Se poate da o erată la Legea alegerilor locale?

Unknown-2

 

 

 

 

 

Am văzut că se caută solutii pentru a se modifica legea alegerilor locale. S-a propus o ordonantă de urgentă – nu prea era constitutional dar dacă exista vointă politică s-ar fi putut. S-a propus angajarea răspunderii guvernului in parlament. Rea cam riscant. Oricum, obiectivul politic este clar – să se ajungă la alegeri in două tururi de scrutin la alegerile locale, pentru a permite tranzactionarea voturilor după primul tur. Astfel, cei care ar alege primarii, ar fi negociatorii partidelor, pregătind si alegerile parlamentare. Sigur, sunt subiectiv. In 2004, Băsescu a iesit presedinte tranzactionând voturile lui Vadim pentru că, in confruntarea directă, in primul tur, diferenta era foarte mare in favoarea mea. Si la alegerile locale ar trebui să se facă acelasi lucru? Nu cred că ar fi o decizie in favoarea democratiei reprezentative.

M-a mirat insă declaratia presedintelui Curtii Constitutionale, care a relativizat punctul de vedere al Comisiei de la Venetia. Sigur, pe fond, domnul Zegrean reprezintă interesele grupului care l-a propus la Curtea Constitutională si procedează asa cum a procedat si la referendumul din 2012. Nu ar putea, de aceea, să propună o solutie inedită – o erată la legea alegerilor locale? Alternativa ar fi ca cineva să se uite in Legea de organizare si functionare a Curtii Constitutionale (art 61-71).

Este foarte interesant că opiniile Comisiei de la Venetia, Departamentului de Stat, Comisiei de Bruxelles, MCV, etc. sunt luate in seamă doar pentru sustinerea unor interese partizane.

Nu m-ar mira să se propună insă un sistem cu trei tururi de scrutin. Dacă nici in al doilea tur de scrutin, in urma aranjamentelor de culise, nu iese cine trebuie, se organizează un al trelea tur, la care să participe numai STS.

 

 

30 de gânduri despre “Se poate da o erată la Legea alegerilor locale?

  1. Domnule Nastase, prin rationamentul lansat, ne bagati pe toti alegatorii in aceeasi oala si ne desconsiderati la gramada.

    Faptul ca ati fost invins de Traian Basescu in 2004 a fost o surpriza mare pentru mine si in acelasi timp si o dezamagire, de care nu m-am dezis niciodata, chiar si dupa ce ati fost condamnat definitiv.
    Totusi, voturile nu sunt tranzactionabile la acest nivel. Daca eu sustin pe cineva in primul tur, iar acesta nu ajunge in turul doi, nu voi fi masa de manevra pentru acesta sa votez conform solicitarii publice pe care o va face. Imi voi reconsidera optiunea. Si ca mine sunt foarte multi, din ce in ce mai multi.

    Astfel, dupa prezidentialele din 2014 eu cred ca este destul de clar. Alegatorii nu stiu foarte bine ce vor, insa stiu foarte bine ce nu mai vor. Intr-un scrutin cu doua tururi, PSD-ul va lua cele mai multe voturi in primul tur, pentru ca are un electorat constant, timp in care celelalte formatiuni vor imparti restul voturilor. Totusi, in turul doi, PSD-ul va pierde alegerile pentru ca sunt mai multi cei care voteaza astazi orice altceva, PSD-ul dezamagind profund electoratul.

    In concluzie, alegerea primarilor intr-un singur tur este favorabila categoric celor in exercitiu, deci PSD si PNL. In acest fel, configuratia politica nu are prea mari sanse de schimbare nici la generale, date fiind formatiunile care se vor ocupa de organizarea alegerilor.

    Personal sustin alegerea primarilor in doua tururi, mai ales prin prisma faptului ca un primar ales cu 25-49% nu reprezinta majoritatea alegatorilor, ceea ce, in opinia mea, nu este democratic.

    Cu respect,

  2. Tovarășul Zegrean ar trebui să aibă bun simț și să-și depună demisia pe motiv de sănătate, care-i declanșează inconsecvența și lipsa de coerență în luarea decizilor!
    Ceea ce mă surprinde la acest Guvern de tehnocrați este faptul că, după ce și-au manifestat entuziasmul că au obținut aplicarea planului de austeritate, au dat o ordonanță de urgență privind modificarea Legii electorale, care va avea drept consecință creșterea cheltuielilor electorale. De ce trebuie două scrutinuri? Eu nu înțeleg cum un cetățean, care a mers la vot că să-și aleagă reprezentantul în administrație, poate după două săptămâni să-și schimbe opțiunea?El nu știe cu cine votează și pe ce program? Este Cetățeanul Turmentat? Atunci să ne întoarcem la epoca votului cenzitar direct și indirect și oficial la Cetățeanul Turmentat, la Dandanache, Trahanache, Cațavencu și doamna Zoe, căci tot am avut parte se ei în ultimii ani!

  3. ..Un al treilea tur de scrutin in care sa ,,voteze” doar Klaus Yohannis, in cazul in care candidatul dreptei ramane pe locul doi. (Z)
    Iata, in toata splendoarea ei, ,,democratia” dreptei romanesti, dar nu numai.
    Bunaoara, astazi asist la un nou mare abuz in serviciu al procurorilor, care cer urmarirea penala a domnului Oprea pentru fapte care tin strict de prerogativele administrative ale Ministerului de Interne.
    Daca era vreun motiv secret al vizitei doamnei Nuland, iata ca acesta a si aparut: DNA trebuie sa preia, total, conducerea Administratiei in Romania.
    Cu exceptia (deocamdata) a Presedintiei. Dar daca va fi vreodata Ponta (sau alt prezumtiv ,,filorus” si/sau ,,filochinez”….) (Z)

  4. Tampiti au fost, tampiti sunt inca

    Caci rupti is ca din tare stanca
    Tampitii ori si unde cresc!
    si cresca mai ales prin scoli de prostologeala unde nu invata decat contestatia si sa citeze (ca niste tampiti !) din vrafu de auctori “recepte” da fara sa inteleaga nica.

    Ia sa vedem .. o olistrare ilustrissima a tampeniei cu staif intelectual si “proVest” a vitacilor nosti de “dreapta” ..

    Musiu Ba ‘ Sese Koku iese pe stecla la prostul cu nume predestinat “labe” si o comite in direct :

    Pe vremea când era preşedinte, Traian Băsescu i-a propus lui Vladimir Voronin unirea dintre România și Republica Moldova. Mai mult, Băsescu s-a oferit chiar să cedeze liderului comuniştilor de peste Prut preşedinţia României Mari, iar el urma să devină vicepreşedinte.
    „Eu i-am spus verde în față, hai, în Parlament mergem amândoi, tu președintele României Mari, eu vicepreședinte și facem unirea și dăm votul în Parlament. Și atunci, Voronin a început să dea cu pietre peste frontieră, să introducă viza, a făcut toate nebuniile… Un Voronin care trebuie să vă spun că mulți au spus că a fost KGB-ist, el a fost milițian, deci și mai puțin nobil decât KGB-ist.
    Sursa : http://www.b1.ro/stiri/politica/traian-basescu-i-a-propus-lui-voronin-presedintia-romaniei-mari-atunci-cand-era-seful-statului-video-138293.html

    Ba dati seama ca cam este idea astia despre politica internationala?! Despre democratie? Despre cam orice ?
    Se aduna 2, beau , discuta si apoi IMPUN!!!
    Sau poate este doar ptr partizanii sai (cica aia mai scoliti, aia mai destepti, cetitori de/si intelectuali de aeronava) care nisi o secunda nu isi pun intrebarea “Bun! Si cum ar fi reactionat in Moldova antounionistii? Da Putin si FSB ul?!”
    Pentru eventualii teleptuali de pe aicia, (aia care au acumulat aere, diplome si nu au inteles nimic din ce ar fi trebuit s ainvete – dar oare era ceva de intels?!) …. Cestia asta nu prea tine. Mai gtineti minte pe una Jeanne d’Arc? Apai sa stiti ca regele legitim era ala englezu nu Delfinu incoronat de ea! Insa Franta ,, Frantei nu ii pasa de pactul intre regi! Daca fracezilor in sec XV nu le-a pasat .. de ce ar fi trebuuit sapese celor de peste Prut de aranjamentele lu Cioronin ?!

    Da mai vedeti si cestia cu vicepresedintele. Sa imi arate caeva textul din Constitutie unde scrie de vicepresedinte! Ca asta este un viciu pe care Iogovan l-a ratat!! Adica prostie curata!!!

    Da ce e recenta?
    Acum catva timp a “exoplodat” stirea ca cum Snegir ar fi cerut el Unirea .. dar Iliescu cel Rau I-a refuzat postul de .. vicepresedinte! Cum ar fi putit cere Snegur un post inxistent? Ce era prost?! [Nu era.. Insa daca ar fi putit face Unirea se asigura ca la urmatoarele alegeri era plebiscitat Presedinte !!!! Si se invartea si de statuie “Mircea cel Mare Restitutor Romanie”. Da nu cred ca avea cum ..) Nestirea este pusa in carca lui dr. Aurel Preda, profesor universitar emerit, presedinte al Asociatiei Romane de Politica Externa, ambasador. Si este agrementata cu intalniri secrete in parcul Bordei samd…. Si a fots preluata si de Monica Macovei .
    De un se vede ca in Romania (oare numai in ?) minciuna are picioare lungi. Si voata tot asa :lunga!

    Dar asta nu este totul … Acum cateva zile Nutzu Portuaru a mai zis una BUUUUNA!

    Soluţia imediată pentru a evita surprizele este ca Bucureştiul să intre imediat în dialog cu Moscova pe tema situaţiei şi mai ales a soluţiilor pentru Chişinău.
    Dacă se întîrzie, şi dacă nu ştim exact ce vrem, riscul de a afla de la televizor că s-a produs o catastrofă este major.
    PS – Recomandare pentru cei care trebuie să acţioneze: vedeţi că la Cotroceni se află un “memorandum de colaborare” între Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse şi CSAT semnat în iunie 2013 de Generalul Nikolai Patruşev şi Iulian Fota, cu acordul meu şi al Preşedintelui Putin. Citiţi-l, ar putea fi util.

    Sursa : http://roncea.ro/2016/01/24/riscul-unui-razboi-in-basarabia-si-la-marea-neagra-sa-ne-fereasca-dumnezeu/#sthash.Nq4s3oMs.dpuf

    Chiar asa ce o fi iscalit Fota la injonctiunea Basescului care stim ca se da putino si rusofov in viortura “anticomunismului” sau ?
    Ma rog vechea noastra cunostinta Donkeypapuas s=a mirat :

    Stai un pic! Cum adică? Ăla care se bătea cu cărămida anti-riusească în piept, ăşa care-l acuza pe Geaona pentru un drum făcut la moscova, ăla care promitea marea cu sarea basarabenilor, deci individul ăla semna – PE ŞEST! – acorduri de colaborare cu… Rusia? Şi în ce sector se aplica? Cumva pe aceeaşi linie din 1990-1993, prin care guvernele – din care făcea parte şi ĂLA CĂRUIA NU-I POMENESC NUMELE)deveneau slugile Moscovei şi ucideau ofiţeri români incomozi? Ce alte asemenea acte a mai semnat ĂLA? Şi în favoarea cui?
    Apropo, când Ponta semna acorduri cu China, toată presa aservită ĂLUIA i-a sărit în cap lui Ponta acuzându-l de comunism şi altea alea alea.

    Da nu si tamp.. pardon intelectualii !!! Care teletuali nu stiu decat sa dea like, share si sa injure Ilici, nastase ,Ponta , PSD si boboru care ii vand rusilor si chinezilor!
    Da chiar aa ce o fi in “memorandum de colaborare”?!
    So o stire .. cica lipsota de semnificatie

    McDonald’s, cel mai mare jucător de pe piața restaurantelor, și-a vândut operațiunile către un francizat din Malta. Astfel, gigantul american cu afaceri de circa 100 de milioane de euro și aproximativ 70 de unități de tip fast-food, și-a schimbat acționarul în acest weekend, relatează zf.ro.
    Această decizie a venit ca urmare a faptului că România este o piață prea mică pentru o prezență directă a grupului american. În prezent, McDonald’s deține 10% din toată piața locală de restaurante.

    Deci “România este o piață prea mică pentru o prezență directă a grupului americanSi pentru mai cine?!
    Ca aici se ascunde un schepsis : o piata prea mica are un potential prea mic! Si lipsa de enteres economic , de cele mai multe ori atrage si late .. dezinterese. Ca entersu strategic nu este doar de amoru lu’ geopolitica ci in functie de castigurile pe care le poate aduce. Sau pierderile …
    De noi se pot dispensa!
    Si asta si din cauza ca economia noastra nu asigira castiguri suficzante.
    A da . asigira castigurile lui Schweinerei Holzindustrie sau ale altora de aceiasi teapa. Dar nu si pentru marile banci (Chase s-a retras prin 98 si retrasa a ramas si nimeni nu a venit! Ninemi adica un “major”) sau marile afaceri.
    Asiguram profituri enorme ptr niste afaceri cam de 3 surcele dar nu pentru MAJORI. Printe altele fiindca si veniturile noastre sunt .. cum sunt. Adica per total Romania este o piata mai mica decat Portugalia… si ne “straduim” sa ramanem asa ..

    A da.. p cestie BUUNA! Din filmul “The Super-Rich and Us” : daca bogatanilor le plac ata de mult taxele mici de ce nu se muta … in Jamaica? Jamaica 5%!

    O intrebare care nu trece prin capul tampitzilor nostri .. care vor gasi zeci de late motove ptr care se cara McDonald.. care exact acum ,da’ ACUM “descopera” ca piata romana e prea mică pentru o prezenta directa…. .
    Bine-nteles poa fi DOAR o coincidenta.

    http://www.parolesdedieu.fr/wp-content/uploads/2015/01/rats01.jpg

    Insa mie nu imi pla prea mult unele coincidente!

  5. Dacă trebuie, cred că s-ar putea. Și însoțită de explicații științifice. De ce să nu se poată?

  6. O crunta dezamagire: Klaus Iohannis imbratiseaza intriga Alinei Gorghiu, care ar putea provoca instabilitate politica

    Nu imi este rusine sa recunosc ca, mult timp, l-am asemuit pe presedintele Iohannis cu un Pericle, care ar putea aduce Romaniei, daca nu un secol, cel putin un deceniu de aur. Nu de putine ori, am pus asa-zisa lui mutenie, o caracteristica de temperament, pe seama iscusintei si agerimii de politician.

    Bun cunoscator al firii schimbatoare a poporului, Pericle urca foarte rar la tribuna, prefera sa lase prietenilor sarcina de a-i sustine parerile sau a-l apara de critici (o lectie care ar trebui subscrisa de presedinti). „Iata, imi spuneam, fara a fi greci avem si noi „Olimpianul” nostru, cum era supranumit Pericle, nu este acesta cel mai bun profil prezidential, mai ales cand il ai in carne si oase?”

    Asta pana duminica. In discursul de Ziua Unirii, de la Iasi, Klaus Iohannis si-a exprimat asteptarile de „decenta” din partea anului electoral, de necontinuare a „inselarii” sperantelor alegatorilor, de abordari, idei si oameni noi care au inteles ca „metehnele trecutului trebuie sa ramana ale trecutului”, precizand ca isi va face auzita vocea, dar nu pentru a intra in campanie.

    Bun, perfect, dar cum se impaca aceste mesaje, de unire prin schimbare si de schimbare prin unire, cu o surprinzatoare pozitionare, care reaprinde zazania intre partide si, posibil, intre partide si guvern? Nu sunt echidistanta si moderarea misia unui presedinte, care apara intelegerile dintre partide, nu incurajeze ruperea lor unilaterala?

    Dupa ce ultimele calcule, pe noile variabile care se anunta, arata ca PNL nu va putea castiga alegerile pentru functia de primar general al Capitalei, capricioasa Alina Gorghiu vrea sa rupa intelegerea de alegeri locale intr-un singur tur, pe care a semnat-o cu manuta proprie.

    In politica, nu ar fi ceva nou o astfel de sucire. Revoltatoare, periculoasa chiar, este ca PNL incerca sa rupa intelegerea cu PSD cu mainile unui guvern tehnocrat, folosindu-se de influenta unui presedinte manipulabil.

    Dupa ce guvernul Ciolos si-a exprimat pozitia, mai mult decat de bun simt, ca nu ar fi democratic sa decida prin ordonanta de urgenta revenirea la alegerile primarilor in doua tururi, a venit declaratia-soc a lui Iohannis, de ieri, potrivit careia ideea alegerii primarilor in doua tururi de scrutin este foarte buna. Exact dintr-un loc si intr-un moment in care pledase pentru unitate, decenta si repudierea vechilor metehne (sic!).

    Pai asa iti probezi consecventa valorilor, aratand oamenilor ca, de fapt, si tu ai o „Elena”, dupa binecunoascuta meteahna a predecesorului, care iti influenteaza sau iti schimba pozitia sau decizia, dupa cum bate vantul intereselor in partidul Alinei Gorghiu?

    Neindoielnic, raspunsul premierului Ciolos, ca va studia toate posibilitatile, inclusiv varianta asumarii raspunderii in Parlament, a fost pe cat de inteligent pe atat de conjunctural.

    Seful guvernului a inteles ca se afla la mijloc, intre cel care l-a numit si cei care il pot pune cu spatele la zidul motiunii de cenzura. Probabil ca Alina Gorghiu a inmuiat inima „Marelui Iohannis” dupa ce, cu o zi in urma, il numise „micul Iohannis” pe candidatul la primaria ieseana.

    Indiferent ce va face pentru a iesi din locul ingust catre care il imping Iohannis si Gorghiu, o manevra riscanta pentru stabilitatea politica si organizarea alegerilor, remarcabil mi se pare conceptul cu care premierul Ciolos isi abordeaza propriul guvern, pe care l-a facut cunoscut in timpul vizitei la Paris: „Cred că un guvern tehnocrat este o excepție și nu o regulă, cu atât mai puțin o soluție.” Admirabil!

  7. Vreau sa traiesc ziua cand toti sforarii astia de la STS , CCR ;CSM , ICCJ si cate mai sunt, vor plati cu varf si indesat pentru tradarea de neam si tara. Pacat ca s-a abolit pedeapsa cu moartea.
    N-am uitat nicio clipa pe tartorul tartorilor, seful clanului mafiot , care face pe virgina si vrea si asta partidul lui ca unul care a vrut guvernul lui.
    Prea multe canalii s-au facut stapani pe Romania.

  8. Nici eu nu sunt de acord cu două tururi, iar cheltuielile sunt ultimul motiv.
    În primul rând, nu sunt de acord fiindcă nu înțeleg cum un alegător al cărui candidat n-a câștigat din primul tur poate să voteze un altul în turul doi.
    Nu mi-a ieșit Ionescu, dar îl votez și pe Popescu, poate iese.
    De ce nu l-ai votat pe Popescu din prima?
    Dacă n-ai opțiuni ferme, nu trebuie să votezi.

  9. Este de observat că, în ultima vreme, pentru cauzele în care ambasadorii nu se simnt confortabil să apară în public, se finanțează „strada”, pentru care există deja un Ministru cu sarcini precise.
    Și dacă strada a cerut vot în două tururi pentru primari așa va fi și vom fi chiar lăudați în următorul raport MCV pe justiție!

  10. Dupa parerea mea, modificarile aduse legii vor constitui explicatiile a ceea ce va fi in alegeri.Fiind alegeri locale, nu mai poate fi inventata o diaspora suparata brusc pana la sadism, decisa sa le ofere bastinasilor, cu de-a sila, ceea ce ea isi refuza sa traiasca, ci un sistem mai rafinat, care sa explice intoarceri locale de rezultate, prin aliante punctuale neasteptate si, chipurile, urmate de electorat.

  11. Uite ca-i bun si Mediafaxu asta la ceva: afli multe despre Basescu, si minunatele lui aventuri in ale politchiei internationale. Iata, aflam – unii cu stupoare, altii cu admiratie, altii cu indiferenta – ca Eminenta Sa in ale relatiilor externe i-ar fi propus lui Voronin sa fie Presedinte al Romaniei Mari, iar el ar fi acceptat chiar o pozitie sub poala acestui comunist. Acum, stim ca Basescu era dealer cu blugi si Kent la Anvers. De ce nu ar face bizinis si cu pozitii oficiale?

    Eu zic sa va inchinati si sa alungati pe Necuratul si pe urma sa-l judecati: adica ce oua are el de la Poporul Roman, sa faca asemenea propuneri unui cetatean strain? Cum adica da El pozitia de Presedinte? Adica asta nu se cistiga in alegeri? Sau el se vedea intai Rege, care unge supusi si le da ranguri?

    Stim ca e gagicar, cocalar si mare ciumec de stat, dar cind faci o asemena propunere nu cumva trebuie sa fi dat pe mina Procuraturii? Sau chiar la Tribunalul Militar? Omu’ are nevoie acuta ori de o lobotomie, ori de o funie…

    Băsescu: „I-am spus verde în faţă lui Voronin, hai, în Parlament mergem amândoi, tu preşedintele României Mari, eu vicepreşedinte”

    http://www.mediafax.ro/politic/basescu-i-am-spus-verde-in-fata-lui-voronin-hai-in-parlament-mergem-amandoi-tu-presedintele-romaniei-mari-eu-vicepresedinte-14988171

  12. Oricum ar fi, o sa iasa tot cine trebuie sa iasa, adica acela care este impus de anumite fortze politice, locale, straine, etc., este foarte clar! Rusine guvernantilor care nu stiu sa faca o lege inviolabila in acest domeniu, cum nu stiu sa faca astfel de legi inviolabile nici in alte domenii! Si stiti de ce? Nu pentru ca sunt prosti, incompetenti, etc., ci pentru ca fac legile asa fel incat sa poata interveni in aplicarea lor, dupa cum doresc! Rusine Romania cu o tara de corupti scarbosi, imputiti, curvari, cum am vazut azi, ipocriti, smecheri, etc.! Propun introducerea unor teste psihologice pentru ocuparea unei functii in parlamentul si guvernul Romaniei! Nu vreau sa mai aud de dobitoci, de hoti, de lasi, de mincinosi, de parveniti, de ipocriti, etc., la conducerea Romaniei! Clara, sociolog, Timisoara

  13. http://www.cotidianul.ro/avocatul-piperea-da-in-vileag-amestecul-american-in-proprietatea-275112/

    Avocatul Piperea dă în vileag amestecul american în Proprietatea

    Avocatul Gheorghe Piperea, cunoscutul reprezentant al clienţilor în procese colective pe clause abuzive cu băncile, invocă producerea unori ilegalităţi de către conducerea Fondului Proprietatea în sensul că au avut şi vor mai avea loc reduceri de capital astfel încât fondul riscă să se lichideze, pentru că va rămâne fără active.

    ”În câteva zile, o să fie o adunare generală a acționarilor (AGA) care va decide o reducere de capital social”, a Piperea, luni, la o emisiunea de la Antena 3. Conform acestuia, este vorba de o reducere aparent nesemnificativă, de 0,05%, dar suma implicată calculată este de 450 milioane de lei.

    ”Reducerea se face doar dacă nu e justificată de pierderi”, susţine avocatul. Potrivit datelor prezentate de FP, fondul a înregistrat la 30 septembrie 2015 un profit nete de 471,1 milioane de lei, iar avocatul Piperea susţine că mai mult ca sigur anul 2015 va fi încheiat pe plus.

    În luna decembrie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a obligat Fondul Proprietatea să-și evalueze activele și figura cu pierderi. Mai mult, cele 100 milioane de euro nu vor fi impozitate, ceea ce este o altă fentare a legii, spune Piperea.

    Avocatul Gheorghe Piperea atrage atenţia asupra unei manevre pe care milionarul american Paul Singer a ajuns să controleze prin holdingul Elliott Associates 21% din acţiunile Fondului Proprietate şi peste 21% din drepturile de vot. Spre sfârşitul anului 2015, Manchester Securities și Beresford Energy, deţinute de Elliott Associates, au ajuns la pragul de 21% nu în urma unei tranzacţii de vânzare-cumpărare de acţiuni ci ca efect al răscumpărării de acţiuni proprii. Ce înseamnă asta? Că administratorul FP, Franklin Templeton, s-a angajat, la ordinul acţionarului cel mai puternic, Paul Singer, să transfere valoarea din conturile şi portofoliile Fondului spre cele ale acţionarilor prin aşa numita operaţiune „vânzare pe bucăţi”. Practic, FP vinde cele mai bune acţiuni din portofoliu şi cu banii încasaţi îşi răscumpără acţiunile, le anulează apoi, reduce capitalul şi distribuie diferenţa de bani acţionarilor. Şi în felul aceasta Elliott Associates, cu Paul Singer în spate, şi celelalte fonduri de investiţii care populează acţionariatul FP pun mâna pe hălci din ce în ce mai mari din capital.

    Astfel că FP, creat pentru a despăgubi persoanele care au fost deposedate de proprietăţi de către regimul comunist, a ajuns să transfere bani altor personaje. Sunt voci pe piaţa de capital care spun că acţiunea aceasta de răscumpărare urmăreşte de fapt desfiinţarea FP. În ultimul timp, Franklin Templeton a vândut pachete semnificative de acţiuni ale OMV Petrom, Transelectrica, Transgaz sau Romgaz.

    Operaţiunile de transfer de avere de la FP la acţionari, cu Elliott Associates în frunte, au ajuns undeva la un miliard de euro, un sfert din banii pe care Guvernul susţinea în urmă cu zece ani că îi va da prin FP păgubiţilor.

    Franklin Templeton, presat de acţionari, a schimbat politica de remunerare a acţionarilor în sensul că nu va mai distribui dividende ci va face o returnare de capital social. Avantajele acestei mişcări este aceea că dividendele sunt purtătoare de impozit, 16%, în timp ce modalitatea gândită de acţionari nu este.

    Pentru profitul scos în 2013, acţionarii au primit 150 de milioane de euro. Fondul Proprietatea este cel mai mare fond de investiţii închis din lume (fond care nu face emisiune continuă de titluri proprii). Capitalul social al FP a fost constituit, în principal, ca urmare a aportului unor pachete de acțiuni deținute în portofoliul autorităților publice, emise de societăți comerciale de naționalitate română.

    Astfel că FP a ajuns să deţină participaţii de 10-20% la cele mai importante companii energetice din ţară. Paul Singer, omul din spatele mişcărilor de la FP dar şi de la Roşia Montană, este supranumit „hoitarul de pe Wall Street” pentru modul cum ştie să facă bani de pe urma unor aşa zise hoituri, companii şi naţiuni falimentare.

    Financial Times spune despre el că a ieşit în evidenţă prin creativitatea şi tenacitatea strategiilor puse în aplicare la nivel internaţional de fondurile sale folosindu-se de studiile juridice. Singer a pus pe picioare Elliott Management, unul dintre cele mai mari fonduri speculative din lume, care administrează active de circa 25 de miliarde de dolari. Interesul său converge către achiziţia de datorii cu risc mare de rambursare. Singer este absolvent de psihologie şi ştiinţe juridice. A plecat la drum cu Elliott, după ce a strâns 1,3 milioane de dolari de la rude şi prieteni în 1977.

    De numele său se leagă restructurările de la Chrysler şi Lehman Brothers dar şi de al doilea faliment al Argentinei. În 2008, Elliott a cumpărat obligaţiuni de stat emise de Argentina pentru 48,7 milioane de dolari. Compania a cerut plata integrală, incuzând dobânzi şi penalităţi, echivalent al unei sume care se ridică la 1,44 miliarde de dolari, potrivit Huffington Post. Adică un câştig de 30 de ori mai mare decât investiţia făcută de Singer. Difernedul cu autorităţile de la Buenos Aires se dispută acum la curţile internaţionale.

    Mai înainte de Argentina, Singer a scos bani din Peru şi Congo. În 1996 a recuperat o datorie de 58 de milioane de dolari ,pe care a cumpărat-0 mai înainte cu 11,4 milioane de dolari. De la guvernul din Congo primit 90 de milioane de dolari, pentru datorii pe care le-a cumpărat cu mai puţin de 20 de milioane de dolari.

  14. Săracă țară bogată…

    Contele de Saint Germain

    … Câte trebuie să ți se mai întâmple ca să nu ajungi vreodată, cu bine, la liman?
    E clar că, la masa lor, bogații te vor doar ca personal de deservire: să le prepari bunătăți, să le torni în pahare, să-i ștergi la gură sau la fund în funcție de circulația alimentelor în natură și să cureți în urma lor, ca și cum nimic nu ar duhni, după ce, ghiftuiți, au vomitat ca porcii.
    Sărăcirea ne este livrată din exterior, în poleiala globalizării antiidentitare, de o aristocrație de modă nouă care a inventat o variantă înşelătoare de sclavagism, sclavagismul liber consimțit:

    – „nu-i așa că vreți să luptați alături de noi în Irak și Afganistan? Parcă aveați și voi niște interese acolo, niște sute de milioane de recuperat…”. S-a făcut. Suntem un popor de cuvânt. De luptat am luptat, de murit am murit, de acceptat închisori secrete am acceptat. Datoriile, însă, sunt tot nerecuperate;

    – „vă facem marea onoare de a vă fi parteneri strategici. Cine v-ar putea apăra mai bine de ruși decât noi și NATO? Nu-i așa că sunteți încântaţi, în aceste condiţii, să plasăm noua linie Maginot a războiului modern, scutul antirachetă, la voi în ogradă? Așa încât să fiți primii bombardați, la o adică, de killerii democrației? Iar pentru paritate, vă menținem regimul actual al vizelor și pe Băsescu președinte. Sunteţi conştienţi că aţi tras lozul cel mare?”.

    Și exemplele ar putea continua: primire în Spațiul Schengen? „Prea multă corupţie în România”. Luptă anticorupție? „Vă dăm noi arma: un DNA mașter și politizat, neîntrecut la poliție politică, mai ceva ca glorioasa securitate comunistă”. Ș.a.m.d., ș.a.m.d.!
    Dar sărăcirea ne vine și din interior. De la politicieni și servicii de inteligence fără secreţie patriotică, până la șnapani hrăpăreți și compatrioți cocliți, mimând societatea civilă moralizatoare. Varii forme de sărăcire:
    – Sărăcirea de bunuri: doar mintea diabolică a unui Traian Băsescu putea să pună la cale un hold-up la bugetul național de dimensiunile celui realizat prin intermediul ANRP. Și altele, așișderea, de jepcar nesățios;
    – Sărăcirea de speranță: în ciuda acestei realități, Traian Băsescu este, încă, liber. Exact în plin elogiu internațional adus justiției independente condusă de o Codruță pentru care infractorul emblematic al naţiei nu există. Laura adormită pe lauri. Ce ironie a sorţii şi câtă sfidare;
    – Iar acum, mai nou, invenția supremă: sărăcirea de partide. Au făcut ce-au făcut (cine? EI!) încât românii să devină actorii unui păgubos paradox: deși sunt dezbinați, polarizați, antagonizați (altfel zis tocmai buni de mobilizat cu lozinci), au ajuns, în plin an electoral, în bizara situație de a nu găsi niciun partid în care să aibă o minimă încredere, pe care să-l voteze dacă nu din speranța de mai bine pentru ei măcar din setea de mai rău pentru inamici.
    Cine profită? Braconierii de putere.
    Cu PSD nu se mai poate vota de când în fruntea lui a ajuns Liviu Dragnea, eternul trepăduș cu meclă de frizer și glumițe desprinse din serialul „La bloc”. Cu geometria sa variabilă, de limax, încearcă să se prelingă cât mai neavariat pe lângă o sentință cu executare la procesul său de la Inalta Curte și, în toată băloșenia rezultată, votează guvernul Cioloș, îi face temenele lui Klaus Johannis și promite alianțe și cu dracu, doar-doar n-o deranja decisiv pe cei care îi controlează subsolurile.
    Cu PNL, grandioasa reconstrucție de dreapta pe care ne-a lăsat-o prin testament marele decedat politic Crin Antonescu, nu se putea vota încă din primul moment. O mai oribilă profanare a liberalismului autentic decât contaminarea lui cu gonoreea băsistă recomandată drept aport de competență și spirit de dreptate, ar fi fost greu de imaginat. La încheierea unui ciclu de impostură și false reforme, iată ce candidați ne propune pentru alegerile locale partidul lucrului „bine făcut”: Emil Boc la Cluj și Gheorghe Falcă la Arad. Halal partid, halal candidați!
    Încât braconierii de putere exultă. Şi-au atins scopul: au compromis toate partidele importante ce le-ar fi putut impune, cât de cât, candidaţi doriţi de popor şi nu de ei.

    Cine să fie aceşti braconieri? Iată câteva indicii: cei care urmăresc să conducă țara din umbră (deja o conduc), fără a fi aleși, fără a fi trași la răspundere dacă lucrurile merg prost, fără a-și expune obrazul la împurpurări de jenă (or fi avut vreodată?) și la scuipaţi de revoltă când ceasul deconturilor va sosi.
    Cei cărora un partid de 50% le-ar da planurile peste cap în condițiile în care marja lor de manipulat emoția populară şi voturile nu depășește 10%.
    Cei prin intermediul cărora țara poate fi condusă din afară, ca o colonie cu aparenţe de dominion.

    Săracă țară bogată. Sărăcirea de la bogăţie ţi se trage.

    http://www.conteledesaintgermain.ro/saraca-tara-bogata/23-01-2016

  15. Azi era sa cad pe jos de ris. Un nene de la US Treasury cu nume de ruleta ruseasca, (Szubin), pune mina pe pistol, baga un cartus, invirte botoiul, si indreapta pistolul spre noi: „Putin este corupt!”.

    Wow, ce veste minunata! La fel de minunata ca aia cu Administratia „Goldman”, care, necorupta fiind, a avizat cea mai mare hotie de pe planeta, numita criza din 2008.

    – Tu esti hot!
    – Ba nu, tu esti hot!
    – Da, da’ tu esti mai mare!
    – Ba nu, tu esti mai mare!
    – Eu vorbesc in numele Imperiului Binelui!
    – Nu, tu esti din Imperiul Raului!

    Si uite-asa tot scoatem cite o Matrioshka pina ne plictisim.

    http://www.bbc.com/news/world-europe-35385445

  16. Baietii astia vor tot face ilegalitati atata timp cat nimeni nu li se va opune . Si astazi , când vorbim , nu li se opune nimeni !
    Iar cei care li s-au opus de-a lungul timpului au sfarsit in puscarii , cu averile confiscate , terfeliti de mercenarii din presa si abandonati/tradati de partide , de colegi si de proprii conducatori .

    Daca Ponta era barbat si facea in decembrie 2012 ceea ce a promis in campanie ( lupta cu sistemul mafiot al lui Basescu ; dreptate pana la capat ; etc. ) astazi nu mai vorbeam de coada asta de topor . Nu-l mai vedeam nici pe imbecilul ala de Basecsu pe la TV cum isi ranjeste fasolea si le da sfaturi tuturor .

    Din pacate pentru acest popor , Ponta s-a dovedit a fi un palavragiu mincinos care a 2-a zi dupa alegeri a batut palma cu ei si i-a relegitimat pe toti acesti ticalosi .

    De ce a facut Ponta asta ? Simplu . E de-al lor … Chiar n-ati inteles treaba asta ?

    Eu pot sa va enumar cel putin 30 de decizii INEXPLICABILE luate de Victor Ponta in cei 3 ani de guvernare daca as stii ca mi le explicati dumneavoastra …
    Dar stiu ca nu veti dori sa mi le explicati si de aceea nici eu nu le voi insira .
    Desi , cred ca ar fi una dintre cele mai citite postari de pe acest blog .

    Insa ceea ce este cel mai trist este ca ne-am intors d.p.d.v. politic la nivelul anilor 2005 si la subiecte tot din anii aceia .

    P.S. Baietii astia sunt capabili de ORICE ilegalitate pentru a se mentine la putere . N-au niciun scrupul , au demonstrat-o de atatea ori si au vazut ca le merge . Ca au de-a face cu un popor slab si cu o opozitie formata din ageamii si infiltrati ( PSD-ul ) care accepta orice mizerie , ilegalitate sau umilinta .

  17. Urmarind filmuletul de mai jos , chiar m-am ingrozit .

    Acest fimulet ne arata care este PERICOLUL primirii in Europa a unor imigranti musulmani , cam la ce nivel au ajuns relatiile dintre crestini si musulmani , fanatismul si ura musulmanilor si in final esecul politicii externe americane in Orientul Mijlociu si Africa .

    Afghan Migrant In Swedish Bus Throwing Threats

    http://www.liveleak.com/view?i=c4a_1453307140

  18. Imaginea care se reflecta este aceea de nerespectare a legii si a Constitutiei. Daca legea spune clar ca nu se pot face modificari inainte de alegeri cu o anumita perioada, singura modificare legitima posibila este un Referendum. Principala revendicare a populatiei a fost „respectarea legii” ! Daca mai adaug imaginea Curtii Constitutionale care judeca in fiecare zi cu alta masura si proaspata replica a Presedintelui Romaniei data unui cetatean roman (oricare ar fi acela) vad ca s-a facut un efort foarte mare ca sa avem aceeasi situatie ca si in timpul lui Basescu dar cu mai putin scandal in Piata ! Eu propun un Referendum national pentru introducerea votului negativ (votul final fiind diferenta dintre vot pozitiv si vot negativ) si a pragului procentual de validare in functie de numarul alegatorilor din circumscriptie (este rusinos sa poti fi ales cu orice numar de voturi).Tara aceasta a fost distrusa si valorile ei terfelite de tot felul de indivizi obscuri ajunsi in politica fiindca cetatenii nu au mijlocul de a-i respinge din viata politica!

  19. Optiunea pentru turul doi se poate face pe Buletinul de vot la turul intai ( ca si la admiterea la Facultate).Vot negativ, prag si optiune pentru turul doi asigura reprezentativitate si costuri reduse, ramane doar de controlat respectarea legii in derularea procesului electoral.

  20. https://youtu.be/pwuspvY950Y
    Din păcate nu prea înţeleg prea mulţi despre ce-i vorba, dacă nu apare şi clipul cu cel care strigă după Cristi spre a-l ajuta să scape din gura unui câine de luptă.
    Chestia cu Klaus este mortală !
    Sugerează să-l cheme pe Cristi Borcea care a lăsat gravidă până şi duba cu care era dus la instanţă !
    Formidabilă poantă, pe care a făcut-o cunoscută Dragoş Pătraru !
    Felicitări !
    P.S.
    Nu ştiu dacă de acelaşi spirit ironic vor da dovadă şi “apărătorii” statului de drept(ţi) ?! 😉

Lasă un răspuns