„Euro-maidan” la București?

Anul 2004 – Revoluție portocalie la Kiev. Modelul este preluat,  în același an, de Băsescu și de Alianța DA la București.

Anul 2014. Schimbarea, în condițiile cunoscute, a puterii politice la Kiev. Dezertarea PNL de la guvernare și procedura de remaniere reprezintă pretextul pentru Băsescu și pentru partidul său – PMP – pentru a forța o schimbare a guvernului Ponta prin formule asemănătoare celor de la Kiev? Cel puțin asta ar rezulta din intenția de a ataca la Curtea Constituțională o eventuală remaniere (și deci păstrarea aceluiași premier și aceluiași program de guvernare) combinată cu declarația lui Cristian Preda, reprezentantul PMP, care anunța duminică, la ora 13.00, că dacă Ponta nu-și dă demisia pentru a-i permite lui Băsescu să numească un alt candidat de premier, atunci ei vor ieși în stradă. De fapt, vor merge în fața guvernului. Reamintesc și faptul că, recent, Băsescu își manifesta intenția de a scoate oamenii în stradă.

În ceea ce privește procedura de remaniere, ea este prevăzută de art. 85 din Constituție și nu de art. 110 cum, incorect, susține Băsescu. De altfel, în momentul despărțirii PNL de PD, tot premierul Tăriceanu a format noul guvern (fără să-și dea demisia), chiar dacă el fusese numit din partea unei alianțe (DA) și nu de către PNL. Băsescu nu a avut nici o reacție atunci și a semnat decretul de numire pentru noii miniștri aprobați de Parlament. La fel se întâmplă și acum.

Sper că Băsescu nu-i va lăsa pe iresponsabilii din partidul pe care îl păstorește să repete la București „euro-maidanul” de la Kiev.

 

73 de gânduri despre “„Euro-maidan” la București?

  1. Daca USL isi respecta obligatia fata de cei 7 milioane nu se ajungea sa ne temem de astfel de actiuni.
    Iar Euromaidanul nu a fost pregatit si orchestrat de vest, deci ar trebui sa ne intrebam retoric ce vor face vesticii daca nu vor o anumita desfasurare a evenimentelor la Bucuresti.
    Precum s a vazut, preluarea puterii prin violenta de strada este ceva.. democratic!

  2. Asta este o glumă! T. Băsescu nu-i așa nebun să iasă în stradă, că-l bat oamenii cu pietre. Ăștia de la mișcarea populară au ajuns de plâns – chiar sunt penibili. Vor vedea la alegeri care le este soarta.

  3. @ Adrian Nastase

    Ca exercitiu intelectual, ca lansator de dezbatere, accept comparatia Kiev-Bucuresti, dar la orice nivel ( amploare, politic,motivatii,scopuri,rezultat,etc) apropierea este fortata. Cunoscandu-va calitatea de constitutionalist nu contrazic argumentul d-voastra legalist privind legitimitatea guvernului Ponta3 , dar moral, pragmatic si corect politic Victor Ponta ar fi trebuit sa-si fi dat demisia de mai mult timp. Acesta este un moment in care ar putea arata ca este o speranta a politicului. Daca ar face gestul depunerii mandatului. Onorabilitatea unui astfel de gest ar fi o premiera, si o surpriza placuta.
    http://hanulmuschetarilor.wordpress.com/2014/03/03/psd-a-ocupat-crimeea-pnl-ului/

  4. Nu este deloc asa din pacate, dle premier! Daca acum se accepta asa ceva, de acum incolo orice premier, doar pt a-si pastra puterea, va putea da afara de la guvernare orice partid castigator in alegeri si va putea aduce orice alt partid, perdand la alegeri… asa ceva nu este normal decat daca stam prost si judecam tot asa, prost! Rezultatul va fi o dictatura a premierului, caci acesta va putea santaja cu eliminarea din guvern pe oricine, putand aduce orice altceva doreste el in guvern… Si daca vom avea un premier care va dori sa aduca la guvernare un partid nazist? Nu trebuie ca cineva sa-l poata opri, adica nu trebuie sa respecte o procedura prin care acelasi premier sa fie reinvestit pt a nazifica guvernul? Sau am innebunit?

    Dealtfel, dupa votul romanilor, ce cauta UNPR la guvernare? Dar UDMR?mbele au nenorocit alaturi de PDL tara asta… Populatia a vrut sa fie guvernata de alte forte, nu de cele pe care Ponta le impune acum Romaniei! Dar oricum, numai un tembel va mai da votul sau lui Ponta sau PSD-ului, se intelege…

    Apoi, cu ungurii este greu de crezut ca ei se vor comporta ca romanii si nu vor dori si alte elemente specifice lor, in programul de guvernare, chiar daca premierul acum le omite, mintind ca deobicei… deci se schimba si structura, si programul! Fiind alt guvern cu alt program decat cel rezultat din alegeri, atunci trebuie si alt premier sau cel putin reconfirmat acesta!

    Parerea mea e ca Basescu va ataca la CCR scamatoria lui Ponta si va castiga, caci este absolut logic, indiferent ce cred talibanii PSD.

    Raman la a crede ca singura speranta pt Ponta si PSD este de a-i readuce, in ultimul minut, pe penelisti la guvernare. Sau caderea definitiva in sondaje…

    Cine a tradat mai mult cei 7-8 milioane de votanti, Ponta acum pt ungurii sai dragi sau Antonescu care nu a vrut decat sa i se respecte drepturile castigate electoral?

  5. S-a văzut că Băsescu contestă, din mai 2012, tot ceea ce aprobase în 2005-2012.
    Tot ce atunci era legal și constituțional, acum nu mai e.
    Câtă imparțialitate! Câtă obiectivitate! Câtă echidistanță!

  6. Este ceva ingrozitor ,insuportabil pentru toti oamenii acestei tari, unde s-a ajuns in lupta pentru ciolan. Unii oameni cu pretentii , zis” politicieni”, care fug de la un partid la altul , nu mai au rabdare. Ar da foc Romaniei doar sa le fie lor si haitei bine!

  7. @Radu Humor
    Ai dreptate cu nivelul scazut al invatamantului. Atata vreme cat nu exista nici o presiune asupra performantelor cadrului didactic titular procesul va continua. De ce nu avem nici o universitate in Top 500? E simplu, punctajul este mare la universitatile care au dat laureati Nobel, noi nu avem decat unul singur in toate istoria. E drept, Universitatea Bucuresti, Politehnica Bucuresti, Medicina Bucuresti si Babes sunt universitati bune, dar mai e cale lunga pana la Nobel.
    @doru coarna
    Parca era vorba ca aici se gasesc analistii fini ai PSD.

  8. Tulburarile de strada gratuite din ianuarie – februarie 2012 , indreptate atunci aparent impotriva guvernului Boc , care apareau mai tarziu destul de violente , oarbe si neinteligente – la ele participau si ” suporteri ” stelisti din grupuri de huligani – se pot repeta oricand .
    Va amintiti dezordinile oarbe din Franta in 2005 , ale minoritatilor ? Nu cereau nimic , nu spuneau nimic ( in afara de incendiat si ” nique de Gaulle ” , ” nique ta mére ” ) .
    Se pot repeta si la noi , pentru nimic .
    Si vor fi exploatate !

  9. Scrupul ,scrupulos sunt cuvinte lipsa din „dexul Basescu”, deocamdata curtea a scris in cele mai multe cazuri ce si-a dorit Basescu, si nu cumva sa credeti ca el este atat de inteligent incit sa vada de fiecare data ce ar merge bine pentru la CC.
    Eu cred ca „sesizarile” si directille celor mai multe materiale prezentate la CC vin chiar din cadrul judecatorilor de la CC , si ei niste oameni fara onoare si simt al responsabilitatii postului pe care il detin.
    Eu va precizez ca daca Basescu reclama pretinsa neconsitutionalitatea a pozitiei PMeului Ponta la CC, judecatorii il vor spijini pe Basescu.
    Si nici o grija cu magherimea adusa de PSD la guivernare in mod sigur Bucurestiul nu se va transforma in euro-maidan , ponta va pierde measteptat de mult din electoratul PSD.

    Ce este cert este ca Basescu Traian si-a declarat optiunea pentru postul de PM , port pe care ma tem ca s-ar putea sa-l ocupe , mai ales pe optiunea clanului Sarbu de a prefera UDMR in locul lui Johannis !
    Mare rusine domnule Nastase , mare rusine zvonisti si iubitori PSD.Citi romani credeti ca vor vota maghiarizarea tarii , o chestie pe care presedintele fara scrupul in dex si in cap a preluato din mer.
    Unde-i Dragnea alt mare mincinos acela care anunta ca ungurii nu cer nimic ca sprijin la guvernare ?

  10. Păi, politică mai de Maidan,(ca şi fetiţe dulci 😉 )” ca-n Bucureşti, în toată lumea nu găseşti”!
    Până la urmă, sunt convins că pe români doar ieşirea masivă în stradă îi mai poate salva. Pe cei vinovaţi de situaţia dezastruoasă în care i-au adus, în doar 24 de ani, poate doar elicopterul !
    Mai bine zis, elicopterele !
    Sau mă rog, în caz că nu-i decât unul, în care binenţeles n-ar încăpea toţi, mai rămâne varianta cu închisorile:roll:
    În care s-ar mai găsi locuri. Binemeritate !

  11. Citez: „Anul 2014. Schimbarea, în condițiile cunoscute, a puterii politice la Kiev”. Chiar vi se par atit de cunoscute, conditiile schimbarii? Chiar se stie cine a tras in cine? La Bucuresti au fost adusi oameni impuscati cu alice(!!)
    Or fi tras fortele de ordine cu alice? Alicele, munitie de razboi (cum s-a spus)? Demiterea presedintelui, in conditii mai mult decit dubioase (cel putin dpdv al normelor democratice) a fost, pentru occidentali, OK. La noi, demiterea presedintelui, in conditii de perfecta legalitate, a fost considerata „cih”. In Ucraina, Codul Penal a fost gata in 2 ore, pentru a o elibera pe o tanti. Cod penal pentru o persoana. A fost in regula! La noi, cind s-a incercat o mica modificare, ambasadele au intrat in trepidatii!
    La noi, drepturile minoritatilor maghiare (!!) sint sacrosante (oricum, mai mari decit ale romanilor), in Ucraina, la drepturile minoritatii ruse (rusofone) nu s-a gindit nimeni (cel putin dintre buretii europeni cu democratie)!
    Incercati, asadar, sa ne explicati sintagma „condițiile cunoscute”
    Si iar citez: „Sper că Băsescu nu-i va lăsa pe iresponsabilii din partidul ….”
    Zau nu va cred. Dupa parerea mea, ii va impinge, daca nu va reusi pe alte cai, pina atunci!

  12. Nu credeam ca-s atat de prosti …
    E.. e,, dom tov profesore, expremier, minstru de externe samd etece cum mai stam cu vizita lu’madam Nulanda?
    Ma scuzati da mi se pare ca degeaba vi se flutura in fata ditai tramvaiul V3A vopsit in rosu ca dvoastra vreti sa vedeti altaceva…
    Insa mi se pare ciudat cum s-a ajuns la situtia asta de-a dreptu cretinoidala… nimeni nu a zis nimic timp de vreo 2 saptamani.. Blogu dvoastra ciudat de blocat , blogu Roxanei inactiv .. nimeni ingrijorat?!
    Si acu imi veniti cu ce? Sper că Băsescu nu-i va lăsa pe iresponsabilii din partidul pe care îl păstorește să repete la București “euro-maidanul” de la Kiev
    Sper mata degeaba. El , Traian Maximus zis-a :Nu credeam ca-s atat de prosti incat sa se sparga
    Sa fim cinstiti nici eu.
    Insa de acu este clar ca votca Scandic ca urmeaza o incercare cu curtea (anti)constitutionala de a forta demisia/terea guvernului, un nou asalt la procurorilor si daca tine nu degeaba a zis Incomparabilu’ Vreau să ştiţi că, în foarte multe democraţii, mandatul se poate da şi celui mai mic partid intrat în Parlament, dacă asta este soluţia să strângi 51%, pot fi două partide mai mari, echilibrate, care nu se înţeleg asupra desemnării premierului şi, atunci, se dă mandatul reprezentantului celui mai mic partid, sunt foarte multe cazuri în Europa
    Si iesirea (anti)constitutionala a CCR este in acest sens. Deci daca reuseste (de ce nu? Pia nu a treminta el si cu USL?!) va desemna pe Croitoru, pe Begoita, Udrea samd ca sa obtina algeri anticipate odata cu cele europarlamentare sau cel mai traziu odata cu cele prezientiale.
    Este de plans cum un guvern cu 70% capoteaza in halul asta. Cum Tontelu da o majoritate de 2/3 pe vrabia uneri majoritati cu UDMR. Si eu as fi ceva mai atemt cu UNPR – nu mi se pare “fiabil”
    In rest totu e bvin e si la vara va fi bine si cald…da cestia aia mare rosie e tramvai nu floare de nu ma uita!!!
    Si daca stati pe sine…

  13. Dar despre euro-tradarea de tara si alianta cu ungurii, nu spuneti nimic? Credeti ca va mai vota cineva PSD-ul? Chiar avea nevoie de majoritate, au obtinut suficiente procente la alegeri, au mai luat parlamentari si de la PP-DD? Ponta cred ca este platit sa vanda tara, lasitatea lui este nemasurata.
    Asa ceva, sa nu ai demnitate nationala, nu cred ca s-a mai vazut.
    Chiar as dori acum, sa cada guvernul acesta tradator, care a fost numai impotriva poporului. Cred ca lasitatea lui Ponta nu are limite.
    Le gasiti numai scuze, dar despre alianta horthista nu spuneti nimic.
    Dezgustator.

  14. Ponta a luat-o rau pe aratura cu guvernul lui !!! Ioana Petrescu la Finante ? Respect pentru studiile ei dar cum sa pui Ministru de Finante , o fata de 34 de ani , fara experienta profesionala ? O fata care n-a condus in viata ei vreo societate sau altceva ? Ce experienta are fata aceasta ? Incredibil ?

    Cu astfel de guvernanti , tara asta se va prabusi …

  15. Este de notorietate, cunoscut și recunoscut modul de a jongla cu tot și toate: Constituție, instituții ale statului, organisme, convenții și alianțe, partide și partidulețe, tot și toate sunt în fața președintelui simple bile cu care, ca un vertabil jonglor, își mai „omoară” timpul. Jongleria de care se face vinovat a creat în delungul atâtor ani doar destabilizare și neâncredere: în fața sociatății, în fața compatrioților, în fațe aâtor români. O ideea am: oare dacă „au venit” împreună la conducerea țărilor lor, nu pot pleca tot împreună? Cel ucrainian a fost forțat cu și prin mișcările de stradă și din piața „Maidan” ( o veritabilă „Piața Universității” bucureșteană!), cel român? Așteptăm. Nu știm însă cât și pe cine ca să ne rezolve problemele, care , iată, în loc să-și găsească o rezolvare se adâncesc și înmulțesc tot mai mult.

  16. Domnule Nastase,
    Situatia politica se prezinta asa: PNL a iesit din USL si de la guvernare, USL nu mai exista, USD doreste cooptarea UDMR la guvernare, care desigur are anumite pretentii, pune anumite conditii. Ca s-a schimbat structura, componenta politica a guvernului, inteleg. Se schimba si programul de guvernare, adica Programul USL, sau nu? Aceasta e intrebarea! In conditiile in care programul de guvernare se schimba si avem de fapt un alt program, unul nou, acesta trebuie supus votului de incredere al Parlamentului (art.103, al. 2). Daca Parlamentul nu-i acorda incredere atunci Presedintele trebuie sa purceada la ce spune art. 103, al. 1 din Constitutie, adica la consultari cu partidele reprezentate in Parlament. intrucat, din cate inteleg, un partid sau alianta care sa aiba o majoritate absoluta nu exista – aceea era USL.

    Tariceanu a schimbat sau nu programul de guvernare al Aliantei DA? Nu cred… Cred, mai degraba, ca Basescu si PDL s-au detasat de programul de guvernare al Aliantei DA intrucat PDL (si Basescu) erau de acuma partid de dreapta (Basescu din om de stanga devenise peste noapte om de dreapta)!

  17. Euro-Maidanul la Bucuresti e o prostie. Si ca s-o spui, darmite sa-ti treaca prin cap s-o faci. Mai ales azi cand absolut tot romanul apreciaza diferenta de ani-lumina intre politica romaneasca si cea ucraineana, apreciaza reformele care au fost facute in Romania din 1990 incoace si care ne-au permis, de bine de rau, sa schimbam politica rafuielilor in strada de la Targu-Mures si mineriadelor din Bucuresti cu rafuielile de la televizor si din cand in cand din Parlament. Nimeni nu vrea o noua Ucraina la Bucuresti, si nimeni nu ar trebui nici in vis sa sugereze intoarcerea la politica strazii. De altfel politica strazii in Romania este indisolubil legata de PSD, de mineriadele anilor ’90, si de numele lui Iliescu. Ar fi o prostie colosala ca in 2014 Basescu si PMP sa incerce sa stearga pata asta de pe drapelul PSD si sa incerce sa si-o lipeasca lor in frunte.

    In contrast, lupta pe articole constitutionale, inclusiv sesizarea Curtii Constitutionale e cat se poate de adaptata Romaniei anului 2014. Nu a Bruxelului anului 2014, sa fim intelesi, a Bucurestiului anului 2014. Argumentul lui Basescu e straveziu, dar dumneavoastra nu-l prezentati deloc domnule Nastase, ca si cand n-ar exista. Chichita legala invocata de Basescu e ca Ponta TREBUIE sa-si dea demisia daca isi schimba programul de guvernare, nu doar echipa. Iar Basescu spune ca si-o schimba de vreme ce apar cerintele UDMR in noul program de guvernare, cerinte ce nu existau inainte pentru ca UDMR intra abia acum la guvernare. Comparatia cu Tariceanu nu merge pentru ca UDMR fusese acolo la guvernare din prima zi. Ma rog, mie se pare subtirel argumentul, si la urma-urmei cerintele UDMR pot fi informale, nu trebuie neaparat trecute in scris, desi programul de guvernare nu ar trebui bagatelizat, facut la modul spunem una fi facem alta ! In orice caz, este castigul ultimilor 20 ani ca opozitia sau presedintele se poate adresa CC !! Actiunea asta de a se adresa CC nu este un maidanism, sau cum as traduce eu in romaneste, o mineriada, ci pur si simplu o expresie a libertatilor democratice !

  18. Parerea mea,domnule Adrian Nastase,este ca nici opozitia de dreapta din parlament,nici Traian Basescu,nu au interesul ca Victor Viorel Ponta si al sau guvern bazat pe o majoritate ”de stransura”,sa pice acum.
    Presedintele este de departe cel mai abil si experimentat politician al momentului.Domnia sa a invatat,de asemenea,sa aiba rabdare.
    Deocamdata a obtinut o victorie de etapa.A reusit sa-i extraga pe liberali dintr-un mariaj dezavantajos pentru acestia,(ceea ce a dus la moartea USL),i-a curat,in mare de ”crengile uscate” si le-a schimbat discursul pagubos care I-a facut nefregventabili pana mai de curand,(pregatindu-i astfel pentru intrarea in cea mai prestigioasa familie europeana),a imobilizat grupul pucist pro-pesedist ,condus de Rusanu(componenta:David,M.Campeanu,Stroe,Gerea,Chitou,Tariceanu),care urma sa-l debarce pe Crin Antonescu ,pastrand astfel alianta in viata.
    De asemenea,Traian Basescu,a tinut si tine unit partidul lasandu-l pe Calin Popescu Tariceanu sa se scalde in penibil.
    Nu stiu daca atitudinea calma,rezervata,concilianta,a lui Crin Antonescu din ultimul timp are legatura cu Basescu,dar trebuie sa remarc ca este corecta.
    In primul rand nu a cazut in plasa intinsa de pesedisti si portavoacea lor,(antenna 3),de a se contra cu Tariceanu,chiar daca acesta il provoaca la ”duel” non stop.De asemenea,pentru a nu fi acuzat ca a scos partidul de la guvernare in vederea debarcarii ulterioare a lui Victor Ponta cu ajutorul lui Traian Basescu,amana intrarea in opozitie din punct de vedere al discursului.
    Nu va lasati sedusi de aparente.Liberalii ii urasc din toti rarunchii pe pesedisti si cred ca au toate motivele.
    Doi ani cat au fost in alianta cu PSD-ul,au fost calcati sistematic in picioare,apoi prin ”unealta” Tariceanu au incercat sa le rupa partidul si prin aceasi ”unealta”,discrediteaza in fiecare zi,intregul PNL.
    Dar imaginati-va,ce-o fi astazi in sufletul tuturor membrilor si simpatizantilor PNL,care au l-au ajutat pe Victor Ponta sa devina premier,cand vad ca la presiunea UDMR,acestia au obtinut un post de vicepremier.
    Deci,care va sa zica,Ponta a refuzat sa-l investeasca pe Klaus Iohanis in functia de vicepremier,care le apartinea liberalilor,dar nu a avut nici o problema sa investeasca un udemerist.
    DAR SA REVIN LA ESENTA:
    Atat opozitia cat si Traian Basescu vor avea rabdare 2 sau 3 luni pana guvernul Ponta 3 o sa se erodeze.Am convingerea ca trusturile media sunt pe pozitii,pentru ca noua configuratie guvernamentala le ofera ”material” la greu.
    Pe partea cu UDMR,sa vedeti cand apare in presa protocolul secret cu PSD.
    Sa vedeti cu steaguri secuiesti pe institutii,cu universitate de stat in limba maghiara,cu umilirea hocheistilor romani,cu aotonomia pe principia entice,etc,etc,
    Sa vedeti cu taxa pe motorina si benzina de la 1 aprilie.
    Cei de la RMG si CHEVRON s-au plictisit sa fie amanati la nesfarsit si dusi cu zaharelul si cu siguranta vor face presiuni asupra lui Ponta ca sa-si respecte angajamentele pe care si le-a luat,(vedeti dumneavoastra,daca chestiunea a ramas in coada de peste,nici oamenii n-au mai iesit in strada,dar sa nu va imaginati cu lumea s-a resemnat).
    In parlament,raportul putere/opozitie s-a echilibrat si de acum inainte nu va mai fi liniste.
    Dar va imaginati ca procurorii DNA vor sta cu mainile in san,mai ales ca baronii locali ai PSD,n-au prea fost sfinti la viata lor.
    IN CONCLUZIE:stati linistiti,guvernul Ponta 3 va fi lasat sa-si intre in atributii.

  19. Basescu, cand nu va mai fi presedinte si va fi acuzat de diversi procurori, va pleda ca iresponsabil invocand un certificat medical prin care se va adeveri ca este bolnav cu capul.

  20. Nu-i lasă decît dacă are aprobare. Poate găsește vreo gașcă Soros cu elemente fidele în diplomațiile și serviciile americane, germane ș.a. să-l sprijine. Nu cred că ar ține prea mult, par să mai funcționeze și alte găști concurente.

    Oricum, la noi se obține ce se dorește și fără stradă. Poate mai încet, dar sigur.

    Țară fără noroc.

  21. S-a schimbat guvernul (la noi), s-au schimbat si prioritatile. Autostrada catre Alexandria nu mai e de actualitate, trebuie urgentata conexiunea Tg Mures – Budapesta.
    Sa tot ia guvernul P 3 masuri identice PDL-ului si apoi sa se mire ca nu mai vrea lumea PSD-ul.
    Cat despre revolutia portocalie de la Kiev si alte cateva orase din Vestul tarii, se dovedeste inca o data ca democratia reala este un ambalaj bun de vandut naivilor. La ei, la noi, oriunde…
    Diferentele Rusia – SUA (si in acest caz) tin de capacitatea de a vinde public un interes nedeclarat. Americanii, mai rafinati – rusii, inca si acum ca-n comunism.

  22. O manifestație autorizată trebuie să se înscrie într-un perimetru precis și între anumite ore. Cine depășește perimetrul și orarul convenit este îndepărtat și amendat.
    Chemarea cetățenilor în stradă făcută de președinte, când mai are mai mult 6 luni de mandat, este o excelentă ocazie de suspendare, fără ca Merkel sau Barosso să-și permită să invoce eventuale aranjamente convenite în 2012!

  23. Intimplarea face ca prind pe XBMC in direct postul pro-rus in engleza Russia Today, RT.com. Este un canal de pura propaganda ruseasca, unde se prezinta doar stiri si pozitii favorabile Rusiei. Toate aspectele care ar da greutate argumentelor Occidentului sunt pur si simplu ignorate.

    Problema este ca de partea cealalta a media, BBC, NY Times, CNN si trompetele vasale (gen Mediafax din Romania), se prezinta stirile la fel de unilateral, provocator, si senzationalist.

    Daca Ucraina nu va actiona militar, nu cred ca Rusia va trimite trupe in estul Ucrainei, ci vor mentine trupe doar in Crimea, unde oricum au o baza de simpatie, si nu se tem de provocari. Rusia vrea doar sa fie recunoscuta ca o putere la viitoarele negocieri reale, dupa ce vor trece marile emotii de azi, si iesirile temperamentale se vor domoli.

    Cred ca e elocventa pozitia diferita a Germania fata de restul conglomeratului UE – SUA in ce priveste izgonirea Rusiei din G8. Doar pe DW parerile sunt mai nuantate. Germania nu vrea ostracizarea Rusiei, nu are interes economic, Rusia fiind un partener important.

  24. Doru Coarna
    Oare cat de penibil va propuneti sa deveniti, stimate coleg ?
    Va doriti un record absolut, inatacabil pe vecie ?
    Mai aveti foarte putin si aveti toate sansele sa va atingeti obiectivul. Sau obiectivele.
    (Z)
    PS
    1. PNL nu a fost data afara , a plecat singur. Nu vreau sa reamintesc la presiunea cui, pentru ca au spus-o deja multi altii.
    2. PNL nu a castigat nicio alegere de unul singur. Nici macar in 2012.
    3. Cei care sunt in Parlament, indiferent din ce partid provin, au ca suport voturi ale romanilor.
    Mai departe, se aplica aritmetica si regula constitutionala a validarii de catre Parlament a noilor ministri.
    Ce nu va este clar ? Sau poate va doriti o democratie fara Parlament. Fiti sincer pana la capat, aici sunteti intre prieteni. (Z)
    Cum apare Basescu cu vreo prostie de campanie (evident neconstitutionala), cum va schimba modul de a gandi , chiar si taman pe dos, daca asa vor muschii domniei sale. In acest ritm, veti ajunge sa ne spuneti ca laptele este negru, doar pentru ca vrea Basescu sa ia culoarea sufletului sau. (Z)
    Totusi, postati pe un blog de elita, stimate coleg. V-am facut, candva, o recomandare, dar va incapatabati sa va balacariti in ridicol.
    Eu, ca cetatean pasnic si conciliant, va urez, oricum, sanatate.
    (Z)
    PS
    De ce nu ar demisiona Ponta chiar si in cazul retragerii PC din guvern ? O fi scriind ceva prin Constitutie..cu cerneala simpatica, evident.
    (Z)
    Asta chiar ar fi democratia lu peste prajit si , intr-adevar, daca se va ajunge aici, Romania nu se va mai justifica drept stat national, unitar si indivizibil.
    Duca-se in Europa…sa ne dea nemtii de mancare. Sau, poate mai sunt pe undeva niscaiva rezerve de Cyclon B.

  25. Mai am o observatie, necomentata in media din Occident. Peste tot in Ucraina unde au fost sau sunt demonstratii pro-ruse, este lansat un mesaj ca fascismul nu este dorit. Adica ucrainenii si puterea interimara de la Kiev ar fi pro-fasciste. Iar UE si SUA ar sustine aceste cercuri fasciste. Evident, este folosita o tema sensibila pentru rusi, care e parte a constiintei nationale rusesti: fascismul/nazismul. Sigur ca sunt si grupari de genul asta in Ucraina, ultra-nationaliste, dar nu poti extrapola ridicol. Dar tema da bine pentru Putin si regimul lui. Pericolul pentru partea pro-europeana a Ucrainei, dar si pentru UE si SUA, ar fi sa hraneasca aceasta isterie ruseasca.

  26. Postul Antena 3, şi mă refer în mod special la emisiunile gestionate de Mihai Gâdea şi Dana Grecu, a intrat într-o criză acută de idei productive.

  27. Reeditarea actiunilor de la Kiev in Romania nu ar trebui sa-l sperie pe Victor Ponta, ci pe cel care a asuprit timp de 10 ani acest popor!
    Vad pe acest blog fel si fel de comment-uri care ridica problema legitimitatii mandatului premierului Ponta! Nu vad pe nimeni sa se intrebe ce legitimitate mai are in conditiile date mandatul de presedinte al Senatului al domnului Crin Antonescu! Nu vad pe nimeni impacientat de ideea ca daca premierul ar demisiona s-ar instala o instabilitate politica de neimaginat pentru Romania! Cunoastem foarte bine intentiile marinarului turmentat! Fiecare isi da cu parerea, fara a avea o farama de patriotism si fara a se gandi o secunda la repercursiunile pe care le-ar avea o astfel de solutie!
    Romanul a reusit sa se inspire de la Traian Basescu, sa-si „innobileze” sufletul cu dorinta de scandal, de conflict, de ura!
    Revenind la subiectul iesirii romanilor in strada la apelul presedintelui, eu as raspunde asa: noi romanii am vrut sa te intalnim acolo, in Piata Universitatii, la kilometrul 0 al democratiei din Romania, o data la 3 luni! Noi romanii nu vom iesi niciodata in strada ca sa-ti sustinem actiunile, tradatorule!
    As vrea sa aud un apel al presedintelui la iesirea in strada a romanilor (lucru total neconstitutional), sa vad impotriva cui va protesta poporul! Dar sunt sigur ca nu se va intampla! Partidul Marinarului Psihopat impreuna cu al sau brav conducator nu vor reusi niciodata sa scoata un roman in strada!

  28. Stimate Domnule Prim Ministru,

    Pentru ca ati amintit de fatidicul an 2004… atunci, ati castigat alegerile, dar in conditiile date, sunt convins ca vi s-a pus clar in fata spectrul balamucului portocaliu cu toate cele ce decurgeau de acolo.

    Sa analizam , situatia in 2004 si in 2014.

    In 2004 se atinsese un punct critic de aversiune fata de guvernarea PSD , situatie cultivata cu multa abilitate de presa, inclusiv antenele, de exemplu…Lumea ducea un trai tihnit, dorea adrenalina , voia sa vada ca poate sa „aleaga” ce vrea.Asa ca, in caz de manifestatii portocalii, se gaseau destui sa cupleze si sa inceapa balamucul.Evident, ati facut optiunea corecta, singura, de altfel.

    Incepand cu 2004 s-a trecut , cu multa tenacitate si la anihilarea dvs ca om politic.De ce , stim cu totii, nu ca dusman al lui satana, nu, asta este asa, telenovela pentru popor.Adevaratul motiv este mult mai interesant…si trebuie sa dea de gandit guvernantilor actuali…asa-i?!Da, am observat ca le-a si servit de lectie, cel putin pana acum.Daca se poate merge asa la nesfarsit?! probabil ca da, in urmatorii 30 de ani, sigur. Trebuie sa ne scoatem din cap niste principii in care am fost crescuti, niste crezuri care au devenit litera moarta si sa ne adaptam, nescapand insa din vedere ca slujim poporul si tara , stimati guvernanti.

    In 2014, populatia este profund nemultumita dupa 10 ani de tiranie adevarata, de dictatura, nu ma sfiesc sa o categorisesc ca fascista.

    M-am gandit si eu ca gasca portocalie in frunte cu satana au dorinta de a face un euro-maidan in Bucuresti, inainte sau dupa alegerile prezidentiale. da, intra in calcul, cu siguranta. Sunt convins ca ceea ce s-a intamplat la referendum, precum si silnicele masuri de austeritate ale satanei, nu sunt uitate , insa , de electoratul roman. este clar ca orice iesire in strada, poate fi buna, sau rea, depinde din ce punct cardinal privesti….:) 🙂 🙂

    Sa va spun ca si etapa intermediara, a caderii guvernului Ungureanu, mie , mi-a mirost a regie…ceva asa, la aperitiv, se urzeste temeinic pentru momentul tragic cand satana ar trebui sa paraseasca scena. Dinspre un anumit punct cardinal, inclin sa cred ca antonescu, trebuie, musai sa devina presedinte cu toate „sculele” satanei in mana, sa dea Dumnezeu sa ma insel!

    A scoate lumea in strada pentru o inscenare oarecare, anul acesta, cand ultima speranta a romanului este sa scape de tiran, pentru un „proces democratic” care sa propulseze famiglia portocalie din nou in full power….ar dovedi ca scenaristii au pierdut , total, contactul cu realitatea, mai abitir decat in Ucraina.

    Observ , deja, diversi tipi, care se agata de motive, din acelea, cu basca, fara basca, sa mai organizeze una mica, doar doar….

    Eu, ca observator, vad lucrurile acestea, le vede si cine trebuie sa le vada, nu as vrea cu nici un chip sa fiu in pielea lui Ponta anul acesta.

    Solutii exista, sunt la indemana, dar pentru ca sunt destui care iau lefuri grase sa observe si sa actioneze, nu pot eu sa sugerez nimic.

    Trebuie ca natiunea sa fie pregatita la orice, sa priveasca la ce s-a intamplat in Ucraina si sa se gandeasca: daca vecinul cu care ma cert pentru locul de parcare, maine primeste o arma de culoare portocalie, in zavera, vine si ma impusca?Da, vine si te impusca! Dupa aia, mai vedem…pana una alta esti nedemocratic , asa ca MORI! Simplu?! Da! cam asa se pune in zilele noastre problema pe…maidan.

    Romanii trebuie sa tina bine minte un lucru : noi nu avem pe nimeni sa ne salveze, si pasul urmator va fi dezmembrarea tarii,.Asa ca , mai bine sa fim prudenti si atenti.

    Cam asa vad situatia….din pacate.

    Transformarea reptiliana a lui antonescu, ma duce drept la aceasta trista concluzie, scenariul este pregatit, se asteapta clipa prielnica….depinde de politicienii responsabili ca aceasta clipa sa nu vina….

    Cu stima.

  29. “Generaţii cosmice în America” – am citat de aici http://www.nytimes.com/2014/03/04/science/space/a-successor-to-sagan-reboots-cosmos.html?hp Axa discuţiei este serialul de televiziune COSMOS, realizat de Carl Sagan. Reamintesc că televiziunea unică din România condusă de Nicolae Ceauşescu a fost prima ţară europeană care a prezentat acel serial american. Scenariul a fost transformat într-o carte aflată acum pe lista “celor 88 de cărţi care au influenţat America”, pe aceeaşi listă fiind şi “Moby Dick”. Se străduiesc şi ei.

  30. @Fratilooor!

    L-ati vazut pe CICI la Gadea?! Ce v-am zis, scapam de draku’ si dam de tat-sau! dar , v-a placut?! Viata bate filmul!

  31. P.S. Nenica , da’ ce guvern a facut Ponta…..:) 🙂 Hai sa vad si eu ce face …ministrul de finante, hai ca-s curios…..:) 🙂

  32. Basescu, latra ,doar. In nemernicia lui stie precis ,ca iesitul pe strada la vremea aceasta, este fatala pentru el. A prins slabiciunea presei asteia de doi lei,cumpara ori ce guoaie de la el. Cine are putina minte , nu-l mai asculta .

  33. A murit astronautul rus Valeri Kubasov, la vârsta de 79 de ani. Kubasov a participat la faimosul linkup din iulie 1975 între o navă spaţială rusească şi o navă spaţială americană.

  34. Zi bogata , asezonata cu de toate : situatie externa primejdioasa , negocieri pentru formarea guvernului , lista noului guvern Ponta , si bomboana pe coliva , mult –mediatizatul interviu cu Antonescu Crin , la Antena 3 . Acesta din urma sub titlul :ori la bal , ori la spital !
    Pana acum vreo doua luni as fi pus stampila , fara prea multe framantari si fasoane , pe numele sau de pe buletinul de vot .
    Contrariata , ma intreb insa acum, cine este acest Crin Antonescu de rit nou ? Cine este posesorul de rictus in coltul gurii , certaret , impulsiv , devastat de propriul sau orgoliu , neconvingator si strain ? Ce tristete !
    „Si daca va cadea Guvernul maine , ce veti face ? – Consultari la Cotroceni , conform Constitutiei ! – Si daca va va incredinta Basescu mandatul ? – Am sa-l primesc , desigur ! – Si cu cine veti face Guvernul ? – Cu PSD – ul , e primul partid la care m-as gandi … ” Nu mai spune , Crin !… cu PSD-ul de care te-ai despartit de cateva zile ?Presedintele PNL n-a dezvoltat ideea , dar lucrurile par atat de caraghioase daca citesti dincolo de raspunsul stupefiant : pentru ca , totusi , ceva -ceva ar fi fost diferit de USL-ul pe care l-a abandonat , ca o nevasta ce nu mai vrea familie , ci vrea cariera . Explicit , in noua constructie , PNL-ul ar fi fost „vioara intai” ! Toti nervii nostri , tot dansul asta pe jaratic pe care l-am jucat cu totii de niste saptamani bune , totul numai pentru ca lui Antonescu Crin nu-i convine rolul de tenor –el il ravneste pe cel de primadona !
    Mihai Gadea , moale si gafeur in opt interviuri din zece , a parut , de asta data , stralucitor ca o supernova in comparatie cu candidatul la prezidentiale , acesta din urma fiind marcat de-o artagosenie dezagreabila si fabricata , cu un discurs confuz , strident si incarcat de reprosuri, uitand ca – vai ! – nimeni nu castiga razboiul cu presa …
    Poate ca , revazand de unul singur interviul catastrofal , fara sa –i ingaduie lui Rares Bogdan ( cu care era cat pe ce sa ne pricopsim la televiziunea publica , prin bunavointa aceluiasi Crin Antonescu ) sa-i ciuguleasca viitoarele scame de pe rever si fara sa se tulbure de cat il apreciaza distinsa Lavinia Sandru pentru fermitate , Crin Antonescu va intelege ca jocul a ajuns in punctul lui final ; oricat a fost de aproape , nu , nu va ajunge niciodata presedinte ….

    Pe de alta parte , nu va iesi lumea in strada ( ca sa ce ? ) la chemarea lui Basescu Traian ; de altfel si discursurile acestui titan al democratiei de tip european , care-ar insa pune-o si maine de-o revolutie , daca ar avea cu cine , sunt de-o stupiditate si de-o invalmaseala de teme ce nu mai produc efecte – „bleah , e Basescu , ce sa-i ceri ! ”- Ultima leguma din ghiveci e ca el TREBUIE sa-i faca o plangere penala lui Ponta , da’ nu acum , mai spre sfarsit de mandat (?!!!) . Pentru ce fapta ? Gaseste el ceva in urmatoarele luni ! Pai cum , nene ? Daca stii ceva , da-i drumul ! Dar daca nu … a , pardon , am uitat , poti sa-i faci oricand un documentar artistic asa cum i-ai facut lui Remes !

  35. Peninsula Crimea, vreau să reamintesc, a fost furnizată Rusiei chiar de către Occident. Principalii responsabili au fost Marea Britanie precum şi un lobby de intelectuali europeni organizat de Voltaire. Cum a fost posibil ? Tocmai ce muriseră doi mari lideri europeni care ar fi putut împiedica procesul cedării. Vorbesc despre regele francez Louis XV, şi despre sultanul otoman Mustafa III (cunoscut totodată ca un excelent poet, cu pseudonimul Cihangir). S-a întâmplat la anul 1774. Atunci când a fost încheiat blestematul tratat de la Kuciuk Kainagi.

  36. Cit de tarfe sunt Europa si si America sau viceversa!

    Johan Nunwailer spune : Precum s a vazut, preluarea puterii prin violenta de strada este ceva.. democratic inchei citatul

    La noi s-a votat demicratic majoritar pentru demiterea lui Traian Basescu si romanii au fost acuzati de lovitura de stat.

    La ukrainieni niste ilegitimi revolutionari , in spatele carora se aflau banii/armele americanilor si interesele europenilor l-au inlaturat pe presedintele pro-rus ales democratic printro lovitura a fortelor paramilitare si acolo a fost un act democratic!

    Culmea este ca presedintele Basescu , dar si Ponta si Antonescu vorbesc de inlaturarea democratica de la putere a luui
    Ianukovici!

  37. Santinela
    Acele etape la care fac referire pentru Ucraina pot asigura pastrarea integritatii teritoriale a acestei tari si stabilitate in zona.
    Nimic nu poate fi viabil pe fondul cautionarii unei lovituri de stat de catre Occidentul expansionist si a incalcarii drepturilor minoritatilor.
    De asemeni, orice acord nu se poate negocia si implementa fara Rusia.
    Dupa parerea mea, chiar si pentru romanii din Ucraina era mai bine cu Yanukovici presedinte.
    Aleferi libere si recunoscute de toata lumea nu se pot organiza cu pucisti la putere.

  38. 1. Nu ar fi imposibila o manifestare violenta a idiotilor din Romania.

    2. CE si SUA au luat pozitie impotriva destituirii lui Basescu de catre parlament si poporul roman prin vot aproape unanim si au cerut reinscaunarea acestuia, pe motiv de lovitura de stat. Astept cu nerabdare ca pm-ului si presedintelui ucrainian sa lise ceara sa-l repuna in functie pe Ianukovici si sa le faca si lor un plan in 11 puncte.

    3. UDMR daca functioneaza legal in Romania orice alt partid poate face aliante cu ei. Nu am simpatie pentru aceasta minoritate datorita incrancenarii lor a la Tokes dar si ei sunt cetateni romani cu drepturi. Aceleasi cu ale majoritarilor. Nici mai putine dar nici mai multe.

  39. Pretenţiile Rusiei faţă de Crimea veneau la pachet cu pretenţiile faţă de Moldova. Aceste pretenţii au fost oarecum stăvilte în anul 1739. Tratatul de la Nissa este un tratat de pace semnat pe 3 octombrie 1739 la Nissa (vechea Nyssa, din Cappadocia) de către Imperiul Otoman pe de o parte și Imperiul Rus de cealaltă. Războiul ruso-turc, 1735-1739 a fost provocat de dorința Rusiei de a câștiga Azov și Crimea ca un prim pas în încercarea ei de a domina Marea Neagră. După mai multe raiduri conduse de Mareșalul Munich, rușii au spart rezistența Hanatului Crimeei, au trecut Nistrul în Moldova, iar în 1739 au mărșăluit spre capitala Moldovei, Iași, pe care au cucerit-o. Imperiul Habsburgic a intrat în război în 1737, de partea Rusiei, dar au fost forțați să facă o pace separată cu otomanii, prin Tratatul de la Belgrad, predând Serbia de Nord și Oltenia, și permițând otomanilor să reziste presiunii rusești. În schimb sultanul l-a recunoscut pe împaratul habsburgilor drept protector oficial al chestiunilor creștine din Imperiul Otoman, poziție pretinsă și de Imperiul Rus. Retragerea austriacă a forțat Rusia să accepte Pacea de la Nissa, renunțând astfel la pretențiile sale legate de Crimea și Moldova, permițându-i-se să își ridice un port la Marea Azov, dar fără vreo fortificație sau flotă la Marea Neagră.

  40. @ analist,

    pai asta am spus, ca PSD nu are analisti fini, si de aici, nu are nici arhitecti care sa dezvolte tactici elaborate, novatoare, de lupta politica… Dovada e ca au ajuns sa-si sustina setea de putere cu ajutorul unor formatiuni pe care nu le-a ales nimeni sa fie la guvernare! Pun pariu ca daca UDMR sau UNPR s-ar retrage din guvern, Ponta nu s-ar jena sa-i aduca pe cei din PDL, cu care, nu-i asa, vom afla ca are cine stie de cand tot asa, un pact secret…

    Eu cred ca acei analisti fini, daca ar fi existat, l-ar fi avertizat pe premier ca pierde orice sansa a unei cariere politice ulterioare, iar urmarea fireasca pt PSD este sa-i ia capul la prima infrangere! Dealtfel acesta-i motivul pt care, observati, nimeni nu se lupta cu Ponta direct, caci toti stiu ca PSD stie sa-si devoreze presedintii cu maxima celeritate, cum spun unii, si eficient spun eu, adica pe viata…

    In USL adevaratul ganditor era Antonescu, Ponta era cu forta, dar el a preferat pana la urma lacomia dispensandu-se de acesta, iar fara el de acum guvernarea va avea parte de toate criticile din lume, procedand grosier… Evident, pana la urma acestea vor eroda pana la distrugere…

    Problema pe care nu o vad acei analisti fini care nu exista la PSD, este ca se petrece un fenomen ciudat: PSD este un partid prea mare pt o tara precum Romania, adica e ca si cum pui un elefant la volan, se urca el dar umple singur tot autobuzul! De aici se intelege ca pana la urma, cand vor incepe sa apara criticile, prostiile, greselile, ticalosiile, PSD se va scutura rand pe rand de toti elefanteii pe care i-a adus acum langa el, pt ca nu a suportat un aliat si deci cum sa suporte trei, si inca din cei compromitatori? Dar in fine, e jocul lui Ponta de a-si subjuga statul, asa a invatat el ca procedeaza un partid mare, tinde sa devina partid-stat. Ceea ce omite insa e ca intotdeauna partidele-stat au cazut si apoi au platit scump marsaluind multi ani prin desertul opozitiei politice, alegatorii neuitand prea repede faptele rele comise…

    As mai continua si cu o analiza economica care arata cat de fals este refrenul cu cea mai mare crestere economica din UE, dar nu prea mai merita… sau poate mai bine sa nu afle unde duce asta…

  41. Nicolae Iorga despre cartea economistului Werner Sombart, http://en.wikipedia.org/wiki/Werner_Sombart , publicată la anul 1913 : +Werner Sombart, Krieg und Kapitalismus, München-Leipzig 1913. Lucrarea, menită să arate raporturile reciproce dintre capitalism şi militarism, cuprinde, cu o bogată bibliografie, o enormă sumă de ştiri privitoare la formarea, armarea, hrănirea tuturor armatelor şi marinelor în evul mediu ca şi în timpurile moderne. Se vede formarea „îmbogăţiţilor de război“ în toate ţerile şi în toate timpurile, Fuggerii din secolul al XVI-lea, Rothschilzii războaielor napoleoniene, ca şi profitorii „marelui războiu“. Informaţia orientală lipseşte cu totul.+ http://dspace.bcucluj.ro/bitstream/123456789/22097/1/BCUCLUJ_FP_279849_1920_006_007_009.pdf

  42. ANTO E COOL! 🙂
    Aseara,la ”sinteza zilei”,prestatia lui Crin Antonescu a fost impecabila.
    Nu stiu cine-l consiliaza mai nou pe liderul liberal,(de fapt,ma fac ca nu stiu),dar il consiliaza bine si de asemenea,il informeaza bine.
    In legatura cu audientele antenei 3,a primit,in sfarsit,date reale care releva faptul ca nici pe departe nu exista milioane de telespectatori ci ,(asa cum am demonstrat intr-un mesaj anterior),media este intre 300.000 si 400.000,(si atentie,cel putin o parte dintre ei sunt ”basisti”,la fel ca si mine care imi culeg informatiile de la toate posturile de stiri,inclusiv antena 3).
    In consecinta,si-a facut calculul pragmatic ca la o adica,se poate lipsii de acest public.
    Dar apropo de asta,dupa fiecare conferinta de presa sau aparitie la televizor al Presedintelui,in studiourile antenei 3 se intrunea ‘staborul” format din:Ciuvica,Chireac,Ursu,Abraham si altii. Realizatorul ii intreba:”v-a convins Traian Basescu?” 🙂 🙂 Tare,nu?
    La randul sau,Basescu nu si-a pierdut niciodata timpul cu,convingerea publicului ultra-indoctrinat de la antena 3 dar si ultra-minoritar.Acolo ,regula de baza este:cine nu e cu noi,este impotriva noastra.
    Daca percutezi ori de cate ori te convoaca Gadea ,daca faci matanii repetand din 5 in 5 minute,”jos Basescu”,ai trustful la picioare.Asa procedeaza Victor Viorel Ponta.
    In schimb,daca ”iesi din formatie”,angajatii trustului,te fac albie de porci.
    Antonescu si PNL au iesit din formatie,dandu-i cu flit Voiculescului,iar de atunci au devenit ciuca batailor pentru trustful intact.
    Antonescu s-a dus total dezinhibat aseara la Gadea si a aplicat cu succes tactica;”cea mai buna aparare este atacul”.L-a facut groghi pe pastoral raspopit cu argumente reale si de necontestat,(cum ar fi,”sunteti aparatul de propaganda al PSD”),demonstrand ca Gadea nu se descurca de nici o culoare in conditii de stres.
    Dar cea mai tare a fost faza cand Antonescu I-a spus lui Badea:”va propun sa incheiem aici deoarece nu mai support sa-l vad pe Gadea trist”. 🙂
    In timpul interviului,m-am uitat cu mare atentie la fata lui Gadea care trada:disperare,panica,furie,dezorientare.M-am intrebat apoi,unde am mai vazut fata asta? Apoi,(bingo!),mi-am adus aminte:este fata pe care o avea Nicolae Ceausescu in ziua de 21 decembrie 1989,cand oamenii convocati de el la miting,au inceput sa-l huiduie.
    P.S.
    Binenteles,ca in cadrul trustului se pune la cale o actiune de razbunare,ocazie cu care o sa aflam ca Antonescu este un fel de combinatie intre Hitler si Stalin.
    Asa,si? 🙂

  43. @Maximmouse

    Face ce a fost invatzata, de cei care au invatzat-o 🙂

    Acuma pe bune, cand ai un Florin Georgescu, sa recurgi la asa ceva, e extrem de suspect (ar putea fi si stupid, insa nu pot sa il creditez pe Ponta cu CHIAR ATATA prostie). Daca Ponta crede ca il imbuneaza pe licurici punand o domnishoara formatata licuriceste intr-un sector atat de sensibil, se inseala. Daca nu ma crede pe mine, sa-l creada pe Kissinger care spunea: „To be an enemy of America can be dangerous, but to be a friend is fatal.”

  44. @sadicu

    Aseara, la Sinteza Zilei, Crin Antonescu si-a indeplinit promisiunea. Aceea de a iesi din politica daca Basescu nu e demis la referendum.

    Ce-i drept a fost o sinucidere politica mai lunga si extrem de perversa, cu consecintze nefaste pentru romani, dar pana la urma tot o sinucidere este. Pacat, nu ma asteptam sa fie chiar atat de labil psihic incat sa poata fi transformat de „prieteni” in ceea ce a devenit.

Lasă un răspuns