.

  „Însă atâta timp cât suntem în UE, nu va fi posibil. Noi avem nişte reguli clare şi vedem că în toată Uniunea Europeană funcţionarii de rang înalt şi demnitarii trebuie să fie servanţi ai comunităţii, nu unii care trăiesc pe pielea lor şi comit infracţiuni. Şi, din păcate, un număr mare de persoane comit în continuare infracţiuni, aceasta este surprinzător. Comit infracţiuni de corupţie, iar noi trebuie să demobilizăm. Cum putem demobiliza comiterea acestor infracţiuni? Dezafectând structurile şi anulând instrumentele de combatere?”, a mai spus procurorul general.

  https://www.agerpres.ro/justitie/2018/02/23/procurorul-general-augustin-lazar-nu-imi-este-teama-de-nimic–61356

  Apreciază

 44. Cică Sebastian Ghițăse implicase încă din 2011, poate chiar și mai devreme!
  „Cu domnul Ghiță nu am niciun fel de problemă”, a zis acesta. „M-am întâlnit cu el, la un moment dat, în 2011. (…) Am intrat într-un joc foarte mare. Dacă mă ajută Dumnezeu, voi scăpa, dacă nu, o să ajung în pușcărie sau la trei metri sub pământ. Cuvintele lui Sebi Ghiță”, a declarat Schwartzenberg. ( https://www.dcnews.ro/elan-schwartzenberg-rupe-tacerea-constant-ca-am-facut-o-gre-eala_581261.html)
  Voiculescu și A3 au organizat decredibilizarea lui Vlad Cosma, așa cum au făcut-o și la prezidențialele din 2014 cu Ponta ( „nu-i vorba de Ponta, poate să fie și Alina Plugaru, dar să nu fie Iohannis”)
  Cine nu s-a prins încă de ipocrizia de la A3 ?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.