7 gânduri despre “Pe skype, in această seară, la Antena 3, la Mihai Gadea

 1. Am urmarit cu mare interes interventia Dumneavoastra in cadrul emisiunii d-lui Gadea. Aseara a vorbit dl. ministru al afacerilor externe Adrian Nastase, iar dl. Corlatean aflat in studio, a avut gesturi aprobatoare la comentariile punctuale si pertinente ale dumneavoastra. Am o presimtire, ca toate sugestiile enuntate aseara de dumneavoastra nu se vor adeveri, nu vor fi puse in practica in actuala conjunctura politica romaneasca. Numai vorbe si minciuni de la cel mai inalt nivel.

  Apreciază

 2. Haideti sa ne aducem aminte cum e cu fii i unui neam chemati cand trecutul plange, viitorul tace iar prezentul se invarte dupa coada. Austria este tara descendenta a unui neam de copii ascultatori. Am credinta ca stiu sa se si plece atunci cand cel din fata lor nu vor de la ei ce au mai de pret, precum demnitatea umana invatata, respectiv respectul pentru ceea ce pecetluieste acest avut. La Constitutie ma refer. Apropo, de acest aspect de trecut cu vederea se pare, ieri de ziua Constitutiei noastre, cineva nu a uitat, insa nu stiu de ce a tacut, probabil din prea respect pentru noi.
  Daca tinem la Romania, uitam un pic de orgoliile personale si punem umarul sa gasim cea mai buna solutie. Ministrul de interne austriac, a zis, „hartia are rabdare, actiunea este importanta” Cel mai probabil legislatia UE presupune si o perioada de proba asa cum a fost pre-aderarea, intram faptic in cetate pe deplin, pentru a putea gasi solutii de rezolvare a problemelor, impreuna, vazand, gasind si facand. Nu pot sa cred ca v-ati pierdut dorinta de mai bine a tarii, sau ati uitat la idealurile pentru care ati luptat, odata cu patalamalele de demnitar politic. Eu inca cred in dvs. Avem sanse reale de a ne putea opri sa ne purtam precum copii si sa facem rau daramand castelele de nisip ale celorlalti atata vreme cat putem sa construim o cetate durabila impreuna. Indiferent de ce latura am fi, si ce credinta am avea, tot jumatati ramanem, chiar si impreuna, fara o credinta adevarata in Dumnezeu care ne intregeste, asta neansemnand ca si devenim asemenea Lui. Putem insa sa incercam sa simtim cate un pic din maretia sa prin bunatate, iertare, mila.

  Apreciază

 3. Un lucru e sigur : trebuie sa asteptam macar 3 zile inainte sa luam orice decizie pe tema asta, altfel vom regreta. Pentru ca nu e bine sa tragem concluzii la nervi. Cel mai devreme luni 12 decembrie se pot trage primele concluzii clare si se pot decide primele masuri. Pana atunci – ne mai gandim, mai discutam, mai analizam. Incercam sa ne revenim dupa momentul respingerii.

  Apreciază

 4. Nu cred că Parlamentul României va avea vreo inițiativă, în privința de sugestiilor dumneavoastră.
  Nu mă așteptam ca Austria să ne accepte intrarea în Spațiul Schengen, având în vedere lăcomia austriecilor atât în trecutul istoric al stăpânirii vremelnice a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei și Banatului, cât și acum, în prezent, când se cred tot stăpâni asupra pădurilor și zăcămintelor noastre, pentru că le dăm voie să exploteze cât vor. La noi, oricine vrea , poate. Românii nu mai pot. Nu pot produce și explota materiile prime, îmbutelia apa, să țeasă pânza și să confecționeze haine, să prelucreze pieile, să lucreze pământul și să crească animale decât sub dirijare străină. În curând, vom face și copii, le von stabili ,,genul” și-i vom educa tot sub dirijare străină. Ne vom duce morții la groapă tot sub dirijare străină, vom fi cobai pentru formarea omului nou, ,,cyborg”, și cine știe, poate vom declara și noi religie oficială Google, ca minunata Canada și vom ridica biserici, unde ne vom închina zeului IA ( Inteligența Artificială), având modelul Bisericii ,,The Way of Future” din S.U.A. Și ne vom mândri în continuare că suntem un popor cosmopolit și emancipat, adică o adevărată națiune globalizată!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.