Demers diplomatic remarcabil al lui Iohannis – lobby in Africa pentru intrarea României in Schengen!

Unii răuvoitori ar putea spune că vizita in Kenya, Tanzania, Cabo Verde si Senegal, in acest ultim an de mandat, reprezintă o călătorie turistică, la fel ca cele din Asia sau America latină. Altii ar putea spune că in loc să stea la comanda CSAT in timp de război la granita noastră si cu zeci de ostatici in Gaza, Iohannis pleacă sa facă safari in Africa.

Probabil insă că nu s-a inteles foarte bine. Presedintele României pleacă in acest turneu, sacrificându-si timpul liber, pentru a face lobby si pe continentul african pentru intrarea României in Spatiul Schengen. In decembrie, cum stiti se poate lua, la Bruxelles, o decizie favorabilă tării noastre iar Iohannis desfăsoară o activitate diplomatică subtilă – face lobby pentru noi in tările africane astfel incât acestea să facă presiuni asupra fostelor metropole pentru a da un vot pozitiv României.

Ati inteles, răuvoitorilor?

13 gânduri despre “Demers diplomatic remarcabil al lui Iohannis – lobby in Africa pentru intrarea României in Schengen!

  1. Mai era o conferintá unde ar trebui sá meargá pentru lobby-ul cu intrarea in Schenghen si anume in satul lui Mos Cráciun sá vorbeascá cu renii.🤦

  2. Nu sunt un nostalgic insa, toate deplasarile „impuscatului” erau extrem de atent pregatite, elaborate. Plecarile in exterior ale fostului erau acompaniate de oameni de afaceri (pentru ca existau si pe acea vreme asemenea oameni), experti MAE, jurnalisti si tot alaiul. Mai toate vizitele acestuia erau un succes pentru statul roman mai ales pe plan economic, cat si pe alte planuri, educational, colaborari pe terte piete, etc.. Ar fi o discutie lunga pe acest subiect. Din pacate in ultimii 30 de ani au fost cateva licariri insa, s-au stins pe parcurs. Trebuie sa judecam la rece, Romania astazi oficial nu prea mai are ce sa ofere, numai o vizita oficiala a Presedintelui Republicii Romania.

  3. Johannis să fie obligat să plătească toate cheltuielile pentru hoinăreala nesimțită doar pentru a vedea și el lumea ca să aibă ce povesti nepoților, pe care nu prea îi are, peripețiile de prim turist internaționalist al țării prin junglele Africii, Asiei Americii, de unde veni de fiecarea dată cu traista goală pentru țară și poate niscaiva chiciuri pentru uz personal și al madamei. Prin comparație, Ceaușescu, bietul, a fost numai primul miner al țării, ceea ce nu era tocmai distractiv că trebuia să dai cu târnăcopul în munte să dai țării cât mai mult cărbune; și i-au mai zis unii ceva cu Carpații parcă și deși a călcat și el lumea -n lung ș-in lat tot se mai întorcea cu câte ceva folositor acasă. E drept, și el o lua pe consoartă pe tot mapamandul de unde i s-a și atras faima aia cu ,,de renume mondial,, Ei, copii moșului, din mandatele mele, istorice desigur, multe lucruri au rămas de pomină. În primul rând eu am zis că orice lucrul trebuie bine făcut, dar nu oricum ci ,,pas cu pas,, pentru că ,, mai întâi și-ntâi istoria ne învață anume că un popor care nu merge înainte stă pe loc, ba chiar dă înapoi, că legea progresului este așa, că cu cât mergi mai iute, cu atât ajungi mai departe,, Dar, cum vă spusei, pas cu pas dar, ok, ceva mai repejor . Și următorul pas a fost ,,O Românie normală,, dar ce să vedeți, comuniștii travestiți e parșivi, s-au îmbrăcat în piei de oaie și mi-au pus tot felul de piedici, ce mai, m-au sabotat, și atunci e normal că rezultatul fost anormal. De und am dedus că pasul următor e să fac România educată, dar iarăși moștenirea trecutului se dovedi puternic înrădăcinată în mentalitate și planul cât de genial a fost a ajuns totuși la pământ. Dar nu m-am lăsat bătut și ca următor pas mi-a venit idea genială de a declara că România e o țară eșuată, da eșuată am zis, tocmai pentru a zgândări mândria românului și să se apuce de treabă. Dar, ai dracului, unii au început s-o dea pe versuri,că tot românul e poet, dacă vrea: ,,Sunt mândru că sunt român/ dar tot mai puțin stăpân/ Suntem mândri c-avem NATO,/Oare n-am îmbulinat-o?/Ce bine c-avem F-16,/De rest ni se rupe-n 14!/Suntem mândri și în UE,/Bunăstarea unde e?/ Și-o s-avem și F-35/ Poate trecem la opinci!„ Și, ca să închei, nu-i așa că eu am avut ghinion cu acest popor? Și cât m-am rupt eu în figuri pentru el. Cât de nerecunoscători sunt dar și cât de tâmpiței încât m-au ales de două ori, sigur cu ajutor colateral multilateral dezvoltat.

Lasă un răspuns