98 de gânduri despre “Voi merge duminica la Antena 3

  • Astept sa vorbeasca viitorul Presedinte al Tuturor Românilor! Un om extrem de ancorat in realitate, foarte citit, prezentabil si care stie ca:viata este ca o piatra de moară, te macină sau te șlefuiește, depinde de materialul din care esti făurit! Mult succes azi!

   Apreciază

   • Felicitari! Aveti o viziune corecta asupra programului de guvernare, a masurilor care se impun a fi implementate! Aveti o viziune corecta pentru România anilor ce vin! Sunteti președintele de care noi, romanii avem nevoie!

    Apreciază

 1. Am încredere în dv. că veți deveni președintele acestei țări în viitorul apropiat. Consider că sunteți cel mai pregătit și mai înțelept președinte dintre toții care s-au perindat la palatul Cotroceni. Vă doresc multă sănătate și fericire atât dv. precum și familiei dv. Dumnezeu să vă binecuvinteze să ajungeți președintele României.

  Apreciază

 2. Ia te uită! Va fi prima emisiune a Danei Chera pe care o voi vedea după multă, multă vreme… Tocmai când eram dispusă să afirm „eu nu, niciodată, eu nu…” .

  Cine a făcut omul de zăpadă de la picioarele dumneavoastră? Vă întreb, pentru că, știți: „Shakespeare a creat lumea în șapte zile(….)/ În ziua a șasea a rezolvat unele probleme administrative:/ A pus la cale o furtună,/Si l-a învățat pe regele Lear / CUM SĂ POARTE COROANA DE PAIE (…) – Marin Sorescu – „Shakespeare” .

  Cel care a făcut fotografia sau cel care a ales decorul a mizat pe contrastul dintre alb și negru. Dar și pe cenușiu-pământiul din spate în care lumina și întunericul se ating și se caută. Și care are culoarea tulbure a fluviului din National Geographic, pe malul căruia eu tot sper că mai zăboviți, când și când „atent la tot și la toate” ( dacă tot am citat din Sorescu).

  Apreciat de 1 persoană

 3. https://www.cotidianul.ro/cu-ce-se-mai-ocupa-coldea/

  Propulsarea in lumea universitara a acestui personaj SINISTRU este inca o pata pe obrazul invatamantului romanesc . Acest individ odios care a terminat cu dificultate un liceu industrial in Arad , care a ramas repetent si apoi a fost exmatriculat in anul I la Politehnica din Timisoara , care a facut politie politica cot la cot cu sobolanul de Basescu si care a facut atata rau Romaniei si institutiei numita SRI , incearca astazi sa-si croiasca o cariera universitara !!! Cu ajutorul lui ? Cu ajutorul lui Vasile Dancu , unul din greii PSD-ului . Merita de retinut acest lucru …

  Rusine Universitatii Babes-Bolyai !

  Apreciază

  • Intr-adevar , d-na Chera a avut de-a lungul timpului pozitii contradictorii in ceea ce priveste politica romaneasca . INSA , d-na Chera ( fosta Grecu ) a semnalat in ultimii 12 ani de nenumarate ori la Antena 3 abuzurile DNA indreptate impotriva unor politicieni si a d-lui Nastase .

   Apreciat de 1 persoană

 4. Noul Guvern trebuie sa puna in practica programul de guvernare asumat, in ciuda zgomotelor externe si interne, intr-o UE din ce in ce mai divizata Est-Vest. SI nu e divizata doar din cauza lui Orban si a polonezilor. E divizata din lipsa de viziune si capacitate de actiune, pentru a imprima o directie dorita si de cetatenii europeni din est. Am retinut declaratia Presedintelui Poloniei, care reflecta o situatie asemanatoare cu cea din Romania, unde Comisia UE a devenit portavoce a opozitiei.

  Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda a susţinut vineri, în timpul Forumului Economic Mondial de la Davos, reformele judiciare promovate în ţara sa, dar criticate de Comisia Europeană, el afirmând că aceste reforme sunt bazate pe măsuri similare adoptate de alte state membre ale UE, precum Spania sau Suedia, informează agenţia PAP.

  ”Nu pot să înţeleg de ce (instituţiile europene) sunt atât de lipsite de obiectivitate în evaluarea lor privind situaţia din Polonia şi reformele noastre judiciare (…) Nu înţeleg de ce schimbările noastre, reformele noastre, sunt văzute ca antidemocratice, în timp ce aceleaşi instituţii sunt ok faţă de reforme la fel din alte ţări”, a spus Andrzej Duda în timpul unei dezbateri despre Europa Centrală şi de Est.

  ”Mă tem că (…) este mai mult o problemă politică decât o problemă instituţională reală”, a continuat preşedintele polonez, calificând apoi poziţia Comisiei Europene drept ”total părtinitoare”. ”Suntem un membru cu drepturi egale în UE, a şasea cea mai mare ţară. Vă rugăm să fiţi obiectivi faţă de noi!”, a indicat el mai departe.

  Vorbind, într-un alt context, despre problema ”ştirilor false” (fake news), el a spus că ”dezinformarea este un lucru foarte periculos”. Întrebat dacă sugerează astfel că executivul comunitar dezinformează, preşedintele polonez a răspuns: ”În opinia mea, Comisia Europeană este o victimă a dezinformării (…) din partea actualei opoziţii din Polonia, care a pierdut puterea după alegerile din 2015”.

  https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/01/26/presedintele-poloniei-acuza-comisia-europeana-ca-are-o-pozitie-partinitoare-fata-de-reformele-judiciare-din-tara-sa–44360

  Apreciază

 5. Sper ca administraia lui Junker sa nu distruga ideea de Europa unita, sau mai bine zis, o uniune de state europene. Dar pare ca se merge cu capul inainte si in urma lor…cioburi!
  In ce priveste maririle de salariu din Romania: pacat ca s-au facut doar in sectorul public. In America de Nord (SUA si Canada) maririle de salariu se fac si la stat si la privat in virtutea conceptului de minim plata pe ora. De curind Ontario (Canada) a luat exemplul New York-ului si a San Francisco si a marit plata minima pe ora la $15 ora.Sigur, si acolo au fost discutii multe, s-au pierdut niste joburi, dar societatea si politicul sprijina acest concept de a se asigura un trai decent tuturor celor care muncesc.

  Apreciază

 6. DUȘMANUL DECONSPIRAT : PAUL HITTER

  MOTTO: „M-am săturat! Sunt sătul până peste cap! M-am săturat să deschid orice: teve, radio, internet. Dau numai de # rezist. De un an de zile, deja. Aceiași oameni. Aceleași figuri. Aceleași jelanii. Aceleași urlete. Aceleași lozinci. Aceleași manifestări. Aceleași comentarii. Aceleași articole. Aceleași texte. Aceleași pretexte. Aceleași proteste. Sunt sătul până peste cap. Eu nu mai rezist. Nu mai vreau să aud de voi. Nu mai vreau să vă văd. Mi-ați intoxicat viața. Prieteniile. Relațiile. Familiile. Sunt sătul de voi. Sătul de justiție. De anticorupție. De ciume roșii. De voi, de la primul la ultimul. Nu vă mai suport.”( Paul Hitter, pictor de succes , care n-a mai vrut să fie asimilat cu # REZIST , pe blogul personal, 21 ianuarie 2018)

  ……………………………………………………………………
  Se spune că din „servicii”, în țările serioase, unde nu generalul Dumbravă face jocurile, ci alți generali mai serioși și mai puțin vizibili, se iese din „organizație” cu picioarele înainte. Nu se poate altfel, că nu permite „organizația”. În caz că ai crăpat la datorie ai parte de un ferpar frumos, scris cu simțire… Mai sunt și alte comunități (filmul GOMORRA al lui Matteo Garrone le descrie perfect ) pe planetă dar mai ales în însorita Sicilie, din care se iese exact la fel.

  Dar n-am știut că și comunității # REZIST trebuie să-i fii fidel pe viață.

  Paul Hitter, artist de succes , nu s-a gândit nici el că brațele deschise cu afecțiune ale colegilor de „haștag” se vor transforma în dinții clănțănitori ai unei capcane pentru fiare mari.

  Pentru că, de când Paul Hitter nu mai e „băiat bun ” și dedicat cauzei ( dacă o fi fost vreodată… că nu pare, dimpotrivă spune destul de clar că nu vrea ca imaginea lui să fie asociată cu ăia), a început să pățească lucruri… o casă de licitație care era interesată de lucrările lui a înțeles, cu un fior năzdrăvan, că interesul a dispărut … pagina de susținere a lui Dacian Cioloș ( autorul celebrului panseu de Gâgă-agronom : „Pentru mine, patriotismul înseamnă bun-simț…”) este cocoșată de mesaje care-i urează pictorului tot ce-i mai rău și-i explică pe larg dorințele haștagiene, dintre care „esti disperat rău de tot,…. ce ar fi să l omori tu pe Dragnea ??? ne ai face un serviciu ! Pt. noi de la # rezist # oameni frumoși și destepți nu ne murdarim cu sânge de HOȚ.” ( am păstrat ortografia originală) mi s-a părut o cerere matură, temeinică, limpede…

  Președintele nostru, uitând că tot băieții ăia buni i-au extras din zestre cele 2000- 3000 de LIKE-uri ( pe care cred că i le-a pus, ca de obicei, SRI-ul la loc, ca să doarmă și Klaus liniștit, că are de condus o țară) ne-a spus , pe 23 ianuarie , cu seducătorul lui scrâșnet din măsele: „Am urmărit cu foarte mare atenție ultimele proteste, de sâmbătă, ce pot să spun… acești oameni sunt de admirat, au venit cu toate că vremea a fost destul de rea, au venit ca să arate politicienilor din România că ei își doresc o țară stabilă, prosperă. Au arătat și au zis că își doresc o justiție independentă și puternică, au arătat foarte clar și sper să se fi înțeles, acolo unde trebuie să se înțeleagă, că vor o guvernare decentă și eficientă”.

  Nu, presidente, mulți dintre acești oameni nu sunt de admirat… SITE-urile pe care se exprimă „admirabilii” sunt înecate de mesaje violente, obscene, amenințări cu moartea, îndemnuri la încolonări hidoase spre pușcărie. Dar nu trebuie să le citim comentariile… putem să le privim doar fețele. De ce-ar sta cineva , fără să i se miște un mușchi pe față, holbându-se în ferestrele unui sediu de partid? De ce-ar face asta, de ce i s-ar părea inteligent să procedeze așa?

  Dacă privești pictura lui Paul Hitter poți simți în culorile lui vii și atrăgătoare felul de a fi al artistului… este el potrivit pentru o astfel de revoluție cu ochii zgâiți în geamurile oamenilor? Nicidecum… atunci de ce să nu poată părăsi „batalionul”? Păi, pentru că el a fost ÎN INTERIOR… el știe lucruri…

  Pentru Paul Hitter necazurile abia au început… lucrările lui sunt expuse pe NET cu indicația „scuipați aici”…și cu promisiunea „o să crăpi de foame, că nimeni n-o să-ți mai cumpere porcăriile”…„Admirabilii” protestatari ai lui Klaus fac asta. În locul lui, al lui Klaus, mi-ar fi teamă de prevestirea neliniștitoare din trăsăturile lor imobile…și de săritul lor pe loc – o manifestare primitivă, fără rost- mi-ar fi teamă…

  „Societatea tăcută” vede… dar, tăcută fiind prin definiție, face ce știe ea mai bine… speră să treacă de la sine, ca un pojar fără complicații… dar dacă forma aceasta de pojar este malignă?

  Mă întorc la Paul Hitter . Agresiunii îndreptate împotriva lui, dânsul îi răspunde scriind. Poate nu este cel mai talentat scriitor…dar observațiile lui sunt corecte. Iar dacă pentru ceea ce el spune mai jos nu ne doare capul încă, să nu ne amăgim… ne va durea, prieteni, ne va durea…Iată:

  „Asta este alternativa propusă de voi? Două Românii? Voi cu cine veți mai trăi? Cu voi înșivă și atât? Am înțeles, voi sunteți viitorul, cei deștepți, cei inteligenți, cei cu potențial, în afara voastră nu mai există nimic. Nici soarele nu răsare fără voi. Nu există talent în afara voastră. Nu există posibilități, potențial, nu există nimic fără voi. Am înțeles. Voi sunteți totul. Gândiți-vă și rezolvați-o repede, băieți. Ne-ați intoxicat. Vrem să se termine. Într-un fel sau altul. Luați-ne și hai cu noi la canal. Măcar știm o treabă. Trebuie sa fim reeducați? Hai și cu reeducarea. Faceți ceva să știm naibii cum stăm.”

  Apreciat de 4 persoane

  • Ma gindesc, cum ar fi fost sa fie USR la putere, si sa le vina 1 milion de #linistiti sa protesteze in fiecare zi. Nu-mi fac grija, pictorul, daca are talent, va vinde bine si in Romania si in afara. In rest, e de bun simt ce afirma.

   Partea serioasa e ca intr-adevar, puterea a parut neserioasa timp de un an, desigur, sub o imensa presiune, dar a facut gafe de doi bani, cu efecte majore. Plus balbaielile absolut tembele, cu bagam azi si scoatem maine. Norocul lor e ca nu exista opozitie. A recunoscut-o si Primul Celovec in Stat :), cel cu atacul la statul de drepti.

   Apreciază

 7. Ar fi interesant de aflat totusi de ce Romania este, ca si Polonia si Ungaria, tinta a unei campanii de „fake news” sub bagheta Comisiei UE? Ce cistiga UE, sau statele din „prima viteza” prin aprofundarea acestei schisme Est Vest? Vor sa alieneze total Estul si sa scape de aceste state, sau sa le daruiasca Rusiei? Sau le vad sub „tutela SUA” si atunci se descotorosesc de ele?
  Nu vad sensul acestei schisme, care creaza un conflict durabil in Europa.
  Tare curios sa stiu ce crede dl. Nastase.
  O sa urmaresc emisiunea, succes!

  Apreciază

 8. Cei ce viseaza la ruperea Romaniei prin sorosizare si roslerizare – boiaizare – licenizare stiu ca nu au nici o sansa daca Banatul – Ardealul vor fi unite de Tara Romaneasca pe cai de transport rapide , rutiere sau feroviare .
  E explicatia sabotajelor birocratice puse in fata autostrazilor Sibiu – Pitesti sau Brasov – Bucuresti .
  E ceva panica la bordul sforarilor pentru ca in mandatul Grindeanu s-a semnat deja cu un constructor pentru capatul spre Brasov al Brasov – Bucuresti ( 6 km spre Ghimbav -Rasnov nu e enorm dar e simbolic , trage proiectul spre realizare ) si s-au lansat licitatiile pentru 17 km de la Sibiu spre Boita – vechea frontiera cu Regatul Romaniei – si 30 de km de la Curtea de Arges spre Pitesti – atribuirea Sibiu – Boita ar aduce A1 practic pe frontiera Munteniei !

  Apreciază

 9. Caţaveiadă: Dragnea, criticat pentru consumerism

  Caţavencii dreptei isi dau cu stangu’-n dreptu’. Adica se slabesc singuri, aducand stangii incredibile servicii ideologice. O mostra de caţaveiadă incoerentă poate fi citita la link-ul: http://www.contributors.ro/politica-doctrine/make-romania-fail-again/ Adaug comentariul meu:

  1. “(…) călătorii ocazionali se minunau de “obiceiurile barbare” din Valahia, de bordeiele umile în care trăiau cei de aici și de pieile de animale cu care își acopereau goliciunea.”: Ati dezvaluit un adevar dureros, care nu trebuie uitat. Foarte inspirata comparatia sau paralela ca in timp ce folositi o critica temeinica si necrutatoare la adresa starii actuale si a guvernelor “ciumei rosii”, sa puneti in oglinda si starea de inapoiere si de salbaticie in care am fost aruncati si tinuti veacuri la rand. Nu aceasta a fost imaginea Daciei strabune. In numele dreptului la memorie, ar trebui sa evocam acel trecut de la care am pornit. Sa o facem in mod programatic, poate si muzeistic, printr-un muzeu al “holocaustului” economic si social al populatiei Romaniei pre-moderne. Acele vremuri de “saracie in bogatie” sa nu se intoarca in Romania port-moderna.

  2. “(…) unicul slogan onest pe care ar putea să-l arboreze PSDragnea, mai ales acum, în era Trump, este “Make Romania Fail Again”(“Să facem România să eșueze din nou”): Un asemenea slogan nu exista in nicio propaganda de partid. O parafrazare corecta a sloganului lui Trump ar fi: “Make Romania Great Again” (“Sa Facem Romania Mareata Din Nou”). Paradoxal sau nu, acesta slogan romanesc a fost inaintea celui american. Probabil ca fostul presedinte Nicolae Ceausescu priveste din eternitate cu satisfactie ca a fost plagiat de presedintele american Donald Trump.

  3. “Am stabilit așadar această “teoremă socială”: interesele baronilor sunt invers proporționale cu interesul public și cu interesele României.” Din solidaritate de gen, in ciuda anti-feminismului cu care o criticati pe prim-ministra Viorica Dancila, ba chiar si pe opozanta Raluca Turcan – inteleg ca exista si un altfel de “bipartizanism” (“anti-bipartizanism”?) -, va apreciez ca autoare de teoreme sociale. Nu oricine isi poate pune in CV o asemenea performanta de creativitate teoretica. La fel si despre schita de program politic.

  4. “(…) repetînd ciclul consum nesăbuit – creștere economică nesănătoasă – recesiune – sărăcie – alegere majoritară a unui partid populist corupt care împarte pomeni.”: E-e-e, cu chestia “consum nesabuit” ne puneti in incurcatura, ne introduceti intr-o contradictie… “Ciumele rosii” isi secera victimele prin austeritate nesabuita (a se citi foamete si frig), nu prin “consum nesabuit”, o teza a capitalismului consumerist…

  Apreciat de 1 persoană

 10. Am văzut că aici pe blog, de câte ori moare câte o personalitate a vieții noastre publice, există o rezonanță a evenimentului. Se spune ce bun a fost pentru țară, ce om interesant, cum se confundă el cu istoria noastră.
  Am așteptat același lucru și pentru Neagu Djuvara. Sau, mă rog, pentru Mircea Djuvara, așa cum este el cunoscut de către conducerea PSD. Nu a apărut nimic, așa încât cred că nu a ajuns vestea aici, pe blog. Prin urmare, vă anunț eu acum.

  Apreciază

  • Si mie imi placea Neagu Djuvara. Din pacate, s-a descalificat in ochii oricarui roman dotat cu macar un dram de inteligenta, prin opiniile politice absolut aberante:

   – „Ion Iliescu ar trebui sa-si sfarseasca zilele in inchisoare, ca pedeapsa pentru crimele din dec. 1989” (marota multor imbecili care n-au nici macar o idee vaga adupra evenimentelor respective);

   – „Nu suport sa-l vad pe acest Victor Ponta [premierul care a reparat ce-au spart Basescu si banda lui de luptatori anticoruptie; nu stiu cum se face, dar nu Simona Halep a fost cea care a operat reparatiile respective]; nu va suparati, dar are o față de tatar scopit!”;

   – „Calin Popescu-Tariceanu este cel mai bun presedinte de consiliu (sic!) pe care l-a avut Romania, de la revolutie-ncoace. El ne-a bagat in Uniunea Europeana [de fapt, Adrian Nastase a lasat negocierile de aderare incheiate, Tariceanu si Basescu n-au mai avut decat sa semneze]. Nu-mi spuneti acum ca nu e doar meritul lui, ci si al tuturor guvernelor precedente; daca facea vreo prostie si nu mai intram in UE, toata lumea ar fi dat vina pe el, dar, daca am intrat, nu mai e meritul lui [in realitate, chiar asa stateau lucrurile: da, Tariceanu a preluat o economie si o politica externa infloritoare de la Nastase; daca nu l-ar fi dus mintea sa continue trendul, n-ar fi fost decat vina lui; nu aceeasi raspundere i se poate recunoaste si pentru succesele preluate de-a gata]”;

   – „Robert Turcescu m-a acuzat de lasitate, reprosandu-mi ca, dupa ce l-am facut ‘hot’ pe Dan Voiculescu, mi-am cerut scuze public, fiindca m-a amenintat cu un proces pentru calomnie. Dar eu n-am fost las, am fost intelept; asta-mi lipsea mie, la varsta mea, sa fiu tarat prin tribunale de mafiotul asta nenorocit?!”
   Daca Djuvara ar fi fost intrebat ce-a furat, concret, Voiculescu si de ce e un „mafiot”, in mod sigur, n-ar fi stiut ca sa raspunda. Asa cum nu ar fi stiut nici unul dintre idiotii manipulati si spalati pe creier, pentru care intemnitarea lui Voiculescu a fost una din cele mai frumoase zile din viata lor. A fost suficient sa-l auda pe ticalosul incompetent de Basescu agitand prosteste niste nume din tabara adversa si aruncand in dreapta si-n stanga cu acuzatii nedovedite de coruptie – totul pe post de proiecte de guvernare si de programe economice, pe care nu l-a dus mintea sa le conceapa – ca sa creada.

   Neagu Djuvara?! Un gâgă, care a cautionat, prin atitudinile sale politice, catastrofalul regim basisto-iohannist, cu tot ce inseamna acesta: prabusire economica, politie politica, vot popular ignorat si batjocorit, democratie pe butuci, convulsii politice si sociale artificiale, daune incalculabile aduse imaginii noastre externe, prostie, imbecilizare in masa, haos…

   Oare, daca – Doamne fereste! – ar fi murit, zilele astea, Ion Iliescu, colegul nostru de blog s-ar mai fi aratat atat de indurerat? Sau ar fi trebuit sa-i anuntam noi tristul eveniment?

   In incheiere, un citat din Ioana Lupea, la moartea lui Adrian Paunescu, in replica la remarca lui Mircea Marian, „Despre morti numai de bine”: „Nu pot fi de acord cu tine. Pentru ca Adrian Paunescu a facut foarte mult rau acestei tari si efectele continua sa se vada, chiar daca persoana care a facut rau in timpul vietii a murit”.

   Apreciat de 3 persoane

   • Dumnezeu să-l odihnească în pace!
    Afirmați: ,,s-a descalificat in ochii oricarui roman dotat cu macar un dram de inteligenta, prin opiniile politice absolut aberante”. Eu continui : și cu opinii istorice absolut aberante, selectând documentele istorice. Dacă în politică, nu te condamnă nimeni pentru opiniile tale, ca istoric este de neiertat să folososești doar documentele care îți convin, omițându-le intenționat pe acelea care îți contrazic punctele de vedere sau să prezinți parțial un fapt istoric. Un istoric adevărat prezintă toate părerile și nu are decât să-și argumenteze, în concluzie, punctul său de vedere.

    Apreciat de 2 persoane

   • Djuvara a fost catalogat „istoric”, când de fapt nu era decât un comentator isteric al unor frânturi din istotia României, de cele mai multe ori, dacă nu contrafăcută, inclusiv de el, măcar interpretată ironic şi răutăcios ! E veşnicul tribut pe care-l plătim tratându-i pe alogeni ca pe nişte oameni ce ne iubesc şi ne respectă, inclusiv trecutul ! Mare greşeală !
    P.S.
    Culmea prostiei este că ne lăsăm conduşi prosteşte, până la cele mai înalte funcţii în stat de asemenea neprieteni, iar urmările se văd ! Să nu uităm că până acum, după Ceauşescu, n-am avut nici un preşedinte de Ţară român get- beget !
    Chiar suntem atât de proşti încât să nu vedem de unde ni se trag toate !? :mrgreen:

    Apreciază

 11. Am vazut pe TVR 1 la „Dosar Romania” un documentar despre cit au dat Romaniei rusii lipoveni. Mai exact despre Ivan Patzaikin si colegii lui de sat, veniti toti din timpuri imemoriale, de un romantism aparte, insa cu o viata foarte dura. Acesti rusi lipoveni pare ca nu vor sa se separe de Romania :), din contra i-au facut cinse in lume.

  O alta comuniate insa, cea a maghiarilor, desi au avut si ei sportivi care ne-au facut cinste, se lupta, azi iar mai in tacere, pentru separatia de romani si Romania. Si nu numai de romani e vorba, ei nu mai vor sa traiasca decit ei intre ei, sa nu mai intre in maghiarime nici o „impuritate”. Daca ne gindim bine, suna inceput de fascsim.

  In orice caz, eu recomand politicienilor romani sa aplice principiul „carrot and stick” (morcovelul si nuielusha). Puneti morcovelul inaintea magarushului, si cind nu mai vrea de loc sa se urneasca nici la mvederea morcovului, aratati-i nuielusha. Politicienii maghiari, au si ei lipsurile lor. Sunt si ei tentati de putere, de bogatie. De multe ori ii orbeste aceasta dorinta absurda de a se separa de romani. Au si ei demonii lor, si din experienta, se dovedeste ca atita timp cit au mirajul puterii si al succesului cu orice pret, merg dupa morcovel :). Asa ca mi se pare OK ca dl Tariceanu sa le arate morcovelul.

  Apreciază

 12. https://www.cotidianul.ro/ironia-udmr-la-adresa-programului-de-guvernare/

  Din pacate , UDMR-ul are perfecta dreptate ! Toata guvernarea PSD din ultima vreme a insemnat doar poticneli , pacaleli , vrajeli , tradari , personaje triste si masuri aberante .
  Asa cum se prezinta astazi , PSD-ul nu ar merita sa conduca Romania si in conditii normale cred ca at pierde alegerile !
  Insa norocul PSD il constituie faptul ca in prezent , NU EXISTA O ALTA ALTERNATIVA LA PSD !!!

  Alternativa la PSD o constituie descreierata aia care ii filmeaza si provoaca pe parlamentari , dementul de Malin Bot si prietenii lui , sobolanii de traian Beshescu si Monica Macovei , coada de topor Csolosz , chitaristul de Orban care canta dupa partitura DNA-ului si aparatul de represiune condus de Cruduta Kovesi .

  In aceste conditii , ORICE OM SANATOS LA CAP voteaza impotriva celor enumerati mai sus , adica cu PSD-ul . Dar daca Romania ar fi o tara normala , PSD-ul in actuala formula si program de guvernare n-ar mai lua nici 10% din voturi …

  Apreciază

 13. Felicitari !O emisiune foarte buna,intrebari dar si raspunsuri excelente !

  Pacat ca,nu vreti sa mai candidati,…sunteti singurul om pentru care m-as duce sa votez !

  Apreciază

 14. Da,am urmarit emisiunea Danei la Antena 3.Pacat,mare pacat ca nu mai puteti fi in politica.O gindire clara asupra guvernarii,idei despre dilomatie…Astazi lipsesc multe dar cred ca aveti dreptate cititul va aduce mai multe satisfactii.

  Apreciază

 15. Țineți cont, vă rog, că am făcut un mare efort să urmăresc emisiunea având în vedere că nu-mi place această Chera. E impertinentă, întrerupe invitatul, răspunde în locul lui, e haotică, turuie ca o precupeață…
  Cred că și dv. ați făcut un efort să participați la emisiune.

  Apreciat de 2 persoane

 16. A avut grija basescu cu justitia lui sa duca lideri opozitiei si alti politicieni in afara politici , pentru ca el sa zburde cu nulitatile apropiate pe campia nulitati si a absurdului
  .

  Apreciază

 17. PUȚINI redactori de la televiziunile de știri îmi plac, dar între cei neplăcuți Mihai Gâdea ocupă locul întâi. Insul maltratează limba într-un hal fără de hal, nu emană O FRAZĂ corectă. Uneori nu înțeleg ce vrea să spună. Are colegi, precum Adrian Ursu, Carmen Avram, care îl surclasează net.

  Apreciat de 1 persoană

  • Ar trebui sa-i vedeti si MERITELE … El este cel care din 2005 incoace a luptat APROAPE SINGUR cu tot sistemul securist al lui Basescu & Iohannis asumandu-si riscuri majore si riscandu-si libertatea , familia , averea si chiar viata ! El este si unul din cei care a impins PSD-ul la guvernare prin demolarea PDL-ului si a celorlalti securisti . Din punctul meu de vedere , el si inca cativa jurnalisti de la Antena 3 ( Badea , Ciuvica , Ciutacu ) sunt niste EROI !

   Apreciază

 18. Buna seara
  Am urmarit emisiunea in care ati fost invitat. Inainte studiam situatia mortii lui Brancoveanu(provocare data de Dan Purin tot intr-un interviu). Unde, cand, de ce, fata de cine,impreuna cu… si care e de fapt adevarul mortii lui Brancoveanu( care in zona mea a lasat multe respectabile urme) . Cand a inceput interviul dumneavoastra, am inchis tableta si surpriza a fost enorma….aveam senzatia ca lectura continua.
  Cat priveste emisiunea a fost perfecta sau…perfect de suficienta pentru cei ce stiu sa asculte, sa inteleaga si sa traga concluzii.
  O intrebare am : de ce nu-i luati de ,,obraz” asa cum ziceati, pe prietenii din PSD(presupunand ca mai aveti prieteni cu un cuvant de spus inPSD) si sa-i intrebati ,, MA COPII, CAT MAI AVETI DE GAND SA PLECATI CAPUL IN FATA ….. INCOMPETENTEI….DE CE NU LUATI TARA ASTA IN MAINILE VOASTRE SI SA FACETI CEVA PENTRU LOCUITORII EI ? Intrebarea mea e simpla, dar ,,EI” nu cred ca vor putea sa va dea un raspuns.
  Domnule Nastase, tot respectul pentru cuvintele, raspunsurile, pildele pe care le-ati dat in emisiune, desi sunt convinsa ca vor fi intoarse pe toate partile, multi tot nu le vor intelege. Macar mintea romanului de pe urma, sa le dea Domnul.
  Multa sanatate, demnitatea de care dati dovada si experiena dumneavoastra sa ne-o aduceti mai des pe micile ecrane.
  Tot respectul.
  Lelioara NICOLA

  Apreciat de 2 persoane

 19. Oana Grecu: ,,Sunteti arogant ?”
  Adrian Nastase: ,,Da, sunt arogant, pentru ca nu-mi plac prostii. Imi plac oamenii care muncesc stiind ceea ce au de facut, imi plac oamenii din minstere care raspund la telefon la orele 8:00 AM, nu-mi plac oamenii care isi incep programul pe la 10-11 dimineata cu sticlele de whisky pe birouri”.
  (Am redat, cu aproximatie, din minte, dar nu cred ca am pierdut esența).

  …Ceva nume, domnule prim ministru ? Cate cuburi de gheata utilizau respectivii ? 😉
  In fine, avem acum un guvern cu numeroase doamne in pole pozition, in frunte cu doamna Birchall, specialista in parteneriate strategice. Prin urmare, nu trebuie neglijat, totusi, rolul esential al celebrei licori patentate in Scotia: Poate fezanda partenerul.
  (Z)

  Apreciază

 20. Am urmarit emisiunea. Cea mai mare dorinta a mea e sa va reintoarceti in politica.
  Traiesc cu aceasta speranta si sunt alaturi de dumneavoastra. Eu am plecat din tara acum 5 ani din cauza situatiei economice. Sper sa ma reintorc candva.

  Isabelle Badulet
  UAE

  Apreciază

 21. Am avut in aceasta seara placerea, sa urmaresc la d-na Chera un invitat de calibru, pacat ca timpul a trecut extrem de repede. Am aflat lucruri interesante din trecut iar, pentru prezent sunt putin mahnit de faptul ca nu va mai intoarceti in politica mare si sunt indreptatit sa cred ca totusi inca nu v-ati spus ultimul cuvant.

  Apreciat de 1 persoană

 22. Ținând seama de marea mea dragoste pentru anchetatoare, am adoptat o soluție de compromis: am ascultat emisiunea la căști, din alta camera.
  Nu mi-a plăcut insistenta neamendata de Dvs a Danei Chera cu privire la trădare în PSD. Trădarea trebuie și ea condamnată, dar cauza esențială a necazurilor Dvs au fost procurorii întorși cu cheia de către Ambasadă, care dorea „peștele cel mare”. L-am citat chiar pe Ambasador.
  De asemenea voluptatea cu care DC pronunța „pușcărie” a fost de cel mai prost gust.
  M-a surprins părerea DC, după care Iliescu a fost cel mai bun președinte al României. Ceva nu se leagă…
  În sfârșit, nu înțeleg pasiunea soției Dvs pentru sus numita.

  Apreciat de 1 persoană

 23. V-am urmarit interviul. Sotia mea a zis: „Ce bine arata dl Nastase la 68 ani!”, si eu nu am putut decit sa fiu de acord. Foarte elegant. si la port si la vorba (ca de obicei), desi inteleg ca azi va mai descarcati la suparare. Foarte bine, nimic negativ nu trebuie tinut inauntru.

  Am inteles ca motivul pentru comportamentul Comisiei UE la adresa Romaniei (Poloniei si Ungariei) ar tine de dorinta de a mentine marea birocratie de la Bruxelles. Ar fi foarte meschin, dar stim ca in politica aceste lucruri sunt nu doar posibile, ci si probabile. Cineva trebuie sa piarda ca cineva sa cistige. De ce ar cistiga Romania, Ungaria si Polonia, cind alte cente de putere trebuie sa conduca „destinele UE”?

  M-am amuzat ca nu ati pronuntat numele Ambasadorului strategic care asa de tare a iubit Romania, ca si-a insusit o mare parte din averea. Tot felul de „influenceri”.

  Ramineti asa: nesuferit, arogant si incomod. Nu exista progres fara asemenea lideri.

  Apreciat de 2 persoane

 24. O emisiune pe parcursul căreia moderatoarea a împiedicat constant analiza politică şi a deviat sistematic discuţia spre memorialistică şi previziuni, încercând invariabil să atace PSD-ul. Însă acolo unde invitatul ei a putut analiza evenimentele politice actuale, a făcut-o în mod ireproşabil, ca atunci când – cu exemplificări în cadrul politicii externe – a definit pericolul suprapunerii de prerogative, pericol ce conduce la paralizie decizională. De paralizie dă deja dovadă PSD în pregătirea unui candidat la alegerile prezidenţiale, în definirea calităţilor acestuia, deşi întârzierea în alegerea şi promovarea sa îi compromit semnificativ şansele de reuşită. Iar când a venit vorba de sistemul de alegere a miniştrilor în noul cabinet, a fost subliniat că în locul unor oameni politici specialişti în domeniile respective, s-a ales soluţia uceniciei la locul de muncă a unor candidaţi din linia II-a şi a III-a ( am putea număra printre aceştia chiar pe premierul desemnat, al cărei traseu a urmat o traiectorie mai neobişnuită de la Alexandria la Palatul Victoria, după o escală – lungă, dar discretă – la Bruxelles).

  Cu certitudine, PSD se expune criticilor deoarece – datorită problemelor administrative cu care se confruntă liderul său – a ajuns din partid dominant la remorca aliatului său, ALDE, motiv pentru care guvernul practică o politică incoerentă şi lipsită de sustenabilitate, îmbinând măsuri sociale – absolut necesare – cu facilităţi fiscale excesive, care merg până la deducţii de impozit pentru ore de fitness şi dans. Parcă ne-am afla în universul bancului cu şcoala de dans şi bune «manere». Numai că nu e vorba de o anecdotă, ci de o primejdie reală pentru partid.

  Apreciat de 2 persoane

  • Doamna, desi Dana Grecu are momentele ei de isterie jurnalistica, greu de suportat mai ales atunci cand esti obosit, nu a gresit cu nimic prin cele spuse de PSD. Ea nu a atacat partidul, ci a spus cateva adevaruri evidente din interiorul acestui partid. Doar daca inchizi ochii si iti astupi urechile nu vezi si nu auzi cat de impotent si neputincios a devenit actualul PSD, condus in gard de Liviu Dragnea.
   Chiar daca Adrian Nastase a fost un finutz, a confirmat in totalitate cele spuse de jurnalista. Numai ca a facut-o in stiulul sau de intelectual si diplomat rasat: cu insinuari subtile , ironie rafinata, detasare superioara si impacata cu sine.
   In acest moment, parerea domnului Nastase despre PSD este chiar mai proasta decat a mea. Diferenta consta in faptul ca eu nefiind fost premier al acestui partid, spun lucrurilor pe nume.
   Chiar daca se supara George Ban. (Z)

   Apreciat de 1 persoană

 25. trexsr
  Stiti in ce context istoric au aparut rusii lipoveni la gurile Dunarii ?
  ,,După sinodul din 1654 în care Patriarhul Nikon a reformat biserica rusă, au început măsuri restrictive din partea autorităților laice și religioase ruse, care au culminat odată cu venirea la putere a lui Petru cel Mare (1682-1725) și introducerea de către acesta a unor măsuri drastice de europenizare.
  Refuzul unor credincioși de a accepta înnoirea a făcut ca aceștia să fie supuși la taxe insuportabile și forțați să poarte o vestimentație specifică. Nemaiputând să suporte toate aceste restricții, staroverii (credincioșii de rit vechi) au luat drumul pribegiei, răspândindu-se în întreaga lume (Polonia, Austria, Canada, Alaska, Japonia etc.), inclusiv la gurile Dunării, în Dobrogea, tocmai pentru că, la origine fiind pescari, din zona râurilor Don și Nipru, și-au putut relua practicarea acestei meserii.”

  COMENTEZ: O tempora…….In prezent, masurile adoptate de regimul Vladimir Putin sunt contrare europenizarii tariste, ceea ce ma duce cu gandul ca toate aceste comunitati raspandite in diverse zone de pe mapamond ar putea deveni avanposturi ale expansionismului rusismului traditional, devenit politica de stat la Kremlin. Asa ca, putin vigilenta nu strica. Nu cred ca este bine, obsedati de maghiari, sa stam doar cu spatele catre est, ca nu se stie… (Z)
  PS
  Lasand gluma la o parte, va amintiti ce a mai spus domnul Adrian Nastase in emisiunea Danei Grecu ?
  ,,Nu trebuie sa ne fie teama sa reconsideram relatiile cu China si cu Rusia.”
  Pasajul acesta nu l-ati observat ? Sau a fost ,,taiat” de serviciile secrete canadiene ? (Z)

  Apreciază

 26. Totul pleaca de la oameni , de la politicienii care sunt astazi in politica si conduc Romania . De la un ciclu electoral la altul , Parlamentul si politicienii alesi au fost tot mai slabi iar cei valorosi si incomozi au fost inlaturati rand pe rand de securitatea lui Basescu si de interesele straine .
  In perioada 2000-2004 cand Romania a parcurs cea mai buna perioada a ei de dupa Revolutie si cand guvernul si-a atins toate obiectivele economice si de politica externa ( crestere economica de 8% , proiecte mari de infrastructura , intrare NATO si UE ) , tara era condusa de oameni de valoare .
  Astazi , daca analizam ultimul guvern vom vedea ca doar vreo doi ministri sunt profesionisti si isi merita cu adevarat scaunul ( dl. Daea si dl. Tudorel Toader ) . In rest , niste entertainer-I sau chiar circari …
  Iar Opozitia este si mai varza !

  Eu cred ca tara asta trebuie recladita din TEMELII avand la baza Educatia si Biserica . Cu sistemul actual de educatie ne vom duce de rapa .

  Ceea ce se intampla astazi in Romania este EFECTUL generatiilor de absolventi de facultati private , online , la distanta , contracost , etc. care au ajuns la butoane in institutii si politica si care aplica in practica ceea ce au invatat la scoala . Adica NIMIC !

  Apreciază

 27. Dana Chera s-a străduit mult. Cred că și-a dorit de destulă vreme acest interviu. De aceea întrebările au fost bune, ritmul a fost alert și a avut grijă să nu se simtă „sabia” timpului deasupra discuției. Ah! Aș vrea să fiți RAC până la capăt și să nu priviți doar spre viitor … pentru că există vinovați pentru drama dumneavoastră și nu va fi liniște până când Rolo Tomassi – ucigașul veșnic neprins – nu va fi pedepsit. Am fost surprinsă să constat că Dana Chera a amintit despre o imagine a dumneavoastră care nici mie nu-mi iese din minte și nu-mi va ieși vreodată… O emisiune bună. Dar și acest interviu, ca și toate celelalte din ultimul timp, evidențiază dramatic diferența dintre CEEA CE ESTE și CEEA CE AR FI PUTUT FI. Or, asta e o rană care nu se poate închide de la sine.

  Apreciat de 1 persoană

 28. Ghita Bizonu, e greu de descifrat, uneori, ce asterni pe ,,hartia blogului”.
  Ai spus (adresandu-te doamnei Ana):
  ,,(si ca sa va enevez rau de tot .. Eun sustin ca daca femiele ar gandi cat pisicile ar trai muot mai bine!”

  Adica, ce vrei sa spui ? Femeile gandesc mai putin decat pisicile si ar trebui, prin efort, sa se ridice la nivelul lor (pentru a trai confortabil – precum nevestele de fotbalisti – oferind foarte putin si primind totul), sau femeile sunt mult mai inteligente decat pisicile si de aceea iubesc ,,baietii rai” , chiar daca acestia din urma le supara din cand in cand ? (Z)

  Apreciază

  • Ca pisicile isi stiu interesul ! Daca nu esti politicos cu ea matza pleaca…
   Si da, am avut pisici … marea majoritate aciuate (acum la bloc … ) sio9 imi pl;a mai mult decat cainii

   Apreciază

 29. George Ban spune:
  IANUARIE 29, 2018 LA 12:13 PM

  Este cat se poate de firesc sa nu te superi, din moment ce rareori vorbesc/scriu despre tine, ca persoana fizica. Nu prea le am cu securismele. Nu ma intereseaza ce pregatire ai, ce scoli ai absolvit, cu cine votezi, cu cine ai votat, cu cine conversezi pe alte pagini de socializare, sau ce simpatii politice ai in prezent. Sunt strict problemele tale. Daca vrei sa vorbesti, din proprie initiativa, despre o parte dintre aceste lucruri, sa fie primit. Dar as prefera sa-ti ascult propunerile de iesire din impas a PSD-ului, pe care statisticile seci nu-l ajuta cu nimic. Si nu in ultimul rand, cum se poate redresa Romania, ca stat demn in Europa, incepand chiar cu acest an al Centenarului. Solutii, nu lamentatii contra fortelor ostile minoritare care suna a neputinta pura.
  Solutiile sunt la majoritate, ca de aceea a fost votata.
  Sper sa reusesti, totusi, de acum incolo (sa te superi mai putin, ca ….pe sat).

  Apreciază

 30. Se face atâta caz de „analfabetismul” ministrului numit la Educaţie, difuzându-se-n draci expresia cu „pamblica” . După cîte trucări audio am avut parte, inclusiv în stenograme de care depindea libertatea şi viaţa unor oameni, n-aş risca să cred orbeşte în acea înregistrare ! Mai mult, poate că domnul rector cunoscând că de la „panglică” ( varianta corectă gramatical) vine şi expresia de panglicar, adică unul care umblă cu şmecherii, sau escrocherii, ba mai mult în varianta populară cuvântul înseamnă şi „tenie”, adică un vierme intestinal, a preferat să introducă un neologism – pamblică” ( mă mir că nu s-au gândit s-o facă alţii înaintea lui ?) . În rest tot ce am citit poate fi uşor denaturat, în mod voit şi rău intenţionat, dacă ţinem seama de ura animalică ce a cuprins opoziţia împotriva celor aleşi de popor să conducă pentru patru ani România ! Dacă n-au reuşit să câştige alegerile, ăştia-s în stare să dea foc la Ţară ! Binenţeles că nu singuri , ci îndrumaţi şi ajutaţi din afară (inclusiv băneşte !), sub privirile îndobitocite şi nepăsătoare ale serviciilor de securitate ! :mrgreen:
  P.S.
  Până la urmă domnul ministru n-a terminat la particular ca Prună, Chichirău, ci la Stat, o facultate serioasă şi grea, la care nu prea reuşeau mulţi nici să intre, d’apoi s-o şi termine !
  E drept însă că n-a fost trimis cu ceva burse pe afară, să semneze contracte de fidelitate şi să răspundă la ordine străine de interesul naţional ! Şi în afară de asta s-a dovedit un bun manager al Facultăţii din Suceava pe care a reuşit s-o aducă la un nivel de recunoaştere, inclusiv internaţională, nebănuit de ridicat , iar faptul că nici n-a fost membru PSD până acum câteva zile, îl apără şi de slugărnicia, sau obligaţiile de partid !

  Apreciat de 1 persoană

  • Văd că se speculează mult demisia rectorului Mircea Dumitru , bz, bz din cea de rfector, ci dintr-un organism vinovat de acordarea de liber la plagiat ! Nu se spune nimic de faptul că aproape 5o de rectori, cunoscându-i realizările profesionale, îl susţin pe noul ministru al Educaţiei !

   Apreciază

 31. Adrian Nastase: Un interviu clarificator

  Desi e greu sa caracterizezi un interviu printr-un cuvant, in cazul celui al lui Adrian Nastase, de duminica seara, de la Antena 3, eu l-as numi de clarificare. Un interviu de clarificare politica la toate timpurile – trecut, prezent si viitor -, privindu-l pe fostul premier si sef de partid social-democrat. Dar si de clarificare pentru alte planuri, institutional, relational, international etc privind Romania.

  Din noianul de idei, care mai de care mai relevanta, de nu stii asupra careia sa te opresti, aleg totusi o nuanta foarte subtila. Ea mi se pare utila pentru viitorul electoral al PSD, care, prin scandalurile celor trei guverne intr-un an, s-ar putea vedea confruntat decisiv mai degraba de propriile slabiciuni, decat de opozitie. Este vorba de o evaluare a lui Adrian Nastase: “Presedintele Klaus Iohannis are nevoie de un PSD care sa faca cat mai multe greseli pana la alegerile prezidentiale de anul viitor”. Contine, oare, aceasta afirmatie o invitatie subtextuala, subliminala? Daca este reala, va fi si inteleasa de catre cine trebuie? Ce ar trebui sa faca PSD pentru a iesi din spirala greselilor proprii, pentru ca strategia lui Iohannis sa nu fie castigatoare?

  In opinia mea, cele doua partide mari, PSD si PNL, devin tot mai putin credibile, in favoarea societatii civile, in privinta desemnarii candidatilor prezidentiali (dar nu numai). Exceptand, desigur, probele contrarii. Cand PSD si PNL s-ar opri din alunecarea pe togoganul neincrederii si ar recastiga increderea populara printr-un mare act politic. Printr-un gest care sa arate ca interesul national este mai presus decat cel de partid sau de grup. Cel putin, in ultima instanta. Ori daca increderea in partide va fi castigata de aparitia unor constructii politice noi, care sa faca o altfel de politica.

  Intrebarea pe care mi-o pun in legatura cu aceste doua trenduri contrare, ale partidelor politice si societatii civile, fara ca pe moment sa si pot raspunde, este daca nu cumva din aceasta situatie ar putea izvori o sansa pentru iesirea din dihotomia “Celor doua Romanii”. In acceptiunea cea mai larga, societate civila este poporul, cel care ramane si conteaza de-a pururi, spre deosebire de partidele politice, care vin si se duc. Nu minimalizez prin aceasta acceptiunea restransa a societatii civile, prin componentele ei institutionale – academice, culturale, ONG etc.

  Fara indoiala ca am luat act, noi toti, de declaratia transanta a lui Adrian Nastase: “Nu voi mai candida la Presedintie”. Am inteles si motivele. Are o viata activa si plina, intelectual, cultural, profesoral. Este fondatorul si sufletul Fundatiei Europene Titulescu, care este o adevarata scoala geopolitica, de diplomatie, drept international si relatii internationale, de istorie politica si istoria Unirii, ultima vizibila intr-o suita de activitati.

  Toate aceste profiluri de cercetare sunt circumscrise marilor teme ale unui mediu strategic in schimbare, in care Romania trebuie sa-si negocieze cat mai competitiv locul si rolul in Lume. Nu in ultimul rand, are o bogata viata de familie. Aceste preocupari si multe altele ii ocupa majoritatea timpului, de la care incearca sa obtina cat mai mult, si ii ofera mari impliniri si satisfactii spirituale. Cu alte cuvinte, activitatea civila i-a luat locul in intregime celei politice, fara durerile si cicatricile pe care aceasta din urma i le-a lasat, pe nedrept.

  Totusi, intr-un posibil caz special, problema asta a lui „NU”, spus candidaturii prezidentiale de catre Adrian Nastase, nu cred sa ramana insolvabila, batuta in cuie. Este cazul in care responsabilitatea politica si sociala nu-i va fi provocata. In numele responsabilitatii, stim cu totii, Adrian Nastase s-a uitat pe sine, a uitat de familie, a uitat sa-si traiasca viata. Responsabilitatea, acesta e punctul sensibil al lui Adrian Nastase, un adevarat violon d’Ingres, pe care si-o asuma neconditionat, indiferent de costurile personale.

  Celalalt argument, ca “am o varsta” (fostul om de stat implineste 68 de ani, in 2018) a fost puternic infirmat, international, chiar in ziua in care l-a invocat, ce ironie!, de alegerea, duminica, a lui Sauli Niinisto, 70 de ani, ca presedinte al Finlandei, inca din primul tur, cu un emotionant scor electoral, in care a fost simpatizata tocmai varsta intelepciunii si echilibrului, cu corolarul ei demonstrat, notorietatea si experienta publica.

  Si pentru a fi un pic “neiertator” cu inocenta si mica”eschívă”, parca din strategiile privind prudenta de supravietuire (folosesc, marturisesc cu viclenie, un termen total inadecvat, in sensul amintit, de provocare a responsabilitatii politice, care, daca va fi cazul, ma gandesc la o masa critica, convingatoare si/sau constrangatoare, va trebui sa ia locul tihnei civile), o a doua infirmare vine din adevaratele tururi de forta pe care Adrian Nastase le da in societatea civila, care il “tradeaza” ca pe un om extrem de competitiv, de activ si plin de vigoare.

  Apreciază

 32. Reuters in decembrie 2017 si DW.de azi transmite o stire aproape senzationala, anume ca Dragnea nu doar ca vrea sa scape de inchisoare, „fortzind” noul pachet legislativ in Parlament (expresie favorita la #rezistenti, despre cei care „fortzeaza” o lege in Parlament), dar ca se decriminalizeaza abuzul de putere in cazul unor ofense sexuale. Deci, daca cineva iti propune un job daca ii faci favoruri sexuale, nu e chestie penala. Wow, pai sa va pregatiti de invazie a investitorilor si actorilor celebri, de la Weinstein la Spacey, si de la fostul Presedinte al Partidului Conservator in Canada la toti macho man din lume. Probabil , chestia a fost facuta anume pentru ca acesti „investitori” sa vina in Romania, odata ce Junker ne taie conducta cu fondurile europene. Foarte, foarte smart, domnule Dragnea! Daca decriminalizeaza Dragnea si prostia, ne inmultim categoric! 🙂 Ce monstru acest om care pare asa, la locul lui, modest, vorbeste incet, e tacut de obicei si pare ne-contondent. Dar stiu eu, poate o biciuieste pe doamna Dancila in fiecare dimineatza?

  Bun, eu unul ma amuz aici cu „Fake News” agencies, dar asta e o gluma, ca nu e prea buna?

  „What does the controversial legislation contain: In addition to banning the use of audio and video recordings at corruption trials, the proposed laws would lower sentences for bribery, decriminalize the use of political office to obtain sexual favors and make abuse of office offenses that cause financial damage of less than €200,000 ($237,000) no longer punishable under law.”

  http://www.dw.com/en/romania-viorica-dancila-voted-in-as-first-female-prime-minister/a-42356570

  Apreciază

 33. http://adevarul.ro/locale/timisoara/foto-s-au-inventariat-conacele-castelele-nobiliare-timis-majoritatea-zac-paragina-nepasare-1_5a6f85c7df52022f75f9fca6/index.html

  Sunt peste 1500 la nivelul intregii tari ! Majoritatea in paragina … Refacerea lor ar insemna peste 1500 de obiective turistice de mare valoare .
  Multe dintre aceste bijuterii arhitectonice au parcuri dendrologice sau gradini botanice de o frumusete rara ( Conacul Mintia sau Gurasada ) .

  Apreciază

 34. Dana Chera (fosta Grecu) s-a dovedit a fi o intervievatoare profesionista. Contrastul dintre stiluri a fost evident. Dar cele doua stiluri sunt absolut profesionale. De o parte, cel jurnalistic, dorinta de a transmite cat mai multe unitati semantice in unitatea de timp. De cealalta parte, cel de politician rasat, prin calmul olimpian si capacitatea de a nu-si pierde sirul gandurilor cand este interupt. Desigur, si la jurnalisti exista tentatia figurativa de a-si pune intervievatii in insectar. Asa cum, tot figurativ, procurorii isi pun la cingatoare scalpurile inculpatilor. Intervievatoarea nu a reusit, datorita anvergurii de personalitate a intervievatului. A reusit insa altceva, sa-si puna o medalie in vitrina profesionala.

  Apreciază

 35. Ne-am pricopsitara .
  Noul ministru al Transporturilor ” are un timp prea scump de petrecut in vizite pe santiere ” , ” nu stie ce e cu Centura Bucuresti Sud ” ( stiu eu , un umil terchea-berchea , e in licitatie de 9 luni ) si stie ca ce ramane din centura Suceava ” e contractat cu un constructor ” – fals , santier abandonat din tampenia CNADR de 3 ani , gata 85 % .
  Ufff .
  Cei mai mari adversari ai interselor romanesti sunt , prin incompetenta , dezinteres , frica de raspundere si prostie , chiar functionarii romani , ministri inclusiv .

  Apreciază

 36. Fragmentarium

  Ati elaborat o argumentatie stufoasa si prea lunga legata de o ipotetica revenire a domnului Adrian Nastase in politica, la cel mai inalt nivel.
  Eu il cred pe domnul prim ministru cand spune ferm ca nu intentioneaza un asemenea parcurs. Domnul Nastase este perfect constient ca diabolicul sistem a avut grija sa faca imposibila aceasta revenire, inclusiv prin malformarea partidului din care a facut parte, recte, PSD.
  Un PSD cu Adrian Nastase la timona ar presupune o restructurare din temelii. Cati lideri actuali isi doresc acest lucru ? Va spun eu: Niciunul. Mai ales ca domnul Adrian Nastase vorbeste despre o REGIONALIZARE REALA (adica una urmata de demiteri, nu de adaugare a unor suprastructuri, asa cum a vrut Dragnea, prin ineptul sau proiect respins de CCR).
  Cat despre membrii simpli de partid, acestia sunt fie prea inerti si debusolati, fie prea varstanici sa mai poate schimba ceva.

  Apreciază

 37. Radu Humor se supara ca unii ministri ai noului guvern PSD-ALDE sunt luati la misto. As spune ca pe buna dreptate, din moment ce singurul comunicator coerent (chiar daca nu spune nimic) al guvernului ramane tot Liviu Dragnea. Restul, parca i-a lovit damblaua, cand li se pune vreo intrebare.
  L-ati ascultat pe ministrul ,,nustiucumilcheama” , la audieri in Parlament, cand a fost intrebat despre redevente ?
  Sincer, doamna Pruna este doctor docent in comunicare fata de acel individ. Sper ca nu l-ati urmarit , v-ar fi stricat ziua, cum mi-a stricat-o mie. Un guvern supradimensionat, parazit, in care doar Orlando imi inspira ceva incredere. Sa-l vedem…..daca, bineinteles, va fi lasat sa-si faca treaba.

  Probabil ca doamna Viorica inca citeste noul program de guvernare, dupa care ne va vorbi si domnia sa. Adica, dupa ce memoreaza vreo cateva fraze-cliseu pe care sa transmita jurnalistilor. (Z)

  Apreciază

  • Dragă ZeV, tocmai pentru că Orlando inspiră ceva încredere, Dragnea a avut grijă să-l bage consilier pe lângă primul ministru pe omul său de încredere, cel care a gândit superbul program de guvernare. Pardon, PROGRAMUL DE GUVERNARE.
   Mă refer la Vâlcov.

   Apreciază

   • „…superbul program de guvernare…”

    Pai nu era mai bine pe vremea lui Basescu? „Programul” lui de guvernare s-a redus, permanent, la „Votati-ma pe mine, ceilalti fura!”. Ca sa se faca inteles mai bine de electorat si sa mai rareasca opozitia, mai si baga, din cand in cand, din adversari in puscarie. Pe urma, i-a transmis „programul” asta lui Iohannis. In afara de rasuflata „coruptie” preluata de la Basescu (si situata, evident, numai in PSD), nici pe asta nu l-am auzit vreodata vorbind de vreun program de guvernare; nici macar cand a dispus de guvernul lui.

    Apreciază

 38. You are very funny ! Long live to you and pick up twice as much you had sown ! Thank you for a funny blog’s mug and consequently the funny attenders’ attendances ! Bye bye !

  Apreciază

 39. @Zev, ma bucur ca esti mai relaxat si mai incerci cite o glumitza, mai o impunsatura inocenta. Multumesc pentru informatia despre lipoveni. Eu la „secreti” nu sunt bun, ca-mi turuie morishka.
  Daca nu comentez nu inseamna ca nu aud. Sa taci cind trebuie are citeodata valoare :).
  Nu o sa comentez despre Rusia, dar o sa spun despre un animit tip de leadership. Sa conduci pe baza de frica nu e intotdeauna eficient. Azi este apreciat, cel putin in teorie, „emotional intelligence”. Sa poti sa percepi rapid atmosfera din jurul tau, starile de spirit ale interlocutorilor (prin gesticulatie, pozitie, ton, mimica) si sa sti sa raspunzi adecvat ca sa iti servesti scopul. Se merge mai putin pe managementul tipic, ierarhic si scortzos, unde angajatii tremura de frica, si pe un management colaborativ. Managerul este parte a echipei si ajuta prin ajustari de directie, sau incurajari pe ceilalti din echipa. S-a dovedit ca mediile non-conflictuale, colaborative, ne-ierarhice sunt mai eficiente. Invatzam si noi de la masini 🙂

  Apreciază

 40. Cred ca solutia dlui Nastase pentru a opri exodul de medici din Romania, si folosirea institutiilor de invatamint romanesc pentru purul scop de a iti lua o diploma recunoscuta ca apoi sa plec din Romania este foarte buna.
  Invatamintul superior nu este gratis de obicei, si majoritatea celor care nu obtin un „scholarship” de undeva ( o suma de bani ce recunoaste merite in invatamintul precedent), trebuie sa iti iei un imprumut si sa platesti scoala (daca nu ai bani de la tati).
  Eu as mai adauga ca, in conditiile de azi, trebuiesc aplicate solutii extreme pentru a stopa exodul absolventilor de medicina din Romania. Una din ele ar fi sa ii acorzi un „scholarship” sa studieze unui student aplicant daca semneaza ca va ramine sa profeseze in Romania. Statul ar putea sa ajute pentru ca el administreaza joburile in sectorul de stat.

  Apreciat de 2 persoane

 41. Am urmarit pe TVR 1 emisiunea in limba maghiara. Excelent, dar unde sunt emisiunile in limbile celorlalte minoritati din Romania: sasi, polonezi, cehi, sirbi, bulgari, turci, tatari, italieni?

  Canadienii ai gasit o solutie: au facut un canal (OMNI) , azi doua, unde sunt emisiuni in limbile comunitatilor etnice de aici, inclusiv in romana.

  Un canal dedicat minoritatilor ar fi un instrument util pentru toate comunitatile etnice de la noi, n doar pentru cele mai mari.

  http://www.omnitv.ca/on/en/search/romanian/

  Apreciază

  • @trexsr: ”Excelent, dar unde sunt emisiunile in limbile celorlalte minoritati din Romania:”

   Pentru ce să fie asemenea emisiuni în limbi ”străine” pe posturile publice? Parcă România este un stat național, nu multinațional, cum vor să introducă ungurii în Constituția României.
   Impozitele nu se aplică diferențiat cetățenilor ”minoritari”, ca să pretindă că pentru impozitele plătite ei au drepturi, practic suplimentare, ci se aplică cetățenilor români.
   Drepturile suplimentare însemnând promovarea, nu doar recunoașterea și garantarea constituțională a dreptului la exprimarea lingvistică.
   Asta înseamnă bani publici pentru promovarea ”limbilor străine” pe teritoriul național, dar nu și bani publici pentru pentru promovarea limbii române în spațiul, tot național, al Basarabiei, spațiu năpădit de emisiunile plătite de Moscova.

   Să nu uităm:
   ARTICOLUL 13 – Limba oficială – În România, limba oficialã este limba română.

   Deci, de ce este nevoie de traducerea limbii române pe teritoriul României?

   Exemplul canadian nu este edificator, Canada fiind un stat al emigrării, fără o tradiție națională. Se zice, de exemplu, că Toronto are mai multe investiții chineze decât americane sau canadiene.

   Dar, mă rog, astea-s gânduri ale unui conservator-naționalist demn să fie ostracizat de progresiștii din toată lumea.

   Apreciază

   • @MIrcea Popescu, eu am dat o solutie, nu am spus ca e cea mai buna 🙂 Evident, Canada e diferita de Romania in multe privinte.
    Argumentul logic insa este: de ce favorizezi o minoritate si pe celelalte le ignori la capitolul TV? Si de ce trebuie emisiunea unei minoritati sa fie pe primul canal TVR 1?
    Ma rog, chestia asta nu e cea mai importanta insa pentru Romania in momentul asta.

    Apreciază

   • @trexsr: ”Argumentul logic insa este: de ce favorizezi o minoritate si pe celelalte le ignori la capitolul TV?”

    Argumentul logic merge mai departe: De ce să favorizezi minoritățile și pe majoritate s-o ignori la capitolul … reprezentare parlamentară:
    Respectiv, de ce orgnaizațiile minorităților pot avea calitatea de ”competitor electoral”, dar organizațiile majorității românești, nu?
    Sigur, o să-mi spună ”unii” că românii pot vota partidele românești. Dar eu nu știu ca partidele să fie strict românești, că ar sări tot acești ”unii” în sus că-i discriminare etnică.
    Desigur, nu-i discriminare etnică când partidele cu adevărat etnice ale maghiarilor fac alianțe. Nu, nu-i vorba de UDMR care-i doar o organizație etnică cu drept de ”competitor electoral”, deci cu drept de a fi reprezentată în parlament.

    @trexsr: ”Ma rog, chestia asta nu e cea mai importanta insa pentru Romania in momentul asta.”

    Este punctul dumneavoastră de vedere. Al meu este că-i foarte importantă ”chestia asta”.
    Mai ales în acest an al Centenarului Unirii pe care minoritarii maghiari au declarat, prin mai marii comunității, ăia care în Parlament fac legi în România, că-l vor boicota, dar vor sprijini cu toate forțele ”Trianon 100”, mișcarea mondială a ungurimii finanțată de guvernul de la Budapesta, pentru a contesta rezultatele respectivului tratat de pace, practic și Transilvania în cadrul României.

    Apreciază

   • Si ar mai fi o intrebare: are canalul TV public #1 din Ungaria program pentru romanii din Ungaria? E si o chestie ce tine de reciprocitate.
    Mai e un argument: in lumea supertehnologizata de azi, oricine, in orice parte a globului unde are internet, poate sa stream canale din tara lui, in limba lui. Daca chiar au nevoie secuii de un program TV in Romania, poate isi fac ei unul regional/local. Sigur ca este insa interesant si pentru romani sa urmareasca ce probleme au ei, sa ne mai dam cite o mina de ajutor reciproc, ca doar traim in aceiasi tara…depinde cum pui problema.

    Apreciază

 42. Am vazut ca se discuta despre „asimilare” a secuilor in Romania. E un subiect complicat, complex si sensibil, pentru orice individ care apartine unei comunitati etnice minoritare in orice tara.

  As fi vrut sa fac o comparatie cu Canada, dar fundamentul e diferit. Exista o componenta de asimilare a tuturor celor care imigreaza in Canada, in special a doua generatie. Prima generatie (ca mine) inca pastreaza limba, religia, traditiile, insa a doua generatie, cea care merge la scoli canadiene e aproape complet asimilata. Tinerii aleg sa nu mai vorbeasca in limba parintilor. Se casatoresc inter-etnic si inter-confesional. Se mai pastreaza cite un obicei si la generatia a doua, poate legat de bucatele traditionale. Dar la a treia generatie, totul se sterge, si ramin amintirile despre parintii care au venit aici, poze, si cam atit. Daca nu mai stii de unde te tragi, faci un test ADN si afli care iti sunt radacinile.

  Problema este si a romanilor care traiesc in vecinatati: a celor din Serbia, din Bulgaria, chiar din Ungaria. Si asupra lor e o mare presiune sa fie asimilati, mai ales in mediile urmane. Pe la sate, isi mai pastreaza radacinile. Toata discutia asta e una care trebuie avuta intre state, sau la nivel UE (in UE). Nu stiu daca e loc azi de o „reforma”, pentru a acorda drepturi colective. Tind sa cred ca nu e momentul.

  Nu cred ca solutia este ca tara a carei etnicitate o ai sa iti dicteze cu cine te casatoresti, ca sa nu diluezi din etnicitatea ta. Istoria e plina de casatorii mixte, incepind cu regi si regine, dar si oameni simpli. Vor fi in continuare destine si destine: unii mai asimilati ca altii.

  Apreciază

 43. De fapt, metoda adoptată de PSD e simplă: mărirea veniturilor populației înseamnă consum mai mare. Consum mai mare înseamnă producție mai mare, având în vedere creșterea cererii. Producție mai mare înseamnă extinderea firmelor și înființarea unora noi. Extinderea și înființarea înseamnă locuri de muncă. Rezultanta finală e creșterea economică și a nivelului de trai.
  Nu ascult cu atenție niciodată Opoziția, oricare ar fi ea, pentru că aceasta nu face decât să spună „nu e bine”. Când o să spună „asta și asta nu sunt bune, dar asta e bună”, am s-o ascult.
  PSD, n-a văzut nimic bun la guvernările Cioloș, Boc…Actuala Opoziție nu vede nimic bun la guvernarea PSD. E clar că nu sunt obiectivi, deci nu-mi pierd vremea cu Opoziția, oricare ar fi ea.

  Apreciat de 1 persoană

  • Dragă Amalia, am doar o singură observație, dar esențială. Consumul mai mare la noi înseamnă producție mai mare … la ”ceilanti”, după cum zice noul nostru ministru, nu la noi, pentru că noi nu avem producție care să susțină cererea. Prin urmare, concluziile sunt false.
   Dacă eu sunt Opoziția pe acest blog, atunci o să recunosc că tot ce-ai spus este bun, mai puțin observația de mai sus.
   Dar la fel de bine poți să alegi să nu-ți pierzi vremea cu mine, nu mă deranjează.

   Apreciază

   • „Consumul mai mare la noi înseamnă producție mai mare … la ”ceilanti”, după cum zice noul nostru ministru, nu la noi, pentru că noi nu avem producție care să susțină cererea.”

    Unul din principalele puncte ale programului de guvernare al PSD (ala pe care-l ironizati mai sus) este productia proprie. In acelasi spirit de independenta economica, acelasi program prevede(a) si majorarea impozitelor pe veniturile marilor corporatii si fond suveran de investitii.

    Nu conteaza ca va contraziceti flagrant de la un comentariu la altul: intai ironizati un program de guvernare care prevede inclusiv productia proprie (dar pe care sigur nu l-ati citit, ceea ce nu va impiedica sa va dati cu parerea), pe urma, deplangeti faptul ca „noi nu avem productie”; esentialul e sa spuneti „nu” din oficiu la tot ce inseamna PSD; consecventa nu conteaza.

    De altfel: de ce n-au facut productie Basescu si Iohannis/Ciolos? Ca n-au facut; unicul lor scop a fost sa faca politie politica (pardon, sa lupte cu coruptia) si sa faca din Romania un debuseu pentru produsele straine (de aici si protestele stradale absolut imbecile, organizate de capitalurile straine dornice sa-si protejeze interesele).

    P.S.: Nu, dvs. nu sunteti opozitia pe acest blog (atentie ca „opozitie” se scrie cu „o” mic; ii ironizati pe ministrii agramati, dar nu stiti sa scrieti corect romaneste). Dvs. sunteti moralistul de pe acest blog. Se pare ca nu intrati aici decat ca sa-i bateti obrazul gazdei: ca e infractor, ca-i politician, ca nu zice nimic despre legile justitiei, ca nu deplange moartea lui Djuvara, ca Dragnea a pus-o premier pe Viorica Dancila, ca programul de guvernare al PSD e „superb”… De unde va trageti autoritatea morala, e usor de ghicit: detineti adevarul suprem. Vi l-a tatuat Basescu pe neuronul singuratic, in 2004, si, de atunci, acolo a ramas: „PSD-ul fura!”. La un singur neuron, o singura idee… Dar care, ce-i drept, va da dreptul moral sa intrati aici pentru a biciui permanent „hotia”.

    P.P.S.: „…la ”ceilanti”, după cum zice noul nostru ministru…”
    Parca era mai frumos cand Basescu, presedintele dvs., spunea „sa navig”, „sa contemplez”, „initiaseu”, „organizaseu” (ultimele doua pe post de „initiasera” si „organizasera”), „fortuit” pe post de „fortat” etc. Si in cazul lui, ca si in al dvs. (ca doar de la el va trageti si dvs. autoritatea morala, e lucru stabilit; chiar daca l-ati lasat din brate, inca tineti strans la piept „justitia independenta”, scumpa mostenire lasata de el, mafiot fiind), si in cazul lui, ca si-n al dvs., lupta contra „hotilor” justifica totul. Ei, cu Basescu era altceva: parca era chiar simpatic, cand facea greseli de exprimare; era de-al nostru, din popor, tinea cu noi, ne apara de coruptii imbuibati! A… sa nu-l uit pe premierul independent Boc, cu al sau „salar”!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.