32 de gânduri despre “„100 români de Centenar”

 1. Colectivizarea din 1962 a fost prea dura , spuneti voi ?
  Camioanele cu echipele de muncitori – activisti care treceau prin sate , vizitele din casa in casa ale activistilor sa-i puna pe sateni sa semneze ( ” unde-i tata-tau ? ” ) , bataile recalcitrantilor si strigatele taranilor disperati pe ulita ( ” am pierdut tot ” ” nu mai am nimic ” ) sunt prea dure pentru dv ?
  Asta sunt metode fine , high society pe langa ce descrie Jean Lopez in Jukov .
  Vara 1921 – toamna 1922 in Rusia regiunilor Voronej – Tambov are loc un razboi de masa taranesc impotriva bolsevicilor .
  Excedati de rechizitiile de cereale si de incorporarea fortata in Armata Rosie taranimea rusa se revolta .
  Un anume Krasnikov conduce o armata taraneasca , fratii Antonov alta .
  Au grupari de 20000 de calareti , sute de mii de tarani , femei , copii , li se alatura .
  Cum raspunde ” statul taranilor ” ?
  Cu un razboi de o cruzime mongola !
  150000 de soldati , 18 avioane , 5 trenuri blindate .
  Tuhacevski bombardeaza satenii cu gaze chimice !
  Executii in masa pentru a denunta complicii !
  Fetele ruse sunt luate in trenuri pentru a fi sclave sexuale !
  In Kuban , din 4 milioane de cazaci , trei sute de mii sunt impuscati , familii inclusiv .
  Sute de mii de izbe rase , sate incendiate !

  Apreciat de 2 persoane

  • A) Nu stiu daca camioanele de „muncitori – activisti ” erau plinme chiar cu .. muncitori. Cu act9visti- DA! Ca destui dintre ei fusesera candva munctori, iar da. Insa din cate stiu in 62 au fots mai putine cucuie . Alea multe se facusera prn anii 50 … in 62 lumea se cam „lamurise” ca daca-i prdin cu placere.
   B)rascoala din Tambov nu era provicata de „colectivizare” ci de confiscarea nemiloasa si absolut imbecila a produselor agricole …
   Colectivizarea a venit mai tarziu .. si a fost facuta intr-o maniera extrem de dura.. care provica rascoale. Zona raculata se incercuia cu truoe, apoi avitai se natrena cu minitie de razaboi si cand se terminau boblele alocate intaintau trupele de pedeapsa,,, sprojibite de masini bliondate.Cine supravietuia .,.. firectia Siberia lua! Multi nu mai ajungeau in Siberia…

   Apreciat de 3 persoane

 2. Domnle Spiker of the House-asa vam cunoscut eu la WASHINGTON cand eram un simplu colonel al aArmatei Romane la NWC la studii primul dintr-o serie destul de scurta.De atunci va respect si acum apelez la dvs sa trageti de maneca colegii din PSD si sa le aduceti aminte ca suntem in anul Centenarului iar ei se ocupa de lucruri marunte demne de sforarii de alcov ca sa fiu elegant.Nu a anuntat nimeni cum si in ce fel se organizeaza daca se mai organizeaza activita5ti pentru marea aniversare.Ma simt dator fata de memoria bunicului meu care a fost unul din cei 1232 de delegati la Alba Iulia -reprezentand ju detul Mures sa va reamintesc ca ar fi cazul sa ne ocupam de chestiuni serioase si sa contracaram propaganda desantata a unor minoritari care au sarit calul ca de obicei ,profitand de nimicnicia unui lider efemer ce ar depinde de votul lor .Mare pacat domnule Nastase, si de aceea apelez la dvs la fiul unui militar care cred eu a fost educat in dragoste de tara

  Apreciat de 1 persoană

 3. Tentatii si realitati ale comunismului in SUA

  In SUA, tentatia comunismului si chiar realitati ale comunismului sunt mult mai mari decat s-ar putea crede. Pai ce credeti ca este centralizarea capitalului american intr-un numar extrem de redus de maini, de circa 1% din populatie, daca nu centralizarea economiei de catre nomenklatura specifica comunismului, un principiu marxist de dictatura, presiune si de control economic total asupra cetateanului? Nu este aceeasi Marie cu alta palarie?

  Nu intamplator, comunismul a fost comparat cu un capitalism monopolist de stat. De ce credeti ca in SUA nu sunt revolte economice, ca cele recente din Iran, de pilda, sau de oriunde din Europa? Nu pentru ca cetateanul, marea masa, nu are alternativa economica, fiind la mana celor putini, care domina economia, si ca prin orice razvratire risca sa-si piarda locul de munca si sa devina muritor de foame?

  Dar bipartizanismul american ce este, daca nu un altfel de monopartidism, ca cel din comunism? Sau represiunea politica din SUA, deghizata in “violenta civila”, ale carei victime, aproape curente, sunt intr-un an mai mari decat cele inregistrate in 1989 in Romania, la represiunea comunista a revolutiei? Sau cand represiunea “civila” este combinata cu cea efectiva, politieneasca? In 2017 au fost ucisi de politia americana 987 de cetateni americani, potrivit unui bilant publicat luni de Washington Post. Sa recapitulam: economic – centralizarea privata a proprietatii; politic – bipartizanismul ca partid unic; social – saracie si excluziune; represiune – violenta sistemica “civila” si politieneasca… Nu e asta un comunism in floare?

  Apreciază

  • Fragnmebtzel

   le ametesti complect . Pai ce credeti ca este centralizarea capitalului american intr-un numar extrem de redus de maini, de circa 1% din populatie, daca nu centralizarea economiei de catre nomenklatura specifica comunismului, un principiu marxist de dictatura, presiune si de control economic total asupra cetateanului? Nu este aceeasi Marie cu alta palarie? Tu esti in stare sa scunfunzi un viol cu noaptea nuntii ….
   Nu stiu ce fel de scoala facusi insa sa zic asa acest text ma convinge ca la Stiinte Politice se pierde vrea si se consuma banii in cel mai inutil mod (adica ca profii tai sunt niste i ####### o patenti) . Decat cu asa o scoala mai bine fara!
   Cum sa iti explic … centralizarea comunista e una … concentrarea capitalista este alta. Ce scrii tu este concentrare… A da … mai tiim minte folmele si serialul Robocop? Ei bine aia este o distopie capitalista nu comunista!! Fiindca este o societate bazata pe propoetate privata … Sau de vrei ceva bbibliografe suplimenatra citeste Loterie Solara a lui Philip K Dick (in care lumea este domonata de 5 amri consortii zise „coline protectoare”)

   Cat despre capitalismul de stat … era altceva decat sa inchipuiti voi … „Neintelegerea” binbe din faptul ca cititi prea mult iditii scolii dde la Frankfurt si pe aia care mai si sarlatinii Evangheliei dupa Mises si nu va ionteresati de diversele teorii din anii 1890-1930.. Cum sa iti zic .. capit5alismul de stat emerge in statee din Est (Inclus germania wilhelmiana!) unde o anume ramanere in urma a dezvoltarii capitaliste (relativa si raposrtata la Anglia si Olanda!) dublata de o insuficebta a reruselor private forteaza ca Statel sa intervina ca agent economic fiindca numai el avea capcvotatea de a mobiliza suficent capital pentru cai ferate si altele ca acestea. Daca te uyityi in ogatada noastra vei constata ca de la primul kilometru caile ferate au fost afacerea Statului .. care dintai s-a multumit sa plateasca ca sa se faca .. apoi isi creaza propria antrepriza. Ar mai fi9 si cazul fabrcii IAR .. incputa ca afacere privata si terminad ca facere de stat (care a bagat banii sa se contruiasca uzina de la Brasov… o uzina giganta ptr acea vreme… model „american”) Sau Servicul Naval Roman – afacere pur se stat afata a inceputuri in atentia lui Carol I (care din lispa de mijloace isi satisfacea cu nave civile poftele navale hohenzolernice), compania LAR#ES .. si chiar hotelul din Govora!!

   Apreciază

   • Ghita Bizonu, te sfatuiesc prieteneste sa-ti respecti profesorii si scoala pe care ai facut-o, cel putin asa cum o fac si eu, mai ales in contextul cazului deplorabil de acum cateva zile, care a starnit multa indignare, cand o persoana se dadea mai desteapta decat cel care a slefuit-o educational si institutional. Sper ca macar in ultimul ceas acea persoana sa se fi rusinat de aroganta sa nesabuita fata de un mare formator de caractere si de spirit civic, altfel a pierdut timpul degeaba, nu a invatat nimic din intelepciunea remarcabila a venerabilului ganditor si educator.

    Singurul meu regret este ca inca nu am reusit sa returnez sau compensez valoarea care mi-a fost adaugata de ilustrii mei magistri. Sa nu-ti imaginezi ca as vehicula cunostinte din vremea cand stateam in banca, cunostintele sunt, dupa cum stii, perisabile, sufera si ele de pe urma scurgerii timpului, unele sunt chiar volatile in epoca exploziei informationale. Nu, mentorii mei mi-au dat ceva mult mai mult, m-au invatat sa gandesc, sa aduc ceva nou, creativ sau interpretativ, sa depasesc tentatia facila a reproducerilor dogmatice, sa disting opera si autenticul de kitsh si de imitatie si, ceea ce dupa mine este cel mai pretios lucru, pentru care nu voi obosi niciodata sa le fiu profund recunoscator, mi-au transmis un intreg sistem de unelte intelectuale (de observatie, cercetare, analiza, comparatie, critica, sinteza etc si de valorificare a acestora spre binele comun), pe care m-au invatat sa-l folosesc si, daca-mi sta in putinta, sa-l perfectionez.

    Privind problema centralizarii si concentrarii, iti recomand sa iesi din stereotipiile definitionale, daca nu ai observat te indemn sa cercetezi cu mai multa atentie editiile dictionarelor, pentru a descoperi cum unele sensuri vechi dispar sau trec in plan secund, in timp ce apar altele noi, de prim-plan. Sau, daca ai fi vrut sa fii un rigorist conceptual, de tip voltairean, cf caruia orice discutie sau dezbatere trebuie sa inceapa cu definirea conceptelor, ai fi inceput cu cele doua definitii: centralizarea capitalului este un proces de formare a unor mari capitaluri prin unirea capitalurilor mai mici; concentrarea capitalului este creșterea capitalului prin acumulare.

    Aceste doua definitii le gasim in manualele de economie politica, atat comuniste cat si capitaliste, deci categoria politica ne atentioneaza din start ca este vorba de definitii prin prisma unor interese politice, care nu ar trebui sa fie de mirare ca ele coincide in cele doua sisteme foarte inrudite, cu mici variatiuni de forma, nu de continut, de aceea cine a sesizat ca de fapt comunismul a fost un capitalism monopolist de stat, a sesizat bine si corect. Cred ca stii cine a fost la noi cel care a demitologizat teoria ca cele doua sisteme ar fi diferite si opuse – un lider democrat si revolutionar care pentru faptul ca ne-a scos din sclavia comunista poate fi numit pe drept cuvant un Lincoln postdecembrist al romanilor.

    Dar ceea ce nu spun dictionarele si trebuie sa descoperi singur este ca atat centralizarea, de la care pleaca sau catre care vin decizii si informatii, cat si concentrarea, care adauga sau sporeste ceva intr-un spatiu determinat, au o aceeasi referinta, care este centrul, un centru comun. S-ar putea spune, pe cale de consecinta, ca cele doua concepte, centralizarea si concentrarea sunt concentrice, dar de o concentricitate dinamica si situationala, cand unul cand altul din cele doua concepte (cercuri) il inglobeaza pe celalalt, in functie si de planurile (economia nationala sau economia mondiala) in care au loc unirea (centralizarea) si acumularea (concentrarea) capitalurilor.

    Deci, dragul meu Bizonach, aia 1% din populatie care au in mainile lor tot atat cat au ceilalti 99% fac si centralizare si concentrare, care le dau un monopol aproape total asupra proprietatii/economiei unei societati si asupra societatii insasi, implicit asupra cetatenilor. Clasa de mijloc, care ar mai fi putut echilibra sau reduce, cat de cat, din aceasta asimetrie prapastioasa dintre bogati si saraci, e pe cale sa devina simbolica, in cadrul occidental la care ne referim, adica ceva cam ca in timpul NEP-ului lui Lenin din URSS.

    Sa mai luam aminte la inca un fapt, s-au schimbat cine pe cine vrea sa ajunga din urma si sansele de reusita. Din cauza dictaturii si centralizarii, comunismul nu a reusit sa ajunga din urma capitalismul, care politic era democrat, iar economic si social era relativ echilibrat si proportional. Cand a abandonat aceste caracteristici, dupa sfarsitul razboiului rece, din lipsa unui adversar de contrapondere, cand nu s-a mai vazut deci obligat sa respecte contractul social, capitalismul si-a propus sa ajunga din urma hiper-centralizarea (sau, cu un alt cuvant, totalitarismul) defunctului comunism, si a reusit. Bye bye, Ghita!

    Apreciază

 4. Foarte frumos albumul . Cred ca ar mai trebui adaugati colectiv toti bunicii si strabunicii nostri , oameni simpli si curati care au construit si s-au jertfit pentru aceasta tara , unii adevarate icoane , oameni care au murit in razboaiele de reintregire ale acestei tari sau care s-au intors schiloditi de pe acolo .
  Cred ca la 100 de ani de la Unire , toti cetatenii acestei tari ar trebui sa ne luam albumul de familie , sa ne amintim de strabunii nostri , sa le multumim si sa aprindem o lumanare pentru ei …

  Apreciat de 1 persoană

 5. „Macar in „guvernul tehnocrat” nu erau ministri, secretati de stat, inaltzi functionari, etc. semianalfabetzi ca in guvernul asta unde totzi din guvernul asta, inclusiv primministru sunt absolventzi de „spiruri hareturi”
  „Prefer un spiruharist român, decât o minte încărcată cu nişte rahaturi pe la câte cursuri străineze unde învaţă doar cum să-şi trădeze ţara şi să se pună în slujba celor care i-au cumpărat pe câţiva arginţi ! Nu dau un Liviu Pop, sau un Daea, nici pe zece chichirăi de-ai voştri !”

  Apreciat de 2 persoane

 6. Inca un rus se “amesteca” in politica SUA: Aspirand dupa un lider si o opozitie pe care americanii nu le au, Municipalitatea Washington a dat bulevardului din fata Ambasadei Rusiei numele opozantului rus Boris Nemtov

  Se pare ca mentalul colectiv american, reprezentat cel putin la nivel local, daca la nivel national americanii nu au mai avut acelasi noroc in cel putin ultimele scrutinuri pentru alegerea presedintilor SUA Donald Trump (2016) si Barack Obama (2008 si 2012), este obsedat de modelul de sistem politic al Rusiei, cu presedinti reprezentativi si echilibrati si o opozitie reala, netrucata prin bipartizanism. Dupa circul national si international privind pretinsul amestec al presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, in cele mai recente alegeri prezidentiale din SUA , pe care l-au facut cele doua partide americane, republican si democrat, care parca se topesc unul intr-altul, formand un partid unic, iata ca a venit si randul unui fost lider al opozitiei, Boris Nemtov, asasinat in 2015 la Moscova, printr-un scenariu ale carui urme se pierd in lumea serviciilor secrete care servesc politica antirusismului. Dupa toate anatomiile instigarilor internationale, cele mai noi fiind cele impotriva Iranului, prin care s-a incercat o conspiratie de schimbare prin revolta a regimului de la Teheran, cu ajutorul unor retele infiltrate, intrucatva asemanatoare tentativei de puci de acum doi ani de la Ankara, asasinarea lui Boris Nemtov a urmarit provocarea de tulburari politice si sociale care sa-l puna in dificultat pe presedintele independent Vladimir Putin. Numai un idiot util ar fi putut crede ca administratia de la Kremlin si-ar fi putut face singura probleme, prin subrezirea bazei sale politice si sociale. Revenind la admiratia irepresibila americana pentru rusi, Consiliul municipal al capitalei federale americane a votat, marti, o rezolutie prin care o portiune de bulevard din dreptul ambasadei Rusiei la Washington va deveni „Boris Nemtsov Plaza” (Piata Boris Nemtov). Desigur, decizia politica a fost motivata propagandistic, ca “un mesaj clar” care ar fi transmis “lui Vladimir Putin si prietenilor sai” de catre “poporul american”, care “este alaturi de rusii care cu curaj incearca sa construiasca un viitor liber si democratic pentru tara lor”, dupa cum a declarat senatorul republican de Florida, Marco Rubio (un cubanez american), care a sprijinit propunerea consiliului. Inevitabil, politicienii rusi au criticat aceasta manevra antiruseasca, instigativa si defaimatoare, oarecum terna si lipsita de inspiratie, din moment ce ea a fost aproape o copie a celei antiiraniene, de saptamana trecuta. Dar nu numai, acest limbaj de lemn al insultei si calomniei este folosit impotriva tuturor liderilor politici nationali si statelor nationale care apara independenta, suveranitatea si libertatea popoarelor lor, criticand regimul de la Casa Alba, de care lumea se distanteaza si pe care il izoleaza tot mai pregnant. Raspunzandu-le pe limba lor, liderul extremist al partidului nationalist LDPR, Vladimir Jirinovski, a acuzat SUA ca „doresc in mod specific sa foloseasca trucuri murdare in fata Ambasadei Rusiei”. Dar, una peste alta, cultivarea memoriei fostului lider de opozitie rus Boris Nemtov este un lucru bun, este o cinstire a culturii politice democrate ruse, a Rusiei de azi. Boris Nemtov reprezinta un model de lider rus si de opozitie rusa de care americanii au nevoie. Cine stie, poate ca intr-o zi el va deveni si o scanteie reformatoare, dupa modelul rusesc, pentru alegatorii americani si pentru politica americana.

  Apreciază

 7. Când a lansat Q Magazine, doamna Floriana Jucan a declarat că are doi mentori, unul de la care a învățat cum să facă presă și unul de la care a învățat să facă bani din presă. Ideea acestui volum dovedește că și-a depășit profesirii. Merită toate laudele.
  Am totuși o mare nedumerire – publicarea gândurilor alinei cojocaru. O fi dorit să ofere familiei un altfel de prilej să se mândrească cu ea, nu numai cu performanțele profesionale?!?

  Apreciază

 8. @Nastase, against all odds…intr-o lume nebuna dvs . va incapatinati sa faceti normalul. Va felicit!

  Scandalurile permanente ajung sa oboseasca. PSD pierde cu asemenea cancanuri penibile: cine a mintit, cine a spus adevarul si cind…Rufele astea nu se spala in public. Pare ca Maestru Tudose a inceput sa scuipe cojile de la seminte in capul publicului, spre deliciul opozitiei si presei sereiste. Ar trebi sa-si ceara scuze public fata de Ministra de Interne Carmen Dan. Foarte urit!

  Oricit de jmecher ai fi, nu poti sa spui ca secuii o sa fluture pe linga steaguri, si sa acuzi pripit un ministru de minciuna fara sa iti acoperi spatele. Noi putem sa spunem orice, Primul Ministru trebuie sa stie ce si cum sa vorbeasca public.

  Inca odata se dovedeste ca nu stim sa comunicam nici macar intre membri Guvernului! Trist…

  Apreciază

 9. Poate a venit timpul ca Romania sa aibe o femeie care stie sa se exprime ca Prim Ministru. O persoana calma, echilibrata, care nu se grabeste sa faca declaratii. Nume posibile: Corina Cretu, Norica Nicolai si chiar Carmen Dan.

  Apreciază

 10. Imi pare rau pentru PSD, dar aceasta enorma balba intre Ministrul de Interne si Primul Ministru este motiv suficient pentru opozitiei sa ceara schimbarea puterii. Penibili acesti pesedisti! Eu nu vreau sa vina dreapta sa guverneze, insa recunosc ca au suficienta amunitie sa ceara pe buna dreptate schimbarea acestui Guvern format din niste amatori. Nu cred insa ca PNLPDL e in stare sa guverneze mai bine…

  Apreciază

 11. PROCESUL – O VARIANTĂ APOCRIFĂ, DESPRE CARE KAFKA NU A AVUT HABAR

  În dimineața de primăvară, caldă, senină și propice împerecherilor de tot felul între vietățile naturii, cetățeanul K. se ridică din așternuturi, apoi rămase stând în fund, preț de câteva minute , pe marginea patului…

  Își legănă picioarele cât să atingă cu degetele papuceii de pluș de pe podea, scărpinându-se delicat în urechea dreaptă, cu un bețișor „model prezidențial” Băse, adică dintr-acelea cu șomoiogul de vată la un singur capăt. Lucrurile mergeau bine… peste numai două zile avea să ia salariul mărit cu 25% , cum zicea Guvernul … sau micșorat cu 25% , cum zicea Rareș Bogdan… ceea ce-i provoca o încântătoare neliniște lăuntrică…

  În timp ce se gândea visător la fluturașul de salariu, de pe noptieră telefonul mobil a piuit sfâșietor și domnul K. s-a întins după încărcător, încercând să-l bage în priză, cam peste mână, ce-i drept… și cam forțat, și asta-i drept … în clipa aceea, carcasa din PVC a prizei s-a desprins fără mofturi, lăsând dezgolit și lipsit de apărare un mic microfon hibrid cu reportofon spy și microfon GSM Spy… nu foarte scump, cam ca acela găsit în priza de telefon a doamnei ministru Carmen Dan.

  Domnul K. a înțeles aluzia și a înghițit de două-trei ori în sec… a pus masca din PVC la locul ei, gândindu-se că oamenii ăia s-au străduit, au dat bani pe tehnica de ascultare și n-ar fi frumos ca banii din bugetul statului să se ducă pe apa Sâmbetei… Și-a pus papucii și s-a îndreptat cu pași târșiți, către baie…. Acolo, stând în fund pe capacul veceului, s-a uitat cu atenție de jur-împrejur… un’ să fie? un’ să fie? deasupra dușului, sigur nu, că se pot întâmpla accidente… deasupra ușii , nu … că nu e unghiul de filmare bun… deasupra ferestrei, nu… că-i în „contre-jour”… oftând se ridică și întinse mâna tot către corpul de iluminat de deasupra chiuvetei… scoase ușor masca din plexi și dădu nas în nas… sau ochi în ochi … cu micul modul -minicameră de spionaj integrabilă cu 2 lentile pentru filmare bidirecțională … exact modelul din baia lui Toni Greblă… leit, ce mai !… Cetățeanul K. scose limba și-și duse palmele la urechi , fluturând degetele, în timp ce se străduia să se uite cruciș, imaginându-și că are o muscă pe vârful nasului. Dar se gândi, pe când făcea asta, că mâine va primi amendă pentru că și-a bătut joc de eforturile statului paralel de a-l imortaliza în cele mai spectaculoase ipostaze.

  S-a îmbrăcat pe sub cearceaf, pentru că n-a descoperit unghiul de filmare pentru camera spion Full HD 1080 P, senzor de mișcare și NIGHT VISION din ceasul de pe birou. Adică, din ce-și aducea aminte, acolo era ultima dată , dar dacă au mutat-o din loc? Cetățeanul K. încetă să se mai frământe și se grăbi să plece la birou.

  Ieșind din scara blocului, domnul K. a remarcat pe trotuar mai mulți tineri neclintiți, care se holbau fix în ferestrele lui. Unul purta o pancartă pe care scria cu majuscule negre „VĂ VEDEM DIN SIBIU”… Cetățeanului K. i s-a părut ciudat, pentru că el nu avea domiciliul în Sibiu, un oraș despre care auzise că-i locuit mai ales de oameni harnici care au mai multe case și a căror principală activitate este să dea meditații la fizică.

  Urcând în mașină, domnul K. a vrut să potrivească oglinda, dar aceasta s-a desprins cu tot cu suport lăsând vederii, o cameră Wi-Fi 1080P Full HD cu detecție la mișcare, identică, după cunoștințele lui , cu cea găsită în Volkswagen-ul Passat, al soției doctorului Mihai Lucan . Discret, cetățeanul K. a lipit-o la loc, cu scotch…

  Când a ajuns la serviciu, în parcare îl aștepta, cu cameră de luat vederi și microfon, Mălin Bot. Aghiotantul său, Sandy Matei, bătea tacticos, câțiva pași mai încolo, un bătrânel… iar celălalt aghiotant al lui Mălin Bot, adică Bogdănel Stan, tocmai se lega cu cătușe de gardul instituției … în castanul de pe trotuar era cățărat un cetățean îmbrăcat cu canadiană roșie , care cânta niște cântece deocheate.

  Fix când a intrat în birou, au năvălit și mascații, care au ridicat computere, dosare, laptopuri și umbrela domnului K. … deoarece aceasta părea cu adevărat suspectă și obraznică. Pe domnul K. l-au legat fedeleș … s-a comunicat către reprezentanții mass-media că a fost agresiv , deși dânsul tocmai scotea din buzunar o bomboană de mentă, nu un box și două săbii ninja, așa cum s-a scris în comunicatul transmis de DNA.

  Cetățeanul K. a fost arestat preventiv pentru 25 de ani. Când a început procesul, dânsul murise de circa trei ani, dar , cum nimeni nu mai intrase în celula lui din arestul preventiv de multă vreme, faptul a trecut neobservat. Ca urmare, procesul a continuat neperturbat , până la capăt, pe baza deducțiilor logico-juridice și în absența oricăror probe, exact, dar exact! ca în dosarul TROFEUL CALITĂȚII. Au fost audiați 970 de martori.

  Domnul K. a fost găsit , bineînțeles, vinovat.

  Apreciat de 4 persoane

 12. Regret sa citez din Hotnews, dar cind il va chema MAE pe ambasadorul Ungariei la Bucuresti sa dea explicatii pentru implicarea directa a Ungariei intr-o actiune anti-Constitutionala in Romania
  Hello. Mr Melescanu

  Afara cu Ambasadoul Ungariei la Bucuresti!

  *********
  Un reprezentant al premierului Ungariei a mediat negocierea intre cele trei partide maghiare din Romania a unei declaratii comune care cere autonomia tinutului secuiesc
  de Red. Stiri HotNews.ro
  Joi, 11 ianuarie 2018, 18:07 Actualitate | Esenţial
  Katalin Szili a fost insarcinatul premierului ungar Viktor Orban pentru medierea negocierilor intre cele trei partide ale minoritatii maghiare din Romania, transmite agentia de presa de stat din Ungaria, MTI. In urma negocierii mediate de un reprezentant al guvernului ungar, UDMR, PCM si PPMT au semnat o declaratie comuna prin care au cerut autonomia teritoriala a tinutului secuiesc, o cerere care incalca Constitutia Romaniei.

  Agentia ungara de presa MTI o prezinta pe Katalin Szili drept „insarcinatul premierului ungar pentru activitatea de mediere”, citandu-l pe Balazs Izsak, presedintele Consiliului National Secuiesc (CNS).

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22219759-autonomia-tinutului-secuiesc-are-girul-lui-viktor-orba-reprezentant-premierului-ungariei-mediat-semnarea-catre-cele-trei-partide-maghiare-din-romania-cererii-comune.htm

  Apreciază

 13. Dupa cum stiti Slovenia are o mare problema cu Croatia in ce priveste o zona de granita contestata, si se cere implicarea UE. Poate ca si Romania ar trebui sa ceara spriin UE pentru actiunea revizionista clara la Ungariei in ce priveste Romania.

  In loc sa ne ocupam cu basista de pe tzambal, mai bine ne-am ocupa de problemele de securitate ale tarii. Actiunile Ungariei sunt un atac la adresa integritatii Romaniei!

  Apreciat de 2 persoane

 14. Presedintele Romaniei e poate foarte ocupat cu soap opera PSD. In timp ce Presedintele e ocupat cu detronarea PSD, Ungaria joaca direct in Romania, dovedit, ca sa incite la autonomie in anul aniversarii centenarului. Chestia cu Carmen Dan si Tudose sunt niste siropuri fata de centenar. De ce nu ia Presedintele o pozitie pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a tarii. De ce nu cheama Presedeintele la respectarea Contitutiei. De ce accepta tradarea UDMR.

  UDRM ar trebui scos afara din Parlament pentru ca actioneaza impotriva Constitutiei Romaniei.

  Sper ca Romania sa puna toate cele 200+ Piranha la granitzele Tinutului Secuiesc.

  Apreciază

 15. Mi-as fi dorit ca acest an aniversar sa fie marcat printr-o autostrada continua intre Moldova si Transilvania. N-a fost sa fie….
  Dar, din alta perspectiva, se poate, este si mai rau. Nici macar capitala Romaniei nu are acest privilegiu.
  Albume ? Carti ? Dezbateri istorice ? Momente solemne ? Intalniri comemorative ? Sunt bune si acestea…dar reprezinta putin, foarte putin, la o suta de ani de la marele eveniment.
  ps
  Sper ca, macar in acest an, PSD sa nu se faca de ras, definitiv si irevocabil. Deocamdata nimic nu indica ca PSD ar fi cat de putin preocupat de altceva decat de disputele politice interne, pe care tot el le-a generat prin decizia primordiala de a-l fixa pe domnul Liviu Dragnea in functia de lider suprem si fara contracandidat al partidului. Domnul Dragnea ,,joaca” de unul singur, dar intregul partid pierde pe mana domniei sale. Pacat, dar asta este….

  Apreciat de 1 persoană

  • Bagam banii in infrastructura sa legam natiunea , nu sa o dezbinam .
   Nu vom cheltui o treime din banii pe care englezii trebuie sa-i dea pentru a iesi din UE pe o autostrada cu un traseu nebun , prin imense rezervatii naturale , pe crestele a doua siruri de munti , strabatand 100 de km in secuime si munti de zona foarte slab populata ca sa legam ” Iasiul ” de cine ? de Debretin ? – cine credeti ca va veni la Iasi de la Oradea pe autostrada , 8 ore de drum cel putin ?
   Nu .
   Daca facem autostrada in Moldova , o incepem la Pascani si o coboram spre Bacau pe Siret .
   Dupa aceea doua trasee , unul spre Focsani – Bucuresti altul spre Onesti – Brasov .
   E mai logic .

   Apreciază

 16. Fain album,…plin de politruci,basisti,securisti fosti si actuali turnatori ! Mafra de lista !!! Sa-l pui langa Neagu Djuvara pe nei ca nimeni in drum ,alde Ponta,Dincu,Stoica,…jenant !

  Apreciază

 17. Un plonjon in URSS -ul anilor 20-40 , cartea despre Jukov .
  Lucruri deosebit de interesante pentru noi .
  Cine stie azi ca un sef al Armatei Rosii din anii 20-30 ( coiful in triunghi cu steaua rosie in centru ) , seful regiunii militare Kiev , a doua ca importanta pentru ei dupa Minsk , era un nativ din Chisinau , Iona Iakir , foarte apropiat de Tuhacevski ( Iakir a sfarsit foarte rau , impuscat in anii 1937-1938 ) ?
  Cine stie ca un pilier al lui Stalin in Armata Rosie ( impreuna cu Budionnai si Vorosilov ) , Timosenko , era ucrainean din zona lacurilor din sudul Basarabiei – fostul judet Ismail ?
  Timosenko , venit la ” eliberarea din iunie 1940 ” cu Vorosilov si Hrusciov la marele miting de la Chisinau salutand izbavirea de jandarmul roman ?
  Frunze , cel care a scos Armata Rosie din haos , era si el basarabean .
  Asa zisul martir Tuhacevski nu era simpatic deloc – nu doar fizic – un gigant de doi metri cu pleoape si buze imense – era adeptul razboiului ofensiv sovietic impotriva vecinilor de la Vest ai URSS .
  Armata Rosie nu avea cazarmi in teritoriu , dormeau in casele taranilor in sate – o placere sa ai un batalion de astia la tine in curte , nu ?
  Jukov isi ia sotia , Alexandra , dintr-un astfel de loc – curtea unui preot in care era incartiruit – ” vrei sa fii secretara mea ” ? – fara sa o cunoasca .
  Soldatii , ca sa poata trai , fura si comit tot felul de infractiuni , se terorizeaza intre ei .
  Ordinele erau semnate de comandantul unitatii si comisarul politic , comandantul nu conta in fata comisarului politic .
  NKVD-ul avea informatori – ofiteri in cea mai mica unitate rusa , cu dreptul de a aresta pe oricine fara consimtamantul sefului .
  Sefii marilor unitati nu stiau nici cine erau infomatorii , nici ofiterii NKVD !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.