Klaus Iohannis a plecat in Brazilia să se intâlnească cu un „penal”. Societatea Timisoara e scandalizată

La sfârsit de mandat, Băsescu a realizat că, de fapt, el este de dreapta si si-a mutat partidul, peste noapte, in PPE. Iohannis, din contră, realizează, la sfârsit de mandat, că el este de stânga. Dovadă suplimentară este vizita sa in America latină, dominată de guverne de stânga. In plus, poate că presedintele tuturor românilor a vrut să marcheze, prin vizita sa in Brazilia, aniversarea a douăzeci de ani de la primirea PSD in Internationala Socialistă, eveniment ce a avut loc in 2003 la Sao Paolo.

Vizita incepe deci in Brazilia, o tară care face parte din BRICS, alături de Rusia si China, vizită prefatată, de altfel, de deplasarea din aceste zile acolo a ministrului rus al afacerilor externe, Lavrov.

Presedintele Braziliei, Lula da Silva, este o figură controversată, lider al unor miscări muncitoresti cu accente radicale. Oricum, considerat nefrecventabil la Washington. In plus, el a fost condamnat la peste nouă ani de inchisoare pentru spălare de bani si coruptie, din care a executat aproape doi ani. După schimbarea de regim, s-a spus că ministrul justitiei si judecătorul au fost răi, că a fost o operatiune politică si el a putut să candideze, din nou, impotriva candidatului sustinut de americani. Si a câstigat iar acum are sansa de a se intâlni cu Klaus Iohannis.

Este posibil, de altfel, ca Iohannis să-i confere si o decoratie – „Steaua României, cu colier”.

PS Trebuie totusi să mă autro-denunt. Si eu m-am intlnit cu presedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, in 2003, după alegerea sa ca presedinte, in primul mandat. Fotografia este de atunci.

15 gânduri despre “Klaus Iohannis a plecat in Brazilia să se intâlnească cu un „penal”. Societatea Timisoara e scandalizată

 1. Drama, în toate astea, „este”, de fapt, două:

  1) Dvs. îi criticați pe americani doar atunci când asta vă oferă ocazia să denunțați abuzurile politice exercitate asupra dvs., PERSONAL, de către establishment-ul românesc instaurat de ei;

  2) De fapt, noi, în România, n-am avut niciodată a stângă politică AUTENTICĂ, precum țările Americii Latine. Hai să fim serioși: o „stângă” care privatizează tot, cheamă (în van!) investitorii străini și cere-n NATO și în UE, nu e o stângă veritabilă.

  P.S.: Între timp, și fără nici o legătură cu cele scrise mai sus, SUA i-a spus Serbiei că a venit momentul să uite de bombardamentele din 1999. Serbia a răspuns că nu va uita niciodată, a făcut public numărul victimelor civile, a insistat pe numărul copiilor morți în bombardamente și a amintit că numărul cazurilor de cancer a crescut, din cauza obuzelor „sănătoase” cu uraniu sărăcit (care, cf. „experților” occidentali, nu afectează nici măcar pielea). O fată din Serbia și-a postat pe pagina de Facebook, fericită, poza din ultima zi de chimioterapie.

  Apreciază

 2. Poate vrea sa ajunga in Patagonia si sa ramana acolo. Crede cineva ca a mers cu scop de politica externa , de stabilire de relatii economice si/ sau politice?!! Nu , svabul (svab=un sas mai sarac) face turism . Il doare-n pix de români si România. La Cristoiu nu am apreciat prea multe, dar porecla pentru Carmen W e punct pe i.

  Apreciază

 3. Data fiind predilectia lui Iohannis pentru dreapta neoliberala/c’asa’i fisa postului, vizita reprezinta mai degraba dorinta de a adauga o noua carte postala in albumul cu care va parasi Cotroceniul – echivalent cu un copil ce-si doreste cat mai multe jucarii…

  Apreciază

 4. Revizionismul maghiar e la turatie maxima de mult timp, dar mai ales de cind a aparut perspectiva unei „noi ordini mondiale” pe care o anunta marea prietena a Ungariei, Rusia.

  Ungaria, „vrea pacea”, la fel cum o vrea si Lula, adica, pacea impusa prin forta de Rusia, sau „pacea anti-americanilor” (BRICS condusi de fapt de Rusia & China). Ca si pretenii lor rusi sau chinezi nici Orban nici Lula nu detalia cum se va instaura „pacea”, cind Rusia a atacat Ucraina, si poarta acolo un razboi ingrozitor, care ar trebui sa le ridice semne de intrebare si ungurilor si brazilienilor, daca nu parul de pe cap.

  Lula e pe acelasi diapazon cu Ungaria/Rusia/China, adica: NATO e responsabil pentru razboi. Argumentul „anti-SUA-NATO” este ca acest razboi exista pentru ca SUA-NATO inarmeaza Ucraina. Solutia Lula & BRICS este pe placul ungurilor: Lasati Rusia sa reuseasca sa cucereasca rapid razboiul neinarmind Ucraina sa se apere , si pacea va veni repede pentru ca Rusia va putea, in sfarshit sa isi arate maretia militara. Cu Rusia respirind in ceafa Romaniei, Ungaria are deja perspective mult mai bune pentru un aranjament teritorial, de unde sa ia teritorii si de la Ucraina si de la Romania.

  Daca cineva isi imagineaza ca Romania va mai exista in granitele actuale intr-o „Pax Rusa” cred ca trebuie sa se caute bine.

  Ungaria practic adulmeca singe si provoaca la razboi, desi vorbeshte de pace. Minciuni si viclenie de pusta!

  Ce solutii avem noi romanii ca sa prevenim un dezastru pentru tara noastra la fel cum s-a intimplat in Ucraina? Poate sa facem noi un nou Imperiu Roman, cu Ungaria anexata si/sau sub control romanesc. Putem incepe cu niste harti cu noul Imperiu Roman de Rasarit, sa aibe maghiarii revizionshti si o alta perspectiva.

  https://www.mediafax.ro/politic/viktor-orban-vrea-refacerea-ungariei-mari-sunt-vizate-transilvania-si-regiunea-transcarpatia-21806353

  Apreciază

 5. Am ascultat alocutiunea dlui Iohannis in vizita in Brazilia.
  Am inteles ca rostul vizitei este unul multiplu: avansul relatiei bilaterale, dar si relatia UE cu tarile MERCOSUR din America Latina si Caraibe.
  Dl. Iohannis este, deci, in vizita de „deschidere”, un fel de sol al UE in America Latina.
  A explicat clar si pozitia Romaniei fata de conflictul din Ucraina.
  Pe baza argumentelor de mai sus, cred ca vizita are sens pentru Romania si „Occidentul colectiv”, anume ca tarile membre BRICS sa nu cada prada unei „noi dictaturi mondiale”.

  Apreciază

 6. Articolul de mai jos exemplifica pozitia neprincipiala a Braziliei fata de conflictul din Ucraina. Cred ca Presedintele Romaniei a avut sansa sa explice in Brazilia cum se vede acest conflict de o tara ca Romania aflata la granita cu Ucraina.
  Usor sa spui” Ucraina sa accepte anexarile Rusiei”, asa cum afirma Presedintele Braziliei, dar total impotriva principiilor acestei ordini mondiale si dreptul international pe care e construit.

  https://www.dw.com/en/brazil-welcomes-russias-lavrov-amid-us-criticism/a-65353778

  Apreciază

 7. trexsr:

  „Argumentul „anti-SUA-NATO” este ca acest razboi exista pentru ca SUA-NATO inarmeaza Ucraina”.

  Greșit. Acest război CONTINUĂ pentru că SUA-NATO înarmează Ucraina. De existat, el există pentru că l-au început Statele Unite, cu „revoluția portocalie” din 2004. (oncomitent cu „revoluția portocalie” din România). A continuat cu piața Maidan, cu alegeri prezidențiale fraudate sistematic (vezi, din nou, cazul alegerilor din România și al protestelor de stradă „spontane” de câte ori stânga guvernează singură, fără voie de la „d-l” tău Iohannis, pentru a-i salva partidul), apoi cu genocidul împotriva etnicilor ruși din Donbas și din Donețk. Războaie de-astea subterane a făcut America în toată lumea.

  „Rusia a atacat Ucraina, si poarta acolo un razboi ingrozitor, care ar trebui sa le ridice semne de intrebare si ungurilor si brazilienilor, daca nu parul de pe cap.”

  Acest război nu e mai rău decât îngrozitorul război de agresiune purtat de SUA contra Serbiei. Dar, vezi, când SUA atacă un stat din Europa de est – Serbia -, o lume-ntreagă se preface, în cel mai laș și mai slugarnic mod, că e vorba de apărarea democrației și a drepturilor omului. Nimeni nu-și mai pune semne de întrebare, nimănui nu i se mai ridică păru-n cap. În ACEL război, slugărnicia lui Emil Constantinescu și disperarea lui de a grăbi (fără succes) admiterea României în NATO l-au făcut să susțină deschis agresiunea americană criminală împotriva Serbiei și să trimită, din proprie inițiativă și din afara NATO, trupe românești. Ce făceai atunci? Desigur, aplaudai.

  „Daca cineva isi imagineaza ca Romania va mai exista in granitele actuale intr-o „Pax Rusa” cred ca trebuie sa se caute bine.”

  Dacă, în cazul unei pax rusa, România nu va mai exista în granițele actuale, va fi din cauza slugărniciei sale, FĂRĂ NICI UN FOLOS, față de SUA, și a poziției ei voluntare de colonie americană. Tu pui căruța înaintea boilor: România n-a trecut în tabăra americană pentru că Rusia ne amenința; Rusia ne amenință pentru că suntem sluga Americii, într-un război care NU-I AL NOSTRU și NU NE PRIVEȘTE.

  „Ce solutii avem noi romanii ca sa prevenim un dezastru pentru tara noastra la fel cum s-a intimplat in Ucraina?”

  Să încetăm a fi o colonie americană, NEroditoare pentru poporul român, din nici un punct de vedere. Și, nu, nu te repezi d-a-mboulea: nu vreau să fim nici o colonie rusă. Vreau să fim o „colonie” românească, să ne vedem doar de interesele NOASTRE.

  „Poate sa facem noi un nou Imperiu Roman, cu Ungaria anexata si/sau sub control romanesc. Putem incepe cu niste harti cu noul Imperiu Roman de Rasarit, sa aibe maghiarii revizionshti si o alta perspectiva.”

  Ungaria n-a făcut niciodată parte din Imperiul Roman de Răsărit. Mai studiază istoria!

  ÎN CONCLUZIE: un raționament greșit PE TOATĂ LINIA. Și mai pune și tu niște virgule, acolo unde trebuie!

  Apreciază

  • In privinta atacului asupra Serbiei cateva cuvinte:
   “SUA i-a spus Serbiei că a venit momentul să uite de bombardamentele din 1999. Serbia a răspuns că nu va uita niciodată, a făcut public numărul victimelor civile, a insistat pe numărul copiilor morți în bombardamente și a amintit că numărul cazurilor de cancer a crescut, din cauza obuzelor „sănătoase” cu uraniu sărăcit (care, cf. „experților” occidentali, nu afectează nici măcar pielea). O fată din Serbia și-a postat pe pagina de Facebook, fericită, poza din ultima zi de chimioterapie.”
   Pentru Romania ar fi cel mai bine ca aceasta sa fie independenta atat din punct de vedere politic, cat si economic. Din pacate dupa peste 30 de ani de demolare a tot ce a fost bun in Romania aceste deziderate nu mai sunt posibile. Poate stie cineva, populatia actuala (precisa) a Romaniei, nu de alta dar Romania se depopuleaza pe zi ce trece si intrebarea nu e intamplatoare.

   Apreciază

 8. „Presedintele Braziliei, Lula da Silva, este o figură controversată, lider al unor miscări muncitoresti cu accente radicale. Oricum, considerat nefrecventabil la Washington. In plus, el a fost condamnat la peste nouă ani de inchisoare pentru spălare de bani si coruptie, din care a executat aproape doi ani. După schimbarea de regim, s-a spus că ministrul justitiei si judecătorul au fost răi, că a fost o operatiune politică si el a putut să candideze, din nou, impotriva candidatului sustinut de americani.”

  Exact asa a fost si la noi, cu campania „anticoruptie” (de fapt, anti-PSD) initiata de Basescu si continuata de Iohannis. Asta fac americanii peste tot in lume.

  Un documentar frantuzesc din 2016, foarte interesant, pe aceasta tema:

  Anti-corruption, l’arme fatale américaine: http://www.youtube.com/watch?v=5ZURreMrNzk

  La „despre”, imediat sub video, scrie: „Et si les lois anti-corruption américaines étaient un moyen d’espionner nos entreprises, voire de les racheter ? Révélations sur une guerre économique de l’ombre entre les Etats-Unis et le reste du monde, ou comment les Etats-Unis influencent-ils le monde à travers leur arsenal anti-corruption.”

  Apreciază

  • @Prof. Codrut Mihalcea: „Asta fac americanii peste tot in lume.”
   =====
   Considerați că este indicat să-mi schimb cetățenia americană, cu una rusească?
   Sau să nu mai calc în România unde nu sunt binevenit?

   Mulțumesc pentru răspuns
   Ing. Mircea Popescu

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.