„Silence”

Zilele acestea de sărbătoare le-am petrecut in Bucuresti. Cu Dana, cu Andrei, cu Bianca si cu „juniorul” Nicolas Daniel (m-a emotionat faptul că Andrei si Bianca au ales ca unul din numele copilului lor să fie Nicolas – in amintirea nasului nostru de căsătorie, Nicolas Fotino, fostul director al ADIRI). O parte din timp am folosit-o inconjurandu-l pe Nicolas cu dragostea noastră de bunici.

In rest, cum vremea nu a fost prea frumoasă, ne-am uitat la câteva filme mai vechi sau mai noi. Cel care m-a impresionat cel mai mult a fost „Silence”, in regia lui Martin Scorsese, bazat pe o nuvelă japoneză, care povesteste istoria a doi preoti iezuiti portughezi, din secolul 17, ce călătoresc in Japonia pentru a-l gasi pe mentorul lor despre care aflaseră că si-ar fi renegat credinta.

Povestea este impresionantă. Ciocnirea dintre dorinta de expansiune a bisericii catolice si rezistenta – brutală dar si persuasivă – a inchizitorilor japonezi ce apărau credinta budistă si interesele comerciale ale Japoniei.

Interpretarea actorilor principali – Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano si Ciaran Hinds – este emotionantă.

Un film pe care vi-l recomand.

63 de gânduri despre “„Silence”

 1. @ gigi

  Eu n-am afirmat ca din cauza lui Grindeanu intra firmele in insolventa si faliment ! Eu am spus ca Grindeanu NU INTELEGE CAUZELE acelor insolvente si falimente . El vede doar efectul , nu si cauzele . Si am enumerat eu cateva cauze de sistem .
  Si am mai spus ca noile masuri anuntate de Grindeanu vor face si mai mult rau economiei romanesti . Ele mi se par de inspiratie fanariota si vor avea ca efect inchiderea a o multime de firme .

  http://www.crisana.ro/stiri/economie-3/anaf-masuri-ce-vor-fi-aplicate-pentru-cresterea-gradului-de-colectare-a-taxelor-si-impozitelor-156638.html

  Mi se pare jenant pentru un partid ca PSD sa mareasca salariile birocratilor fara niciun discernamant si apoi apoi sa vada de unde face rost de bani .
  Pai de unde sa faca rost de bani ? Din teroare , din amenzi , din abuzuri , etc. Ca economia nu esti capabil sa o dezvolti …
  Cred ca pentru o astfel de lege trebuiau sa se puna la masa TOATE partidele politice din Romania si toti specialistii in economie din aceasta tara . Nu sa o lase la mana nulitatii Olguta .
  Pentru ca o astfel de lege are implicatii nebanuite si pe termen lung .

  p.s. m-am referit la Legea salarizarii , nu la cresterea salariului minim .

  Apreciat de 1 persoană

 2. Domnule Năstase, tocmai cu cel considerat, mai ales de dumneavoastră, MENTORUL SPIRITUAL al profesioniștilor din Ministerul de Externe al României, se dovedește cât de vetust este interpretat încă la noi conceptual politically correct! Nu-mi fac un titlu de glorie că am semnalat de mai multe ori această gravă eroare, dar nici nu pot fi nepăsător când unul întreabă, cu tentă retorică, dacă Nicolae Titulescu a facut ceva PRACTIC de folos pentru țara sa! Mai mult, un vechi postator ține să prezinte că Titulescu a fost părtaș la afaceri necurate și că s-a cam plimbat pe banii contribuabililor, iar alt contemporan și postator pe acest blog consideră că Nicolae Titulescu nu se ridică nici măcar la nivelul diplomaților din vremea lui ceaușescu și este la mare distanță de cuplul Cristian Diaconescu – Cosmin Gușă!!!
  Nu-mi permit ca pe blogul dumneavoastră să evoc eu faptele ilustrului diplomat.
  Eu îmi iau permisiunea să amintesc prima sa reușită, dar în alt domeniu :
  „ Reforma financiară din 1921 a fost un act legislativ menit să stabilească un sistem unitar de impozitare pe întreg teritoriul României. La propunerea lui Nicolae Titulescu, ministru de finanţe în guvernul Alexandru Averescu (13 martie 1920 – 13 decembrie 1921), această reformă stabilea obligaţiile fiscale în funcţie de mărimea şi izvorul veniturilor. Legea fixa un venit minim neimpozabil, proteja veniturile obţinute prin muncă şi lovea în veniturile câştigate în timpul războiului, caz în care impozitul ajungea şi până la 70%.
  Propusă încă din 13 iunie 1921, reforma a întâmpinat o accentuată opoziţie din partea marii burghezii, astfel că ea nu a mai fost niciodată aplicată. Totuşi, principiile ei au influenţat întreaga legislaţie din perioada interbelică, iar prin efortul lui Titulescu a fost alcătuit PRIMUL BUGET AL ROMÂNIEI MARI.”

  Apreciat de 1 persoană

  • Hai curaj scrie Bizonu’ nu „un vechi postator” .
   C’est la vie toujorus parşivă.

   Ca politcian Titulescu avut si „scăderile” inerente ale politicienilor .. nu numai romani. (Cestia cu galbenii) A fopst si antipatizat din varii motive – el era ptr KLiga Natiunilor in timo ce destui dein Evropia erau fascinati de fascism, avea prea mult „galmour” fata de altii (deci invidie) , era prea apreciat de francezi (de aici si cestia cu daca ar avea roate) , „umbrea” pe maria sa Lupeasca .. sadm etc.
   I s-a mai repsata ca a renunat la o comanda de avioane in favaoarea Spanuei republicane (avionele errau comandate de Romania.. el renunta ) Iti dai seama de unele reactii .. da?

   I se mia poa reprosa ca a incercat sa stabnileasca relatii „normale” cu URSS (asta duoa ce toti „Marii nostri Aliati” au stabilt relatii diplomatice .. si faceau comert prifitabil) si ca nu a reusit (normal. Motivul nereusitei se numea Basarabia)

   Se uita ca reusit sa „inchida problema optantilor”. Se „uita” in mod normal ca cand Boia este Marele Istoric care Ne Invata IStoria Adevarata

   Se zice de uni ca a fsot folosit de „comunisti”. Mda dupa 65 cand au fopts „recuperari critice” ale unor personaje si realiari din Romania Mare norla ca Titulescu a fost „econiderat” – era „antifscist”,a ppromovat relatii cu URSS (deci „progresist”) si in avelasi timp era ptr o politica externa autonoma samd
   E si acum vin aia care zic ca daca l-au laudat comunsitii apai sigir ce era rau…

   Orocum nu ma amesteca im[preuma cu ceilati. Nu de lata dar nu prea garez cocktailurile (imbata prea iute)

   Apreciază

   • Pomenești, în treacăt : „Se uita ca reusit sa „inchida problema optantilor”. Se „uita” in mod normal ca cand Boia este Marele Istoric care Ne Invata IStoria Adevarata” .
    Adică nu este de pomenit de retrocedările ILEGALE pentru care s-au plătit despăgubiri în aur, deoarece, chipurile, n-ar fi politically correct!!! Funar și alți ardeleni ardeleni (nu venetici!), au făcut publice liste care susțin existența unui jaf.
    Eu pun în discuție faptul că această poziționare/scuză – zisă politically correct – a generat nedumerirea privind existența vreunui aport practic pentru România.
    În procesul optanților reprezentanrul Ungariei – contele Aponny, înrudit cu mai toate famiile de tradiție din Europa – a fost eclipsat total de Nicolae Titulescu, atât din punct de vedere al artei oratoriei, cât și prin franceza literară etalată! Acesta a fost punctul de plecare al succesului pe plan european al marelui DIPLOMAT.
    Da, dar la noi se evită a se aminti acest fapt – nu cumva să jignim Ungaria sau, și mai rău, Doamne ferește(!), UDMR-ul!

    Apreciază

 3. Fara pete albe: Procedura de adoptare a revizuirii Constituției

  Senatul si-a modificat/completat astazi Regulamentul propriu, care stabilește, între altele, și procedura de adoptare a inițiativelor de revizuire a Constituției. Nu am observatii de fond privind lantul procedural pe care trebuie sa il urmeze o initiativa de revizuire a Constitutiei. Cred ca a fost judicios stabilit. As intari doar o idée, mai ales ca va urma, cat de curand posibil, cred, revizuirea, care, pe motive intemeiate, a tot fost amanata.

  Pe procedura nu trebuie sa existe pete albe sau verigi lipsa pe lantul procedural, nimic nu trebuie omis sau lasat la voia interpretarilor, subiectivarilor, tocmelilor sau presiunilor, mai ales ale celor post-factum, cum se intampla acum la turci. Ceea ce le fac occidentalii turcilor pe tema referendumului de duminica, care a hotarat trecerea Turciei la sistemul politic prezidential, este incorect si inacceptabil.

  Nu este treaba Bruxellesului, a Uniunii Europene, dupa ce Constitutie a hotarat poporul turc ca vrea sa se conduca. Cu atat mai mult cu cat SUA au un sistem politic prezidential, cu un presedinte executiv, care este si seful guvernului, si care conduce prin ordine executive. In al doilea rand, cu atat mai mult cu cat capul noului sistem politic turc, presedintele Turciei, este ales prin vot direct, de catre popor, nu de catre parlament sau un grup restrans, cum este colegiul electoral.

  In al treilea rand, cu atat mai mult cu cat la varful verticalei puterii este reasezat poporul turc, care hotareste atat in privinta presedintelui, cat si a parlamentului, electoratului dandu-i-se in mana si o a doua parghie, in afara celei a alegerilor la termen, respectiv si parghia alegerilor anticipate, prin care nu numai parlamentarii isi pot pierde mandatele, in cazul dizolvarii parlamentului, dar acelasi lucru i se poate intampla si presedintelui.

  Spulberarea mitului ca un presedinte isi poate duce mort copt mandatul la capat mi se pare mai larg inspiratorie. Presedintele turc va putea dizolva oricand parlamentul, urmand alegeri anticipate, dar acestea vor putea fi convocate si de parlament. In ambele cazuri, alegerile anticipate vor fi concomitent si pentru parlament si pentru presedinte, deci cu acest prilej si presedintele si parlamentul isi pun simultan mandatele in joc, chemand poporul turc sa decida. Inca o data, interesant, ca act reabilitoriu pentru democratie.

  Desi presedintele american Donald Trump l-a felicitat pe presedintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru castigarea referendumului, este vizibil ca UE si SUA si-au impartit rolurile de “Mare Poarta”, lasandu-i-se acest rol Bruxellesului in raporturile cu Turcia, din motivele cunoscute, de viitoare posibila aderare economica europeana a Ankarei si de actual statut de aliat militar al acesteia. UE si SUA nu sunt interesate ca vreo alta tara sa devina puternica, care le-ar ingradi sau anula posibilitatea de a obtine avantaje unilaterale sau inechitabile prin malversarea constitutiilor si legilor tertilor, o modalitate foarte abila de a le impune si a le mentine de facto acestora o stare de vasalitate.

  Altfel spus, manipularea conceptuala juridica este cea care subordoneaza sau infrange interesul national, lucru pe care, si aici am vrut sa ajung, constitutionalistul Antonie Iorgovan, coordonatorul primei Constitutii democratice de dupa 1989, pentru care ar merita cate o statuie la Parlament si la Universitatea de Drept, l-a inteles exact si s-a opus din rasputeri, pana a fost inlaturat, oricaror brese straine in Constitutia Romaniei. De aceea repet, fara pete albe in procedura de adoptare a revizuirii Constituției.

  https://www.agerpres.ro/politica/2017/04/18/procedura-de-adoptare-a-revizuirii-constitutiei-stabilita-in-regulamentul-senatului-18-51-08

  https://www.agerpres.ro/externe/2017/04/15/reforma-constitutionala-a-turciei-va-concentra-puterea-in-mainile-presedintelui-erdogan-15-52-13

  Apreciat de 2 persoane

 4. https://www.antena3.ro/economic/radu-soviani-e-halucinant-ce-propune-ministrul-finantelor-generatiile-urmatoare-o-vor-duce-mai-prost-408177.html

  Radu Soviani a atras atenția asupra a ceea ce se întâmplă în aceste zile cu politicile economice din România. Analistul financiar susține că generația următoare va fi sacrificată cu deciziile care se iau acum.

  „Suntem într-un moment halucinant al politicilor economice din România. Politica fiscală se anunță pe la garduri. Doamna Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, nu are atribut în a anunța politica fiscală, asta o are a face premierul și ministrul Finanțelor. Și vedem că ministrul Finanțelor vine cu un discurs de acum 40 de ani, care nu înțelege nimic din economia modernă. Pentru prima dată în ultima sută de ani se creează prin aceste politici guvernamentale premizele ca generațiile următoare să o ducă mai prost decât generația noastră. (…) Aceste măsuri halucinante vor antrena o spirală care nu va mai putea fi oprită a datoriei publice. Mă refer în primul rând la anunțurile privind majorarea salariilor de anul viitor cu 10 miliarde, încă 10 miliarde peste alți doi ani. În condițiile în care aceste sume nu sunt asigurate din surse de finanțare, ele vor fi asigurate din împrumuturi care vor deveni din ce în ce mai scumpe. (…)În 7-8 ani dublăm datoria publică, pe care trebuie să o plătească generația care vine după noi, practic amputezi orice șansă de dezvoltare”, a declarat în emisiunea Punctul de întâlnire, Radu Soviani.

  Apreciază

 5. Pentru gugustiucii care injura Guvernul Grindeanu:

  „Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit în creștere, de la 3,8% până la 4,2%, estimările privind evoluția economiei românești în acest an, potrivit celui mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat marți de instituția financiară internațională în avanpremiera reuniunii de primăvară. Conform FMI, acest avans este sustinut de stimularea în continuare a consumului privat printr-o nouă rundă de relaxare fiscală și de majorări salariale.

  De asemenea, FMI și-a îmbunătățit și estimările privind ritmul de creștere înregistrat de economia României în 2018, până la 3,4%, față de avansul de 3,3% preconizat în toamna anului trecut.
  Conform documentului referitor la perspectivele economiei globale, România va înregistra în acest an a doua cea mai mare creștere economică din Europa, fiind devansată doar de Islanda (5,7%).

  În ceea ce privește evoluția prețurilor de consum în România în acest an, estimările instituției financiare internaționale au fost revizuite în jos, până la o creștere de 1,3%, de la un avans de 1,7% cât se estima în toamnă…

  FMI a lăsat neschimbate estimările privind deficitul de cont curent înregistrat de România în 2017, la minus 2,8%, și și-a revizuit estimările pentru anul 2018 până la un deficit de cont curent de 2,5%, în condițiile în care în toamnă prognoza că deficitul de cont curent al României va depăși pragul de 3% în 2018.

  Pe de altă parte, FMI a revizuit în scădere și estimările referitoare la rata șomajului în România, care ar urma să înregistreze un declin semnificativ în 2017, până la 5,4%, față de 6,2% cât estima anterior, pentru ca în 2018 să ajungă până la 5,2%.”

  AGERPRES/(AS — autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)

  CONCLUZIE: Fie ca e condus de Nastase, de Ponta sau de Grindeanu, un Guvern PSD inseamna crestere economica! Si atunci, despre ce vorbim?

  Apreciat de 1 persoană

  • Vorbim despre faptul ca estimarile sunt facute pentru conditiile prezente si nu pentru cele viitoare; si despre faptul ca nu mancam estimari. Putem vorbi si despre faptul ca si acest guvern, precum altele anterioare, guverne pe care le-am caracterizat ca fiind cretine, se apuca sa cheltuiasca bani pe care inca nu i-a castigat si nici nu stie daca ii va castiga; daca, intors acasa de la munca, ai afla ca nevasta ta ti-a cheltuit in avans leafa ta de monitor de blog, pe trei luni inainte, fara sa – i pese ca poate nu vei castiga constant in timpul respectiv, probabil ca ai bate-o pana la invinetire, ceea ce ar putea fi o solutie si la scara macro. Putem sa discutam ca guvernul face o noua imparteala in adversitate a societatii, creind o clasa de amploaiati etatisti in lafaiala si opunand-o clasei private muncitoare si exploatate, prin executiv, de catre etatisti. Putem vorbi despre multe, inclusiv ca, prin comportamentul executivului, acesta face ca niste tiriplici agitati si transpirati politic sa aiba dreptate si sa treaca drept vizionari. Putem vorbi si despre aceea ca nu ai nici o dreptate in a-i face pe altii gugustiuci.

   Apreciază

   • Nevestele liberale sunt mai istetze (cred ele n.r.) , in ziua de azi. Contracteaza credite la banca, ratele urmand a fi achitate de soti.
    (Z)
    Si apropo de banci, pe tine nu te orpileaza arbitrariul bancilor in ceea ce priveste comisioanele, dobanzile si, mai ales, comisionul de administrare pe contul curent, mai ales, al unei microintreprinderi?
    Pe mine, da, dar pot eu sa ma opun multinationalelor austriece si olandeze ? (Z)
    ..Si inca ceva: Colegul George Ban vorbeste, de,,gugustiuci” la modul generic, pentru a fi cat de cat delicat si ,,corect politic”.
    In realitate, este vorba doar de unul. Ma rog, pana la aparitia dumitale.

    Apreciază

   • Persoana cu nume de restaurant („La Buristul vesel”) spune ca toate guvernele sunt cretine. Cum de ai #rezistat până acum? Și dacă știi mai bine ce se va întâmpla în viitor, joacă la Loto!

    Apreciat de 2 persoane

 6. George Ban spune:
  Aprilie 19, 2017 la 12:36 pm

  Colegul George Ban pune o intrebare-cheie: UNDE SUNT OAMENII BUNI ?
  Raspuns: PESTE TOT IN JURUL NOSTRU.
  Exista o singura conditie: Cu totii sa ne concentram pe autocunoastere, mai presus de orice altceva.

  Apreciază

   • ..Chiar si d-ta esti, potential, unul dintre ei, doar ca inca nu ai aflat.
    ps
    Nu stiu cum sunt oamenii la Moscova, dar cu siguranta exista cel putin unul mai patriot decat ai nostri.
    In lipsa, ai nostri vor incerca sa suplineasca deficitul cu surogatul ,,Patriot”. (Z)

    Apreciază

 7. Adrian B. spune:
  Aprilie 18, 2017 la 7:12 pm

  D-ta, ca mic om de afaceri la taraba, intelegi extrem de unilateral si penibil-simplist realitatea economica. Este falsa si fascisto-comunistoida ideea ca doar cei care muncesc la privat realizeaza PIB, iar ceilalti, traiesc oarecum din mila publica, adica, din taxele si impozitele platite de primii.
  In realitate, in orice stat, bugetarii au un rol cheie: Asigura servicii publice, educatie, sanatate, administratie, justitie, control de legalitate, ordine publica, securitate nationala, etc.
  Si sa-ti mai spun ceva, domnule cu butic in dotare: Oamenii din sistemul bugetar contribuie si ei cu taxe si impozite la stat si, mai mult, reprezinta, prin cheltuielile lor/raportate la venituri, un stimul substantial pentru consum. Altfel, doar din salariile modice platite de multinationale, cum si-ar putea vinde, acestea, produsele ?

  Apreciază

  • ps
   Iata ce spune Raluca Turcan, desteptaciunea pamantului (ea, sau d-ta, intelegi cum doresti 😉 ):
   ,,PNL a propus ca raportul între salariul minim şi maxim să fie 1 la 13, aplicarea principiului echilibrării prin creştere (fără tăieri), cu implementare în 4 ani şi o anvelopă suplimentară de 23 de miliarde de lei. (…) ”

   ADAUG: Adica, PNL, UN PARTID (CICA) DE DREAPTA, vrea o anvelopa salariala de 55 miliarde si nu de 32 miliarde, cum propune PSD, cel pe care il hulesti cu o inconstienta explicabila doar prin nestiinta crasa de carte. Imi pare rau sa-ti spun, dar, sigur, ai nevoie de o perioada de liniste. (Z)
   Iata ce bine e sa fii in opozitie…poti exala orice aberatie, ca tot nu o aplica nimeni. (Z)

   Apreciază

  • Wow! Ce discurs! Ce statura politica! Chestia cu fascismul comunistoid e tare de tot, mai ceva ca national comunismul nascocit de Europa libera! Mai, baiatul asta nu e platit la valoarea lui!

   Apreciază

   • Domnule student (sper ca ai studiat si matematica la scoala) daca aplici regula modulului asupra celor doua concepte ideologice aparent diferite (fascism, comunism) vei constata ca au exact acelasi continut valoric (scalar), chiar daca semne contrare. E si normal, un ,,vector” trage intr-un sens, iar celalalt, exact viceversa.
    ps
    Personal, am sentimentul ca esti de fapt studenta. Acel ,,Wow” exprima un aer reprimat de feminitate.
    (Z)

    Apreciază

  • Este o cestie de lamurit nu cu fascismu si comunismu ci cu ce e aia provatu care „produce”

   De exmplu poti sa ai la o scoala un portar . bugetar, Stric neproductiv.
   Sau sa ai 3 bodigarzi de o firma privata.
   Intrebarea este ce produc bodigarzii astia privati? Ca sunt platiti tot de la buget!!!!
   SI putem largi cercul ….

   Apreciază

  • Colega , am sa ma prefac ca n-am observat ironiile ieftine pe care le faceti si am sa va spun ca de-a lungul timpului m-am obisnuit cu analizele d-voastra eronate . Practic , am obosit de cate ori am avut dreptate cu dumneavoastra …
   Cam ce credibilitate mai poate avea cineva care se contrazicea singur in aceeasi fraza sau la diferenta de o zi si care , de-a lungul timpului , i-a laudat pe toti odiosii din tara asta ( Basescu , Boc , Ponta , Maior , etc. ) dupa care se sucea la 180* .
   In felul dumneavoastra sunteti simpatic si va iau ca atare …

   Apreciat de 1 persoană

   • Nu te prefaci suficient de convingator. (Z)
    Colega, am spus si spun si acum ca , in perioada de prim-ministeriat a domnului Ponta, Romania a beneficiat de o guvernare buna. A doua, ca valoare, dupa cea a domnului Nastase.
    Restul e can can jurnalistic.

    Apreciază

 8. Kim a prevenit/intors inteligent avertismentul lui Trump “Sa se tina bine”: Coreea de Nord a difuzat o înregistrare video cu simularea unui atac cu rachete asupra unui oraș american

  Presedintele SUA, Donald Trump, cu a sa supralicitanta strategie Make America Great Again, aceasta de mult fiind incontestabil mare, numai daca nu urmareste ca Lumea sa tremure de frica in fata sa si sa faca din ea sclava Americii, nu a avut de lucru amenintand cel mai nou membru al clubului nuclear.
  Neinteleptul gest de amenintare la adresa Coreei de Nord, facut de Casa Alba si emisarii sai politico-diplomatici pe pamant coreean, urmand probabil ca in apele coreene sa ajunga si trimisi razboinici, forte aero-navale americane, a primit un subtil si simbolic mesaj de raspuns. “Coreea de Nord a difuzat o înregistrare video în care simulează un atac cu rachete împotriva unui oraș din SUA, în cadrul festivităților ocazionate de împlinirea a 105 de la nașterea fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), Kim Ir-Sen, conform imaginilor televiziunii de stat KCTV, a informat miercuri agențiile de presă EFE și Yonhap. Conform imaginilor, ceea ce pare a fi o rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune este lansată de Coreea de Nord, aceasta traversează Oceanul Pacific și lovește un oraș neidentificat din SUA. În final, imagini cu un drapel american în flăcări sunt suprapuse peste cele ale unui cimitir: https://www.agerpres.ro/externe/2017/04/19/coreea-de-nord-a-difuzat-o-inregistrare-cu-simularea-unui-atac-cu-rachete-asupra-unui-oras-american-11-08-04 Tensiunile au escaladat critic în ultimele săptămâni în Peninsula Coreea, ca urmare a amenințărilor Washingtonului că ar putea efectua un atac preventiv împotriva Phenianului dacă acesta va continua testele cu rachete balistice sau nucleare si consolidarea arsenalului sau de aparare nucleara nationala. Ultima amenintare trimisa de Trump lui Kim a fost “Sa se tina bine”. Un nou test nuclear subteran nord-coreean ar putea avea loc in zilele urmatoare, dupa cum sugereaza fotografii din satelit, care arată pregatiri specifice pentru detonare. Nu este nevoie de multe rachete nucleare pentru a transforma in scrum totul in jur. Care dintre cei doi, Trump si Kim sau Kim si Trump, este intelept si care nebun?

  Apreciat de 1 persoană

  • Draga fragmentarium si nu te-ai amuzat deloc la relatarea media americane ca, in timp ce Donald Trump il anunta ca trimis spre Coreea, grupul naval american Carl Vinson naviga… in directie opusa?
   https://www.washingtonpost.com/world/despite-talk-of-a-military-strike-trumps-armada-was-a-long-way-from-korea/2017/04/18/e8ef4237-e26a-4cfc-b5e9-526c3a17bd41_story.html?tid=sm_fb&utm_term=.8558e9cc8d87

   Apreciat de 1 persoană

  • Din cate stiu ICBM urile nord corene nu parea sunt „de incredere” si se pare ca au o capcitate transport cam redusa
   Despre SLBM uri .. sunt f recente nu prea stiu cum au mers testele insa ma dubii ca au avut timp sa le puna la pct.

   Ce este insa f posibil : un atac atomic asupra Seulului si a unor rase din Japonia. Nu vaz ce lapr orpi pe Kim ce Grasut sa nu implineasca oprmisiunea tataului sau … si ptr asta ar avea niste rachete fiabile (model vechi, derivat din si mai vechiul SCUD sovietic)

   Cat despre Hwasong … ultinmele tipuri au avut un „succes” la teste mai ceva ca Pershing 2 (aia de care se cam radea „nu stim de ce sovoetcii sunt ingrijorati. Insa inetlegem de ce protesteaza RFG istii. Testele de pana acum arata ca este maipericulos sa fii langa zona de lansare decat tinta Pershingului” . Astea e de prin 85-87)
   SI Hawsong cu raza inermeidara … Hwasong 10 atinge max 4000 km . America este nitel mai departe. Cu raza lunga preupusa ICBM are o varinata cu raza maxima de 6000 km cestie ce inseamna ca doar Anchorage Alaska este la indebombA Kimirului. Ar mai fi o vatinta cu 13.000 km … insa testele tetstele ..

   Dragul meu stiu ca tu faci „analize [olitice” dpb morlicesc filozoficesc ba cnhhiar ai avea studii militare … (oare?) insa sa sti ca ceva informare nu ti-ar strica ..Mcara cta este in Wiki,
   Ca [semen ca si Donnie are niste alanlisti cam de „talia” ta care jura invers…
   Dragu meu .. io nu ma studii meletare, eu decat sgr mj cdt plt inf si asta ibca „pe pcte” da oto zic ca in domeniu asta nu cinteaza decat posibilitaile care sunt posibile fizic ….

   Apreciat de 1 persoană

   • Se pare ca in toata povestea demonico-hiperbolica tesuta in jurul lui Kim, ca si in cea cu Assad, ori in cele care vor urma (probabil la rand va fi Iranul), razboaiele informational si psihologic, cu provocari, induceri in eroare si atacuri pe panica si pe imaginatia fricii, sunt la mai mare pret decat caracteristicile tehnico-tactice sau strategice ale vectorilor nucleari si focoaselor nucleare. Pana la urma, cum am mai spus, este suficienta o maciuca la un car de oale. De ce si-ar fi riscat Trump relaxarea la resedinta sa privata Mar-a-Lago din Florida, trimitandu-si plutitorul cu zburatoare spre o mare furtunoasta, cu pericol anuntat de tsunami? Nu era nevoie de Pacific, legenda se putea risipi si in apele Coreene. Kim este la el acasa, pe pamantul lui, reactiile lui la amenintari si atacuri piratesti sunt legitime si infinita in potentia, pentru a-si apara poporul si tara. In plus, nimeni nu poate sti pana unde i se poate intinde zona de prealarmare si de presecuritate, cand necugetat i se declara ostilitate si se vine spre el cu securea de razboi scoasa. Cred insa ca in criza nucleara americano-coreeana nu a fost vorba nicio clipa de o intentie reala de act bellica, care ar fi fost ultima iratio. Mai importanta este influentarea perceptiilor sau credintelor celuilalt despre tine, a-l face sa te zeifice si sa te creada invincibil, o forta info-psiho-emotionala care in istorie a castigat mai multe razboaie decat au facut-o armatele. Dupa parerea mea, nici Trump nu-si va forta norocul, nici America legenda, ambele putand sa se risipeasca foarte usor, cand nu te astepti si din partea cui nu te astepti. Cred ca proverbul cu buturuga mica rastoarna carul mare este in toate limbile, de aceea mai presus de toate prudenta este mama intelepciunii.

    Apreciat de 2 persoane

 9. @ ghita bizonu

  Buna colega , am ajuns de 10′ acasa si m-am si grabit sa-ti scriu . Am aflat si eu ce inseamna ” marirea bazei de impozitare ” si ” masurile anaf de crestere a veniturilor la buget ” in viziunea guvernului Grindeanu-Olguta .

  Astazi m-am intalnit cu o cunostinta care era extrem de suparata ca tatal ei ( pensionar de 81 de ani ) a primit de dimineata o declaratie de impunere de la finante cum ca este dator pentru ca a castigat 300 lei la Loto in urma cu 4 ani !!! Omul s-a speriat foarte tare si era sa faca atac de apoplexie
  M-a intrebat ce parere am . Eu i-am spus ca-i o mizerie si i-am recomandat sa nu mai joace la Loto …

  Ma gandeam ca poate o incurajati dumneavoastra , sa-i spuneti ca-i inspirat din sistemul american de marire a bazei de impozitare , alea , alea .

  Apreciază

 10. Filmul… adică lumea de dincolo de lume, nici reală dar nici inventată, nici străină dar nici de tot familiară, UN ALT TIP DE UNIVERS pe marginea căruia am zăbovit de-atâtea ori , căutând o cheie pe care s-o potrivesc în ușița de pe hotar, ascunsă în iedera deasă ca o cămașă de zale și pe jumătate îngropată în bumbacul norilor CUMULUS…

  Când l-am găsit pe Paolo Sorrentino am simțit că mor . Când am văzut LE CONSEGUENZE DELL´ AMORE am crezut că după ce am murit m-am trezit „dincolo”, într-o frumusețe fără cusur, țesută de Paolo Sorrentino cu o delicatețe de ARACHNE pășind cu o imperială ironie dintr-un timp în alt timp . Nu sunt Cristian Tudor Popescu , doctor în cinematografie și MARE INCHIZITOR AL CINEMATOGRAFIEI în timpul lui liber, eu sunt un cinefil obișnuit și nu citesc decât foarte rar cronică de film. Dar, pentru mine, LE CONSEGUENZE DELL´ AMORE este filmul „perfect” . L-am văzut, aproape fără să respir, într-o seară, iar în seara următoare l-am văzut din nou, cu o plăcere intactă… mâine pot să-l revăd iar, cu aceeași bucurie neștirbită.

  Probabil că LE CONSEGUENZE DELL´ AMORE nu este și nu va fi vreodată citat printre capodopere. Dar, credeți-mă prieteni, într-o lume de capodopere ne-am sufoca … așa cred.

  http://filmehd.net/le-conseguenze-dellamore-consecintele-dragostei-2004-filme-online-subtitrate.html

  Apreciat de 1 persoană

  • Capodoperele nu au vocatia de a ne sufoca. Pe mine ma sufoca si ma apasa teribil (daca se poate spune asa) absenta lor. Astazi, cu cat un flim este mai premiat, cu atat este mai prost. Uitati-va, de exemplu, la ineptiile produse de cineastii romani contaminati de ,,corectitudinea politica”. Parca si-ar dori demolarea Romaniei, cu tot cu trecut, prezent si viitor.
   Sau, daca mai este pusa in scena la Bucuresti, mergeti si vedeti opereta Vaduva vesela (in regia no name-ului – in strainatate – Andrei Serban). Sa luati astfel contact cu ideologia GDS, care, timp de peste 4 ore de dialoguri tendentioase si antinationale, a reusit sa malformeze pana la monstruozitate o capodopera a a muzicii universale

   Apreciază

 11. Indraznesc sa fac si eu o recomandare ceva mai comerciala :

  Why him ?

  O comedie spumoasa care ilustreaza perfect vremurile in care traim si schimbarile brutale care au loc in jurul nostru , hiatusul dintre noua generatie si vechea generatie , despre mentalitatile noii generatii si declinul generatiilor vechi si chiar despre ce inseamna sa fii tata de fata .
  Un film care te pune pe ganduri printre hohote de ras si care te face sa te intrebi incotro se indreapta lumea … Aparitii episodice ale lui Elon Musk , formatia de rock Kiss , etc.

  Apreciază

 12. ” Less is more ” ( mai putin este mai mult ) era o celebra reclama la berea Tuborg care circula in America anilor 2000 . Baxurile contineau mai putine sticle dar volumul de bautura era mai mare/bax .

  ” More is less ” ( mai mult este mai putin ) cred ca va deveni in curand deviza programului de guvernare al PSD …

  Oricum , jenant !

  http://www.cotidianul.ro/chiriile-si-terenurile-date-in-arenda-vor-fi-taxate-mai-mult-299609/

  http://www.capital.ro/exclusivitate-masinile-mai-vechi-de-12-ani-vor-efectua-itp-anual.html

  https://www.dcnews.ro/impozit-pe-gospodarie-radu-tudor-haos-de-nedescris_540078.html

  Apreciază

 13. Adrian B.

  Daca nici macar un castigator la LOTO nu ar trebui sa plateasca impozit la stat (desi, in toate tarile vestice se plateste un impozit consistent), inseamna ca esti deviat rau de tot, prietene. Pe bune, chiar ai o problema. (Z)
  Toata ziua buna ziua dai linkuri catre tot felul de analisti/jurnalisti de doi bani, care nu au facut nimic semnificativ in viata lor (in afara de a produce vorbe) si iti inchipui ca ne prabusim cu totii pe spate.
  Iesi, omule, in strada si protesteaza in fata guvernului, tinand in mana un carton cu # resist. Sa te vedem cat rezisti pe o vreme atat de neprielnica. (Z)
  Jos taxele si impozitele ! (Z)

  Apreciază

  • Ma refeream la altceva . Impozitele pentru astfel de castiguri se stopeaza , in mod normal , la sursa . Nu sa vii dupa 4 ani si sa-i calculezi penalizari , etc.
   Dar matale esti prea BOU ca sa intelegi aceste lucruri …

   Apreciază

 14. Ghita Bizonu’, eu iti propun sa iei mai in serios intrebarea din finalul comentariului colegului Fragmentarium:
  ,,Trump si Kim sau Kim si Trump, este intelept si care nebun?”
  Nu cred ca ne putem permite sa fim ironici, sau zeflemisti, cand se ia in discutie tema extrem de serioasa a armelor nucleare. Nu avem pur si simplu unde sa ne ascundem si nici pe Marte nu este usor de ajuns si mai ales de supravietuit. (Z)
  Doar daca ti se……. si te pregatesti de ,,salt”. Sper, sincer, sa ma insel.
  (Z)

  Apreciază

  • Tocmai fiindca bombA este o treaba f serioasa este cazul sa te informezi asupra capacotailor de lovire.
   Ori din cate stiu eu capacotatea lu Kim cel Grasut este redusa. Deci posibilitatea de a folosi bombA este si ea redusa (numa in caz de sinucidere ..)
   SUA insa are libertate totatala finndca are o capacitate globala si pe cea de supraucidere.
   Deci cine crezi ca are „inoarea” promei miscari? Mai ales ca poate alege sa elimine din start capcitatea lui Kim (se [pesupune max 6 lovituri )

   Iar restul nu le dsicuta cu mine. Ci cu d’alde Hilary and comp tot unu si unu titrati si masterizati so isterizatai prin campusurile marilor universitati americane . Ca din cate stiu doctrina razboiului nuclear limitata este creatie a unor thihk tankuri civile nu a armatei

   Apreciat de 1 persoană

 15. http://www.cotidianul.ro/oliver-stone-despre-trump-in-culise-se-pregateste-ceva-sinistru-299619/

  Oliver Stone, despre Trump: ” În culise se pregătește ceva sinistru ”

  În martie 2016, regizorul Oliver Stone spunea că America se îndreaptă către război, ”unul hibrid sau unul fierbinte, iar cetățenii nu știu asta pentru că sunt manipulați în stil «Pravda» de către presă, o presă care susține guvernul nostru «foarte respectabil» și foarte agresiv”.

  Apoi, după alegerea lui Donald Trump și înainte ca președintele să fie implicat în lunga serie de scandaluri, Oliver Stone scria: ”Oricât as fi în dezacord cu Trump, acum el este ținta numărul unu al propagandei presei de main stream – și asta pîna când îsi va schimba politica într-una anti-Kremlin, în urma unei Dumnezeu stie ce dispute inventate de CIA”.

  Pe 19 aprilie, Oliver Stone a postat pe Facebook opinia sa despre atacul american din Siria.

  ”Recunosc, mă așteptam la conștiință din partea lui Donald Trump în ce privește războaiele Americii, însă m-am înșelat – am fost păcălit din nou, cum am fost păcălit la început de Reagan și ceva mai puțin de George W. Bush. Reagan și-a găsit marota cu ”imperiul răului” împotriva Rusiei, cu care aproape că a pornit un război nuclear în 1983, iar Bush și-a găsit cruciada «noi împotriva lumii» după 9/11, în care suntem impotmoliți și azi.

  Se pare că Trump are la fel de puțină conștiință, pentru că a eliberat mașina noastră de război, și a oferit-o Generalilor săi acoperiți de glorie, iar între timp este lăudat de presa noastră ”liberală”, care continuă să meargă cu nesăbuință pe calea războiului. În ce problemă uriașă ne aflăm. În Washington și în New York sunt oameni inteligenți, dar și-au pierdut mințile când au fost cuprinși de strechea gândirii de grup ruso-siriene, un consens născut fără a se pune întrebarea ”Cui îi folosește ultimul atac cu arme chimice?”. Cu siguranță nu lui Putin și nu lui Assad. Beneficiile sunt pentru teroriștii care au inițiat această acțiune pentru a scăpa de înfrângerea iminentă. A fost un pariu disperat, dar care a funcționat pentru că presă vestică l-a susținut imediat, cu propaganda sa cinică despre copiii mutilați. Nu a fost nicio investigație, nicio comisie ONU care să stabilească ce s-a întâmplatm și cu atât mai puțin să găsească și un motiv pentru ce s-a întâmplat. De ce ar fi făcut Assad o asemenea prostie, când era clar că urma să câștige războiul civil?

  Nu, eu cred că America a decis undeva, în crizele administrației Trump, că trebuie să intrăm în războiul ăsta cu orice pret, în orice circumstanță, pentru ca, din nou, să schimbăm regimul secular din Siria, ceea ce a fost, încă din timpul admninistrației Bush, unul dintre obiectivele majore ale neoconservatorilor, alături de schimbarea regimului din Iran. Cel puțin vom rupe o halcă din nord-estul Siriei și îi vom spune ”stat”.

  În complicitate cu clintoniștii, ei au aruncat America în haos, cu dovezi despre implicarea Rusiei în alegerile noastre și despre cum Trump ar fi interpusul rușilor (acum un lucru clar infirmat de acest bombardament). Și, cel mai trist dintre toate, s-a uitat de același tip de operațiune sub drapel fals din 2013, când tot Assad a fost acuzat (Seymour Hersh a deconstruit în mod fascinant propaganda americană in London Review iofd Books, in articolul ”Sarinul cui?”). Nicio amintire, nicio istorie, nicio regulă. Sau mai bine spus, ”reguli americane”.

  Nu, acesta nu este un accident sau un fapt unic. Este vorba despre Stat care, în mod deliberat, a informat eronat publicul prin intermediul corporațiilor de presa și asta ne face să credem că în culise se pregătește ceva și mai sinistru”.

  Apreciază

 16. Pentru Buristul vesel, ceva DIN PREZENT, care nu se spune la Realitatea
  20 Aprilie 2017
  „Azi e o zi proastă pentru toți acei apostoli ai austerității. (…) Am primit cele mai recente date de la Ministerul Finanțelor și nu numai. (…) În primele trei luni ale anului avem excedent bugetar. Concret, ultimele estimări ale execuției bugetare aferente primului trimestru arată că vom înregistra un excedent de peste 1,64 de miliarde de lei, adică 0,2% din PIB. (…) Veniturile totale la bugetul general consolidat vor fi cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decât în trimestrul I al anului 2016, ceea ce înseamnă o creștere de 7,2%. Asta ca să mai eliminăm din istoriile spuse de către unii domni și doamne”, a declarat Grindeanu la începutul ședinței de Guvern.

  Potrivit șefului Executivului, colectarea taxei pe valoarea adăugată a crescut în februarie cu 2,5%, față de februarie 2016, și cu 8,9% în martie 2017, comparativ cu luna martie a anului trecut.

  „S-au creat 62.000 de noi locuri de muncă în România în primele luni ale anului, România ajungând astăzi la o rată a șomajului sau la un record (…) minim istoric în ultimii 27 de ani. (…) Sunt câteva argumente care ne arată și ne dau încredere că ne vom atinge obiectivele pe care ni le-am asumat cu toții. Sunt lucruri care să ne bucure, zic eu, pe fiecare dintre noi, indiferent de ceea ce poate unii își doresc sau nu”, a mai spus Grindeanu.”
  (Agerpres)

  Apreciază

 17. Mi se pare demn de un scenariu pentru teatrul de papusi nivelul pueril al presei romanesti, care, in goana nesabuita dupa rating, dezbate orice altceva in afara de ce este important pentru Romania.
  De exemplu, jurnalisti cu pretentii, ne spun ca alegerile din 2009 ar fi fost fraudate, argumentand cu intalnirea aranjata de Oprea in locuinta domniei sale. Nici nu mai vorbesc de imaginatia jurnalistilor atunci cand afla ca niste personalitati au jucat tenis de camp, fie si pe terenuri adiacente (nu neaparat intre ei) si in momente diferite de timp. La urma urmei, toti suntem, intr-un fel sau altul (inclusiv energetic), interconectati pe aceasta planeta. (Z)
  Un om politic rational, recte, domnul Nicolicea, considera de domeniul ridicolului sa infiintezi o comisie de ancheta parlamentara pe tema a ceea ce s-a discutat intre peretii proprietate personala ai domnului general, o comisie care, cu siguranta, nu va descoperi nimic.
  Si se mai aduce si argumentul (penibil) reprezentat de aluziile diversioniste ale domnului Basescu (aflat intr-un razboi personal cu fostii subalteri din institutiile de forta care au indraznit sa se lege de coafura blondei de la drept).
  In realitate, este putin probabil ca alegerile sa poata fi fraudate altfel decat prin propaganda si diversiune, asa cum s-a intamplat intre primul si al doilea tur din 2004 (cand Basescu a incitat opinia publica vorbind de…asazisa fraudare masiva organizata/pregatita de sustinatorii domnului Nastase), sau in 2014 – cand dupa primul tur s-au trimis cohorte de votanti dedicati LA ANUMITE sectii de votare din strainatate, puternic mediatizate de DNA 1 TV (Realitatea) si DNA 2 TV (Digi 24).
  Alegerile se castiga si/sau se pierd prin exacerbare emotionala, de aceea recomand tuturor colegilor: ,,mai piano” cu televiziunile de stiri. Asta daca doresc sa fie informati. Daca le place (dez)informarea, atunci e foarte simplu: Un click pe tastatura telecomenzii, pentru ca comuta repetitiv intre cele trei-patru tabloide de ,,breaking news”. (Z)
  ps
  Eu, spre exemplu, as fi mult mai interesat sa aflu cine face parte din diverse organizatii francmasonice (de tipul Clubului Rotary 1, 2..n) – din Romania si din afara – si mai ales ce se discuta la reuniunile ,,de culise” ale acestor organizatii elitist-exclusiviste.
  Unii spun (citez):
  ,,Clubul Rotary – organizatia masonica care se ocupa de manipularea oamenilor prin politica. Rotary reprezinta un praf in ochii naivilor care cred ca o data ajungi aici „au devenit nobili”.
  …….
  Bine, toata masoneria se ocupa de politica, insa Clubul Rotary, cauta persoane, naive, care sa se lase conduse de catre mai marii masoni, care le vor da functii cheie. Daca intelegeti aceste lucruri, nu o sa va fie greu in a intelege de ce tara aceasta, Romania, dar si multe tari de pe Planeta, o duc foarte rau, pentru ca, exista acest cuib al crimei organizate.”

  Ei, ati vazut la televiziuni vreo dezbatere legata de acest subiect ? O fi…tabu ? (Z)

  Apreciat de 1 persoană

 18. Am aflat ieri, îngrozită, vreau să spun cu părul făcut streașină pe ceafă, că un tânăr care a făptuit niște fraude pe INTERNET ( concretizate printr-o constituire de grup infracțional, o spălare de bani și 147 de infracțiuni de complicitate la fraudă informatică , zic procurorii) a primit o sentință – încă nedefinitivă, ce-i drept – de 25 de ani, 7 luni și 7 zile de recluziune… Judecătorul a fost cât a putut fi el să fie de blând, dar cu toată blândețea lui rezultatul a fost următorul:

  Onorata instanță „…dispune ca inculpatul Trașcă Petre Sorin să execute pedeapsa cea mai grea, de un an închisoare și 4 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a și b Cod penal, ca pedeapsa complementară, la care se adaugă SPORUL de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în cuantum de 24 de ani 7 luni și 7 zile închisoare. În total, inculpatul Trașcă Petre Sorin va executa pedeapsa de 25 ani, 7 luni și 7 zile închisoare”.

  Suntem demenți, cetățeni? Păi, dacă pedepsele se calculează așa, este perfect explicabil de ce Gabi Oprea nici nu îndrăznește să murmure numele sacru al Codruței, deoarece el are, într-un singur dosar, 1 670 de infracțiuni constând în datul cu limuzina prin târg! Poate cineva să calculeze, cam câte sute de ani de pușcărie are acesta de făcut, punând la socoteală, totuși, și inima simțitoare a „onoratei instanțe” ? Măi tinerilor voioși, cu „DNA SĂ VINĂ SĂ VĂ IA ! ” pe buze și cu momâi în zeghe de lux, de la DIGI TV, vânturate prin piețele din preajma Guvernului, așa vă place istoria? De data asta nu mai sunt Dragnea, Tăriceanu și Florin Iordache … de data asta, pentru o infracțiune care poate constitui, pentru o persoană mai necoaptă la minte dar pricepută la spart parole, o bravadă ce-ar fi trebuit să se încheie cu „…dă prejudiciul înapoi, măgarule, și muncește vreo trei ani în folosul comunității ! ” , un tânăr, poate frumos, poate liber ( până acum) , ar putea petrece în închisoare 35,61% din speranța medie de viață, la bărbați, în România ( potrivit datelor din 2013) .

  Oare nu acesta este amurgul civilizației, în toleranta noastră patrie? Ce-ar mai trebui? Poate doar să învățăm tehnica uciderii cu pietre, în Piața Victoriei, că pare un loc bun de adunat # DORITORI DE SENZAȚII TARI …

  Apreciat de 2 persoane

 19. Frans Timmermans dupa ce ne-a dat sfaturi agricole despre coruptie a avut nerusinarea (o fi ceva specifi olandez …. ?) sa zica ca cam asa :
  ”La ultimele alegeri, partidul care a câştigat a obţinut victoria pe o platformă socială, pentru mai multă justiţie socială. Oamenii, nu numai cei din România, văd că creşterea economică nu este egal distribuită. Unii profită, alţii sunt lăsaţi în urmă şi domnul Dragnea a obţinut o majoritate pe promisiunea că va aduce mai multă dreptate socială. Apelul meu către Guvern este să aducă ce au promis pentru că asta este singura justificare pentru ce aţi obţinut. Dacă faceţi asta, rămâneţi ataşaţi domniei legii şi aveţi grijă ca justiţia să-şi urmeze cursul indiferent cine este obiectul unei investigaţii, atunci veţi obţine încrederea populaţiei”

  : http://www.romaniatv.net/timmermans-despre-condamnarea-penala-a-lui-dragnea-justitia-si-a-urmat-cursul-in-linia-domniei-legii-in-romania-punct_351931.html#ixzz4erHbe1VD

  Se pare ca indivodu asta e nitel scucarit ca banii scumpu’ lui contrat cu cuvertele facute de Damen nu vor curge in bugetul social al Olandei ca sa asugure branza si marijuana ptr toti drogatii, puturosii si emigranti afro-levantino-pakistanezi.

  Sau poate ma insel si Maria asta este doar neinformat cumo i sta bine unui inalt parazit bruxelez si habar nu are ca majoritatea celor care haladuiau prinpiata cerand demissia givernului proaspta instaklt numa justitie sociala nu doresc. Ci doresc daca nu creşterea macar actiala inegalitate a distribuirii economică si ca el este corupt, mincinos si jigodie asa cum ii sta bine unui catolic socalist olandez care mai e si capusa bruxeloaza .
  Si asta imiaduce aminte se Schulfa nemteasca, si ala cica socialits, care in 2012 era mare adept basesc. Si ca in 2012 „socialistii” europeni nu s-ua mai intrunit la Bucuresti cautionad astfel „erata” si taotre porcariile basesti.

  Incep sa crez ca ar fi momentul ca intr-un momnet sensibil ptr PSE europarlamentarii PSD din Romania sa le-o plateasca acestor indivzii de 2,13 parale.
  Si poate la pruima ocazie de „lovvy” am,absadorului olandez .. sa fie facut persoana non grata fiinmdca incalca copudl penal „vandzand infuenta” si legile anticoruptie din Romania! Si sa se puna subv nasul evrop[enilor traducrri in vreo 6 limbi a legilor noastree si a practicilor DNA. Si apoi sa cerem extradarea catre Romania a coruptului! Promotand ca o sa aiba si 6 l;uni de „preventiv” asa ca sa dam uin exemplu de lupat anticopruptie si egalitate in fata legii!!!

  Apreciat de 2 persoane

 20. «Sistemul» şi «anti-sistemul»

  Alegerile prezidenţiale din Franţa manifestă aceeaşi simptomatologie ca şi precedentele din SUA : partidele tradiţionale şi-au pierdut credibilitatea în faţa propriilor alegători renunţând – în încercarea de a se adapta mondializării – la propria identitate politică, ajungând practic de nerecunoscut şi de nediferenţiat de către un electorat care are în mod natural tendinţa de a se îndrepta către opţiuni percepute ca «anti-sistem», în realitate mult mai nocive. Obama şi Trump au fost amândoi consideraţi «anti-sistem», unul negru, altul afacerist, ambii fără experienţă politică la nivel înalt, însă ambii acţionând odată ajunşi la putere exact invers decât au promis populaţiei în momentul când i-au solicitat votul : Obama că rezolvă problemele din Afganistan şi Irak, iar Trump că sumele uriaşe cheltuite de SUA pentru a-şi apăra o iluzorie poziţie hegemonică în lume vor fi redirecţionate în interior spre a creşte calitatea vieţii americanului de rând, ceea ce face ca politica amândorora – unul democrat, altul republican – să fie practic identică, pentru că de fapt amândoi au reprezentat încercarea «sistemului» de a se rearanja.

  Lucrurile sunt relativ identice şi în Franţa. În urma primului tur de scrutin se va califica şi Marine Le Pen, percepută drept reprezentanta luptei «anti-sistem» de către un segment de populaţie limitat, format din marginalizaţi şi oameni decepţionaţi de celelalte partide politice, mai ales cele de stânga. Le Pen nu are însă posibilitatea de a-şi mări electoratul la cel de-al doilea tur de scrutin deoarece pretinsa sa propagandă «anti-sistem» este de fapt o ideologie reacţionară, nerealistă, ce propune o reîntoarcere la un trecut care nu mai poate fi reînviat decât în mod artificial şi care ar echivala cu marginalizarea Franţei atât economic cât şi pe scena politică internatională. Desigur, Marine Le Pen ar putea renunţa între cele două tururi de scrutin la o parte din revendicările sale naţionalist-paseiste spre a atrage un număr de votanţi noi, însă ar pierde cu certitudine din cei tradiţionali. Este aşadar de aşteptat ca electoratul francez să voteze masiv în favoarea contra-candidatului ei.

  Cine va fi acesta : Fr. Fillon sau Em. Macron ? Primul, de o valoare intelectuală şi politică net superioară celui de-al doilea, este singurul reprezentant veritabil al clasei politice franceze tradiţionale de dreapta, însă a oferit din nefericire motive pentru a fi decredibilizat în faţa opiniei publice tocmai de către «sistemul» care nu i-a putut accepta programul de guvernare incluzând şi combaterea eficientă a cauzelor terorismului islamic, ce ar fi implicat schimbarea politicii externe a Franţei (apropiere faţă de Rusia şi încetarea sprijinirii aşa-zisei opoziţii moderate din Syria), atitudine care ar fi condus inevitabil la divergenţe majore între Franţa pe de o parte, UE şi SUA pe de alta.

  Rămâne Em. Macron, politician apărut din neant, nereprezentând nici un partid politic ci doar o mişcare apolitică, fără trecut şi fără viitor, «En Marche». Copil de suflet al lui Fr. Hollande, Macron declară că nu este de stânga, aidoma mentorului său care a renunţat de facto la doctrina social-democrată imediat ce Partidul Socialist l-a adus la preşedenţie. În timpul mandatului său, din toate promisiunile electorale, Hollande nu a ţinut-o decât pe cea referitoare la liberalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex : el, care a practicat toată viaţa amorul liber şi are 5 copii cu una dintre partenerele sale, a insistat să-i căsătorească pe homosexuali ! În acelaşi timp, Em. Macron respinge şi doctrinele de dreapta, oferindu-i lui N. Sarkozy ocazia de a-l ironiza că se comportă în politică, ca şi în viaţa personală, aidoma unui hermafrodit. Aparent, Macron este deci un om din afara «sistemului». În realitate, este tot un produs al «sistemului», agreat şi promovat de birocraţia politică care încearcă – cum a încercat şi în SUA – să-şi păstreze controlul puterii. Numai că o criză profundă, cum este cea prin care trece clasa politică actuală – înţepenită în imobilism, fără soluţii politice şi specializată doar în «management»-ul voturilor – nu se poate trata doar cu poleiala exterioară a unui şuvoi de vorbe goale !

  Apreciat de 2 persoane

  • Atât de perfect de acord suntem!

   Dacă-mi permiteți, sper să nu mă considerați impertinentă, aș vrea să spun că-mi place renuanțarea discursului dumneavoastră de la Anul-Nou încoace. Poate din cauză că e mai pe gândirea mea.

   Apreciază

 21. Alegerile prezidentiale din Franta: Votul trebuie sa fie rational, pentru Franta si Europa

  Dupa acuzatiile ca Rusia ar fi influentat soft alegerile prezidentiale din SUA, nimeni nu s-ar fi asteptat ca o noua tentativa de influentare, dura de aceasta data, din partea Statului Islamic, sa se inregistreze asupra alegerilor prezidentiale din Franta, cu numai doua zile la mijloc inainte de deschiderea urnelor de vot. Unii analisti vorbesc, chiar si lideri mondiali s-au pronuntat in acelasi sens, ca atacul terorist de joi seara de la Paris, soldat cu un politist mort si alti doi raniti, va avea un efect important asupra alegerilor prezidentiale de duminica din Franta. Cred ca este o crasa exagerare, cine ii cunoaste cu adevarat pe francezi stiu ca acestia nu se lasa prada emotiilor. Dimpotriva, cand se incearca sa fie influentati prin emotii, cetatenii francezi ai zilelor noastre devin de o luciditate exemplara. In memoria lor colectiva se afla prea multe evenimente de coliziune provocate emotional, prin care s-a incercat sa li se deturneze istoria, pentru a nu fi invatat ceva din lectiile acesteia. Corect spus si in cazul de fata este ca atacul terorist islamist a fost o incercare de a li se determina un vot emotional. Prin urmare, votul francezilor de duminica ar trebui sa fie rational, pentru Franta si Europa. Sunt convins ca asa va fi. In conditiile nevoilor sporite de securitate pentru Franta si Europa, cat si de reajustare economico-financiara, deasemenea in cele doua planuri corelate, francez si european, decorelarea lor fiind o greseala inadmisibila, o alegere rationala ar inseamna in primul rand un vot non-ideologic, centrat pe profilul de personalitate, incluzand obligatoriu calitati de lider si de experienta politica executiva. Iesirea votului din dihotomia stanga-dreapta, respingerea votului negativ si transformarea votului intr-un vot de personalitate, acordat unei personalitati, cu experienta executiva in politica externa si in administratia guvernamentala, care este determinanta, va fi singurul vot in masura sa aduca in pozitia de presedinte al Frantei acea persoana, dintre candidatii aflati in competitie, capabila sau, oricum, cu cele mai mare sanse de succes, sa satisfaca simultan acele conditii corelative de unitate si potentare a Frantei si Europei. Ceea ce Franta va face impreuna cu Europa, ca securitate si prosperitate, va fi cu mult mai mult decat orice ar face Franta de una singura. Iesirea Frantei din UE si retragerea ei in interiorul frontierelor nationale ar fi contraproductive. Franta trebuie sa-si multiplice punctele de contact cu Europa, nu sa si le reduca. Daca-mi veti spune ca ar trebui sa fac un prognostic, dand un nume, ei bine, nu o voi face, las ca acest joc sa-l exerseze fiecare, va voi spune doar ca este un european, cu cea mai buna prioritizare a agendei prezidentiale, cu o luciditate si o hotarare neobisnuite. Nu va luati dupa campaniile de denigrare, este ultimul lucru pe care vi l-as recomanda.

  Apreciat de 2 persoane

  • Ar fi frumos, dar cred că oamenii sunt limitați în mod egal pe toată suprafața Europei. Cred că vor alege fix cam cum ar alege românii „rezistenți”, britanicii doritori de brexit și basarabenii pe Dodon. Îmi pare rău, dar eu chiar cred asta.

   Apreciază

  • Din pacate, corporatiile marchalliene care au facut politicile demografice si ale fortei de munca pentru Europa de Vest (v. imigrantii „oaspeti”), cand totul era o petrecere, cu efecte (note de plata) pe care le vedem in special in Franta, continua si astazi, cu o extensie deloc neglijabila si in Europa de Est. Directionarea geopolitica (adica din interese politice tintite geografic) a unor mase mari de oameni, asemanatoare stramutarilor si colonizarilor, se face, incepand din a doua jumatate a secolului trecut, cu mijloace sau resurse geoeconomice, care tin de geoeconomie. Asa au aparut si la noi „rezistentii”, rezultanti ai manipularilor multinationalelor… Sper insa ca din cei 47 de milioane de francezi care merg azi la urne cei mai multi sa fie lucizi… Macar in turul doi…

   Apreciat de 1 persoană

 22. @ Adrian B. & and Comp

  asta referitor la Soviani aparatia la A3 „E halucinant ce propune ministrul Finanțelor. Generațiile următoare o vor duce mai prost” – imterventie pe car4e am vazit-o la temeblizgor aducndu-mi aminte de reclama ci A inebunit lupu
  Adica ca cum sa va dzicu voua d’alde Soviani and Gasca de ani de zile guita mai rau decat scroafa pa castrare ca taxele trebuiesc reduse … insa azi se arata oripilati ca guvernu PSD vrea sa scaza taxele. Blonda cam nașpa den Botșăni (ca unu ce facu armata in Botșăni jur cu mana pe Biblie si topor ca in zisa urbe in 73-74 una ca Curcanca era absolut banala …) zic stearsa lu’ Stolo spumega de manie de parca ar fi distribuita in rolul Anei Pauker intr-un mod penibil facand un volt a face ce imi provoaca vertijuri ce risca sa ma duca la probleme cu pateul (starea de voma ce mi-o provoaca trece dopar cu 40 de grade bahice … [nu va imgrijorati nu ajung nici macar la 10 milioane de iepuri azteci!*])

  Si totusi daca pot prsupune ca Ralu a lu’ Stolo sau prety ochelarista Gorghiu nu prea stuu ce zic (Loli Orban avea o teorie de cum avanseaza unele – desi trebe sa recunosc ca Nationala Noutzy e otel Solingen curat!) totusi Soviani apre a avea a;teceva decat calt in spatiul dintre timpane .. si totusi ?!
  Macar Sovianu ar trebui s afie constient ca megem cu toata voteza inainte si suna se termina .. ca mana de lucru se „rarefiaza”, ca „mobilitatea” este redusa de slaba salarizare, ca avem o hemoragioe de cadre medicale mai ceva decat o gaina decapitata (am vazut destule plus 2 ad propriam labam). ca mana de lucru calificata este pe cale sa urmeze caprele negre si lostritele (disparitie ca dropia a disparut complet) si ca ASA NU SE MAI POATE!
  Dar nici el…

  Si imi aduc aminte ce Ceasca si al sau regim – cu cat mergea mai prost cu atat se incapatzanau sa nege.
  Unica exolicpcatie ar fi ca au intrat in capcana .. adica sobdezvoltarea este sursa banulului lor. Si isi investesc „credibilitatea” in a prosti tinerii (tinerii sunt viorili, rapizi, rezistenti dar cam propstovani – SI EU AM FOST TANAR!) fara sa le pese ca nepotii lor vor „alege” intre a fi iloti prio a-si renega radacinile.
  e boltă când apare luna
  Printre șoapte, când e noapte,
  Atunci apare și minciuna
  Cu cununa ei de vis.

  Și-atunci zefir și trandafiri
  Pe fermecatele iubiri,
  Viața fără de minciună
  N-ar mai fi un paradis.

  Minciună, minciună,
  Tu dai iluzii dulci ca și morfina,
  Minciună, minciună,
  Tu ești otrava, ești plăcerea, ești lumina.

  Su ca sa fie infamia completa eu numesc minciuna morala si justitie…

  Ma rog mi se pare ca ma uita sa va zic ca eu considwe ca cinismul este o virtute ….
  Daca Dumnezeul Vabatorii te arunca in Prapstia Mortii arunca-i sfidarea ta in fata! dar noi bomzice multumim …

  * Zeita betiei la azteci nascuse 40 de miliarde de copii iepuri. Asa ca aztecii evalua betia in iepuri. Una care merita pomenita incepea de pe la 10 miliarde … Insa la pateu conteaza mai mult uzul decat abuzul ….

  Apreciază

  • Nu-mi prea place sa recunosc, dar ai trantit in comment excelent.
   Felicitari.
   ps
   De unde fascinatia pentru no-name-uri economice, la Adrian B. ?
   Sincer, omul acesta este o ciudatentie a naturii, dar prost nu e. Poate consuma ,,iarba”, cine stie….. in fond, in Olanda este legal.
   😉

   Apreciază

 23. Vad ca Soiuz 1 si Soiuz 2, sau mai degraba Siloz 1 si Siloz 2, actioneaza si reactioneaza in stil sovieticesc, de asteptat dealtfel: tupeu maxim si niciodata recunoscand ca gresind, gugu – stiucii sunt mereu ceilalti (gugu-vizii, gugu-salaii, gugu-bibanii?). Nu lipseste o aluzie sexuala, poate e cazul sa mai mearga pe la licuric. Haide atunci sa luam in discutie si alte detalii, neabordate pana acum din mila fata de ei: asa – zisa contribuitie importanta a amploaiatilor etatisti la propriile salarii. Ei returneaza la buget 16% ca impozit. Fara jupuirea clasei private, statul le-ar putea oferi amploaiatilor, in luna urmatoare, 16% din salariile nominale. In aceleasi conditii, in a treia luna le-ar putea oferi 16% din 16%, iar in a patra 16% din 16% din 16%, adica, de fapt, mai nimic. Daca insa discutam de contribuitia amploaiatilor la propriile venituri, nu salarii, atunci socoteala se schimba.
  „In realitate, in orice stat, bugetarii au un rol cheie: Asigura servicii publice, educatie, sanatate, administratie, justitie, control de legalitate, ordine publica, securitate nationala, etc.” Hai sa vedem in detaliu: avem servicii publice ca lumea? Avem o educatie (adica invatamant) de buna calitate? Sanatatea de stat e perfecta? Justitia ( ce ziceti, dle Nastase)? Poate ordinea si securitatea publica sa miste cate ceva. De aparare ce putem zice? Noroc ca vom cumpara niste Patriot iar voi desigur ca nu puteati face altceva decat sa mistocariti subiectul.
  Asa zis-ul excedent bugetar: dupa ce a anuntat mariri de salarii urmate de blocari de promovari, guvernul Grindeanu nu mai este credibil pentru destui romani, inclusiv pentru mine. Ca sa nu mai zic ca, aducand osanale acestuia, il caracterizati ca mai bun decat guvernul Nastase, ceea ce mi se pare fals. Iar asta nu pentru ca i-as da eu o limba in fund dlui Nastase, ci pentru ca dl Nastase a aratat fara putinta de tagada ca el stia despre ce este vorba; in timp ce dl Grindeanu, ca si contabila dnilor Mazare si Constantinescu, nu prea arata aceasta. Faptul ca bugetul are un excedent ar putea fi o lauda, insa ca are un excedent in loc de deficit nu e cine stie ce, pentru ca inseamna ca executivul, in planificarea sa, nu a inteles mersul economiei. Iar un excedent rezultat din crestere a TVA nu e o mare grozavie: o crestere a valorii achizitiei intracomunitare aduce la intern o crestere a volumului TVA, dar, de exemplu, ulterior TVA-ul intracomunitar este subiect de compensatie. Nuanta introdusa de premier este datatoare de non-optimism: conform a ceea ce afirmi ca fiind din partea lui Grindeanu, nu volumul de TVA ar fi crescut ci gradul de colectare, adica, atentie, volumul banesc care a adus excedent nu este rezultatul unei cresteri economice, ci al unei ta un timp si taxari mai riguroase (de exemplu, respingeri de cereri de returnare de TVA). Ceea diminueaza mult credibilitatea afirmatiei pe care o faci stabilind o echivalenta intre un guvern PSD si cresterea economica.
  Si bulgarizarea care pare a atrage guvernul Grindeanu, nu mi se pare in regula. Pentru ca tot s-a discutat despre fiscalitate, stat si progres amintesc o concluzie de acum un timp, aceea ca statele cu cele mai ridicate rate de progres nu sunt acelea cu taxarea cea mai redusa (am asistat la vreo tasnire economica bulgara?), ci acelea in care serviciile aduse cetatenilor pentru taxele platite sunt cele mai serioase. Si pentru ca se face vorbarie despre o „americanizare” a sistemului fiscal romanesc sa amintesc ca, acum doua zile, senatorul american Bernie Sanders, adevarat ochi de soim de cand este in opozitie, si-a publicat afirmatia ca 20% ( 1 din 5, in original) dintre cele mai mari companii americane nu platesc taxe. Ma intreb daca nu cumva astfel de posibilitati atrag politicienii romani, adica un sistem de deduceri care sa-i lase pe sarantoci sa plateasca.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.