Două poze inedite cu tatăl meu

Am primit, recent, prin amabilitatea unui distins profesor de la Colegiul  national militar de la Breaza, doua fotografii, din 1994-1995, cu tatăl meu.

In prima, tatăl meu impreună cu comandantul liceului, pe atunci,  colonel Gheorghe BADEA.
In a doua-  tatăl meu cu „manastirenii”, colegii săi, in sala de primire a liceului, in ziua cand s-a semnat acordul de continuitate intre Asociatia fostilor elevi si profesori de la Liceul Militar de la Manastirea Dealu – al cărei presedinte era – si Liceul Militar Dimitrie Cantemir (actualmente, Colegiul  national militar „Dimitrie Cantemir” de la Breaza).

Era prezent si  generalul Dumitru CIOFLINA, pe atunci  seful Statului Major Genaral.
De la dreapta la stanga, alături de tatăl meu,  colonel r Gheorghe NICULESCU, general Dinu BUZNEA, poetul Sorin ENESCU si incă o persoană.

image2017-10-20-050210-2.jpg

27 de gânduri despre “Două poze inedite cu tatăl meu

 1. Ana spune:
  OCTOMBRIE 20, 2017 LA 4:14 PM
  Evident, aveți perfectă dreptate, dar v-am întins capcană, așa, din simpatie (vă spusesem, la un moment dat, că de mic trăgeam – delicat – fetițele de codițe). (Z)
  Eram convins că veți ,,mușca”.
  Era greu de crezut ca dvs să nu fi citit, cândva, despre Vladimir Ilici Lenin, care, fie vorba între noi, a avut o contribuție decisivă la edificarea actualului sistem comunist mondial, superreglementat, impus de SUA cu ajutorul urmașilor/rudelor/conaționalilor/etc acelora care au intrat pe tancuri în Romania să experimenteze…. din experiment în experiment, multe eșuate, s-a ajuns, prin perfecționare și învățare din greșeli, la globalizare, neo-internaționalism și progresism. Cheia succesului constă în reușita inducerii iluziei de libertate, omul de rând fiind convins că ce-i trece lui prin minte este produsul propriului creier.
  (Z)

  Apreciază

 2. Asistăm în aceste zile, cu sau fără voie, la un spectacol jalnic oferit de guvernați, în materie de taxe și impozite.
  Spuneam ca actualii componenți ai Executivul sunt paraleli cu coerența și competența decizională și că nu sunt în stare de altceva în afară de joaca periculoasă și iresponsabilă cu Codul Fiscal.
  Reformă în Justiție ? Cu Tudose ? Cu Dragnea ? Bietul ,,Don Quijote” Liviu Pleșoianu cu al său scutier Șerban Nicolae….
  Ministrul actual de Finanțe dovedește că este analfabet în materie, iar premierul ridică din umeri, preocupat, în prezent, să-și consolideze puterea în partid, efectuând, fără a-și lua concediu fără plată, un tur de forță prin țară în scopul evident de a-și face campanie electorală printre baronii PSD. Întrebat fiind, Tudose raspunde, nonșalant, reporterilor: ,,Îmi fac (doar) campanie…guvernamentală, în scopul implementarii programului de guvernare” (sic!).
  Eu imi doresc, cinic, ca așazisa ,,taxă de solidaritate”- altfel spus, o mizerie ilegală a actualui Guvern seralist la private, să nu fie doar 2%, ci vreo 10%. Poate așa, cetățenii care încă au așteptări de la acest partid, vor deschide ochii.
  Dar, bineînțeles, tot Yohannis, Kovesi, Ponta, #rezistenții, Tudor Chirila, Pleșu, CTP-ul, etc. sunt de vină. Vom constata asta din comentariile ulterioare ale unora dintre colegii noștri.
  Cel puțin unul dintre ei ne va spune, cu cifre și linkuri, ca economia romanească duduie și că avem cel mai competent guvern din istorie. Să nu dea în foc, prietene. Și economia și….guvernul.

  Apreciază

 3. Impresionant… Fotografiile sunt un fel de ochi ai memoriei. Ce am fi fără amintiri ? Ne-am uita trecutul care devine din ce în ce mai important odată cu trecerea anilor.

  Apreciază

  • Practic, trecutul este singura certitudine în viața noastră efemeră. Prezentul nu există (sau, cel puțin, trece pe lângă și prin noi fără a băga de seamă), iar viitorul este o enigmă.
   În plus, în trecut, sunt înscrise și dorințele noastre neîmplinite, la fel de dragi sufletelor noastre ca și mai puținele realizări.

   Apreciază

  • Diaspora? La ce este buna ?! Ia sa vedem ce zice unu ce a fots dispora :

   Catre Liviu din Timisoara: Va legati exclusivamente de limba romana. Va re-informez ca austriecii si germanii vorbesc fundametal aceeasi limba dar au identitati totalmente diferite. As putea sa merg mai departe, cu limbile: engleza, spaniola, portugheza, trimitandu-va la toate fostele colonii, care vobesc aceeasi limba, dar au fiecare identitati DIFERITE, foarte bine stabilite. Cu privire la a fi sau a nu fi ardelean, in intreaga mea viata nu am avut dreptul sa spun carei culturi apartin, pentru ca romanii, TOTI, mi-au SPUS prin COMANDA ca numai EI au dreptul sa decida carei culturi apartin EU. Fara sa mi se mai dea drept de replica. Cam asa ceva imi impuneti D-voastra. Deseori ma intreb: De unde aceasta megalomanie romaneasca. Sau cum multi straini ma intreaba: „Voi doriti sa deveniti un imperiu ? Pentru ca revendicati tot ce este in jurul actualei Romanii: Rep. Moldova, partea stanga a Tisei, Valea Timocului, parte din Bulgaria, parte din Macedonia cu aromani, vre-o 16 sate de langa Pireu (Grecia)„. Raspunsul meu este intotdeauna acelasi: „Aspiratiile unei etnii intinsa aleatoric care-si cauta identitatea. N-o luati in serios„. Asa se intampla si cu Ardealul. Noi apartinem unei culturi prin excelenta Central Europeana. Din multe puncte de vedere, unica in Europa si in lume (avem bisericile fortificate ale sasilor ardeleni. Nicaiei in lume nu se regasesc aceste constructii, nestemate ale culturii europene). Ungurii, secuii, sasii, svabii, sunt cei fara de care nu am fi existat in Ardeal si Banat. De la 1700 am incercat sa ne identificam si cu o alta religie, Biserica Catolica Unita cu Roma, Greco-Catolica (o ‘lucrare” incompleta pentru ca ne-au ramas aceleasi sarbatori ca la ortodocsi, preotii greco-catolici se casatoresc, etc..). Multumesc pentru rabdarea de a citi. Cu stima, Prof. Emil Aluas, Activist Politic, Editorialist, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta. Blog: emilaluas.blogspot.com
   http://revista22online.ro/70265078/prost-crescut-si-sincer.html

   Cine este acest Aluas? De la http://www.pro-west.ro/membrii.html cetire ”
   A fost dirijor şi profesor al Universităţii Indiana–Bloomington, Orchestra de Cameră din Indianapolis, Universitatea de Stat din Minnesota-Minneapolis, Universitatea Nebraska-Lincoln, Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, Director/Dirijor al Filarmonicii de Stat din Satu-Mare, dirijor invitat la toate filarmonicile din Romania, MAV Ungaria, Bayreuth (Germania). În prezent D-l Emil Aluaş locuieşte în Cluj-Napoca, Romania, şi în Novi, MI, SUA. Anual este prezent în SUA, unde îşi continuă actvitatea profesională, mai ales cu Universitatea Lehigh, Bethlehem, PA.

   Deci asta , exdisporitan sau in prezent semidiasporitan subsecrie idee crete ca cum Roman ia ar fi un stat revizonist care revendicata tot ce este in jurul actualei Romanii: Rep. Moldova, partea stanga a Tisei, Valea Timocului, parte din Bulgaria, parte din Macedonia cu aromani, vre-o 16 sate de langa Pireu (Grecia)…. si care dupa ce s-a semireintors din hAmerl.ocia unde vazu lumina AQdevarului si a Caii Muricane imdeiat funda Partidul Ardelenilor …

   Si nici unul dintre „americani” sai nu ii zic „taca-ti fleoanca prostane sau ti-o inchid io!” insa ma aia pe mine cu tot soiul de p;arri de la semiimpepte pana la absolt cretine…

   Ei Popescule ai ceva de zis?

   Apreciat de 1 persoană

   • Ah! Oare nu e clar ca acest individ a fost racolat de cei care au pus la cale miscările secesioniste din Europa?

    Spun sincer că îmi scapă miezul acestei „conspirații”, dar bănuim toți unde bate – catre „divide et impera!” Desigur. Poate că nu secesiunea e scopul final, poate doar haosul, ura dintre membrii aceeaşi comunități. Nu vreau să vă repet poezia cu ostilitățile artificial create de pe vremea piratului – între categorii profesionale, sociale, de vârstă, mai nou – de sex –
    vedeți cum ies toate haimanalele care şi-au vândut nurii să se plângă că au fost abuzate şi cum că toți bărbații e porci!… Nu că n-ar exista femei abuzate în România – cred ca batem în Europa. Dar ele, majoritatea, tac. A fost o paranteză.

    Individul are credibilitate publică, intelectual şi, mai ales, are ceva ce iubesc românii (din păcate) – vine de afară! Este de import!

    Şi eu aş vrea să stiu, dacă nu deranjez, care este opinia compatriotului nostru ce se trage din Basarabia ca şi mine, ca si Ghiță Bizonu’, asupra discursului secesionist al diasporeanului american.

    Apreciază

   • @Ana, pina iese elev Popescu la tabla, eu sar in spatele clasei cu amindoua mainile ridicate: „Eu, tovarasa profesoara, eu, eu stiu raspunsul!!!”. Scuze doamnelor profesoare, dar asa le strigam noi pe profesoare, dar le tratam ca pe niste doamne.

    Raspunsul este si pentru @Ghitza, colegul meu de cireada romaneasca. In primul rind, stimatul domn Profesor Aluas nu este prea stimat pentru ca spune minciunele, bagate prin tot felul de sosuri austriece, dati din belshug cu paprika, si „mirodenii” foarte central europene, care nu pot sta linga alea estice, romaneshti. Scopul? Banuiesc pentur a va spala pe voi pe creier si a va induce in eroare. @Ghitza a cazut deja in putzul gandirii „ori e cu noi, ori nu e”, bagindu-ne pe toti diasporezii in aceiasi turma, da’ straineza. Eroare de disc, mon cher ami!

    Cine vrea domne’ satele din Timoc, si alea din Muntenegru sa le alipeasca la Romania Mare si Imprashtiata? Da’ chiar sunt gelos: pe noi romanii astia din Strainezia nu ne alipizti teritorial la Romania? Daca ne opintim sine-adunam punem de o provincie nord-americana. Sau poate e mai bine sa alipim Romania la America, nu stiu, voi ce ziceti? Sper ca ZeV sa isi regaseasca simtul umorului inainte sa citeasca asta…

    Eu zic sa ii dam nota PATRU la argumentatie domnului Prof de Minciunele, un produs expirat, nesanatos, si rau la gust, as spune chiar cu gust de Tokesh,

    Apreciat de 1 persoană

 4. d’Artagnan spune:
  OCTOMBRIE 20, 2017 LA 3:36 PM

  Deși Liviu Dragnea imi este profund antipatic (prin felul său alunecos, imprevizibil, autist și arogant de a fi), acest politician fost-băsist a propus și ceva bun:
  Să se elimine, prin LEGE, toate imunitățile (INCLUSIV cea absolută a Președintelui României).
  Ei ? Ce spui mușchetar ? Nu am stinge, astfel, orice contradicție și inechitate în această materie sensibilă ?
  Mă așteptam ca leberalii să inițieze o atare măsură de modificare a legii fundamentale (chiar dacă PNL este partidul remarcabil prin faptul că nu deține niciun program de guvernare cunoscut), din moment ce Ludovic Orban a devenit cațelușul de pluș al doamnei Codruța.
  Schiauu…schiauu….rosi molcom, pe sunet de chitară, patrupedul Ludovic după o ,,mângâiere prietenească” pe blăniță din partea stăpânei. (Z)

  Apreciază

  • Dispariția imunității parlamenarilor în fața arestării preventive şi percheziției – e unica imunitate de care beneficiază este o prostie. Cine propune ori sustine asta poate fi calificat drept un populist şi un demagog neruşinat. Neruşinat, exact aşa cum am spus. Că prost nu cred să fie, chiar să nu priceapă!!!

   Sau nu pricepeți? Nu-mi veniți cu argumentări sofiste, că mă supăr. Voi considera că mă luați de proastă. Poate ține la gloată, dar nu uitați cu cine stați de vorbă.

   Apreciază

 5. trexsr
  ,,Pe acest fundal, apare o informatie dintr-un raport NATO care s-a scurs la Der Spiegel, si care ar confirma ca tarile NATO nu vor putea face fata unei eventuale agresiuni militare a Rusiei in Estul Europei.”

  Ești sigur că ,,informația” s-a scurs și nu a fost dată, cu dedicație și cu aprobarea șefilor militari, presei ? (Z)
  Pentru nivelul de înțelegere al cetățenilor occidentali (spălați continuu pe creiere de presă, comunicate oficiale și facebook), informația ar putea părea credibilă.
  Pentru noi, în Romania, încă necontaminați cu totul de ,,fake news”-urile made in CNN, o astfel de ,,știre” sună al naibii de fals și necredibil.
  Spun aceste lucruri gandindu-mă doar la două realități:
  1. Unele țări est-europene, dezmeticite după entuziasmul inițial pro-occidental, tind sa reia relații normale cu Moscova;
  2. Disproporția cu greu cuantificabilă între bugetele de ,,apărare” cumulate ale țărilor NATO si bugetul corespunzător al Federației Ruse;
  Dar e mai simplu, trexsr, să o dai mereu pe așazisul ,,pericol rusesc” pentru a distrage atenția p….ii (un cuvânt expresiv și inspirat preluat din vocabularul colegei noastre doamna Luminița) de la problemele tot mai mari de integrare, stabilitate si securitate, vizibile pentru orice om lucid, în spațiul euro-atlantic.
  …Dar arătând cu degetul catre ,,sperietoare”, mai vindem niscaiva arme în beneficiul Regelui-Profit al Complexului Militaro-Industrial…. măcar dacă ar fi la prima mană și cu discount, dacă tot e prin încredințare directă și trafic de influență la nivel înalt. (Z)

  Apreciază

  • @ZeV , octombrie 22 , 2017 la 1:.09 a.m.

   Vedeți ce pățiți dacă citiți doar ceea ce scriu „fetele” și nu și ceea ce scriu ”băieții”? Din cuvântul „p….ime” doar punctele de suspensie îmi aparțin ; „patentul ” este, de fapt, al lui @d’Artagnan (cu o postare mai sus), evident fără delicatele puncte de suspensie . Așa că nu știu dacă este „expresiv și inspirat”, mie mi s-a părut , mai degrabă, trivial.

   Apreciat de 1 persoană

  • @ZeV: ”1. Unele țări est-europene, dezmeticite după entuziasmul inițial pro-occidental, tind sa reia relații normale cu Moscova;”

   Care sunt relațiile normale cu Rusia care trebuie să fie RELUATE?
   Absolut aleator: Tratatul de la Varșovia, CAER, lagărul socialist, Vâșinski, Stalin, ocuparea teritoriilor românești, tezaurul făcut uitat, cortina de fier, trupe de ocupație în Basarabia/Transnistria, genocid împotriva românilor din Bucovina și Basarabia?

   Apreciază

 6. Dumnezeu să-l odihnească în pace, acolo unde este! Probabil, alături alți strămoși ai noștri ,,se crucesc” Dincolo, privind mahalaua în care s-a tranformat țara, pe care ei au slujit-o cu credință și cu speranța că îi va fi românului, cândva, bine!

  Apreciază

 7. Dumnezeule!

  Se confirma ….DNA: Statul român este și el vinovat pentru tragedia de la Colectiv

  Având în vedere premisele care au declanşat săvârşirea faptelor cauzatoare de prejudicii, respectiv autorizarea de către autoritatea publică a Statului Român a funcţionării unităţii de alimentaţie publică Club Colectiv, fără îndeplinirea cerinţei privind securitatea la incendiu, prin urmare contrar intereselor colectivităţii, precum şi deficienţele entităţilor publice implicate în intervenţia de urgenţă la incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti, în seara zilei de 30 octombrie 2015, deoarece au acţionat necoordonat şi cu elemente de improvizație, datorate lipsei de exerciţii în caz de urgenţe majore şi bazei materiale deficitare, fapt ce a împiedicat evitarea pierderilor de vieţi omeneşti, necesitatea participării ca subiect procesual în sensul art.34 Cod procedură penală a Statului Român rezultă cu necesitate din aceste împrejurări

  Motivatia acestei, sa zicem surprinzatiare si inmarmuritoare, pozitii este insa motovata (cica) material :
  Din examinarea proceselor-verbale de punere în aplicare a măsurilor asigurătorii şi din înscrisurile existente rezultă că, bunurile imobile, mobile şi sumele de bani identificate în patrimoniile inculpaților, fie au o valoare insignifiantă raportat la amploarea prejudiciilor produse, fie sunt grevate de diferite sarcini, astfel că acestea, în mod cert, nu vor fi suficiente pentru repararea pagubelor pricinuite părţilor civile”, a arătat procurorul DNA în faţa instanţei.
  ………………………………………….
  România a mai fost condamnată la CEDO pentru că, nu a asigurat executarea hotărârilor judecătorești, iar în prezenta cauză este cert
  ab initio că, după rămânerea definitivă a hotărârii, părţile civile nu vor putea obține despăgubirile civile stabilite de instanța de judecată, datorită faptului că, inculpaţii nu au în patrimoniile lor bunuri suficiente care să servească la acoperirea prejudiciilor”, arată DNA.”
  (sursa citatelor : https://www.romaniacurata.ro/dna-statul-roman-este-vinovat-pentru-tragedia-produsa-la-colectiv/ )
  Deci sa reordonam ultimul paragaraf
  inculpatii nu sunt suficient de bogati fata de marimea pretentiilor civile deeci Staul trebuie sa plateasca!(iar DNA considera ca pretnetiile trebuiesc onorate. De pild daca Nicu Soferprost produce pagibe unui RR sau Maybach s9i nu are de unde plati … ha?! )
  este cert ab initio că, după rămânerea definitivă a hotărârii. Cert? Adica DNA chiar stie ce va face instanta de judecata? Nu de lata dar caut Coleciv sentinta / Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, sentinta (asta 3 erau patronii) si nun gasesc o sentinta de prima instanta…
  România a mai fost condamnată la CEDO pentru că, nu a asigurat executarea hotărârilor judecătorești .. a mai fots condamnata si ptr abuzuri si nerespecvtari a drepturilor acuzatilor. CVare „neconformitati” se datoreaza magstratilort, fie ei de parchet oru de scaun. Insa din cate vaz nu este vorba de a imputa unor magistraui abaterile lor ci ca magistratii imputa Statului ca unii abuzeaza de functiile lor …

  Apreciază

 8. O PROBLEMĂ MORALĂ

  Patru bărbați stau la masă , într-o crâșmuliță de periferie și sporovăiesc, undeva în Ungaria , în anul 1944. Un ceasornicar, un librar , un tâmplar și patronul crâșmei. Nu sunt prieteni, sunt doar cunoștințe și nu știu prea multe unul despre celălalt. E vreme de război. La un moment dat, ceasornicarul îi adresează unuia din grup – „bisericuță” ad-hoc căreia i se adăugase, întâmplător , un fotograf mutilat , venit de pe front – următoarea întrebare : „Să presupunem că ai putea să mai trăiești o dată, dar ar trebui să te reîntrupezi într-o epocă îndepărtată, într-o țară aflată în stăpânirea unui tiran sângeros, care dispune , după toanele sale, de viața sclavilor care îi aparțin. El poate să-i omoare, să le violeze fetele și soțiile, să le ia copiii, să-i tortureze… dar, atenție! el poate face orice atrocitate pentru că ACEASTA este MORALA epocii sale, care îi permite și chiar îl încurajează să se comporte așa. În timp ce sclavul lui îndură toate umilințele… deși el este bun și sufletul său e curat , dar fiind sclav, este complet neputincios în fața brutalității, apărate de lege, a stăpânului. În care dintre cei doi ai dori să te reîncarnezi? În stăpânul odios pentru noi dar care crede că brutalitatea sa e legală și legitimă sau în sclavul blajin și chinuit , căruia nu i-ai putea reproșa nimic, dar a cărui existență nu înseamnă nici doi bani pentru perioada istorică descrisă ?” .

  Unul dintre interlocutori este un bonvivant, altul este cam limitat în gândire și cam ignorant iar cel de –al treilea este un pragmatic. Întrebarea îi încurcă pe toți, stârnește chiar nemulțumirea celorlalți amici de ocazie…

  De răspuns , răspunde doar cel de-al cincilea personaj, fotograful, singurul care are o opțiune. „Sclavul”- spune el – „aș vrea să fiu, pentru că doar acesta este nepătat, chiar dacă existența lui înseamnă doar suferință”.

  Numai că acela care a lansat întrebarea, ciudatul ceasornicar, despre care nici unul dintre ei nu știe prea multe, nu-l crede și-l acuză de fățărnicie. Furios pentru o astfel de acuzație , fotograful , care-și închipuie despre sine că este un reper moral, îi denunță pe cei patru, pe care îi auzise exprimându-se prea puțin respectuos la adresa regimului în care trăiau.

  Așa că , nu trece nici o zi și cei patru sunt săltați de „poliția politică” a vremii, și brutalizați în fel și chip. Dintr-o dată, regimul dispune de viața lor , după bunul său plac…. un bonvivant… un naiv… un pragmatic … și un ceasornicar , despre care ceilalți nu știu nimic. Nu știu ei, dar noi știm… noi vedem cum, la el acasă, enigmaticul ceasornicar adăpostește copiii necăjiți pe care „regimul” i-a lăsat orfani, ridicându-le părinții și trimițându-i în lagăr.

  În sediul poliției, cei patru sunt invitați să aleagă între viață și moarte, cu un singur gest : să pălmuiască un „dușman al regimului”, aflat în agonie în urma unei îndelungate torturi … se poate presupune că acela, agățat pe granița dintre viață și moarte , nici nu-și va da seama că este pălmuit. Așa că palma, este de înțeles, nu ar fi pentru a-i spori lui suferința, ci pentru a-i forța pe cei patru, fiecare dintre ei fiind martor pentru ceilalți , să facă o alegere MORALĂ.

  Fotograful, „stâlpul moralității” , a devenit, așadar, peste noapte, denunțător… credeți că va avea frisoane pentru asta ? De ce-ar avea? Omul era supărat iar MORALA EPOCII încuraja delațiunea, o sprijinea și o aproba. Așa că DILEMA MORALĂ nu mai era a lui, ci a celorlalți patru.

  Puși în fața unei situații extreme , aceștia patru sunt siliți , la rândul lor, să facă o alegere. Trei dintre ei vor muri, refuzând să facă PACTUL CU DIAVOLUL… poate veți fi mirați că ei sunt bonvivantul , naivul și pragmaticul.

  Singurul care acceptă să-l pălmuiască pe muribund este ceasornicarul , punând în balanță, pe un taler, DEZERTAREA SA MORALĂ iar pe celălalt soarta copiilor orfani , pentru care încropise, în taină, un mic cămin, acasă.

  Așa că, rămânând singurul în viață din grup, cu mâinile murdare de sânge, omul este eliberat și iese în stradă, îndreptându-se , confuz, către casă. Numai că atunci începe bombardamentul . Și n-o să știm niciodată dacă în urma acestuia casa ceasornicarului a rămas în picioare. Cu alte cuvinte nu ne va spune nimeni dacă SACRIFICIUL SĂU MORAL a fost util sau inutil.
  ……………………………………………………………………………
  V-am povestit mai sus, prieteni , filmul lui Zoltan Fabri , A CINCEA PECETE , făcut în anul 1976 și bazat pe romanul cu același nume al lui Ferenc Santa. N-am găsit nici o altă pledoarie mai bună pentru faptul că, de mulți ani, nu mai pot judeca nimic în alb și negru, ci în nenumărate nuanțe de gri.

  Apreciat de 1 persoană

 9. @Ghita Bizonu’: „Ei Popescule ai ceva de zis?”

  Da, rumegătoareo, am multe de zis și am tot zis pe blogul meu. Dar cum tu stai cu ochii în pământ culegând cu botul doar diferite ierburi uscate, nu poți înțelege ce-i dincolo de bot.

  Apreciază

 10. Luminița Arhire
  Trebuie să recunoașteți că un ,,altfel” de limbaj , adică mai colorat și mai expresiv, cadrează cu imaginea unui mușchetar care se respectă și intră în normalitatea vocabularului unui asemenea specimen exotic, de aceea ar putea trece neobservat.
  Dar când dai de un cuvânt ne-ortodox în scrierea unei doamne gen ,,Ileana Vulpescu” din înalta societate, parcă nici cu ghilimele nu poate fi ignorat, desigur, presupunând că nu avem de-a face cu un ego all-in -one. In plus, am spus întodeauna că imi place sa ,,citesc” , preponderent, femeile, bărbații, fiind, pentru mine, în plan secund, cu excepția personalităților care sunt mai mult de atât. (Z)

  Apreciază

 11. Asa tata, asa fiu! Daca ar fi fost persoana publica, tatal dumneavoastra ar fi fost la fel de iubit si de pretuit. Si, mai mult ca sigur, la fel de valoros intr-o activitate dedicata Tarii, din care ati fost indepartat datorita temerilor dusmanilor nevolnici, asa cum vad acum toti oamenii de buna credinta.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.