Guest Post: Cosmina Cerva, Fabula legii 60

„Despre lege, proteste și forme fără fond
Fabula legii 60 

Când îți tragi pantalonii pe tine să pleci la un protest, te uiți puțin în oglindă și vorbești cu tine:
– Băi oaie, unde te duci?
– Să salvez România de hoți, de corupți, să dau jos Guvernul…..că nu e bine așa!
– Bine oaie! Dar cine organizează protestul, cu cine te duci?
– Nu știu dar nu contează! Eu salvez România și nu-mi trebuie „organizator”.
– Bine oaie! Dar știi ce trebuie să faci la un protest, ce ai voie să faci și ce nu? Știi că există o lege care te ajută puțin să înțelegi cu ce se mănâncă protestul? Că nu te duci în mall la cinema……. până și acolo ai niște reguli, loc de unde cumperi bilet, loc de intrare/ieșire, loc unde să te așezi.
– Nu știu!
– Bine oaie! Ia dă repede o căutare pe google și tastează „legea adunărilor publice”. Ia vezi ce zice povestea cu protestele……
Cică ORGANIZATORUL ar trebui să înregistreze o declarație, să stabilească niște persoane responsabile cu ordinea, niște trasee de venire și plecare, să interzică participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor, la vedere sau ascunse, băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare,
să ia măsuri pentru îndepărtarea participanților care, prin modul de manifestare, tulbură ordinea și liniștea publică, să întrerupă imediat adunarea publică atunci când constată că au intervenit fapte de natura celor menționate anterior.
– Nu mă interesează, mă descurc și fără organizator.
– Bine oaie! Ia de citește în continuare, cică participanții la protest trebuie să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfășoară, când au fost somați de către organizatori, împuterniciții acestora sau organele de poliție.
– Așa, și? Dacă nu plec ce se întâmplă?
– Ia vezi oaie! Scrie acolo ce se întâmplă. Cică în cazul în care adunările publice iși pierd caracterul pașnic și civilizat, poliția și trupele de jandarmi vor interveni, folosind mijloacele din dotare, pentru împiedicarea sau neutralizarea manifestărilor ce tulbură grav ordinea și liniștea publică, pun în pericol viața, integritatea corporală a cetățenilor, a trupelor de ordine sau amenință cu devastări ori distrugeri de clădiri și alte bunuri de interes public sau privat.
– Și ce dacă intervin! Eu am voie să protestez și ei nu au voie să mă atingă!
– Citește oaie! Vezi ce zice mai departe.
Folosirea mijloacelor tehnice din dotare se va face numai după avertizarea și somarea participanților de a se dispersa.
Dacă se exercită violențe asupra organelor de ordine NU este necesară avertizarea și somarea!
– Și ce să-mi facă dacă nu ascult de somarea lor?
– Citește oaie! Dacă după avertizare, participanții nu s-au împrăștiat, se spun prin mijloacele de amplificare sonoră cuvintele „Prima somație: Atențiune, vă rugăm să părăsiți …, vom folosi forța”, urmate de semnale sonore și luminoase.
Dacă, după trecerea perioadei de timp necesară pentru împrăștiere, se constată că prima somație a rămas fără rezultat, se trece la folosirea ultimei somații, prin rostirea cuvintelor „Ultima somație: Părăsiți …, se va folosi forța”, urmate de semnale sonore și luminoase.
Pentru perceperea somațiilor de către toți participanții, înainte de folosirea mijloacelor de impiedicare sau constrângere, se emite un semnal luminos prin racheta de culoare roșie.
– Adică lumina roșie e de rău?
– Da oaie! Așa zice legea! Pleci acasă imediat!
– Și dacă nu vreau?
– Iți asumi oaie! Legea mai zice că în caz de absolută necesitate, când se impune folosirea armelor de foc de către organele de ordine, în condițiile legii, se repetă, în prealabil, ultima somație și semnalul luminos prin racheta de culoare roșie.
– Woow câte am aflat de pe google…….. sunt pregătit de protest!
– Bravo oaie! Vezi că mai sunt pe acolo niște sancțiuni contravenționale și dacă îți trece prin cap ceva, citește și codul penal. 😉”

P.S.: Am adăugat o fotografie, dar nu știu numele Pastorului…

25 de gânduri despre “Guest Post: Cosmina Cerva, Fabula legii 60

 1. Oare… O știi să cetească???? Iar dacă Da… O pricepe.. Ceva… Contraargumente se află cu cel puțin juma de secol în urmă, calendaristic După Expatul sovietic au urmat, bolșevicul, omul nou și progenitura Omului Nou recte Gibonul#rezișty Retard.
  Am avut timp suficient pe acest parcurs pentru a interveni.. dar Nu
  Astăzi EL se impuiază, oare ce melanj va produce în asociere cusla SUPRATEHNOLOGIA GALOPANTĂ… Slavă Celui de sus ca nu voi participa la Ceremonii🤫

  Apreciază

 2. Postez mai jos o preluare de pe net la care subscriu si eu :

  ” Cred ca e timpul sa se depuna o plangere impotriva celor care au ORGANIZAT , INCITAT la violenta si la revolutie si impotriva celor care au depus si vor depune plangeri impotriva jandarmeriei, cu acuzatia de participare la un protest neautorizat despre care se stia de peste o luna ca va fi o incercare de daramare a guvernului PSD+ALDE (LOVITURA DE STAT) si ca vor fi, implicit, si violente extreme.

  Din momentul in care ai lovit un jandarm sau politist, indiferent de tara, ti-ai asumat raspunderea pentru tot ce se intampla ulterior.

  VREAU O ȚARĂ CA AFARĂ!!!

  Jandarmeria si Politia din Romania sa actioneze ca in tarile democratice ca SUA, Germania, Franta, Elvetia, etc., impotriva protestelor, mitingurilor, etc. neautorizate:

  – AUSTRIA

  – SUA

  – Franta

  – Elvetia

  – Germania

  – Italia

  Asa se procedeaza in alte tari democratice atunci cand protestatarii nu respecta indicatiile politistilor:

  Deasemenea , PSD sa-l reclama pe Iohannis si Taica Lazar deoarece ancheteaza efectele mitingului si nu doresc sa vada cine a generat si incitat la violente !

  Iohannis trebuie suspendat urgent si in 24 de ore schimbate toate cozile de topor din justitie si servicii !

  Apreciat de 1 persoană

 3. Cât de bine sunt subliniati pasii ce trebuiesc respectați cand ai de gând să participi la un protest oarecare… De fapt , numai cine are cap si civism poate respecta legea.

  Apreciază

 4. Cred cu tarie ca PSD ar trebui sa faca o lista publica cu toti politicienii , magistratii , ziaristii si membrii serviciilor secrete din Romania care :

  AU FACUT POLITIE POLITICA ,
  care au facut ABUZURI ,
  care AU ARESTAT OAMENI NEVINOVATI ,
  care AU FOST PLATITI DE ONG-uri straine si de Soros ,
  care isi iau lumina de la AMBASADELE STRAINE ,
  care SUNT AGENTI ACOPERITI ,
  care AU SCRIS LA COMANDA ,
  care AU NENOROCIT OAMENI NEVINOVATI ,
  care APARA INTERESELE ALTOR TARI
  care AU TRADAT INTERESEL ROMANIEI
  care , care …

  Sa o faca publica , sa o popularizeze in media si sa-i faca celebrii pe toti acesti tortionari si tradatori !

  Apreciază

 5. Schismatică sau şantajabilă ?

  Scrisoarea deschisă adresată de senatorul PSD Ecaterina Andronescu membrilor partidului a produs stupoare. Să-l critice pe L. Dragnea personal, eventual pentru politica de cadre, ar fi fost democratic. Însă, infinit mai grav, mesajul depăşeşte atacul la adresa lui Dragnea şi reprezintă o tentativă de dărâmare a guvernării PSD : Ecaterina Andronescu preia toate sloganele adversarilor politici care se prefac că nu au văzut violenţele „manifestanţilor paşnici” şi elimină toate succesele actualei guvernări care a reuşit o creştere economică record în UE şi a luat măsuri sociale fără precedent pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al întregii populaţii, nu numai a unor anumite categorii socio-profesionale ca până acum.

  Un act atât de neaşteptat din partea unei persoane care s-a caracterizat până acum prin bună-credinţă, discernământ, corectitudine şi multă reţinere ar putea fi efectul unui şantaj făcut cu mijloace ce ţin de sistemul de teroare judiciară îndreptat cu precădere asupra politicienilor de stânga. Din păcate, o asemenea manifestare îi pune sub semnul întrebării viitorul în PSD, partid care i-a oferit o carieră politică de excepţie, cu numeroase funcţii de răspundere, inclusiv cea de ministru. Conţinutul scrisorii deschise o transformă pe Ecaterina Andronescu într-un instrument al opoziţiei ce încearcă – în vederea alegerilor prezidenţiale de anul viitor – să răstoarne actuala guvernare prin mijloace proprii loviturilor de stat : violenţă, şantaj şi defăimare.

  Apreciat de 1 persoană

  • De prosti d’aia.;
   Ca se vor „intelectuali” . Ar fi fost mai bine sa se joace de=-a mos Teaca „cand jadaru itgi zice sa circului apai circuli! Iute! SI daca nu au circulat li s-a cerut cu alfabet morse!”

   Apreciat de 1 persoană

 6. Ehei lupule o fi legea cum spui dar tu lupule esti cam golan si ceri oilor sa respecte o lege in timp ce tu insuti nu respecti si modifici dupa bunul plac multe alte legi. Eu zic sa-ti pui ochelarii ca e posibil sa fi imbatranit si sa te fi lasat vederea. Daca te uiti bine, s-ar putea sa vezi niste lupi tineri deghizati in oi in strada si niste oi batrane deghizate in lupi la butoanele guvernului. Ar fi nevoie de-un pastor bun ca sa fie echilibru intre oi si lupi dar mi-e teama ca pastorul si-a baut mintile si fi-su a dat naibii oieritul si a plecat in strainatate. Si nici oile nu mai sint asa multe cum au fost. Ca de cand pastorul e beat le-au mancat alti lupi si unele au cazut in prapastie si am cam ramas lupi cu lupi. A bon entendeur, salut!

  Apreciază

 7. „Montajele de agitatie si atractii”: Diversiunile „Diaspora” si post „Diaspora”, desprinse parca din instigatiile filmice ale evreului Serghei Eisenstein

  Cineastul sovietic Serghei Eisenstein a fost un iudeo-comunist care in filmele sale a proslavit teroarea loviturii de stat din 1917 din Rusia si a instigat eliticidul si anticrestinismul prin revolutie comunista “permanenta” (v. teza revolutionarului evreu rus Lev Trotki). Nascut intr-o familie de negustori evrei, Eisenstein a nutrit de foarte tanar un cult pentru subversiune, diversiune si instigatie, de care este foarte posibil sa se fi simtit inspirat la intrunirile mitzvah, despre care rapoarte de arhiva ale autoritatilor vremii semnalau radicalizati si radicalizari in slujba revolutiilor din 1905 si 1917. Pentru expunerea si dezvoltarea nestingherita a acestor inclinatii, Eisenstein s-a folosit cu precocitate si prolificitate de “libertatea” artei cinematografice.

  Pe acest teren fertil, el a devenit rapid un “maestru” al filmului de propaganda, prin teoria sa privind “montajul atractiilor”, pe care a concretizat-o în filme, dintre care cele mai cunoscute sunt Crucișătorul Potemkin si Octombrie. Eisenstein sustinea ca important e să combini reacțiile emotive ale publicului, nu să înfățișezi faptele, ca nu e nevoie neaparat de subiect sau de logică în film. O definitie perfecta pentru filmul de subversiune, diversiune si instigatie, care sa scoata oamenii in “strada”, cum evreica americana Victoria Nuland propovaduia la Bucuresti despre “statul de drept”. Pentru a obtine efecte emotive de strada, agentii subversiunii planteaza indicii false. De pilda, este celebra scena instigativa, care a dus la revolta, cu carnea stricata pe care au primit-o la masa marinarii de pe Crucisatorul Potemkin, din “montajul atractiilor” in filmul cu acelasi nume al lui Eisenstein (filmul merita vazut sau revazut, ca imunizare la iudeo-manipulare: https://www.youtube.com/watch?v=7TgWoSHUn8c).

  Un episod de diversiune déjà vu, desprins parca din instigatiile filmice iudeo-comuniste ale lui Serghei Eisenstein, s-a petrecut, joi dupa-amiaza, la metrou, cand un calator necunoscut a pulverizat gaze de natură neidentificată într-un tren pe Magistrala Berceni-Pipera. Prin sistemul de alarma din tren, pasagerii au alertat personalul de conducere al trenului, care a debarcat călătorii în staţia Unirii 2, a retras trenul la depou si a anuntat organelle abilitate pentru cercetari.

  Diversiunea de la metrou este strans legat de utilizarea legala de catre oamenii legii a gazelor lacrimogene pentru evacuarea Pietei Victoriei de manifestatia violenta “Diaspora”, de vinerea trecuta, cand grupari paramilitare au infestat masa pasnica a manifestatiei si au incercat sa o deturneze spre rasturnarea prin forta a Guvernului Dancila. La fel se procedeaza in SUA si UE, pentru dispersarea protestelor violente. Oriunde in lumea democrata guvernele se schimba prin vointa majoritatii rezultata din alegeri, nu prin vointa minoritatii dictata prin violenta. Dreptul la protest este garantat daca acesta este pasnic, niciodata cand este violent.

  Dar noii adepti ai “montajului atractiilor” in strada si in media vor sa rupa barierele legale impotriva protestelor violente si a tentativelor de rasturnare prin forta a guvernelor legitime. Noii eisensteinisti intoxica opinia publica pe tema gazelor lacrimogene legale precum agentii iudeo-comunismului care au predeterminat si contrafacut “lantul cauzal” al carnii stricate care instigativ a fost servita ca hrana echipajului de pe crucisatorul Potemkin. Din pacate, nu este singurul “montaj al atractiilor” prin care se incearca sa se anuleze dualismului sferelor “sentimentului” si “ratiunii”, cum teoretiza Eisenstein, care sa conduca practic la o dictatura a emotiilor, fata de care adevarul nu mai conteaza (v. teoria post-adevarului, la care s-a ajuns in zilele noastre). Exista o serie de alte montaje de tip “agitatie-atractie”, pe teme privind “statul de drept”, “independenta justitiei”, “coruptia”, “lupta anticoruptie”, “penalii”, “represiune” (mai nou) etc, in care se porneste de la o ciorna de subiect (de “nuvela stradala” sau “nuvela media”) de 2-3 pagini. Nu este nevoie de actori profesionisti sau de platouri.

  Totul se concretizeaza la masa de montaj: tema, subiect, personaje. E nevoie doar de agitatori ideologici, cum ar fi un Hans Klemm, un Vladimir Tismaneanu (care prin articole instigatoare la “revolta”, “revolutie” etc. este legat direct de violentele protestatarilor din 10 august), un Vlad Zografi sau un Mihai Sora, care sa lanseze si sa intretina intriga. In aceste “montaje ale atractiilor” se inscriu “secventele” de culpabilizare prin intoxicari privind “gazarea”, “represiunea” protestatarilor “pasnici”, “violenta nejustificata “ sau “disproportionata” impotriva atentatorilor la statul de drept, mesajele care îndeamnă la distrugerea instituțiilor publice și agresarea oficialilor statului roman, blamarile care curg pe banda rulanta occidentala, din partea catorva state apartinand Vestului, mereu aceleasi (de parca la ele s-ar reduce Lumea si Estul nu ar exista).

  Oficiali romani au spus deja lucrurilor pe nume in cazul “montajelor de agitatii si atractii” cu nume de cod “Diaspora”. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a evocat, marti, la Antena 3, posibilitatea sau interesul multinaționalelor și companiilor autohtone ca, nemulțumite de anumite măsuri adoptate de Guvern, să aducă în stradă „câțiva instigatori” pentru a crea „o problemă falsă”. “Nu se schimbă Guvernul în stradă. Guvernul se schimbă la vot democratic”, a declarat oficialul. Darius Vâlcov, consilierul primului-ministru, a prezentat, joi, pe Facebook, o notă de informare de la Agenţia Naţională pentru Resurse Mine (ANRM) în care se arată că bugetul de stat a pierdut peste două miliarde dolari, din cauza neactualizării prețului de referință la gazele naturale în perioada 2006-2018. „Așa arată un jaf de 2 miliarde $. Ce ar fi însemnat acești bani pentru România? Alocațiile tuturor copiilor pentru 2 ani. Sau construcția a 10 spitale mari, complet utilate”, a scris Darius Vâlcov.

  Apreciază

 8. Buna seara! V-am citit deseori blog -ul si mi-a parut frumos in logica, ceea ce monologati; nefiind nici pe departe socialist in mental. Ca si spectator al scenei politice sunteti printre putinii politicieni ’ true ’ din istoria noastra democrata contemporana alaturi de Crin Antonescu, prin ceea ce stiti sa spuneti si sincronizarea cu momentul cand trebuie spus. Nu am zis ca sunteti curat moral pentru ca in primul rand eu ar trebui sa fiu curat moral. Adica mai asa, mai in jargonul meu tineresc ‘ ati fost mereu pe faza ‘ …inca nu mi-am schimbat parerea. Venind din partea unui tanar 30 -anist v-as prefera oricand in locul actualilor asa zisilor socialisti. De ce ? Pentru ca sunt sigur ca nu se-ntampla asa ceva in timpul mandatului dumneavoastra! De ce? Pentru ca oriunde in politica exista oameni destepti care stiu cum sa ‘ manipuleze ‘ poporul, nu in sens peiorativ, ci mai degraba in sensul cum si eu imi manipulez copiii sa isi manance toata ciorba. Nu-i iau la bataie ci ii iau la ‘ am citit mai mult decat voi si am o intelegere mai buna asupra tabloului general ‘ si un ‘ copiii mei dragi ‘ la final si un ‘ o sa fie bine pentru toi, ca echipa ‘. Copiii clar stiu ca daca ma supara pot sa pun ‘ bataia ‘ pe ei, dar nu o fac pentru ca sunt ai mei, pentru ca pentru ei fac asta si o fac dintr-un motiv sincer, ca mi-i i-am dorit. Si va reprosez in clar, cum ati indraznit sa va retrageti din clasa politica si acum sa vorbiti doar de pe tusa? Nu accept nicio teorie a conspratiei ca inca mai controlati ceva in PSD…clar este ca NU. Intrebarea ce ar trebui sa v-o puneti este de ce oameni cerebrali isi risca pielea? Credeti ca ei nu stiau ce enumerati dumneavoastra mai sus, riscurile existente? Va spun ceea ce stiti deja, au facut-o din maxima durere si o orbitoare ura fata de oamenii scosi in fata ca si exemple de catre clasa politica prezenta pe scena tarii. De ce sa ‘ invatam carte ‘ cand putem doar sa ‘ fim ca ei ‘ ? Da, au venit enorm de multi din alte tari, cu alt tupeu, cu alta mentalitate, sa ne arate noua oilor, ce lucram la corporatii, cum se face treaba cu democratia. Si da, sa ne fie rusine. Si da, unul dupa altul, vom pleca din tara pana la urma. De lasitate, din neimplicare, din prostie pura; p-asta chiar n-o mai stiu, dar cand o alta tara te tenteaza cu respect si viitor sanatos de a creste si de a pune umarul la constructia de cel putin nave spatiale sa explorezi cosmosul si nu la constructia de un minim bun simt pentru politicieni atunci te duci pe repede-nainte. Inca mai stau, inca lupt, inca si d-abia am inceput sa ma implic dupa ce mi-am luat-o-n freza cu votul la 4 ani de mai multe ori. Ce spuneti este corect, dar nu este specific dumneavoastra! Si de ce vorbesc respectuos cand v-as putea adresa injurii? Pentru ca nu stiu, asa mi-e stilul …si nu numai al meu, ci si al celor care au aruncat ca niste salbatici cu PET -uri in fortele de ordine….si da, inca port rusinea ca am preferat sa stau langa copii in loc sa ma duc si eu in piata… si da, am fost un las! Cu sincera dorinta de mai bine, Mihai Robert TUDOR.

  Apreciază

 9. FILOZOFIA FALUSULUI MIC LA GEOSTRATEGII CONSACRAȚI

  MOTTO : „… Analizând tot felul de cazuri pe care le-am mai întâlnit, el (Dragnea n.n.) se comportă ca un bărbat cu p*ța mică… Era o scenă video celebră cu actuala vice-prim-ministru, Ana Birchall, care făcea sex oral într-o mașină, a tot circulat prin campania din 2009, deci făcea sex oral cu un tip din PSD, lumea zicea că e Geoană, după aia s-a dovedit că nu e Geoană, apoi lumea a zis că e Dragnea și nimeni nu a mai contrazis. Se pare că ar fi fost el. Într-adevăr, avea p*ță mică băiatul ăla din mașină, dar nu doar că avea p*ță mică, avea probleme și cu ceea ce trebuia să se întâmple, adică omul are o dublă problemă.”( Gușă Cozmin, 13 august 2018, la REALITATEA TV)
  ……………………………………………………………………………………….
  Asta-i, prieteni…când un geostrateg de-a cărui gândire te-nfiori, analizează o problemă de-a cărei măreție ( sau micime, să zicem…) de asemenea te-nfiori, rezultatul este un material istoric ! Adică, frazele de mai sus nu sunt spuse doar așa, din ficați… nu, nu… ele sunt rodul unei ANALIZE ! Și ce observăm? Păi, observăm că din toată analiza lui Cozmin Gușă țipă în gura mare următoarele : „DRAGNEA ARE ACEASTĂ PROBLEMĂ, FETELOR!!! DAR UITAȚI-VĂ LA MINE!!! EU NU O AM !!! EU SUNT O.K.!!!”… Căci asta ne spune, de fapt, când afirmă că a întâlnit tot felul de astfel de cazuri și le-a ANALIZAT, din poziția confortabilă, desigur, a celui care stă bine cu măsurătorile antropometrice. Iar în filmulețul fără perdea pe care, pentru a ANALIZA temeinic, nu mă îndoiesc că domnul consultant și analist politic Cozmin Gușă l-a privit, cu atenția trează, de multe ori , geostrategul nostru tot la obiectul studiului său amănunțit și pertinent ne aduce. Și concluzia e aceeași: „…ăla din mașină e varză, de două ori e varză, dar EU… ei, EU STAU BINE LA AMBELE CAPITOLE !” …

  Să vă spun drept, întâi nu mi-a venit să cred că delicatul Rareș Bogdan, căruia i se ofilește batistuța de la piept la cel mai nevinovat și mai dezinvolt M**E PSD rostit la REALITATEA TV, a putut difuza pe post acest monolog … ăăă… această ANALIZĂ, să-i zicem. Sigur, nu mai este nici el chiar așa sensibil de când același șef l-a pus să se plimbe prin studio cu ecusonul pe care scria „GURA PSD”, agățat de batistuță, fără să-i asigure măcar ecusoane asortate la culoarea cravatei, a ciocatelor și a chiloțeilor tanga ! … o mare frustrare…

  Să nu credeți că este pentru prima oară când geostrategul , analistul și consultantul politic Cozmin Gușă se preocupă de problema spinoasă ( oare am zis bine, spinoasă?) a falusului mic și mijlociu. Dânsul studiază tema de mai multă vreme . Însă concluziile studiului se pare că sunt diferite, în funcție de vârsta la care a făcut constatările din teren. Astfel, într-un interviu din REVISTA TANGO, nr. 1 , din mai 2005, geostrategul era mult mai tranșant:

  „Problema bărbaților este una singură: ei se află tot timpul într-o competiție cu ei înșiși și cu ceilalți din jurul lor pentru diverse lucruri: care aleargă cel mai repede, care dă cel mai tare cu pumnul, care-i cel mai bun la fotbal. Pe măsură ce ajunge la maturitate sau la o anumită poziție socială, competiția se schimbă: care a avut cele mai frumoase, mai scumpe, mai deosebite, mai celebre femei… Și ei cred că marea demonstrație de bărbăție ar fi să-și împărtășească reciproc aceste experiențe. Bărbații merg pe ideea CĂ TREBUIE SĂ ȘI-O MĂSOARE TOT TIMPUL ÎNTRE EI. Ceea ce este O ABERAȚIE.”

  Păi, vezi, măi Cosmin Gușă? Și eu cred la fel cum credeai matale în 2005. Că e O ABERAȚIE. De aceea am și fost surprinsă … oare să ți se fi întâmplat ceva neplăcut din 2005 până în 2018, de simți nevoia astăzi să faci totuși unele comparații și măsurători, spre știința noastră și, mai ales, pentru liniștea ta interioară, cum că noi nu ne-am dat seama?

  Apreciat de 3 persoane

 10. GUNOIERI VOLUNTARI, CU DRAGOSTE…

  10 August 2018, Luminița Arhire, filă de jurnal:

  Sper că protestatarii din piața Victoriei sunt civilizați și nu vor pleca până nu vor strânge, frumos, toată mizeria pe care au făcut-o în piață. Că altfel iar se va tăvăli , tânguindu-se, Natalie Ester, actriță care a început să plângă după mitingul PSD , în timp ce strângea zecile de pet-uri:

  „Asta e România lui Dragnea, asta e România pe care o vor. Şi a lui Firea. Asta e România PSD-ului. Şi eu nu am de gând să trăiesc în România lor, dar vreau să rămân aici şi să schimb România aşa cum pot. Fiecare ar trebui să facă asta“.
  …………………………………………………………….
  și tot Natalie Ester, pe FACEBOOK (acum aproximativ 2 luni)

  „Gunoiul pe care l-au lăsat PSD-iştii în urma lor îi descrie mai bine decât orice aserțiune.România lăsată în mâinile lor arată asemenea unei gropi de gunoi. Mi-a făcut o deosebită SCÂRBĂ să strâng după ei. Noapte bună.”

  Vă închipuiți ce-o să mai plângă acum… Sau, poate, nu se va mai zgudui cămașa pe ea de-atâtea hohote?

  Hai, dragă, că dacă ți-a fost scârbă de ceilalți, după ăștia de azi, dacă or uita să adune gunoiul, în sfârșit o să strângi cu drag : pietre de pavaj, bucăți din borduri, felii de asfalt, bare metalice smulse din garduri, fragmente afumate de sticle incendiare, câteva punguțe delicate cu urină și fecale… dar toate sincere, dragă, sincere! Mult succes la strâns! Ia-o și pe Oana Pellea cu tine , că și ea a fost lovită în enorma ei sensibilitate de „mizeriile” rămase în urma simpatizanților de stânga.

  Apreciat de 3 persoane

 11. Superb textul ! Doar cu poza am o problemă: Nu s-ar putea photoshopa niște ochelari negrii pe ochii păstorului ? că baston alb are și așa ar avea și tâlc.

  Mai țineți minte faza din Glisando când pacienții se mișcau după cum li se arăta, iar cel care arăta făcea ce i se spune, iar cel care spunea citea și el de pe o foaie ? Genial !

  Apreciat de 1 persoană

 12. Înțelept articolul! Sper să-l citească toate „oile „!

  Pe 17 aug. 2018 2:28 p.m., „ADRIAN NĂSTASE” a scris:

  Adrian Năstase posted: „”Despre lege, proteste si forme fara fond Fabula legii 60 Cand iti tragi pantalonii pe tine sa pleci la un protest, te uiti putin in oglinda si vorbesti cu tine: – Bai oaie, unde te duci? – Sa salvez Romania de hoti, de corupti, sa dau jos Guvernul”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.