Despre lumea in care traim

Lumea globalizata in care traim se bazeaza tot mai mult pe existenta „gusterilor” – indivizi care inghit pe nemestecate tot ce li se ofera ca informatie. Internetul ii ajuta. De aceea nu mai au nevoie sa judece singuri. Se alimenteaza cu like-uri. Voteaza in turma cu lanternele  telefoanelor.

Sa luam exemplul bombardamentul din Siria. Aveau nevoie rusii de inca un scandal cu „chimice”? Doar daca sunt masochisti.  Aveau nevoie trupele lui Assad de bombite chimice (au avut efect doar asupra a vreo 40 de persoane), in conditiile in care cucerisera deja localitatea respectivă? Doar daca sunt idioti. Poate ca sunt. Sau daca voiau sa le creeze o problema rusilor.

Spectacolul, oricum, a fost jenant. Au fost bombardate cateva zone după ce li s-a spus rusilor sa nu fie prin preajma. Presedintele Trump avea nevoie, pentru ratiuni interne, sa arate o incordare a muchilor cu rusii. Francezii ar vrea sa revina intr-o zona care a fost colonia lor după primul razboi mondial (au anuntat ca sunt gata sa lanseze un nou proiect de pace in zona!). Britanicii se lupta, in continuare, pentru „valorile si principiile occidentale”, in Orientul Mijlociu, pe baza „regretatului” Acord Sykes-Picot, din 1916, de impartire a zonei, cu francezii. Premierul britanic a subliniat: „comunitatea internationala nu poate tolera utilizarea armelor chimice…” De acord. Dar ce inseamna „comunitate internationala”? SUA, Marea Britanie si Franta? O noua „coalitie a binelui”? Romania face parte din ea? A fost consultata de partenerul strategic? Exista o baza de drept international pentru un bombardament de genul celui asupra Belgradului din 1999? Este vorba de o interventie umanitara, pentru a declansa un nou val de emigranti sirieni spre Europa? A fost examinata aceasta chestiune in cadrul Conventiei pentru interzicerea armelor chimice?

Sunt multe intrebari la care nu au fost prezentate inca raspunsuri. Dar nu mai stim nimic nici despre starea de sanatate a spionului Skripal care a determinat decimarea corpului diplomatic din Europa si din SUA.

Gusterii inghit orice. Inclusiv azilul politic al Elenei Udrea, inclusiv „antipatia” lui Basescu pentru Ionut Matei, inclusiv raspunsul UE legat de „lista neagra” sau „lista celor 200” si incercarea de decredibilizare a noului presedinte al Academiei, Ioan Aurel Pop.

Prefer, de aceea, sa admir felul in care romanii au stiut sa lupte pentru interesele lor, in momente importante de istorie a secolului 19. Iata doua exemple:

IMG_2364.jpg

57 de gânduri despre “Despre lumea in care traim

 1. Gusteri ? Avem din belsug. Tocmai am ascultat o parte a comentariului televizat al domnului Titus Corlatean…..ce l-ati invatat, domnule Adrian Nastase ? Sau, pur si simplu, nu poate ? Daca este asa, sper sa nu-l mai chemati la Fundatia Titulescu, nefiind demn de compania domniei voastre.
  Ce sa mai spun de Mircea Geoana ? Acest om chiar se pricepe la politica externa, sau la geopolitica ?
  Anterior spuneam ca Romania are sanse minime sa ,,scoata capul” din mocirla mediocritatii, umilintei si supusensiei…Nu are cu ce, domnule Nastase…nu are cu ce. Poate ar fi bine sa-i mai invitati, pe fostii dvs discipoli si/sau colegi pe la Cornu sa vada si ei cum arata ouale adevarate….
  (Z)

  Apreciază

  • De la Platon, lumea a fost condusa prin minciuna. Traim in epoca in care minciuna, prefacatoria, santajul, au ajuns la apogeu. Toti cei care traiesc din a patra putere, adica presa, televiziunile, internetul, sint la fel de vinovati ca si marea oligarhie care-i finanteaza. Sa fim seriosi. SUA cel mai mare producator de arme chimice din lume acuza Siria, uitind de masacrele din Yugoslavia si Yrak, Libia, toate made in USA. Nu mai vorbim de ONU, o organizatie la piciorele marilor puteri. Cine imparte parte-s face. Drept de veto are SUA, Rusia, Anlglia, China, Franta. Deci tarile care au invins in Razboi. Esti cel mai mare producator de arme din lume. De aproape 70 de ani, toate conflictele armate din lume sint produse pe scenarii made in SUA si Anglia. Ei au vindut arme arabilor si dupa aceea i-au luat la bataie. E bine sa vedem un pic si opinia patriarhului Kiril, dar si al Constantinopolului, si sa vedem ce v-a raspunde Papa.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Foarte on topic comentariul meu…

  Protocolul între Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii …

  Nu era nevoie să fie desecretizat, eram convinși că este extrem de nociv! Iar dacă tot a apărut, nici nu e nevoie să-l citim, este de ajuns să urmărim canalele noastre preferate de media care să ne confirme ceea ce știam deja.

  Eu, ca muschetar, mai degrabă obișnuit cu sabia decât cu slova, l-am frunzărit în diagonală, curios să văd cum CIAul, KGBul, Soroș și Inchiziția au bătut palma. Am fost cam dezamăgit, prea multe paragrafe cu ”în temeiul legii”, ”conform legii”, ”Parchetul solicita, in scris, Presedintelui lnaltei Curti de Casatie si Justitie eliberarea mandatelor de autorizare a efectuarii unor activitati, in scopul culegerii de informatii”…mă înțelegeți, chestiuni de ăstea tehnice nu prea se fac când strivești dușmanii… Dar cum nu sunt expert, probabil or fi și chestiuni adânci, teribile, care-mi scapă…

  Mi-a atras în schimb atenția finalul Protocolului care zice așa:

  “Art 64 – ( 1) Prezentul protocol intra in vigoare Ia 30 de zile de Ia data
  semnarii.
  (2) La aceeasi data isi inceteaza aplicabilitatea prevederile:
  a) Protocolului de cooperare inregistrat Ia S.R.I. sub
  nr.003222/28.06.2005, respectiv nr.002349/30.06.2006, Ia Parchetul
  Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie ~i Justitie.
  b) Protocolului inregistrat Ia Serviciul Roman de lnformatii sub nr.
  002128 din 28.01.2003 si Ia Parchetul National Anticoruptie sub nr. 00112 din
  28.01.2003, precum si Nota Anexa Ia acest protocol, inregistrata sub nr.
  147/C/01.03.2004 si nr.002461 din 02.03.2004;
  c) Protocolul de cooperare inregistrat Ia Serviciul Roman de lnformatii
  sub nr.0014593 din 04.06.2007 si Ia Parchetul de pe langa Curtea de Apel
  Bucuresti sub nr.0038 din 12.06.2007. ”

  Păi cum, ce să înțeleg de aici, că acest Protocol este de fapt o actualizare de alte Protocoale mai vechi? Și dacă da, a avut vreunul curiozitatea să vadă, cu creionul în mână, diferența dintre ele? Să ne lămurim dacă statul paralel, poliția politică, a început din 2003 sau este de dată mai recentă, de pe vremea Procurorului Sef Kovesi?

  Ca fapt divers, dar foarte la obiect:

  ”Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, fost premier în perioada 2005 – 2008 și vicepreședinte al CSAT, a girat în 2005 un protocol de colaborare între Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii. Fostul premier nu a denunţat niciodată vechiul protocol din 2005 şi nici nu a cerut desecretizarea lui, aşa cum a făcut-o în cazul protocolului din 2009.

  În acea vreme s-au încheiat Protocoale de către Parchetul General și DNA cu serviciile secrete, dar și cu multe alte instituții care au atribuţii informative în vederea gestionării şi valorificării eficiente a informaţiilor privind faptele de corupţie (Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Direcţia Generală de Informaţii a Apărării, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Administraţiei şi Internelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române), precum şi cu alte instituţii care au atribuţii în acest domeniu (Banca Naţională a României, Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Autoritatea Naţională de Control, Garda Financiară, Comisia Naţională de Valori Mobiliare).

  Documentul CSAT precizează, de asemenea, că ansamblul de măsuri întreprinse pentru eradicarea actelor de corupție depind atât de armonizarea și implementarea cadrului legislativ și instituțional, cât și de – atenție – “contribuția serviciilor de informații la sprijinirea veridicității probelor care să-i ducă acolo unde le este locul pe aceia care au confundat instituțiile statului cu propriile instituții”.

  Conţinutul protocolului nu este public la acest moment.”

  Părerea mea sinceră este că tapajul care se face pe seama acestui protocol are ca scop principal anularea probelor din instanță obținute după 2009 pentru anumite persoane cu greutate.

  P.S. Tot se citează din Dana Gârbovan, președinta Uniunii Judecătorilor din România, de parcă-i Sfânta Scriptură…

  Lumea (o parte din ea, de fapt, cea care se regăsește în discursul ei) pare fascinată de domnița asta și de ONGul ei… sper să aibă mai mult de 5 membri…și nu glumesc când presupun cifra asta! Desigur, este o voce din magistratură care trebuie ascultată, dar este doar o asociație profesională dintre alte zeci de asociații din magistratură. Iar toate aceste asociații reprezintă cam 10% din total număr de judecători!

  E ca și cum eu cu Aramis și cu Athos facem Uniunea Mușchetarilor din România și avem apoi pretenția că vorbim în numele tuturor mușchetarilor din România!!

  Apreciat de 1 persoană

  • Sunt pentru desecretizarea tuturor protocoalelor intre SRI si orice Curte sau Procuratura din Romania. Imi aduc aminte cit de ingrijorat era Lazar inainte de desecretizare, ca trebuie sa se aleaga intre securitatea nationala si binele public. Ce anume pune in pericol securitatea nationala in acest document? Nimic, doar vedem cum se legiferau echipe SRI-DNA care „cooperau” si in care „orice grava incalcare” a legii putea duce la o hotarire abuziva de a crea un dosar. Nu se explica clar ce insemna „greava incalcare” si deci totul se putea interpreta.

   Intrebare: cind pleaca Basescu in Costa Rica? Retorica evident, pentru ca el ramine un intangibil, evident protejat de cine trebuie. Dupa cit rau a facut Romaniei a cazut ca pisica de la ultimul etaj pe pernutze de aer umflate de altii. Acum isi „curata” pacatele. Cum categorisesti un om care l-a urit pe Adrian Nastase, si care azi afirma „Coldea l-a bagat la inchisoare pe Nastase”. Da el de unde stie? A vazut cum se fabrica dosarul si apoi plasat in „campul tactic”? Cine a ordonat totusi? Nu cumva vreo ambasada si vreun ambasador, sau poate la comanda vreunei Administratii si a unui serviciu strain? Probabil vom afla despre asta pe Wiki Leaks, dar ce folos? Si nu o sa ne mai miram pentru ca stim deja: politicul in Romania se face cu supervizarea si avizare externa. Romanii voteaza pe cine pun altii pe lista. Altii sunt scosi si invalizati de pe liste de forte externe in cooperare cu ai nostri cocoshati.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Lumea în care trăim, la fel ca blogul pe care scriem…

  Domnul Adrian Năstase ne-a subevaluat când a stabilit strategia blogului :” PUNE ÎNTREBAREA ȘI, ÎMPREUNĂ, VOM GĂSI RĂSPUNSUL!”
  Singurul de aici care pune întrebări este chiar dumnealui!. Noi, ceilalți, și mai cu seamă unii, știm răspunsurile înainte să apară chiar întrebarea!

  Apreciat de 2 persoane

 4. Oare pe ce bani traieste Elena Udrea in Costa Rica? Ii da guvernul bani ca e „refugiat politic”? Oricum, daca chiar i s-a dat statut de „refugiat politic”, asta ar arata spre Romania ca o tara nedemocratica.

  In ce priveste bombardamentul de „pedeapsa” e putin sur-realist, si mi se pare mai degraba in aranjament intre SUA si Rusia despre ce tinte si cind sa le loveasca SUA-Franta, ca sa nu cada Trump prost, dupa ce facut amenintarea. Ai un inamic clar il lovesti neanuntat, nu ii spui pe Twitter „hei, animalule, vezi ca urmeaza sa iti trimit prin posta niste rachete, nu stiu cind”. „Animalul” evident o sa se preocupe sa isi mute orice arsenale ar avea din fata bombardamentelor. Ii dai timp sa isi mute piesele, ceea ce nu are cum sa diminueze capacitatea sa militara, in acest caz cu arme chimice.

  Mi se pare o brambureala totala intre citiva „mushchiulosi”, care toti vorbesc in numele poporului sirian, dar, de fapt, vorbesc despre interesele lor. Putin le pasa lor de suferinta imensa ce au produs-o acestui popor, Daca le-ar pasa, ar sta la masa de negocieri de pace, sa discute reconstructia tarii si reintoarcerea refugiatilor sirinei din UE la ei acasa in Siria.

  Apreciază

 5. Alianta F UK US a dat o lovitura fasaita …

  Oricum , data de astazi trebuie marcata in calendar deoarece inseamna sfarsitul diplomatiei si al dreptului international si inceputul dreptului fortei si al pumnului in gura , al inscenarilor jenante si dreptul celui mai tare .

  Eu personal cred ca aceasta grupare gangstereasca de tari ( F UK US ) si-a facut foarte mult rau prin aceasta interventie militara deoarece lumea s-a cam dumirit ce planuri si calcule si-au facut acestia si ce mijloace folosesc .

  Cred ca in anii care vin , va urma o cursa a inarmarilor feroce , se va investi enorm in cercetarea militara si vom asista la noi aliante militare . Si cred ca Rusia isi va inarma puternic aliatii ca o contrapondere la Nato si F UK US .

  Apreciat de 1 persoană

 6. Citi bani au scos din tara inainte sa se refugieze personaje ca Elena Udrea, Don Ghitza, Puiu Popoviciu si altii, care par a fi fost persecutati? Statul cu atita informatori pe cap de locuitori ar trebui sa stie si sa informeze. Poate nu pe noi. Ce poate si ce face statul sa recupereze bani spalati prin alte tari?

  Adevarul e intotdeauna la mijloc. Aceste personaje probabil au incalcat legea, doar ca se folosesc de „profesionalismul ridicat” al echipelor „de elita” conduse de K&L&Associates Inc. pentru a prezenta motive sa ceara statut de refugiat politic in alte tari.

  „The recognition of refugee status is subject to the standards of the international instruments adopted, ratified, and in force by the Government of Costa Rica.

  It is considered a refugee a person who:

  1) Due to well-founded fear of being persecuted for reasons of race, religion, nationality, gender, membership of a particular group or political opinion, is outside the country of his nationality and is unable or, owing to such fear, unwilling to avail the protection of that country.
  2) Having no nationality and being outside the country of former habitual residence, is unable or, owing to such fear, is unwilling to return.”

  http://www.immigrationservicescr.com/Costa_Rica_Residency_Refugee.html

  Apreciază

  • 1) Analiza domnului Năstase e magnifica. Din păcate romanii mei sunt ignoranți și…( mă abțin). Atenție, gușterii sunt vânați de arici.
   2) România are un Minister de
   Justiție și un Minister al Afacerilor Externe? Ce fac? Dorm? Nu au nicio pozitie? Nu acționează în interesul acestei țări? Chiar ne lăsăm călcați în picioare de toți hoții care, chipurile, până deunăzi, ne „conduceau” (furau) tara, alde Bica, Udrea, Mazăre?. Acești infractori (și alții) ce pilde dau oamenilor simpli, care nu fura și nici nu fug de justiție? Desteapra-te romane!

   Apreciază

 7. Iata pe linkul de mai jos o poveste cu un „capitalist” ucraenian, care prin manipulare, minciuna si falsuri a reusit sa faca o avere uriasa, pe spatele contributorilor germani, care acum platesc o parte din „factura”. Unii fura, altii platesc.

  Acest tip de „businessman” est-european imi aduce aminte de tunurile repetate trase de ai nostri alor nostri, si de ai lor alor nostri.

  Cit timp nenica asta golea buzunarele altora, era negustor cinstit, nu? Cum poate fi fraierita atita lume, atit de indelung?

  Ma gindesc si la Ucraina, o tara care cauta „lumina” azi in Occident, dar care e furata sistematic de ai lor si de ai altora. Am auzit comentatori ucraenieni absolut fermecati de ideea ca deja ei sunt europeni si euro-atlantici si ca bunastarea va veni foarte rapid si toti cainii vor avea covrigi in coada. Intre timp, ei au miliarde datorii deja (vreo 17 parca de la FMI) si o inflatie galopanta. Zic ei ca FMI o sa le stearga datoriile. Muieti-s posmagii! Parca si Romania stringe datorii mai abitir decit pe vremea lui nea Nicu. Azi avem 95 miliarde datorii? Bun pret…dar ce spectacol!

  http://www.dw.com/en/bavarias-villa-glory-ukrainian-money-and-a-german-scandal/a-43366241

  Apreciat de 1 persoană

 8. Nu tot ce a scris/zis Ad.Severin merită să i se acorde atenție, dar mai are și exprimări interesante:

  Adrian Severin (blog 12 april.2018)
  ………………………………………………………………
  Cauza reală a acestui război nu este programul nuclear ar Iranului, testele cu rachete balsitice ale Coreii de Nord, armamentul chimic al Siriei, pretenția renăscută a Rusiei la redobândirea statutului de superputere globală (într-un documentar de inspirație americană difuzat de National Geographic, întru denunțarea politicii criminale a lui Vladimir Putin, un oficial american afirma sincer indignat că principala agresiune a Kremlinului stă în dorința de a fi egalul Casei Albe), expansiunea Chinei în Pacific dar și în Oceanul Indian și Africa, ori terorismul islamic statal și parastatal. Cauza nu este nici inflexibilitatea politicii israeliene în chestiunea palestiniană, prăbușirea Europei unite sub acțiunea dezagregantă a egoismelor naționale ca reacție la neoimperialismul german, pirueta neo-otomană a Turciei sau haosul instalat în statele arabe eșuate. Toate acestea sunt simple pretexte pentru aprinderea unei confruntări armate mondiale dorite de cunoscătorii adevărului, ca ultimă și singură soluție, ce nu mai poate fi decât o terapie de șoc, a adevăratei probleme.
  Adevărata cauză este șovinismul bunăstării occidentale și criza morală a capitalismului neoliberal și neoconservator. Cu alte cuvinte, este vorba despre acumularea unei uriașe datorii pe seama căreia unii au trăit peste valoarea produsului meritelor lor, în condițiile în care: i. datornicii (în special cei bogați) nu mai au de unde restitui ceea ce au împrumutat (fără o reducere a calității vieții care, în cazul celor săraci, adesea nici nu mai are unde coborî); i.i. creditorii nu mai vor sau nu mai sunt capabili să le ofere noi împrumuturi (am în vedere aici nu atât băncile, cât națiunile sărace care au cumpărat scump produse, deloc indispensabile, de la națiunile bogate, vânzându-le ieftin resurse naționale vitale, întru satisfacerea lăcomiei acestora); i.i.i. cetățenii nu își mai urmează conducătorii, mai ales atunci când aceștia le cer să strângă cureaua (uneori și în unele locuri, într-adevăr, dincolo de nivelul de suprotabilitate a individului) pentru a se restabili macroechilibrele economico-sociale.
  ……………………………………………………………………………..
  Îmi place când subliniază : „. Cu alte cuvinte, este vorba despre acumularea unei uriașe datorii pe seama căreia unii au trăit peste valoarea produsului meritelor lor, …”
  Adică socialiștii francezi au sesizat bine în anul 2010, dar …. numai China a acționat corect și, alături de Brazilia, Rusia, India și Africa de Sud a înființat o alternativă la FMI – B.M.. A fost demarat și proiectul „Drumul Mătăsii”, însă România n-are voie să intre pe acest făgaș că sar lichelele ce s-au vândut intereselor străine!
  Să mă scuze Victor Leibovici, Sergiu Herșcovici, Robert Rosemberg, dar eu m-am săturat de manevrele Clintonilor, Soroș, Gitenstein, Taubam, Klemm sau indivizii de la Institutul Elie Wiesel, care au făcut mult rău românilor și nu se mai satură!
  Din păcare, după justiția politică anti PSD, principalul partid a ajuns pe mâna unui netrebnic, liviu dragnea.
  Ne așteaptă vremuri de mare cumpănă – Doamne ajută!
  Dar trebuie să ne ajutăm și singuri!

  Apreciat de 2 persoane

  • Este una dintre cele mai reale explicaţii a ceea ce trăim în prezent ! Ultimul atac al troicii criminale este unul al disperării, iar capii răutăţilor sunt americanii, mai bine zis Trump care este şantajat de Israel, că dacă nu execută ordinul de la Tel Aviv va fi răsturnat de la putere prin intermediul lui Soroş şi ăsta un pion al Bildebergului ! Cum altfel credeţi că , fără aprobarea Congresului, Trump ordonă, cu un motiv extrem de pueril şi jenant atacarea Siriei ! Chestia cu folosirea substanţelor toxice, ultima minciună vehiculată în explicarea invaziilor, mai nou şi a reglărilor diplomatice este de tot râsul, iar refuzul ONU de a condamna atacul deschide Cutia Pandorei şi va fi folosită de acum înainte fără scrupule şi de alte mari puteri ! Americanii, după ce au încercat să-şi apropie ba Rusia, ba China, mai apoi să-i întărâte unii asupra altora, s-au trezit că Rusia şi China şi-au dat mâna peste capul lor şi-i duc spre un faliment sigur !

   Apreciază

   • Dacă România nu va reuşi să păstreze măcar o aparenţă de obiectivitate obligatorie şi se va încăpăţâna să latre asemeni unui pudel la ursul destul de iritat, s-ar putea să să se aleagă cu vreo labă peste ochi şi să chelălăiască scâncind de durerea pierderii unor relaţii şi aşa destul de încordate !
    P.S.
    Deşi troica neagă pierderile uriaşe, nu numai ca număr a rachetelor interceptate, numărul impresionant de mare a rachetelor lansate de SUA, UE şi Franţa cu o valoare în dolari neînchipuit de mare, nu explică în nici un caz rezultatul din teren ! Şi atunci varianta că magnaţii industriei de armament au făcut tot posibilul pentru a primi noi comenzi de miliarde de dolari pentru jucăriile mortale cu care înarmează nişte state îmbogăţindu-se împreună cu o mână de cumpărători interesaţi să-şi tragă cuvenitul comision !

    Apreciază

 9. Incerc in doua episoade…

  @Adrian Nastase

  Textul dvoastra suna a lehamite. Pare o rapida si plictisita trecere in revista a unui gentleman aflat intr-o perioada blazata retras un pic la tara.
  Daca e doar o faza bleumarin , e ok.

  Insa gusterii sunt utili dle Nastase. I-ati utilizat si dumneavoastra ( in sensul larg ) in perioada PSD-ului si a PDSRaului . Nu erau lanterne de iPhones si nici like-uri , dar erau alte momeli, alte mesaje manipulatoare.

  Sa nu ne grabim sa blamam Occidentul ( comunitatea internationala) uitand de agresiunile si diversionismul rusesc. Nu puteti spune ” ce mi-e Tanda, ce mi-e Manda ?” . Rusia are ceva mai multe defecte si mult mai putin de oferit. Situatia actuala seamana foarte bine cu perioada razboiului Crmeei din 1853/56 ( si atunci, marul discordiei si pretextul s-a gasit in Siria) . Cu exceptia teritoriilor romanesti unde nu e aceeasi efervescenta politica si sociala cum era in acea vreme. Insa asta se datoreaza si dvoastra ( si partidului pe care l-ati sustinut si condus) . Fara sa personalizez ( sau sa intelegeti ca va acuz) , ati preferat sa va bazati pe gusterii pe care i-ati crescut si cultivat ( pentru ca aduceau voturi ) , si ati neglijat si marginalizat tot ceea ce parea un pericol la imensa putere pe care ati detinut-o aproape doua decenii. Multi dintre cei care ar fi putut face o diferenta au preferat sa intoarca spatele politicii si au lasat locul tupeului, imposturii si lipsei de cultura si viziune politica ( in toate partidele, in orice colt al politicii romanesti) . S-a ajuns la Johannis ( un chior in tara orbilor) , la analfabetism functional endemic si la josnicia sa Dragnea. 

  Apreciază

 10. continuance..

  Nimeni nu spune ca USA, UK si Franta nu au interese si ca palpita sensibil si lacrimogen de grija sirienilor. Pretexte trebuiau gasite. Poate nu sunt cele mai fericite. Rusia e mai putin stravezie si mai indreptatita sa sustina dictatura de buzunar a lui Assad? E oare mai corect ca minoritatea alawito-druzo-maronita sa conduca un mozaic numit Siria ?

  Ceea ce insa nu inteleg , este ce doriti pentru Romania. Am tremurat aproape 20 de ani ca Vestul nu ne ia in brate, am plans pe la cancelarii straine si am platit greu ( ce bine se repeta istoria, putem regasi acelasi scenariu similar in trecutul romanesc) pentru a fi primiti pe ultima suta de metri ( pentru ca nu am stiut sa ne pregatim jocul si negocierea) in „comunitatea internationala” pe care o ridiculizati. Acum insa ( cam tarziu) ne-am trezit ca puternicii lumii sunt aceiasi , ca exista interese si realpolitik, ca exista influente si manipulari. Ce s-a schimbat ?
  Romania trebuie sa se adapteze tranzitiei de la lumea unipolara a anilor’90 la cea multipolara ce se preconizeaza. Si poate „interesul national ” ar trebui redefinit in context. Oare national e potrivit ( sau de viitor)?  

  Dle Nastase, unde se duce Romania, cand se duce? 

  Apreciază

 11. Secretarul de Stat MAE Dan Neculaescu a fost la Cernauti unde a discutat cu membri ai comunitatii romanesti si cu autoritatile locale si regionale despre drepturile romanilor de a studia in limba materna.

  Citi romani traiesc azi in Bucovina de Nord? Vorbim mult despre si e normal despre Basarabia, dar trebuie sa vorbim mult mai mult despre romanii din Bucovina de Nord.

  Nu se spune nimic in stire despre ce au glasuit totusi autoritatile ucraeniene. S-au angatat la ceva anume? Inteleg ca au adoptat o lege care a fost aprig criticata de Budapesta. Romania a ciripit si ea in soapta cite ceva. Cum sunt totusi discriminati romanii de acolo? Ce face practic statul roman sa ii sprijine, in afara de vizite odata pe an a unui oficial roman?

  S-a vorbit despre cooperare transforntaliera. Ce anume? E secret de stat sa pui acolo o lista: 1. X, 2.Y ceva concret sa inteleaga si ceilalti romani despre ce e preocupat statul roman si cum rezolva el problemele romanlor din teritoriile luate cu japca de rusi si primite cu fericire de ucraenieni? Nu au spus „Nu” ucraenienii dusmanilor lor de azi, rusii, ba au zis, „sa fie primit!”, desi stiau bine ca iau un eritoriu furat de la Romania. Si azi nu au nici o problema de constiinta…dar vor sa fie europeni. Iar Romania are inca un glas tremurind. Romanmia trebuie sa isi impuna interesele cu glas tare, ferm. Ucraenienilor, nu faceti asta, asta si asta? Niet in UE , niet in NATO!

  https://www.agerpres.ro/politica/2018/04/14/mae-secretarul-de-stat-dan-neculaescu-intrevedere-cu-reprezentantii-comunitatii-romanesti-de-la-cernauti–90830

  Apreciază

 12. Cu Merkel in fruntea UE nu se vor schimba prea multe in relatia UE – Romania din punct de vedere politic, al relatiei bilaterale. Asta e si bie si rau. E rau pentru ca UE va ramine o institutie gen „Obama Administration”, unde se hotaraste cine trebuie sprijinit, cine nu, cine trebuie promovat si cine legat.

  De cind e PPE la putere, politica UE fata de Romania a fost in continuu despre „anti-coruptie”, „MCV”, si nici o abatere de la „reforma Macovei”. Romaniei i s-a spus permanent ce mai are de facut de fiecare data facindu-se anumite progrese, dar niciodata suficient ca sa treaca clasa. Povestea cu „tintele in miscare” o stim.

  Desi era foarte interesata de anumite dosare politice, cum a fost cel al lui Adrian Nastase, UE nu s-a arata deloc ingrijorata de abuzurile semnalate si din ce in ce mai evidente din Justitie, si transformarea tinerei si promitatoarei democratii sub Nastase, intr-un sistem iliberal, chiar totalitarist, analog sau mai rau decit in vremea Securitatii lui Ceausescu. UE a lui Merkel a fost putin impresionata, si oarba la abuzuri evidente. Nici azi, dupa desecretizarea protocolului secret (mai sunt si altele inca secrete), UE nu se intreaba cum de nu a reusit prin MCV sa descopere aceste clivaje serioase de la statul de drept pe care ea insasi il cerea. Nu asta era scopul MCV, sa ajute la consolidarea unui stat de drept? Pai se pare ca nu. Rolul MCV a fost de a servi ca instrument politic, si pentru a tine Romanie departe si ocupata cu orice altceva decit integrarea europeana. Aparent, MCV a fost despre dosare. Despre necesitatea de a arata, prn orice mijloace, chiar si neconstitutionale, ca exista oameni politici de inalt rang care sunt corupti si care trebuiesc purati cu catuse cum erau purtati pe timpuri criminalii in custi in pietele publice, si scosi in afara vietii (politice). Multi au patit-o chiar asa. Iar UE a tacut, si a laudat fara pic de rezerva pe tortionarii ce formau acel „stat paralel”, oameni din diverse domenii care „colaborau”, dar la ordin de la SRI. Va amintiti de Zegrean? Unul din infiltrati, ca si cei din mahistratura, judecatori vinduti, sau procurori sub comanda SRI. Nici ambasadele nu au vazut acest fenomen. Ba una chiar era sunata de seful DNA, care lua de acolo…”lumina”, si care hotara care prim ministru trebuie judecat si care om politic sustinut prin atacarea dusmanilor sai in asa zisa Justitie.

  O pagina neagra in istoria Romaniei dupa 1989.

  Apreciat de 2 persoane

 13. @ZeV,

  misogin incurabil ce sunteți, în ceea ce privește mascarada cu rachete, care tot cu rachete este, nu cu flori, unii spun ca dumneavoastră, alții sunt de părere că o face ca să fie votat Mike Pompeo la FBI, despre care se zice că este o marionetă. Adică establishmentul vrea dovezi de „bună credință”.

  Se aud păreri, cum că Trump chiar este fix omul establishmentului (un lup în blană de oaie) și vrea să ajungă până la Moskova în vederea exportului de democrație de tip occidental. Problemă în care se ajută de piratul bețiv, care a pus umărul chiar de la începutul lucrării, aducând scutul cel cu două fețe la Deveselu. Se bârfește că nu naționalismul stă la originea pornirilor sale unioniste, ci asimilând Moldova, îi aduce pe americani mai aproape de Moscova.

  Se mai vorbește și despre un soi de complicitate între Trump și Volodea – eu te fac președinte, te las să te joci de-a războiul prin Siria, sau pe unde îți trebuie ție, iar tu îmi dai un motiv să preiau Ucraina și Moldova, practic, mi le pui în brațe! Asta, apropo de redesenarea frontierelor.

  Mă rog, bârfe și iar bârfe. Cică și evreii au dat o petardă în toiul focului de artificii, așa, ca să nu bată la ochi… Dar ce știu eu? Eu știu ce se vede pe la televizoare, ce mai bârfește lumea pe rețele, ce mai zice Ghiță Bizonu’ sau Adrian Năstase. N-am de unde să știu ce se întâmplă cu adevărat, pentru că nu am fost acolo și nu pot să cred tot ce se aude. Pot presupune doar.
  1. Ce se vede CLAR, este faptul că America se joacă de-a războiul când vrea, unde vrea și din ce motiv vrea iar pe urmă pleacă liniștită în weekend. Asta îmi este clar.
  2. Alt lucru limpede ca lacrima este că Radu Tudor de la A3 este spălat pe creier de americani sau cumpărat, sau amândouă.
  3.Al treilea lucru extrem de clar este faptul că sunteți un misogin încrezut și autosuficient.

  Apreciat de 2 persoane

  • Nu este foarte corect spus/scris:„Alt lucru limpede ca lacrima este că Radu Tudor de la A3 este spălat pe creier de americani sau cumpărat, sau amândouă.”
   Personal cred că așa-i el de când muma-sa la născut. Cred că „vinovat” este Ion Cristoiu care, pe vremea „Evenimentul Zilei” , avea nevoie de un știutor de engleză pentru domeniul armată și sevicii secrete.
   Când vine vorba de folosirea tehnicilor paranormale Radu Tudor merge pe ideea „ românii sunt creștini și ne apără Dumnezeu”!

   Apreciat de 1 persoană

 14. d’Artagnan

  ,,E ca și cum eu cu Aramis și cu Athos facem Uniunea Mușchetarilor din România și avem apoi pretenția că vorbim în numele tuturor mușchetarilor din România!!”

  Pai chiar aveti acest drept. Doar Porthos lipseste, deci raportul este de 3-1. (Z)
  …..Nu cred ca e vorba doar ca se incearca anularea unor probe dupa 2009 pentru anumite persoane, ci se urmareste asigurarea unei reale independente a Justitiei. Asta inseamna SI salvgardarea dreptului inculpatului la un proces echitabil, bazat pe accesul neingradit la toate probele si documentele incriminatoare. Pana acum, clasificarea unor astfel de probe limita dramatic drepturile celor urmariti penal.
  Sa luam spre exemplu cazul Remes……ce mai e de spus despre acest caz penibil, dar care a umilit si distrus un om ? Doar tacere vinovata, pentru ca multi dintre noi au tacut cand ar fi trebuit sa vorbeasca despre interceptari dincolo de limita legii.
  Ce sa mai spunem de Grebla, cel care a suparat Institutiile si Ambasadorii pentru ca nu a fost de acord cu legea Big Brother ?
  Ce sa mai spunem despre evaluari, multe dintre ele construite de oamenii DNA-ului in tandem cu cei ai SRI-ului si pastrate la secret ?
  S-a tot vorbit de restituiri de sute de milioane, pentru care niste semnatari din partea statului au fost condamnati, chiar daca nu au luat mita. In schimb, cei care au beneficiat de retrocedari, in baza legislatiei Tariceanu-Macovei, au ramas cu proprietatile. Deci, care si unde este prejudiciul ? Unde este dreptatea ? Ce s-a recuperat din afacerea Microsoft ? S-or fi oprit justitiabilii la ,,linia rosie” dincolo de care ar fi dat nas in nas cu interesele corporatismului american, cel care a inventat, de fapt, coruptia ?
  De ce o platim pe Kovesi cu 27000 lei pe luna, marte si pamant ? Ca sa ,,decapeze” dosare si sa creeze probe indiferent de mijloace? Asta e misiunea procurorilor ? Sau asta e misiunea SRI ? Nu stiu.
  Este firesc sa asimilam abuzul in serviciu (pana recent raportat in jos pana la nivelul unui regulament intern al unei scoli de la Pocreaca) cu actul de coruptie ? Este normal ca baza unui dosar penal sa fie ,,suspiciunea rezonabila”, in loc de ,,indiciul temeinic” ?
  Ce a furat domnul Adrian Nastase ? Pixuri si stegulete ?Termopane (pe care le vezi astazi si prin sate)?

  Si mai sunt multe intrebari la care, eu, NU cunosc raspunsurile. Poate ma ajuta muschetarii, daca domnul Nastase nu sprijina suficient acest demers legitim de cautare a adevarului. (Z)

  Sunt, totusi, convins ca multe probe administrate in dosare ,,subtiri” in continut ( desi aveau zeci de mii de pagini) ar trebui sa devina nule de drept. Intr-o tara libera si democratica, asa s-ar petrece lucrurile. Cel putin asta e parerea mea, desi constientizez ca prea putin conteaza.

  Cat despre Tariceanu, da, acest politician a facut parte din noua arhitectura a Justitiei, pe care a cautionat-o in guvernarea sa din perioada 2005-2008. Eu il acuz pentru adoptarea pachetului de legi pe justitie, prin asumare in 2005, mai putin pentru protocoale. Acestea au fost doar simple si inevitabile consecinte.
  De aceea nu il sustin pe liderul ALDE la Presedintia Romaniei.
  Asta nu inseamna ca il votez pe Dragnea. Ce fac in ziua alegerilor ? Probabil invit muschetarii la un picnic cu mici, bere si cidru.
  Oricum Romania are Guvernator, Romania sustine neconditionat orice spun si fac liderii occidentali, inclusiv ne aruncam in prapastie cu capul inainte daca suntem asigurati ca vom levita, deci nu se merita sa ne pierdem timpul in mod ne-placut. (Z)

  Apreciat de 1 persoană

 15. Iau de bună zisa lui Trump, Macron și May, cum că Bashar fabrică arme chimice și că ei trei i-au pisat fabricile pentru ca Bashar să nu mai dea cu substanțe chimice.
  Dar până la armele chimice, forțele guvernamentale siriene au bombardat cu arme nechimice zeci de localități în care zice Bashar că ar exista cuiburi de rebeli, și au omorât forțele guvernamentale, odată cu rebeli, și o mulțime de civili. Cei trei muschetari zic că ei se limitează la acele fabrici, că nu vizează schimbarea regimului, deci forțele guvernamentale să bombardeze cât vor, numai nu cu bombe chimice.
  Părerea mea e că fiecare trebuie să-și vadă de treaba lui. Muschetarii să-și frece muschetele și să caute colierul reginei, că acuma vine nunta, Bashar să lupte cu rebelii, noi să modificăm Codul Penal și Codul de Procedură în punctele lor absurde și nedemocratice…Vedeți ce de treabă avem cu toții?
  James Comey a scris, după ce a fost mătrășit, o carte despre Administrația Trump în care o compară pe zisa administrație cu o pădure în flăcări.
  Iacă un termen de comparație cu Siria!

  Apreciat de 1 persoană

 16. Despre lumea in care traim, numai de bine, gusterii sau cum s-or numi ei stiintific, se inmultesc in progresie aritmetica, plaiul mioritic le prieste, era manipularii este poate la cele mai inalte cote de cand exista aceasta indelednicire iar, unii detinatori de conturi facebook au convingerea ca ei sunt ocoliti. Zic, sa ne bucuram de aceste zile frumoase de primavara, plimbarile lungi si dese fac bine organismului si mai ales creierului.

  Apreciază

 17. Domnule Prim-Ministru , pe lângă inutilitatea folosirii armelor chimice, am înțeles că atacul NATO a avut succes deplin, țintele, armele chimice și institutul de cercetare fiind lovite. Totuși, nu am auzit despre numărul persoanelor decedate, intoxicate, ca urmare a distrugerii stocului de armament chimic.

  Apreciat de 1 persoană

 18. ARME CHIMICE CU DILUARE MAXIMĂ

  Assad! măi… Assad, ia uite aici metode mai eficiente de exterminare :

  „Atentatul cu mașină-capcană comis sâmbătă în capitala Somaliei, Mogadishu, de presupuși membri ai organizației teroriste al-Shabab, s-a soldat cu cel putin 230 morți și peste 300 de răniți,” …( ZIARE.com, 15 Octombrie 2017)

  „Cel puţin 63 de persoane au fost ucise şi 151 rănite, sâmbătă, la Kabul, în explozia unei ambulanţe capcană în apropierea sediului Ministerului de Interne, atacul fiind revendicat de talibani, potrivit unui nou bilanţ comunicat de un purtător de cuvânt al guvernului afgan, relatează AFP.” (DC NEWS.ro, 27 ianuarie 2018 )

  „120 de victime, morți si răniți, după ce o mașină-capcană a explodat în Irak. Este cel mai mare atentat de până acum”( STIRILE PROTV, 6 martie 2016)

  „100 de oameni au murit în atentatul cu mașină capcană comis sâmbătă de Statul Islamic în provincia Deir Ezzor din Siria, relevă un bilanț anunțat duminică de Observatorul sirian pentru drepturile omului, după cum informează Reuters.”( B1 TV, 5 noiembrie 2017)
  ………………………………………………………………………………………………………..
  Păi, cum ? dacă făceai așa, nici nu observa „forța binelui ” că a fost vreun incident . Dar nu… ai vrut cu arme chimice să te dai tu mare când toată lumea exact asta astepta! Așa că a intervenit „marea coaliție internațională” să-ți distrugă laboratoarele și depozitele de arme chimice, da’ eu zic că produsele alea erau gata expirate…că rezultatele… de! De exemplu, MARELE LICURICI dacă avea victime colaterale cât ai avut tu victime directe ( sau, mă rog , cine-a dat cu bombardeaua, că pe mine Macron care a rostit sentențios că „sunt probe certe” nu m-a convins deloc, daʹ deloc…), îl trimitea pe Liiceanu să ne explice la televizor că „precizie chirurgicală” nu există , și, oricât de LICURICI ai fi , se mai întâmplă să arunci în aer , în noaptea de Paști, și câte-un grup compact de enoriași care ies cu lumânările din cine știe ce biserică din Belgrad… Trebuia să-l chemi pe Cătălin Tolontan, la laboratoare, să verifice… găsea el gradul de diluare, și poate mai era ceva de făcut. Așa, ai deranjat toată planeta și pe Radu Tudor însuși, dându-i încă o dată nesperatul prilej să te numească „sângerosul dictator”, „monstrul Assad ” și „măcelarul din… ” ah! pardon! acela era tragicul Slobodan Milosevic, care nu demult a fost exonerat de acuzații… păcat că între timp a luat din greșeală o pastilă care era total contraindicată pentru afecțiunile sale cronice și a murit în închisoare. CASE CLOSED! ce să faci! îți imaginezi ce se șifona „forța binelui” dacă marele tribunal selecționat anume pentru Iugoslavia ( aia a fost o țară, odată…știi…) trebuia să-l achite!

  Gata! A fost și războiul ăsta, am răsuflat ușurați ! Insomniacii au prins războiul și l-au bifat în agendă… ăia care dorm normal l-au ratat , deoarece s-a desfășurat de la 4,00 la 5,00 a.m. ! Se pare c-a fost un succes. Și președintele Klaus a fost mulțumit.

  Apropo de președintele Klaus…Test de inteligență : CE OBSERVAȚI CIUDAT ÎN TEXTUL DE MAI JOS?

  “…«România condamnă în continuare folosirea armelor chimice în Siria, care este dincolo de orice justificare. Suntem solidari cu acţiunile partenerilor noştri strategici», a scris Iohannis, pe Twitter.”

  N-ați observat nimic ciudat? Ei… cum așa … pe TWITTER? Păi, și FACEBOOK-ul o fi fost de acord? Știu, știu… mai nou Klaus se teme de FACEBOOK ca de dracu’ , să nu-i dibuiască ăla simpatiile politice…

  P.S. Chiar ȘI O SINGURĂ VICTIMĂ dacă există , echilibrul planetei are de suferit. N-aș ironiza și n-aș minimaliza niciodată vreo acțiune care produce victime. Dar ipocrizia acră, indiferența cu privire la inteligența publicului, cinismul hidos sau caricatura grosieră a unor principii generoase… ei bine, pe astea nu pot să mă prefac că nu le văd . Lor le dedic crochiul de mai sus .

  Apreciat de 2 persoane

   • @Ana spune, 15 aprilie 2018, la 1: 05 p.m.

    Mă bucur de câte ori constat că suntem într-un gând… și când număr câți draci au „crăpat” de când tot suntem noi într-un gând mă simt și mai bine !!!

    Apreciat de 1 persoană

  • Ce nu stiti este faptul ca Primavara Araba nu e primavara araba fara hacuirea Siriei. Pistolarii preeriei vestului salbatic nu se lasa pana nu instaleaza si la Damasc un regim democratic, ca-n rest peste tot, in Libia (mai putin Tunisia) si Egipt au izbandit nevoie mare iar, de Irak si Afganistan sa nici nu pomenim. I-au bagat pe aia in mizerie, haos si terorism (religios) pentru 100 de ani.

   Apreciază

 19. Razboi si Pace

  Marturisesc ca imi este greu sa comentez atacurile din nopatea de vineri spre sambata ale SUA, Frantei si Marii Britanii asupra Siriei, asumate de catre atacatori drept pedeapsa pentru presupusul atac chimic sirian de la Douma, despre care fortele de salvare (castile albe) din teren au spus ca s-a soldat cu zeci de morti. Cand sambata dimineata am aflat ca evenimentul era deja consumat, mi-am zis ca a fost cel mai linistit razboi de care am auzit in viata mea sau am aflat din istorie.

  In varianta maximalista a desfasurarii atacurilor americane si a ripostelor ruse, se puteau imagina scenarii in care o baza rusa ar fi fost spulberata sau un portavion american ar fi fost rupt in doua si scufundat impreuna cu zburatoarele de pe puntea sa. Ori cum iranienii ar fi sters de pe fata pamantului cele doua orase israeliene de care au pomenit in amenintarea lor la adresa Israelului. Sau cum escaladarea si scaparea de sub control ar fi facut ca un “Satan” rusesc sa aduca linistea definitiva.

  In varianta minimalista, fara implicarea rusilor, ar fi fost pierderi de ambele parti, americana si siriana. Chiar simbolica pentru americani, ca pana si sarbii (1999) si irakienii (2003) le-au doborat cel putin de samanta avioane, si fara sa fi avut sistemele performante de rachete antiaeriene rusesti S-400. Cand colo, ce sa vezi!, niciun fel de pierderi de mijloace de lupta active de nicio parte, americanii au distrus niste cladiri goale, iar sirienii nu au avut nicio victima civila sau militara.

  Ce sa comentezi la un asemenea rezultat? Poate doar intr-o varianta romantata, imaginandu-ti un aranjament de razboi de genul “Vladimire, lasa-ma sa trimit rachetele si bombele pe tinte de poligon din Siria, sa-i potolesc pe nebunii astia ai mei, care vor razboi de-adevaratelea, uitand ca razboiul nu alege.” Pentru lideri inteligenti si rationali nu mi se pare absurd un asemenea targ. Inca am pe retina strangerile de maini ale lui Putin si Trump de la prima lor intalnire, iar in minte imi staruie intrebarea ce ar fi putut insemna. Poate batutul palmei pe o intelegere? “Da, Donalde, dar razboiul tau te costa pacea”, ar fi putut fi raspunsul. De aceea am ales ca titlu numele romanului scriitorului rus Lev Nikolaevici Tolstoi, “Razboi si pace”.

  Dar, iesind din acceasta digresiune idilica si raportandu-ma la cruda realitate, sa revin la liniile de analiza pe care mi le-am propus. Noi vorbim despre al doilea razboi rece fara sa observam ca, de fapt, este vorba de o tentativa inacceptabila a SUA de impunere a unei a doua lumi unipolare. Aceasta pulsiune dictatoriala americana, de revenire la unipolarism, iese la suprafata, precum uleiul deasupra apei, din toate discursurile si actiunile politice, diplomatice si militare ale SUA. Aroganta globala de a-i supune pe toti este suparator de vizibila si de respingatoare, ca un fard gros si de proasta calitate, in pretentia SUA de “leadership mondial”. Lumea nu are nevoie de un jug sau sa fie sclava cuiva. Ar fi niste palme rasunatoare date libertatii natiunilor, democratiei multipolare (sa retinem aceasta expresie alergica pentru unipolaristi) si dreptului international. Un al doilea unipolarism al SUA ar fi un regres urias, o intoarcere la perioada dictatelor americane si a razboaielor lor “preventive”, la a doua insurgenta a terorismului si dezechilibrului.

  O a doua lume unipolara nu cred ca mai este posibila. Cei care inca mai cred in aceasta utopie nu fac decat sa-si piarda din energie si credibilitate, care impreuna aduc descresterea de sine si marginalizarea din partea celorlalti. Ceea ce americanii au etalat in cel de-al doilea atac cu rachete asupra Siriei, la un an dupa primul, a fost acelasi cliseu tactic, care, dupa cum se stie, se transforma intr-o vulnerabilitate, prin expunerea repetata a aceluiasi continut si mod de operare, implicit a limitelor. Faptul ca din cele 103 rachete pe care americanii le-au lansat in Siria au fost interceptate 71 de catre sirieni, reprezentand 2/3 din total, spune foarte mult, ca despre un scor dintr-un meci de fotbal dintre doua echipe din aceeasi liga.

  Efectul imediat al loviturilor occidentale impotriva Siriei este cel de de “supapa”, de descarcare a presiunilor. Foarte probabil acesta va fi de lunga durata, avand in vedere declaratiile Hexagonului ca “O bună parte a arsenalului chimic al regimului sirian a fost distrusă”, cat si pe cele ale Pentagonului, potrivit caruia “Programul chimic sirian va avea nevoie de ani pentru a se reface după atacul occidental”. Legat de presupusul targ evocat mai sus, atacul ar putea fi si unul de “Adio!”, daca luam in calcul declaratia repetata din ultimul timp a lui Donald Trump privind aducerea acasa a trupelor americane din Siria. In discursul care a precedat atacul, Trump a afirmat ca “America nu caută o prezență nedeterminată în Siria” si ca “asteaptam cu nerabdare ziua in care putem aduce acasa razboinicii nostri, care sunt razboinici mari”. El a recunoscut ca “americanii nu au iluzii”, ca “nu putem curata lumea de rau sau sa actionam oriunde exista tiranie”, dar si ca Orientul Mijlociu “este un loc tulburat” si ca “soarta regiunii se afla in mainile poporului sau”.

  Apreciat de 2 persoane

 20. Cea mai tare lovitura nu a fost cea impotriva „chimicelor”, nu a fost cea impotriva trupelor lui Assad sau a celor ruse.
  Cea mai tare lovitura a fost impotriva lui Putin si a aparatului de putere rus.
  Ce nu au inteles „gusterii” este ca SUA, Marea Britanie si Franta l-au umilit pe Putin in mod direct si brutal, ignorandu-i total amenintarile „rachetele vor fi doborate, precum si bazele de lansare”.
  O insulta de altfel, precum se plangea ambasadorul rus la Washington.

  Apreciază

 21. Lumea in care trăim e plină de „gusteri „. Unii bine intenționați, cu aplicație spre dezordine, alții cu foloasele fie pe termen lung, fie imediat. Categoriile sunt alese aleatoriu.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.