Eveniment la Fundatie: Cartea cu telegramele desecretizate ale lui Angelo Miculescu de la Beijing

Fundația Europeană Titulescu, împreună cu Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, organizează miercuri, 13 februarie 2019, începând cu ora 16:30, lansarea cărții:

„ANGELO MICULESCU AMBASADOR LA BEIJING (telegrame desecretizate 1982-1989)”
Autori: Liviu Țăranu, Mihai Floroiu

Cu alocuțiuni din partea:

Gelu Voican VOICULESCU – director general IRRD
Dr. Constantin CORNEANU – director general adjunct IRRD
Prof. univ. dr. Constantin VLAD
ZHAO Lei – consilier al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România
Dr. Florian BANU – CNSAS
Dr. Liviu ȚĂRANU
Mihai FLOROIU

Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

30 de gânduri despre “Eveniment la Fundatie: Cartea cu telegramele desecretizate ale lui Angelo Miculescu de la Beijing

 1. diasporean spune:
  FEBRUARIE 10, 2019 LA 8:20 PM

  Ai perfecta dreptate, deci completez: Si rusii ii dispretuiesc pe romani.
  Dar Romania nu face parte din CSI, ci din organizatiile Vestului. Mi se pare teribil de trist sa constati ca partenerii strategici, pe care ii asimilezi prietenilor, te dispretuiesc. Dupa parerea mea, dispretul lor este legitim, din moment ce noi romanii, nu ne pretuim indeajuns. Macar la nivelul ungurilor.
  Cum am mai spus, nimeni nu da doi bani pe slugi, robi si iobagi.

  Apreciază

  • ps
   Canada are excedent de teritoriu si oricine este capabil sa munceasca si sa produca plus valoare este bineveni, evident, daca isi asuma sa respecte o sumedenie de reguli progresiste. Mai sunt si altii, de varsta a treia, care beneficiaza de oportunitatile sociale oferite (INCA) de statul canadian. Stiu, pentru ca o familie draga mie a emigrat in Canda la copii si nepoti. El, bolnav de cancer, a mai trait un an. Probabil ca in Romania nu ar fi rezistat atat. In fine, familia a reusit , cu greu, sa-i organizeze o ceremonie de inmormantare aproape ca acasa, initial nici macar groapa nefiind sapata la dimensiunea conforma. Parea ca este destinata unei urne funerare. Din cate inteleg acolo, de regula (si la dorinta familiilor), mortii se incinereaza. Pacat, Canada are destul teren pentru a amenaja macar un cimitir pentru romanii emigrati in tara tuturor posibilitatilor.

   Apreciază

   • Nu, de regula mortii nu se incinereaza nici in Canada, dar ai pus degetul pe una din rani, anume ca o groapa costa enrom de mult. E ridicol, dar e vorba de cost in final, prohibitiv pentru multe familii sa isi cumpere o groapa. Nu e vorba doar de romani. Pentri ortodoxi e intr-adevar o mare dilema, mai ales pentru ca preotii romani de aici ortodoxi refuza slujba daca e vroba de incinerare, S epoate discuta mult pe tema asta., si nu sunt expert, dar nu exista un cimitir „romanesc”, cel putin eu nu situ de unul in Ontario. Asta arata si gradul de coeziune al comunitailor romanesti, dar poate lucrurile o sa se schimbe si o sa reusim si noi sa avem un cimitir romanesc. Eu daca as avea bani, as cumpara teren pentru unul, desi suntem din ce in ce mai putini romani de prima generatie aici.

    Apreciază

 2. Exista, pe diverse forumuri online, o dezbatere legata de dreptul diasporenilor de a se implica in viata politica din Romania, legislatia in vigoare permitandu-le sa participe, in diferite modalitati, la alegerile importante organizate de autoritatile romane.
  Nu voi nega niciodata dreptul romanilor de pretutindeni de a-si exprima opinii si pareri despre stari de lucruri existente, la un moment dat, in tara lor de origine si mai ales sa propuna solutii de rezolvare a diferitelor probleme, dar am tot mai multe indoieli in ceea ce priveste dreptul de necontestat al unui roman care a plecat definitiv din Romania si s-a integrat intr-o tara de adoptie (platind si taxe in acea tara) de a influenta, prin vot, rezultatul unor evenimente electorale importante, cum ar fi alegerile prezidentiale, parlamentare si europarlamentare. Ca sa nu mai vorbesc de drepturile aventurierilor verosi si fara capatai din care au fost extrasi indivizi transformati in apologeti ai activismului ocult/violent/destabilizator – componenta a sorosismului paramilitar numit #Rezist, cu unicul scop (eminamente manipulativ) de a se erija, prin forta, in reprezentanti legitimi ai Diasporei.
  Cu ajutorul acestora din urma, se incearca in mod agresiv utilizarea siglei ,,Diaspora” pentru a timora vocile celor care sustin social democratia romaneasca reprezentata de actualul partid de guvernamant, cu argumentul, necredibil dupa parerea mea, ca cei plecati sunt mai instruiti, mai informati si inzestrati cu mai mult discernamant decat romanii ramasi intre granitele nationale, adica cetateni de mana a doua ,,prizonieri” ai prejudecatilor, traditiilor ,,retrograde” si ,,populismului” (a se traduce nationalism patriotic). Nimic mai fals, aceasta este o manipulare abjecta destinata a insemina neincrederea, sentimentul de neputinta si, in final, abandonul implicarii populatiei autohtone in ,,viata cetatii” – penetrate de tot felul de cai troieni translatati in Romania pe traiectorii pavate cu cele mai bune intentii. Unde duc acestea, se stie si…incepe sa se vada: In Iadul creat pe Pamant de neo-internationalismul capitalist, in care totul este relativ: tratate si acorduri internationale, suveranitati nationale, drepturi fundamentale ale omului, protectia reala a mediului inconjurator, demnitatea umana (omul nefiind in viziunea demiurgilor capitalisti decat un experiment social, deci un material adaptabil, prin mijloace de persuasiune adecvate, interesului general. Ce este interesul general ? Evident cel livrat autoritatilor nationale sub forma de directiva sigilata intr-un plic cu apostila ,,Vizat spre neschimbare”.
  ..Apropo de internationalism, Occidentul ii sarbatoreste pe Marx, filosoful vizionar care trebuie citit cum trebuie, deci oarecum printre randuri. Marx nu a anticipat o lume esentialmente superioara capitalismului, ci a avertizat diriguitorii timpului sau, dar mai ales ai timpurilor viitoare, asupra ev(inv)olutiilor posibile in cazul in care capitalismul nu se reformeaza pentru a deveni un neo-comunism suprastatal bazat pe resetarea fiintei umane si crearea omului de tip nou, fara țară, fara sex, fara rasa, fara apartenenta etnica si religioasa, un om ,,superior” incapabil de gandire proprie intr-o lume destinata limitarii drastice a capacitatii individului de a face distinctie intre real si virtual, intre realitate si iluzie.
  Vesticii au experimentat in Rusia, au esuat si au tras invatamintele de rigoare: Omul trebuie sa creada, sincer, ca este liber, pentru a putea fi modelat asa cum trebuie.

  Apreciat de 2 persoane

  • @ZeV, le amesteci mult prea tare cu „diaspora”. Nu exista un concept unitar despre „diaspora”. . Discutia e insa despre alegeri, deci despre cetatenia romana. Daca ai cetatenie romana si traiesti in alt stat, trebuie sa ti se asigure dreptul la vot pentru alegerile din Romania? Si ce inseamna sa traiesti in alt stat: sa ai rezidenta permanenta, sau sa faci o munca temporara cu viza temporara?
   Romania nu este unica in a da cetatenilor sai rezidenti in alte tari dreptul la vot acolo unde se pot organiza alegeri. Multe alte tari fac asta, deci e OK.

   Daca dai un drept nu inseamna ca e o obligatie. Fiecare din cei eligibili de a vota in strainatate procedeaza cum cred de cuviinta: unii, care se considera atasati de tara unde au rezidenta si unde platesc taxe, si atunci nu mai doresc sa voteze in alegerile romanesti ci doar in cele din tara unde traiesc, Atii, considera ca sunt prea departe si in timp si in spatiu de realitatile romanesti si nu pot sa participe in alegerile romanesti din necunostinta de cauza. Altii, ar vrea sa participe, dar traiesc mult prea departe de un centru electoral romanesc din strainatate. Probabil sunt mult mai multe categorii de romani din „diaspora”.

   Apoi mai discutam si de „valuri” de emigratie, ale diasporei. Fiecare „val” cu are o anumita cultura si atitudini ce reies fata de tara de origine. Cei care au parasit tara din cauza comunistilor sunt din ce in ce mai putini, ca sa nu spun ca cei dinainte se cam sting (admiratori ai legionarismului). Totusi, ce uneste aceste „valuri” peste timpuri e „marea romaneasca” ca sa ma exprim plastic: limba, cultura, traditiile, religia. Evident, toti vrenm sa fie mai bine in Romania si toti vrem, mai mult sau mai putini, cu unele exceptii, sa participam cumva si noi la acest proces de a dezvoltya Romania, si de implinbi „visul romanesc”, care este unul al unitatii romanilor, in ciuda dezbinarilor perpertue, din interior si din exterior. Dar, unitatea este si ea in diversitate, asa ca asta probabil trebuie sa invatam, toleranta fata de romanul de aproape sau de departe, echilibru in ce spui si faci. Sa conjugam „a avea drepatate” la fiecare persoana cit de des posibil.

   Apreciază

   • Ți-am mai amintit de personajul infect care, urmare a realegerii lui băsescu, a venit în țară și s-a plimbat pe la cel puțin 2 posturi TV, ca să ne spună că, tradițional, românii din USA voteză cu republicanii și că d’aia l-au votat pe băsescu! Personal mai cunosc cel puțin încă un handicapat ca cel pomenit.
    Nu continuui pentru că iar o să faci pe mironosita jugnită, care s-ar întoarce în țară, dar își pierde drepturile sociale. Deci nu ne da lecții, celor care am rămas să încercăm să nu lăsăm țara în paragină și ne zbatem să scăpăm de gașca sorociștilor, inclusiv din PD-ul familiei Clinton!

    Apreciază

 3. Hai c-ai zis-o, Ghita Bizonu! Ma tem ca ai mari dificultati in a intelege corect conceptele si realitatile pe care acestea le desemneaza. Daca tu consideri ca Soarele care rasare mereu de la Est este o “dogma” cosmica plictisitoare, ori daca apartenenta ta la familia ta si la neamul tau este un “partizanat” inavuabil, nu stiu ce ar mai fi de spus sau facut pentru salvarea de la ratacire. Cine nu carteste cand este inlantuit sau injugat are suflet de sclav, dragul meu. “Iarba” aceea ideologica straina numita comunism se pare ca unora le-a inoculat fara leac starea de torpoare. A fi un om liber si un intelectual critic consoneaza pe deplin cu axiologia occidentala. Aminteste-ti de marea altitudine spirituala care a fost Voltaire, care spunea ca e gata sa-si dea viata pentru dreptul de a spune „NU!”.

  Apreciază

  • Da, Voltaire a fost un pisc semeț al iluminismului, dar recunoașterea dreptului de a spune ,,NU” nu a însemnat altceva decât că Voltaire nu avea nici cea mai mică îndoială că părerea sa este cea corectă.

   Apreciat de 2 persoane

   • Da, observatia este corecta, Voltaire a avut si el pacatele sale, mai ales politice, a facut parte din secta celor care cred ca au intotdeauna dreptate. A se vedea Trump, in zilele noastre, sau mai inainte Schopenhauer, cu al sau tratat despre „cum sa ai intodeauna dreptate”, cred ca si Camus a afost atins de aceasta „boala”, dar chestiunea cu dreptul la libera exprimare a lui Voltaire trebuie retinuta si integrata in discursul tematic. E o arta in a identifica la preopinent, mai ales daca este de referinta, puncte de sprijin prin care sa-i intorci discursul sau sa construiesti un discurs polemic cu materialul clientului, cum se spune. Adica, cu alte cuvinte, la jumatatea de adevar a adversarului sa adaugi cealalta jumatate si sa construiesti un adevar intreg. Asta, apropo, si pentru a iesi din absolutismul subiectivismului la care s-a referit Ghita Bizonu’, desi intaresc si aici ca „dogme” sunt si legile juridice si legile fizicii etc. Conotatia defaimatoare cu care se foloseste in zilelel noastre cuvantul „dogma” are o istorie ostila, prin care s-a incercat sa se decredibilizeze credinta religioasa, in special cea crestina, dar dogme sunt, repet, toate legile stiintei…

    Apreciază

   • Da, un sofist erudit și sclipitor va ști întotdeauna să modeleze discursul preopinentului astfel încât acesta din urmă să creadă că noul adevăr, insinuat de parteneriat, îi aparține de la bun început.
    Trump este exact opusul, adevărul lui este atât de absolut (dacă se poate spune așa), încât nu trebuie explicat, ci doar impus pur și simplu, fără nicio analiză complexă de impact.
    Corectă observația că oamenii de știință sunt la fel de dogmatici ca teologii.
    Eu, de exemplu, am îndoieli în toate direcțiile:
    Mă îndoiesc de teoria Big Bang-ului, mă îndoiesc că viteza limită în Univers este cea identificată de Einstein și de asemeni mă îndoiesc că menirea noastră în Viața de Apoi este doar acea de a venera și iubi o eternitate măreția Divină, eventual mirosind non stop parfumul floral al Edenului (admițând că ființa spirituală mai are simțuri) Trebuie să mai fie ceva care mie îmi scapă..
    Am totuși o certitudine, aceea că șansa de a exista este un privilegiu, nu o întâmplare, chiar dacă, aparent, pare că este exact invers.

    Apreciază

 4. Draga Adrian,
  Am scris un material in memoria amicului meu Miculescu și atașat îl găsiți.Este o amintere din suflet dedicată lui.Dacă sunt probleme gramaticale, vă rog să le corectați.
  Cu drag

  LI Ming
  李明
  Mobil: 0040 722721611
  0086 13911098981(China)
  Tel: 0086 83907873
  Email: liming@idcpc.gov.cn
  We chat: 13911098981
  0722721611

  ________________________________
  发件人: ADRIAN NĂSTASE
  发送时间: 2019年2月11日 下午 3:21
  收件人: mirceali2012@hotmail.com
  主题: [New post] Eveniment la Fundatie: Cartea cu telegramele desecretizate ale lui Angelo Miculescu de la Beijing

  Adrian Năstase posted: „Fundația Europeană Titulescu, împreună cu Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, organizează miercuri, 13 februarie 2019, începând cu ora 16:30, lansarea cărții: „ANGELO MICULESCU AMBASADOR LA BEIJING (telegrame desecretizate 1982-1989)” Autori”

  Apreciază

 5. „Nu, nu l-am făcut niciodată, si pînă în prezent nu am fost bolnav de gripă. Nu-mi place ideea de a injecta lucruri dăunătoare în corpul dumneavoastră, ceea ce in general fac ei. Și acest vaccin nu e foarte eficient din start. Dar nu m-am vaccinat niciodata antigripal si n-am avut niciodata gripa.

  Am prieteni, care cu încăpățînare religioasă își fac vaccinuri anti-gripale, iar apoi se îmbolnăvesc de gripă, ceea ce mi-a dat de gandit si am zis “De ce s-o fac?”. Apoi am văzut o mulțime de rapoarte despre faptul că vaccinul anti-gripal este, practic, ineficient”.

  Interviul este din octombrie 2015, iar cel care vorbeşte este actualul preşedinte al SUA DOnald Trump , adica de pe vremea cand era candidat.

  Apreciat de 1 persoană

 6. https://www.libris.ro/scrisori-din-bucuresti-1944-1946-letters-from-lim978-973-726-180-1.html?

  Și ceva despre Tappe dintr-un articol tendențios, doar citez ceva : Colonelul profesor Tappe (1910-1992) îşi desfăşura activitatea de spionaj sub acoperirea funcţiei de şef al Secţiei România a institutului amintit, fiind specializat în istoria literaturii, în special a celei române, precum şi în limba română. El a făcut parte şi din personalul militar al Comisiei Militare Britanice la Bucureşti în perioada 1944- 1946. În buna şi respectabila tradiţie a şcolii britanice a informaţiilor secrete, colonelul Tappe îşi onora prestigios şi sarcinile de acoperire, fiind, între altele, autorul unui remarcabil studiu despre opera lui Caragiale. Cu astfel de preocupări ştiinţifice, el continuă şi intră în galeria agenţilor de elită ai Intelligence Service-ului, precum Marlowe, R.Kippling, John Galsworthy, Thomas Hardy, Graham Greene, Ian Fleming s.a., precedaţi de nu mai puţin celebrul Daniel Defoe, cel care a adus reginei Ana Stuart (1702-1714) „mai multe servicii onorabile, dar secrete“.

  Deşi a coordonat activităţile secrete de informaţii pe mai multe spaţii, Eric Tappe s-a dedicat în mod special problemelor româneşti, nutrind chiar simpatii faţă de opera unora dintre scriitorii şi istoricii româ ni, pe care şi i-a apropiat şi, bineînţeles, valorificat. Unii au avut şi o evoluţie aparte, impunându-se ca personalităţi academice de primă marime. De altfel, reputaţia sa de profesionist al spionajului se datorează carierei îndelungate şi succeselor informative obţinute pe spaţiul România.

  Apreciat de 1 persoană

 7. În aşteptarea unei noi revoluții, care stă să se clocească, dacă nu chiar să iasă din ou, pe la noi şi peste tot în lumea civilizată, pot să mă întreb:

  Ce ne-au adus nouă revoluțiile?

  De la primăvara popoarelor până la cea arabă nu-i mare filozofie să vezi câta manipularea.

  Deşi mi se pare crâncen să dărâmi miturile revoluțiilor, mai ales al celei pașoptiste, trebuie să spyn că totul chiar pare un mit. Cum poți să spui că NOUA ORDINE MONDIALĂ e cea care a dirijat „dreptul” la autodeterminare?

  Tuturor la scapă sau se prefac numai că, într-adevăr, faptul că cei care au pus pe roate mișcarea de unificare națională erau boieri școliți la Paris ori pe altundeva în Europa. Arta – mai ales literatura a fost cotonogită în latura ei estetică în favoarea mesajului – nu vreau să dau nume că-mi sar în cap intelectualii. Însă literatura și teatrul a fost împinse către plebe în mod forțat, fix cu scopul de a o înflăcăra (citiți inflama) pe fondul nenumăratelor nemulțumiri existente, căci, doamne mă iartă, când au lipsit acestea? Și unde s-a decis „autodeterminarea”? Mă tem că acasă la un Licurici Mare!

  Altă fază unde nu bate poza cu mireasa, este guvernul liberal care a înfăptuit reforma agrară (care trebuia musai, așa nu se mai putea), dar nimeni n-a sesizat, printre discursurile înflăcărate ale epocii, dar nici în ziua de azi, că aceea a fost o mișcare curat NEOLIBERALĂ. Statul S-A AMESTECAT ÎN TREBURILE CETĂȚENILOR – a decis cărei familii, după anumite criterii, cât pământ o să-i revină și la ce preț, în funcție de zonă. Ia să vezi ce se inflamează îndată unii că i-am făcut pe ăia neoliberali.

  Ce ne-au adus nouă revoluțiile?

  O revoluție (agrară) îți dădea pământ (mă situez întotdeauna în gașca celor care sunt majoritari) – nu te ridicai bine – aveai nevoie de bani mai mulți, copii mai mulți cu care să lucrezi pământul… Bețivanii și putorile l-au vândut celor mai harnici – grâul se alegea de neghină, și POC! Altă revoluție îți lua pământul și toate proprietățile!

  Lua-o-ar dracu’, asta conform tezei filozofice, cum că într-o societate unde nu poți dobândi mai mult decât îți trebuie, e musai să fii fericit. Ba bine că nu!

  Aparatul de PR (mie îmi place cum sună pr, nu propagandă) a găsit oamenii care să-l ajute voluntar și motivați din rărunchii proprii: toți bețivanii, toate putorile, toți hoții și ce târâie brâu au mai existat, au fost puși în posturi de conducere, represiune, delațiune și ce mai vrei. Că ce poate să-l mâie pe unul mai mult în lupta contra culacilor îmbuibați, dacă nu propria frustrare??? Bravo PR-ului! Să nu fie cu supărare, copiii lor conduc și azi!!! Ceilalți au rămas distruși sufletește căci aveau planuri de muncă și propășire. Oamenii au fost mutați la orașe, puși să locuiască în blocuri, copiii legați cu cravate roșii de gât și îndoctrinați, adulții mânați la canale, pe șantiere, la Congrese, casele părintești se năruiau, satele se închideau…

  O mică observație despre construirea comunismului cu mâinile goale – ce a fost GULAG-ul? Asta a fost! Propaganda spunea că (virgulă) combate dușmanii poporului, dar în realitate avea nevoie de forță de muncă gratis. Și nu se produceau nici mijloace de trai, nici de producție – comunismul s-a făurit cu mâinile goale, cu mațele înnodate de foame și s-a clădit pe munți de oase omenești, căci chior de unde?

  Prosperând înfloritor socialismul, corupându-se și destrăbălându-se tătucii din cale-afară, a venit, într-adevăr, nenea de la un Licirici Mare, cel mai Licurici dintre toți (nu americanii, mă exprim abstract doar) și, PE FONDUL NEMULȚUMIRILOR EXISTENTE ETERN, a mai stârnit o revoluție! Ce ne-a adus nouă ACEASTĂ revoluție?

  Această revoluție a închis șantierele și i-a lăsat pe toți fără locuri de muncă, dar moșnegii care erau cu un picior în groapă au primit pământurile înapoi – praf în ochi. Nu aveau cu ce să le lucreze, se chinuiau cu plugul cu cal. Oamenii au început să se înghesuie la țară, unde mai puteai smulge o ceapă și culege niște urzici, unde nu costa bani să tragi apa etc. – sărăcie lucie și constrângere pentru a accepta orice muncă pe oricât de puțini bani, dar şi EVADAREA forței de muncă – tot pe puțin şi tot cu umilință.

  În paralel cu agricultura din Bostănăriile acătării, unde era pământul comasat, utilaje, specialiști, tehnologie și subvenții – la noi SAPĂ DE LEMN! Dar a venit ea UE și a zis că să ne aliniem la ei, că ori suntem europeni ori nu mai suntem? Și uite-așa ne-au pus să ne luăm la trântă cu dânşii! David și Goliat au fost minciună, fleac, mizilic! Ăștia ne iau grebla din mână și ne bat cu ea la coor! Și azi! Pentru asta s-a produs revoluție.

  În concluzie pot spune că revoluțiile au avut doar menirea de a da societatea peste cap, de a întreține o stare de incertitudine, anxietate, i-a făcut pe cetățeni să umble pe burtă din cauza instabilității sociale, pt că nu văd frică mai mare decât a nu ști ce aduce ziua de mâine.

  Aici intervine rolul INTELECTUALULUI, care este o entitate diferită de un INTELIGENT – el preia texte, idei și teze filozofice de la alții și se autoproclamă elită, făcând în continuare treaba PR-ului.

  Prin intelectuali se fac revoluțiile și prin ei se întrețin toate ordinile sociale. Inteligenții sunt altă mâncare de pește – trag și ei jar pe la turtele lor, căci știu: altă șansă n-ai, decât dacă gândești pentru tine și dai puternic din coate. Măcar aceștia știu că suntem niște păduchi…

  Apreciat de 2 persoane

 8. WikiLeaks: FMI si Banca Mondiala sunt descrise ca arme neconvenționale in „manualul de schimbare a regimurilor” (un document al armatei SUA)
  Posted in
  Zero Hedge: WikiLeaks Reveals US Military Use Of IMF, World Bank As „Unconventional” Weapons
  Traducerea Ortodoxinfo:

  WikiLeaks dezvăluie utilizarea de către armata americană a FMI si a Bancii Mondiale ca arme „neconvenționale”

  Într-un manual militar dezvăluit recent de WikiLeaks la categoria „război neconvențional“, armata SUA afirmă că instituțiile financiare globale majore – cum ar fi Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional (FMI) și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) – sunt folosite ca arme neconventionale, financiare „în vremuri de conflict până la războiul general la scară largă”, precum și în folosirea „politicilor și cooperării guvernelor de stat”.

  Documentul, intitulat oficial „Manual Practic (FM) 3-05.130, Armata Operațiuni Speciale Forțele Neconventional Warfare“ și scrisă inițial în septembrie 2008, a fost subliniat recent de WikiLeaks pe Twitter în lumina evenimentelor recente din Venezuela, precum și de-a lungul anilor. Asediul economic condus de Statele Unite prin sancțiuni și alte mijloace de război economic. Deși documentul a generat un interes nou în ultimele zile, inițial a fost lansat de WikiLeaks în decembrie 2008 și a fost descris ca fiind „manualul de schimbare a regimului” al armatei.
  WikiLeaks a atras recent atenția asupra unei singure secțiuni a documentului de 248 de pagini, intitulat „Instrumentul financiar al puterii naționale americane și războiul neconvențional”. În această secțiune se observă în special că guvernul SUA aplică „unilateral și indirect puterea prin influența persuasivă asupra instituțiilor financiare internaționale și interne în ceea ce privește disponibilitatea și condițiile acordării de împrumuturi, subvenții sau alte tipuri de asistență financiară pentru actorii străini și non-statali” și numesc în mod specific Banca Mondială, FMI și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), precum și Banca pentru Reglementări Internaționale (BIS), ca „locații diplomatice și financiare din SUA pentru realizarea” acestor obiective.

  De asemenea, manualul descrie „manipularea statală a ratelor impozitelor și a dobânzilor”, împreună cu alte „măsuri juridice și birocratice” pentru a „deschide, a modifica sau a închide fluxurile financiare” și mai afirmă că Biroul de control al activelor străine din SUA (OFAC) supraveghează sancțiunile SUA asupra altor națiuni, cum ar fi Venezuela – „are o istorie lungă de desfășurare a războaielor economice valoroase pentru orice campanie ARSOF [Forțele de Operațiuni Speciale ale Armatei] UW [Warfare neconvențional]”.

  Această secțiune a manualului reține că aceste arme financiare pot fi folosite de armata americană pentru a crea „stimulente sau dezavantaje financiare pentru a convinge adversarii și aliații să-și modifice comportamentul la nivel strategic, operațional și tactic al teatrului de luptă” și că astfel de campanii de război neconvenționale sunt coordonate cu Departamentul de Stat și Comunitatea de Informații pentru a determina „ce elemente ale terenului uman din UWOA [Zonele de luptă neconvențională] sunt cele mai susceptibile de implicare financiară”.

  Rolul acestor instituții financiare „independente” internaționale ca extensii ale puterii imperiale americane este elaborat în altă parte în manual și mai multe dintre aceste instituții sunt descrise detaliat într-o anexă din manualul intitulată „Instrumentul financiar al puterii naționale”. Banca Mondială și FMI sunt enumerate atât ca instrumente financiare, cât și ca instrumente diplomatice ale puterii naționale americane, precum și ca părți integrante ale manualului numit „actualul sistem de guvernanță globală”.

  Mai mult, manualul afirmă că militarii americani „înțeleg că manipularea integrată a puterii economice poate și ar trebui să fie o componentă a UW”, ceea ce înseamnă că aceste arme sunt o caracteristică obișnuită a campaniilor neconvenționale de război conduse de Statele Unite.

  Ca o consecință a influenței semnificative a SUA asupra comportamentului acestor instituții, aceste organizații și-au folosit împrumuturile și subvențiile pentru a „capta” națiuni în datorii și au impus programe „de ajustare structurală” pe aceste guverne împovărate de datorii care duc la privatizarea activelor statului, dereglementarea și austeritatea, de care apoi beneficiază în mod obișnuit companiilor străine. Frecvent, aceste instituții – prin presiunile asupra țărilor în vederea dereglementării sectorului financiar și a relațiilor corupte cu actorii statului – duc la problemele economice foarte mari pe care apoi le „repara”.

  Având în vedere relația strânsă dintre guvernul Statelor Unite și aceste instituții financiare internaționale, trebuie să fie puțin surprinzător faptul că, în Venezuela, „președintele interimar” Juan Guaidó, susținut de SUA, a solicitat deja fonduri FMI și, prin urmare, să-și finanțeze guvernul paralel.

  Acest lucru este extrem de important, deoarece arată că printre obiectivele lui Guaidó, pe lângă privatizarea rezervelor masive de petrol ale Venezuelei, topul este de a strânge din nou țara în mașina de îndatorare controlată de SUA.

  Deoarece Proiectul Grayzone a remarcat recent:

  Venezuela, președintele socialist ales, Hugo Chávez, a rupt legăturile cu FMI și Banca Mondială, pe care le-a remarcat „dominate de imperialismul american”. În schimb, Venezuela și alte guverne de stânga din America Latină au lucrat împreună pentru a coexista Banca Sud, ca contrabalans între FMI și Banca Mondială. „

  Cu toate acestea, Venezuela este departe de a fi singura țară din America Latină vizată de aceste arme financiare care se ocupă de instituțiile financiare „independente”. De exemplu, Ecuador – al cărui președinte actual a căutat să readucă țara în grațiile bune ale Washingtonului – a mers atât de departe încât să efectueze un „audit” al azilului său politic acordat jurnalistului și editor al Wikileaks, Julian Assange, pentru a câștiga un împrumut de urgență de 10 miliarde de dolari de la FMI. Ecuadorul ii acordase azil lui Assange în 2012, iar SUA a căutat cu fermitate extrădarea lui.

  În plus, în iulie anul trecut, SUA amenințată Ecuadorul prin „măsuri de penalizare comercială”, dacă vor introduce o măsură la ONU pentru a sprijini alăptarea în detrimental folosirii formulei de lapte praf pentru sugari, într-o mișcare care a uimit comunitatea internațională, dar a scos la iveală disponibilitatea guvernului SUA de a folosi „Arme economice” împotriva națiunilor din America Latină.

  Dincolo de Ecuador, alte ținte recente ale „mașinăriei de luptă” FMI și ale Băncii Mondiale includ Argentina, careia i s-a acordat cel mai mare împrumut de salvare FMI în istorie chiar anul trecut. Pachetul de împrumut a fost, în mod surprinzător, puternic promovat de SUA, potrivit unei declarații din partea Secretarului Trezoreriei, Mnuchin, lansată anul trecut. În special, FMI a avut un rol esențial în provocarea prăbușirii totale a economiei argentiniene în 2001.

  Deși a fost lansat cu peste un deceniu în urmă, acest „manual de lovituri de stat al Statelor Unite” recent subliniat de WikiLeaks servește ca o reamintire a faptului că așa-numita „independență” a acestor instituții financiare este o iluzie și că acestea se numără printre numeroasele „arme financiare” utilizate în mod regulat de către guvernul SUA pentru a înclina țările la voința sa și chiar a răsturna guvernele defavorizate din SUA.

  Apreciat de 2 persoane

 9. Faptul ca PPE o tine in brate pe o doamna extrem de cinica, dar foarte trufasa, pentru un post european atit de important, dupa ce doamna respectiva si-a dovedit incapacitatea de management (profesional vorbind acoperind o gasca de procurori ordinari dar numindu-i „elita”, nerespectarea Constitutiei), ne arata ca nu e cum ti se povesteste, ci unde te nimereste. PPE are pare-se un plan clar de a dispretui Romania si pe romani, de a ii discrimina, si de a ii umili oricind e posibil, stiind ca Romania e inca la coada la multi bani europeni. O aroganta absolut detestabila! Nu spun special „nemteasca” pentru ca sunt sigur ca sunt forte politice germane care au o alta abordare a relatiilor cu alte tari, si mai ales cele din UE. Vin alegerile europarlamentare…

  Apreciază

 10. Ultima Thule: “Au armele descarcate!”

  NASA a publicat noi poze cu Ultima Thule. Aceasta este cea mai indepartata planeta explorata vreodata. Ultima Thule se afla la peste 6 miliarde Km de Terra. Pozele au fost facute de sonda spatiala americana New Horizons, de la o distanta de 52 milioane de Km de Ultima Thule. Ele nu aduc informatii stiintifice, ci doar atrag atentia si imaginea publice, asa cum s-a intamplat si in 2015, cu planeta pitica Pluto.

  De aceasta data, insistenta americana cu care se incearca sa se capteze interesul international pare sa fie si un rezultat al unei mandrii ranite, dupa ce chinezii au aselenizat recent pe partea nevazuta a Lunii, o performanta fara precedent mondial. La aceasta competitivitate spatiala si cosmica impresionanta a Chinei se mai adauga si recunoasterea, cu ingrijorare invidoiasa, de catre miliardarul evreu american George Soros ca in materie de inteligenta artificiala chinezii au luat-o mult inainte.

  Cel putin pe baza acestor doua indicii majore, incepe sa capete sens ipotezele privind complexul de inferioritate al SUA si incercarile de contracarare perceptiva. Aceasta din urma este mult mai la indemana decat inspiratia tehnologica, care pare sa fi secat, dupa captura de razboi a cercetarii stiintifice si tehnologice prin ocuparea teritoriala a Germaniei de Vest, in uma celui de-al doilea razboi mondial.

  Mai interesanta decat utilitatea unor incursiuni la distante mega-astronomice, care le fac practic imposibil de urmarit si de confirmat din alte surse, dar si lipsite de interes, si decat comentariile futile ale NASA despre ceva si ce pare sa fie acel ceva, un “om de zapada”, o “clatita”, este brandul teuton Thule. Ca si alte branduri non-americane – Tesla, dar nu numai, cu ceva ani in urma, americanii isi propusesera sa-si insuseasca pana si brandul “Yoga”, si ar fi reusit daca indienii nu ar fi protestat si nu le-ar fi batut obrazul -, Thule este un simbol strain care impodobeste gratuit “aura” SUA. El a venit la pachet cu ezoteristii si savantii germani, in 1945.

  Thule este numele folosit de germani pentru o societate secreta, al carei obiect era de a se pune de acord cu fortele primordiale ale universului. Multi dintre membrii ei erau vegetarieni cu varste de peste 90 de ani – v. Hitler si lideri americani. Comunistii (sau cei din spatele lor) au asasinat 7 membri Thule, apreciati ca detinatori ai celor mai inalte secrete ezoterice thuleene. O debarsare cam in genul celei a lui Hiramm Abiff, pentru a i se afla secretele privind construirea Templului lui Solomon sau dupa ce acestea au fost obtinute, prin furt sau coercitie, ori asemanatoare cu uciderea/rapirea savantilor iranieni pentru a impiedica Iranul sa se doteze cu rachete balistice si nucleare, pentru a nu face concurenta Israelului.

  Societatea Thule era interesata de mostenirea nordica (teutona) a cunoasterii secrete codificate referitoare la rasa primordiala, venita din univers, care s-a incrucisat cu rasa indigena, care traia pe pamant, dand nastere oamenilor. Acest lucru a avut loc in Thule, capitala tinutului mistic al Hiperboreei (cuvant care inseamna “dincolo de poli”). Legenda orasului Thule descrie puterile arhetipale ale universului, mitul soarelui din centrul pamantului, reprezentat uneori ca o sfera neagra sau un vid negru. Cum era de asteptat, cei care se autodefinesc ca “alesi” si “extraterestri”, au intrat pe fir si au pus mana pe toata cunoasterea ezoterica germana a Societatii Thule. Hitler a trimis chiar o expeditie la Polul Nord, pentru a descoperi intrarea spre civilizatia thuleeana/hiperboreeana. Cautarile au fost un esec, dar ele tradeaza apartenenta non-germana a Fuhrerului, ajuns in aceasta pozitie prin asaltul asupra mintilor germanilor si luarea sub control a acestora.

  Ca prim loc in care oamenii si zeii s-au intersectat, Ultima Thule este considerata Gradina teutona a Edenului. Unde sunt americanii in toata povestea asta? Nicaieri. Nici nu aveau cum sa fie, in cele doua secole si jumatate de existenta ca stat. Atunci, care este explicatia fascinatiei americane, mai bine zis jewmericane, pentru Ultima Thule? Impletirea politicii Casei Albe privind “cucerirea” celor mai indepartate taramuri ale spatiului cosmic cu legendele Thule si Hiperboreea despre zeii atotputernici si puterile arhetipale ale universului, in care liderii americani se autoinclud, este o sursa de manipulare, de politica a fricii, de supunere a oamenilor, de impregnare a subconstientului global, al rasei umane, cu ideea fantasmagorica a “rasei” de “supraoameni” care conduce SUA. Ironia neputintei infatuate e ca despre Luna si Marte, “banal” de aproape, americanii par sa dea de inteles ca ori au fost “cucerite”, ori ca ceva atat de “lesnicios” nu merita efortul. In realitate, “armele lor sunt descarcate”. Acest denunt, in care se afla cheia articolului, este o reactie de memorie dintr-un rol de film de science-fiction, despre razboaie intergalactice. Un grup de razboinici intergalactici este luat prizonier si tinut sub bataia armelor. Intr-o strafulgerare de memorie, unul dintre ostatici isi aduce aminte ca gardienii lor isi consumasera toata munitia intr-o confruntare anterioara. Atunci, eroul memoriei salvatoare ii da in vileag pe dusmanii care isi mimau puterea amenintatoare. El exclama: “Au armele descarcate!”. Povestea are insa un corespondent in realitate, in istoria apropiata de final a razboiului rece. Stim, acum, ca si SDI-ul lui Ronald Regan a fost o arma descarcata.

  https://science.hotnews.ro/stiri-spatiul-22968934-nasa-publicat-noi-poze-ultima-thule-corpul-ceresc-aflat-6-miliarde-pamant-concluzia-este-nu-mai-seamana-zapada-clatita.htm

  Apreciat de 2 persoane

  • Trei facultati DEGEABA !!!

   Thule / Ultima Thule este o poveste veche , veche rau. Ea dsemneaza locul cel mai indeparta de pe Pamant .. la mrginea pamantului (se credea ca pamantul este plat)

   V – https://ro.wikipedia.org/wiki/Thule_(mitologie)
   Thule (în greaca veche Θούλη / Thoúlê) este numele dat între anii 330 î.Hr. și 320 î.Hr. de exploratorul grec din Massilia, Pytheas, unei insule pe care o prezintă ca fiind ultima din arhipelagul britanic, acesta fiind primul care a menționat-o. Termenul a desemnat apoi, îndeosebi în Evul Mediu, Islanda, Groenlanda, chiar și o insulă pe care contemporanii o considerau reală (dar care nu este) în nordul Europei.
   Das antike Thule (altgriechisch Θούλη Thoule, auch Tuli, Tile oder Tyle) ist eine von dem antiken griechischen Entdecker Pytheas aus Massilia (Marseille) im 4. Jahrhundert v. Chr. beschriebene Insel, die später eine quasi-mythische Bedeutung erhielt.

   Se pare ca zugravul caprar era nitel mai cultivat decat esti tu …

   Apreciază

  • Fragmentarium: „…care este explicatia fascinatiei americane, mai bine zis jewmericane, pentru Ultima Thule? Impletirea politicii Casei Albe privind “cucerirea” celor mai indepartate taramuri ale spatiului cosmic cu legendele Thule si Hiperboreea despre zeii atotputernici si puterile arhetipale ale universului, in care liderii americani se autoinclud, este o sursa de manipulare, de politica a fricii, de supunere a oamenilor, de impregnare a subconstientului global, al rasei umane, cu ideea fantasmagorica a “rasei” de “supraoameni” care conduce SUA…”

   Fragmentarium, pare-se ca ai nevoie de verificari la planetarium. Se invirt constelatiile astea prea repede…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.