5 gânduri despre “Înregistrarea simpozionului comemorativ Florin Constantiniu cu tema ,,O viață închinată căutării adevărului istoric”

 1. ” O viata inchinata cautarii adevarului istoric”….din practica observam ca nu e de ajuns o viata…fiecare schimbare de sistem social-economic a adus dupa sine modificarea „adevarului” istoric…Comunistii au indepartat semnele regale de pe Arcul de triumf, iar actuali guvernanti, ascund constructiile comuniste de la Cladirea ASE din str. Eminescu…Regimul comunist dadea vina de subdezvoltare(opinca, tuberculoza,lampa iluminat cu petrol, analfabetism,etc) a Romaniei pe regimul burghezo-mosieresc – propaganda pana in 1962(cand „socialismul a invins DEFINITIV la orase si sate’ !…), actualii guvernanti dau vina pe regimul comunist pentru tot ce este negativ acum in societate si economie..si acuzele continua inca de 32 ani, depasind cei 14 ani de propaganda comunista.
  Mai mult, acum, in democratie, se descopera „adevarul istoric” de acum un secol.
  Aud de la un renumit profesor de la SNSPA, d-l profesor Parvulescu, „adevarul istoric” actualizat despre motivele izbucnirii Rascoalei de la 1907. Rascoala ar fi fost declansata de tarani, de uneltirile Ohranei tariste in partea de Nord a Moldovei….De aici, se poate observa ca Rusia, la fel ca celelalte mari puteri ale Europei, era tare grijulie cu viata si modul de trai atat a taranilor, cat si a muncitorilor(cam putini e drept) din Romania…
  Aud de la un academician pe nume Theodorescu „adevarul istoric” despre dictatura in Romania…ACADEMICIAN !!!
  „Se pare ca romanilor le-a priit dictatura regala, deoarece atunci s-au infaptuit marile realizari ale Romaniei”…Sigur, Carol suna mai frumos decat Ceausescu !..
  Curat murdar, ar spune nenea Iancu !…

  Apreciază

 2. Stimate Domnule Președinte,

  Vă exprim cele mai cordiale mulțumiri pentru sprijinul Dumneavoastră prețios în organizarea simpozionului comemorativ consacrat cinstirii memoriei marelui istoric, Florin Constantiniu.

  Să vă dea Dumnezeu sănătate, Dumneavoatsră și familiei Dumneavoastră, putere de muncă pusă în slujba poporului român care are nevoie de personalități de anvergura Dumneavoastră.

  Cu profund respect și urarea : Sărbători Fericite !

  V.Buga

     

  Sent: Thursday, April 21, 2022 at 9:56 AM

  Apreciază

 3. A fost un gigant , neiubit de ideologia Binelui Neomarxist si Sorosist , ca Dan Berindei si Cristian Popisteanu .
  Articolele lui din Magazinul Istoric al anilor 90 sunt adevarate bijuterii .
  Out of topic – din delirul radiodifuzat al unui Mos Teaca rus ,asa zis general adjunct de loctiitor de obscura regiune ruseasca se intelege cu greu ca hoardele Maicutei Rusii ajunse spera el la Odessa vor lega Transnistria unde ” populatia rusa este persecutata ” – de cine e persecutata , batiuska ? de Smirnovii care o conduc de 31 de ani ?
  Moldovenii – romanii au fost alungati in masa in 1992 si se face djihadul impotriva cadrelor de la liceul Lucian Blaga de la Tiraspol .
  Nici o autoritate de la Chisinau nu intra la Tighina , Dubasari si Tiraspol .
  Moldovenii care vor sa intre sunt ciuruiti de gloantele soldatilor rusi , ca tanarul mitraliat in ziua Anului Nou 2010 la o bariera pe pod .
  Dupa acest imbecil rusii ar fi deci asupriti de rusi in ” Transnistria ” .
  Ma ingrozesc de pe acum imaginandu-mi TAB-urile Z si V in Cahul , Nisporeni sau Purcari sau Cimislia .
  Tinerii basarabeni inteleg rusa dar o vorbesc mai rau ca parintii lor , vor fi vazuti mai rau decat ucrainienii care sunt toti perfecti rusofoni .
  Sperand bineinteles din toata inima ca hoardele de violatori si criminali care compun asa zisul grup de armate de Sud de la Kerson sa fie transformate in tocana de ucrainieni la portile Nikolaevului .

  Apreciază

 4. Domnule Presedinte, Adrian Nastase am ascultat cu atentie si interes discutiile, mai bine zis prezentarile domnilor profesori si academicieni despre regretatul istoric, FLORIN CONSTANTINIU, mare personalitate a istoriografiei romanesti, om de mare tinuta morala, un roman desavarsit si patriot. Este si nu mai este si este printre noi, ca si fostul coleg Gheorghe Buzatu plecat undeva, amandoi trebuie sa vina, mai asteptati nitel, nu-i nici-o graba !!! Va doresc sanatate si mult noroc in asemenea emisiuni! Cu mare onoare va pretuiesc, Miroslav.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.