Sambata trecuta, la Institutul Social Democrat “Ovidiu Sincai”

Am participat sambata trecuta – si am uitat sa va spun – la Institutul Social Democrat, la reuniunea absolventilor masteratului de Management politic din anul 2009.
 
Am vorbit cu tinerii viitori politicieni despre necesitatea implicarii lor active in comunitatile in care locuiesc, dar si in activitatile de cercetare si care tin de dezvoltarea societatii, in ansamblul ei, nu doar de nevoia de evolutie personala.
 
Le-am propus sa se implice in activitatea Departamentelor PSD, pe care le coordonez, dar si in activitatea de cercetare pe care vrem sa o initiem in cadrul Institutului Sincai, iar ei mi-au propus sa ne vedem mai des si sa le povestesc cat mai multe despre perioada guvernarii PSD si despre mecanismele de conducere de stanga si rolul institutiilor statului intr-o democratie.
 
 

58 de gânduri despre “Sambata trecuta, la Institutul Social Democrat “Ovidiu Sincai”

  1. @Bibliotecaru: am senzatia ca toata „galceava” iscata in jurul afirmatiei domnului Ponta legata de activitatea pedelistilor porneste de la faptul ca atat „elitele” social democratiei romanesti cat si jegurile portocalii reprezentate de femeia hoata Roberta nu cunosc bine limba romana. Daca d-l Ponta ar fi spus „Haideti sa-i impuscam pe pedelisti” atunci aceasta asertiune ar fi putut fi luata fara drept de apel drept amenintare cu moartea. Pentru a inainta in argumentatie va redau o definitie din Dex: NICI adv., conj. I. Adv. 1. (Precedă cuvântul sau cuvintele care poartă accentul frazei, exprimând o negație mai categorică decât „nu” și fiind de obicei dublat de „nu”) Nici nu s-a clintit. 2. (În expr.) Nici că = deloc nu… 3. (Împreună cu pron. nehot. „unul”, „una” formează pronume negative) Nu mai e nici unul. ◊ (Adjectival; urmat de art. nehot., „un”, „o”) Nici un zgomot, nici o adiere de vânt nu se simte. II. Conj. (De obicei urmat de „nu”; leagă două sau mai multe propoziții, stabilind un raport de coordonare copulativă și purtând accentul în frază; repetat, arată excluderea, pe rând, a ideilor exprimate prin propozițiile sau prin cuvintele pe care le precedă) Nu are timp, nici nu dorește. Nici nu vede, nici nu aude. ◊ (Leagă două sau mai multe părți ale unei propoziții negative) A fost furtună mare, nu vedeai nici înainte, nici înapoi. ◊ Expr. Nici una, nici două sau nici una, nici alta = îndată, numaidecât; brusc, pe neașteptate. ◊ (Între „nici” și cuvântul negat se intercalează pron. pers. „tu”, iar verbul se omite) Nici tu casă, nici tu masă. – Lat. neque.”. Interpretand corect aceasta definitie rezulta ca oricum ar fi spus-o d-l Ponta, folosirea cuvantului „nici” exclude din start actiunea care il urmeaza. Deci „nici impuscati”: presupune inutilitatea unei astfel de actiuni, care odata infaptuita nu ar face vreo diferenta de stari si nu ar rezolva intr-un anumit fel situatia. In concluzie oricum ai lua-o nu poate fi considerata sub nicio forma o amenintare cu moartea. L-am intrebat si pe eopolitikon, in viziunea domniei sale daca d-l Ponta ar fi folosit expresia „acesti pedelisti nu vor sa le dea pensiile inapoi pensionarilor „NICI IN RUPTU’ CAPULUI”, atunci Anastase ar fi fost indreptatita sa vina si sa anunte ne-elitele ca d-l Ponta doreste sa-i rupa capusorul de Barbie ceva mai plinuta si cu numar de Prahova pe posterior?
    Asa ca stimate domn lasati-o, zau jos, deoarece de penibilitati suntem satui de cand cu chiombu la Putere.
    sa fiti iubit
    marcus

  2. @Domnule Nastase, cu scuzele de rigoare, va rog sa lasati sa treaca numai acest text conform cu normele din disclaimer:

    Si, Tu, Radu Tudor ?

    Personal am luat ieri spusele Robertei cum ca d-l Ponta a amenintat-o cu moartea, mai ales dupa ce am citit ce a declarat acesta, drept cea mai buna gluma (nici macar de diversiune nu poate fi luata) a actualei Puteri. Acum, ca Roberta a transmis acest mesaj pentru o anumita categorie de romani, nepreaumblata pe la scoli si cu dragoste mare de Regele Gutza si Florin Salam nu m-a surprins, avand in vedere cine le-a votat partidu’ si Conducatoru’, ce m-a surprins insa a fost faptul ca oameni de la care nu ma asteptam la asa ceva au sarit la gatul d-lui Ponta, dandu-i astfel dreptate borfetului hot pus pe glume nesarate. Redau pentru economie si dintr-o enorma sila de a argumenta mai mult de atat raspunsul pe care i l-am dat unei astfel de persoane, considerata de mine inteligenta si mai ales citita, pana la acest moment, pe blogul d-lui Nastase:

    “Marcus
    aprilie 26, 2012 la 8:27 am

    @B.: am senzatia ca toata “galceava” iscata in jurul afirmatiei domnului Ponta legata de activitatea pedelistilor porneste de la faptul ca atat “elitele” social democratiei romanesti cat si jegurile portocalii reprezentate de femeia hoata Roberta nu cunosc bine limba romana. Daca d-l Ponta ar fi spus “Haideti sa-i impuscam pe pedelisti” atunci aceasta asertiune ar fi putut fi luata fara drept de apel ca amenintare cu moartea. Pentru a inainta in argumentatie va redau o definitie din Dex: NICI adv., conj. I. Adv. 1. (Precedă cuvântul sau cuvintele care poartă accentul frazei, exprimând o negație mai categorică decât „nu” și fiind de obicei dublat de „nu”) Nici nu s-a clintit. 2. (În expr.) Nici că = deloc nu… 3. (Împreună cu pron. nehot. „unul”, „una” formează pronume negative) Nu mai e nici unul. ◊ (Adjectival; urmat de art. nehot., „un”, „o”) Nici un zgomot, nici o adiere de vânt nu se simte. II. Conj. (De obicei urmat de „nu”; leagă două sau mai multe propoziții, stabilind un raport de coordonare copulativă și purtând accentul în frază; repetat, arată excluderea, pe rând, a ideilor exprimate prin propozițiile sau prin cuvintele pe care le precedă) Nu are timp, nici nu dorește. Nici nu vede, nici nu aude. ◊ (Leagă două sau mai multe părți ale unei propoziții negative) A fost furtună mare, nu vedeai nici înainte, nici înapoi. ◊ Expr. Nici una, nici două sau nici una, nici alta = îndată, numaidecât; brusc, pe neașteptate. ◊ (Între „nici” și cuvântul negat se intercalează pron. pers. „tu”, iar verbul se omite) Nici tu casă, nici tu masă. – Lat. neque.”. Interpretand corect aceasta definitie rezulta ca oricum ar fi spus-o d-l Ponta, folosirea cuvantului “nici” exclude din start actiunea care il urmeaza. Deci “nici impuscati” presupune inutilitatea unei astfel de actiuni, care odata infaptuita nu ar face vreo diferenta de stari si nu ar rezolva intr-un anumit fel situatia. In concluzie oricum ai lua-o nu poate fi considerata sub nicio forma o amenintare cu moartea. L-am intrebat si pe e., in viziunea domniei sale daca d-l Ponta ar fi folosit expresia “acesti pedelisti nu vor sa le dea pensiile inapoi pensionarilor “NICI IN RUPTU’ CAPULUI”, atunci Anastase ar fi fost indreptatita sa vina si sa anunte ne-elitele ca d-l Ponta doreste sa-i rupa capusorul de Barbie ceva mai plinuta si cu numar de Prahova pe posterior?
    Asa ca, stimate domn, lasati-o, zau, jos deoarece de penibilitati suntem satui de cand cu chiombu la Putere.
    sa fiti iubit
    marcus”
    Chiar de-ar fi sa analizam intreaga afirmatie a d-lui Ponta: ” “Gândiţi-vă că am pierdut cinci luni. În luna noiembrie aceste Comisii (de Sănătate şi de Muncă, n.r.) prin votul majorităţii lor, au dorit să rezolve problema şi Anastase nu a vrut. Deci ce răspundere? Ce să spun? Nici dacă-i împuşti nu e suficient”, nu iese neam de-o amenintare cu moartea , ci rezulta clar intuilitatea unei astfel de actiuni. Cu alte cuvinte “ce rost are sa-i impusti, daca tot nu este suficient?”. Desigur, daca am fi trait in Evul Mediu, poate ca ar fi mers asa o tragere de par a textului ca sa iasa la vopsea cum ar vrea Anastase. Este stiut faptul ca in acea perioada anumiti condamnati la moarte, dupa ce erau trasi pe roata, pentru a servi de exemplu, corpurile lor erau taiate in mai multe halci si expuse la Portile Cetatii. Avand in vedere aceasta pedeapsa putem dormi insa linistiti, nu pentru ca Roberta n-ar avea halci, ci pentru simplul motiv ca ea nu este Horia, Closca si Crisan si nici Victor Ponta, Imperiul Austro-Ungar.

    Roberta lu’ Anastase, hoata dovedita-n fapt,
    Intrebata fiind de pensii ne vorbi de atentat:
    Cum ca Ponta si Olguta asasini in Parlament
    Ii vor viata si-ar ucide-o doar pentru antrenament.

    Ba, mai mult, cu ea in groapa, cu pomenile facute,
    Vor ucide si poporul, turma tampa de cornute.
    Ponta deja-i manca banii, furand pensiile-n draci,
    Ca sa-si faca el concedii insotit de-ai sai ciraci.

    Despre pensii numai bine, isi vor lua batranii banii
    Pe la pastele lu’ calu’, si-asta de-or voi golanii.
    Conform vorbei care zice cum ca mortu’ de la groapa
    Dus e, vere, pe vecie, nimeni nu il mai dezgroapa.

    Si-uite asa Roberta hoata a mai pus de-un furtisag
    Lasandu-ne c-o dilema, ce-a iscat un ramasag:
    Astia doi de vor s-omoare, Victoras si cu Olguta
    Au ceva cu ea anume, sau o vor si pe Lenuta?

  3. Cine a scris ciorna „discursului despre educaţie” pronunţat azi de preşedintele jucător Traian Băsescu la conferinţa internaţională despre mobilitatea Bolonia ? Bănuiesc că autorul este ministrul Educaţiei, profesorul Cătălin Baba, decan fondator al facultăţii pentru ştiinţe politice de la Universitatea BB Cluj-Napoca. Traian Băsescu a zis ceva despre „utilizarea optimală a resurselor”. Cred că trebuia să vorbească despre „utilizarea resurselor cu o productivitate maximă” în procesul de educaţie pentru „angajabilitate”. Apoi, mai cred că aici este mult mai vinovat Cătălin Baba, decât Traian Băsescu. Domnule ministru Cătălin Baba, nu-i vorba despre „utilizarea optimală a resurselor”, ci despre „alocaţia Pareto-optimală a resurselor” ! Apoi, aud că bâlciul acesta pseudo-educaţional Bucureşti-Bolonia costă cam un sfert de miliard de euro ! Cine plăteşte distracţia futilă Băsescu-Baba ?

  4. @Marcus,

    Este pentru prima data când nu sunt de acord cu Radu Tudor, pe care îl plac foarte mult, tot la fel cum îl plac pe Mugur Ciuvica. Pe astia doi eu îi iubesc, ei vorbesc exact ce gândesc eu, parca le-as transmite telepatic.
    Ei, uite ca de data asta m-a dezamagit Raducu dar mi-se pare ca am auzit pe cineva spunând ca are „un dinte” pe Ponta. Totusi nu prea cred, tocmai ei care sunt si vecini – bine, nu înseamna ca daca esti vecin trebuie sa te iubesti dar… Nu stiu ce l-a apucat pe Radu, care este foarte drept întotdeauna !

  5. I’auziti, frati români : demisii în bloc de la PDL Calarasi !
    Au încurcat-o portocaliii, tare as vrea sa vad figura BUBEI la aceasta ora !

  6. @Markus * Ai dreptate in ceea ce priveste amenintarile cu impuscarea ale lui Victor Ponta. Dupa aceeasi interpretare, rromii care utilizeaza curent expresia “manca-ti-as”, mamele care spun “manca-l-ar mama”, tatii care spun “ manca-l-ar tata”, tinerii care uitandu-se dupa cate o fata spun “ Iti vine sa o mananci” ar trebui acuzati de canibalism.

  7. @ blogi,

    angajabilitate… pai nu exista legatura intre educatie si astia, de ce sa ne asteptam la altceva?
    Pur si simplu, nu mai are Base cu ce sa iasa in public si ministrul sau s-a gandit ca asa s-ar putea.
    Data viitoare ministrul agriculturii ii va organiza o conferinta internationala despre nocivitatea pescuitului intensiv in Marea Nordului si despre contributia majora a Romaniei de a fi renuntat la propria flota de pescuit oceanic.

  8. A intrat Cotoi în fibrilatie ! Facând din tântar, armasar, stimabilul Cotoi întrat în calduri, îl acuza pe deputatul Solomon dar si pe Ponta + Olguta Vasilescu, acuzându-i de terorism politic. Va vine sa credeti, unde poate ajunge mârlania, va vine sa credeti cum de la o sintagama se ajunge la asemenea vorbe, cu adevarat grele ?! Este exasperant, cum stiu acesti oameni portocalii sa speculeze orice virgula si sa profite de orice, numai si numai sa nu piarda ciolanul ! Este înfiorator, va dati seama !
    Pe de alta parte ei ne omoara pe noi zilnic si nu are rost sa însir aici cum,
    toata lumea stie ce se întâmpla ! Ramâi INTERZIS la un TUPEU ATÂT DE GROSOLAN si GROSIER !

  9. @ Marcus,

    ceea ce ne este permis noua nu-i este permis si dlui Ponta! Un potential premier nu-si foloseste vocabularul uzual cu atata lejeritate. Dovada este ca acel curvet (repet, noua ne este permis) i-a sarit la beregata imediat. Asta i-a reprosat si Radu Tudor si asta ii va reprosa si Valentin Stan probabil.
    A marca autogoluri este azi mare politica, nimeni nu se prinde…
    Dar sa vezi cand va continua pas cu pas politica astora, ce bine vom trai!

    In general, numai imbecilii deranjeaza pe altii, ori un om politic normal nu are interes in aceasta directie. Daca este insa si adolscent, atunci…

    Dar poate intelegi ca MRU, prin comparatie maica, iese a fi mai manierat decat Victoras, adica piesa se joaca pana la capat cata vreme este liniste in Piata Universitatii. See?

  10. @ Marcus

    Aveţi impresia că analiza dumneavoastră de mai sus contează în ecuaţia „politică”? Iată deja domnul Voinescu vorbeşte, cu un aer foarte serios, de problema terorismul politic.
    Domnul Ponta, domnul Solomon, doamna Vasilescu au construit o sensibilitate a momentului astfel încât cei de la PDL pot în acest moment a o exploata mediatic şi pot să lărgească această vulnerabilitate. Iată cum au dat-o de la asasinat politic la terorism…

    Eu am mai văzut aşa ceva citind un pic de istorie, dintr-o simplă manevră cineva ajunge duşman al poporului sau chiabur sau sabotor al noii ordini socialiste.

    În aparenţă ţineţi partea PSD-ul, în realitate îi ajutaţi pe cei de la PDL să meargă mai departe cu şarada lor pentru a abate atenţia de la multele plecări de PDL, de la moţiunea de cenzură, de la contra-acţiunile pe care le vor întreprinde în scurt timp motivate chiar de această teamă de terorism politic. Este îndeajuns să „prindă” în preziua alegerii patru sau cinci inşi pe care să pună o etichetă de conspiratori la viaţa preţioasă a „politicienilor puterii” şi alegerile sunt compromise. După alegeri nu va mai conta că sunt sau nu vinovaţi.

  11. Cineva spunea pe un fir precedent : +USL are cea mai bună ocazie să ne demonstreze că este capabil să atragă fonduri europene+
    Bănuiesc că se cere performanţa maximă posibilă în atingerea unei ţinte pe un termen scurt. Bănuiesc de asemenea că se cere atingerea unei ţinte pe un termen scurt în Noua Economie. Am mai spus, am scris şi o carte, că este necesar să fie respectate principiile Brundtland pentru dezvoltarea durabilă. Plecând de aici, încerc să văz care ar fi modelarea matematică pentru absorbţia de fonduri europene. Aprioric judecând, ar trebui să fie urmată o curbă logistică http://en.wikipedia.org/wiki/File:Logistic-curve.svg Lucrurile ar merge destul de rapid, însă abia după ce te-ai înscris pe curba logistică. Spuneam că sunt nişte principii care se cer respectate, şi care se verifică prin analize : 1/ Analiza impactului ambiental pe ciclul de viaţă al produsului/serviciului respectiv (http://en.wikipedia.org/wiki/Life-cycle_assessment ) ; 2/ Analiza costurilor pe ciclul de viaţă al produsului/serviciului respectiv (Life Cycle Costing, LCC) ; 3/ Analiza costuri şi beneficii (http://en.wikipedia.org/wiki/Cost%E2%80%93benefit_analysis ). Românii au capacitatea să efectueze analize intelectuale rapide şi corecte, pot să fie date nişte exemple istorice, unii de pe blog le cunosc : 1/ Analiza făcută de serviciul meteorologic român condus de Nicolae Topor care a prezis iarna cea grea de la Moscova, apoi iarna cea grea de la Stalingrad (meteorologii germani ziceau altceva). 2/ Organizarea Institutului de Fizică Atomică I.F.A de către Horia Hulubei, la cererea liderului comunist Gheorghiu-Dej. Însă fizicianul Horia Hulubei a acţionat pe mai multe planuri, şi a putut induce o mişcare intelectuală uriaşă în România, pe linia ideologică naţionalistă.

  12. Am si eu senzatia ca Mediafax s-a transformat in oficina serviciilor. Am remarcat imediat dupa critica lui MRU re. CupruMin au pus rapid acolo un material „transparent” despre istoricul intreprinderii de stat.

    Astazi siteul lor abunda de materiale pro-MRU. Unul se refera la „goliciunea” motiunii de cenzura. Altul, e chiar declratia lui Ungureanu despre legatura intre stabilitate politica si econica. Adica, atentie voi astia care votati maine, daca nu ma tineti la putere, tara va intra in instabilitate economica. Ceea ce este un mare neadevar. Dar, este un sablon pe care il rostesc toti prim ministrii in fata perspectivei caderii guvernului.

    Daca pica guvernul MRU nu va fi nici o instabilitate economica. Sau mai bine zis nu va fi mai multa instabuilitate economica decit acum, cind MRU a inceput „revolutia” resurselor in Romania. Mitul ca investitorii vin si pleaca dupa cum cad sau se instaureaza guverne este un instrument de presiune pentru a te agata de putere si atit.

    „Făcând trimitere şi la ziua de mâine (vineri, când va fi votată moţiunea de cenzură-n.r.), spun că există deja o legătură foarte clară, pe care clasa politică trebuie să o sesizeze, între stabilitatea economică şi stabilitatea politică”, a spus Ungureanu.

    http://www.mediafax.ro/politic/avertismentul-lui-ungureanu-pentru-politicieni-inaintea-votului-la-motiune-stabilitatea-economica-depinde-de-cea-politica-9574585/

  13. Buna seara,

    Domnule profesor, nu pot spune decat Doamne Ajuta pentru maine si pentru anii care vin, deoarece in acest moment, chiar avem nevoie de tot ajutorul din lume sa iesim din mizeria in care ne-au bagat altii…

    Cred ca oamenilor trebuie sa li se spuna adevarul curat, altfel nu vor intelege si nu vom avea suportul lor.

    Poporul trebuie sa stie adevarul, ce-a facut administratia Basescu cu adevarat si recuperati banii de la cei vinovati.

    Avem nevoie de acesti bani pentru a ne reconstrui tara.

  14. @Doru: chiar ma gandeam cand vom gasi un subiect pe frecvente diferite 🙂 .Pai, domnule draga (valabil si pentru Bibliotecaru si pentru toti care ganditi la fel) , daca la o afirmatie de genul respectiv, care conform tuturor canoanelor limbii romane nu contine nimic, repet nimic trivial sau amenintator in ea, ci exprima in cel maii rau caz o stare de exasperare exprimata intr-un limbaj colocvial folosit in relatia de zi de zi a politicienilor nostri (aia mai spalatei, nu aia cu tiganci imputite, la tepe, gaozarilor etc) si de loc imputabil ca deplasat, gasca portocalie poate reactiona atat de deplasat si total pe alaturi chiar demential am putea spune, apai e foarte bine ca d-l Ponta ne-a aratat inca o data cu ce muhaiele aveam de-a face. Si noi in loc sa sesizam imbecilitatea afirmatiilor hoatei si a amenintarilor Cotoiului, dam in d-l Ponta pe motiv ca s-a exprimat, vezi Doamne, neacademic. In opinia mea a fost bland si i-a mangaiat pe crestet eu i-as fi jupuit de vii si le-as fi turnat sare pe rana (dupa ce i-as fi impuscat 🙂 )in declaratii politice. Zau, Doru, incearca sa reconsideri si sa vezi daca am dreptate sau nu. Pai, ce facem, murim de frica lu’ Cotoi ca ne face teroristi deoarece stim sa folosim nuantat frumoasa limba romana? Sunt disperati, amice, si acum trebuie loviti unde-i doare mai tare sa dispara cu totu’ din spatiul poiltic romanesc si sa se duca unde le este locul, la Rahova, pentru tot raul si crimele comise impotriva propriului lor popor.
    sa fii iubit
    marcus

  15. @Bibliotecaru: Prrrrr! Give me a break, pls ! Lasati-o moale, ca nu tine! E clar ca faceti parte din categoria celor care „achieseaza” la gandirea portocalie, insa eu zic ca exista deja o majoritate suficienta si confortabila care sa rada in hohote la asemenea tembelisme. Ma opresc deoarece nu vreau sa jignesc.
    sa fiti iubit
    marcus

  16. blogideologic

    din pacate ptr el seful serviciullui meteo a prezis (parca ptr 65?!) ca va fi o primavara timpurie si foarte , foarte calda. Insa cum zicea Mircea Crisan iti venea sa pui mana pe Topor sa spargi gheata cu el!!!! Asa safaritus-a p[tr piblicu larg cariera lui Topor … (ma rog nu e singura gherla .. ceav prin Danemarca serviciul meteo a primit premiul umoristilor … .. si au mai fost si altii pana prin 90 …Si in Anglia tot prin anii 60 a fost abrogat in viteza un act de pe la 1600 care zicea ca cine prezice vremea vrajitor se numeste si se prajeste. Dupa cateva luni au aparut comentarii ca din pacate actu fusese abrogat . Ghici de ce!!!)

  17. Realitatea este ca ei, cei de la Putere, nu ne-au amenintat, ei au trecut direct la fapte, la exterminari.
    Dar atunci cand Basescu si clica lui calca in picioare Constitutia Romaniei cum se simte democratia?
    Ce fac ei cu saracii din Romania cum se numeste? Genocid?
    http://theodora0303.wordpress.com/2012/04/26/vaicaretii-de-la-pdl-au-uitat-ca-ei-au-omorat-si-omoara-si-in-prezent-cetateni-romani-cand-considera-pdl-istii-ca-se-sfarseste-democratia/

  18. Desi s-a publicat o simpla poza, privirea celor prezenti spune destul de multe, insa e interesant faptul ca inca mai sunt studenti interesati de politica,pacat ca sunt cam putini.

  19. @ Marcus

    Când aveţi dreptate, aveţi dreptate.

    Domnul Sever Voinescu spune că terorismul politic este cea mai mare problemă care ar trebui să ne preocupe…

    Dacă l-aş vedea pe scenă aş bănui că mă aflu la o piesă de teatru şi aş spune că asist la o comedie. Hahaha… Este un discurs umilitor pentru un om politic. Cine va ciuruit, doamnelor şi domnilor?

    Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor de la PDL… realizează cineva cât de iritant este un asemenea discurs ascultat de popor. Între politicieni este un joc, un ping-pong de-a absurdul. Lumea nu mai poate de lipsa de bani, pensionarii sunt umiliţi, este o apăsare colosală de foarte mult timp, apasă şi chestiunea cu moţiunea, vin alegerile şi politicienii se mânjesc cu substanţe pestilențiale… şi peste toată această nebunie vine PDL cu “teama” de terorism politic?!?! Asta este problema cea mai presantă?

    Aici este dincolo de penibil sau, cum se spune mai nou, jenibil. Astfel de discursuri provoacă, nu PSD-ul, nu USL… provoacă direct poporul, îl irită, îl întârâtă. Cetăţeanul trăieşte în insecuritate de foarte mulţi ani şi vine domnul Voinescu spunând, cu un tupeu dincolo de orice bun simţ, că-i este frică să nu fie asasinat? În fiecare zi mor prematur sute de români din cauza mizeriei, aerului şi apei poluate, a lipsei de mâncare, a lipsei de asistenţă medicală sau pur şi simplu românii îşi pun capăt zilelor că nu mai pot rezista acestui stres continuu şi acestor umiliri ce se prelungesc de ani de zile… îmi spune domnul Voinescu că se aşteaptă să-i vâneze lunetiştii pe stradă pentru că a spus “nu ştiu cine” “nu ştiu ce” prostie, adică aşa cum prostie este discursul politic de foarte mult timp încoace?

    Sper ca istoricii României să doarmă în perioada asta pentru că este, cred eu, cea mai jenantă perioadă din istoria de 2000 de ani, mai bine rămâne o gaură de ceva ani ca să nu roşească nepoţii noştri când în viitor se vor citi astfel de… nici nu mai spun cuvântul, că nu vrea să vorbesc aşa de urât.

    Am tot certat pe cei de la PSD pentru că vorbesc fără să emită demnitate, dar lacrimosa (de Mozart) doamnei Anastase şi lamentaţio prelins de domnul Voinescu… sunt discursuri ajunse dincolo, nu numai de bun-simţ, dar depăşesc orice urmă de demnitate umană.

    http://youtu.be/LF10VWkebeQ
    (Bibliotecaru a scris pe 26 Aprilie 2012, 03:39 pm http://www.elenaudrea.ro/e-nevoie-de-un-nou-mod-de-a-face-politica.html/comment-page-1#comment-229003)

    Acum vă simţiţi uşor penibil pentru că aţi spus că fac parte din categoria celor care “achieseaza” la gandirea portocalie şi oarecum mai simţiţi şi nevoia să vă cereţi scuze? 😀

    După trei ani de acuzaţii (gratuite) din partea comentatorilor PDL cum să sunt PSD-ist, ba omul lui Iliescu, ba omul lui Năstase, ba omul lui Geoană, din când în când şi omul lui Voiculescu, cum că sunt plătit de PSD şi PC să scriu pe blogurile PDL… veniţi, ca floare (cum se spune în popor), şi mă faceţi cu gândire pedelistă. 😆

    Mie îmi convine, pentru că astfel de acuzaţii îmi demonstrează că sunt îndeajuns de echidistant. 😀

    Domnule Marcus,
    Vă asigur că atunci când va veni USL-ul la „butoane”, voi sta cu lupa pe ei şi voi vâna orice greşeală. Cum nu iert astăzi greşelile preşedintelui Băsescu şi premierului Ungureanu, cu siguranţă că nu voi ierta nimic şi celor ce vor veni. Asta ca să vă pregătiţi nervos pentru acele timpuri şi să pregătiţi nişte acuzaţii de “achiesări” la gândirea portocalie sau ce culoare or mai avea adversarii PSD.

    😆

  20. @Marcus,

    Ori n-ai citit, ori ai ignorat sfatul meu de a nu te baga cu „bibliotecaru”,
    acum suporta plictiseala, romanului fluviu pe care ti-l scrie ! Ce sa-ti fac?!

  21. VIVA E FORZA USL, asa sa ne ajute Dumnezeu ! Fie ca ziua de azi sa intre în istorie, ca o victorie asupra Întunericului !

  22. Buna dimineata domnule profesor,

    Ma gandesc ca dl. presedinte Iliescu are dreptate in privinta d-lui presedinte Ponta. in acest moment sunt multe ite ce trebuiesc descalcite.

    Cu aceste ite, dl. presedinte Ponta risca sa piarda mult timp, fara a avea rezultate palpabile intr-o fereastra scurta de timp.

    Aceasta fereastra scurta de timp de care ar dispune dl. presedinte Ponta, in eventualitatea in care ar accepta sa devina PM pana la alegeri, isi poate pune amprenta asupra alegerilor, in ceea ce-l priveste si ne priveste.

    Este un risc pe care nu trebuie sa ni-l asumam.
    Tara noastra este in joc, la propriu.

    Un guvern provizoriu este de dorit, dl. presedinte Ponta, ar putea astfel in paralel, sa dispuna de timpul necesar pentru a se pune la curent cu tot ce s-a stricat in tara, fara sa fie stresat de timpul scurt pe care l-ar avea la dispozitie pana la alegeri.

    In acelasi timp poate sa-si construiasca planul de actiune.

    In alta ordine de idei, UDMR trebuie sa dispara, cu intoarcere la ”privilegiile” de care ”au beneficiat” inainte de 1989.

    Va rog luati in calcul toate necunoscutele, nu avem dreptul sa gresim.
    Romanii nenascuti inca ne vor judeca.
    Romanii nenascuti inca, vor beneficia de deciziile luate acum.

    Doamne ajuta !!!

  23. In afara subiectului – doua echipe spaniole vin la Bucuresti pentru o finala europeana in mai . Cunoscand spaniolii , o sa avem cel putin 15000 de vizitatori iberici entuziasti , cu esarfe fluturate in aer si cantece in cor , 10 euro in buzunar dar demnitate si respect pentru celalalt cat sa vanda altora , pe malurile Dambovitei ; problema este ca spaniolii habar nu au de existenta celor 80 de haite de caini de cateva zeci de indivizi pe strazile si in parcurile Bucurestiului . Inevitabil vor fi atacati de ” catei ” ( sper ca nu vor avea cu ei copii ) . Romania ii va despagubi , va plati pagube pentru ingrijirile medicale ? Stie cineva , familia omului de afaceri japonez omorat de ” catei ” langa Palatul Victoria in 2006 a primit o compensatie financiara ? Dar cea a micutului de 6 ani ucis de alti ” catei ” fara stapan la Suceava , va avea cui cere socoteala si dreptate ?

  24. @ Marcus,

    ai dreptate ca nu-i mare lucru, dar faptul ca a putut incepe o asemenea discutie chiar s iintre noi, arata ca mai bine nu se crea acest prilej, nu? D-aia spuneam ca noi ne putem permite unele chestii, dar la nivelul lui Ponta nu mai merge asa lejer, trebuie bine cantarite cuvintele, atitudinile, mesajele.
    Realizezi ca nu am de ce sa dau in Ponta, pe de o parte nici nu conteaza, pe de alta n-as avea niciun interes, eu ii doresc victorie si succes, insa totusi ma deranjeaza cand atinge bordura asa, fara rost.

  25. @ Zoe,

    lui Basescu ii este permis orice, nu pt ca-i presedinte ci pt ca a decazut atat de mult in toate privintele incat mai jos nu se mai poate.
    Apoi, cand trantesti perle d-astea, ii faci un serviciu adversarului care are astfel ce reprosa public, iar politic nu castigi nimic. Deci n-are sens. Cu Basescu in prezent, cea mai buna atitudine publica este de a nu-l lua in seama, dar trebuie atent monitorizat caci e capabil de chestii surprinzatoare.

    Sa nu ma banuiti pe mine ca-l sustin pe Basescu, n-am de ce , chiar n-am de ce, nu m-a captivat prin nimic, in 8 ani. Nu cred c-o mai poate face acum.

  26. Nu sunt de acord cu voi.Adica vezi doamne sa fim atenti sa nu-i atingem pe astia nici cu o floare ?Ba din contra.Unde-i prindem trebuie busiti,amenintati,dati cu vopsea,oua si alte solutii din astea democratice.Inca nu va este clar ca astora nu le este frica decit de par ?Ce Basescu are mustrari de constiinta din cauza unor interpretari ? Adica noi cu „obrajii intorsi” si ei cu palmele.Prefer invers.Le-a venit rindul.

  27. Vorbeste, Bufonul regelui ! Un Catavencu al zilelor noastre, Paleologu care nu vroia sa-si plateasca, cotizatia de 200 de lei, care ameninta ca pleaca din partid, iar acum are tupeul sa faca pe marele învatat. Îl trimite pe Ponta sa citeasca Iliada si multe alte bla, blauri… dar de fapt le tremura chi…!

  28. În sala în acest moment, sunt numa 20 de pedelachei ! Restul, asa cum s-a spus la televizor, sunt tinuti sub cheie !
    Felicitari lui Ponta, discursul lui e magistral !
    VIVA USL !!!

  29. @Doru Coarna,

    Eu nu banuiesc pe nimeni de nimic, ca nu sunt Sherlock Holmes, eu lucrez
    cu materialul clientului : ai spus ca Ponta n-are voie ? Ei bine, cine e basescu ca el sa aiba voie orice, e cumva Zeus ?!
    Pai unu daca se crede Napoleon, e dus repede la balamuc , nu ?!
    Adica noi ce facem, dupa 22 de ani ne întoarcem la ceausescu, care tot la fel avea voie orice, iar noi nimic – decât sa murim ?!

  30. „I-am ciuruit!” Daţi Cezarului ce este al Cezarului ! De fapt preşedintele Traian Băsescu a calibrat acest limbaj în clasa politică românească.

  31. CRIN ANTONESCU, are un DISCURS MAGISTRAL !
    N-am auzit în viata mea un discurs mai bun ca al acestui om, este
    EXTRAORDINAR, nu am cuvinte sa-l felicit si sa-i spun ca-l iubesc,
    FORZA USL, FORZA ANTONESCU !

  32. Vă aduceţi aminte cum era luat la mişto domnul Ioan Oltean lângă urne că stătea să vadă cum votează fiecare… Iată că acum este un grup al USL care păzesc introducerea bilelor la vedere. Nu mai râde nimeni?

  33. MOTIUNEA A TRECUT, VIVA USL !!!
    Portocaliii si corul lor antic, sa-si bage unghia în gât ca pitigoiul !!!
    De acum suntem siguri ca vor fi alegeri libere, democrate si corecte !
    SUS PATRIA, JOS MAFIA !

  34. Daniel

    Luni, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a solicitat prelungirea termenului de dezbatere publică pentru proiectul de lege referitor la restituirea proprietăţilor confiscate în perioada regimului comunist.

    „Şeful Executivului consideră că este necesar acest demers având în vedere interesul sporit din partea tuturor celor vizaţi de acest proiect de lege, precum şi dialogul încă în desfăşurare între asociaţiile foştilor proprietari, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Justiţiei”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

    Guvernul discută cu CEDO o amânare cu minimum şase luni a termenului în care trebuie să modifice legea proprietăţilor naţionalizate, care expiră în luna iulie a acestui an, interval în care să analizeze toate soluţiile posibile de rezolvare a problemei, au declarat recent agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.”

    Chestia e dacă mai apucă să discute…

  35. @Bibliotecaru,

    Ba da , râd eu de tine ! Cred ca ar trebiu sa cânti la alta masa, uite ca
    ai alergat singur si ai iesit pe locul 2 !

  36. Nu-mi vine sa cred dar îi multumesc Bunului Dumnezeu ca ne-a ascultatat rugaciunile ! Poate ca acesta este primul pas spre o Românie normala si
    nu o colonie – un fel de Africa Alba a Europei !
    Oricum asa cum anticipam, cred ca azi s-a scris o fila de istorie importanta
    în lupta împotriva Întunericului ! Sper sa avem cât mai curând Alegeri Anticipate si cu voia Domnului, sa scapam de Anticrist !
    D-le Nastase, sper din tot sufletul ca si calvarul Dvs sa se sfârseasca cât mai urgent!
    Asa, sa ne ajute Dumnezeu !

Lasă un răspuns