La 70 de ani

22 iunie. Calendarul trece, in fiecare an, prin această zi care desparte două zodii. Pentru mine, trece pentru a 70-a oară. Adună, in continuare, intamplări, bucurii, tristeti (uneori), sperante, dezamăgiri, trădări, călătorii (putine, in ultimul an), lecturi… Incet-incet, si ele se transformă in amintiri. Iar acestea se estompează lăsand locul unor semne de intrebare care nu isi mai găsesc răspunsuri.

Epidemia de coronavirus, prin izolarea impusă, a insemnat un fel de exil. Ciudat este faptul că uneori am sentimentul că a inceput să-mi placă să interactionez mai curand cu obiecte  decat cu oameni. Poate că este si oboseala adunată de-a lungul anilor sau dezamăgirile din ultima vreme desi, tot mai adesea binele si răul s-au transformat in nuante de gri.

Scriam acum ceva timp că universul pe care l-am redescoperit, in ultimii ani, este familia. Dana, băietii, nepotii mi-au dat energia necesară pentru a trece prin incercări si de a lua lucrurile de la capăt. Aniversarea mea de acum li se datorează.

Si reamintesc un catren favorit din Omar Khayyam:

Dincolo de pământ si infinit

Cătam sa aflu cerul unde vine

Si-un glas solemn atunci s-a auzit

”Si cerul, si infernul sunt in tine”

Dragi prieteni din universul on-line vă multumesc pentru  „jurnalul de bord” pe care il tinem impreună si pentru mesajele voastre. In urmă cu multi ani, intr-o zi de 22 iunie, am pornit acest dialog ce a continuat, neintrerupt, un deceniu si jumătate. Vă doresc, la randul meu, să fiti sănătosi, să treceti cu bine peste această perioadă tristă si să nu vă pierdeti speranta.

 

 

 

106 gânduri despre “La 70 de ani

 1. Mi-ar plăcea să mai putem păstra legătura prin intermediul acestui blog măcar până când se va da o lege care să interzică prezența coronavirușilor pe teritoriul României.
  Până atunci, La cât mai mulți ani cu sănătate și luciditate !
  Mircea Cornișteanu

  Trimis de pe iPhone‑ul meu

  Pe 22 iun. 2020, la 08:48, ADRIAN NĂSTASE <comment-reply@wordpress.com> a scris:

  Adrian Năstase posted: „22 iunie. Calendarul trece, in fiecare an, prin această zi care desparte două zodii. Pentru mine, trece pentru a 70-a oară. Adună, in continuare, intamplări, bucurii, tristeti (uneori), sperante, dezamăgiri, trădări, călătorii (putine, in ultimul an), lec”

  Apreciază

  • CALENDARUL TRECE …INSA- SI TIMPURILE SUNT TRECATOARE, LASAND IN URMA LOR , ACELA- SI, SEMN DE INTREBARE : DE CE, EXZISTENTA FIECAREI FIINTE, INDEFERENT DE INFATISARE, ESTE TRECATOARE , FARA, A AVEA SANSA ,SA DESCOPERIM RASPUNSUL …LA ACEASTA, NEANCETATA, INTREBARE!…

   DIN PACATE EXZISTENTA , UNORA DINTRE NOI…RAMANE , UN ALT, SEMN DE INTREBARE , FARA, A PRIMI RASPUNSUL CUVENIT , DE LA CEL CARE , A CREEAT ACEST PAMANT, ACEASTA LUME, MEREU SCHIMBATOARE, LASAND IN URMA, NECONTENITUL, DUREROS, ACELA-SI SEMN DE INTREBARE .

   TIMPURILE TREC! INTREBAREA , RAMANE FARA RASPUNS …PENTRU A SIMTI SI A TRAI , CU ADEVARAT , A NOSTRA ,
   ( NU A LOR!…) EXZISTENTA, DIN PACATE , TRECATOARE!…

   LA MULTI ANI ! DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , SA RAMANETI MEREU OMUL, ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC , BENEFIC FIIND CA EXZISTENTA, PENTRU GENERATIILE , MAI ALES VIITOARE! BUCURATIVA DE ACEASTA ZI DEOSEBITA , ALATURI DE UNIVERSUL PE CARE L- ATI DESCOPERIT, COMPUS DIN, FRUMOASA FAMILIE PE CARE NE- O PREZENTATI, DESTINATA FIIND, SA VA FIE ALATURI MEREU!…CU SINCERITATE PENTRU DUMNEAVOASTRA , MARIAN

   PS. OMUL ESTE DOAR UN VIZITATOR IN ACEASTA VIATA!. EXZISTENTA LUI ULTERIOARA… DEPINE ,CUM A GANDIT SI CE-A INFAPTUIT , IN URMA ACESTEI VIZITE !

   Apreciază

 2. La mulți ani cu multă sănătate și fericire alături de cei dragi !

  În lun., 22 iun. 2020, 08:49 ADRIAN NĂSTASE Adrian Năstase posted: „22 iunie. Calendarul trece, in fiecare an, prin > această zi care desparte două zodii. Pentru mine, trece pentru a 70-a oară. > Adună, in continuare, intamplări, bucurii, tristeti (uneori), sperante, > dezamăgiri, trădări, călătorii (putine, in ultimul an), lec” >

  Apreciază

 3. La multi ani cu sanatate si bucurie !Dumnezeu sa va binecuvinteze ! Pe luni, 22 iunie 2020, 08:48:29 EEST, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv6300120502 a:hover {color:red;}#yiv6300120502 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv6300120502 a.yiv6300120502primaryactionlink:link, #yiv6300120502 a.yiv6300120502primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv6300120502 a.yiv6300120502primaryactionlink:hover, #yiv6300120502 a.yiv6300120502primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv6300120502 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „22 iunie. Calendarul trece, in fiecare an, prin această zi care desparte două zodii. Pentru mine, trece pentru a 70-a oară. Adună, in continuare, intamplări, bucurii, tristeti (uneori), sperante, dezamăgiri, trădări, călătorii (putine, in ultimul an), lec” | |

  Apreciază

 4. Multi ani minunati si rodnici, Excelenta!

  Ne bucuram sa va avem aici, in mediul online si sa va citim scrierile! Dumnezeu sa va daruiasca sanatate si bucurii!

  Cu respect,

  Apreciază

 5. Viață lungă, sănătate, satisfacții de la familie și profesionale!
  Cincisprezece ani de blogăreală? Uau! Dar a fost o blogăreală cu folos, cu mare folos.
  Vă mulțumesc la rându-mi că m-ați primit aici și mi-ați publicat ideile și gândurile.

  Apreciat de 1 persoană

 6. O aniversare mai specială. Poate cu aceeași încărcătură emoțională, dar mai aproape de familie, de gânduri bune,de suflet apropiate. Un sincer „LA MULȚI ANI ” .

  Apreciază

 7. La mulți ani ! Înotdeauna v-am urat să aveți parte de bucurii de unde vi și doriți cel mai mult – așa să fie și mai departe !
  Nu numai pentru a-i face în ciudă Bizonuli, dar chiar este momentul când este necesară o limpezire în viața românilor și eu sunt printre cei ce-și pun speranța în tonusul generat de revenirea dumneavoastră în viața politică curentă!

  Apreciază

  • La multi ani! Păcat ca resursele celor putinciosi se risipesc !!! Putere de munca pana la adânci bătrâneți va doresc! Speranta moare ultima. Ce este a mai fost , ce a fost va mai fi. Cu respect.

   Apreciază

 8. La multi ani cu sanatate maxima ai doresc domnului Adrian Nastase !Pe 22 iun. 2020 08:49, ADRIAN NĂSTASE <comment-reply@wordpress.com> a scris:

  Adrian Năstase posted: "22 iunie. Calendarul trece, in fiecare an, prin această zi care desparte două zodii. Pentru mine, trece pentru a 70-a oară. Adună, in continuare, intamplări, bucurii, tristeti (uneori), sperante, dezamăgiri, trădări, călătorii (putine, in ultimul an), lec"

  Apreciază

 9. LA MULTI ANI CELUI MAI INSEMNAT PRIM MINISTRU AL ROMÂNIEI! NU NUMAI POST 89, căci între 47-89 nu exista decât funcția, DAR ȘI DE MAI ÎNAINTE, CĂCI TIMPURI COMPLICATE PE CARE LE-AȚI ȘI GESTIONAT PERFECT, MAI RAR.
  SUNTEȚI VINOVAT DE UE, NATO SI DE TOATĂ, DAR TOATĂ, LEGISLAȚIA ROMÂNĂ MODIFICATĂ ȘI ADAPTATĂ
  MULȚUMIM LUI DUMNEZEU CĂ SUNTEȚI CU NOI ȘI SĂ VĂ ÎN CONTINUARE DEA ANI MULTI ȘI FRUMOȘI
  Daniela Semenescu

  Apreciat de 1 persoană

 10. Ce splendida melancolie in reflectiile dv. / impreuna cu tristetea ce o impartasim pentru nedreptatea infioratoare ce vi s-a facut la comanda si care ne-a privat ca popor de un presedinte infinit superior celor ce vi s-au substituit prin frauda. Dumnezeu e darnic cu romanii dar nu le baga cu forta in traista; ma tem ca am picat examenul de moralitate sociala si institutionala iar repetentii ajung ‘pariah’. Poate ceva noroc la ‘marire’, daca ni se mai ofera acea sansa.
  La Multi Ani cu sanatate si satisfactii pe deplin meritate pentru premiantul Adrian Nastase!

  Apreciat de 1 persoană

 11. La multi ani si depline bucurii alaturi de cei dragi!
  Nimic nu trebuie sa umbreasca bucuria de a trai inconjurat de frumoasa familie care va iubeste. Cei ce va iubesc si va sunt alaturi vor sti ca le veti oferi mereu siguranta si stabilitate, intotdeauna cuvinte pline de spirit si insemnatate, iar mostenirea pe care o pregatiti este atat de pretioasa, incat trebuie sa fiti tare mandru de realizarile dumneavoastra.
  Este privilegiul meu sa va pot spune ” La multi ani ! ” astazi si „La multi ani!” pentru maine, pentru Mihnea!

  Apreciat de 1 persoană

 12. Vă dorim aniversare fericită si viață îndelungată, cu multă sănătate și bucurii alături de cei dragi. La mulți ani!
  Cu respect și admirație,
  Fam. Antal

  Apreciază

 13. La mulți ani!
  Frumoasa vârstă, frumoase realizări! Felicitări!
  Continuați sa ne transmiteți frumusețea ideilor și acțiunilor dvs.!
  Cu sinceritate,
  Eliza Giurgiu

  Apreciază

 14. La mulți ani, …sănătate multă și bucurii lângă cei dragi intr-o viața așa cum V-o doriți !!👍🎂🥂

  Trimis din Yahoo Mail pentru iPhone

  La luni, iunie 22, 2020, 8:49 a.m., ADRIAN NĂSTASE a scris:

  #yiv5413012654 a:hover {color:red;}#yiv5413012654 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv5413012654 a.yiv5413012654primaryactionlink:link, #yiv5413012654 a.yiv5413012654primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv5413012654 a.yiv5413012654primaryactionlink:hover, #yiv5413012654 a.yiv5413012654primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv5413012654 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „22 iunie. Calendarul trece, in fiecare an, prin această zi care desparte două zodii. Pentru mine, trece pentru a 70-a oară. Adună, in continuare, intamplări, bucurii, tristeti (uneori), sperante, dezamăgiri, trădări, călătorii (putine, in ultimul an), lec” | |

  Apreciază

 15. Domnule Presedinte, multa sanatate, tenacitate, sclipire intelectuala, echilibru, bunatate si ironie deopotriva, iubire si sa fiti iubit de toti apropiatii si nu numai. La o asemenea varsta frumoasa, e momentul unui mandat la Cotroceni.
  La Multi Ani !

  Apreciat de 1 persoană

 16. Multa sanatate va doresc !
  LA MULTI ANI !!

  Si tot Omar Khayam :

  „Pe cei curați la suflet și luminați la minte
  Neîncetat să-i cauți. Și fugi de tonți și răi.
  Dacă-ți va da otravă un înțelept, s-o bei –
  Și-aruncă antidotul, un prost de ți-l întinde.

  …………………………………………………………

  Puțină apă și puțină pâine
  Și ochii tăi în umbra parfumată.
  N-a fost sultan mai fericit vreodată
  Și nici un cerșetor mai trist ca mine…..”

  Cu respect,
  Catalin Tarin

  Apreciat de 1 persoană

 17. Varsta pe care ati implinit-o este o colectie de impliniri, dar si de insatisfactii, care deschide o noua etapa de oportunitati si de reinventare printr-o viata activa, fara renuntari, plina de vointa si intelepciune, pentru adevarata libertate si bunastare a statului si poporului roman.
  La multi ani! Multa sanatate, bucurii si noi impliniri alaturi de familie si cei dragi.
  Cu aleasa consideratie si admiratie,
  Marian Lazar

  Apreciat de 1 persoană

  • La mulți ani cu sănătate!!! Va multumim pentru ca ne împărtășiți atât de multe date, informatii, gânduri, experiențe etc. , toate extraordinare! Cu respect

   Apreciază

 18. În 22 iunie, an de an, mă obsedează aceeași întrebare: Cum ar fi arătat România, dacă…?
  La mulți ani cu sănătate, bucurii în frumoasa familie și cât mai multe intervenții pe blog,
  interesante, caustice, adevărate radiografii ale vieții politice de ieri și de azi .

  Anca Pop Alixandru

  Apreciază

 19. La Multi Ani 70 de ani ! Parca mai ieri ne-am intalnit la CJ. Botosani, cu ocazia vizitei!
  Stimat, iubit, apreciat si adulat domnule Adrian Nastase ! Am onoarea sa va transmit de pe meleagurile Botosanilor un salut calduros la cei 70 de ani impliniti. Sa va urez cele mai frumoase ganduri de sanatate, de bine, de fericire langa familia intreaga, sotie, fii si nepoti. Sa va invredniciti din nou cu puteri inzecite pentru a lua initiativa carmuirii acestei tari minunate, Romania care a luat-o la vale, sa se prabuseasca definitiv si pentru totdeauna! Cautati pe cei mai bravi profesionisti, iubitori de tara si de neamul romanesc, patrioti si luptatori sa puteti a redresa cat se mai poate aceasta tara!
  Fiti un voevod, precum Stefan Cel Mare, un Mihai Viteazul, un A.I.Cuza si puneti ordine in tara, la hotare si in tiganime. Aceasta etnie a facut de ras Romania in lume, toata lumea straina ne arata cu degetul pentru furturile, crimele si jafurile facute de aceasta etnie in lume. Noi romanii nu-i mai putem suporta, ne este frica sa iesim din case, ne ataca ziua mare pe strazi, la casele cu curti, in fata blocurilor unde locuim, noaptea fac prapad pe strazi. Ce tara este aceasta si ce democratie este aceasta? Faceti ceva pana nu este prea tarziu! Poporul roman va iubeste si asteapta OK-iul dumneavoastra. Va doresc o zi minunata si plina de bucurii ! La Multi si Fericiti Ani ! Botosanii.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.