Trăiască lupta pentru anti-coruptie!

Oamenii au nevoie, se pare, de lozinci după care să se conducă. Sau cu care să fie condusi. După război, când URSS nu avea potential financiar pentru a rezista cursei inarmărilor, a lansat o campanie universală pentru pace. România acelor ani, desigur, a actionat mimetic. De aceea, inclusiv la sfărsitul oricărei cereri adresate administratiei sau partidului trebuia să existe mentiunea „Trăiască lupta pentru pace!”

In ultimii ani, lupta anti-coruptie a devenit, la noi, un scop in sine. Sigur, cu rezultatele pe care le vedem astăzi. Altii, din afară, au folosit această „luptă” a noastră ca un instrument pentru colonizarea României. Faptul că, in plus, noi am externalizat lupta pentru putere, oferind străinilor posibilitatea de a fi judecători in afacerile interne ale tării, imi aduce aminte de vremea fanariotilor cănd boierii tării incercau să câstige favoruri la Inalta Poarta sau in Occident, cumpărând cu bani grei dregătoriile existente.

Spălatul rufelor in publicul din străinătate ne descalifică. Occidentalii au anumite reguli pe care le respectă. Una dintre ele – „My country, right or wrong” – se completează cu angajamentul „Nu-mi critic niciodată tara, in străinătate”. In cazul nostru, delatiunile in străinătate au ca rezultat faptul că 10-15 personaje iau niste diplome de excelentă, fiind laudate interesat, in timp ce 20 de milioane de români pierd. Vă mai aduceti aminte de initiativa cu frunza care trebuia să imbunătăteasca imaginea externă a României? E greu ca ea să acopere goliciunea de caracter a unor macovei.

Inchei aceste randuri cu formula pe care sper că o veti folosi, inclusiv in perioada referendumului presedintelui Iohannis, in toate scrisorile adresate administratiei: „Trăiasca lupta pentru anti-coruptie!”

Mai propun ca, in modificările ce se vor aduce, in urma unor largi dezbateri nationale, codului de procedură penală, să se introducă, drept mentiune obligatorie, aceeasi formulă („Trăiască lupta anti-coruptie”) la finalul tuturor denunturilor ce vor fi transmise procurorilor.

44 de gânduri despre “Trăiască lupta pentru anti-coruptie!

 1. Văleu!

  Mare, mare nenorocire, iubiți prieteni! Sediul AEP a fost spart (na, bre!) și au fost sustrase FIX și TAMAN documentele lui Nicușor Dan. Domnule dragă, dar ce nenorocire! Oare mai deține niște copii legalizate Nicușor Dan ca să poată să-și DOVEDEASCĂ NEVINOVĂȚIA? Căci dacă procurorul a grăit, se știe – trebuie să-ți dovedești nevinovăția!

  Vai, vai! Ce ghinion pe capul lui!

  Apreciat de 1 persoană

  • „Sediul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a fost spart, iar autoritățile ar fi ascuns acest fapt foarte grav, susţine magnanews.ro. Au dispărut documente privind finanţarea controversată a USB de la alegerile locale din iunie 2016, potrivit jurnalistului Ovidiu Zară.Managerii A.E.P. au constatat cu stupoare că zilele trecute din cadrul instituţiei au dispărut anumite documente privind rambursarea sumelor cheltuite de USB ȋn campania electorala din iunie 2016 de la alegerile locale, documente ȋn baza cărora PICCJ a demarat deja o anchetă penală in rem. Din primele cercetări s-a constatat că sustragerea documentelor respective s-a făcut ca urmare a spargerii unor fişete ale A.E.P. unde erau stocate chiar documentele USB. Culmea este că până la acest moment informaţia nu a fost făcută publică. Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a comunicat oficial zilele trecute faptul că pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică există un dosar exploziv în care a fost începută urmărirea penală in rem, pentru faptele de delapidare, spălare de bani şi conflict de interese vizând potenţiala finanţarea ilegală a Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) la alegerile locale care au avut loc ȋn luna iunie 2016.Vizat direct de această anchetă este chiar Nicuşor Dan – preşedintele USB la acea vreme şi actual preşedinte al Uniunii Salvaţi România (USR). Ancheta penală, ȋn cadrul căreia au fost deja efectuate diverse acte de procedură, are la bază o adresă oficială a Autorităţii Electorale Permanente (A.E.P.), care a sesizat că o mare parte din sumele reprezentând contribuţii şi cheltuieli ȋnregistrate de formaţiunea politică condusă de Nicuşor Dan la alegerile locale din iunie 2016 nu au ȋndeplinit condiţiile legale de rambursare.”

   Apreciat de 1 persoană

   • Românii mei au avut din vechime o înclinaţie spre masochism. Îşi găsesc satisfacții în propria lor suferință, decădere sau umilire. De aceea, pe zi ce trece, decad tot mai mult. Mă întreb de vreo câteva luni, cum au putut cîştiga salvatorii Bucureştiului un procent atât de mare în alegerile din Bucureşti. Numai privindu-l pe ND, îţi dai seama că are probleme şi te convingi, când îl auzi. Am privit spre trecut şi mi-am amintit de Crin Halaicu, Viorel Lis, Traian Băsescu şi m-am ,,iluminat”, precum telefoanele din Piaţa Victoriei: alegătorii acestora îşi găsesc satisfacţii în propria suferinţă, decădere şi umilire. Cei 4 au fost pentru ei cei care i-au umilit sau care le-au provocat suferinţă, decăzându-i.

    Apreciat de 1 persoană

  • Maria Diana, foarte buna gandire dumneavoastra, doar ca este fix pe dos. Cei care condamnau in anii 50 sunt innaintasii celor care abia au castigat alegerile si pentru care reforma este atat de stringenta ca nu-i lasa nici noaptea.

   Apreciază

 2. Oare de ce nu li se răspunde celor care urlă peste tot ( Piaţă, media, străinătate) că ” se dă pe fugă un decret de amnistie pentru abuz în serviciu în cazul fondurilor publice, cu valoarea, ca prag, de 45.000 de euro „? că :
  – În 2010, cand la guvernare era Guvernul Boc 2, s-a dat legea nr. 202 – care adauga la Codul Penal , art. 74(1) care a fost inclus apoi in Cod Penal vechi – si care suna asa :
  „În cazul săvârşirii infracţiunilor de gestiune frauduloasă, înşelăciune, delapidare, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu în formă calificată şi neglijenţă în serviciu, prevăzute în prezentul cod, ori a unor infracţiuni economice prevăzute în legi speciale, prin care s-a pricinuit o pagubă, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la soluţionarea cauzei în primă instanţă, învinuitul sau inculpatul acoperă integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică o sancţiune administrativă, care se înregistrează în cazierul judiciar.” – de aici rezulta dubla masura a celor de las Bruxelles si a europarlamentarilor romani gen Monica Macovei &comp.
  Atunci nu a suflat nimeni nici o vorba ca vai !!!! – si-au facut lege ca sa fure mai bine ….. căi deh! era PPE si colo si colo / si la Bucuresti si la Bruxelles – vai de noi si de manipularea uriasa in care traim… Despre ce se vorbeste zilele astea ?? de ce au iesit in strada 500.000 de,oameni???”

  Apreciat de 2 persoane

 3. Cine caută pe internet o sa se ingrozească de coruptia din Germania, dar ei nu bat toba ca noi, in rest este la fel, că doar de la cine au învăţat , sau au furat meserie ai noştri ? Numai că ai lor, deocamdată sunt bine merci ! Vezi EADS şi Microsoft ! :mrgreen: !!!! Ba, mai mult principalul suspect în afacerea Mictosoft a făcut infarct la înaintata vârstă de 36 de ani ! Morţii nu vorbesc, dar strigă !!
  „Există, da!, corupţie şi în Germania: 46795 de cazuri au fost descoperite, în anul 2011, de către ofiţerii Biroului federal de combatere a criminalităţii (Bundeskriminalamt – BKA). În 2007, numărul era de cam cinci ori mai mic – 9554.
  Aşadar, Germania este din ce în ce mai coruptă. Sau nu? Seful unui departament din cadrul Lageso, autoritatea publica responsabila cu inregistrarea migrantilor la Berlin, a fost arestat joi, sub acuzatia de coruptie, transmite DPA, citata de Agerpres. Barbatul de 48 de ani este acuzat de primirea de mita, in urma perchezitiei efectuate autoritatile confiscand 51.000 de euro si un automobil, a precizat Martin Steltner, purtator de cuvant al Parchetului.
  Printre cele mai celebre cazuri de corupţie din Germania se numără vânzarea de acţiuni Daimler Benz AG (o afacere de miliarde) de către concernul Flick – cu donaţii mai mult sau mai puţin transparente către mai multe partide şi politicieni pentru obţinerea de derogări fiscale. Iar producători de stimulatoare cardiace au mituit medici care să prescrie anumite produse. Volkswagen a organizat excursii şi petreceri cu prostituate. Siemens şi Daimler au câştigat contracte în lumea largă donând cui trebuie bani nedeclaraţi (când s-a aflat, ambele concerne au trebuit să plătească, în urma unor sentinţe judecătoreşti, amenzi de până la 800 de milioane de dolari). Aproape 1.000 de medici din Germania au fost anchetati de Asociatia Medicala Germana, motivul fiind actele de coruptie, anunta Agerpres. Conform sursei citate, coruptia in randul acestora este mai raspandita decat s-ar crede. Aproximativ jumatate dintre medicii anchetati au fost acuzati ca au luat mita de la o companie farmaceutica pentru a prescrie medicamentele acesteia, practica fiind una „ferm interzisa” de codurile de etica din domeniu. In scandalul PanamaPapers sunt implicate toate marile banci din Germania !”
  Nu ştiu cum se traduce „Ciocu’ mic !”

  Apreciat de 1 persoană

 4. Buna ziua, domnule Nastase. Nu am mai auzit nimic in legatura cu demersurile dvs. la CEDO, in urma pedepsei pe care ati primit-o si ati si ispasit-o. Urma sa va adresati la CEDO, cu atat mai mult, cu cat era vorba si de banii aceea care au fost folositi impotriva dvs., dar care purtau serii mai recente in raport cu perioada in care s-a presupus ca ati luat mita.

  Apreciază

  • marijana pavel,
   la plângerea referitoare la dosarul afiselor, am primit răspuns că plângerea este inadmisibilă. Am postat pe blog răspunsul respectiv din care reiesea si faptul că a fost echitabil raportul intre numărul de martori ai acuzării (aproximativ 1000) si martorii propusi de mine ( 4 )! Intre altele. La a doua plângere, după 3 (trei) ani nu am nici măcar un răspuns că plângerea a fost inregistrată!

   Apreciat de 2 persoane

 5. @AN

  Felicitari pt pozitia echilibrata de la A3. Printre multe prioritati ale guvernarii (cat o mai fi ea in actualele conditii) este si o comunicare constanta, incisiva si coerenta. Evident ca asa ceva se poate face cu conditia unei bune coordonari. Este vorba de o comunicare pe mai multe planuri:
  – curenta – cu o cadenta determinata (cel putin saptamanala la nivelul fiecarui ordonator de credite) care sa indice activitatea intensa si continuitatea in implementarea programului dar si permanenta grija de a raspunde nevoilor etc etc etc. Pana si aici este nevoie de referire la alte actiuni ale altor ordonatori astfel incat sa se genereze ideea colaborarii institutionale si incadrarea intr-un plan mai mare;
  – formatoare – prin care sa se urmareasca pregatirea publicului pentru schimbarile avute in vedere si, in special, blocarea si demantelarea mesajelor toxice / manipulatoare. Aceasta este mult mai complexa si are nevoie de o echipa de profesionisti care sa monitorizeze, analizeze, decida mesajele samd – nu dau lectii dar sper sa ajute la o mai buna constientizare a situatiei.

  Depinde cum stati cu timpul si care sunt relatiile din interior dar cred ca ar fi un castig daca v-ati implica. Situatia se agraveaza pe zi ce trece si, din pacate, inca nu exista coerenta in actiunile aliantei. Daca „statul profund” ramane sa traga sforile inseamna ca va urma o perioada neagra in istorie (iar comunicarea este doar unul dintre aspectele care necesita atentie).

  Apreciază

 6. Este evident că aşa-zisa „luptă anti-corupţie” extrapolată peste graniţele ţării face mult rău României în faţa unor parteneri externi care, urmărindu-şi propriile interese, nu au nici un motiv să ne fie favorabili, ba uneori chiar invers.

  Apreciază

 7. Nu ştiu dacă-i vreo lege care să interzică să ieşi cu copii la proteste !
  Ar trebui să ajungă doar bunul simţ !
  Altfel, ce deosebire între ăştia şi cei care scot copii la vânzare ?
  Doar tăbliţe cu preţul mai lipseau, ca să avem o imagine cu târgurile de sclavi de odinioară !
  P.S.
  Scuze celor care şi-au scos copii la plimbare şi au nimerit în mijlocul protestelor unde se agitau în loc de pancarte, pamperşi folosiţi şi-n loc de lozinci, cântece de adormit corupţia :
  ” Uţa-uţa, dă mânuţa, ca s-o salvăm pe Codruţa” !
  „Nani-nani puişor, să creşti mare procuror şi să arestezi cu spor, tot ce e de partea lor ! ”
  ” Azi, în leagăn la protest, peste ani, agent pe şest !”
  ” Hai, lăsaţi oliţele, şi-ncepeţi protestele !”
  ” Fie pruncul cît de mic, tot luptă cu-n bolşevic !”
  „Ciuma roşie să piară, ca să nu plecăm pe-afară !”

  Apreciat de 2 persoane

  • Dacă-o ţinem tot aşa, mâine poimâine ne trezim la mica publicitate cu anunţuri gen :
   „Închiriem puşti între 2 şi 4 ani pe toată perioada protestelor ! ! În caz de prelungire, cedăm drepturi de autori . Preţ negociabil !”

   Apreciat de 1 persoană

  • Eu ma vazut vreo 2 pusti de 7-8 ani care in 90 au fots extrem dee „politizati” de parintii lior brusc anticomunisti.
   La 12 ani ,…. ce sa te mai intelegi cu ei? „La ce e bina chimia?!” Profesorii sunt niste prosti!~” scoala nu e bunma!~” Ma rog celputinintr0un caz parintii au dat banu si plodu a „reusit” sa termione chiar si leiceul si sa se inscrie la o parti.
   Asa ca presupun ca aia care si-au scos plozii la „potest” peste cativa ani o sa aibe destule necazuri .,.. in plus! (orcium uin plod intrat la pubertate priduce necazuri …)

   Apreciat de 1 persoană

  • Legea privind protecţia copilului, dată în timpul Guvernului Adrian Năstase. Nicio zecime din această lege nu se respectă. De a lunugul anilor am făcut multe sesizări la Direcţia pentru Protecţia Copilului, privind diferite abuzuri, printre care şi exploatarea prin cerşetorie a propriului copil, vânzarea de ţigări, băuturi alcoolice minorilor, vânzarea de etnobotanice elevilor şi ajutorul a fost minor şi de fiecare dată întemeiat, din lipsa de resurse umane, din lipsa sprijinului Poliţiei etc.

   Apreciază

 8. Noi nu ne facem bine!

  INTERPRETAREA nesănătoasă este la modă. Să vă mai plângeți că n-a lăsat nimic Băsescu în urma lui! Răstălmăcirea cu rea voință a tuturor legilor de către toți care au citit sau nu, niciodată un cod (nu a lui Da Vinci) a devenit sport național, acum mai abitir decât oricând!

  De când cu ieșirea asta la proteste cu copiii, parcă a dat strechea în toți!!! Semnele acestea de exclamație nu le pun degeaba, ci pentru că paharul mirării mele a dat pe-afară. Deschid și eu legea ca să nu mor proastă (așa, ca pentru mine, eu am discernământ, cred, însă ce te faci cu „interpreții” ăștia???)

  Așadar:
  Art. 43 din Codul Civil

  Lipsa capacităţii de exerciţiu

  (1) În afara altor cazuri prevăzute de lege, nu au capacitate de exerciţiu:

  a) minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani;
  ……

  Art. 41
  Capacitatea de exerciţiu restrânsă
  (1) Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani are capacitatea de exerciţiu restrânsă.
  …..
  Mai departe:

  Art. 113 din Codul Penal

  „Limitele răspunderii penale

  (1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.

  (2) Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.

  (3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii”.

  Așa deci, dacă un elev de treisprezece ani și unsprezece luni face orice, dar absolut ORICE, pentru că este considerat lipsit de discernământ, el nu răspunde penal. Sunt tot felul de chestii educative stabilite drept pedepse, neinteresant. Dar COPILUL poate să protesteze împotriva unei Ordonanțe de urgență, adică „poate” în sensul că înțelege? Are discernământ???

  Acuma, tinerii liberi de creier au scos un articol despre drepturile copilului și-l interpretează cum le convine lor:
  Art. 31 din Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, republicată în 2014(s-a republicat și în 2016, cred, dar fără vreo modificare la acest articol)

  „(1)�Copilul are dreptul la libera asociere in structuri formale si informale, precum si libertatea de intrunire pasnica, in limitele prevazute de lege.
  (2)�Autoritatile administratiei publice locale, unitatile de invatamant si alte institutii publice sau private competente iau masurile necesare asigurarii exercitarii corespunzatoare a drepturilor prevazute la alin. (1).”
  ……

  Eu de aici NU înțeleg că ai noștri copii se pot constitui în asociații după cum urmează:
  „Drept de asociere
  Definitie: Cetatenii se pot asocia liber in partide politice, in sindicate, in patronate si in alte forme de asociere.

  Partidele sau organizatiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militeaza impotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranitatii, a integritatii sau a independentei Romaniei sunt neconstitutionale.

  Nu pot face parte din partide politice judecatorii Curtii Constitutionale, avocatii poporului, magistratii, membrii activi ai armatei, politistii si alte categorii de functionari publici stabilite prin lege organica.

  Asociatiile cu caracter secret sunt interzise. Dreptul de asociere este garantat de Constitutia Romaniei

  Domeniu: Drept Civil”

  Trebuia specificat faptul că COPIII nu se pot constitui în asociații de acest fel? Pentru asta nu există articolul despre „lipsa capacității de exercițiu…”? Oare asocierile copiilor nu se referă la consiliul elevilor, la formații artistice și alte asemenea?

  Dar stați, că au mai scos o chestie, de la UNICEF, sau ceva: Cică au voie copiii să participe la manifestații dacă acestea sunt pașnice. Soro lume, prin manifestații pașnice eu înțeleg Parada de Ziua Națională, Carnavalul de la Rio, cel de la Veneția, Mardi Gras etc. Toți fac abstracție de legea următoare:
  „Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, republicata 2014 Art. 27
  ……
  (4)�Copiii nu pot fi folositi sau expusi de catre parinti, reprezentanti legali, alte persoane responsabile de cresterea si ingrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, institutii publice sau private, in scopul de a obtine avantaje personale/institutionale sau de a influenta deciziile autoritatilor publice”.

  Vă promit că niciodată nu vă mai umplu de copy/paste cu legi, dar cred că în România se construiește în aceste zile un nou monument dedicat ABSURDULUI. Nu mai pot cu INTERPRETAREA și cu aiureala „experților” la televizoare.

  Deși aceste lucruri sunt lămurite clar și de lege, mă întreb cum se face că hoardele astea de părinți tineri n-au pic de instincte, sunt lipsiți de intuiție, de spiritul conservării progeniturii, n-au bun simț. Ce ne face pe unii să fim cum suntem, iar pe ei nu? Generația lor n-a crescut ca vara noastră Catinca, sunt mult mai tineri… Dar, cu amărăciune spun, cred și ei au fost ignorați, lipsiți de raporturi familiale normale. Tot pe orânduirea comunistă dau vina în mare parte, să știți.
  Și mă întristez profund când văd viitorul nostru atât de slab de minte…

  Apreciat de 1 persoană

 9. La inceput apreciat drept sclipitoare, chiar de geniu gandirea domnului Adrian Nastase. Acum cred ca a ratat inca un moment potrivit sa taca, la fel cum a ratat o ocazie la 20.000 000 sa ramana in Istorie drept cel mai bun premier al Romaniei.

  Apreciază

 10. Sint un om obisnuit. Fara functie, fara avere. Un contribuabil. Un alegator. Si stiu ca tot ce ati scris e real. Dar, CARE ESTE SOLUTIA ? Cum poate iesi tara din groapa de gunoi moral in care a intrat si a fost ajutata sa intre ? Ce se mai poate face ? Iesitul in strada si paruiala inter-romaneasca e singurul raspuns ?
  Sau sa asteptam ajutor de la sfinta Paraschiva ???

  Apreciază

 11. Vad ca nu a aparut mesajul, asa ca mai incerc odata.

  O ascult pe doamna Merkel cit de combativa este despre „Fake news” cu referire la propaganda ruseasca. La fel de bine putem vorbi despre propaganda mediatica conjugata a mediei liberale din SUA impotriva lui Trump.

  Nu vad insa nici o diferenta intre ce face Rusia si ce face Germania, prin trompeta Deutsche Welle. E adevarat, ceapa romaneasca este atit de mare, cu atitea felii, ca este practic foarte usor sa manipulezi voit sau nu publicul din exterior. E foarte greu sa relatezi si despre cine face demonstratii si de ce , si despre cine participa, cine finanteaza, cum se face justitia, cum se face guvernarea, si cu ce ar trebui sa se ocupe Presedintele. Tara este bolnava de scenarite, si de securisme pe rit nou.

  Inteleg ca romanilor anti-„ciuma rosie” le e frica sa doarma noaptea ca sa nu apare o hotarire de guvern in Monitorul oficial inainte ca ei sa se scoale din visul erotic cu Iohannis, Ciolos, si blondele de la PNL. Cit au dormit pe vremea lui Ciolos, i-a durut in…spate…de hotaririle acelui Guvern in „miez de noapte”. Nu ii intereseaza ca Ciolos le-a bagat mina in buzunar pe furis, noaptea, tirziu (de cite epitete e nevoie ca sa inteleaga?) si a strins de 1.6 miliarde de EUR, bani pe care i-a inminat fara licitatie, dar prin Hotarire dse Guvern, unei companii olandeze. Cam acelasi scenariu, desi cu Ordonanta 13, PSD-ul totusi a deschis o discutie la Ministerul Justitiei inainte sa o bage in Monitor. Nu suficient de bine discutat, dar Ciolos nu a discutat nimic cu nimeni despre cei 1.6 miliarde EUR angajati in conditii foarte suspecte.

  Revenind la media „buna” din Germania, cea pe care o citeste si din care se inspira Plesu, Liiceanu si alti intelectuali rafinati, intr-un reportaj DW.com de alaltaieri, am vazut scene in care il prezentau pe Iohannis mergind spre demonstrantii din fata Palatului Cotroceni, si relatind ca se striga ca Iohannis nu ar fi roman. Bun, citiva extremisti, nationalisti exista. Dar nu asta este principala plingere a demonstrantilor, ca ar fi german. Ba din contra, romanii care l-au votat au crezut ca va fi un alt fel de Presedinte, necorupt. Din pacate, modul sau de a face politica arata coruptie morala prin incalcarea prevederilor constitutionale referitoare la rolul sau ca Presedinte, ca mediator. Problema este ca el trebuie sa isi slujeasca toata tara, pe toti romanii, si sa respecte Constitutia, si nu o face. Ori, despre asta, Deutsche Welle nu mai este interesata sa relateze, asa cum nu spune nimic de sistemul securistoid si acapararea unei parti importante din sistemului de justitie de grupuri de interese, care se tin de scaun cu ajutorul Presedintelui. De ce nu? De ce nu a cintat doamna Kovesi la Deutsche Welle si despre cum investigheaza DNA actul de guvernare, despre interferenta ei si a DNA, deci a justitie in actul executiv? De ce nu vorbeste doamna Kovesi despre acordurile secrete cu SRI? Evident, intrebari retorice, nu ma astept la doamna Kovesi sa aibe spririt autocritic, dupa ce si-a tras atitea medalii de la ambasade. Si ea se tine puternic de scaun. Cu siguranta, debaraua dumneaei de la DNA are multe schelete celebre.

  Apreciat de 1 persoană

  • Păi da ! Corect, etimologic. Din păcate, așa, chiar corupția va fi greu de evaluat….
   (« coco = dolari / Exemple: Mi-am vandut masina cu 10 mii de coco » – sursa: site « 123 Urban » )

   Apreciază

  • @ augustinradescu

   Anterior m-am referit la faptul ca va fi greu de evaluat coruptia, tocmai datorita „coco”…., nu datorita dvs., a mea sau a altora care incercam sa gasim o cale de iesi din acest nou pepetuum-mobile al risipirii enrgiilor sociale….Se putea intelege si faptul ca n-ar fi bine „sa luam in desert” numele anti-coruptiei….De la Constanta insa nu se pot face afirmatii aproximative. Aici stim sigur ca e bine doar cand nu e rau.

   Apreciază

 12. Lipsă de imaginație: Ambasadele fac „Copy-Paste”

  Membri ai Partidului Democrat, de opoziție, au ridicat sâmbătă un cort de 300 de metri pătrați în fața biroului premierului albanez Edi Rama, relatează Reuters. Peste 10.000 de manifestanți au cerut pașnic alegeri libere și un guvern tehnocrat.

  În urmă cu șapte ani, Rama își ridicase în același loc propriul cort, cerând renumărarea voturilor după alegeri parlamentare controversate.

  Albanezii vor alege un nou parlament pe 18 iunie, la patru ani după ce coaliția de stânga a actualului premier a preluat puterea de la Partidul Democrat. De atunci, coaliția a câștigat toate alegerile locale, iar democrații s-au plâns că sunt furați și au cerut reforme pentru garantarea unor alegeri corecte.

  Cortul protestatarilor a blocat pe termen nedeterminat circulația pe o stradă importantă din Tirana, dar poliția nu a intervenit. Liderul democrat Lulzim Basha a cerut „alegeri libere sau deloc” și a chemat participanții la manifestație „să rămânem împreună ca să avem alegeri libere și corecte, ceea ce putem obține doar prin alungarea acestui guvern criminal și printr-un guvern tehnocrat”.

  (Agerpres, duminică, 19 februarie 2017, 00:06)

  Apreciat de 1 persoană

 13. Va mai aduceti aminte cum s-a sfarsit acea perioada a luptei pentru pace? Intreb pentru ca sunt sigur ca la fel se va sfarsi si lupta pentru contra.
  Si un vechi banc care se poate parafraza si trage la tema: ‘Itzic il viziteaza pe rabinul Strul si il intreaba: inteleptule, cerceteaza si spune-mi si mine, va fi vreun razboi in urmatorii ani, ca sa stiu si eu cum sa imi organizez viata! Iar rabinul Strul raspunde: Draga Itzic, am cercetat si iti pot spune ca in urmatorii ani nu va fi nici un razboi, dar o sa se lupte astia pentru pace de n-o sa mai ramana piatra peste piatra!’

  Apreciat de 1 persoană

 14. O singura observație scurtă: în 1945 Armata Roșie era cea mai bine poziționată ca și dotare ori numere. Salin a stat cuminte când a văzut ce au americanii în dotare (vezi Hirosima și Nagasaki). Însă se pare ca uitam cum si-a băgat coada în Grecia, China lui Mao, Coreea… aveau atâtea gânduri de pace… De nu mai putea Salin ca poporul nu avea nici după ce bea apă!
  Ca ne ducem afară … Știu eu. UE ne-a tras înăuntru așa șchiopi, chiori, și ciungi. Sau așa repede uitam schimbarea de discurs a lui tata Nelu: de la „proletarism” la „valori europene, nato, ue” și ca sa Îți parafrazeze colegul „bullshit”!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s