42 de gânduri despre “Mâine, prezentarea unor volume de hărti la Pitesti

 1. https://www.cotidianul.ro/o-stireanu-exista-plan-de-arestari-cum-este-cel-de-amenzi-al-militienilor/

  „Fasolea din munţi“ este titlul unui editorial scris de Ocravian Știreanu și publicat pe eazi.ro. În editorial, autorul scrie că „Dl. Iohannis a gratulat din nou naţiunea cu un zâmbet larg, transmis duminică de pe culmile munţilor şi ale patriei. Cam în acelaşi timp, la poarta fostului preşedinte al României, Ion Iliescu, se petrecea unul dintre cele mai abominabile gesturi care se pot imagina în spaţiu
  Chiar în ziua în care fostul preşedinte împlinea 89 de ani, nişte personaje care se bucură de susţinerea deschisă a dlui Iohannis s-au dus la locuinţa lui Ion Iliescu şi au urlat la megafoane tot felul de injurii şi ameninţări dintre cele mai odioase. Un episod de o jenă cumplită pentru oamenii cu bun simţ care au mai rămas în această ţară – inclusiv adversari politici tradiţionali ai fostului preşedinte – şi care nu pot rămâne indiferenţi atunci când zoaiele din gândirea unor paria ai societăţii inundă spaţiul public.

  Episodul nu este unul izolat. Ion Iliescu a mai avut parte de aniversări în care tot felul de mărieşi adunaţi de prin speluncile mahalalelor politicii i-au pus la poartă lumânări aprinse, însoţite de un întreg arsenal de „urări” sinistre, de care pot fi în stare doar nişte suboameni.

  Dar problema nu mai este demult a modului în care o societate ştie să se raporteze la unul dintre liderii săi istorici, Ion Iliescu imunizându-se prin forţa lucrurilor şi cu timpul la atacurile netrebnice ale unor asemenea specimen

  Problema esenţială nu mai este, prin urmare, aceea că un om ajuns la o vârstă venerabilă este supus unor asemenea agresiuni revoltătoare, şi chiar de ziua lui de naştere. Problema de fond, indiferent despre cine ar fi fost vorba şi dincolo de orice politică, este a caracterului celor care ar trebui să apere minimele valori de morală şi de bun simţ, prin care o colectivitate civilizată se poate distringe de o hoardă sălbăticită.

  În ultimii ani, ţara a fost fulgerată tot mai des de agresiuni în public dintre cele mai condamnabile. Dl. Iohannis a tăcut de fiecare dată. N-a scos niciodată un singur cuvânt de dezavuare a celor mai grosolane mizerii petrecute în spaţiul public. Mai mult decât atât, organizaţia din care provin aceşti agresori este una a copiilor săi de suflet, a celor în mijlocul cărora cobora cu vestă antiglonţ pe sub pufoaica roşie pentru a-i încuraja să dea cu bâta în regulile democraţiei, în dreptul majorităţii de a conduce, în politica guvernului şi în adversarii politici. (Sugestiv este şi că distina Primă Doamnă chiar aplauda de după perdea o astfel de manifestare ilegală, ce defila cu mândrie revoluţionară pe sub fereastra uneia dintre cele 6 case ale sale).

  Dl. Iohannis a comis grave încălcări ale legii şi ale Constituţiei. Nu este cazul să facem acum o analiză a lor. Nici să insistăm pe realele dificultăţi pe care domnia sa le are în a citi un text, darmite să-l mai şi înţeleagă, mai atunci când e vorba despre vreo decizie a Curţii Constituţionale sau de un raport documentat de Ministerul Justiţiei. Domnia sa nu are nicio vină pentru acest tip de handicap cultural. Şi nici pentru vocabularul fatalmente limitat la maximum 200 de cuvinte, pe care le foloseşte obsesiv şi la care se întoarce mereu, ca la un castravete, indiferent la ce eveniment s-ar afla: penalii, dragnea, corupţia, inculpatţii, dragnea, puşcăria, justiţia, cătuşele, PSD, vulnerabilitate, procurorii, riscuri, incapabilii, justiţia, penalii, corupţia, dragnea… cam astea sunt cuvintele pe care dl Iohannis le recită ori de câte ori iese la vedere, cu intonaţia unei poezii ca pentru pomul de Crăciun…În restul timpului, zâmbeşte larg de prin munţi, arătându-ne o dantură impecabilă ca o fasole albă proaspăt ieşită din teci… Şi tace, tace, şi zace într-o hăhăială tăcută, fiind impasibil la ceea ce este cel mai grav în societatea românească.

  Dlui Iohannis i se pot înţelege şi ierta multe, pentru că de unde nu e nici Dumnezeu nu cere. Dar de un singur lucru nu va scăpa la judecata istoriei: de răspunderea imensă pe care o are faţă de fascizarea ţării. În România pufăie nişte samovare fascistoide, dacă nu fasciste de-a dreptul. Scările Ministerului Justiţei sunt acoperite cu vopsea roşie şi cuţite înfipte. S-a întîmplat de câteva ori. „Semnifică sânge!”, avea să explice relaxat unul dintre autori. Demnitarii sunt agresaţi în plină stradă, ca hoardele de aurolaci ce se agaţă noaptea de buzunarele străinilor rătăciţi prin centrul vechi…Preşedintele Curţii Constituţionale este atacat în scara blocului, unui alt lider politic i se aruncă gunoaie în curte şi i se acoperă gardurile cu lozinci ameninţătoare, altuia i se vopsesc pereţii casei cu graffiti …Parlamentul este invadat de rinocerii care „salvează România”, grohăind pe unde apucă tot felul de vorbe de neînţeles, precum în piesa lui Ionesco…Ei anunţă că, dacă vor veni la putere, vor umple puşcăriile de pesedişti…Impostura şi incultura sunt reginele Străzii, care vor să dicteze regulile dincolo de orice vot şi orice alegeri…Propaganda fascistoidă este în călduri, ideologul Flegmei inventează zeiţe ale cătuşelor, artistul Hârtiei igienice ne inundă urechile…Mitingurile ilegale au devenit un mod de viaţă al Capitalei şi al câtorva oraşe, jandarmeria este admonestată de la cea mai înaltă tribună a ţării, de prioritate şi încurajări şi îndemnuri la anarhie se bucură proletariatul gulerelor albe şi lumpenul catacombelor gri, mărieşii sunt invitaţi la tribuna de onoare a centenarului Unirii…

  Faţă de toate aceste stări de lucruri, dl Iohannis tace. Iar cu unele este chiar complice. Nu ştie istorie – putem înţelege. Dar ar trebui să afle că şi în Germania anilor ’30 lucrurile au început cam la fel. S-a găsit unul deştept care le-a arătat celor frustraţi cine sunt vinovaţii de starea în care decăzuse ţara după război, de criza economică şi de toate relele din viaţa lor. Doar le-a arătat direcţia şi le-a pus un pistol în mână. Restul au fost detaliile – cu spargerea vitrinelor, vopsirea caselor cu steaua în opt colţuri, vandalizarea magazinelor şi toate celelalte, până la soluţia finală. Să nu ştie dl. Iohannis toate acestea? Acum, domnia sa indică direcţia, afirmând pe toate cărările şi în toate poziţiile, că răul sunt Dragnea şi PSD, pesediştii şi Dragnea, Dragnea şi pesediştii…Dar dacă vor apărea şi pistoalele? Sau doar cuţitele? …Şi după ce-l vor lichida pe Dragnea, cine urmează? Pentru că absolut toţi liderii PSD din ultimii 30 de ani (cu o singură excepţie, ce ţine de partenerul strategic) au făcut puşcărie, sunt pe cale de a o face sau, cel puţin, au nişte dosare penale…

  Câţi pesedişti va trebui să intre la puşcărie, pentru ca dl Iohannis să aibă ţara la picioare şi „guvernul lui”? Există un plan de arestări, precum are miliţia pentru amenzi?

  Repet – problema nu este că victimele de acum ale acestei agresivităţi toxice sunt Ion Iliescu sau Dragnea sau Dorneanu sau Iordache sau ceilalţi lideri pesedişti. Nu numele celor agresaţi contează, ci tendinţa extinderii acestui tip de agresiuni.

  Să nu vadă dl Iohannis că germenii (nu germanii) anarhiei se adună treptat în veritabile samovare ale ciumei verzi, care sunt puse periodic la fiert, noaptea, prin pieţele publice? Şi să nu ştie că va fi prea târziu când pufăitul acestora se va transforma în locomotive?

  Poate că nu ştie atâta istorie, dar câteva lucruri le putea afla măcar din biografia Grupului Etnic German, despre a cărui moştenire (doar patrimonială, sperăm!) se pare că nu este chiar străin.

  Nimeni nu-i cere să renunţe la vocabularul său anti-PSD, nici nu cred că ar mai putea asimila ceva. Poate să tot ceară demisia Guvernului de două ori pe zi, ca ampicilina, şi să strige la penalul Dragnea cu fiecare respiraţie în public. Să-şi ţină aceste melicuri cât o vrea, pentru că de atâta se arată în stare, n-are altă vocaţie, n-are viziune, n-are absolut nicio calitate de om de stat.

  Dar, în paralel cu mendrele pe care şi le face cu penalii, marea sa obligaţie este să spună „Stop!” ciumei verzi care începe să ne inunde vieţile! Măcar o dată să spună asta:„Stop anarhiei, pregătiţi-vă pentru vot!”. Credeţi că frumoasa sa dantură etalată din munţi i s-ar sterpezi?

  De atacurile sale politice îl va ierta votul, dar de complicitate la fascizarea ţării nu-l va ierta nimeni.

  Apreciat de 3 persoane

  • Excepţională radiografie a unui moment istoric pe care avem „ghinionul” să-l parcurgem având în fruntea Statului Român un preşedinte străin de Neamul Românesc, un individ croit pe alte calapoade, ce nu se potrivesc deloc acestui popor, un individ pătat şi corupt până-n ultima lui fibră , care umblă toată ziua cu corupţia, un penal în adevăratul sens al cuvântului, priceput la toate, adică la nimic, dacă facem abstracţie de uşurinţa cu care a reuşit să fure Statului Român o mulţime de bunuri în calitate de primar al Sibiului şi a felului criminal în care a reuşit să blocheze România în cei patru ani şi ceva în care şi-a făcut de cap în ţară străină , pentru el !
   Să ne fie învăţătură de minte : cine-o mai vota străinii, să ştie cel aşteaptă mâine !

   Apreciat de 3 persoane

 2. Scenariul “Sange si petrol”: Emisarul Elliot Abrams, agitatie de “directie”. Antiteza “democratiei”, cocktail globalist al ingerintei SUA in Venezuela

  Paradoxal sau nu, SUA, care aduc acuzatii de tot rasul despre o pretinsa ingerinta straina in alegerile prezidentiale americane din 2016, sunt un intrus globalist absolut in politicile interne si in alegerile electorale din alte tari. In acest sens, a intrat pe rol o noua operatiune a SUA de ingerinta externa, cu intentia de a continua seria loviturilor de stat, a revolutiilor asa-zise “primavaratice” si “colorate.” Seful agentilor care se ocupa ostil de Venezuela, emisarul american Elliott Abrams, pare sa fi amorsat o toxica campanie electorala paralela privind viitoare alegeri prezidentiale venezuelene.

  Convergenta antivenezueleana a lui Elliot Abrams cu opozantul venezuelean Juan Guaido a devenit deschisa. Guaido, un colaborationist CIA care s-a autoproclamat “presedinte” al Venezuelei cu sustinerea SUA, s-a intors luni la Caracas, dupa ce a efectuat in regiune cateva calatorii, in scopuri geopolitice si complotiste antivenezuelene. Abrams a dat marti un semnal de noi ingerinte politice in Venezuela, cat si de campanie electorala pro-marioneta Guaido. Emisarul a afirmat, la Washington, ca o candidatură a lui Nicolas Maduro la viitoare alegeri prezidenţiale pentru a pune capăt crizei politice din Venezuela “ar fi un cadou”. El a sustinut ca liderul socialist ar fi “impopular”, invocand o speculatie ieftina, “sondaje” pe care le-ar fi “vazut”.

  Care e strategia prin care Elliott Abrams spera fantasmagoric sa-l faca pe Juan Guaido “iubit” de catre poporul venezuelean pe care l-a tradat si ale carui bogatii vrea sa le scoata la mezat pentru SUA? Demonizarea presedintelui legitim si patriot Nicolas Maduro este calea principala prin care se intentioneaza ca impostorul sa fie intronizat ca guvernator al coloniei Venezuela.

  Ca pe oricine care isi apara cu fermitate tara si natiunea si le da peste bot si labe celor care vor sa le praduiasca, Abrams il eticheteaza pe Maduro ca “dictator”, ii atribuie pretinse “crime împotriva poporului din Venezuela” si vinovatii inexistente privind “încălcarea drepturilor omului” şi “declinul economiei venezuelene”. Antiteza “democratiei” pe care o agita emisarul instigarii si dezbinarii e rasuflata, mucegaita, cu iz irakian, afgan, sirian, ucrainean.

  Democratia nu e gaunoasa, ca in cuvintele inselatoare ale lui Abrams. Miezul democratiei este domnia poporului, peste pamantul si resursele tarii sale, pe care Guaido vrea sa le ofere americanilor. Acesta “ar fi un cadou”, daca Guaido va candida la prezidentiale. Scenariul “Sange si petrol”, pericolul de a folosi razboiul civil ca mijloc pentru a pune mana pe petrol, e foarte real. Sanctiunile economice americane fac ca venezuelenii sa fie saraci intr-o tara bogata, ele sunt criminale si incalca drepturile omului. Lumea trebuie sa constientizeze ca ingerintele politice, sanctiunile economice, interventiile militare si antiteza democratiei sunt un cocktail globalist pe care SUA il pot arunca in casa oricarui popor. Dar constientizarea nu e suficienta, trebuie si actiune.

  https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/03/06/maduro-din-nou-candidat-in-venezuela-ar-fi-un-cadou-afirma-ironic-washingtonul–269443

  Apreciat de 3 persoane

  • Să ne imaginăm câte cozi de topor, precum acest mizerabil trădător Guaido avem infiltraţi şi la noi în România ! Unde mai pui că la noi se încalecă şi se calcă în picioare nu numai cozile de topor ale SUA, ci şi ale UE ! Norocul nostru e că deşi par a servi cauze comune, se ăncaieră uşor cţnd e vorba de împărţirea prăzii !
   Şi când te gândeşti că ăştia ne dau lecţii de democraţie şi independenţă a justiţiei ! Sictir !

   Apreciat de 2 persoane

 3. Am ascultat discursul fulminant al Președintelui referitor la răspunsul C.C la Legea Bugetului. Era furios. Cred că furia sa se datora mai mult faptului că s-a amânat moțiunea simplă „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!” Îl urăște de moarte pe Ministrul Justiției, pentru rapoartele făcute favoriților Kovesi și Lazăr, pentru revocarea acestora, pentru inființarea Secţiei speciale pentru investigarea judecătorilor și procurorilor, care au pentru dânsul consecințe neplăcute. Am constatat că atât discursul său cât și conținutul moțiunii sunt întocmite de aceeași personă sau de același grup de persoane, pentru că se aseamănă prin limbajul popular, pe înțelesul tuturor. Sunt construite pe schema discursurilor liderilor sectelor religioase, fiind manipulatoare, având ca temei ignoranța unora, cu scopul de a atrage de partea lor pe tineri, pe frustrați, pe cei nemulțumiți, prin folosirea tehnicii de convingere coergitivă ca metodă de influențare politică, prin tentative de sfidare și confruntare cu instituțiile publice. Ținta discursurilor sale și ale moțiunilor opoziției este vizibilă: tulburarea ordinii publice, prin diferite acțiuni, care se organizează ,, spontan”.
  Deși nu mai are rost să spun acest lucru , totuși o fac: Președintele și susținătorii lui nu servesc interesele țării: Președintele servește interesele celor de care ascultă și pe care
  doar el îi știe cu adevărat ( noi doar îi bănuim), iar susținătorii își păzesc propriile interese și avantaje.

  Apreciat de 2 persoane

 4. Aveti dreptate D-le Adrian.B acestea sunt realizarile lui Iohanis,,,instalarea procedurilor din ani 33-38 ai fascismului,asa ne-a scris istoria ca s-a intamplat, ca mostenitor al grupului etnic german si a diviziei a 5-a fata de care guvernele nu a luat nici-o masura impotriva abuzului grosolan, ce sa mai zic de activitatea SRI ce nu dezvaluie nimic, rezist,,pentru justitie,, da pentru justitia lor ce cocoloseste justitia ne dreapta. Aceasta nepasare ,delasare, lene duce la conducerea tari din strada in afara democratiei,,,,,,prea multa jertfa a facut poporul roman sa se mai intoarca la Manifestullui Marx ,,fara propietate si femeia comuna.

  Apreciază

 5. Un manifest canibal

  [i]Ai noștri tineri la Paris învață
  La gât cravata cum se leagă, nodul,
  Ș’apoi ni vin de fericesc norodul
  Cu chipul lor isteț de oaie creață.[/i]

  Azi, din pacate invata mai mult si prin alte parti.
  De exemplu una Oana Bogdan .. arhitecta, din Platforma 100 ,fosta nu stiu ce in cabinetu (mai bine zis sectia de agitati) Julien Ciolos (tai ceapa Julien), cea care, ingenua , declara :
  Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparțină unui om, trib, neam sau corporație, vom reuși să conviețuim armonios pe planeta Pământ. Eu am în credere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieții mele”…
  Apoi cand izbucni ceva galagie in loc sa zica „remisciente crestine” sau asa ceva .. sau „visari feciorelnice” intelectuala multi scolita isi agraveaza situatia si dovedeste ca este doar o papagalita cu penaj stralucitor :

  Pe de altă parte, vedem astăzi extinzându-se în jurul nostru diferite forme de renunţare la proprietate şi de împărtăşire a bunurilor şi serviciilor. Acum zece ani plăteam pentru a citi un articol, azi se promovează tot mai mult sursele libere, enciclopediile online, softurile cu acces liber. Airbnb şi Uber sunt platforme prin care oamenii îşi transformă proprietăţile în bunuri împărtăşite şi servicii comune – vorbim de „sharing economy”. Tot mai multe oraşe adoptă ideea de transport în comun gratuit, pentru a diminua tocmai poluarea şi aglomeraţia cauzate de circulaţia maşinilor private. Tot mai mulţi oameni preferă să platească pentru servicii de mobilitate, nu pentru un autoturism, pentru lumină, nu pentru un bec, pentru dreptul la locuire, nu pentru o locuinţă – vorbim de economia circulară” (Citeste mai mult: adev.ro/pnwdqm)

  Deci gagica ori nu stie ce e aia Ubers ori nu stie despre ce vorbeste. Un Ubers nu „isi impartaseste proprietatea” ci o fructifica prin uz . Adica ia un ban … adica prorpietatea (masina) devine capital…

  Si ca sa ne lamureasca pe toti ce inteligenta e
  Aș desființa agricultura și nu aș domestici animalele. Cred că am fi oameni mult mai buni dacă, în calitate de descendenți ai vânătorilor și culegătorilor, nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri
  Lasand la o parte posibile frustari de natura sexuala gagcica ne arata ca nu poa gandi … ci doar repetea ca un patefon stricat ce a auzit .. Cestia cu agricultura este de la Jared Diamond (ala cu „Viruși, arme și oțel”) care a trebuit sa oua si o tampenie :“The Worst Mistake in the History of the Human Race” in care sa sutina tocmai idiotia asta . Si draguta noastra arhitecta hop si ea !!! Fara sa se gandeasca ca cam ce arhitectura ar fi facut daca se nastea intr-o ceata de vanatori-culegatori de prin Infernul Verde .

  Dar mai bine decat mine a zis Val Vâlcu Apropo, cei care au discutat pe marginea subiectului au uitat o întrebare esențială: dacă ocupația viitorului va fi vânătoarea, ce animal va fi vânatul? Ținând cont că sunt cel puțin 7 miliarde de guri de hrănit, iar pe planetă cea mai numeroasă specie este omul, înlocuirea agriculturii cu vânătoarea nu reprezintă un manifest electoral, ci mai degrabă unul canibal.

  Si despre ea, Cioloș a spus că „genul de femeie de care politica românească are nevoie”.

  Mda si iat-o pe mutititrata cadru universitar prin Olanda si pe occjdental-europeanu Julien redusi la starea de epigoni ai Canibalei Elocika ….

  Apreciat de 4 persoane

  • Eu mă întreb, de ce până acum, nu au reacționat cei de la Asociatia pentru protectia animalelor, pentru că, de obicei, sunt foarte activi, mai ales când Ion Țiriac organizează celebrele partide de vânătoare. Ne întoarcem la perioada când oamenii nu erau producători, ci consumători (perioada Epocii de Piatră a Paleoliticului), când nu existau instituții, ci doar familiile poliandre sau poligame, când oamenii trăiau în cete ( primele forme de comunitate umană). Între timp, ar trebui să învățăm cum se fac vârfurile de săgeți din silex și si cum se folosește arcul cu săgeți, să învățăm să facem capcane din lemn și piatră. Ne trebuie neapărat școli de arte și meserii. O adevărată revoluție tehnico- științifică! Salut ideile doamnei anarhiste!

   Apreciat de 1 persoană

  • Doamna Oana cred că fumează etnobotanice, altfel nu-mi explic nenumăratele elucubrații halucinante și halucinogene pe care le revarsă și pe fb, și pe unde o mai apucă să se descarce de tensiunile fiziologice… Oare din ce instituții îi strâng și-i spală, iar apoi ni-i servesc?

   Apreciat de 3 persoane

  • Asta e „ideologia” hippie, dar ăia erau câțiva raportat la uriașa majoritate care muncea ca să aibă „idealiștii” trândavi hrană, droguri, microbuze, chitare, hanțe de îmbrăcat…, că, dacă ar fi trăit toată lumea ca ei, cine dracu ar mai fi făcut toate cele de mai sus?

   Apreciază

 6. „Întrebat dacă ar putea fi şocat de faptul că unii socialişti ar conştientiza brusc că prin venele lor curge sânge de democrat, mai în glumă sau mai în serios, Igor Dodon a declarat că ‘principalul să nu fie de român’, notează publicaţia Timpul.”

  Mai exista pe undeva un Presedinte al unui stat care sa insulte o natiune intreaga? Rusia poate isi imagineaza ca au un aliat tare in Moldova. Istoria ne arata ca cei care urasc la modul asta alte popoare nu o sfarsesc bine, insa ei cred ca Istoria va fi de partea lor tot timpul.

  Rusia se plinge de anti-rusism prin Romania? Culmea, chiar si cu aceste provocari anti-romanesti, romanii arata ca au prins stil si nu se lasa angrenati in conflcte provocate de Moscova.

  In alta ordine de idei, sunt neplacut surprins ca Guvernul nu sprijina Fundatia Titulescu, desi sprijina financar alte ONGuri, care, daca ne uitam mai aproape, servesc interese straine. Poate sunt prea prinsi in razboiul cu Iohanis, sau in razboiul dintre ei?

  https://www.dcnews.ro/dodon-se-rasteste-la-unionisti-si-ii-avertizeaza-ca-unirea-cu-romania-nu-va-avea-loc-in-curand_640913.html

  Apreciat de 1 persoană

 7. Containment antiglobalist: Sanctiuni economice globale ar face rapid din America o “Coree de Nord” sau o “Venezuela”

  SUA au “meritul” de a fi inventat politici externe de conformare (la unilateralism si globalism) care mai devreme sau mai tarziu se transforma in bumerang. Nu va fi nicio solutie de evitare, doar reflectarea la intelepciunea zicalei “Ce tie nu-ti place, altuia nu face!”. Sanctiunile economice cu care SUA din “era” Trump lovesc Lumea dezvolta pe nesimtite riscul intoarcerii impotriva lor insele. Inceputul lor sistematic dateaza din epoca razboiului rece, a containment-ului anticomunist. Acea epoca a apus, nu si naravurile unilateralismului SUA, care ii dau iluzia suprematiei. Multilateralismul este insa groparul unilateralismului si suprematiei. Un containment antiglobalist este foarte probabil. Vremea cand sanctiunile SUA vor deveni un bumerang este aproape. Ea este atrasa ca de un magnet de războiul comercial sub sloganul „America întâi”, care a fost declarat anul trecut de catre administratia Trump. Aceasta politica maligna a unilateralismului economic trumpist s-a concretizat prin valuri succesive de taxe vamale suplimentare, care au mers de la 10 la 50% pentru echivalentul unor importuri americane de 283 de miliarde de dolari. Escaladarea taxelor vamale americane pe importurile de marfuri si servicii este o alta fateta a sanctiunilor economice, extinse la parteneri si aliati. Ea a ramas insa fara efect. SUA au înregistrat un nou deficit comercial record. În 2018, deficitul commercial al SUA a atins 621 miliarde dolari (+12,5%), un record. Numai deficitul pentru bunuri cu China a fost de 419,16 miliarde de dolari, de asemenea un record. Deficitul comercial apare când volumul importurilor este mai mare decât cel al exporturilor. Concret, deficitul comercial se produce cand o tara cumpără mai multe bunuri și servicii din restul lumii decât vinde. In cazul SUA, standardele de viata ale cetatenilor americani sunt extrem de dependente de importurile de bunuri si servicii. Perspectiva dependentei SUA de bunurile si serviciile Lumii este sumbra. Dependenta se adanceste, ea isi continua netulburata galopul. Este usor de imaginat ce se va intampla daca sau cand multilateralismul va raspunde unilateralismului cu aceleasi monede, ale sanctiunilor si protectionismului. Containment-ul antiunilateralist ar scadea rapid standardele de viata ale americanilor, ar face ca SUA sa se confrunte cu foametea si saracia la fel ca tari precum Coreea de Nord si Venezuela, victime ale sanctiunilor economice americane. Sanctiunile intr-un astfel de caz ipotetic nici macar nu ar fi nevoie sa fie declarate. Va fi suficient ca Lumea nici sa nu vanda catre SUA si nici sa nu cumpere din SUA. Casa Alba nici nu va putea sa carteasca, va fi exact ce ea face altora. Nimeni nu vrea ca acest lucru sa se si intample practic, dar evocarea lui teoretica e necesara pentru a pune in lumina vinovatia sanctiunilor SUA pentru foametea si saracia din Coreea de Nord si din Venezuela, caracterul inuman si atentator la drepturile omului al politicii unilateralismului sanctiunilor economice americane.

  Apreciat de 2 persoane

  • Să amintim şi de sancţiunile împotriva Rusiei, singura modalitate de a-i ţine încă departe de o ascensiune economică superioară multora dintre aceşti „titani” umflaţi cu pompa de către o mulţime de colonii , printre care şi România !!

   Apreciat de 1 persoană

 8. Îmi place noua sintagmă a Președintelui, care va deveni mai mult ca sigur sloganul campaniei electorale: ,,P.S.D. a pus mâna pe aurul țării!”, care îl înlocuiește pe cel stalinist: ,,Dușmanii luptei de clasă sug sângele poporului!” Genial!

  Apreciat de 2 persoane

 9. https://www.stiripesurse.ro/final-pentru-laura-codru-a-kovesi-fosta-sefa-a-dna-denuntata-de-mircea-negulescu-zis-portocala-s_1332017.html?

  Cred ca actiunea penala este ultima problema pentru Laura Cruduta Kovesi si tortionarii ei .
  In locul ei , eu mi-as face cele mai mari probleme de razbunarea lui Sebi Ghita … Omul este foarte perseverent si dibaci si nu cred ca se va opri aici .
  Cred ca vor urma minim 7 ani de ghinion pentru aceasta muiere fara creier si pentru uneeltele ei netrebnice …

  Apreciat de 1 persoană

  • Dacă asta-i UE, adică cea care a ajuns să ia un rebut al Justiţiei Române drept un element primordial al bunului mers al acestei făcături birocratice ce-şi spune pompos uniune europeană, în realitate doar o europleavă, ce aspiră zgomotos pe una ca L.K. Che Oveşi, cum s-au trezit nişte idioţi s-o numească, comparând-o cu Che Guevara, se pare că la rândul lor, nici alde Timermans, cu 5% ales, cu toţi ceilalţi din fruntea ei sunt la fel de breji , aşa că nu mai e mult până când întreaga coşmelie se va prăbuşi !
   Iar cu asemenea conducători, nici nu-i de mirare !
   Este o vorbă românească ce se potriveşte de minune :
   „Cum e sacul, aşa-i şi petecul „, sau ” Cin’ se-asemamănă, se-adună !”
   Aşa că se potrivesc de minune ! 😉

   Apreciat de 1 persoană

 10. Legenda ne povestește că Prometeu a furat focul zeilor din Olimp și l-a dăruit oamenilor.
  Totuși, după părerea mea, a existat și există cineva mai important în destinul umanității, cineva care a primit în dar de la Dumnezeu Scânteia Vieții, cu sarcina de a nu o lăsa să se stingă niciodată: FEMEIA.
  Care a fost ,, combustibilul” folosit de această minunată creatură ? Evident, eterna iubire…
  Cu prilejul zilei de 8 Martie, mă înclin în fața mamelor, soțiilor, doamnelor și domnișoarelor cărora le datorăm atât viața însăși, cât și toate sensurile ei posibile.

  Apreciază

 11. DOI COMICI VESTITI

  Cristian Tudor Popescu despre o postare a filosofului Mihai Sora, unde acesta din urma este revoltat ca la o emisiune a postului de televiziune Digi24 (anti-PSD) a fost invitat Florin Iordache (PSD). Pentru intelegerea comicului situației, precizez ca ambii (CTP și MS) sunt soldați fanatici în ACEEASI tabără politică, iar Mihai Sora are…102 ani.

  „Pe principiul acesta Financial Times trebuie să dispară, că i-a oferit o platformă lui Tudorel Toader. Domnul Şora argumentează ceea ce a spus pomenind nişte expresii care ar fi echivalentul celor spuse de dânsul. Spune că „merită să dispară” e totuna cu „după faptă şi răsplată”, deci expresia „merită să dispară” trebuie inteleasa în principiu.

  Prin urmare îi dau şi eu un răspuns: Să mori tu! Sper că domnul Şora nu se va supăra pentru că nu este bântuit de incapacitatea de a analiza lucid o expresie. Unde este aici ideea de dispariţie, ideea de moarte? «Să mori tu» nu înseamnă să mori. Expresia trebuie înţeleasă în principiu.

  Cum să interzici unei televiziuni să invite un politician? Care e treaba unui organ de presă într-o democraţie? Să invite oameni politici relevanţi ai evenimentelor zilei.

  Cum o fi putut domnul Şora să spună asta? La postul acesta lucrează sute de oameni. Cum puteţi să-i aruncaţi pe oamenii ăştia în stradă pentru că într-o emisiune a fost invitat un politician pe care îl detestaţi? Nu vă mai place Digi24? Puteţi să şi anunţaţi că nu vă mai uitaţi la Digi 24. Dar cum puteţi să spuneţi merită să dispară? Înseamnă o instigare la suprimare“.

  Apreciat de 3 persoane

  • Comici de toate vârstele dau reprezentaţii din cele mai ridicole ! Pe lângă unul ca Şora, cel ce-o seconda pe criminala Ana Pauker , indicându-i cu exactitate cine sunt elitele româneşti care trebuie distruse şi exterminatre prin lagărele comuniste, unul ca Rebengiuc , a cărui socru a fost tot un torţionar, sau mai tinerii Chirilă şi Oana Pellea care-i face să se răsucească în mormânt pe fabuloşii lor dătători de viaţă, dar şi exemplari actori sau gazetari, nişte comici ai străzii, bufoni, sau maidanezi politici plătiţi la numărul de scaune, nu ocupate las spectacolele lor, ci a scabroaselor scaune defecalizatoare cu care ies în faţa unui public dispus să le arunce sulul de hârtie igienică pe care-l aducea în platou fostul mare actor Rebengiuc, acum o biată paiaţă mânuită tembel de nişte păpuşari veroşi, care reuşesc dintr-un singur foc să le distrugă nu doar carierele unora, dar şi bruma de simpatie a altora ! Halal !

   Apreciat de 1 persoană

 12. Ieri a cazut bomba : Biroul Electoral Central a publicat joi decizia prin care a respins protocolul de constituire a alianţei electorale „Alianţa 2020 USR PLUS” motivul invocat fiind acela că cererea de admitere a protocolului a fost formulată de Dan Barna şi Dacian Cioloş care nu au calitatea de reprezentanţi ai USR şi,respectiv, PLUS. (Agerpress).
  Adica , in acte, USR continua sa fie condus de Nicuşor Dan, iar PLUS (partidu lu Ciolos) de „fondatoarea” Raluca Daneş. Si se stie ca „actili vorbeste” …

  In fata acestei situatiiPLUS USR au izbucnit : decizia BEC este „abuzivă şi nedemocratică”, „„Este o insultă la adresa electoratului și un act nedemocratic total”, „Biroul Electoral Central, manevrat politic de către PSD-ALDE, ne interzice să candidăm la alegerile europarlamentare”, „Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România” samd.
  Dacian Cioloș mai zice si „Da, sigur că este și dacă Biroul Electoral Central s-ar fi reunit imediat după ce noi am depus acest protocol pentru alianță, probabil că am fi avut chiar timp să clarifică anumite chestiuni administrative, nu despre asta e vorba

  Despre ce este vorba ?
  Despre obligatia ca in Registrul partidelor politice , sa fie operate schombarile de conducere a partidelor …

  Si cum stam ? Pai la USR este tot Nicuşor Dan! Carele din 2017 nu mai este!! Ca sustinerea lui ptr familia traditionala a sucarit profund pe „progresistii” din USR .. A fost ales Dan Barna (actualul sef ) si au urmat contestatii prin tribonele … care acum sunt in faza de apel…

  La PLUS in acte nu figureaza Julien ci „fondatoarea” Raluca Daneş. De ce?
  Pai din cauza ca Julien dorea sa foirmeze un partid numit – daca mai tineti minte – „Miscarea Romania Impreuna”… insa s-ua gasit „binevoitori” care sa conteste in Justitie ingiintarea acestui partid. Ptr intreafa Odisee jurifica vedeti la
  http://www.ziare.com/dacian-ciolos/miscarea-romania-impreuna/de-ce-dureaza-atat-de-mult-sa-se-infiinteze-partidul-lui-ciolos-povestea-incredibila-a-celor-266-de-zile-de-cand-s-a-solicitat-inregistrarea-1542160
  Pentru aparitia Partiduli Libertate, Unitate şi Solidaritate, pe scurt: PLUS vedeti
  http://www.ziare.com/dacian-ciolos/miscarea-romania-impreuna/lovitura-de-maestru-a-lui-dacian-ciolos-1542280.
  Pe sleau Julien a facut apel la niste advocati de la firma „Iordache Partners”
  1. Daneş Raluca Florina, – preşedinte
  2. Iordache Iulia, – vicepreşedinte
  3. Iordache Adrian Alexandru, – secretar general.
  Adica Julien a reluat creativ rolul lui Talasius (v raporea sabinelor.Unii au rapot o preafrumoasa sabina .. Prea frumoasa ptr ei .. asa ca au oferit-o lui Talasius care le-a dat o recompensa bunicica) si a angajat niste advocati. Isa insa curis daca, dupa 26 Ianuarie 2019, a platit advocatei Daneş ptr seviciile ulterioare, adica sa faca cele necesare ptr rectificarea din Registrul partidelor politice . Am niste dubii – daca aia se ocupa .. se rezolva „spre cele legale”…

  Si geaba zice Julien ca cum Aici nu e vorba despre registre, nu e vorba de procedură. E vorba de un viciu real de exercitare a democrației, e vorba de un viciu de exercitare a drepturilor unor partide politice care sunt înregistrate legal, care în mod legal și statutar și-au ales conducerile, au notificat la timp în justiție aceste decizii ale congreselor sau convențiilor naționale și din păcate ca e vorta tocmai despre registre cerute de lege!!
  Si, chiar daca are dreptate in ce priveste abuzul de drept a carui victima a fost (266 de zile in care nu a putut inscrie MRI) , este borba desspre o atitudine cel putin ciudata din paratea unora care stau cu statu de drept in gura, adica li se cam falfaie de lege….

  Adica este vorba despre competenta Salvatorilor ..
  Extrem de competenti sa acuze ca sa se scuze …

  Apreciat de 3 persoane

 13. Democratia occidentala a comunicarii, mit politic destramat: Facebook a reprimat libertatea de opinie si exprimare prin ştergerea a zeci de pagini, grupuri şi conturi din România şi Marea Britanie

  Nimeni nu ar fi crezut in momentul lansarii ca Facebook va esua in represiunea politica a comunicarii. Critici si acuzatii ca ar fi o platforma globala de comunicare a unilateralismului, unicul “indragostit” de “leadershipul mondial”, au existat. Mai ales cand devenise de notorietate ca printre utilizarile politice active se aflau mesaje de propaganda terorista (Daesh propaganda).

  Acum, exista si fapte concludente de represiune politica a comunicarii. Facebook a anunţat, joi, că a eliminat din reţeaua sa de socializare şi de pe Instagram pagini, grupuri şi conturi create în Marea Britanie şi in România, despre care a afirmat, ca motivatie, că desfăşoară acţiuni politice de influenţare. Oare de cand pentru papusarii de la Facebook cuvintele nu mai au dreptul la libertate, sa aprobe sau dezaprobe politici si fapte politice?! De cand comunicarea nu mai este un drept al omului?

  Unde sunt marile valori apusene ale comunicarii, care au exercitat o influenta hotaratoare printre rasariteni, pana in 1989, cand au fost rasturnate regimurile totalitare comuniste? De ce le este frica cenzorilor politici de la Facebook? Cenzura politica este o functie a politicii regimurilor nedemocratice. Exista in Orient evolutii pozitive despre care se vrea sa nu se afle? Sau in Occident, stari necorespunzatoare, care se vor ascunse si inghetate, pentru a nu face obiectul revendicarilor si reformelor?

  Facebook intretine o armata de supraveghetori si scotocitori printre continuturile online de pe platformele sale. Basca de spionatori. Scopul lor e de a lustrui unilateralism-globalismul si a face sa ajunga la el mesajele de interes, dar si sa le elimine pe cele critice sau denuntatoare, care nu-i cad bine la “stomac”. Pentru a ne da seama de amploarea globala a acestei activitati de partizanat comunicational, sa facem doar o mica evaluare. Sa incercam sa ne facem o idee numai despre cati oameni a fost nevoie pentru puricatul miilor sau zecilor de mii de mesaje de pe conturile desfiintate. Si pentru ce? Pentru o concluzie politica, foarte probabil prestabilita, potrivit careia “nu s-a descoperit vreo legătură între respectivele conţinuturi online din Marea Britanie şi cele din România, dar că cele din urmă susţin poziţii partizane în favoarea PSD.” Mai sa fie! Deci asta-i „frigea”, PSD-ul, care e pro-national si anti-globalist.

  Cine sunt cei de la Facebook care reprima libertatea de opinie si exprimare si pe cine sau ce slujesc ne dam seama din identitatile fondatorului platformei Mark Zuckerberg si responsabilului pentru politica de securitate cibernetică Nathaniel Gleicher, care a si semnat articolul de motivare a stergerilor respective, din care aflam totodata ca social media ar fi un “risc de securitate”. O democratie de rasul curcilor! Privind blocarea conţinuturile britanice, Facebook a motivat că autorii sunt pro-extrema- dreapta sau anti-extrema-dreapta. Ei “postau frecvent despre ştiri locale şi politice, inclusiv pe subiecte precum imigraţia, libertatea de exprimare, rasismul, chestiunile LGBT, politica extremei-drepte, problemele dintre India şi Pakistan şi credinţele religioase, printre care Islamul şi Creştinismul”. Ne lamurim astfel ca Facebook este organ de propaganda al unilateralism-globalismului si ideologiei sale, „corectitudinea politica”.

  https://www.agerpres.ro/romania-in-lume/2019/03/07/facebook-anunta-ca-a-sters-zeci-de-pagini-grupuri-si-conturi-din-romania-si-marea-britanie–270906

  Apreciat de 2 persoane

  • Cât timp şi-au infiltrat otrava globalismului era valabilă libertatea de exprimare, acum, după ce începe să se trezească lumea şi să se creieze anticorpii de apărare a societăţilor, se pune botniţa cu aceeaşi nonşalanţă cu care erau băgaţi la puşcărie cei ce cârteau împotriva criminalilor comunişti !
   De ce să ne mirăm, când ştim că la originea ambelor acţiuni stau aceiaşi păpuşari !
   P.S.
   Mai nou, cică se urmăreşte crearea de regiuni care să aibă segmente de reţea facebook aprobată, un fel de ţarcuri în interiorul cărora pot circula anumite informaţii !
   Se pare că încep a conştientiza dezastrul ! :mrgreen:

   Apreciat de 2 persoane

 14. De ce aleg unele state sa isi pastreze auru in alet tari? Din motive de sigurante, in cazul in care o tara este atacata sau ocupata de o putere straina. Romania nu se afla in situatia asta, ba mai mult fiind in NATO ar trebui sa isi tina rezervele de aur acasa.

  Asta imi aduce aminte de Tezaurul Romaniei trimis in Rusia, care apoi a „disparut”, ne spun rusii, nu il mai gasesc in kvartira lui Putin. Rusii ne-au mai dat cite o piesa doua cind le-am lins labutzele. Azi, nu vor sa auda. Ori asta e furt calificat Gospodin Kuzmin si stimati filorusi ai acestui forum. Rusia ne-a furat tezaurul, ne-au furat teritorii, ne-au furat populatia romaneasca, ne-au furta istoria si au transformat-o intr-o propaganda anti-romana, servita la rece azi de tradatorul Dodon si toti mancurtii din Moldova, care viseaza la „Moldova Mare”, de pe vremea lui Stefan, ca si cum Stefam cel Mare era vreun rus.

  Apreciază

 15. Eu inteleg ca dl. Iohannis nu vrea sa se intilneasca cu Dodon, nici eu nu as face-o. Dar totusi ce face el, ca urechea din Romania a Germaniei, ca sa avanseze totusi interesele romanesti in Republica Moldova? Germania are un rol important de jucat in Moldova, mai ales pentru relatia lor privilegiata cu Rusia. Pai noi vedem de la distanta ca Germania nu face absolut nimic care sa stavileasca inaintarea Rusiei spre Vest, inclusiv in Moldova. Asista indiferenta la avansul Rusiei in fostele republici sovietice. Sanctiunile sunt o gluma, iar rusii stiu asta.

  Apreciază

 16. Inteleg ca dl. Pence ar urma sa viziteze Romania, si eu unul aplaud aceasta vizita. Romania are nevoie ca de aer de aceste vizite din SUA, care sa confirme cel mai important parteneriat strategic care ne asigura noua securiatetea si care garanteaza integritatea teritoriala a Romaniei, dar si pacea regionala. Pentru ca vedem cum suntem inconjurati cu ostilitate la Vest de o Ungarie revizionista, care sprijina cu finantari masive miscarile secesioniste maghiare in Romania, o Ungarie mai prietenoasa azi cu Rusia decit cu SUA. Ei au facut acest pariu pe viitor, si spera ca Rusia la un moment dat sa le satisfaca visurile lor despre Transilvania, care va fi smulsa Romaniei si data pe tava Ungariei fie de Putin personal, fie de urmasii sai la tron.

  Apreciază

  • Miscarile revizioniste maghiare nu se pot baza pe populatia din localitatile pustiite de plecarile in vest si imbatranirea inerenta timpurilor si ma indoiesc de faptul ca pensionarii din zona mor de dragul lui Orban.

   Chiar imi doream sa-l vedem pe Trump in carne si oase, dar e ok si Pence.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.