La Fundatie, o noua editie a volumului „Optantii unguri”

Fundația Europeană Titulescu organizează miercuri, 11 aprilie 2018, începând cu ora 16:00, lansarea ediției a II-a a cărții:

„Un mare conflict internațional: OPTANȚII UNGURI ai Transilvaniei și reforma agrară din România”, autor Constantin Cutcutache, carte publicata, prima data, in 1931

Cartea reprezintă primul număr din Colecția Centenar, initiata de Fundatia Europeana Titulescu

Cu alocuțiuni din partea:

Prof. univ. dr. Ion CALAFETEANU

Dr. Alin SPÂNU

Lector univ. dr. Ionuț COJOCARU

Moderator:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și FARMEXIM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

65 de gânduri despre “La Fundatie, o noua editie a volumului „Optantii unguri”

 1. Greu sa incerci sa fii impartial si obiectiv in ziua de azi. Daca critic ceva legat de Rusia, sare ZeV si ameninta cu scrisori trimise lui Trudeau (ar fi chiar un gest frunos :)). Daca critic SUA sau critic pozitiv (in sensul ca sper ca acea critica sa aduca plus valoare) pe unionisti, apare Don Popescu cu paine si sare si ma trage de urechi despre romanismul meu aparent diluat, sau cu idelile mele despre societatile multi-etnice/multi-culturale.

  Ca sa fim sinceri, o societate multi-etnica a existat intotdeauna in Romania, de cind e ea. A existat si multi-culturalism, dar nimeni nu s-a gandit sa dea un nume atit de „progresist”.

  In ultimii ani criticam asiduu progresismul, si pe buna dreptate. Sunt evidente care arata ca si aceasta idee – de progres – a fost rapita de niste grupuri cu agende obscure, inregistrata ca trademark al unor „scoli de gandire” finantate de miliardari cu interese clare de a le folosi in interes propriu, si pe ele, si pe oamenii ce i-a „educat”. Sunt intitulate foarte frumos, ca ale lui Soros, scoli deschise, pentru societati deschise, aparatoare ale drepturilor omului etc etc, cind in final, ele trebui sa produca schimbari de regimuri politice care sa aduca mai multa putere, control si bani pentru fondatori.

  Saptamina trecuta am fost la serviciul funerar al unui japonez canadian, de religie budista. A fost foarte interesant pentru mine sa asist la o ceremonie budista, cu incantari lungi, specifice, sacadate ce antreneaza toata audienta. Dar ce mi s-a parut de-a dreptul decupat din alte lumi, a fost ca la ceremonie a venit si a vorbit presedintele firmei japoneze unde decedatul a lucrat 30 ani. A listat toate pozitiile pe care le-a avut, si a evidentiat profesionalismul si dedicatia fostului angajat si contributia lui la obiectivele companiei japoneze. Nu fusesera prieteni, nu existase nici o legatura intre ei, alta decit de relatia de angajator-angajat. Apoi a vorbit un prieten de-al lui japonez care a evocat istoria in care a trait dupa cel de-al doilea razboi mondial, cu foametea si saracia ce a urmat, si cu multa munca si efort pentru japonezi de a isi reconstrui tara. Evident, s-a referit si la bombardamentul nuclear american, lucruri care nu pot fi uitate niciodata de japonezi. Mi-am amintit si de povestile bunicii mele despre razboi, cind toti aveau multi copii si traiau in saracie lucie. Astfel de povestiri unesc peste spatii si peste rase si peste religii si peste ce numim noi culturi diferite. Faptul ca toti, indiferent de rasa, de religie, de cultura ne nastem, traim, iubim, facem copii, ii crestem, lucram, practicam o religie sau nu, ne imbolnavim, suferim si apoi murim, arata ca, in ciuda diferentelor, suntem UNA BUCATA specie. De aici cred ca ar trebui sa luam in serios si sa discutam despre multi-etnicitate si multi-culturalism. Accentul nu pe diferente trebuie pus, si pe ce ne uneste cu adevarat. Doar ca cei care cumpra la bursa dezbinarea noastra au atita putere incit reusesc sa ne invrajbeasca, inclusiv cu farmece despre ideea de o natiune impotriva celeilalte. Si aici nu avem ce face si vedem politicienii goi.

  Apreciat de 4 persoane

  • Cu tot respectul, putem vorbi de multiculturalitate în România, dar nu de o societate multietnică. O societate multietnică a fost cea jugoslavă, unde existau mai multe națiuni, care au fost din secolul VI acolo și au constituit state micuțe cu propria lor limbă sau de fosta Cehoslovacie, dar nu putem vorbi de o societate multietnică în România, pentru că românii au fost dintotdeauna aici, peste care au venit alții ,care nu i-au dominat numeric pe români și care nu au fost, nici măcar egali, din punct de vedere numeric cu românii. Adunate toate minoritățile din România, nu depășesc procentul de 12. Așa că nu avem ce recunoaște. Recunoaștem că există, le acordăm drepturi dar aceasta nu înseamnă că suntem o societate multietnică, pentru că nu corespunde cu semnificația noțiunii respective.

   Apreciat de 2 persoane

   • @Oscar Wilde, si eu cu tot respectul si fara nici o suparare. Discutam si eu sper sa invat din aceste discutii.

    >>” Recunoaștem că există, le acordăm drepturi dar aceasta nu înseamnă că suntem o societate multietnică,”

    Ce inseamna de fapt „societate multi-etnica” in dreptul international? Nici nu cred ca exista asa ceva formulat sau acceptat de state. V-ati referit la Iugoslavia, si evident, Romania nu e stat federal. Nu ma refeream la asta. Ma refeream la faptul ca sunt, ca si in alte state, multi romani de alte etnii, si ca ei au existat pe acest teritoriu cu mult inainte ca acest tarim sa devina Romania. Daca va deranjeaza termenul putem sa discutam despre „multi-culturalism”, o notiune acceptata in zilele noastre. Dar evident ca etnicii secui va vor spune ca ei sunt o etnie aparte, si ca in Romania ar trebui sa fie acceptati ca un grup etnic separat (in sensul ca doresc autonomie pe criteriu etnic, desi spun ca nu).

    Apreciază

   • Nu vă supărați. Cred că nu ne-am înțeles reciproc. Vreau totuși să fac o precizare: federal ține de organizarea unui stat format din mai multe stătulețe autonome ( de exemplu în SUA, Germania stătulețele federației americane sau germane nu sunt organizate după criterii etnice, după cum era organizată în URSS), iar multietnic ține de caracterul unei națiuni. Națiunea română are un caracter național, pe lângă care conviețuiește, cu toate drepturile, alte minorități naționale.

    Apreciază

  • Dacă ajungi singur la o concluzie logică ce nu e deloc favorabilă SUA sau UE eşti imediat catalogat prorus, de parcă suntem obligaţi să gândim doar în anumite tipare, convenabile lor şi impuse perfid şi malefic tuturor !

   Apreciat de 2 persoane

 2. „…Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a carui platforma politica este apropiata de Moscova, a transmis un amplu mesaj de multumire Rusiei, pentru binele pe care aceasta l-a facut poporului moldovean…”

  Exista o lista autentica, verificata si corecta care detaliaza „binele” pe care l-a facut Rusia „poporului moldovean”? Lasind la o parte ca Dodon foloseste la greu teorii sovietice despre existenta unui asa zis „popor moldovean” – una din piesele grele de propaganda ce au slujit imperialismului rusesc de a rusifica pe romani in Basarabia si pentru a controla Basarabia – totusi, asa, pe puncte, ne ilumineaza si pe noi astia din „poporul roman” care a fost „binele” ala ce l-a facut Rusia in Basarabia, de trebuie cineva sa le multumeasca? Sa stim si noi, sa nu criticam degeaba…

  Cum nu o sa primesc un raspuns de la Dodon, banuiesc ca se refera la minunatul „stat moldovenesc” sovietic unde rusii erau pusi sa conduca, si unde prostii de „maldavani” erau folositi la munca pe unde era nevoie. Si nevoie a fost mult in Kazahstan si alte republici sovietice unde au fost relocati „maldavani”. Cred ca la binele asta se referea Dodon, la binele pe care Rusia le-a facut rusilor din Basarabia, sau rusilor adusi sa conduca Basarabia. Normal, el simte ruseshte si isi tradeaza partea romaneasca a compatriotilor cu mult elan.

  Cum ar putea orice Presedinte al Romaniei sa invite la Bucuresti un astfel de „caracter”? Un om cu o asemenea „personaliate” stie un singur lucru: sa isi caute si sa isi slujeasca stapinul care il dezmiarda cu putere. La pieptul musculos al lui Putin, Dodon gaseshte alinare. Poate „statul paralel” al lui Basescu sa se gindeasca si sa ii ofere o pozitie banoasa. Cred ca doar asa o sa o lase mai moale cu propaganda pro-rusa.

  http://www.ziare.com/igor-dodon/presedinte-republica-moldova/igor-dodon-poporul-moldovean-nu-va-uita-lucrurile-bune-pe-care-rusia-le-a-facut-si-le-face-pentru-el-1508816

  Apreciază

  • https://blacknews.ro/james-mattis-utilizarea-armelor-chimice-siria-pur-simplu-impardonabila/ şi un comentariu cu unscenariu absolut înspăimântător pentru noi, europenii :
   „Ma mir cum Mattis face asemenea declaratii,el este recunoscut ,,cainele turbat,,in armata SUA,probabil ca si-a dat seama de pericolul celor doua submarine nucleate care se afla la baza navala din Tarturs care detin in burta lor nu mai putin de 250 de rachete nucleare fiecare, fata de cele americane care au 150 ,un raport care nu poate fi benefic pentru aliati,in al doilea rand aceste submarine rusesti nu pot fi distrue in aceastra zona deoarece sint nucleare ,iar distrugerea unui sumarin nuclear va fi un dezastru pentru tarile de pe coasta Europei ,nici un ziarist nu a incercat ce se poate intampla daca unul din submarinele rusesti va fi bombardat sau torpilat,automat acest submarin va trece la auto distrugere si va fi o mare bomba nucleara in Mediterana cu efecte dezastruase asupra Frantei,Italiei,Greciei, Israel…..la aceste lucruri trebuie sa gandeasca ziaristi nostri inainte de a scrie un articol,trebuie s-a gandeasca si la consecitele pe care le poate provoca acest atac al aliantei asupra Siriei,iata ca situatia este total schimbata si Putin a esplicat clar ,daca soldatii rusi vor fi atacati li se va raspunde cu aceiasi moneda,Rusia se afla la citeva mii de km. distanta si nu va fi afectata de acest atac,americanii la fel ,cei care vor suporta vor fi europenii,si majoritatea statelor europene sint de acord semnandusi defapt sentinta la moarte.Rusii nu sant asa prosti cum se crede de catre uni ziaristi si oameni politici,submarinele lor nucleare sant departe de teritoriu rusesc ,iar apararea se face cu submarine cu motoare dizel foarte silentioase care nu pot fi detectate usor de catre inamic,cele nucleare pot fi detectate, ca fac zgomot mai puternic ,dar in zonele unde actioneaza nu pot fi distruse,cand au trecut prin stramtoarea Maneci si Gibraltar rusii au declarat ca nu au nevoie de escorta,deoarece cunosteau acest lucru ca nu pot sa fie distruses-au amenintate.Pe viitor rog ziaristii nostri s-a puna putin capul la contributie ,istoria se repeta ,dar armamentul s-a schimbat,si a favoriza pe cineva ca s-a acolesti adevarul mintind s-au laudand nu realizezi nimic cand va incepe razboiul, cetateanul isi va da seama ca a fost manipulat si lucrurile se vor complica si mai mult.”

   Apreciază

 3. „Bazze” se dezice si spune „fost-am mic, stiut-am nimic!” despre protocoalele secrete. Stia el cite ceva, ca exista, dar nu continutul, care era secret, si oricum sef al statului era „Cel Care are Intotdeauna Grad Cind Ii Pronunti Numele, Si Acum E La Washington”. Nu te joci cu predestinarea. Unii au carti mai tari, altii se bucura cu autografele. Asa ca nu isi intreba seful ce scrisori amoroase catre Patrie scria in secret, mai ales ca numai de statul de drept nu ii pasa lui. „Statul Perpendicular” sau, mai alintat, „Statul de Drepti” era intotdeauna mai aprape de inima de militar. Avea si el griji cu interesul national, cum ar fi: griji cu protectia unor blonde, cu traitul bine, dar pe bani mai putini pentur romani. Ce, nu poti sa te bucuri de viata cu un salariu sau o pensia taiata? Sunt atitea frunze de dud la care poti sa cinti cind nu ai job, sau medicamente.

  Apreciat de 1 persoană

 4. „Am zice că intelectualul, mai ales el, ar trebui să fie un om liber. Nu în­seamnă că şi este. E supus, ca oricine, conjuncturilor istorice şi presiunilor ideologice. Într-un fel sau altul, cariera lui e dependentă de Putere (cu atât mai mult într-un regim autoritar şi, fără doar şi poate, într-unul totali­tar). Nu puţini intelectuali au de altfel fascinaţia Puterii; se simt ei înşişi mai puternici, adăpostiţi la umbra ei. În tot cazul, intelectualul are o abilitate: aceea de a găsi de fiecare dată argumente potrivite pentru a justifica şi a se justifica. Mai ales atunci când i se pare că istoria şi-a dat verdictul. Pentru intelectual, glasul istoriei este irezistibil.“ (Lucian BOIA -Capcanele istoriei.Elita intelectuală românească între 1930 şi 1950 )

  Apreciat de 1 persoană

 5. Anticoruptia in SUA …arata cam asa :

  • Agențiile de rating – Agențiile de rating, cum ar fi Standard and Poor’s, sunt plătite de bănci (ceea ce reprezintă un conflict de interese) și au o influență enormă asupra ratingurilor titlurilor de valoare. În cursul agențiilor de rating al bulelor de locuințe, agențiile au continuat să dea rating triple AAA creditelor ipotecare toxice. Departamentul de justiție dorește restituirea a 5 miliarde de dolari de la Standard and Poor’s pentru rolul său în falsificarea ratingurilor.

  • Spălarea banilor – S-a dovedit că divizia americană a băncii HSBC a făcut spălare de bani pentru cartelurile de droguri mexicane în valoare de 881 miliarde de dolari, potrivit Departamentului de Justiție. Pedeapsa acordată acestei bănci pentru corupție flagrantă a fost de 1,9 miliarde de dolari, iar New York Times se plânge că HSBC era prea mare pentru a se acuza. Nimeni nu merge la închisoare într-un moment în care un negru șomer primește zece ani pentru a jefui un minut mart.

  • Pariuri împotrivă – Atât JP Morgan Chase, cât și Goldman Sachs au lucrat cu fonduri speculative pentru a paria împotriva ipotecilor toxice după declanșarea accidentului. Ei au făcut bani prin vânzarea pe scurt a catastrofei financiare pe care au creat-o. JP Morgan a fost amendat cu 296,9 milioane dolari, iar Goldman Sachs a fost amendat cu 550 milioane dolari pentru acțiuni

  • Insider Trading – Raj Rajartmn, miliardarul închis, a făcut aproape un milion de dolari pe minut, obținând informații privilegiate de la Goldman Schs. Avocatul din New York a furat 70 de fonduri speculative, însă procuratura este foarte lentă.

  Principiile de funcționare ale marilor bănci sunt o hazna de lăcomie și intenție criminală și dau un nume foarte rău capitalismului de piață liber. În timpul bulei imobiliare, Wall Street a fost considerat inima și sufletul capitalismului de piață liberă, dar când a fost în pericol de prăbușire totală, ei au căzut în genunchi ca socialiști, cerând guvernului și contribuabililor să le salveze
  ( Forbes 14 iul. 2015 – The Big Bank Bailout sub semnatura lui Mike Collins ,
  https://www.forbes.com/sites/mikecollins/2015/07/14/the-big-bank-bailout/#206777752d83 )

  Apreciat de 5 persoane

 6. Aștept comentariile pe marginea optanților despre care știu doar că au fost puși să opteze în privința reședinței. Tot aici intră și chestiunea schimbului de populații?
  Referitor la otrăvirea lui Skripal (am și eu o problemă!), am făcut următorul raționament: toată lumea știe că agentul otrăvitor se fabrica în URSS, iar unii bănuiesc că s-ar fabrica și azi în Rusia.
  Păi, rușii sunt atât de proști încât să-l otrăvească pe-ăla cu substanța despre care toată lumea știe că se fabrică la ei?
  Apoi, de ce ar fi vrut rușii să-l omoare pe Skripal după ani și ani de la debriefing-ul care i-a fost aplicat acestuia de către britanici? N-ar fi fost logic să-l omoare înainte de „stoarcerea” lui? Acum de ce? Ca să-i transmită „na pedeapsă pentru că le-ai spus tot!” ? O fi asta…

  Apreciază

 7. Se zice ca principalul pericol actual ar fi Vladimir Vladimir Putin care este cica „imprevizibil”.
  Eu sustin ca de fapt principalul pericol vine de la incoerenta mintala a celor care conduc sau au influenta oaresicare asuora politicii externe americane ..
  Ilustrativ ptr gradul submoronic al zisei incoerente este un articol aparut in New York Times (ziar nu democrat ci de-a dreptul obamuist) sub semnatura unui editorialoits Thomas L. Friedman pre numele sau …. Articol intitulat Is Putin a C.I.A. Agent? . Adica dragi muricani adoratori ai Obamei si a Holarey, sedeti linistiti : Putin e omul nostru!”
  Pe ce se bazeaza „inteligentul”?

  Why? Because Putin has undertaken so many actions in recent years that contributed to the weakening of Russia’s economy and human capital base that you have to wonder whether he’s secretly on the C.I.A.’s payroll.

  De ce? Deoarece Vladimir Putin a adoptat în ultimii ani atât de multe acţiuni care au contribuit la slăbirea economiei şi a bazei capitalului uman din Rusia încât apare întrebarea dacă nu cumva este plătit în secret de Agenţia Centrală pentru Informaţii din SUA

  Hm.. hm .. HM! Ca care actiuni? Mister tital si lugruba tacere de tartaree tomba in stepa pustie. Ca asta nu este argument decat in gavoarea unui minti submornice:

  Începând din 2007 sau 2008, Vladimir Putin pare să fi decis că reconstrucţia Rusiei prin stimularea uriaşului talent al capitalului uman şi prin consolidarea statului de drept ar fi fost prea dificilă, deoarece ar fi necesitat împărţirea puterii, organizarea de alegeri reale şi competitive şi construirea unei economii diversificate, bazată pe inovaţie.
  În schimb, Putin a hotărât să caute demnitatea Rusiei în locuri greşite: în exploatarea resurselor de petrol şi gaz, nu a abilităţilor cetăţenilor; în consolidarea armatei ruse, nu a statului de drept; în îmbogăţirea proprie şi a cercului propriu de oligarhi (…)”

  Ha?
  Ce a fost in 2007 sau 2008? Pai la Munich Security Conference Putin a zis NIET acuzand Statele Unite că au provocat o nouă cursa în domeniul armamentului nuclear, dezvoltând o apărare a rachetelor balistice, subminând instituțiile internaționale și făcând Orientul Mijlociu mai instabilă prin manipularea stângace a războiului din Irak . (Putin Says U.S. Is Undermining Global Stability – The New York Times, 17 febr 2007). A mai acuzat Statele Unite ca au transformat Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, care trimite observatori la alegerile din fosta sferă sovietică, „într-un instrument vulgar care asigura interesele politicii externe a unei țări” samd etc .Si a respins idea unui scut antiracheta care sa apere Europa de amenintarea balistica iraniana … SI aumai fost si alte motove de neintelgere …as zice eu NORMALE …

  Insa obsercatiu mai pe urma ce scrie submorronu : exploatarea resurselor de petrol şi gaz, nu a abilităţilor cetăţenilor. Pai stiti canfd s-a stricata relatia lui Putin cu A[usul anglo-saxon? In 2003.Stiti de ce? De Yukos d’áia! Hodorkosvsky (in oligarh din epoca Eltin ) se pregatea sa vanda Youkos catre Exxon si Chevron Texaco … Youkos care asigura 20% din petrolul extras in Rusia sau „numai” 2% din petrolul extras in lume!!!! Si Hodorkovsky intra la puscarie si toti cei care combat coruptia romanesca zbierau Free Khodorkovski !

  Si in fine ajungem la ce ii doare cel mai mult pe adep;tii .lui Killary si Obamei :

  De exemplu, în 2014, Putin a confiscat Crimeea și a invadat Ucraina de Est cu trupe rusești deghizate – pentru a obține un impuls de zahăr pe termen scurt cu electoratul rus – și, în schimb, a trebuit să trăiască cu sancțiuni economice pe termen lung impuse de Occident care contribuie la încetinirea creșterii Rusiei.

  În 2015, pentru a dovedi că Rusia era încă o superputere – un alt nivel de zahăr pe termen scurt pentru baza sa – Putin a trimis consilieri, avioane de forțe rusești, echipe de operațiuni speciale și baterii cu rachete de suprafață în Siria pentru a preveni răsturnarea Războinic aliat, președintele sirian Bashar al-Assad.

  Mda . Cand au inceput incurcaturile din Ucraina obamistii trebuiau sa stie ca Rusia va reactiona si ca cel mai probabil (999,999 la mie) reactia va viza Ucraina. Eu stiam*. Ei de ce nu stiau ? Fiindca sunt submornici dpv intelectual!
  Asa cum era normal ca Rusia sa riposteze si la sanctiuni. Iar Siria a permis Rusiei ca ca un minim de efort sa faca o „demonstratie”. Mai mult interventia din Siria … l-a facut pe Putin „Campion al civilizatiei” si distrugatorul Daesh. A silit SUA sa dea si ea cu bomba in Daesh …

  Si azi , dupa la 3 ani dupa ce am fost asigurati ca Rusia este ca o bezninarie proproetate a unui gruo mafiotic si ca va da faliment .. falimentul este inca departe! Ucraina e inexprimabil oar pretul scazut al petrolului a pus in dificultate si Arabia Saudita (aliat strategic al SUA) …

  Mai mult insusi presedintele Trimp (acuzat ca ar fi in legatura cu rusii.. ) zice de retagerea din Siria care Sirie si Orientul Mijlociu ar fi costat 17 triliarde $$$$$$ dupa 2001 (Iulian Chifu, Retragerea americană din Siria: „America First“ loveşte postura internaţională a SUA , Adevarul fin 10 aprilie 2018. adev.ro/p6yllk ) Si mai intege de la zisul Chifu ca unul dintre scopurile oabamist-kilariotre ar fi inde[artarea crestinilor din guvernul sirian … perspectivele unui acord sustenabil sunt greu de estimat: Iranul şi, într-o oarecare măsură Rusia, nu-şi doresc o abordare democratică sau măcar o formulă de autoguvernare a sunniţilor, ci guvernul allawit-druz-creştin maronit de până acum, cu sau fără Al Assad, fapt care creşte posibilitatea radicalizării şi susţinerii mişcărilor teroriste în rândul sunniţilor oprimaţi şi discriminaţi

  Cum am scris: submoroni…. care uita de la mana pana la gura …

  * Nu nu sunt chiar desteptu desteptilort. Insa era destul sa te intrebi „si ce ar dori Rusia cel mai mult si mai mult?” so sa fii cu 2 deste peste un moron

  Apreciat de 2 persoane

 8. Amalia spune:
  APRILIE 11, 2018 LA 10:32 AM

  Nu trebuie sa va mirati, nu exista nicio logica in actuala ofensiva mediatica a Occidentului impotriva Rusiei, inceputa odata cu alegerea lui Trump la Casa Alba. Logica nu are valoare in ,,jocurile” geopolitice, doar imaginea si perceptia conteaza. Nu vedeti ca nimeni nu asculta si punctul de vedere al Rusiei ? Nu observati ca nimeni nu se deranjeaza sa analizeze cat de mare si necredibila este diversiunea referitoare la asazisele atacuri cu arme chimice in Marea Britanie si in Siria ? Nici macar ONU ? Cine are ochi, urechi si minte, intelege ca Occidentul este disperat pentru ca ultimul focar de terorism international (cel de la Ghouta) este pe punctul de a fi eradicat de catre tandemul ruso-sirian.
  Este un razboi rece spre cald total, accentuat in preajma realegerii lui Vladimir Putin si nimeni nu stie cand si cum se va termina. Mai vorbeste cineva de palestinieni, ucisi in fiecare zi de fortele de securitate israeliene ?
  Vorba colegului Adrian B: Omenirea a ajuns la o rascruce. Una din directii duce direct catre neant.
  Am mai spus-o, capitalismul corporatist este in cangrena, de aceea au si impus cote la importurile de otel si aluminiu. Pentru bani, capitalistul american este dispus sa invete pe de rost pana si Mein Kampf.
  Cred ca de acolo isi extrag strategiile diriguitorii euroatlantici, strategii bazate pe autovictimizare si acuze turnate catre partea adversa suspicionata de actiuni false , dar care sa justitifice contraactiuni pretins legitime. E ca (pe invers) in ,,hotii striga hotul”. Se aplica de mii de ani, inca din timpurile lui Alexandru ce Mare si imparatilor Imperiului Roman.
  Vezi si depozitiile penibile ale lui Mark Tukerberg in Congresul American, prin care, in loc sa explice interferenta Oxford Analytica in baza de date personale ale utilizatorilor, sustine ca Facebook este in razboi cu..Rusia (sic!). Mi se pare evident ca acest individ – marioneta nu face altceva decat sa recite o poezie pentru fraieri scrisa la sediul NSA. Altfel spus, tot ce se intampla rau in lume, trebuie musai conexat, intr-un fel sau altul, cu Kremlinul. Ca nota in paranteza, tot Rusia a intervenit, pe Facebook, in alegerea lui Yohannis ? (Z)
  Am senzatia ca perioada actuala este chiar mai rea decat cea din anii ’50 ai vanatorii de vrajitoare declansata de senatorul republican Joseph McCarthy. Acea perioada a durat cca 20 de ani. Actuala, abia a inceput.
  Situatia in care ne aflam in acest moment este extraordinar de grava, avand in vedere ca Vladimir Putin va merge pana la capat pentru a-si apara tara si interesele de securitate. Banuiesc ca, in prezent, ii este testata tocmai aceasta limita, de catre oameni inconstienti care cred ca se pot juca cu focul oricum si oricand pe o planeta care nu le apartine in integralitate asa cum ei sustin cu o cvasiinfinita nesimtire.

  Apreciază

 9. Citesc un roman al celui mai bun și cunoscut scriitor maghiar, datorită faptului că a fost tradus în foarte multe limbi. El a fost născut în România și trăiește în prezent în Ungaria. Este vorba de Attila Bartos și de romanul ,,Sfârșitul”. În primele 40 de pagini, un personaj relatează, printre altele, cum românii au pus mâna pe tot Ardealul și le-au luat casele ungurilor! Când credeți?. În al Doilea Război Mondial!. Personajul uită de Dictatul de la Viena și ororile pe care le-au săvârșit horthyștii ( militari și etnici maghiari din Transilvania): au devastat, profanat și dărâmat din temelii biserici românești și în ținuturile locuite de secui, au jefuit și incendiat casele românilor ori au torturat și ucis oláhok („vlahi”): bărbați, copii, femei. Amintesc doar masacrele de la :Treznea, Ip, Ciumărna, Moisei, Sărmașu, Luduș, Nușfalău de Sălaj,Zalău, Huedin etc. Mă întreb, dacă cel mai cunoscut și tradus scriitor român, Mircea Cărtărescu, ar pune în zicerile unui personaj, ca fapt divers, ceva despre ceea ce am scris mai sus, ca străinii care-l citesc șă știe prin câte a trecut acest popor?. Aflăm de la Bartis cât de rău le-au fost ungurilor în România, aflăm de la Herta Muller cât de rău le-au fost germanilor în România dar nu aflăm de la niciun român cât de rău le-au fost românilor în propria țară, când erau socotiți tolerați de minoritățile naționale.

  Apreciat de 2 persoane

 10. Observ si eu ca daca in ziua de astazi ai o opinie contrara Unchiului Sam esti catalogat imediat ca prorus sau chiar spion rus !!!

  https://techcrunch.com/2018/04/10/tens-of-thousands-of-facebook-accounts-may-be-related-to-russian-intelligence/

  Pe de alta parte , cred ca situatia din Siria este mai mult decat periculoasa si poate aprinde fitilul unor conflicte in apropierea Romaniei .

  Astazi , la Antena 3 , doi din purtatorii de cuvant ai CIA in Romania (Radu Tudor si Mircea Geoana ) au facut din nou stand-up comedy si ne-au spus din alea cu pixelul albastru , ca suntem tampiti , ca ceea ce vedem nu este adevarat , ca America vrea pace prin intermediul razboiului si ca rusii sunt cei mai rai de pe pamant pentru ca nu accepta imperialismul american …
  Este si mai trist sa vezi pe mana cui a ajuns omenirea si de ce fel de indivizi depinde pacea lumii : ticalosi , frustrati sau cu grave probleme psihice ca trump , boris Johnson , erdogan .

  Apreciat de 1 persoană

 11. Elefantii tropaie asurzitor. Nu ar fi mai bine sa existe o prevedere in dreptul international in care o disputa militara intre doua natiuni sa ia forma unui duel intre Presedinti, sau a unui meci de box, karate, sau liber la dat la gioale? Sau poate primele doua Dame sa intre intr-un concurs de frumusete?

  M-ar interesa mai mult sa vad un meci de box Trump-Putin in direct, decit sa fiu in permanenta sub imperiul cutumei ca cine cistiga un razboi ma calareshte pe mine cum vrea.

  Apreciat de 1 persoană

 12. Esenta si geneza razboiului din Siria …

  Războiul început în 2011 in Siria nu are a face doar cu jihadismul din regiune, ci mai ales cu împiedicarea formării unei axe șiite Teheran-Bagdad-Damasc-Beirut, prin îndepărtarea regimului Assad, limitarea expansiunii ruse și crearea unui „ NATO sunnit “ dominat de Arabia Saudita, în colaborare cu Israelul și coordonat cu Washingtonul.

  Apreciază

 13. MOSCOW — Russia has abandoned its centuries-long aspirations of integrating into the West and is bracing for a new era of „geopolitical loneliness,” a top adviser to President Vladimir Putin warned in a magazine article released Monday.

  Vladislav Surkov wrote in the piece for Russia in Global Affairs that „Russia’s epic journey toward the West” is over, marking an end to its „repeated vain attempts to become part of Western civilization” over four centuries.

  „It’s going to be tough,” he said, adding that Russia will face a long journey „through the thorns to the stars.”

  „It’ll be fun,” Surkov wrote. „And we will see the stars.”

  Apreciază

 14. Ostatica Iulia Skripal: Nimeni nu i-a vazut starea reala si nu i-a auzit parerea. Libertatea de a dispune de propria sa persoana, un mare semn de intrebare

  Drepturile cetatenei ruse Iulia Skripal de a primi ajutor consular rus si vizite din partea rudelor din Rusia sunt garantate de lege in orice stat de drept real si in orice democratie reala. Refuzurile autoritatilor britanice de a-i permite Iuliei sa beneficieze de aceste drepturi ridica noi si mari semne de intrebare in legatura cu ce s-a intamplat in mod real in cazul Skripal, dar si cu libertatea personala a fiicei fostului agent dublu rus Seghei Skripal, care a fost otravita impreuna cu tatal ei, la inceputul lunii martie, in Anglia. Desi Iulia s-a recuperate rapid in ultimul timp si a si parasit spitalul, fiind dusa la o adresa necunoscuta de catre autoritatile britanice, nimeni nu a vazut-o si nu a aflat din gura ei ce s-a intamplat in ziua otravirii si ce vrea sa faca in continuare, ca fiinta libera si posesoare deplina a drepturilor omului. Firesc ar fi fost sa aiba o conferinta de presa, sa aiba contacte cu oficiali ai ambasadelor rusa si europene, sa comunice cu rudele de acasa. Nimic din toate astea, ca si cum libertatea de miscare si de exprimare nu ar mai exista pentru Iulia. Mai mult, Londra ne spune ce ar fi spus Iulia, izoland-o de public, ca pe o ostatica. Am aflat, miercuri, de la un purtator de cuvant al Ministerului britanic de Externe ca Iulia Skripal ar fi respins o propunere de ajutor consular din partea Rusiei. ”Noi i-am transmis Iuliei propunerea de ajutor consular din partea Ambasadei ruse”, a declarat oficialul britanic intr-un comunicat. ”Ea este libera sa decida daca doreste sa-l accepte sau nu. Pana in prezent, intelegem ca nu l-a acceptat”, a precizat el. La tendentiozitatea atroce a acuzatiilor britanice fara probe, se adauga, acum, si lipsa de probe despre ceea ce Iulia spune si vrea cu adevarat. Aflam, aici, vesnica cupiditate a intermediarului, care scade sau mareste pretul dupa cum ii dicteaza profitul. Iulia este rusoaica europeana, iar proba de autenticitate a libertatii sale ar fi libertatea de circulatie in orice capitala din Uniunea Europeana.

  Apreciază

 15. https://www.dcnews.ro/servicii-secrete-liviu-ple-oianu-propunere-oc-in-parlament-legi-care-schimba-totul_587709.html

  O propunere foarte buna ! Deasemenea , cred ca ar fi bine ca in comisiile de control a serviciilor secrete sa activeze si ziaristi de investigatie de la gazetele romanesti .
  In acest fel s-ar preintampina situatia hilara ca aceste comisii sa devina niste instrumente de spalat serviciile secrete asa cum s-a intmplat in perioada Ponta cu Sebi Ghita si Georgian Pop la carma acestor comisii .

  Apreciază

 16. Terorizarea cu amenintarea razboiului mondial: Atacarea Siriei de catre SUA, operationalizarea teoriei noului consilier pentru securitate de la Casa Alba / Lumea nu trebuie sa doarma “linistita”. Ea trebuie sa simta “durerea” (Bolton)

  In privinta consecintelor unui al treilea razboi mondial, care inevitabil va fi unul nuclear, dupa cum a fost si sfarsitul celui de-al doilea (v. bombardarea atomica a oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki, in 1945), nu cred ca are rost sa mai zabovim cu analize. In acest posibil caz, trebuie sa ne raportam la singurul adevar asupra caruia SUA si Rusia au cazut de acord: nu va fi un castigator; toata lumea va pierde. In opinia mea, mult mai oportune ar fi incercarile de a afla care este semnificatia reala a dezlantuirii unui atac cu rachete impotriva Siriei pe baza unui motiv fabricat si cat de probabila este o asemenea lovitura punitiva discretionara.

  Referitor la prima investigare, seria in pregatire de lovituri “preventive” impotriva Siriei inseamna depasirea liniei rosii, pe care numai dreptul international o poate trage, care face deosebirea intre un razboi de aparare si un razboi de agresiune si intre un razboi anti-terorist si un razboi terorist. Mai aplicat spus, dreptul international va fi inlocuit de arbitrariul deciziei unilaterala a SUA de a ataca Siria, pe baza unor acuzatii fara dovezi. In acest fel, se va repeta precedentul razboi al SUA impotriva Irakului, din 2003, care a adus terorismul deschis in regiune.

  Privind probabilitatea atacurilor SUA in Siria, despre care Rusia a avertizat ca vor avea “consecinte grave”, in urma ripostelor legitime de anihilare a agresiunii si de aparare a suveranitatii, pe care dreptul international le prevede prin dreptul la autoaparare si alte sanctiuni, din punctual meu de vedere sunt de luat in calcul mai multe chestiuni. In politica fricii, cel mai de nadejde aliat este fara indoiala emotia. Cuvintele de amenintare si emotiile pe care acestea le starnesc au facut mare parte din razboaie. Uneori, ele au obtinut victoria fara niciun alt efort militar.

  Cei care mizeaza ca va fi suficienta o demonstratie de forta chirurgicala, de tip “Soc si groaza” sau “Decapitarea” (v. invazia SUA din Irak sau atrocitatile savarsite de gruparea “Stat Islamic” in Siria si Irak) si ca emotia va face restul de treaba si le va pune victoria pe tava, au in mare masura dreptate in cazul adversarilor asimetrici, mici si slabi, care nu au capacitati simetrice de raspuns. In cazurile inverse, al superputerilor simetrice, lucrurile pot sta insa diferit, contralovitura putand sa aiba efecte mult mai disproportionate pentru cel care a initiat prima lovitura.

  O a doua chestiune care mi se pare ponderatoare cand ne intrebam daca SUA vor ataca Siria, unde Rusia este prezenta militar in teren, este istoricul duelului verbal dintre Trump si Kim, care s-a incheiat prin acordul celor doi de a se aseza la masa negocierilor. Cu atat mai mult retinerea militara a SUA mi se pare mai necesara si rational de inteles in cazul aliantei militare Rusia-Siria (si al blocului militar largit si neprevazut in care se poate transforma). O a treia chestiune este ca pentru Siria nu exista o solutie militara, iar in cazul unei posibile escaladari, care poate scapa de sub control, niciun obiectiv politic nu poate fi atins prin distrugerea totala a regiunii.

  Abaterea atentiei internationale de la situatia colonizarii israeliene in teritoriile palestiniene, conflictului fierbinte de la granita celor doua parti si “marsului marii reintoarceri” a refugiatilor palestinieni ar putea fi o a patra chestiune care s-ar putea afla la originea acestui impresionant zanganit de arme al SUA in Orientul Mijlociu, avand ca pretext Siria. Ar putea fi foarte probabil ca Netanyahu sa fie ghimpele care il inteapa pe Trump sa atace Siria. Ca indicatori pe aceasta probabilitate sunt telefonul prin care presedintele rus Putin i-a cerut lui Netanyahu “sa nu destabilizeze Siria” si avertizarea pe care acesta din urma a adresat-o Iranului “sa nu puna la incercare detereminarea” Israelului.

  In sfarsit, o a cincea conexiune trebuie facuta cu noul consilier pentru securitate de la Casa Alba, John Bolton, un abuzator de cuvinte si emotii tari, ceea ce consoneaza perfect cu profilul belicos al presedintelui Trump. Bolton pare sa-si fi pus pe cap peruca din recuzita de morga sententioasa a militarilor si judecatorilor din evul mediu, cand declara ca adversarul trebuie facut “sa simta durerea” si “sa nu doarma linistit.” Mesajele SUA catre lume privind atacarea Siriei par sa fie suprapline de “filosofia” fricii marca Bolton.

  Apreciat de 1 persoană

 17. Fragmentarium

  Cu totii traim in cel mai atroce gulag de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Am crezut, mult timp, ca americanii, britanicii, francezii, etc, sunt campioni ai democratiei, iar in tarile lor functioneaza, deja, un nou Eden. Eram convins de aceste lucruri pana prin anii 2000.
  Incet incet, dupa dezmembrarea indusa din afara a Iugoslaviei si invazia in Irak (sustinuta mediatic pe aceeasi uriasa minciuna a asaziselor arme chimice) am inceput sa ma prind cum sta treaba cu democratia occidentala. Ar fi trebuit sa inteleg mai demult ca un sistem bazat pe capital si multipartidism, in care media corporatista ESTE ASERVITA INSTITUTIILOR DE FORTA, nu poate fi cu nimic mai bun, din punct de vedere democratic, comparativ cu sistemul politic centrat in jurul unui singur partid.
  Marx a avut dreptate, desi nu a intuit metodele si mecanismele optime. Avea dreptate deoarece TOTI NE NASTEM EGALI, CU ACELASI DREPTURI IN RAPORT CU RESURSELE PLANETEI. Concentrarea averilor este un imens abuz contra naturii permis de legi strambe care incurajeaza hotia la nivel inalt si care incalca flagrant drepturile fundamentale ale omului. Capitalismul modern este PRIN DEFINITIE corupt si coruptibil.
  ps
  Anterior le spuneam colegilor Adrian B. si Radu Humor ca Romania nu are nicio sansa (vezi si ultimul raport Greco), decat daca (completez acum) urmeaza drumul Ungariei si Poloniei si participa la crearea, in estul european, a unui pol de putere regionala semnificativ, la care sa adere si Turcia.
  Cu cat le vom permite yankeilor si britanicilor, dar si birocratilor de la Bruxelles, sa se amestece mai profund in afacerile interne ale Romaniei, cu atat ne va fi mai greu sa scapam de chingile anglo-saxone si …u(e)iste, foarte apropiate , prin comportament, de nazism. In fond, Hitler ii numea pe englezi ,,frati” ai germanilor. (Z)
  Am uitat ca marile puteri occidentale au abandonat Romania, la sfarsitul ultimului razboi mondial, chiar la propunerea lui Winston Churchill ?
  In mod evident Brexitul este in avantajul Marii Britanii, tara care isi doreste refacerea imaginii imperiale de odinioara, sprijinita de Statele Unite. Diversiunea cu atacul chimic asupra dublului spion nu are alt rol decat de a intari pozitia Marii Britanii dupa iesirea ireversibila din UE. De aceea au si manipulat prin Facebook opinia publica britanica sa voteze PRO. Era evident ca englezii nu vor accepta niciodata tutela Germaniei si Frantei intr-o organizatie birocratica care nu este capabila sa construiasca o armata comuna si politici expansioniste, in interesul fostelor imperii.
  Englezii si americanii au decis sa mearga pe acelasi drum, impreuna. Macron incearca si el sa tina trena, cat de cat, din pura ambitie personala. Dar stiu, ei, oare, unde duce acesta?

  Apreciat de 2 persoane

 18. GUVERNUL DE LA CHIȘINĂU, DE NECLINTIT: NU VOM PERMITE STRĂINILOR SĂ CUMPERE TERENURI AGRICOLE!
  12 aprilie 2018 21:12agrointeligenta.ro
  Foto: tvrmoldova.md

  Decizie de neclintit a guvernanților de la Chișinău. În Republica Moldova, străinii sau apatrizii nu vor putea în continuare să dobândească drept de proprietate asupra terenurilor cu destinaţie agricolă sau din fondul forestier, se prevede în proiectul noului Cod funciar propus de Guvernul Filip, anunță Mold-Street.

  Documentul elaborat şi discutat deja de doi ani de către diverse instituţii ale statului, prevede că dreptul de proprietatea privată asupra terenurilor poate fi dobândit, în condiţiile legii, de persoanele fizice şi juridice cetăţeni ai Republicii Moldova.

  „Persoanele străine sau apatrizii nu pot dobândi drept de proprietate asupra terenurilor cu destinaţie agricolă sau din fondul forestier, sub sancţiunea nulităţii absolute al actului juridic de dobândire. În cazul dobândirii a terenurilor agricole prin moștenire aceștia sunt obligați să-l înstrăineze în termen de un an de zile”, se menţionează în proiect.

  Noul Cod Funciar din Republica Moldova mai prevede că în cazul în care în termenul prevăzut, terenul nu a fost înstrăinat, autorităţile publice locale achiziţionează terenul, la valoarea de piaţă în baza raportului de evaluare întocmit conform legislației, de la persoana care nu este în drept să-l deţină în proprietate.

  Astfel autorităţile de la Chișinău au respins solicitările unor organizaţii ale investitorilor străni prin care se cerea liberalizarea pieţei funciare.
  N.m.
  Se pare că Băsescu este interesat de obţinerea cetăţeniei Moldovei pentru o nouă Nană !

  Apreciat de 1 persoană

 19. Nu inteleg ce urmareste Trump cu amenintarile catre Rusia, dar daca el crede ca rusii s-au speriat se insala. SUA (si aliatii) urmaresc sa sugrume Rusia economic, sa o prabuseasca economic si social pe baza experentei din comunism, din care SUA a iesit invingatoare. Si poate pe termen lung e posibil, dar Rusia nu va astepta sa se prabuseasca, ci cred eu ca va ataca. Pe cine? Ucraina, in primul rind. Poate va ocupa Donbasul doar, dar daca vor putea, cred ca vor lua inapoi toata Ucraina, si vor instaura acolo un regim prietenos si care va intoarce Ucraina din noul sau parcurs european si europatlantic.

  Inca odata, atentie la Transnistria, pentru ca rusii vor interveni militar daca Transnistria si soldatii rusi de acolo vor fi cumva incercuiti, sau daca se vor simti in pericol. Si ma refer exact la scenariul in care Moldova se uneste cu Romania fara sa reglementeze problema Transnistriei. E bine sa ne pregatim foarte serios cu armele diplomatiei din timp. Si nu e exclus cu un Dodon la conducerea Moldovei care sa ii cheme in autor, pentru a contracara SUA in regiune, rusii sa intre in toata Republica Moldova, sa o preia practic din nou sub control rusesc. Ar fi foarte dureros pentru noi toti ce ne dorim unirea cu Republica Moldova (pina la Nistru).

  Nu vreau sa sun panicard, dar unul din scenariile posibile este ca nu va mai fi pace prea mult timp in zona Romaniei, si Romania ar trebui sa fie pregatita militar sa isi apere teritoriul. Daca rusii avanseaza in Donbas, iar pe Marea Neagra inteleg ca au vise sa fie singura flota, Romania va fi foarte aproape de linia frontului, iar daca Rusia alege sa renunte la respectarea Acordului de la Minsk, si sa atace Ucraina si poate si Modova, Romania va fi pe linia frontului cu Rusia.

  Nimeni nu vrea asa ceva, evident. Dar ursul nu se va lasa impuns prea mult de altii, si va ataca, exact ca un animal ranit.

  Voi ce credeti?

  Apreciat de 1 persoană

  • Nu exista un pericol militar direct pentru Romania, decat in situatia repetarii scenariului ,,Ion Antonescu”.
   In toate actiunile ce vor urma de acum incolo, indiferent unde in lume, Rusia nu va ataca prima, ci va raspune gradual, punand accentul pe diplomatie pana in ultimul moment. Asa cum au facut in Ucraina, unde se incheiase un acord valid intre parti, dar denuntat de ,,maidanezii” infiltrari cu agenti ai serviciilor secrete occidentale, care nu au mai asteptat alegerile programate conform unui calendar bine definit.
   Este ,,stilul Putin”, antipatizat declarativ (probabil din invidie nedisimulata) si in egala masura admirat in penumbra cancelariilor vestice.
   S-a vazut si in aceste zile cine ameninta pe cine si pe ce temei. Cei care vorbesc de pace si democratie, ar face mai bine sa taca. Si asa occidentalii s-au facut de ras, din 2001 incoace, inventand scenarii puerile pe care nimeni nu le mai crede fara rezerve, destabilizand tari intregi din Orient si Africa, amorsand marele proces migrationist care afecteaza Europa (mai putin SUA) si tinand ostateci, in Marea Britanie, cetateni rusi.
   Tot ce se spune public in aceste zile este o circoteca propagandistica lipsita de argumente ce reflecta, in toata nuditatea lui, imaginea reala a ,,Imparatului”.
   Din pacate, tonul submediocru, agresiv si penibil al diplomatiei occidentale este initiat si mentinut la cel mai coborat nivel din istorie chiar de care simbolul democratiei occidentale: Presedintele SUA. Chiar incep sa il simpatizez pe liderul Coreei de Nord. (Z)
   Cred ca politicienii sec XIX si inceputului de secol XX erau, cel putin, mult mai instruiti. Adevarate personalitati, prin comparatie cu nulitatile belicoase de astazi, care se joaca inconstient cu ,,chibritul” nuclear: Trump, May, Macron, Netanyahu.
   ps
   Trebuie sa recunosc ca nu mi-a placut politicianul Angela Merkel, dar realizez, acum, ca aceasta doamna este mai valoroasa, dpdv politic si diplomatic, decat toti cei enumerati mai sus la un loc.
   In fine, are o slabiciune pentru migranti, dar poate se bazeaza pe statistici confidentiale cu privire la
   ev/in-volutia potentei barbatilor germani. La urma urmei, Germania a asimilat o gramada de turci si kurzi. Ce mai conteaza un milion in plus, la felul in care duduie economia de azi a Germaniei ? (Z)

   Apreciază

  • Exact ce vcrezi şi tu ! Şi asta vine din analiza lucidă şi imparţială a situaţiei internaţionale existentă, dar mai ales din constatarea tristă că cei care se află la butoanele războiului sunt mai mediocrii decât oricând ! Ca să nu mai vorbim de interese criminale lipsite de fundal umanitar !

   Apreciază

  • Am sa-ti spun ce cred eu . Nu sunt analist de politica externa , doar din ce simt eu si din ceea ce citesc in presa straina :

   1. Daca SUA ataca Coreea de Nord , asta inseamna razboi cu China ! Si o escaladare instantanee in Taiwan .

   2. Daca SUA ataca Iran , asta va insemna razboi generalizat in Orientul Mijlociu ( cu arabia Saudita , Israel , etc. ) si probabil blocarea Stramtorii Ormuz de catre iranieni . Cu consecintele de rigoare pe piata petrolului .

   3. Daca SUA va ataca Rusia in Siria , asta poate insemna un raspuns instantaneu in Ucraina ( eu asta cred ! ) cu cucerirea totala a Ucrainei si probabil un razboi hybrid in tarile baltice cu mari comunitati de rusi . Cu toata apartenenta lor la Nato si art. 5 .

   Sau poate insemna atacarea de catre rusi a bazelor americane din Kurdistan , de la AlTanf si Zurieq unde acestia antreneaza rebeli .

   Dar totusi cred ca aceasta agresiune a americanilor va fi un CADOU perfect pentru rusi carora le va va oferi pretextul de a intra in Ucraina …

   Urmarind evenimentele ultimilor ani era previzibil ca se va ajunge aici . Toata prosperitatea SUA se bazeaza pe rapt si violenta , este intr-un razboi perpetuu de peste 150 de ani si capitalismul promovat de ei are nevoie de resurse naturale pe care ei nu le mai au . Si atunci le iau de la altii prin razboaie , lovituri de stat , tradatori , etc. !

   Dar cea mai mare greseala a americanilor mi se pare a fi subestimarea rusilor ! S-ar putea sa asistam la niste surprize foarte mari …

   Apreciază

 20. Macron a afirmat că există dovezi certe că atacul chimic din Siria aparține forțelor guvernamentale siriene. Trump dă înapoi în privința atacării forțelor Bashar-Rusia. Păi, cum dragă? tocmai acum când există dovezi certe?
  SUA și ai ei au o idee fixă: să sădească democrația de tip occidental în țările din Orientul Mijlociu și nordul Africii.
  Eu cred că asta e o utopie având în vedere că popoarele acestor țări sunt formate din niște triburi gata mereu să se încaiere, triburi care erau ținute în frâu de niște dictatori luminați, cu studii în Occident, dar care își cunosc poporul fiind parte din el, și știu cum să-l ia.
  Trecerea la un fel de democrație (în niciun caz cea occidentală) trebuie să fie un proces lent care să meargă mână în mână cu progresul spiritual și material al poporului.
  Să ne uităm la țările în care SUA și aliații au sprijinit mișcările rebele minuscule (căci MINUSCULE sunt), au dărâmat dictatorii și au însămânțat teoretic democrația! Ce s-a ales de ele? Au regresat din toate punctele de vedere, toate sunt teatru de război intern fără sfârșit.
  Iată de ce nu sunt de acord cu SUA și ai ei! Această idee am căpătat-o DUPĂ ce am văzut rezultatele intervențiilor, n-am avut-o ÎNAINTE, fiindcă nu sunt analist, om de stat care să prevadă repercusiunile, dar oamenii de stat din SUA…trebuiau să le prevadă, că d-aia sunt oameni de stat.
  Bun! Să zicem că nu le-au prevăzut nici ei! Dar ar fi trebuit să se oprească după două-trei rateuri, în vreme ce ei continuă. La ce concluzie te duce faptul că ei continuă? Nu la aceea că știau rezultatele, că ASTA au vrut?
  Cum să aprob SUA și pe ai ei, când Irak, Siria, Egipt, Libia…sunt într-un hal fără de hal care nu suferă comparație cu felul în care erau când conduceau dictatorii?

  Apreciat de 1 persoană

 21. @ Oscar Wilde,despre masacrarea maghiarilor din Transilvania de catre romani cand o sa scrii pe acilea? Intreb doar asa,…ca sa fim de la egal la egal ! Daca ai nevoie de date te ajut,

  Apreciază

  • @Pali Astă-i tupeul tipic! Zici că ai date?! Măi să fie! Nici când trupele române au fost la Budapesta n-au fost revanșarde, chiar au ajutat populația civilă! Masacru a fost la Oradea, la Ip, la Trăznea, la Moisei. Diversiuni de tipul Tg.Mureș, unde „maghiarul” era de fapt românul Mihăilă Cofariu, iar „românul” ucigaş era, în realitate, maghiarul Barabas Erno, oi fi auzit de la … . Mă abțin să cataloghez pentru că nu vreau să abuzez de amabilitatea amfitrionului nostru.

   Apreciază

   • Târgu Mures: ”Rezultatul acestor confruntări poate fi descris astfel în date: 5 morți – 2 români și 3 maghiari”.
    Cred că ar fi mai bine să-l lași să vorbească și pe Pali, să vedem ce date are. Istoria scrisă de o singură parte nu e Istorie, e autobiografie romanțată, automăgulitoare.
    De Masacrul de la Odesa ai auzit? Om fi noi mândri că suntem români, dar să nu ascundem gunoiul sub preș și să ne dăm tot timpul fete mari.

    Apreciază

   • @d’Artagnan APRILIE 14, 2018 LA 1:58 PM
    Nu-l las să vorbească pe Pali?! Acuzație de dragul acuzației.
    Postarea ta este, ca de obicei, tendențioasă. Dacă tot umbli după statistici, fi corect și spune și câți răniți au fost și, mai ales, câți participanții.
    Te crezi derutant dacă bagi în discuție, total aiurea, Odesa. Și la Odesa a fost vorba de o reacție. Aveam vreo 24 de ani când colonelul Păiușanu, aflat la momentul respectiv în localitatea Manzâr, mi-a povestit ce a fost la Odesa și nu punea în discuție nici măcar amploarea represaliilor.
    Pe de altă parte, dacă în familia dumitale s-a întâmplat ca femeile să se dea tot timpul fete mari, nu este cazul să te superi pe tot neamul românesc. Apropos – dumneata din ce neam faci parte, că ai comportament tipic de venetic?

    Apreciat de 1 persoană

   • Zlatna,22 okt,1848,…motii lui Avram Iancu au dat foc localitatii si au ucis toti civili,Abrud,9 mai 1849,500 morti,… tot aceeasi gasca in frunte cu „eroul national”Aiud,800 morti,Vintul de Sus,400,Presaca,600,Ocna Mures 300,sa mai continui? Despre aceste masacre imi areti si mir unde se scrie in cartile voastre de istorie ? Despre Axente Sever,Popa Simion si altii care au condus gloatele de moti ce stii?Eu stiu ca azi,…au statui in locul unde au masacrat civili,batrani,copiii si femei,..(schimband definitiv compozitia etnica a regiunii).pt ca in marea lor vitejie atunci au coborat din munti cand barbatii erau la oaste!!! Cat despre vitejia trupelor romane….iti recomand sa te documentezi in arhivele austriece sa vezi cum s-au intors de la Budapesta…au demontat fabrici intregi alaturi de semenii si camarazii lor de arme bolsevicii! Despre Tg Mures,abtine te…! Sunt chiar din oras asa ca….

    Ip si Traznea,…am fost acolo.Cifrele sunt din pixul lui Andrei Saguna(in caz ca nu stiai)un alt mare „roman” care in opinia mea nu a fost altceva decat o sluga ordinara a celor care s-au aflat la guvernare,fie ei austrieci,maghiar sau romani…pana la urma s a decis…a zis o sa fiu roman…mare roman din mama sarboaica si tatal(?)”,…sooo….Ip,68 morti,Traznea 59,(sunt toate numele pe monumentele din localitate)by the way…gasesti originalul raportului dr Ignat Reinbold (sas de a lu’nea Johannis) ref la evenimentele petrecute….in total,repet in total 3958 morti in timpul evenimentelor.Prietene,…in toata zona respectiva nu erau la vremea respectiva 40.000 romani,de unde deci marele masacru ? In Romania astfel de personaje glorifica cu numele lor localitati,…ce sa spun,…fain,…de la un popor bland,si binecredincios !

    Apreciază

   • @d’Artagnan,…Corect…istoria scrisa de o singura parte NU este istorie! eu zic ca,amble tabere trebuie sa-si asume trecutul,…asata a fost ,asa a fost! Dar sa spui/ scrii doar de celalalt ca a fost odios iar tu esti virginica satului NU tine spadasinule ! Bine,…pt popor merge mai ales in campaniile electorale unde arma nagionalist-sovina este meniul preferat al asa zisilor oameni politici,fara proiecte,fara nimic concret de oferit electoratului,…asa ca,paine si circ!Nu ma intelege gresit.Eu nu sunt un tip conflictual si cred ca astfel de manifestari nu duc nicaieri si la nimic bun. Daca e sa fim corecti atunci sa fim prietene pana la capat de ambele parti! Am si o solutie,istoricii romani si maghiari DE BUNA CREDINTA sa se aseze la masa tratativelor si sa asterne pe hartie ce „lipseste din greseala” din manualele de istorie !Sa se stie cine,cand si ce a facut!

    Apreciat de 1 persoană

   • P.S. Noi am manifestat pt scolile noastre cand au venit peste noi taranii romani de pe Valea Gurghiului echipati de lupta,…cu autobuze,microbuze etc,etc.Cine i a organizat si cine a platit ? La aceste aspecte nu te-ai gandit ? Exact asa cum au ajuns si minerii la Bucuresti,bine bauti,coordonati etc.De ce naiba nu au stat acasa cu oile lor ? Daca au venit,au primit o zuua buna pe masura !

    Ca o ironie a sortii,…fiica si ginerele unuia din preotii ortodocsi mare organizator si batator in clopote de pe Vale au cerut si primit CETATENIE MAGHIARA !Cum a fost posibil,…doar D.zeu stie,…si / sau protocoalele(poate sunt si pt asa ceva)

    Apreciază

  • Nu am nevoie de date. Le știu foarte bine. Eu mă refeream la propaganda prin literatură și făceam un reproș scriitorilor români. Însă dumneavoastră nu faceți deosebirea dintre dreptul unui popor de a se apăra față de cuceritori și explotatori și injustiția unui popor de a cuceri un teritoriu care nu-i aparține, de a exploata și a lipsi de drepturi poporul peste care și-a întins stăpânirea!

   Apreciază

   • Cavalere, de unde ai aceste date? Din ziarele maghiare sau occidentale, care vorbeau despre sălbaticii de români? Au fost publicate informații date de cei care au plătit. Românii aveau alte preocupări atunci, nu să informeze agențiile de presă străine, pentru că noi nu știm niciodată să ne facem auziți. Eu am colegi de facultate în Târgu Mureș, care nu sunt români, și mi-au povestit ce a fost acolo cu adevărat. Românii au avut de suferit cel mai mult.

    Apreciat de 1 persoană

 22. Razboiul „magarilor”

  Mi-aam adus aminte de o secaventa de la inceputul filmului O pasare pe sarma ( Bird on a Wire ,1990, cu Goldie Hawn si Mel Gibson) in care apare si afirmatia manipulativa „luprtam ptr pace in Vioetnam si a iesit Nixon” .. Caci razboiul ala din Vietnam a fost o „afacere” a Partidului Democrat (ala cu magaru’ ca insemn) mostenita de administratia Nixon …
  Cam asa si acum- adminsitraia O’laba si a sa Killery Clinton au facut tandari Levantul si Magrebul cu a lor „Primavara araba” , au stat cu destu-n gira provinbd (cu satisfactie? Admiratie?!) facerea si cresterea ISIL/ ISIS/ Daesh (ma refer la proclamarea pretinsului stat) si au avut un sprijin discret in favoarea astora (ca nu or fi muricanii chiar atat de tampiti incat sa nu isi dea seama ca mult prea des furniturile lor nimereau la Daesh!). Au mai provocat „incurcaturile” din Ucraina care au dus la interventia rusa in Siria (sept 2015)…
  Din nefericire ptr ei Killery Clintin a perdut alegerile in fata lui Donald.. care nu se stie de ce s-a leapatd de Daesh si le-a mtras cateva bombe asa mai la final…
  Acum , Assad si alioati sai riscau sa termine cu ultimii „rebeli prodemocratici” .. ase zice neconvenabil ptr magarii ramsi stapnai , totusi, in Despartamantul de Stat.Mai rau Trimp a zis ca se retrage din Siria …

  Insa spre nenorocul lui ,magarii inseamna si Soros (el este viuzibil.. cine naiva sat in spetele lui… ?? NU!!) si vasta expereneta capatata in laborataorele din Est (Ucraina, Georgia, Romania ).. Si inlipsa de DNA e foarte bun si FBI ul si buni sunt si procuroroo ondependenti care vir sa anuleze alegerile castigate de cine nu trebuie peca Trump ar fi omul rusilor sau cel putin ales de rusi (caz in care primul vinovat ar fi FBI, al doilea CIA!) .
  Si aflat la stramtoare , intre FBI si Rusia , Trump ameninta cu atac masiv in Siria. Rsuia da si ea o riposta verbala … de ma cam ia cu frig…
  A da.. o cestie uitata mi-o reaminti DW :”O altă miză a prezentului război este distrugerea Siriei, în aşa fel încât această ţară să nu mai fie un adversar redutabil„, a explicat Günter Meyer: „Rămăşiţele care ar rezulta în urma distrugerii acestui stat ar putea fi cu uşurinţă instrumentalizate unele împotriva celorlalte„.
  Cam nashpa.
  ***

  Si parerile mede despre motivatia legata de ame chimice.
  Com’le oameii e ca oile! Ba chiar mai uituci!
  Se mai gaedste caeva sa isi aduca aminte de Irac 2003 insa cma toti iota ca ztunci acuzatia era ca Sadam era gata sa faca o bomba atomica !~ Si bietu Kim din Nord se agita „Nenea Bush eu am una eu am una!” dar „acum nu e momentul piciule hai mars de aici” . Ma rog peste cateva luni cautau cu dipserare macar niste iperita .. da nici asta!

  Si in intixicatia aia , englezii au avut un rol destul de putin onorant. Ca si acum.. patca nu mai sunt siguri ca numai Rusia ar gi putoit face Noviciocu ala (vreo 2 chimnisti de prima mana care au lucrat s afaca noviciocu is acum in Anglia!). Acum cica nu se stie chiar unde in ce tara.\Sigiur este ca miss Skripcal a iesit din spital si ca taca-su n u mai are de gand sa moara .. deci cum stam cvu atacu asupra populatiei engleze?! Auxiliar eu m-as mira de asa un rateu al spionajului rus …

  Si ramane atacul asupara Douma …. Ma lasati?
  Orasul era ca si luat. Provincia era „eliberata” (observati ghililemele) .Oen’ce sa folosesti mijloace chimice ? Ca sa omori 40-70 de locuitori [unaundu-ti in cap intreaga lume? Cateva proiecteile grele (minim 152 mm ) sau o biomba de vaite de 250 kile erau la fel de ucigase insa mai „discrete” .
  In gebeal ptr ce sa foloseti arme chimice? Doar ca sa te faci de fecale? Sa indignarisesti lumea ? Repet – victoria fortelor proAssad era clar conturata … In plus mortalitatea sa zic asa minima nu ar fi justificat utilizarea armelor chimice nici incadrul unei luote (ca daca le utilzeizi ai gria sa o faci in asa gel incat sa ucizi multi ca sa obtii decizia!)
  Nu are nici un rost .
  Bun, sa zicem ca dinbtaru Assad e un sadic si are inte cat un drogat din Bowery .. dar unu atta de tanmpit credeti ca ar supravietui familiarilor sai?
  Nu de alta dar arabii e oameni „civilizati” in tot ce se poa presupune mai rau. Adica tradarea este la irdinea zilei de minim 1400 de ani. Sultanul , califul prea idiot MOARE rapid! Si fiind „civilizati” cunosc bunele maniere .. adica „il duci in pivnita, inchizi bine usile sa nu auza lumea cand ii pilesti dintii pe viu cand te plictisesti ii dai arsenic si dupa ceri sa venim sa curatma vabinetul dentar. Da nu te apuci sa o faci in public !!”
  Insa ce se obtinu asa? Un motiv de interventie.\Si mam ce belioasa deveni Tereza! Sau ce sa zic de Micronu framcez? „Avem dovada că săptămâna trecută au fost folosite arme chimice, cel puţin clor, şi că ele au fost folosite de regimul Bashar al-Assad”. Ce dovezi ? Plus prostu asta crede ca clorul este arma chimica .. (poate fi folosit ca agent toxic insa armele sunt pe baza de clor „prelucrat”)

  A da. Cica si la Alep ar fi fost folosite arme chimice. Cu rezultate la fel de .. cum sa zic? Rdicole? Ineficace ?! Ciudata ca aia care compun textele lu Trump, Tereza sau Micron nu si-au adus aminte. Poate stiua ca nu au ce sa isi aduca aminte!
  ***

  Si uite asa poate totusi magarii (democratii) o sa isi aiba razboiul dorit.

  Culmea e ca O’laba a primit Nobelu ptr pace cu anticipatie ….

  Apreciat de 1 persoană

 23. UK: Ce vor politicienii conservatori sa conserve?

  Ma amuza panica unora de pe la noi ca valorile conservatoare ale Rusiei lui Vladimir Putin ar “vampiriza” si “monopoliza” lumea ideilor conservatoare. Infricosati, ei se dau de ceasul mortii pentru a afla ce trebuie facut pentru a scoate conservatorismul euro-american de sub influenta conservatorismului rus. Ii expulzeaza pe capete pe diplomatii rusi, inchid mass-media ruse, le pun rusilor sanctiuni peste sanctiuni, confisca proprietati si fonduri ruse din Occident etc. Marsul valorilor conservatoare ale Rusiei renascute din propria cenusa este insa de neoprit. Atractia conservatorismului rus este irezistibila. Oamenii se simt respectati si protejati, ca drept la viata si demnitate, gen, familie, neam, istorie, traditii, religie. Liberalismul si globalismul le-au furat oamenilor si popoarelor tot ceea ce au primit de la parinti si strabuni – identitatea, credinta, unitatea, glia, tara -, i-au instrainat, dezbinat si salbaticit, pentru a fi usor aserviti de catre o putere nereprezentativa. Ce conserva conservatorismul occidental? Sa luam cazul clasic, al conservatorilor britanici. Ce vor ei sa conserve de si-au luat numele de „conservatori”? Religia crestina? Nu prea cred, de au pus primar al Londrei un islamic care sa-i conduca pe crestini. Monarhia britanica? Iarasi ma indoiesc, de au incalcat legea regala a sangelui albastru prin impurificarea Casei Regale cu sange de mulatra, care a scandalizat societatea profunda. Identitatea britanica si traditiile britanice? Este si mai improbabil, vazand cum kalergianul leadership politic sa straduieste sa arda etapele in realizarea omului nou si unic, de serie, negroid-asiatic.
  Si, atunci, ce conserva partidul conservator din Marea Britanie?! Din doua una: fie e un nume de acoperire, pentru a ascunde ca fac exact contrariul, fie vor sa conserve statutul politico-financiar al minoritatii dominante din City of London…

  Apreciază

 24. ZeV spune:
  APRILIE 12, 2018 LA 5:39 PM
  Fragmentarium – PS

  Apropo de …rudenia asumata intre nemti si englezi, am gasit ceva interesant:
  ,,În 1935, Germania era invitată la un „amical” pe „White Hart Lane”. Trei ani mai tîrziu, englezii întorceau vizita pe „Olimpic” şi salutau nazist! Cele două date sînt considerate cele mai ruşinoase din istoria fotbalului din Albion”

  ,,…..Regatul clocotea. Partidele de stînga urlau că nemţii vor profita şi-şi vor preamări nazismul, lăudîndu-se cu astfel de întîlniri „prietenoase”. Evreii înstăriţi se opuneau ca jocul să aibă loc pe „White Hart Lane”, culmea, chiar fieful lor din Londra. Colac peste pupăză, prinţesa Victoria, sora Regelui George al V-lea, decedase cu o zi înainte. Cum să pui svastica lîngă drapelul în bernă? Dar englezul rămîne gentleman pînă la capăt. „Matchul va avea loc!”, sună anunţul preşedintelui federaţiei, Stanley Rous, omul care luptase contra lor în Primul Război Mondial, pe frontul francez…”

  ,,Încă nu-i război, dar Bătrînul Continent e ca o oală sub presiune. Germania a anexat Austria, cînd englezii decid că e cazul să le întoarcă vizita friţilor! 14 mai 1938, considerată zi a ruşinii. Nevile Henderson, ambasadorul Marii Britanii în Germania, intră în vestiar. „Ştiţi, deocamdată nu avem de ce să ne temem. Sîntem naţiuni prietene! Ar fi bine, poate, să salutăm şi noi cu mîna întinsă!” Jucătorii se opun, dar Henderson zice că rugămintea vine de undeva, de sus. „Stan” Cullis, fundaşul de la Wolverhampton Wanderers, scuipă! „Eu nu fac aşa ceva!”, se aude. E dat afară, imediat, din echipă!”

  ,,Peste ani, imaginea aceea cu jucătorii britanici-nazişti fie şi numai pentru cîteva secunde avea să fie considerată de căpitanul Eddie Hapgood cea mai înjositoare din viaţa lui. 110.000 de nemţi ovaţionează pe „Olimpic”, scorul, 3-6, aproape că nici nu mai contează, Hitler, aflat la tratative de feliere a Europei cu bunul prieten Mussolini, nu se oboseşte să vină la meci, dar sînt acolo Goebbels, Goering, Hess, Ribbentrop ori Tschammer. Ziarele britanice vorbesc de un servilism nejustificat, dar Henderson e singurul mîndru. „Hitler va ajunge, la un moment dat, să fie partizanul păcii”, spune el.”

  COMENTEZ:
  ,,Sieg Heil!” …..doamna Theresa May.

  Apreciază

 25. De ce i-am crede doar pe unii ?! :
  „Moscova dispune de ‘dovezi’ privind participarea directă a Londrei la ‘înscenarea’ atacului chimic în Siria
  DISTRIBUIȚIFacebook Twitter

  Covert Geopolitics
  Armata rusă a anunţat vineri că dispune de ‘dovezi’ privind participarea directă a Marii Britanii la ‘înscenarea’ atacului chimic semnalat săptămâna trecută într-un oraş din regiunea siriană Ghouta Orientală, afirmaţie calificată de ambasadoarea Marii Britanii la ONU drept ‘grotescă’ şi o ‘minciună neruşinată’, relatează agenţiile AFP şi EFE, conform agerpres.

  Armata rusă are ‘dovezi care atestă participarea directă a Marii Britanii la organizarea acestei provocări în Ghouta Orientală’, în apropiere de Damasc, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ruse, Igor Konaşenkov.

  Citește și : Ambasadorul UE în Rusia, rechemat pentru ‘consultări’ la Bruxelles în cazul Skripal, a revenit la Moscova

  El a acuzat Londra că a ‘exercitat o presiune puternică’ asupra căştilor albe siriene, salvatori din zona controlată de rebeli care au alertat primii cu privire la acest atac chimic, ‘pentru a înscena această provocare pregătită în avans’.

  ‘S-a spus căştilor albe că între 3 şi 6 aprilie combatanţii grupării Jaich al-Islam vor lansa o serie de tiruri de artilerie asupra Damascului. Aceasta urma să provoace o reacţie a forţelor guvernamentale pe care căştile albe trebuie să o utilizeze pentru a pune în aplicare această provocare’, a explicat purtătorul de cuvânt rus.

  Konaşenkov a adăugat că Moscova dispune de ‘interviuri cu persoane care au participat direct la înregistrări video’ (menite să creeze impresia unui atac chimic) şi că locuitorii din oraşul Douma, care a fost între timp recucerit de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, ‘au povestit în detaliu modul în care au avut vizaţi de atacuri şi la ce episoade au participat’.

  Citește și : Putin îl atenționează pe Macron împotriva oricărei ‘acţiuni necugetate şi periculoase’ în Siria ce ar putea avea ‘consecinţe imprevizibile’

  Întrebată despre această declaraţie venită de la Moscova, ambasadoarea Marii Britanii la ONU, Karen Pierce, a calificat-o drept ‘grotescă’. ‘Este o minciună neruşinată. Una dintre cele mai urâte mostre de ştiri false pe care le-am văzut la maşinăria propagandistică a Rusiei’, a continuat ea.

  Potrivit Căştilor albe siriene şi ONG-ului sirian American Medical Society, zeci de persoane au fost ucise pe 7 aprilie la Douma într-un atac cu ‘gaz toxic’ atribuit de occidentali regimului preşedintelui Bashar al-Assad, care dezminte orice responsabilitate în acest caz.

  Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a calificat vineri atacul chimic presupus comis în Siria săptămâna trecută drept o ‘înscenare’ la care au participat ‘serviciile speciale ale unui stat’, al cărui nume nu a fost menţionat, dar care a fost calificat drept ‘rusofob’”

  Apreciază

 26. „UN NEMURITOR” SENIN VERSUS NIȘTE MURITORI ÎNTUNECAȚI

  Pe când profesorul Ioan Aurel Pop nici nu se așezase încă bine pe cel mai important scaun de „nemuritor” din Academia Română, exact așa cum ne așteptam , a intrat în atmosfera presei românești cu viteza unui fulger un pic mai mălăieț „știrea” că dânsul nu-i chiar așa de nevinovat cum am putea să credem ascultându-i vocea caldă și privindu-i fizionomia plăcută de om bun, care nu se grăbește… Cum DNA-ul însă nu s-a ocupat încă de el, și cum la DNA e oleacă de deranj, momentan, pe bază de protocoale și de „s-a rupt lanțul de iubire” cu judecătorii ce nu prea mai vor să vadă bilețele lipite pe dosare, REVISTA 22 a fost nevoită , săraca, să scoată, în loc de „glonțul de aur”, niște alice mici, calitatea a doua … pe care ziceai că le-a fabricat Liiceanu Gabriel în intimitate, dis-de-dimineață, până să apuce să se ungă pe trupu-i de atlet cu cremă CLINIQUE…

  Deci, REVISTA 22 are ca articol de bază , pe 12 aprilie 2018, un text intitulat: „Ioan Aurel Pop, Cornel Nistorescu si Dorel Abraham, pe lista colaboratorilor Securității”… măi să fie… „Știrea – bombă” ( bine, la noi toate-s bombe … ) s-a propagat frumos și în alte publicații : ZIARE.com… HOTNEWS.ro… numai că acestea, mai deștepte, preiau informația împreună cu sursa ei, fără să se bage în conținut… mai mult decât atât , ZIARE.com cere rapid și un punct de vedere al proaspătului Președinte al Academiei Române… acesta, evident, contrazice inteligența gedesistă . (În treacăt fie spus, cred că după de jurnaliștii de la ANTENA 3 au primit o hotărâre definitivă prin care ar trebui să-și scuture buzunarele de 300 000 de lei, în favoarea doamnei Codruța, pentru NIMIC, lumea e tot mai atentă ce propagă prin presă, că deja nu se mai știe la ce fel de complet de judecată pici, la o adică, de când scârțâie binoamele…)

  În sprijinul acuzației din titlu, REVISTA 22 prezintă un tabel … pe tabel la poziția 149 apare numele lui Ioan Aurel Pop … în stânga numelui scrie NU … dar n-aș pune mâna-n foc că la ceilalți , la care nu apare negația în dreptul numelui, ar fi vreo problemă. Președintele Academiei este acuzat de colaborare cu direcția Securității care se ocupa de emigrație … Apoi , cu amabilitate, autorul articolului din REVISTA 22, Mădălin Hodor, ne descrie, cu o duioasă insinuare, cu ce se ocupa Direcția respectivă cu care, plin de speranță, îl asociază pe Ioan Aurel Pop :

  „…Atentate cu bombă, bătăi administrate dizidenţilor prin intermediul unor grupări mafiote şi ameninţări cu moartea la adresa celor care îl criticau din străinătate pe Ceauşescu. Deşi nu era implicată direct în executarea acestor acte de terorism internaţional, UM 0225 şi agenţii ei au jucat un rol foarte important. Informaţiile obţinute de colaboratorii unităţii în timpul misiunilor din exterior (schițe ale caselor unde erau invitaţi cu inima deschisă, rutina zilnică a «prietenilor», planurile de viitor ale acestora, starea psihică, informaţii despre membrii familiei etc) au fost exploatate din plin în conceperea planurilor de anihilare a «emigranţiei ostile»…”

  Subliminal așa… un pic, îl vedem pe Ioan Aurel Pop la capitolul „schițat case ale dizidenților”? Îmmm? Dând informații despre „starea psihică” a victimelor? Ei, așa… puțin… că-n dreptul lui scrie NU… deci nu-l voiau ăia, că nu era harnic… dar cum să fi fost harnic? Țările în care a călătorit Ioan Aurel Pop înainte de 1990 au fost : Uniunea Sovietică, Republica Populară Ungaria, Republica Populară Bulgaria… plin de dizidenți români, nene, în țările astea…

  Bine, pe când călătorea actualul președinte al Academiei Române în țările alea, adevărații adversari incomozi ai regimului comunist din România, cum ar fi Liiceanu Gabriel și Andrei Pleșu, aveau burse prin RFG , revelioane pe la Paris, participări pe la conferinţe internaţionale în Indonezia și alte ieșiri la iarbă verde…

  În 2009, la cererea Ministerului Afacerilor Externe, Ioan Aurel Pop a fost verificat de CNSAS- verdictul a fost că „NU EXISTĂ DATE SAU DOCUMENTE DIN CARE SĂ REZULTE CALITATEA DE LUCRĂTOR SAU DE COLABORATOR AL SECURITĂȚII ” ( ADEVERINȚA 2689/ 05.05.2009) pentru domnul profesor.

  Problema care-mi sare mie în ochi este aceasta: de ce dracului CNSAS este credibil pentru REVISTA 22 când îi dă lui Dan Voiculescu adeverință că „a colaborat” , dar același CNSAS nu mai e deloc credibil când îi dă lui Ioan Aurel Pop verdict că „n-a colaborat”? Păi de ce, măi, intelectualilor ?

  P.S. A fost „lovitură” grea pentru voi alegerea asta a Academiei Române, este, băieți?

  Apreciat de 1 persoană

 27. Un comentariu foarte bun al unui domn – pe internet – cu referire la madam Udrea …

  ” Draga d-na Udrea, acest sistem judiciar monstruos de care fugiti acum este creatia Dvs., a echipei Basesciene. Erati acolo, toti in pãr, cu Basescu, cu Macovei, cand ati schimbat legile justitiei fara sa le treceti prin Parlament, cand ati facut din procurori …magistrati, cand ati dat presedintelui (Base) puterea de a numi sefii parchetelor (atunci v-ati bucurat caci puteati sa executati – cu ajutorul noului aparat creat – adversarii politici incomozi), ati numit-o procuror general pe Kovesi fara concurs, la doar 32 de ani, pe criteriul ca fusesese colega de grupa la Cluj cu seful PDL Emil Boc iar taica-su Lascu era pretin cu Blaga; l-ati numit sef DNA pe Daniel Morar fiindca acceptase in schimb sa ingroape cu N.U.P. dosarul ”Flota” al lui Basescu; l-ati facut pe maiorul Coldea general si sef militar al SRI ca sa-l fidelizati, ati creat A.N.I. -unealta persecutarii politicienilor alesi, unde l-ati numit sef pe dubiosul tanar fiu al sefului securist/ comunist al Penitenciarului Codlea; Ati pus-o sefa la Inalta Curte de Justitie pe prietena de familie a marinarului pretin basist/PDL-ist Toader. Ati pus sef la Curtea Constitutionala pe fostul jurist de cooperativa, PDL-istul basist Augustin Zegrean, care l-a si scapat la Referendum pe Basescu… Ati pus la cale un mecanism securistoid justitiar monstruos, un coktail in care ati angrenat servicii, procuratura, instante de judecata, agentie de integritate – un „culuar” pe care-l invocati acum cu repros. Da, este intr-adevar un culuar in care nefericitul care intra nu avea cum sa scape… Ei, astazi, nefericitul „beneficiar” al culuarului sunteti chiar Dvs, creatorul (sau unul dintre creatori, caci ati fost acolo cu totii, in aceeasi echipa sudata, cu Basescu et comp). Vreti compasiune? Pai atunci veniti si spuneti oamenilor: „Dragi romani, noi, minunatii basescieni, ca sa-l scapam pe Zeul nostru Basescu si pe unii dintre noi de dosare in 2004 cand am luat puterea, si ca sa facem pe plac marelui Licurici care a zis ca daca ne dam de dreapta si condamnam „stanga” ne face aliatii lui, am creat un mecanism judiciaro-securistic criminal din nulitati judiciare avide de putere si am bagat la puscarie de-a valma, prin protocoale ilegale, fosti ministri, prim-minstri, patroni de trusturi media incomozi, deputati, senatori, judecatori care nu dadeau sentintele cum vroiam noi, judecator de Curte constitutionala, procurori onesti, primari, sefi de CJ si in general pe oricine era impotriva noastra; Am pus Romania in genunchi si am blocat orice investitie care nu avea prestatori straini recomandati; Am fost jupani, ne-am umplut de bani escrocand statul prin inventata ANRP si am cotizat unde trebuie pentru protectie…” Zi asa ceva d-na Udrea si noi te credem. Te credem ca flinticul asta de 1-2 mil. eur de la Gala Bute este irelevant caci stim ca sutele de milioane pe care le-ati invartit cu stimabilul Cocos et comp sunt de mult prin Dubai si prin exotice destinatii…”

  Apreciat de 1 persoană

 28. Mai țineți minte când am spus că establishmentul e în tot şi-n toate???
  Napoleon a fost la Moscova, Hitler a fost la Stalingrad. Mă întreb unde se îndreaptă DJT. Şi dacă ştie istorie.
  Iarba se va tropăi rău de tot!!!

  Apreciază

  • Ana
   Nu va fi nimic. Un simplu foc de artificii benign, cu tinte anuntate in prealabil la Moscova, necesar pentru a mai salva ceva din onoarea nereperata a Occidentului dupa amenintarile sterile din ultimul timp bazate pe fumul diversiunii chimice.
   DJT a ajutat Rusia sa-si intareasca pozitia in Orientul Mijlociu. Acesta va fi raspunsul Rusiei.
   Probabil ca asta e planul pe termen mediu si lung: Rusia sa fie acceptata de pe o pozitie de forta de Israel la viitoarele negocieri de pace cu palestinienii, iar SUA, cu sprijin rusesc,s a revina la ,,masa” diplomatiei in zona.

   Apreciază

 29. Adrian B.
  APRILIE 14, 2018 LA 1:20 AM

  Penibil comentariu. Tie ti se pare foarte bun, probabil pentru ca esti coplesit excesiv de emotii.
  Cine cheltuie sute de milioane in Dubai si in destinatii exptice ? Sa fim seriosi si sa stam in asa fel incat sa judecam drept. Asa ceva poate sa creada fie cineva care nu a prea muncit in viata lui, fie nu stie ce inseamna o afacere. Capitalistul investeste, nu risipeste…asa cum fac statele. (Z)
  Cei care spun ca Udrea a furat si bine face sistemul ca o agață, sa faca bine sa taca, atunci cand sunt vizati liderii pesedisti, sau fostul securist Dan Voiculescu.
  Udrea este victima propriei ei argante desarte…asa se intampla cand dai femeii prea multa putere si o lasi sa-si bage nasul si urechile in treburile statului.. Face ce face, la alta scara, Theresa May – o impostoare politica, o piatra de moara pentru imaginea si prestigiul Marii Britanii.
  Nu inseamna ca toti barbatii sunt responsabili. Mai exista in lume si cate un Trump, sau Macron. Amandoi cu neveste in…contratimp. (Z)
  Daca e sa admir, in acest moment, o femeie politician, aceasta poarta numele de Angela Merkel

  Apreciază

 30. @Oscar Wilde,sorry dar vorbesti prostii !!! Du-te la locul faptelor si documenteaza-te ! Stiu ca,adevarul doare dar asta este,..asumati-va trecutul nu mai dati in noi ! Saracii romani cat au suferit,vai,vai,…nu imi pot stapanii lacrimile.Nu ma mir ca nu ai aceste date;nu ai de unde sa le ai din momentul in care ele lipsesc cu desavarsire din asa zisele carti de istorie.Dar mai cauta si citeste si vei gasii exact ce am descris eu aici.Din pacate istoria este scrisa de invingatori (tradatori adesea),…doar un exemplu sa-ti mai dau…stii cate statui au disparut din Tg-Mures care reprezentau mari personalitati maghiare (si nu numai) ? Iti spun eu,27.Includand si monumente de o valoare inestimabila.Asa scrieti voi istoria ! Sa vad daca colegii tai de facultate stiu de aceste monumente.Si acum doar cu asta va ocupati sa stergeti tot ce am construit noi .Vino la Tg-Mures si arata-mi ce au construit romanii aici !iti spun eu,…NIMIC ! Tot orasul ara la temelii constructiile noastre ,incepand cu Cetatea Medievala si terminand cu canalizarea orasului,construit de primul edil al urbei dr Bernady Gyorgy ! Cat despre colegii tai de facultate,…banuiesc ca ori au orbul gainii ori sunt maghiari travestiti inscrisi in PNL ,…dupa ultima moda,

  Cat despre ce am spus/scris exista documente !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.