La Tebea si in Tara Motilor

Am fost, pentru cateva zile, impreună cu Andrei, la Deva si la Brad si am urcat in zona muntoasa din tara Motilor. Ne-am intalnit cu vechi si mai noi prieteni si ne-am bucurat de ospitalitate si de liniste. Ne-am oprit o clipa la Panteonul Motilor din Tebea.

Drumul prin Valea Oltului este impresionant dar plin de impreviziune. Si de data aceasta, am asteptat, destul de mult, la o zonă de lucru unde se circula pe un singur sens.

Atmosfera si privelistea de pe varful muntilor sunt incredibile.

2 gânduri despre “La Tebea si in Tara Motilor

  1. Cum am mai amintit Romania este mereu suprinzatoare, in primul rand prin frumusetile acesteia care-ti taie pur si simplu respiratia, frumuseti naturale mirifice, frumusetea sufleteasca a oamenilor locurilor si-n al doilea rand prin surprinzatoarea lentoare a infrastructurii rutiere in a se „restructura” in sosele expres sau autostrazi. Am sa va parafrazez „Atmosfera si privelistea de pe varful muntilor sunt incredibile” … in Romania.

    Off topic
    Ca o parere personala, cred ca funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, ar fi fost un bun prilej pentru o relansare a diplomatiei globale, una pacifista, nu una pro-razboi si de „segregare”, ci una de relansare a bunelor relatii interstatale la nivel mondial. In continuare sper ca „invatamintele titulesciene” vor izbandi in lumea actuala a diplomatiei.

    Apreciază

  2. Avem o țară frumoasă cu multe monumente ale naturii, pe care, treptat, oamenii le distrug. Monumentele istorice sunt lăsate și ele,în mare parte, în paragină, iar muzeele sunt ocolite de turiști. La Brad, este Muzeul Aurului, care are o colecție minerologică cu aur nativ unică în Europa.Într-o perioadă, voiau să-l vândă, de aceea mă întreb, dacă mai există. Țara Hațegului este încărcată de monumente și românism. Dacă mai marii noștri de la putere evită cuvântul românism, n-ar fi mai bine pentru ei să scoată la vânzare și monumentele istorice, începând cu Sarmisegetuza și terminând cu Muzeul Aurului? Dă bine la Bruxelles!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.