Am ajuns, inapoi, la Cornu

FullSizeRender copy

 

 

 

 

 

 

 

Am ajuns la Cornu. Ma bucur sa fiu, din nou, acasa. Din pacate, ploua si e urat afara. Stiu ca e bine pentru gradini dar m-as fi bucurat sa ma plimb si sa-mi fac un test de anduranta. Ramane pentru alta data.

La spital, am urmarit, la televizor, mai ales noaptea, comentariile referitoare la rezultatul alegerilor departamentale, de duminica. O involutie a stangii si un vot alternativ pentru dreapta, alaturi de votul anti-sistem pentru Frontul National. Dezbaterile pentru turul al doilea, de la sfarsitul acestei saptamani, au fost insa complet acoperite de accidentul de avion din Alpii francezi.

In Romania, din ce am citit pe internet, pare sa continue Marea Exorcizare.

118 gânduri despre “Am ajuns, inapoi, la Cornu

  1. Bine ati revenit. Va doresc multa sanatate. Pana duminica suntem oarecum vecini. Sunt la Campina, in vizita la rudele sotiei.

  2. Cris, ZeV

    imi „place” cum (nu) „ganditi” – poporu merita o dictatura!!! Va atrag atentia ca si voi veti suporta dictatura…

    In rest ce sa zic? Ca-s prosti da multi face parte din ecuatia democratiei de la ala cu coada cainelui incoa (Temistocla solicitat sa completeze un ostrakon) a se vedea si vorbele unui englezoi „daca ma spanzurau vrewau de 3 ori mai multi”.

    Oricum problema lu’ VVP nu sunt eu si cei din generatia mea ci junii „inteligenti” din a mai scolita degeneratie din istoria astor plaiuri care zbiara „identitate nu imunitate” .. bieti dobitoci scoliti sub soarele democratiei ei de viata!!
    Nu stiu daca sa rad sau sa plang de mila lor (mai bine mamele lor ar fi facut o Intrerupere voluntara de sarcina! ) ei cer una, gandessc alta si vor obtine cu toNtu si cu toNtii altceva .. ei vor o viata mai buna dar daca le iese (le cam va iesi!) vor primi austeritate!!! Cum zic dihotomie intre scop si mijloc ..

    Insa cestia nasoala very nashpa este ca cu circoteca asta se ajunge la o imagine „miscata” dupa cum urmeaza :

    – Sova devine megacoruptu’ vinovat de pierderile Hidrolectrica!!! PeDeLastii deveniti doar neoPeNaLii vechi nici usturoi nu au mancat nici baieti desteoti si preferinte ptr ALRO nu au avut …(ptr slaba intelegere ZeVzeca : nu zic ca este asa. Sobva chiar a „asanat” pierderile … si acu. plateste cf dictonului nici o fapta buna nu ramane nepedepsita!!!)
    – scaderea TVA si alte interventii fiscale precum si noul cod fiscal sunt anulate ca deh Valcov ascundea tablouri in pereti si cimitire si deci e un incapabil si un hot!
    – Ponta e vinovat de toate si se vor mobiliza la viitoarele alegeri. Ma rog e vinovat ca a preluat un varf de plata a datoriei si a platit, ca a obtinut ceva crestere , ca a dat inapoi niste taieri si a majorat ceva la pensii. Cestii ce provoaca apetitul veteroPeDelastilor deveniti neoPeNaLi si ii face sa saloveze „are un leu / cum i-l ieu?” ca acu sunt (din no)ceva la bani la biget numa buni de furat. Cf sloganului noului Prezidel „Romania lucrului bine facut
    A se observa : nu se specifica care „lucru” . Mi se pare ca se propune ca lucrul care trebuie bine facut sa fie furtul!!!

    A pur ZeV .. am asa o impresie ca te emotionezi de vreo 3 pri pe zi ca ce degenratie culta ai fi tu ,…
    Hai sa ne intelegem …. in gnl suntei un FIASCO!!

    Inainte scoala obligatorie era de 7 ani, pe urma 8. SI nu te trecea ptr simpla prezenta .. eu am vazut elev repetent in clasa a 3a .. nu mai zic de clasa a 6 sau a 7a … Unii chiar nu terminau – cunosteam vreo 2 care la 17 ani .. au rams cu scola nefinalizata .. ca deh 4-3 ani de repetentie ..
    la sfarsitul scolii unii. Da numa unii se duceau la liceu. Unde intrau cu examen. Cf principiului „multi chemati putini alesi” . In fine dincei caere absolveau liceul (ma rog bacalaureatul era cam de gluma 3 materii. Un elev normal de la Cantemir, Viteazul, Sava sau Lazar putea nici sa invete .. ca trecea. Invatau toti ca nimini nu dorea sa devina „vedeta” cu vre-un prapadit de 6 … ) Dupa care unii dadeau la facultate. Nu era ca acum sa te duci sa depui cererea si gata! ntz .. Examen de intrare. Concurs . 2, 3 pe un loc pana la 18-21-22 pe un loc! Locuri f putine doirtori multi!!! Pe vremea aia nu se inventase/importase masteratu. Daca abolveaui facultatea erai egaku unui master . Iar doctoratu? Hm… Conditii f grele. In primu rand nu era c aacu oricine poa da doctorat in ce vrea wel . Nu ouiule .. trebuia dintai „activitate stiintifica”.. de multe ori asta inseman ca dupa 8 ore de munca mai lucrai 2-3 asa de amuzament ca sa ai ce sa publici. Publixcatui alta belea. Apoi urma sa se aporbe cine nmaiba da coctioratu. Da se mai intamplau si cestii precum „toar’su jiner interesanta da vezi matale in cincinalu asta intweresul este ptr tribologie si aici aveam vro 10 aprobari .. da cestia lu matele sa mai asteote alt cincinal!” . Doctorat in economie politica? Drept si altele asemenea ? In gnl numa daca murea seful de catedra! Ca conferentiaru’ si sefu’ de catedra trebuiau sa fie doctori!! (Conferentiaru care era doctor devenea sef de catedra si ala care era facut fonf dadea iute doctoratu. Am cunoscut unu’ care a avut o „mica problema” – care din cele 2 carti in pregatire sa o aleaga ptr doctorat?!) Doctorat in stinte militare? hai da de!! Azi sunt cu ghiotura … isna acu 30 de ani …. ntz. Chiar trebuia sa fie unu tare de tot sa i se admita un doctorat in stiinte miliatre .. fiindca deh primele lucrari dateaza de dinainte de Cristos!! Si in gnl s-a cam zis tot ce se putea zice … plsu ca au mai scirs ceva si insi cu „experienta” – de ex Montgomery viconte de el Alamein sau Fritz cel Mare regele sergent ..

    Si aia care nu se duceau la liceu ? Pai unii se duceau la scolille profesionale. Unde de cele mai multe ori se dadea un examen de intrare- ceva matematica, uneori ceav fizica si bine-nteles lb romana!!

    Azi? Sau de ani de zile? Tot prostu si puturosu este bagat in liceu!!! Are nota 4,67 la finalu clasei a 8a? Intra la liceu! in anii 60, 70 ramanea sa repete clasa !!! Cu note din astea nu intra nici in scolile profesionale! A;ea nu primeau chiar toti tampitii, puturorsii si / ori indisciplinatii!!!
    Cadn am facut armata – 1973-74 companii de infanterie- cam juma nu aveau 8 clase … unu chiar uitase sa scrie .. INSA toti stiau tabla inmultirii ei erau in stare sa faca un calcul simplu „cati metrui patrati de .. iti trebuiess ca sa acoperi o suprafata de 98,5 pe 53? Si cat te costa daca pretu este de 13,87 lei pe mp?” si nu erau calculatoare de buzunar .. ajungea un creion si o bucatica de hartie sau colt de scandura …

    Si desteptii astia zbiara ca vor .. ce?!

  3. @ Mursache
    Nu mai face atâta „economie de atenţie”. Încearcă un geştalt. Treci pe creaţie generoasă. Mă enervează programul tău. Nici măcar nu l-ai scris tu!

  4. Din ce motive nu acceptă Guvernul Marii Britanii?!

    http://www.b1.ro/stiri/externe/in-marea-britanie-a-fost-adoptata-legea-sclaviei-moderne-traficantii-de-persoane-risca-inchisoarea-pe-viata-106781.html?utm_source=parteneriat&utm_medium=widget&utm_campaign=wall-street

    Scurt citat: „Potrivit Ministerului de Interne, aproximativ 13.000 de victime ale sclaviei se aflau în 2013 în Marea Britanie, majoritatea provenind din Albania, Nigeria, Vietnam şi România.”

  5. bine ati revenit acasa si va urez multa sanatate..stiu ca va place arta si vreau sa va fac o bucurie.priviti la contul meu pe google si daca va place o lucrare v-o daruiesc.anul acesta am intrat in finala la THE INTERNATIONAL ART CONTEST AUSTRALIA 2014 la sectia modern art cu lucrarea concrete man si am ocupat de 3 ori locul 1 in revista de arta PROJEKT30 LA NEW YORK..am prezentat un proiect la selectia nationala pentru bienala Venetia intitulat,,Looking glass in Bomarzo Garden”,l-au tradus;Oprivire de gheata in gradina Bomarzo.mesajul a fost inteles de ambele parti,tinand cont ca prezentasem o piramida rasturnata ,formata din tablouri avand in varful de jos o monetary utopia de la care pleca un string ce lega de gat un manechin care la randul lui tinea legat in sfori de maini si de picioare un alt manechin.eu cred ,desi locul 1 si dreptul de a reprezenta ROMANIA a revenit lui ADRIAN GHENIE,cu proiectul,,Darwin’s room” ,ca ,proiectul meu era mai pe tema bienalei ;,,all the world’s futures”impusa de OKWUI ENWEZOR,un african inteligent care propune chiar un seminar cu artistii despre Capitalul lui MARX .m ar interesa parerea dv despre aceste,,futures” un fel de contracte anticipate pe piata de capital intre cei 3 agenti economici;cumparator ,vanzator si bancher pentru a evita crizele [o utopie ,zic eu] .si in 2013 proiectul meu a fost notat slab de madame Murariu ,sefa juriului din Romania dar pe blogul bienalei au fost alesi cate 2 reprezentanti din fiecare tara si pentru Romania am fost selectata si eu cu lucrarea;neutrino,particula fantasma.tema era ,,ENCYCLOPEDIC PALACE”si locul 1 PE ROMANIA a fost luat de domnul Ioan Grigorescu cu un proiect anticeausescu si bineinteles niciodata n am luat nici o mentiune .plec in CANADA unde am 5 nepotei.familia e singura consolare.
    sanatate si noroc familiei dv!

  6. Zev,
    25.03.2015, 9:31 pm
    Vă mulţumesc.

    26.03.2015, 9:51 am
    Nu, nu fac nici o corecţie:
     Atitudinea d-lui Năstase, demnă, curajoasă, neclintită, este o pată luminoasă.
     Pata întunecată este a justiţiei, a massmediei, a clasei politice şi a naţiunii care au permis o asemenea mascaradă.
    Dar, nimic nu-i nou sub soare. Mulţi vor spune „aşa e la noi”, „aşa sântem noi”. Acestora le amintesc că, în Grecia antică, leagănul civilizaţiei, conducătorul oastei care a învins pe perşi a fost primit în Atena, cu onoruri deosebite, pentru salvarea de robia persană. Au trecut doar câţiva ani şi toate au fost uitate. În focul luptelor politice, eroul naţiunii a fost nevoit să plece din Atena. Şi unde credeţi că şi-a găsit locul? La curtea şahului Persiei. Şahul a ştiut să preţuiască valoarea omului, chiar dacă acesta, ca fost inamic, l-a învins. Aşa se comportă oamenii, în prea „cinstita” epocă a civilizaţiei, în care „omul pentru om e lup” este deviza supremă.

    26.03.2015, 10:02 am
    1) Aveţi dreptate, cuvintele Rusia „imperialistă, sursă a răului”, trebuiau puse între ghilimele, ca acum. Nu fac parte dintre oamenii care preiau orbeşte sloganuri şi atitudini comandate şi nu văd în Rusia un duşman. Cu excepţia ultimatumului din iunie 1940 şi participarea noastră la războiul antisovietic, între ţările noastre au fost, de multe ori, relaţii de colaborare: Regulamentul organic pentru Valahia şi Moldova, sprijinirea Unirii Principatelor, Războiul de Independenţă, Primul Război Mondial, decorarea regelui Mihai după 23 august 1944, cedarea Ardealului de Nord guvernului Petru Groza la 8 martie 1945.
    2) Spuneţi că „PSD nu poate prelua măsuri din programul PCR”. Nu este vorba de programul PCR, ci este vorba de progresul ţării. Discuţia e lungă, dar pe scurt: O ţară în care au fost asigurate drepturile la învăţătură, la sănătate, la muncă, la locuinţă, o ţară cu economia de stat şi fără şomaj şi analfabetism nu poate asigura o societate prosperă prin negarea tuturor acestor foste realităţi, nu efemer pe un an – doi, ci de-a lungul multor decenii. Acesta e un aspect.
    Alt aspect ar fi perspectiva PSD. Asupra acestui aspect, am arătat esenţialul şi în postarea trecută. Diriguitorii de astăzi nu consideră PSD ca un partid apt pentru guvernare, deoarece nu este capabil de mari acţiuni subterane, însoţite de un cinism deşănţat, pe de o parte. Pe de altă parte, orice ar face PSD, orice tactici sau strategii ar folosi, cum îi sânt potrivnice toate structurile de stat, cu excepţia doar a guvernului, deocamdată, şi cum îi este împotrivă şi toată media, orice alegeri la care validarea voturilor se face la BEC îi vor fi potrivnice, indiferent de cât de mulţi l-au votat.
    De aceea, consider eu, că singura soluţie strategică a PSD ar fi ca acesta să înceapă a se identifica cu forţa care tinde spre restabilirea drepturilor pierdute. Pentru că societatea de astăzi este efemeră, nu poate asigura nici stabilitate măcar, nicidecum progres, cu toată apartenenţa la NATO şi la UE.

    Radu Humor,
    26.03.2015, 11:50 pm
    Dacă asta aţi înţeles dv din „Norul de lăcuste”, nu am nimic de adăugat. Vă doresc numai de bine.

  7. @ Radu Humor – Multumesc!
    @ZeV – da, nu am facut altceva decat sa citesc de mai multe ori si cu multa atentie Constitutia.
    Nu cred ca stimata domnisoara avocat Alina Gorghiu nu cunoste prevederile Constitutiei. Cred ca le ignora intentionat.
    Klaus Yohanis daca nu stie prevederile Constitutiei are consilieri care ar putea sa il informeze.
    @Doru Coarna – ma bucur sa va regasesc. Am citit tot timpul postarile domnului Adrian Nastase dar nu am mai avut putere sa comentez.
    In legatura cu raspunsul dvs, senatorul Sova poate fi cercetat si poate fi trimis in judecata. Mai cititi inca o data cu atentie articolul meu. Cred ca am reusit sa explic destul de clar. Adica am incercat sa scriu si pe intelesul oamenilor care nu au absolvit facutatea de Drept.
    Foarte importanta mi se pare Recomandarea NR. R 11 (80) a Comitetului de Ministri al Consiliului Europei catre statele membre UE cu privire la detentiunea in asteptarea judecarii.

  8. Electoratul francez și cel italian sunt la fel de rătutite și mofturoase ca și cel român. Când vor stânga, când nu mai vor stânga, când vor un președinte, când nu le mai place președintele… și totdeauna sunt „antisistem” (eu înțeleg că sunt anti-sistemul democratic, că altfel ce sistem?), totdeauna „les politiques”/„i politici” cheltuiesc prea mult, nu se duc la plen, nu fac nimic, pun taxe prea mari, fac prea puțin pentru ele, zisele electorate, în vreme ce ele fac mult…
    Eu cred că soluția pentru aceste electorate e dictatura. O singură voce, o singură poruncă, ielectoratu să nu sufle-n front și să respecte normele că-l ia mama dracului.
    Pentru Franța – Le Front National, iar pentru Italia – Il Movimento Cinque Stelle. Partide unice.
    Pentru România – PMP.

  9. În privința testului de anduranță, cred că ați dat la teste de anduranță până acum, cu duiumul și le-ați trecut cu brio.

  10. Holismul eretic al filosofului evreu Baruch Spinoza îl influenţează pe Max Wertheimer (1880 – 1943), un psiholog german. Probabil plecând de la Spinoza, psihologul Wertheimer – un anti-Skinnerist notoriu, se ştie cât de mult au fost chinuiţi copiii români din şcoala românească de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu de psihologia Skinneristă!- scrie lucrarea Gândirea productivă. Centrul cultural al lucrării este Geştaltul. Concept minunat, îndemn la creativitate care completează asociaţionismul (prezent, reamintesc, în pedagogia senzualistă a Şcolii de la Sfântu Sava dezvoltată în fluxul European al Ideologiei primare, precum şi în gândirea ştiinţifică a lui Ştefan Odobleja care a condus la Cibernetică).

  11. Bravo Ponta ! Astia-s baietii care trebuie promovati : securisti , sereisti , habarnisti , rude , soferi , consilieri , etc. Pe aia care se pricep cu adevarat , lasa-i la urma !
    Incet , incet , d-ul Ponta o sa transforme tara asta intr-o sectie de politie .

    http://www.businessmagazin.ro/actualitate/biografie-marius-nica-de-la-ofiter-mapn-si-consilier-la-pe-ministru-al-fondurilor-europene-la-35-de-ani-14069700

    Apropo , sunt dispus sa fac pariu cu toti de pe blog ca d-ul Ponta i-a dat sobolanului de Basescu spre folosinta Palatul de la Scrovistea !!!
    Vom vedea zilele viitoare …
    Asta doar asa , ca sa vedem cat de ” antibasist ” este d-ul Ponta , cum isi apara baietii astia privilegiile , cum se cearta de fatada si la ce farse asistam noi , prostimea !

  12. S-ar parea ca judecatorii incep sa priveasca mai atent si mai responsabil asazisele dosare (cunoscute si sub numele de,,facaturi”) ale DNA.
    Iata, pentru a doua oara, un fudecator a respins cererea de arestare preventiva solicitata de DNA penttru Tony Grebla.
    Judecatorul a spus: ,,supozitiile nu tin loc de probe”.
    As traduce: ,,caprele nu genereaza un pericol public”. 😉
    Sunt tot mai convins ca in cazul domnului Sova se intentiona cu orice pret arestarea , pentru a discredita un adversar politic ntoriu al clicii dreptace care crede ca are legitimitatea totala in Romania.
    Din pacate, exista inca tineri usor manipulabili:
    intr-un anume oras, am vazut la televizor, urmare a votului din Senat, un banner urias pe care scria:
    JOS PONTA
    JOS COMUNISMUL
    Ce se mai poate comenta ? Cel mult, ne putem aminti de grupusculele de Hitler-Jugend — (Tineretul Hitlerist) din anii 1930 – tneri extrem de entuziasti aflati la vanatoare de comunisti si de evrei , profund indoctrinati de ideologia ,,noi detinem adevarul absolut”.
    Somnul ratiunii repeta, intotdeauna, istoria.

  13. @ ZeV si Santinela,

    aveti dreptate, dar vedeti voi, nu poti sa stii daca nu cumva si Sova, tip de valoare dealtfel, dar care cred eu ca doar s-a pozitionat gresit, nu are si el niste sute de tablouri prin pereti dubli, intelegeti deci situatia in care se afla investigatorii? Nu stii ce ascunde fiecare, sau ce are de gand sa faca… Ei merg pe proceduri, nu sunt eroi din filme care sa deruleze scenarii dupa inspiratii…

    Si eu sustin ca cercetarea ar fi mai bine sa se faca in stare de libertate, dar daca subiectii se apuca sa manevreze probele, martorii? Doar nu credeti ca procurorii se distreaza cu imaginile tv cu catuse, exista ratiuni serioase pt care cer arestarea, altminteri alte institutii abia asteapta sa-i sanctioneze…

    Pe de alta parte, vad un curent tot mai pregnant de capra raioasa cu coada sus care se tot generalizeaza pe blog, si nu inteleg de ce? Mai tovarasi, acum nici 10 ani ne rugam de astia sa ne ia si pe noi in trenuletul lumii civilizate, iar acum ne-am desteptat asa de mult ca i-am vrea urcati in trenuletul nostru, al caprei aleia nehotarate? Fiti seriosi, noi am scazut intre timp iar ei urca in continuare, si daca voi credeti ca privind spre est ne gasim fericirea, va inselati…Am mai privit odata si am ajuns la craci de pui si de porc! Suntem sortiti sa fim calariti oricum, mai bine asa decat altfel…. minimizati si voi riscul si napasta, ce naiba…

    Normal ca Rusia e o forta mondiala si este langa noi, dar e forta lor, nu a noastra, doar nu credeti ca ne-o imprumuta si noua un pic, asa, atunci cand ne vine pe chelie ca nu ne place vestul pt ca nu ne lasa hotii in pace… Vreti iar nitica ocupatie?

    Noi trebuie sa fim cristal in vremurile astea care se anunta tot mai dracesti, iar pt asta trebuie sa scapam de pescarii astia in ape tulburi datorita carora pensiile, salariile si alocatiile sunt asa cum sunt… si de restul spagagiilor datorita carora nu avem autostrazi, CFR, spitale serioase si tot restul care deosebeste lumea a treia de a doua… In fapt nu prea avem economie, deci la ce sa te astepti, de unde sa iasa valoare? Stiti cine a transformat-o in vile si lingouri la purtator?

    Si nu inteleg de ce sariti in grup, cei in cauza sunt uniform distribuiti in toata politica romaneasca, poate UNPR-ul are un minim, si cum liberalii sunt in opozitie si nu sar, voi cei de la putere de ce sariti?

  14. Aya, La multi ani!
    Published decembrie 23, 2009 General 362 Comments
    Am ajuns in seara asta la Cornu. Nu am deschis televizorul. Ascult muzica de jazz, beau o sticla de vin rosu si ma intreb ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani cu mine si cu cei din jur. Daca a meritat sa merg pe drumul pe care am mers. Daca a meritat sa mergem pe drumul pe care am mers. Rasfoiesc volumele 6 si 7 din „Romania dupa Malta”, pe care le-am scos de la tipografie saptamana asta. A fost atunci – cand eram la externe – dar si mai tarziu, un efort extraordinar, in perioade grele. Si nici nu stiu, dupa ce am vazut in ultimile saptamani, daca a avut rost. Mai sunt cateva luni si voi implini 60 de ani. Am petrecut ani de zile luptandu-ma cu cei care ma acuzau ca am patru case stiind ca e o minciuna in timp ce mostenitorii lor dobandeau pachete solide de actiuni la mari hoteluri din Bucuresti. Am suportat, in toti acesti ani, jignirile unor idioti care ma acuzau sau sugerau sau se amuzau, in numele ratingului de la gazete, spunand ca sunt homosexual. A meritat oare sa accept, in aceste conditii, constrangerile vietii publice? Sa accept tradari, impostura, marlanie, smecherie, obraznicie, compromisuri in numele unor idei in care am crezut?

    Nu stiu de ce te incarc cu lucrurile astea. Sau stiu.

    La multi ani, Aya! Dincolo de orice…”

    Am dat acum întâmplător peste această postare, deoarece pe atunci nu intram pe blogul lui Adrian Năstase, din motive pe care le-am explicat şi mă bucur că am fost înţeles.
    Dincolo de eterna bucurie a „întoarcerii la Cornu”, rămasă şi acum în prim plan, amărăciunea de atunci, legată de ce se întâmpla în România este acum cu mult mai mare :
    „Am petrecut ani de zile luptandu-ma cu cei care ma acuzau ca am patru case stiind ca e o minciuna in timp ce mostenitorii lor dobandeau pachete solide de actiuni la mari hoteluri din Bucuresti.”
    Hm !
    Se compară cu furturile colosale cele ieşite (doar) acum la iveală ?!
    P.S.
    Observaţi vă rog şi numărul foarte mare de comentarii (vreo 350, mi se pare !), dar şi actuala lipsă de pe blog a celei căreia, cu o întârziere de vreo şase ani şi ceva, îi doresc şi eu :
    La mulţi ani, Aya !

    • Radu Humor,
      este adevarat, Aya scrie mai rar pe blog, totusi mi-a trimis un mesaj – care m-a emotionat – chiar in urma cu cateva zile:

      „Adrian Nastase
      Astazi este 25 martie, Bunavestire. Si BUNA VESTIRE, pentru mine.

      Pana intr-o “anumita” seara din iunie 2012, nu cunoscusem sentimentul de frica. Atunci, mi-a fost cumplit de frica. Acum, mi-a fost frica din nou. A trece de doua ori prin asa ceva in mai putin de trei ani e cumplit de mult. Dar (citez) “a trecut”.
      Drum bun si grabnic inapoi, acasa!”

      https://youtu.be/sXon4KB2cvQ

  15. Bine ați
    revenit, d-nule Prim-Ministru! O vreme urâtă, ca însăși psihicul românului de câțiva ani încoace, dar, cine știe, poate că timpul și vremea au gânduri mari cu noi! Speranța numai tot uităm unii dintre noi s-o mai luăm de-acasă,în rtest…ne-am, descurca! S-aveți sănătate și putere de muncă, în rest….vin toate. Și trec. Câteodată așa cum vin, alteori, depinde de noi!!

  16. Domnule Nastase, nu-i nimic ca vremea e urata, doua – trei zile de odihna nu strica. De luni incolo va fi timp pentru plimbarile pe jos pe care am impresia ca va trebui sa le faceti zilnic.
    Incepe perioada de semanat legume. Din ceea ce mi-am propus vis a vis de pomi, am reusit doar sa mut un visin cam bolnav in drum si in locul lui sa pun un par timpuriu si sa mai plantez 5 vite de vie, plus vreo 20 de locuri cu bete de vita de vie (pe langa gard, care s-o prinde). Nu am reusit sa mut un visin, doi nuci si un dud, care au iesit in locuri in care sunt foarte greu de scos, trebuie multa atentie; pe de alta parte, nici nu prea stiu unde sa-i pun, nu mai am loc.
    Ca legume, voi semana doar dovlecei, dovleci, fasole, un pic de ceapa.Voi mai planta inca alte cinci vite de vie, toate R10 (Muscat de Poloske). Voi mai semana, in fata casei, iarba amestecata cu flori. Ma gandesc sa renunt la cei trei agrisi, un agronom mi-a zis ca am gresit plantand agrisi in apropierea pomilor, agrisii sunt o sursa de boli pentru pomi, a spus el.
    Va doresc succes, daca veti semana si dumneavoastra legume. Voi citi cu interes ceea ce veti scrie despre legume, fiindca la dumneavoastra exista conotatie politica/

  17. Incep sa realizez cat de inapoiat , primitiv si needucat este o mare , mare parte a poporului nostru .
    Ajunge sa dai o tura pe Facebook si sa citesti ororile debitate , cu numele adevarate , de compatriotii nostri pe paginile inutil dupa mine deschise ale sefilor de partid din Romania : oameni incapabili sa aduca un argument , ortografie de copil de clasa intai , repetarea la infinit a unor lamentatii ( in general cei care scriu sunt muritori de foame , au asistat la mari nedreptati si batai de joc pe care nu le detaliaza ) , cer celule si dizolvari .
    Parasesti comentariile cu o senzatie de rau , ca si cum ai fi asistat la o bataie intre doi betivi fara adapost .
    Spiritul religios al poporului ? In imensa parte , se roaga si se asteapta o protectie personala in fata catastrofelor . Nu se cunoaste Evanghelia , mesajul lui Isus , spiritul de caritate si auto-umilirea pentru a te considera cel mai mic , egalul vecinului de banca sau de a incerca sa-l vezi pe Isus in cel mai mic , mai dispretuit si diferit de ceilalti .
    Mostenirea catastrofei comuniste ? Daca nu e asta , atunci ce ?
    Ocupatia otomana si fanariotii nu sunt o explicatie , grecii erau dhimi , supusi de rangul doi , in tara lor pasalac turcesc si sunt cu mult , cu mult mai evoluati spiritual si cultural decat noi . Iar turcii insisi sunt mai civilizati – politistul – pilotul de avion turc da mana , saluta , zambeste , politistul – pilotul de avion roman sunt increzuti , brutali cu cei considerati inferiori si mierosi cu superiorii .

  18. http://www.nytimes.com/2015/03/29/jobs/make-way-for-generation-z.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=mini-moth&region=top-stories-below&WT.nav=top-stories-below Generaţia Z din America (născuţi cam 1995-2000, cu structură genetică foarte amestecată) este şcolită în inteligenţa emoţională de la vârstă fragedă, învaţă foarte rapid, preferă interacţiunea personală faţă de interacţiunea în linie. Recent a avut loc o conferinţă a generaţiei Z la Universitatea Americană din statul Washington în atmosferă electrizantă.

  19. 22 martie 2015
    Se limpezesc lucrurile – DNA, Parchet, Nato-Rusia şi… BVB

    (Singura şansă a PSD-ului – nu a lui Ponta ! el e doar un implant pus acolo, să ţină partidul sub control – ar fi exprimarea fără echivoc a unei poziţii anti-război, mergând chiar până la a cere NATO să-şi ia catrafusele de p-aci. Fiindcă-i clar că un meci SUA/NATO vs Rusia s-ar juca şi pe terenul RO, cu daunele majore aici şi cu prioritatea apărării zonelor de la vest de România. N-o va face, desigur: este tot un partid oligarhic, antinaţional, globalist, internaţionalist. Însă factorul extern vrea aici slugi care să nu facă probleme – PSD mimează reticenţa la diktatele externe doar pentru a-şi prosti propriul electorat şi a-şi anexa fraudulos votul naţionalist)

    Cotidianul:

    Ponta a pierdut surprinzator alegerile din noiembrie 2014. Surprinzator? Intoarcerea rezultatului, dupa un avans considerabil in sondaje de partea lui Ponta, aminteste de modul in care a castigat de 3 ori la mustata Basescu alegerile (Primarie, 2 x Presedentie). Ba chiar de 4 ori, daca ma gandesc si la modul in care s-a invalidat Referendumul din 2012. Mie imi plac coincidentele, numai ca atunci cand acestea se repeta nu mai vorbim de coincidente, ci de orchestrarea unor coincidente. Rezultatul alegerilor din 2014 nu a fost decis “pe teren” si am 2 argumente. In primul rand, exit pollurile. De la o diferenta de 1-3 procente si o marja de eroare de aproximativ 1% in cazul respectiv s-a ajuns in final la 10%. Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara. In al doilea rand, social media. Pai diaspora si spectacolele prin media orchestrate cu acest scop, pai Facebook, pai bloguri, etc. Social media s-a comportat ca in revolutiile portocalii si primavara araba si nu mi-e greu sa presupun ca au servit scopurilor acelorasi papusari (vezi si contul lui Johannis de pe Facebook, umflat cu like-uri de aceeasi profesionisti, in ciuda lipsei sale de continut de calitate). De ce a fost ejectat Ponta? Era conformist, era de dreapta desi cu discurs de stanga, parea “sigur”. De acord, parea. Dar fusese prezent si la Olimpiada de la Sochi, vorbea cam des de investitorii chinezi (mai pomeneste cineva de ei la Nuclearelectrica?… ca Enel vad ca a renuntat sa mai vanda distributiile de electricitate din Romania pana unde acum cateva luni tot niste chinezi erau in pole position). Cineva, un licurici sa spunem, s-a gandit probabil asa: prin regiune avem Bulgaria, Ungaria, posibil Grecia dupa alegeri, Serbia care inclina spre Putin. Nu putem pierde Romania, avand in vedere pozitia sa strategica, scutul de la Deveselu, etc. Nu mai bine sa piarda Ponta, cam nesigur, cu o coalitie cam mare in spate? Si asa a pierdut Ponta, dupa ce USL-ul se sparsese inainte iar PSD-ul se tot subtiaza in prezent…

    Si ajungem in acest moment la actualitate. Ce avem dupa noiembrie 2014? Demisia fortata a lui Maior, priponirea Elenei Udrea si a amicei sale Bica, o ceata de PSD-isti in arest sau in vecinatatea sa (Hrebenciuc, Mitrea, Mazare, Ghita, Valcov, ceva baroni mai putini sonori, etc), Horia Georgescu, eroul ANI, priponit si el si o tresarire de orgoliu a Parchetului (Vanghelie, anchetarea lui Basescu). Cum explic eu lucrurile astea? Maior era un apropiat a premierului Ponta, un posibil premier dupa alegerea sa ca presedinte. Delete. Udrea era ceva asemanator (Ponta fusese avocatul famieliei Cocos), desi era prezenta in camarila basista avea destul afinitati cu Ponta-Maior. Delete Udrea, delete amica sa Bica de la DIICOT (DIICOT-ul putea fi acum o contra-pondere la DNA, ceea ce incearca mai nou Parchetul).

    Basescu avea un joc dublu: pe de-o parte Deveselu, parteneri strategici, axa Londra-Washington, pe de alta Rusia (Gazprom prin Ioana Basescu, Alro si preturi mai mici la energie, renuntarea la Tezaur, etc). Deocamdata DNA nu-l atinge, pentru componenta sa atlantista, dar il va atinge poate Parchetul. DNA-ul in tandem cu SRI-ul continua deci munca inceputa in noiembrie 2014 si decapiteaza aripa pro-Ponta din anturajul basescian si pune umarul la slabirea PSD-ului scotandu-i din joc lideri marcanti si bagand groaza in plevusca. Parchetul General, loial Premierului prin seful sau Nitu, pune si el o contra si-l scoate din joc pe Vanghelie, cel care complota la caderea Guvernului Ponta printr-o alianta cu liberalii. Horia Gerogescu este cel care l-a tinut multa vreme in sah pe Johannis cu ANI si avea un pedigree cam dubios dupa relatiile sale de la ANRP (vezi Bica). Delete Georgescu. Valcov, artizanul unui nou cod fiscal ultra-liberal, prin care Ponta incerca sa se mentina in joc, este si el saltat de DNA. Sa nu uitam de Curtea Constitutionala si caprele lui Grebla. Ar mai fi de mentionat Nastase si Voiculescu, asasinati politic inainte de acutizarea povestii din Crimeea/Donbas. Aici poate fi vorba de o antipatie personala a fostului marinar de la Cotroceni rezolvata servil prin servicii si ramurile lor din justitie dar si o contributie “atlantista” la eliminarea reminiscentelor “national-comuniste” (cam greu cu globalizarea cand liderii au acumulat ceva si au vagi pusee nationaliste).

    Sa revenim. De ce toata aceasta isterie dupa 2014, pana acum partidele si camarilele incercand sa alterneze pasnic la putere in Romania (cam ca in SUA)? De ce sa-ti cotonogesti adversarii cand esti constient ca nimeni nu-i vesnic la butoane si talibanismul se poate intoarce candva asupra ta cu bonus? Ei bine, cum spuneam, e vorba de conflictului NATO-Rusia, de pastrarea cu forta a Romaniei in sfera de influenta anti-ruseasca si nu doar de banale contre intre partide ce alterneaza la putere si camarilele lor. Si, din pacate, nu doar de retorica belicoasa e vorba aici. Cred ca la un moment dat chiar am putea asista la violenta armata in preajma noastra multumita apartenentei noastre atlantiste. Incep sa apara deja semnale si nu in piata media ci chiar in lumea banilor. Urmariti ce se intampla cu bursa de la inceputul anului. Cam scade, nu?

    Cam se decupleaza de la marile burse ale lumii (SUA are burse verzi desi se pregateste de schimbarea politica monetare de pilda). Smart money se pregatesc sa paraseasca zonele tulburi, de viitor conflict. Cine va beneficia de razboiul in care va fi implicata Romania? Mareata noastra industrie de aparare care e sublima dar…? Consumul intern (ca deh, insecuritatea creste savoarea vietii…dar nu in zonele de conflict)? Multi nu vor mai sti pe unde s-o tuleasca din tara…Si, atunci, de ce ar mai zabovi smart money pe aici? Cred ca va fi insa o retragere ordonata, metodica, iar asta nu exclude dintii de fierastrau.

    Ce urmeaza?

    Masina de razboi a Vestului se urneste greu pentru ca propaganda are nevoie de timp pentru a da roade. Sigur, daca apare o provocare majora, gen Pearl Harbor, lucrurile se schimba. Astfel incat sanctiunile la adresa Rusiei vor continua. Poate se deschid brese in unitatea de monolit din jurul lui Putin, poate i se forteaza mana sa actioneze necugetat (si iata si provocarea…). Nervozitatea va fi insa maxima la o reambalare a crizei financiare iar declansatorul unor conflicte armate mai de amploare poate veni dupa schimbarea politicii monetare in SUA (asta ar lovi inca o data in indatoratele in dolari companii rusesti) si plonjonul pietelor financiare. Despre Romania? Iohannis va fi in continuare discretia intruchipata pentru a nu-si eroda imaginea si gradul de incredere, mai ales ca in 2016 ar trebui sa castige alegerile pentru PNL (e greu de crezut ca UNPR-ul poate fi rupt din coalitia cu PSD pana atunci, singur n-are nicio sansa sa intre in Parlament iar pe listele PNL-ului nu va fi primit). Propaganda va lucra intre timp la turatie maxima-daca din partea B1, Realitatea, presei quality nu am la ce sa ma astept, pozitia Antenei 3 ma cam surprinde. S-au pozitionat mai degraba pro-Johannis, n-au prea insistat pe adevaratele mize din spatele tintelor DNA /SRI si pe papusarii din spatele acestora si i-am surprins si cu o frumusete de documentar pro-Ucraina. Remarc inca ceva: daca Udrea vorbea despre postacii de partid iar alti politicieni tind sa recunoasca existenta lor si la alte case, aparitia unor postaci anti-Rusia ma cam surprinde (ii gasiti pe Hotnews, Reporter Virtual, Adevarul, etc). Exclus sa fie platiti de partidele actuale asa ca ar trebui sa privim spre servicii mai degraba. Sigur, exista si postacii de sens contrar si o specie aparte, postacii care lovesc in simbolurile pasibile sa coaguleze natiunea (aparent inexplicabil, Simona Halep e vanata de ceva vreme de genul asta de postaci). Dovada ca lupta s-a incins deja in mediul on-line.

    Uite una tare! Pariez ca pe asta n-o stiai. 🙂

    Ba, frate, am ramas perplex. Eu credeam ca Guccifer e un hacker de doi bani, care incearca sa sparga emailbox-uri luind pe rind tot felul de parole, din cele folosite de prosti: password, 123456, 111222 etc., doar ca sa se distreze.

    Incredibil ce tocmai am aflat ascultind un scurt interviu cu Guccifer pe Gândul. Asta dupa ce acum citeva zile (Wednesday, March 18, 2015) citisem articolul:
    Was Hillary Clinton running her own rogue intel operation? By Monica Crowley

    https://tinyurl.com/lgez3gu

    Articolul din The Washington Times trebuie citit cu mare atentie inainte de a asculta interviul lui Guccifer tocmai ca sa iti dai seama ca Guccifer nu e nici pe departe un papagal sau un hacker țăcănit. Atentie mai ales la detaliile din articolul de acum 4 zile din The Washington Times despre omul din umbra al lui Clinton, Sidney Blumenthal, despre care, spre marea mea uimire, Guccifer stia de multi ani si stia exact cine e si cu ce se ocupa.

    Fantastic! Dezvaluirile lui Guccifer au potentialul sa o scoata complet din joc, ba chiar sa o arunce in puscarie, pe capra asta rîioasă. Daca citesti presa americana, stii ca e fierbere mare pe tema asta chiar in zilele astea si presiunea pe sociopata Hillary e in continua crestere. De azi, pentru mine, baiatul asta e alaturi de Snowden, Bradley Manning si Assange. Guccifer e exact opusul a ceea ce credeam. E unul din disidentii curajosi ai vremurilor noastre. S-a intors roata, disidentii nu mai sint rusi sau anticomunisti, sint americani sau anti-oligarhia americana. Urite vremuri traim.

    Desi Monica Crowley scrie despre Guccifer ca „whom some claim is actually Romanian intelligence”, ma indoiesc ca serviciile romanesti sint atit de tari.

    Deci:
    INTERVIU ÎN ÎNCHISOARE cu Guccifer, hackerul român care a dezvăluit secretele unora dintre cei mai importanţi oameni din lume

    https://tinyurl.com/npbr8m2

  20. http://transatlantique.blog.lemonde.fr/2015/03/12/bruxelles-publie-le-mandat-de-negociation-de-tisa-le-cousin-du-traite-transatlantique/ Tratatele comerciale transatlantice TTIP/Tafta şi TiSA. Care-i starea negocierilor ? „Trolii” sunt extrem de satisfăcuţi. „Trolii” sunt cei care cred în avantajele economiei politice neoliberale, şi care profită de ele. De exemplu, se elimină dreptul regalian al statelor de a face educaţie în limba naţională şi oficială a statelor. Domeniul educaţional e transformat asrfel într-o imensă piaţă lucrativă, în care interesele pentru profit americane îşi vor spune cuvântul. Se iluzionează cei care cred că educaţia americană este mai bună decât educaţia noastră. Prin şcolile charter, principiile educaţionale jeffersoniene sunt puse sub restricţie, practic este o contra-revoluţie ce distruge modernitatea pentru a instala post-modernitatea vagă.

  21. Au existat si inca mai exista multa presiune externa, prin diverse grupari politice internationale, de a arata ca Romania este o tara foarte corupta, si ca necesita un tratament aparte de monitorizare in justitie. Este un instrument convenabil atit intern cit si extern. Continuind MCV, Romaniei oricind i se poate gasi o vina, si deci, o scuza pentru neadmiterea in anumite cercuri, cum ar fi cel Schengen, iar in plus, cei care sustin monitorizrea din interior, ca doamna Macovei, au un os politic de ros. Sigur, te poti intreba unde este decenta, dar stim ca in relatii internationale, cele politice evident, decenta e un concept de tip „alien”.

    Exista o vorba buna romaneasca: „cine sapa groapa alutia, cade in ea”, Mai exact ar trebui spus „poate cade in ea”. Adevarul e ca insistenta Vestului de a face justitie „a la SWAT team”, cu comandouri si comanda politica externa (vezi Reding si energicele noastre servicii), scoate in evidenta in final taman potentiala coruptie masiva si lipsa statului de drept in tarile „model”, care ne tot trag de urechi din exterior. Acolo, la ei, marile dosare de coruptie, sunt foarte probabil tinute in dosare „la rece” cit e cald, si multi oameni politici protejati, invocindu-se imunitatea lor, asa cum sunt inca la noi o serie, incepind cu Basescu (desi asta e imun doar la bunul simt), si terminind chiar cu cei care tin intre degete cutitul si furculita aparatului de urmarire si acuzare. Ma refer la cei care timp de zece ani s-au ocupat pe fata doar cu vendeta politica impotriva adversarilor politici ai lui Basescu & Comp.

    Mai pe scurt, azi lumea se intreaba: bine, dar daca in Romania exista atita efort pentru investigarea unor cazuri de mare coruptie (cu putine condamnari si recuperari inca, si cu victime colaterale), de ce la noi presa tace, iar „organili” nu se ating de politicieni sau oligarhi, ca doar e plin Vestul de ei?

    Ma tem ca lucrurile cu adevarat teribile si de anvergura financiara sunt bine acoperite de tesatura corporatist-bancara si a oamenilor politici, si nimeni din „presa libera” occidentala nu va avea interesul sau curajul sa le scoata pe piata. Toti insa stim ca nu exista Alba ca Zapada, iar piticii continua sa dea la visle cu sau fara elan.

    MCV, da, dar pentru toti! Aceleasi reguli pentru toata lumea!

  22. Am citit cu interes interviul Ambasadorului Rusiei acordat Agerpres. Vreau sa spun doar punctual, cu referire la intrebarea despre Transnistria, ca si mie mi se pare normal sa existe un dialiog direct cu cei care se proclama lideri in acea regiune, cu populatie rusofona si care e evident si rusofila. Dar o chestiune mi se pare critica: rusii nu accepta sa traiasca in alte state care au apartinut zonei de influenta a Moscovei, si vor fie autonomie, fie federalizare, fie secesiune si alipirea la Rusia. Ei se simt parte a unui plan de reconstituire a puterii si maretiei Rusiei, pe care chiar Rusia il insufla acestora prin actiunile sale expansioniste, avind si „ajutorul inamicului”. De fapt, Rusia se foloseste foarte inteligent de erorile Vestul, pentru a isi consolida si avansa agenda de putere, fie ea etichetata ca si „alternativa” la imperiul UE si SUA. Problema lor este ca le lipseste, deocamdata, trusa si experienta de „globalizare” moderna, inca aici se bazeaza pe rabdarea chinezeasca. Pentru ca nu a mers cu sovietele, asa ca mai pot astepta un secol. Sau se grabesc?

    Nu intimplator, Ministrul de externe a Moldovei, Gherman, a declarat recent ca Moldova nu va mai aplica la calitatea de membru UE asa cum stabilise initial.

  23. @Theodora,@Cris, @Zev, @centru

    Ei ies în stradă cu coli A3 pe care scriu lozinci împotriva imunității parlamentare… împotriva Guvernului(???)… împotriva comunișitilor(???) din PSD…cer capul lui Șova … umplu FB cu mesajul mobilizator ”JOS CU PARLAMENTUL CORUPȚILOR” sau ”DIZOLVAREA PARLAMENTULUI ”…deoarece și-au adus aminte că pe vremea când își luau țara înapoi și-o cărau cu portbagajul prin diaspore , Klaus le-a promis că elimină TOATE IMUNITĂȚILE UNIVERSULUI !

    În acest timp, noi scriem elegant pe blog ce neinstruiți, ce manipulați, ce vulnerabili la ”postăcărie ” sunt ei … cine credeți, prieteni, pe bune , că va câștiga? Iese vreunul dintre noi cu o coală A3 pe care scrie: ”VREM JUSTIȚIE CURATĂ” , ”STOP DOSARELOR POLITICE ”, ”OPRIȚI ABUZUL ASUPRA PARLAMENTULUI ”,” MCV- ROMÂNIA ÎȚI SPUNE : DESTUL! ”, ”VREM SOCIETATE CIVILĂ REALĂ , NU PROPAGANDIȘTI VOPSIȚI”? Nici gând…

    Sigur că , în vremea aceasta, înțelept cum îl știm, Klaus ( credeți-mă, eu încă nu m-am obișnuit cu gîndul că pe președintele României îl cheamă Klaus, bașca Werner, și mi se pare un fel de ”mandatus contra naturii ”, deși, după numele BĂSESCU , puține nume nimerite în fruntea țării ar trebui să mă mai surprindă) a constatat că o imunitate , pe la președinție, cu care cetățenii s-au și obișnuit în 10 ani de dictatură disimulată, e bună totuși …așa că, în afară de el și de blonda lui de suflet și de afinitate politică , toată lumea, dar mai ales cei de pe latura stângă: la pușcărie! Guvern, lideri PSD-iști, parlamentari ai puterii, șefi de Consilii Județene și primari cu trei trandafiri în spate -dacă nu încăpeți toți, mai facem niște stabilimente.

    A citit președintele într-o hârtiuță, la un moment dat,ceva cu MCV-ul , cum că va cere închiderea acestui capitol macovian rușinos…dar probabil că între timp altcineva îi scrie textele și altcineva-ul ăsta are opinii diferite despre MCV, așa că praful s-a ales de inițiativă….

    Ieri am auzit într-un ”talk show” următoarele, de la un ins care se credea analist: ”Realitatea este că PSD-ul a venit în 2012 pe un val de simpatie populară extraordinară , dar iată că au trecut aproape trei ani și n-a făcut nimic-nimic! ”

    Evident, moderatoarea nu s-a sinchisit să-i precizeze CE ALIANȚĂ a venit în 2012 călare pe valul de simpatie și cu cine se pupă-n bot, astăzi, ceilalți surferi , care, între timp s-au șucărit și și-au luat plăcile lustruite îndreptându-se către Balta Puturoasă . Nici la ”nimic-nimic ” n-a reacționat moderatoarea …

    Concluzia este că, la fel ca-n 2004 , pe cetățean îl doare-n cot de buna guvernare, de scăderea TVA-ului, de salarii reîntregite , de datorii plătite, de autostrăzi (asta cu autostrăzile e pentru dumneata, prietene @centru ) , de reduceri de CAS … pentru ca să capete ceva din toate astea nu iese în stradă, el iese excitat la maximum doar pentru ca să-l bage la pușcărie pe Șova , care are următoarea învinuire : ”complicitate morală la abuz în serviciu ”(!!!!) .

    Nu cred că vreunul dintre ăia cu pancarde scrise pe genunchi știe pentru ce anume trebuie arestat deîndată Șova.

    P.S.Ludovic Orban zice că ”…Șova nu va scăpa nici în gaură de Ponta”. Nu-i spune nimeni ăstuia să nu mai încerce scheme cu giumbușlucuri verbale, metafore și comparații, că nu toată lumea se pricepe să le utilizeze, drept pentru care la unii arată ca tema de eseu a lui Gabriel Liiceanu, cea cu ”SCUIPATUL ÎN SUS”?

  24. Doru Coarna – Nu vrei tu si pace sau te faci ca nu intelegi.Arestarea preventiva este „modul ” normal de lucru al DNA-ului si sti de ce ? Din comoditate,pentru imagine fiindca in arest,”tras” putin apar denunturile etc.Nu-ti mai explic cum se „lucreaza”. O intrebare domnule. Poti sa-mi spui care sint „ratiunile serioase-asa cum spui tu” de s-a propus arestarea in cazul lui Toni Grebla ?? Si pot sa-ti dau zeci de cazuri in care niste nima-n drum,gen Tulus, asa procedeaza. Atunci te aperi frate cu orice mijloc legal posibil.

  25. @Radu Humor

    Sunteți unul dintre putinii care înțeleg ce s-a întâmplat cu alegerile din ultimii 10 ani.

  26. Sa ne radem sau sa plangem?!?!

    Ziua Pamantului – si unii au stins luminile vreo 2 ore. Sir Nae Ciuruitu o facea zilnic .. cate 2 ore!!!!

    Si Diavolul citeaza din Biblie atunci cand ii convine si ieri der BaSSesk zicea ca normalul este ca porcurorii sa demonstreze vinovatia nu ca acuzata Noutzy sa isi demonstreze inocenta …

  27. @Luminița Arhire, 29 martie, 1:58am (????)

    Stimată Doamnă,

    Îmi pare extrem de rău că, la ore târzii în noapte, vă enervați din cauza unor dobitoci ticaloși. Spuneți că nu iese nimeni în stradă impotriva lor. Dar pe timpul lui Ceaușescu ieșea cineva în stradă? Pentru că suntem în exact aceeași situație: TRĂIM INTR-O DICTATURĂ! Cu mica deosebire că dictatorul e în afară. Să nu mi se pună placa „Da, dar acum putem vorbi liber!” Nu este adevărat! Cine vorbește altfel decât Ambasada are viata grea și riscă închisoarea. Aveți și explicația de ce nu ies oamenii buni în stradă. De frică, la fel ca în perioada ceaușistă. În stradă ies doar cele zece mii de jigodii manevrate de dictatorul extern.

    Aceasta fiind situația, singurele soluții sănătoase pentru noi, cei din interior, sunt:
    1. Să facem mișto de jigodii.
    2. Să sigilăm televizorul, să nu mai citim internetul și să scriem poezii.
    Dvs faceți atât de bine ambele lucruri!

    Evident, soluția ideală este mutarea intr-o tară eliberată din sclavie…

  28. T-Rex

    Este vorba despre altceva, rusii din teritoriile altor tari nu cred in asazisele ,,valori” occidentale. Nu cred in promisiunile licuriciului, nu cred in FMI, nu cred in bunele intentii ale procurorilor americani care aplica reguli la limita legii cu tente vadit politice, inadmisibile in tara lor, iar Moscova nu crede nici acum in lacrimi (vorba lui Alexei Batalov-marele actor). 😉
    Cetatenii de etnie rusa sunt mai bine informati chiar decat noi, sa nu-i subabreciem.
    Ma degraba cred ca noi, cei cu pretentii, suntem usor manipulabili, din moment ce ne bucuram cand un atasat amarat de la ambasada america isi baga botul puturos in borsul romanesc, in loc sa-l luam de o maneca si sa dam cu el pe scari in jos.
    Priviti si dvs..in afara de filme 3D, ce ne-au dat americanii ?
    Sa nu spuneti telefoane, ca majoritatea tinerilor folosesc Samsung, iar baiatul meu detine un SONY meserias (adica, in care imi prind urechile).
    Iar eu, ma bucur de cadoul baiatului, de ziua mea, respectiv un Minix Neo X8-H cu Android made in China , la care vad o multime de filme bluray. Americane, bineinteles, ca ce altceva si..extrem de educativ mai produc americanii ? Tone de efecte speciale 3-4-5 D, ce mai…
    😉 😉

  29. Văd că se încing tare spiritele, pentru sau contra arestarea lui Dan Șova.
    Rog pe amfitrionul nostru să-mi permită să postez opinia pe blogul domniei sale. Apelez la această cale deoarece nu am și nu doresc să am cont pe FB, dar și pentru că sunt convins că acest blog este atent monitorizat.
    Afirm că cei ce consideră că ne acceptarea cercetării și judecării lui Dan Șova în libertate sunt ori de rea credință ori proști. În cazul Președintelui klaus johannis sunt valabile ambele supoziții! În situația în care Președintele va dori să mă cheme în instanță, pentru a-mi susține afirmația, sunt de acord ca, atât titularul blogului, cât și administratorii de la WordPress, să-i furnizeze acestuia datele pentru identificarea mea.

  30. @Blogideologic, mi se pare discutabil ca politicile ar fi neoliberale, atunci cand, in SUA, liberalii sunt in stanga politica, adica sunt un fel de paria, iar in Europa partidele liberale se bat cu ecologistii, in zona lui 7-8%. Cine sunt „trolii”, te rog? De asemeni, modul in care formulezi ultima fraza mi se pare ciudat, o contra-revolutie restaureaza starea anterioara revolutiei, ceea ce duce la rationamentul ca post-modernitatea vaga a fost anterioara modernitatii sau la acela ca ante-modernitatea este post-modernitatea.
    In general, fara referire acum la @blogideologic, remarc o anumita opacitate vizionara atunci cand intelectualii incearca sa arunce priviri in viitor, si atunci arunca in exces cu prefixul „post”. Post-cutare, post-cutare, post-etc. Uneori, aceasta opacitate este voita, deoarece nu e usor de combatut teoria, sustinuta de unele voci, potrivit careia finalul (neo) liberalismului ar fi acelasi cu finalul socialismului. Dealtfel vom recunoaste usor trasaturi comunistoide in lozincile si actiunea propagandista a simpatizantilor a ceea ce se autodenumeste „dreapta” in Romania:
    – lupta impotriva capitalului national, orice acumulare baneasca e considerata aprioric necinstita si duce catre inchisoare, fara o corecta discernere (bazele comunismului).
    – simplul denunt trimite cetateanul la inchisoare, sub forma preventiei, statul urmand a aduna probatoriul dupa ce cetateanul este deja inchis. Gravitatea acuzatiei si comportamentului au incetat sa devina un filtru al arestarilor preventive. Egalitatea la care cetateanul are dreptul in fata justitiei este compromisa. Invers decat normal, cetateanul trebuie sa isi demonstreze nevinovatia si nu acuzatorii vinovatia. In lipsa putintei de a demonstra nevinovatia, simpla acuzare aduce condamnarea. (justitia anilor ’50)
    – reprezentatii cetatenilor sunt presati cu scopul de a fi transformati in aprobatori ai executivului, fara nici un alt drept corespunzator functiei de reprezentare si de legiuire, cu exceptia unor drepturi banesti si dotari (Marea Adunare Nationala).
    – presa infiereaza si intocmeste liste negre continand date de contact ale politicienilor care se opun celor pe care ii serveste, astfel incat orice dezaxat sa poata deveni un atentator, vezi EVZ (presa brucaniana din anii ’50).
    – presedintele devine, din reprezentant, executiv (comunism, republici bananiere).

  31. Doru Coarna

    Foarte ,,serioase” pobe au procurorii, dar in acest caz, ma intreb de ce este nevoie sa dea pe media, probele neserioase……interesant ca au dat si judecatorilor, in cazul Grebla, tot ,,probele neserioase”, din moment ce judecatorul a spus (de doua ori): ,,presupunerile nu tin loc de probe.”
    Unde naiba ascund procurorii ,,probele serioase” ? Prin celule, cu tot cu denuntatorii stransi cu usa, doar doar or screme vreo margica ?
    😉
    Va place tara numita Romania, asa cum arata ea, in prezent ?
    Daca ati plecat si v-ati stabilit peste mari si tari, va invidiez….aveti privilegiul sa fiti discriminat pozitiv. Dar, ATENTIE: DOAR in campanii si DOAR prin…vorbe (goale n.r.) care nu tin de foame. 😉
    Incep sa cred ca asistam la o lupta intre factiuni ale DNA (asa cum sugeraza Daniel Morar).
    Va reamintesc ca, printr-o scrisoare deschisa, NUMEROSI PROCURORI DNA au cerut lui Basescu sa nu o numeasca pe KOVESI, invocand lipsa de experienta a acesteia. Va amintiti ? EU NU UIT NIMIC.
    De asemeni, multi procurori din trupa lui Morar, au parasit DNA. Va asigur ca sunt bine informat.
    Deci, nu cred ca este vorba de un atac concertat impotriva PSD, asa cum presupune Radu Humor (caruia ii spun ca Udrea nu este pro-Ponta)..si Basescu a fost pe la reuniuni ale PSD, dar asta nu insemna ca este pro-Iliescu si/sau pro-Nastase A si spus ceva Basescu, urat, la adresa lui Ion Iliescu : ,,eu nu am chemat minerii in Bucuresti”.
    Asta nu inseamna ca nu le-a facilitat transportul pe CFR, dar asta e o alta chestiune, care, sper eu, va fi luata de procurori in vizor. Depinde din care aripa provine procurorul de caz.
    😉

  32. George Ban
    martie 29, 2015 la 9:35 am

    Solutia este sa strangem din dinti sa sa votam in continuare, fara sa cerem alesilor nostri minuni ca in filmele americane, DE CARE NOI ORICUM NU SUNTEM IN STARE, asa cum cer PAP-istii lu peste prajit cu nostalgii la purtator. (Z)

  33. @Luminita Arhire – nu confundati primitivii cu sapte clase , plini de ranchiuna si ura proletara , emigrati in doua tari surori latine unde ne strica reputatia prin lipsa lor de educatie cu romanii ramasi acasa si cu romanii educati .
    Nu sunt romanii sensibili la buna guvernare ?
    La lucrarile din infrastructura ?
    Sunt foarte sensibili , simt ca Tara lor progreseaza si viitorul lor poate fi mai bun .
    Trebuia sa vedeti bucuria teleormanenilor cand Alexandria , resedinta lor de judet , a avut acum doi ani centura ei ocolitoare . Sa vedeti expresiile incantate ale romanilor intorsi in tara si care sunt incantati de cei 30 de kilometri de autostrada intre Timisoara si Arad , vorbesc peste tot in strainatate de ei . Bucuria sucevenilor acum trei zile – patru km din centura Sucevei sunt gata – prima investitie in infrastructura in Moldova in 25 de ani , dupa o zisa centura a Iasiului si o pista de aeroport la Iasi .
    Nu , romanii sunt foarte atenti la ce inseamna modernizare , constructie , progres in tara lor . Imi amintesc cat de suparati erau oamenii cand Basescu a oprit in 2005 autostrada Transilvania , pe care a inlocuit-o cu autostrada din Banat nu in 2006 , ci prin lucrari care au inceput de abia in 2010 , 5 ani mai tarziu !

  34. @ Delaviţădevie
    Poteca asociativă (link, URL) pe care am pus-o trimite la un forum franţuzesc unde afli ce-s, ori cine-s „trolii” într-acel context. Eu scriam pe româneşte că : +se elimină dreptul regalian al statelor de a face educaţie în limba naţională şi oficială a statelor. Domeniul educaţional e transformat asrfel într-o imensă piaţă lucrativă, în care interesele pentru profit americane îşi vor spune cuvântul. Se iluzionează cei care cred că educaţia americană este mai bună decât educaţia noastră. Prin şcolile charter, principiile educaţionale jeffersoniene sunt puse sub restricţie, practic este o contra-revoluţie ce distruge modernitatea pentru a instala post-modernitatea vagă.+ Să lămuresc : În acord cu Gilbert Adair, postmodernismul este un interregnum hibrid şi straniu care precede viitorul, o zonă unde principiile şi preocupările superioare ale modernismului au încetat să funcţioneze, înainte de a fi fost înlocuite cu un nou sistem de valori. Gilbert Adair este un autor scoţian născut în anul 1944. El cunoaşte foarte bine setul de valori moderne, după cum a studiat şi caracteristicile tranziţiei la postmodernism. Analizele şi criticile culturale prezente în scrierile lui Gilbert Adair ne demonstrează că spiritul iluminismului scoţian este încă viu. Gilbert Adair a elaborat multe fraze celebre, care sunt citate frecvent. Cel mai mult îmi place, la acest moment, următorul excerpt din opera lui Gilbert Adair : “Postmodernism is, almost by definition, a transitional cusp of social, cultural, economic and ideological history when modernism’s high-minded principles and preoccupations have ceased to function, but before they have been replaced with a totally new system of values. It represents a moment of suspension before the batteries are recharged for the new millennium, an acknowledgment that preceding the future is a strange and hybrid interregnum that might be called the last gasp of the past.” The Postmodernist Always Rings Twice (Postmodernistul sună întotdeauna de două ori), cartea lui Gilbert Adair din anul 1992. Am să încerc să traduc: “Postmodernismul este, aproape prin definiţie, un punct tranziţional unde se intersectează arcele istoriei ideologice, economice, culturale şi sociale, când principiile şi preocupările superioare ale modernismului au încetat să funcţioneze, dar aceasta s – a produs înainte ca ele să fi fost înlocuite de un sistem de valori cu totul nou. El reprezintă un moment de suspendare înainte ca bateriile să fi fost încărcate pentru noul mileniu, şi o menţionare că viitorul este precedat de un interregnum hibrid şi straniu, care poate fi denumit ultima noastră inspiraţie din trecut.”

  35. Multa sanatate sa aveti liniste si multa putere sa va recuperati.tara si tinerii ei au multa nevoie de Profesorul si Prim Ministrul Adrian Nastase.

  36. @Zev, americanii „ne-au dat”, adica au dat lumii multe, si lucruri bune, si mai putin bune. Recent, ei au dat lumii Internetul, asa ca, datorita lor putem azi comunica aici. Sigur, e tot in avantajul lor, pentru ca il controleaza si ne controleaza…guritzele si creierashul :). Dar si rusii si chinezii si „ai nostri” ar face si fac la fel.

    De acord cu Ambasadele unor state care sunt un fel de Komisariate. Poate unele sunt bine intentionate, poate altele nu, poate unele pozitii sunt bine intentionate, altele nu. Dar, se vede ca cel putin Ambasada SUA se straduieste in ultima perioada, cred gratie si faptului ca au un diplomat de cariera ca insarcinat cu afaceri ad-interim, sa schimbe putin strategia de comunicare. De cind a plecat Gitenstein, nu am mai auzit sa mai stoarca lacrimi Basescu pe acolo. Si nici nu i-au dat un post la NATO, asa cum se zvonea. Problema lor e ca au prea multe probleme si interne si externe, iar tari ca Romania, atita timp cit sunt stabile si nu trebuie sa le scarpine intre cornitze, atunci nu se prea baga. Fiecare aliat e un pic altfel, si noroc cu Merkel ca au numarul ei de telefon :).

  37. Văd că-s iar prezenţi pe blog – după o pauză de vreo 2, 3 ani- mulţi activişti din echipa Monica Macovei. Unii-s mai vechi, alţii sunt „proaspeţi”.

  38. @ ZeV,

    nu avem de unde sa stim ce contin cu adevarat dosarele DNA, ar trebui sa fim judecatori si sa ne pice taman cazul respectiv… Probabil ca acele chestii grele nu sunt oferite presei, nu cred ca opinia publica ar suporta sa vada nivelul real al hotiei din Romania, luxul unora, etc… Daca procurorii mai gasesc vreo cativa d-astia cu muzee prin pereti, sa nu te miri ca romanul mai vrea o revolutie… Si era vorba despre un primar de orasel!

    Dar cred ca ajunge cu, si despre, corupti…are cine se ocupa de ei… Noi ar trebui sa avem alte preocupari, de pilda daca paruiala generala incepe inca de anul asta sau in 2018, cand estimez eu… Ideea e simpla, prima bresa in UE, Grecia, moneda, va fi semnalul ca Rusia poate accelera fatis refacerea imperiului… Atat rusii cat si americanii stiu ca pacea si iubirea nu tin, trebuie echilibru dinamic, balans, negocieri, frictiuni, antiteze, astea reprezinta motorul ambitiei, al dezvoltarii, al tehnologiei, al cresterii! Rasa umana salta doar constransa de imprejurari, daca-i lasau pe hipiotii de odinioara in plata lor azi aveam retard generalizat… Normal ca pana la urma fraierii platesc asta, dar chiar asta-i ratiunea! Din criza globala se iese prin efort, si cine crezi ca va sustine acel efort, miliardarii lumii? Ca de obicei, natiunile si saracii lor care, oricum, sunt obisnuiti sa stranga cureaua… Miliardarii vor incasa doar contravaloarea furniturilor livrate…

    Poate ti se pare cinic, dar altceva nu s-a inventat, asa ca se aplica ceea ce se stie ca functioneaza… Presa va urla, plaiesii se vor incorpora, veteranii se vor eschiva, beizadelele se vor infige, ministrul finantelor nu va mai ridica din umeri ci va spune ca totul pt front, totul pt victorie, apoi pt natiune, apoi pt reconstructie… si tot asa pana cand vom afla ca aceeasi roata a mai facut o tura si fazanii sunt aceeasi, poate doar mai putini…

    Macar de-am reusi sa ne pastram granitele…

    Eu inteleg ca unii nu pot accepta ca se fura tot mai greu, trebuie tulburate nitel apele si asta peste tot, asa ca treaba va merge ca unsa… mai ales la noi… N-ai idee cata fericire vor incerca astia regasind astfel solutia la toate problemele… Cu exaltare ne vor arunca in put asigurandu-ne ca ne scot ei cu ciutura mai tarziu, cand lucrurile s-au calmat…

  39. Nici alte tari nu vor sa dea cetatenilor lor din diaspora dreptul de vot. Iata, guvernul Canadei este sanctionat de judecatori. Argumentul invocat de guvern este ca cetatenii care au parasit Canada (expats) au pierdut contactul cu tara si este nedrept sa beneficieze de acelasi drept ca si cetatenii canadieni rezidenti in Canada.

    „A decision by the Ontario Superior Court last spring said preventing Canadian citizens who’ve been living abroad for more than five years from voting was unconstitutional.
    The government argued at the time that it was important to limit voting to citizens who resided in the country to ensure they had a connection with the country’s affairs.
    Government ‘not persuasive’
    Ontario Supreme Court Justice Michael Penny wrote, „The [government] essentially argues that allowing non-residents to vote is unfair to resident Canadians because resident Canadians live here and are, on a day-to-day basis, subject to Canada’s laws and live with the consequences of Parliament’s decisions.”

    https://ca.news.yahoo.com/expat-voters-rights-battle-costs-090000351.html

  40. @centru

    Şi , după ce au fost ei aşa de supăraţi pe Băsescu Traian că i-a tăiat de la autostradă, vă mai amintiţi cu cine au votat cetăţenii ardeleni, în marea lor majoritate, la preşedinţie, în 2009, speriaţi că vin comuniştii ? Ca să nu mai spun că în 2014 au votat cu „TATA AUTOSTRĂZILOR” , la fel de speriaţi că vin comuniştii, tocmai când Ponta îşi sufleca mai abitir mânecile şi începea să se vadă şi ceva concret în infrastructură.

    A, sau poate, subliminal, dorinţa lor de a-l vedea pe Şova la beci e tot din cauză de „Marile proiecte” !

    Poate că e poporul sensibil la buna guvernare, aşa, în general, dar are momente când nu este deloc pătruns de progres , şi momentele acelea sunt de obicei când votează. Atunci ştampilează amarnic , cu lacrimi în ochi, pentru că e Stolojan pe ducă sau pentru că nepotul de soră al vecinului n-a putut să voteze la Paris , deşi s-a aşezat de 15 ori la coadă şi a trimis şi 20 de filmuleţe în România cu coada luată din unghiuri diferite.

    @George Ban

    Nu cred că este vorba de frică , este vorba de lipsă de organizare. Mai este vorba şi despre o lipsă cronică de discurs. Un tip de discurs care ar fi accesibil, coerent, onest , are mari şanse să fie receptat pozitiv. Or, eu nu am mai auzit un astfel de discurs de la marele miting USL din Bucureşti, când regretatul Emil Hossu a sintetizat în câteva cuvinte, spuse apăsat şi nu isteric, esenţa fenomenului Băsescu :”Vreau sa spun, în acelasi timp, că nu poate fi iubit cineva care nu iubeşte pe nimeni”.

    E adevărat că pe vremea lui Ceauşescu nu ieşea nimeni , dar acum ies numai ăia cu Statul de drept în gură. Deserviciul făcut României este mare, deoarece se crează aparenţa că ACEEA şi NUMAI ACCEA este societatea civilă şi că suntem toţi, într-un fel sau altul, reprezentaţi de acest tip de acţiuni.

    Or, când văd eu că îşi revendică reprezentarea mea Adrian Papahagi şi Monica Macovei, cred că este legitim să mi se întoarcă stomacul pe dos.

  41. Bine ca v-ati intors cu bine, sa va fie stentul cu folos, sa zic asa ! Va doresc o viata activa si cu multa miscare, ca e mai sanatoasa decat 10 stenturi.

    Marea Exorcizare – cu tot respectul, buna metafora dar cred ca mai exact ar fi.. Marea Inlocuire, ai nostri cu ai lor/ sau cu oamenii lor. Mai cu seama se simte o boare din zona „partenerilor externi” – cum ii numeste junele Ponta.

    „Ma tem de tradare!!!”… dupa cum zicea Branzovenescu.

Lasă un răspuns