H.D.Hartmann, „O gravă greșeală de politică externă, o masivă trădare europeană”

„S-au adunat ieri, la Kiev, 46 de europeniști, care mai de care mai rusofob pentru a arăta cu degetul lor maoist, acuzator și plin de adâncă revoltă democratică, spre Federația Rusă. Abulica întâlnire a devenit și mai fierbinte după ce președintele Ungariei s-a dezlănțuit, declarând senin că Ungaria este și ea victima modelului de anexare ilegală a Crimeei de către Rusia. Acuzând actul de la Trianon ca fiind identic cu anexarea penisulei Crimeea de către Rusia, Ungaria a introdus în mecanismul revoluționar a întâlnirii de la Kiev elementul cel mai parșiv și nociv posibil. Căci așa cum orice politician care nu a băut la volan în SUA ar fi trebuit să știe, Ungaria consideră că prin tratatul de la Trianon, Transilvania a fost anexată ilegal de România. Din această poziție de victimă, Ungaria se declară solidară cu dezlănțuirea de critică marxist- leninistă a agresiunii rusești la adresa Crimeei. Teatrul de vodevil, farsă victoriană a inculturii creată de facultățile contemporane a declarației de la Bologna, golite de logica istorică, sau simplu nor de fum de marijuana,spectacolul kievean a fost și rămâne centrul unui atac devastator al Budapestei la adresa României. Iar acest atac a fost primit în plin de un PM român incapabil să citească coerent trei rânduri. Căci de iubire de țară, cultură generală și pregătire politică, băietul nostru se știe că nu are.

Analfabetismul actualei clase politice românești nu mai trebuie demonstrat. El există liber așa cum există oxigenul. Numai că la Kiev s-a adăugat și iresponsabilitatea. Să te duci tu prim ministru român, cu obiectivul de a scăpa de scandalul dosarului penal din SUA, pentru a face pe luptătorul democrat europenizat până îm vârful degetelor tale fine, uitând că drepturile fundamentale ale minorității românești sunt încălcate cu brutalitate de către statul ucrainean, să accepti sa te umilești în gloata transgender rusofobă, corectă politic și nimictă moral de trădarea Afghanistanului, prezentând un mesaj de gândire unică neo-marxistă, înseamnă să fi iresponsabil față de interesele naționale reale ale României.

Acolo la Kiev a fost un spectacol grotesc al mizerabilei internaționale proletare, acum sub numele de internaționala democratică, unde, exact ca pe timpul lui Stalin și Cominformului, s-au adunat la ordin și cu capul bine plecat, agenții unei lumi pierdute, învinse și înmormântate de negocierile ruso-americane din Geneva primăverii lui 2021. Corului robilor europenizați i s-a cerut să deplângă Ucraina. Și asta au făcut. Sub regia unui actoraș de mâna a doua și mare trădător al Europei, eurpenizații noștrii au declarat iubire veșnică naționalismul fascist ucrainean și unui stat care are astăzi în componenșa sa multe teritorii furate de la alte state europene. De altfel crimele armatei ucrainiene și păcatele fundamentale ale fondării statului ucrainean acum 30 de ani nu au contat pentru vașnicii europenizați din Kiev. Trebuia doar ca 46 de robi să declame aria condamnării. Și au făcut-o voioși ca niște pionieri comuniști.

Fără a cere democratizarea statului mafiotic ucrainean, fără a condamna rasismul sistemic și antisemitismul statal și cultural, fără a impune lupta anticorupție (nu cea de tip Coldea-Kowesi, ca să fim bine înțeleși) la adresa mafiei ucrainiene care guvernează traficul de persoane, pornografia infantilă, traficul de droguri și arme și care nu are probleme cu zisul guvern pro european al lui Zelensky, fără a impune ca precondiții esențiale oricări recunoașteri statale valorile legii,  primul ministru român s-a dus naiv și s-a întors umilit. Hai la lupta cea mare au scandat, în cor de cult transgender, activiștii democrați neo marxiști. Printre ei a cântat, acum cu alcolemia legală în sânge, și românul care a tăcut mâlc la atacurile Ungariei la adresa integrității teritoriale a propriului său stat.

La Kiev ni s-a prezentat o mostră de orbire democratică, de sinucidere ritualică în masă de tip Bruxelles, o clară sacrificare a identității naționale pentru un  sulfuros și inexitent club al ”democrațiilor”, o insultă la adresa istoriei statale românești și a sacrificiilor pe care românii le-au făcut pentru făurirea națională. Nici măcar slugile mancurtizate de sovietici și impuse de-a lungul ”obsedantului deceniu ” de ocupație stalinistă nu au realizat asemena spectacol grotesc de subordonare, fără condiții, a națiunii române. Iată că, un prim ministru român democrat și apărător al ”integrității teritoriale a Ucrainei” (conform declarației sale la Kiev) nu numai că a participat la asemenea trădare, dar prin tăcerea sa la adresa atacului Budapestei a consfințit robia distrugătoare.

Să nu știe beutorul nostru de bere peste limita legală că el prin acea declarație apără un rapt teritorial sovietic? Să nu se cunoască la nivelul cabinetului europenizat al PM-ului român că peninsula Crimeea, obținută prin război de către Rusia țaristă, a fost dată cadou Ucrainei, de un bețiv notoriu numit Khrushchev. Să nu știe clubul select al democrațiilor adunate la Kiev care apără integritatea Ucrainei din pix și cu declarații sforăitoare, că procesul de ucrainizare a Crimeei a fost violent, sângeros si că în ultimii 30 de ani statul ucrainean a devenit perfect naționalist și de extremă dreaptă? Că astăzi Ucraina este cel mai tensionat stat din Europa, cu grave și masive probleme de respectare a drepturilor omului, a drepturilor minorităților oricare ar fi acelea, că refuză să recunoască crimele din cel de-al doilea război mondial, negînd existența statului si armatei fasciste ucrainiene formate sub ocupația nazistă?

Să fie acest prim ministru atât de incult să nu realizeze că teoria strategică comunistă conform căreia este mai bine să nu fim vecini cu Rusia, (deci hai sa ne aliem cu o Ucraină-stat european eșuat), a fost anulată faptic de toate tratatele internaționale semnate de către integralitatea marilor puteri europene, americană și chineză cu URSS și reconfirmate de către Federația Rusă? Să nu înțeleagă PM-ul României că nivelul tehnologiei militare actuale nu mai are nevoie de state tampon, cărora să le fie admise grave încălcări ale drepturilor omului și crimelor fasciste pentru simplul motiv că ne apără de agresivitatea Rusiei? Suntem atât de înapoiați din punct de vedere strategic și cultural să mai credem că vom rezista pe aliniamentul Nămoloasa, precum credea iluzoriu și distrugător pentru România, un alt învins al istoriei, criminalul de război Ion Antonescu?

La aceste întrebări atât PM-ul român, care a asistat impasibil (fără să înțeleagă ce se întâmplă cu adevărat) la atacul ungar la adresa integrității naționale trebuie urgent să răspundă. Căci pentru a face parte din corul robilor de la Kiev, nu este nevoie să acceptăm și insulta Budapestei.

Pentru Federația Rusă proiecția de super putere față de organizația de la Bruxelles denumită Uniunea Europeană este reprezentată de către Marea Neagră și Marea Mediteraneeană. Uniunea Europeană care este ridicol de slaba pe plan mondial, de loc amuzant de analfabetă prin declaratiile sale antinationale si anti statale la adresa tuturor națiunilor intrate sub dominația ei și periculos de sparțiată prin acțiunile sale bipolare, permite activ jocul agresiv al Rusiei. Așa cum permite jocul sinucigaș din Afghanistan, care se va încheia cu deja anunțata mare înfrângere a democrației de alcov, în 31 August.

Deci PM-ul român ori știa dosarul Ucraina cum trebuie ori nu trebuie să se imerseze numai pentru a face pe progresistul transgenderizat al estului rusofob. Căci dacă Budapesta a pus problema unui Trianon de acum un secol, Câtu al nostru s-a dus cu propaganda ieftină din 2021. În fața istoriei masive a Crimeei, PM-ul român s-a dus cu dansul tehno și cu dulceagul miros de mariha. Budapesta știa că nimeni nu poate replica în chiar mijlocul conferinței regizate să facă din Ucraina agresoare o victimă virgină și inocentă și a impus propriile sale condiții politice pentru ajutorul acordat Kievului. Condiția sa este clarăȘ statului provinciei Transilvania pierdută, conform teoria ungare prin dictatul ilegal de Trianon. Ca un tanc s-a dus ungurul! În același timp românul asigura slugarnic ca numărul robilor din poza finală să fie cât mai mare. Ungurul a impus clar interesele sale naționale și a pleznit România. Noi ne-am dus pe muzică da lambada, Ungaria a venit cu manualul ei propriu de istorie. Iată o masivă diferența de pregătire, de construcție a mesajului și de strategie politică. În acest caz PM-ul nostru a cazut de fraier iar serviciile de informatii externe romanesti au căzut de incompetenți nefericiți ce sunt. Nu mai vorbim de mult iubita cucoană de la Chișinău, aburcată și acățată pe tocuri de 15, care a tăcut mâlc când statul român sponsor al președinției sale a fost atacat. Tânăra cucoana aleasă de Moscova să fie prezidentă peste bulevardul Unirii din Chișinău, probabil se gândea prin ce capitală europeană să mai facă cumpărături, obosită de lupta ei cu socialiștii rusofoni din propria ogradă, neapărat pro europeană.

Kievul a adunat 46 de revoluționari internaționaliști care mai aveau puțin și declarau război Rusiei (în timp ce Afghanistanul fusese trădat tot de ei), Ungaria a reușit să suprapună ilegalitatea rusă cu actul internațional și fondator al statului unitar român, de față cu un actoraș analfabet denumit Zelensky pe post de maestru de ceremonii, (care a permis insulta aruncând sub autobuz tocmai România care se dădea de ceasul morții să îi apere integritatea teritorială), iar Bucureștiii a înghițit o umilință rar întâlnită de vre-un stat în istorie. Iată imaginea penibilă a unui PM român nepregatit pentru adevărata democrație a trădării europene. Atunci când te duci să cânți, la masa altora, te poți trezi oricînd că nu mai ai stat și națiune.

Dar dacă, de fapt, mesajul președintelui Ungariei nu a fost decît un avertisment rusesc că viitoarea Crimee poate fi din România? S-a gândit cineva serios la jocul din spatele mascaradei de la Kiev?

16 gânduri despre “H.D.Hartmann, „O gravă greșeală de politică externă, o masivă trădare europeană”

 1. Se inmultesc articolele despre realitatea pe „teren”, nu cea de pe Facebook !
  Ne bucuram sa constatam ca este criza si de cosmetice, numai asa apar multiplele riduri de pe fetele politicienilor(?) nostri!
  Ce limpede vede autorul mascarada de la Kiev si ce analiza de „real politik” face asupra (non) politicii externe romanesti batjocorita de „gasca „lui Johannis si un PM din care se degaja aburi de alcool.
  Unde o fi „marele” ministru de externe Bogdan Aurescu ? O fi fost pe frontul de lupta contra Chinei si nu a avut timp sa reactioneze?…. sau face parte si el parte din „gasca” ?

  Apreciază

 2. Ei, pionierii comuniști erau totuși selectați pe baza mediei generale! Că unii din ei devenind uteciști și activiști și au semnat renunțarea la teritoriile românești pe mai 1997 tocmai abandonându-le Kievului e o istorie pentru care nici măcar nu mai putem protesta!

  Apreciază

 3. Acest comentariu exuda de un anumit tip de virulenta, care nu face bine unui analist politic. Un singur exemplu: „…eurpenizații noștrii au declarat iubire veșnică naționalismul fascist ucrainean …”. Este o tema preluata de la propaganda rusa.
  Realist vorbind, Ucraina si lumea vestica a pierdut Crimea pe termen lung, fie ca numim „anexare” sau altcumva. La fel ca si resentimentele vesnice ale Ungariei fata de Trianon. Nici ungurii nici ucraenienii nu vor mai obtine inapoi ce consdera ele ca lise cuvine, decit in urma unui conflict major militar, in cazul Rusiei, si poate a unui context in care Romania este izolata militar. In privinta Rusiei, poate doar probabilitatea sa vina acolo un nou Gorbaciov dupa Putin, care este foarte mica. Sau un context strategic international unde rusii ar avea de pierdut semnificativ, dar nu se intrevede.
  Pentru Romania este bine ca Ucraina sa fie in lumea de influenta occidentala. Doar nu va imaginati ca daca – prin absurd – am fi aliati cu rusii am obtine Bucovina de Nord si Tara Hertei inapoi? Depinde de politicienii romani cum fructifica sau nu aceasta realitate pentru romanii de acolo. Progresele sunt mici, dar nu invizibile.
  Referitor la „revizionism”, Ungaria a fost si ramine un stat revizioninst, dar, se poate spune ca si Romania, in surdina, cauta sa isi redobindeasca teritoriile pierdute. Cred ca e un fenomen natural.

  Apreciază

 4. „Dar dacă, de fapt, mesajul președintelui Ungariei nu a fost decît un avertisment rusesc că viitoarea Crimee poate fi din România?”

  Eu sunt sigur ca toti liderii maghiari, dupa Trianon, au lucrat pe termen lung pentru recuperarea Ardealului, si daca se poate, si mai mult. Nu am gasit mesajul Presedintelui Ungariei, dar ma bucura, pentru ca Rusia se uita foarte atent la cum danseaza Ungaria in UE. Iar Ungaria tocmai s-a pozitionat mai aproape de UE, afirmind cu nu paraseste blocul.
  Poate ca sunt eu mai „subtirel” dar nu inteleg foarte bine de ce – in opinia autorului – Ungaria folosind cuvintul „anexare” in privinta Crimeei (ca si toata UE de altfel), este un fel de campioana contra Romaniei, care ar fi „anexat” Ardealul. Fals. Istoria arata ca Romania nu a „anexat” nimic, ci pur si simplu a dobindit ceea ce trebuia sa fie al ei, conform dreptului international de atunci, dar si de acum, pe principiul autodeterminarii, acolo traind majoritar populatie romaneasca. Plus ca a fost un acord international, multilateral.

  Apreciază

 5. Doua scurte alte comentarii:

  1. „…Uniunea Europeană care este ridicol de slaba pe plan mondial,…”
  Sigur ca putem afirma orice, emfatic. UE are insa un handicap de constructie inca de la inceput pe tema relatiilor externe, pentru ca statele membre nu au fost niciodata de acord sa cedeze suveranitate in materie catre UE. In ultimul timp insa, sunt semne ca statele membre au o pozitie coeziva pe anumite teme de relatii externe, si le exprima la nivel UE.
  Dar daca UE era atit de „slaba” probabil ca sutele de mii de refugiati sirieni, afgani si altii nu si-ar cauta o voata mai buna acolo. UE e slaba in modul in care gestioneaza problemele refugiatilor, cu asta sunt de acord.
  Intrebarea reala este la ce ajuta aceasta reuniune, in afara de a repeta o anumita pozitie in mod comun, inclusiv de Romania? Rusiei „i se rupe” de cit cinta politicienii europeni. Dovada ca Merkel nu a obtinut nici acum concesii de la Putin. Romania, cu atit mai putin, nu are mare lucru de cistigat punctual, decit de a construi o platforma pentru a isi mari capacitatea de aparare, ceea ce este OK.

  2. Autorul afirma ca „Ungaria a venit cu manualul ei propriu de istorie.” si ca „doamna de la Chisinau” ar fi tradat staul roman „sponsor” in privinta asta (care o fi exact „tradarea”, nu mi-e clar???). Ce trebuia sa faca Presedintele Moldovei si nu a facut? „Tinara cucoana aleasa de Moscova”? Stiu ca exista anumite „teorii” care sunt atit de clare autorului, dar daca sunt, ar tebui sa le valideze, sa intelegem de face aceste afirmatii. Imi cer scuze ca nu ma pot ridica la nivelul dinsului de intelegere a ce se intimpla pe mapamond, dar nici nu vreau sa il intzep, doar ii cer lamuriri.

  Apreciază

 6. Ca sa fii Prim ministru trebuie sa cunnosti istoria patrie!Lipsa de reactie ,arata ca domnul Citu nu cunoaste istoria tarii noastre si nici pe cea europeana!Nu cred ca se supara nimeni ,, daca ii batea obrazul presedintelui ungar pentru lipsa de fairplay!

  Apreciază

 7. Are o doza de adevar aceasta pozitie, dar dl.A.N. nu s-a manifestat ca vrea o Romanie Mare cand era ministru de externe si PM desi atunci era momentul antamarii problemei. Restul e ….

  Apreciază

 8. Transilvania va fi pămint romănesc si mai departe dar daca ”guvernul meu” ăla iohano-băsesc va continua ,..atunci voi prefera sa trec in Ungaria,…ăștia de conduc acum sint cea mai proasta conducere avuta de România vredată,sint patronati de afara ,parcă trasi cu ața ca marionetele.

  Apreciază

 9. „…Iar acest atac a fost primit în plin de un PM român incapabil să citească coerent trei rânduri. Căci de iubire de țară, cultură generală și pregătire politică, băietul nostru se știe că nu are.
  Analfabetismul actualei clase politice românești nu mai trebuie demonstrat. El există liber așa cum există oxigenul.”
  Acesta este rezultatul invatamantului romanesc de la 1989 incoace, (maltratarea Istoriei Romaniei – despre invazia popoarelor migratoare,respectiv hunii, si stabilirea lor in Campia Panoniei; a Limbii Romane vs Gramatica Limbii Romane, etc, prin scoaterea anumitor lectii si inlocuirea lor cu…”ce vrem noi” , si sa ne uitam bine…cine o face ???); cum spune poetul nostru nepereche Mihai Eminescu in Scrisoarea III
  „…Ce-i mâna pe ei în luptă,…………………….
  Laurii voiau să-i smulgă de pe funtea ta de fier,
  A credinţei biruinţă căta orice cavaler.
  Eu? Îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul…
  Şi de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul,
  Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este,
  Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste;
  N-avem oşti, dară iubirea de moşie e un zid
  …………………………………………………………….
  De-aşa vremi se-nvredniciră cronicarii şi rapsozii;
  Veacul nostru ni-l umplură saltimbancii şi irozii…
  În izvoadele bătrâne pe eroi mai pot să caut;
  Au cu lira visătoare ori cu sunete de flaut
  Poţi să-ntâmpini patrioţii ce-au venit de-atunci încolo?
  Înaintea acestora tu ascunde-te, Apollo!

  O, eroi! care-n trecutul de măriri vă adumbriseţi,
  Aţi ajuns acum de modă de vă scot din letopiseţ,
  Şi cu voi drapându-şi nula, vă citează toţi nerozii,
  Mestecând veacul de aur în noroiul greu al prozii.
  Rămâneţi în umbră sfântă, Basarabi şi voi Muşatini,
  Descălecători de ţară, dătători de legi şi datini,
  Ce cu plugul şi cu spada aţi întins moşia voastră
  De la munte pân’ la mare şi la Dunărea albastră.

  Au prezentul nu ni-i mare? N-o să-mi dea ce o să cer?
  N-o să aflu într-ai noştri vre un falnic juvaer?
  Au la Sybaris nu suntem lângă capiştea spoielii?
  Nu se nasc glorii pe stradă şi la uşa cafenelii,
  N-avem oameni ce se luptă cu retoricele suliţi
  În aplauzele grele a canaliei de uliţi,
  Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
  Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?

  Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
  De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
  Nici visezi că înainte-ţi stă un stâlp de cafenele,
  Ce îşi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.
  Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget,
  Cu privirea-mpăroşată şi la fălci umflat şi buget,
  Negru, cocoşat şi lacom, un izvor de şiretlicuri,
  La tovarăşii săi spune veninoasele-i nimicuri;
  Toţi pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă,
  Chintesenţă de mizerii de la creştet până-n talpă.
  Şi deasupra tuturora, oastea să şi-o recunoască,
  Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască…

  Dintr-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii!
  Oameni vrednici ca să şază în zidirea sfintei Golii,
  În cămeşi cu mâneci lunge şi pe capete scufie,
  Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
  Patrioţii! Virtuoşii, ctitori de aşezăminte,
  Unde spumegă desfrâul în mişcări şi în cuvinte,
  Cu evlavie de vulpe, ca în strane, şed pe locuri
  Şi aplaudă frenetic schime, cântece şi jocuri…
  Şi apoi în sfatul ţării se adun să se admire
  …………………………………………………………..
  Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
  Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!
  Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,
  Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
  Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
  Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
  Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
  Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!

  Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
  I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
  Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
  Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
  Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
  Îndrăznesc ca să rostească pân’ şi numele tău… ţară!
  ………………………………………………………………………
  Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
  Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
  Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
  Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
  Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
  Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
  Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
  Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
  Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
  Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
  Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

  Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
  Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
  Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni! ”
  Mihai Eminescu – Scrisoarea III

  Ca sa-si apere „…saracia si nevoile si neamul „…”si.. tot ce misca-n tara asta, raul, ramul,..”,la vremea respectiva ar fi trebuit sa-i placa cartea nu paharul si altele…Nu-i tarziu nici acum daca in concediu, „la umbra nucului batran”, si-ar lua o carte a dlui Academician Ioan Aurel Pop (si alti istorici de prestigiu ai neamului romanesc) si ar citi sa vada „cine este si de unde vine” ca cetatean pe aceste meleaguri atat dl prim-ministru Catzu cat si dl KWI precum si altii ca ei.
  Va multumesc pentru ingaduinta.

  Apreciază

 10. De ce s-au deplasat ai nostri la Kiev este o necunoscuta, probabil ca li s-a ordonat si astia s-au executat. Niste impotenti politic, au facut ca Romania sa fie umilita (pentru a cata oara ?) in fata „partenerilor mai mult sau mai putin strategici si nici Kievul nu ne este favorabil. Nici astazi nu exista o reactie oficiala.

  Apreciază

 11. Mie imi plac lucrurile echilibrate mult de tot. Regret, dar gasesc acest material complet partinitor, si e unul din seria lunga a comentariilor dansului anti-UE si anti-SUA (ca sa nu il acuz de pro-rusism, pentru ca inteleg ca nu ii place). Desigur, se foloseste de anumite argumente, si de multe ori valide. Dar nu l-am auzit pe dl. Hartmann acuzind totusi Rusia cu aceiasi vehementa de anexarea Crimeei la Rusia, prin incalcarea dreptului international. Nu vorbim aici de adevaruri istorice, de procente de populatie, de Referendumul ilegal din Crimeea. Vorbim de realitatea frontierelor si incalcarea lor de catre Rusia. Nu l-am auzit ca se plinge cu acelasi numar de lacrimi de razboiul declansat de Rusia in Ucraina, si de faptul ca Rusia sprijina activ militar pe insurgentii de acolo. E mai usor sa ii acuzi pe ucraenieni ca sunt „fascisti”, omitind orice comentarii despre agresiunea miltara a Rusiei intr-un stat vecin.
  Comentariul meu nu este pentru a favoriza cumva Ucraina, pentru ca lucrurile sunt intodeauna mai complicate decit apar, iar eu nu am toate informatiile, oricit as citi in presa privata. Si mai stiu ca Romania are probleme foarte serioase cu Ucraina, si o istorie nu prea placuta cu acest stat. Totusi, trebuie sa subliniem ca e preferabil sa avem un vecin in sfera euro-atlantica, acolo unde trebuie sa impartaseasca valori comune, si unde poate fi trasa la raspundere, sau corectata pe parcurs.

  Apreciază

 12. Ce l-a impiedicat pe onorabilul nostru politician si lider de partid sa actionezeDE-A LUNGUL MULTILOR ANI CAND A AVUT PUTEREA in spiritul a ceea ce critica acum vehement la PM?. Ce l-a oprit in a lua atitudine impotriva nenumaratelor umilinte venite de la Budapesta pe adresa Romaniei in perioada cand era la conducea tara, el si partidul sau. De ce nu a ridicat problema spinoasa a revendicarii Ardealului cand facea aliante cu UDMR ca sa stranga voturi?
  Sau atunci se facea frate cu dracul ca sa treaca puntea ,iar acum, de pe margine i-a revenit graiul ca, de, nu mai are ce pierde.
  Sa mai citeasca fabule, mai ales ce cu „Lupul moralist””!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.