La 70 de ani

22 iunie. Calendarul trece, in fiecare an, prin această zi care desparte două zodii. Pentru mine, trece pentru a 70-a oară. Adună, in continuare, intamplări, bucurii, tristeti (uneori), sperante, dezamăgiri, trădări, călătorii (putine, in ultimul an), lecturi… Incet-incet, si ele se transformă in amintiri. Iar acestea se estompează lăsand locul unor semne de intrebare care nu isi mai găsesc răspunsuri.

Epidemia de coronavirus, prin izolarea impusă, a insemnat un fel de exil. Ciudat este faptul că uneori am sentimentul că a inceput să-mi placă să interactionez mai curand cu obiecte  decat cu oameni. Poate că este si oboseala adunată de-a lungul anilor sau dezamăgirile din ultima vreme desi, tot mai adesea binele si răul s-au transformat in nuante de gri.

Scriam acum ceva timp că universul pe care l-am redescoperit, in ultimii ani, este familia. Dana, băietii, nepotii mi-au dat energia necesară pentru a trece prin incercări si de a lua lucrurile de la capăt. Aniversarea mea de acum li se datorează.

Si reamintesc un catren favorit din Omar Khayyam:

Dincolo de pământ si infinit

Cătam sa aflu cerul unde vine

Si-un glas solemn atunci s-a auzit

”Si cerul, si infernul sunt in tine”

Dragi prieteni din universul on-line vă multumesc pentru  „jurnalul de bord” pe care il tinem impreună si pentru mesajele voastre. In urmă cu multi ani, intr-o zi de 22 iunie, am pornit acest dialog ce a continuat, neintrerupt, un deceniu si jumătate. Vă doresc, la randul meu, să fiti sănătosi, să treceti cu bine peste această perioadă tristă si să nu vă pierdeti speranta.

 

 

 

106 gânduri despre “La 70 de ani

 1. La multi ani sanatosi, domnule Profesor! Nu incercati sa intelegeti ceea ce nu este de inteles. Lumea pe care o stim, in care am crescut dispare incet-incet locul ei fiind luat de o lume noua” unde valorile sunt intoarse pe dos. Pastrati-va energia si scrieti cat mai mult si fara ocolisuri, va rog.
  Noi suntem alaturi de dumneavoastra, chiar si la mii de km distanta. Va citim si va admiram.

  La multi ani!

  Apreciat de 1 persoană

 2. În ceea ce privește „cerul, și infernul ” – trebuie să le cunoaștem pe amândouă pentru că altfel n-am avea termen de comparație. La mulți ani !

  Apreciază

 3. La mulți ani buni, cu bucurii, noi proiecte, speranțe, împliniri, alături de cei dragi! 

  Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe lun., iun. 22, 2020 la 7:48, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv7382705925 a:hover {color:red;}#yiv7382705925 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv7382705925 a.yiv7382705925primaryactionlink:link, #yiv7382705925 a.yiv7382705925primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv7382705925 a.yiv7382705925primaryactionlink:hover, #yiv7382705925 a.yiv7382705925primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv7382705925 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „22 iunie. Calendarul trece, in fiecare an, prin această zi care desparte două zodii. Pentru mine, trece pentru a 70-a oară. Adună, in continuare, intamplări, bucurii, tristeti (uneori), sperante, dezamăgiri, trădări, călătorii (putine, in ultimul an), lec” | |

  Apreciază

 4. La multi ani binecuvantati cu toate darurile posibile! Tot binele si toate cele bune alaturi de cei dragi! Cu pretuire si respect! Gheorghe Aștileanu

  Apreciază

 5. Stimate Domnule Adrian NastaseIn calitate de avid „consumator” al mesajelor dvs.pe blog,emailuri precum si al alocutiunilor dvs.pline de semnificatii cu care m-ati delectat in vizitele la intalnirile de la Casa Memoriala Titulescu,va rog sa primiti sincerele mele urari de sanatate,bucurii si realizari in toate planurile activitatilor dvs.La multi ani.Cu stimaN.Mihaiescu

  p.s.Cu ceva timp in urma v-am rugat sa primiti 2 carti vechi,una de gramatica stiind pasiunea dvs.pentru carti vechi si capacitatea de a le restaura pentru a le pune la dispozitia admiratorilor interesati din muzeul din Zambaccian.Am fost de 2 ori pe acolo in speranta ca le vad aratand ca niste adevarate exponate dar nu le-am gasit….

  Apreciază

 6. Bine ați venit în selectul club al septuagenarilor în care înțelepciunea ajunge la un apogeu pe care doar experiența matură o poate valida.

  70 de ani dăruiți de Dumnezeu, 70 de ani clădiți de faptele dumneavoastră, 70 de ani de satisfacții pentru ce lăsați urmașilor și generațiilor ce vor veni.

  La 70 de ani sunteți la vârsta maturității complete când aveți suficientă energie și ambiție pentru a vă realiza niște idealuri neîmplinite încă.

  Dumnezeu să vă mai dăruiască mulți, mulți ani cu sănătate în care visele bune să devină realitate.

  La mulți ani!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Se spune că avem o viață împlinită, când trecem, cu demnitate, prin toate, fie ele bune fie ele rele! Să aveți în continuare o viață împlinite multi ani, de acum înainte și să treceți toate râurile, înconjurat de îngerii dumneavoastră pîzitori! La mulți ani sănătoși!

  Apreciază

 8. Cu ocazia aniversarii zilei de nastere , ma alatur si eu pentru a va ura ,, LA multi ani! , Cu sanatate , pace, bucurie si spor in toate cele bune ! La multi ani !

  Apreciază

 9. LA MULTI ANI, CU SĂNĂTATE! KAHLIL GIBRAN…fără durere n-am sti ce-i bucuria…. În ceea ce priveșteTrădarea , este direct proportională cu valoarea celui trădat, doar inteligenții buni o simt si pot si s-o suporte! Da, e trist..dar, suntem tineri și sperăm. Cu drag, Costel Nedelcu

  Apreciat de 1 persoană

  • AM ANALIZAT IN MARE, URARILE DE BINE…ODATA CU INPLINIREA CE-LOR 70 DE ANI , PE CARE DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , ASA CUM SPECIFICAM,I- A MEMORAT , IN EXZISTENTA SA!

   FELICITARI DOMNULE PRIM MINISTRU SI VA UREZ DIN SUFLET MULTA SANATATE SI ANII ,CARE VOR FI MEMORATI LA RANDUL LOR, IN PRIMUL RAND , SA VA OFERE LINISTEA, INPLINIRILE SUFLETESTI , PE CARE LE DORITI IN INTERIORUL FRUMOASEI FAMILII, CE VA APARTINE . ( LA MULTI ANI! )

   REFERITOR LA O ANUMITA REMARCA , PE CARE NU O CONTEST, ( IN TOTALITATE…) SCRISA DE UN ANUMIT DOMN…CE DORESTE MEREU A ESI IN EVIDENTA…NECONSTIENTIZAND CA , FIECARE FIINTA UMANA SI NU NUMAI, ARE ROLUL SAU DESTINAT IN ACEASTA VIATA …

   DOMNUL RESPECTIV , SE REFERA LA GRUPAREA OAMENILOR INTELEPTI, CE DOAR EXPERIENTA MATURA O POATE VALIDA. (SEMENII ALATURATI , IN GANDIREA SA PERSONALA , SUNT NESEMNIFICATIVI PENTRU ACEASTA SOCIETATE UMANA !)

   LASANDU- L, SA GANDEASCA, INCONTINOARE , CUM DORESTE , FIECARE DINTRE NOI AVEM DREPTUL , LIBERTATEA DE A GANDI SI A NE EXPRIMA OPINILE.

   IN OPINIA MEA A FI UN INTELEPT , A FI UN INVATAT, CONSIDERANDU- TE CA AI FOST DOTAT , DESTINAT SA INTELEGI SI SA CUNOSTI, TOTALITATEA PERFECTIUNII , IN AMBELE , ESTE O GANDIRE ERONATA , PRIPITA.

   LEONARDO DA VINCI , UNU-L DINTRE CELE MAI SEMNIFICATIVE FIINTE UMANE ,( INDIFERENT DE TIMPURI, O SPUN EU…) MENTIONA, PRINTRE RANDURI: PERFECTIUNEA GANDIRII …NU POATE FI ATINSA .

   A FI UN INTELEPT ARE O SEMNIFICATIE , A FI UN INVATAT ARE O ALTA SEMNIFICATIE . DECI, PERFECTIUNEA NU POATEFI GANDITA, CUNOSCUTA! (DOAR SCURGEREA TIMPURILOR, II VA OFERI SANSA OMULUI SA CUNOASCA PERFECTIUNEA…( O SPUN TOT EU! ) ( DACA ANUMITE FIINTE” UMAME …” ISI REMEMOREAZA , POZITIV GANDIRILE PENTRU PREZENT SI VIITOR ! )

   INVATATI AU FOST SI SUNT, INTELEPTI AU FOST , DIN PACATE, CEI AUTENTICI, ACTOALI, UBRITI!… PERFECTIUNEA IN AMBELE CAZURI, CE DEFINESTE…ESTE DORITA , A FI GANDITA SI CUNOSCUTA , DAR NU DEPINDE DE OM, DEPINDE DE NUMARUL, DURATA TIMPURILOR!..

   A MAI REMARCAT ANUMITE EXSPRIMARI , TOTAL GRESITE : SOTIA MEA ,A NSCUT O MOUA VIATA , MI- AM TRAIT VIATA ,ECT.

   A NASTE O NOUA VIATA , NU SE POATE …VIATA ESTE DEJA INFAPTUITA … BARBATUL SI FEMEIA ,RECIPROC , DAU CONTINUITATE, EXZISTENTEI FIINTEI, CA FIINTA UMANE ! ( FEMEIA AVAND ROLUL PRINCIPAL!)

   MI- AM TRAIT VIATA , VIATA NU ESTE A FINTEI…VIATA A FOST CREEATA! …PENTRU TOTALITATEA FIINTELOR INDIFERENT DE FORMA! OMUL SI FIINTELE ALATURATE , SUNT COMPONENTE A-LE ACESTEI VIETI . ( EVENTUAL, MI- AM TRAIT EXZISTENTA!…)

   PS . PENTRU DOMNUL ADRIAN NASTASE , OMUL , INVATAT …CA OM INTELEPT , NU ANII TE FORMEAZA … DANSUL CU MULT TIMP IN URMA , STIA CE INSEAMNA A FI INTELEPT…ANUMITI , DIN PREJURUL SAU , L-, AU DEZAMAGIT!
   ( OAMENII IN MAJORITATEA LOR, GANDIRILE CE LE APARTIN,
   RAMAN NECONTENIT, INPREVIZIBILE! )

   Apreciază

 10. La Multi Ani cu sanatate imreuna cu familia!
  Sunt cu dvs de la inceput aici, si nu ma pot desparti de blogul asta, desi realizez ca la un moment dat orice lucru bun se termina. Dar sper sa il mai tineti multi ani 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 11. Dupa 2004, personalul roman al Ambasadei a reusit sa imbrobodeasca ambasadorii ratati trimisi in Romania si au preluat conducerea tarii. Ideea de baza a fost „sa punem proshtii in frunte!”. Si asa a fost! Dumneavoastra nu aveati ce cauta in ecuatie! Ghinionul Dvs a fost si al nostru.
  Dar dati-i Dracului! Viata e frumoasa! Mai bine cu desteptii la pierdere decat cu proshtii la castig!
  Sa fiti sanatos si fericit, alaturi de tot mai numeroasa familie! Si alaturi de oamenii inteligenti!
  LA MULTI ANI!
  PETRECERE FRUMOASA!

  Apreciat de 1 persoană

 12. Razboiul statuilor: Falsificarea istoriei SUA. Noi mituri fondatoare, ale unui nou Imperiu Globalist

  Razboiul impotriva statuilor americane continua. Scopul lui este de a falsifica istoria SUA. Istoria confederata a sudului american este distrusa. Memoria presedintilor fondatori este aneantizata. Nu este iertata nici simbolistica prezidentiala a unora dintre cele mai reprezentative etape de crestere a Americii.

  SUA nu mai au dreptul la memorie. Pana si salile de istorie sunt devastate. Tablouri sunt smulse de pe pereti, memoriale sunt dezafectate. Noii colonialisti se rafuiesc cu istoria vechilor colonialisti. Esenta lor comuna este rasismul. Totul a inceput cu aducerea primului negru la Casa Alba. Obama le-a facut negrilor muzeu. Doar ale albilor sunt vandalizate. De atunci, cultura americana a inceput sa moara. Cu ajutorul evreilor, spatiul cultural al SUA a inceput sa fie invadat de o cultura straina. Filmele, cantecele si celelalte arte autohtone sunt puse la index sau duse in plan secund. Napadesc kitsch-uri si lombrozieni, care dantuie tribal pe capodopere.

  Din nou, tipica tradare pradatoare evreiasca. Microbii vor sa-si afle un nou corp gazda. Acestuia din urma ii vor face insa prin dezradacinare mult mai mult rau decat celorlalte. Incet-incet, America este spalata pe creier. Numai geografia si hartile pastreaza memoria locului, denuntand ca pamantul american nu este african. O noua “gaura” pe care rasistii negrii o vor face in istoria americana va aparea prin inlaturarea statuii celui de-al 26-lea președinte american, Theodore „Teddy” Roosevelt, din centrul Manhattanului , sub acuzatia de memorie de colonialist și rasist. Statuia din bronz de la intrarea Muzeului de Istorie Naturală îl înfățișează pe Roosevelt, care a fost guvernator al statului New York înainte să ajungă la Casa Albă, călare pe cal și flancat de către un afro-american și un amerindian. Istoricii îl plasează în primii 5 președinți ai SUA ca realizări, acesta fiind și unul din cei 4 președinți imortalizați în monumentul de la Muntele Rushmore.

  Insa mai important decat ce a fost este ce va fi. Daca globalistii isi distrug simbolurile primelor mituri fondatoare ale Americii, este limpede ca le vor inlocui cu altele. O simpla comparatie de scopuri si mijloace ne elucideaza pe deplin ce se urmareste. Daca primul imperiu globalist al SUA s-a intemeiat pe distrugerea rasei rosii, a amerindienilor, nu este nicio indoiala ca cel de-al doilea imperiu al sau se va intemeia pe distrugerea rasei albe indigene. Ceea ce vedem, acum, in SUA, a primit diferite nume, toate sugestive si parti de adevar. Insa niciunul nu invedereaza esentialul ca, de fapt, globalistii vor sa-si construiasca alte Mituri Fondatoare pentru un nou Imperiu. Daca va fi o reusita, probabil ca Trump, Obama si Biden vor fi infatisati ca “noii parinti fondatori”, tragand dupa ei, in lanturi, doi sclavi, unul apartinand rasei albe si celalalt rasei galbene.

  Daca la primele si sangeroasele mituri fondatoare ale Globalismului SUA nu au fost reactii de impotrivire din partea Natiunilor, astazi blocada sa diplomatica, cel putin, si containment-ul mijloacelor sale care sunt diasporele globaliste au atatea precedente, oferite chiar de Globalism, incat ar fi pe deplin posibile si legitime.

  Apreciază

 13. Gasesc in frumoasa fotografie o serie de simboluri: cercul fantanii inseamna implinire si siguranta, iar apa care curge incontinuu – intelepciune vesnica. Sa fiti binecuvintat si Dumnezeu sa va aibe in paza!

  Apreciat de 1 persoană

 14. Cu oarece întârziere, sănătate alături de cei dragi şi un mic „cadou” :

  Adrian Năstase s-a născut pe 22 iunie 1950, în București. Cu această ocazie, Daniela Simulescu i-a realizat portretul astrologic.

  „Este un nativ Rac, ceea ce înseamnă că a fost întotdeauna dornic de a construi, de a avea o bază, o fundație. Pentru el, familia, dar și legăturile cu strămoșii sunt vitale. Soarele era într-o conjuncție cu Uranus în momentul nașterii, acest aspect oferind apropierea de media. Familia lui a fost pe prima pagina a ziarelor sau în jurnalele de știri foarte des. Totodată, această conjuncție face din oameni adevărați vizionari și noncomformiști”, a spus Daniela Simulescu, astrolog DCNews.

  Ulterior, a adăugat: „Luna în Fecioară și Mercur în Gemeni l-au oferit o capacitate intelectuală fantastică, curiozitate exagerată, iubirea pentru studiu, sarcasm, dar și un pragmatism feroce, manifestat în orice funcție deținută.”

  Cel mai important aspect din astrogramă

  Daniela Simulescu a mai făcut precizări și despre cel mai important aspect din astrograma lui: „Este vorba despre conjuncția între Nodul Sud și Marte, în semnul Balanță. Punctul lui vulnerabil este nevoia de a fi prezentat într-o lumină cât mai bună și ca un om al dreptății. Să nu uităm că Balanța este semnul justiției și al diplomației, iar el are destulă experiență în acest sens. În plus, devine foarte repede dependent de colaborarea sau validarea celorlalți. Iar Marte conferă adevărate calități de lider.”

  Apreciat de 1 persoană

 15. La multi ani ! Multa sanatate si fericire va doresc, alaturi de familie … dar si de familia extinsa de pe acest blog. Fiecare varsta are frumusetea si farmecul ei, intelepciunea apare atunci cand nu-ti mai foloseste la nimic, dar te bucuri cand realizezi ca nu ai pierdut mare lucru. Distractie placuta va doresc, nu ratati niciun dans, aveti o varsta frumoasa, o sotie frumoasa, copii si nepoti frumosi, prieteni frumosi … profitati din plin de aceasta petrecere ! La multi ani !

  Apreciază

 16. La multi ani! Sa fiti sanatos si sa va bucurati de viata si de familia dvs. Ma gandesc cu drag la cat de mandru eram ca sunt roman. Daca lumea ar fi fost construita pe dreptate, merit si inteligenta, cu dvs. la conducere, Romania ar fi fost altfel. Nu pot decat sa ma mangai cu gandul ca in curand nu voi mai fi si nu am nici urmasi, altfel imi e mila de cei care raman. In ziua de azi daca esti bine crescut n-ai nicio sansa. Cand ma uit la cine ne conduce imi vine sa-mi bag capul in pamant de rusine.

  Apreciază

  • INCA UN ASPECT MENTIONAT DE MINE: BARIERELE ,GARANITELE GANDIRII , UMANE, ( UNEORI ) DEPASITE …POT DEGRADA, CONTINUITATEA GANDIRII… CA, FIINTA!

   Apreciază

 17. La MULȚI ANI BUNI!
  Cât privește anul în curs este nu atât trist, cât revoltător, iar vremurile, tulburi, dar nu întâmplător: sunt mai degrabă tulburate. Ideea de a lua viața de la zero poate însemna multe, fiindcă viața are multe fațete. Unele chiar imposibil de reluat, dar să fie luate de la zero. Însă optimismul este întotdeauna de folos, cel puțin pentru a distinge câteva posibilități reale și de a face pași concreți în direcțiile promițătoare. Întotdeauna ați fost un cercetător și un autor foarte productiv, ați fost un lider inspirat și hotărât dar, pentru a vă impune din nou ca o personalitate de primă mărime, ar trebui să faceți ceva cu totul nou, dar la fel de important ca domeniile anterior practicate. Nu am nicio sugestie concretă, dar cred că nici încrederea unora și nici simpatia altora nu ar fi de ajuns pentru a vă ”relansa” pe o orbită importantă. Numai uimind și pe unii și pe alții veți reuși. Nu contați pe noroc, nici pe dușmani și nici măcar pe prieteni. Cum se spune – de cele mai multe ori, fără niciun rost explicit – fiți doar dumneavoastră, dar la puterea a n-a! Adică la maximum-ul propriilor posibilități și mai mult. Posibilitățile evoluează, se pare, odată cu persoana și, în mod sigur, cu personalitatea. Venind într-un context aniversar și din prietenie, sper ca cele spuse să fie luate de bine și nu ca sfaturi gratuite. Încă o dată, gânduri bune și un an bun!

  Apreciat de 2 persoane

 18. Vreau sa povestesc ce am auzit la Liturghie , acum vreo 5-6 luni , in direct spusa de un preot la predica.
  Cica acum vreo 2700 de ani evreii umblau prin pustiul Egiptului calauziti de Moise . Atunci cand le era foame , Dumnezeu dadea paine din cer (mana). Noaptea umblau cu un stalp de lumina in fata ochilor. Se pare ca aceste lucruri nu sunt legende , ci s-au intamplat cu adevarat , inclusiv despartirea apelor Marii Rosii de catre Moise , cu toiagul .
  La un moment dat , a inceput o boala in mijlocul poporului . Cadeau pe capete . Speriati s-au dus la Moise iar Moise s-a dus sa-l intrebe pe Dumnezeu ce sa faca, iar Dumnezeu a zis : sa faci un sarpe de arama , sa-l pui pe un bat si sa-l inalti . Si oricine se va uita la acel sarpe de arama , se va vindeca de orice boala.
  Zis si facut.
  Evreii au scapat de boala, iar simbolul acelui sarpe de arama , se pare ca este acel sarpe incolacit pe care il vedem desenat pe unele farmacii in ziua de azi . Eu credeam ca este simbolul lui Asclepios, sau Esculap , zeul grec al medicinei . Se pare ca simbolul vine totusi pe linia Vechiului Testament si nu din antichitatea greaca.
  Dar ce spune preotul mai departe ? (si aici vine partea interesanta)
  Spune ca , asa cum Moise a inaltat sarpele in pustiu , si oricine se uita la sarpe, se facea bine , tot asa IIsus Hristos este noul simbol al sarpelui care a fost ridicat pe o cruce , si oricine de va uita la chipul lui Isus Hristos rastignit pe cruce , tot asa se va face bine de orice boala.
  Deci practic este suficient sa privim orice icoana a lui Isus Hristos , mai mult timp , ca sa ne vindecam de orice boala.
  Poate este o informatie interesanta in aceste vremuri de pandemie , cine stie. Informatia am auzit-o cu urechile mele, la slujba de Liturghie , intr-o duminica , spusa de un preot intr-o biserica din Bucuresti .

  Apreciază

 19. La mulți ani cu sănătate Dumneavoastră și celor dragi! Păcat, n-a fost să fie nici pentru Dvs. și nici pentru noi ! Multă sănătate Dumneavoastră și familiei.
  Cu stimă Petru Mariș, din Arad.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.