„Bătălia pentru Ucraina”

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice vă invită astăzi, 19 martie a.c., începând cu orele 16.00, la o dezbatere cu tema „Bătălia pentru Ucraina”.
Invitați speciali: Adrian SEVERIN, vicepreședintele Fundației Institutului Social-Democrat ”Ovidiu Șincai” și g-ral Alexandru GRUMAZ, președintele Centrului de Analiză și Studii de Securitate.
Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu din Șos. Kiseleff nr. 47.

45 de gânduri despre “„Bătălia pentru Ucraina”

 1. Daca lasam propaganda la o parte ( Rusia e o tara barbara ; nu pot face fata Vestului ; Putin e pe faras ; Putin a disparut ; Putin e nebun ; lovitura de stat ; etc. ) , la doi ani de la lovitura de stat de la Kiev ( decembrie 2013 ) orchestrata de SUA si UE , rezultatele sunt urmatoarele :

  1. Crimeea inapoi la Rusia
  2. Donbass-ul inapoi la Rusia
  3. Abhazia si Osetia de Sud inapoi la Rusia
  4. Moldova si Georgia pe loc repaus
  5. A aparut Uniunea EURASIA
  6. Gagauzia si Transnistria tot mai aproape de Rusia
  7. Putin are 88% suport popular
  8. Rusia + China + India = LOVE
  9. Ucraina falimentara si in haos , condusa de agenti americani
  10. tarile baltice fierb din cauza ” minoritarilor ” rusi si a exercitiilor armatei ruse
  11. Peste 1,6 milioane de ucrainieni care au fugit de razboi si catastrofa umanitara .
  12. asasinarea lui Boris Nemtov nu a avut efectul scontat , un nou Maidan.
  13. Lovitura de stat de la Kiev a fost cea mai mare greseala geostrategica a SUA si UE si cel mai frumos cadou facut Rusiei .
  14. SUA si NATO si-au devoalat in toata splendoarea lor , intentiile agresive si imperialiste
  15. S-a blocat extinderea celor doua blocuri ; NATO si UE si-au atins limitele.
  16. etc.

  Nu sunt analist dar nu mi-e greu sa inteleg ce va urma si in continuare .

  Apreciază

 2. “Fizica tribulaţiilor” şi „leacul părerilor de rău” despre care scrie teologul Severus Ibn al-Mukaffa -episcop în Hermopolis Magna din Egiptul Superior- ţin de ceea ce se cheamă dualismul “trupşisuflet” din epistema modernităţii noastre. Român adevărat nu poţi fi decât trupşisuflet.

  Apreciază

 3. @ AN

  Foarte interesant si actual subiect . Din pacate , nu exista astazi strategi mai abili decat cei din echipa lui Lavrov , care se mentine pe linia planificarilor geopolitice pe o perioada de 100 de ani .
  Foarte interesanta si componenta panelului de invitati .
  Stimata gazda , va rog sa transmiteti dlui gral Sandu Grumaz , salutari din partea noastra si sa ma scuze ca i-am ofilit ” bonsai-ul ” de pe birou .

  Apreciază

 4. e bine sa tinem cont de situatia actuala(mult diferita de cea din anii premergatorii celui de al II razboi),exista acum arme nucleare si vectori de transport foarte precisi,rusia are cel mai mare arsenal nuclear(nu numeric ci ca putere de explozie),precizia de-al folosii(sateliti),arsenal functional si imposibil de anihilat fara urmari catastrofale,un conflict direct ar fi cu urmari greu de imaginat,dar si destabilizarea puternica a rusiei ar fi un scenariul de cosmar(cine ar controla arsenalul?),asa ca destabilizarea puterii lui putin poate fi cea mai rea solutie!,cred ca acceptarea unor cerinte a rusiei(alipirea crimeei la rusia),un grad de libertate pentru provinciile ruse din estul ucrainei ar fi suficiente pentru rezolvarea conflictului si promovarea relatiilor cu rusia pentru dezvoltarea ei democratica ar duce in timp la o lume mai sigura!

  Apreciază

 5. 1. Constatare cu intrebare :

  * ponta din PSD , il alege si-l pune ministru de finante pe valcov , fost primar pdl ( dracu stie de ce ????????? )
  * azi , valcov , ministrul lui ponta din PSD , este propus spre tranzitionarea catre bulau pt. fapte de coruptie si de mangla babana , de pe timpul in care era primar pdl .
  * treaba cu arestarea lui valcov se pune la scorul de corupti ai PSD-ului , sau ai pdl-ului ?????
  * are ponta asta-al nostru un talent sa-si dea singur borshul pe nas , ce n-am pomenit , asta continua sa se bata singur ( remember 2-16 noiembrie ? ). Daca balerina aia liberala , favorita tacutului , ar fi un pic mai desteapta ( dar nu e ) , l-ar lasa pe ponta-n pace si nu l-ar mai musca atata , ca stie el ponta , cum sa-si faca rau singur singurel !!!!

  2. Justitia independenta si chioara de un ochi , care l-a condamnat pe Nastase in treaba aia ordinara cu ” fara probe directe ” dar ca a fost ” beneficiarul” , vede oare circuitul banilor negri din furturi grosolane si care au fost folositi in campaniile electorale ale chiorului si a a buzatei lui de agramate , ca BENEFICIARI FINALI ?

  3. Poze de la intalnirea de azi de la Fundatie aveti ?

  Apreciază

 6. Moderator , pentru aerul acestui blog , nu puteti asana un pic atmosfera , punandu-l pe bietul Adrian B pe tusa o perioada nedefinita ?
  Nu doar ca emotional personajul este particular , dar debiteaza la inexactitati de opreste ceasul :- razboiul ruso – georgian a avut loc in august 2008 , Rusia a anexat atunci ce numeste ea ” Osetia de Sud ” sau ” Vest ” si ” Abhazia ” ,
  -cele trei patratele minuscule pe harta Basarabiei in jurul oraselor Vulcanesti si Comrat numite ” Gagauzia ” ( azi , la comanda putinista , ceva in genul Republica Populara Gagauza ” ) au fost inventate de unul din speakerii Sovietului Rus , Lukianov , in 1990 , noiembrie
  – Transnistria , refugiul unei intregi armate ruse , a -14 -a , a declansat un razboi anti-moldovean in 1992
  Alungarea prin forta a lui Ianukovici a avut loc in februarie 2014 , iar de atunci , in ciuda razboiului , ucrainienii au votat .
  – China si India nu se iubesc
  Trec la un subiect normal si adevarat , Victor Ponta inchide gura , prin actiunile lui , unor detractori inversunati , ca mine – Codul Fiscal creeaza bogatie , moneda este stabila , lanseaza pe teren programe de investitii enorme pentru Romania – Targu Mures Cluj Alba Iulia Aiud Sebes pe autostrada , centuri ocolitoare la Carei si Targu Mures , noi linii de metrou in Bucuresti ( se pare ca in curand vor anunta chiar constructorul Bors Suplacu de Barcau ) .
  Pacat , pacat , pentru alegerea continutului programului de Stiri al Televiziunii Publice de Stat , egala lui RAI UNO , BBC , France 2 – ieri cu ce incepe Telejurnalul de la ora 20 ? – 1 ) ” victima sistemului – un bebelus de 7 moare in fata doctorilor ” ( copil cu malformatii cardiace grave , de fapt trebuia sa se vorbeasca de chirurgi pediatri istraelieni la Iasi , subiectul este complet distorsionat ) ; 2 ) un detinut fuge peste gard la Iasi – imagini ; 3 ) spectacol cu copii mimand decapitarea la Constanta – imagini ; 4 ) anchete penale , DNA , catuse 5 ) leul pierde 5 bani in fata dolarului – se scrie ” leul rapus de dolar ” etc ce mesaje transmit aceste ” stiri ” ? Ce aduc ? Sunt sau fapte sordide , sau anecdote goale de orice mesaj . Nimic , dar nimic documentat , nimic care sa informeze , sa previna , sa educe , nimic despre expozitii , vernisaje – culmea , singurele subiecte normale , cu oameni zambitori si copii fericiti , in jurul unor ceaunuri imense , la schi sau sarbatori populare reusite , vin intotdeauna , la TVR -ul lui Basescu , din Secuime …

  Apreciază

 7. Mi-a ramas in minte o remarca geniala a d-lui Adrian Severin referitoare la conflictul din Ucraina :

  In Ucraina se confrunta campionii mondiali la sah cu campionii mondiali la poker !

  Cred ca e cea mai buna descriere a ceea ce se intampla acum in Ucraina .

  Apreciază

 8. The head of the private intelligence agency Stratfor has for the first time publicly said that the US government considers to be its overriding strategic objective the prevention of a German-Russian alliance. Blocking that alliance is the only way to prevent an alternative world power capable of challenging extension of the American position of being the world’s lone superpower.

  [In this video, he says that the U.S. will fail in that overriding objective; German technology and capital will combine with Russian natural resources and “land-power,” to produce a truly bipolar world: U.S. v. Eurasia. So: he sees the U.S. strategy as being to block that, by weakening both Germany and Russia. That strategy would explain what Obama is doing in Ukraine, and the sanctions that are hurting both Russia and Germany, but Friedman thinks that nothing can work.]

  http://www.globalresearch.ca/stratfor-us-aims-to-prevent-a-german-russian-alliance/5437247

  @Adrian Nastase,@Ghita Bizonu’, @Titus Filipas – noi cum ne pozitionam?

  Apreciază

 9. @ Adrian B.:

  Brazilia, Rusia, India, China = BRIC.
  Cine s-ar putea îndoi de succesul lor/ ei, al cărămizii?

  Matteo Renzi, la Bruxelles, enervat de ideea fixă a lui Merkel: China investește în dezvoltare, India investește în dezvoltare, Brazilia investește în dezvoltare…numai Europa investește în austeritate.

  Apreciază

 10. Cine vi se pare a fi nenea ăla din colţul străzii care palmează 15 lei pentru o semnătură de susţinere a unui candidat la europarlamentare? Ei, hai, nu fiţi sfioşi, măcar după hăhăială tot îl recunoaşteţi ! E fostul nostru preşedinte, prieteni, Băsescu Traian se numeşte , ia 15 lei la o semnătură şi semnează pentru toţi, onorează toate ofertele , deoarece înalta sa conştiinţă prezidenţială costă fix 3 euroi, sau hai, ca să fim drepţi şi să nu inducem lumea în eroare 3,3974 la cursul BNR al zilei .

  Dar nu spun eu, el spune… numai bine ca să mi-l pot imagina plasat strategic în cartierul Rahova, pe un scăunel, cu un coif manufacturat din paginile centrale ale revistei „Kamikaze” aşezat ca turnul Babel pe chelie şi un cornet de seminţe de „floare” în poală, aşteptând să-i pice muşterii cu listele de semnături.

  Pentru simetrie şi armonie universală, din moment ce fiica sa „ca şi” intelectuală candidată la europarlamentare şi „ca şi” independentă a rugat diverşi inşi „ca şi” prieteni din toate partidele să-i adune semnături, este evident că tac’su va semna „ca şi” imparţial pentru oricine îl va plăti cu 3 euro per semnătură !

  Dacă el, micuţul, nu zice ” vai, dar mă jigniţi ! ” la 15 lei, credeţi că o fi fost vexat când se plimbau valizele cu cărămizi de coco, de la nişte cetăţeni ruşi simpatici şi iubitori de aluminiu românesc, prin sălile de protocol de la Cotroceni , chirpicii de valută reprezentând contravaloarea unui efort un pic mai mare decât o semnătură , dar mult mai puţin decât o compunere , adică : “Rog rezolvaţi problema conform legii, în interesul Guvernului şi, dacă este posibil, în interesul ţării” ?

  Apreciază

 11. @Cris martie 19, 2015 la 7:38 pm

  Am postat textul lui Peter Hurley fără să tai nimic , deși poate că vi s-a părut prea lung; aș spune că este absolut minoră, în relatarea lui atât de delicată despre civilizația rurală românească, inexactitatea pe care o semnalați. Este explicabilă- el nu citește neapărat istoria , el aude, crede și deslușește lucrurile într-un cu totul alt mod decât cel riguros și științific.
  Și nu pentru rigoare l-am postat. De altfel, cred că este pentru prima dată când fac așa ceva, de când scriu aici.

  Mi-ar fi plăcut ca , dincolo de informația, poate distorsionată, a mesajului său , să simțiți , așa cum eu am simțit, ACEST FEL DE DRAGOSTE, acest tip de încercare, probabil zadarnică, poate desuetă, de a opri distrugerea unui tip de paradis a cărui bătaie de aripă, din ce în ce mai slabă , noi, trăitorii la oraș, abia dacă o mai simțim.

  Și dorința lui de a apăra o Românie secretă, pe care a strabătut-o cu pasul, minunându-se ce mult seamănă cu Irlanda din poveștile bunicilor săi .

  Și iar, nu căutați rigoarea nici în asemănarea aceasta- pentru că nostalgia după ceea ce nu ai cunoscut nemijlocit nu este nici explicabilă, nici rațională .

  Apreciază

 12. Foarte exacte remarcile lui @ Adrian B. şi ale lui @Cris, la acest subiect (şi nu numai 😉 ), în timp ce unul o tot dă prin bălării, deşi se vrea pe Centru !
  Ba mai mult, cere insistent şi obraznic banarea unor idei la care mintea nu-l ajută nici să ajungă, dar să le mai şi înţeleagă….

  Apreciază

 13. Stiti ce se intimpla cind nu faci la timp lucrurile? Nu mai ai timp de altele.
  Ocupati fiind cu reforma justitiei (da’, ce, nu o reformase suficient Basescu?), uitam sa mai discutam si de alte lucruri extrem de importante, cum ar fi erodarea puterii fratelui nostru de peste Ocean. De curind s-au pus bazele unei institutii financiare cu aspiratii globale, conduse de…China. Un fel de FMI chinezesc. La care participa ca membri fondatori, cine? Germania, Franta, Italia. Aoleu…Cum sunt multi nemultumiti de dominatia absurda a SUA in FMI si Banca Mondiala. Aburda pentru ca US, piesa dominanta, refuza orice incercare de reformare si reechilibrare a fortelor in cadrul FMI si a Bancii Mondiale. Asa ca banca chinezeasca are toate atuurile sa le dea multe dureri de cap americanilor, dar si altor state pe fata pro-americane, ca Romania sau Polonia. Probabil ati remarcat si declaratia recenta a grupului de state din America de Sud care sustin Venezuela, si condamna „imperialismul american”. In timpul asta, in UE au loc demonstratii de amploare impotriva capitalismului, la Frankfurt.

  Ei, toate aceste evenimente si evolutii nu pot decit sa faca Rusia fericita, si sa le sustina teza conform careia Rusia nu a fost si nu va fi niciodata un stat european. Teza este putinista si e consolidata zi de zi propagandistic, ca sa dea bine pentru mentinerea acestui curent conservator in Rusia, cu efectele care le-am vazut. Ocuparea ilegala a unei parti a unui alt stat, oricit de ruseasca ar fi acea provincie, e semnalul ca Rusia nu se mai considera un stat obligat de tratate internationale, ci unul care face legea asa cum considera el. Ori asta e semn bun pentru toate celelalte state iredentiste si revansarde, gen Ungaria, care vad in teza ruseasca a nationalismului, propriul interes. Daca Rusia in numele „adevarului istoric” ocupa teritoriul unui alt stat, de ce nu ar face acelasi lucru si alte state? Cum si cind pot face asta? Ideal, in momentul in care UE se va eroda suficient incit sa ia un alt curs. Grecia poate fi un motiv. Germania stie asta, asa ca sper sa isi mute piesele cu calm si inteligenta. Germania azi este mediatorul, piesa capabila sa dea sah, mat, pat, sau care poate sa ceara o alta partida de sah. Romania nu are de ales, decit sa se faleasca in constinuare de prietenia cu americanii, dar sa actioneze pentru afaceri cit mai intense cu Germania.

  Apreciază

 14. După cum merg lucrurile, cea mai înțeleaptă decizie a CSM-ului cred că ar fi să se transforme în NON-STOP. Pentru că, săracii apărători ai verticalității hoaștei cu ochii legați, prefăcându-se că nu văd că a ajuns cocârjată ca o macaroană opărită, nu mai prididesc cu analizele despre cine , când și cum a încălcat independența Justiției. Și e lucrul dracului, cu polemici, cu expuneri pe larg, cu parte scrisă și parte desenată, cu accese de eroism, cu opinii separate și lovituri de teatru, să stabilești dacă un om , de obicei politic, a încălcat-o ori ba.

  Păi, măi băieți și fete , n-ar fi mai simplu , decât să scormoniți în declarațiile publice , să-i urecheați oleacă pe domnii procurori și să le trageți de ciuf pe reprezentantele sexului frumos din gașca DNA? N-ar fi înțelept să-i întrebați ce-au de gând, înainte să bage chiar toatăRomânia la închisoare?

  Că politicieni au mai rămas doar câțiva iar procurorii DNA abia și-au intrat în mână. E drept că azi au trecut la ”level nine”, și-au arestat avocați , dar temeți-vă, Dănileți și Dănilețe de clipa când îi vor lua pe toți judecătorii , inclusiv pe ăla cu nașu′n suflet de la Înalta Curte sau pe Regina Sprâncenelor din același stabiliment .

  Că după ce i-au ridicat pe ei, mai rămâneți doar voi de rezolvat .

  Păi, le-au luat ei pe Bica și pe Udrea, excursioniste de plăcere de Valentine′s Day în exuberantul Paris, și nu și-or aminti de pozele frumoase din Hong Kong, cu SPP-iști transpirați de încordarea căratului șacoșelor de shopping și cu ghidușiile doamnelor Alina Nicoleta Ghica și Oana Andreea Schmidt –Hăineală, care l-au făcut invidios pe însuși Dănileț și l-au motivat spiritual să se refacă din punct de vedere nervos tocmai în Panama ?

  Apreciază

 15. @ cris

  Se numeste BRICS si sunt : Brazilia , Rusia , India , China . South Africa . Se mai numesc si tarile emergente ( urmaritoare ) .

  Ura va intuneca mintea …

  @ centru

  Stimate domn , n-am gresit cu absolut nimic . De vina e ignoranta dumneavoastra care va joaca feste . Ar trebui sa va updatati informatiile pentru ca in ultimii ani au avut loc multe evenimente externe importante , cum ar fi :

  1. Tratatul de integrare dintre Rusia si Osetia de Sud semnat chiar zilele trecute

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-19676051-rusia-semneaza-acord-alianta-integrare-osetia-sud-provocand-furia-georgie-care-denunta-anexare.htm

  2. Tratatul de integrare semnat de Rusia si Abhazia din decembrie 2014

  http://www.mediafax.ro/externe/rusia-si-abhazia-au-semnat-un-acord-de-alianta-si-parteneriat-strategic-13635228

  3. Referendumul din Gagauzia si alegerile pentru un nou bashkan coordonate direct de Moscova

  http://www.realitatea.net/referendum-98-9prc-dintre-gagauzi-vor-independenta-regiunii-fata-de-r-moldova_1372212.html

  http://independent.md/kremlinul-continua-sa-trimita-emisari-la-comrat-un-deputat-rus-si-fost-campion-mondial-va-vizita-gagauzia/#.VQtiV2f9ncc

  4. Practic , integrarea europeana a Moldovei si Georgiei sunt blocate . Toti sunt cu ohii pe Ucraina . La Chisinau , nimeni nu mai vorbeste de UE .

  http://jurnal.md/ro/economic/2015/3/17/moldova-ar-putea-pierde-intaietatea-in-cadrul-parteneriatului-estic-georgia-inregistreaza-mai-multe-progrese/

  5. Rusia doreste sa lase Ucraina fara valoare geostategica ( adica fara iesire la Marea Neagra ) si sa faca jonctiunea cu Transnistria si poate Gagauzia , care are un statut special . Nu o spun eu ci o spun analisti politici si militari ; chiar si Stratfor .
  De facto , Transnistria nu mai apartine Moldovei .

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/Scenariu+Stratfor+Rusia+tinteste+Transnistria

  6. China si India nu se iubesc dar nici nu cred ca se urasc !

  China si India fac parte din BRICS si vor fi probabil viitorii lideri economici ai lumii .

  Sper sa fii inteles ceva din ceea ce am scris . Daca nu am sa va fac un desen …

  Apreciază

 16. @ centru

  Cu riscul de a parasi acest blog , vreau sa fac o precizare :

  Din punctul meu de vedere , un individ care se bucura când cineva are necazuri sau este arestat , este un SOBOLAN .

  Atazez mai jos postarea lui centru vis a vis de Radu Mazare …

  Centru
  martie 17, 2015 la 1:36 pm

  Incet , incet , igienizarea Romaniei anilor 2010 continua .
  Mazare – personaj grotesc ; nu vorbesc de bereta rosie a armatei britanice , nici de Jeep-ul US Army cu care se plimba – ce a facut acest individ dintr-o perla , Mamaia ( imi amintesc Hotelul Rex , construit in anii 1930 , vazut din apa , o splendoare ) ?
  A facut ceva ce seamana cu el – turismul , pentru el , se limiteaza la ” m-ati vazut ? sunt cel mai tare ! am masina cea mai frumoasa iar pe apa fac schi fara sa-mi pese de cei care sunt pusi in pericol de barca cu motor ” , femeile pe plaja – egalele lui , faptura lui Dumnezeu ? nici vorba – sunt obiect de placere , atat .
  Caraghiosul a cumparat o piesa muzicala de doi bani din Croatia , a facut-o ” Imnul Mamaiei ” – cand in afara sezonului acum 6 luni o juna americanca care se plimba prin statiune era sa fie macelarita de haite de caini vagabonzi ! Sa amintesc micuta de 6 ani , ucisa de cainii vagabonzi in 2007 in orasul ” lui ” ?
  Cazonoul , o bijuterie – inchis , schele , geamuri sparte , o catastrofa – acolo e ceva mai complicat decat sa strigi la inferiori cu bereta rosie pe cap si sa dansezi inconjurat de manechine in bikini
  Vroia si Portul , si i l-am fi dat , pentru ca este ” al nostru , din popor ” , adica chipurile membru PSD ?

  Apreciază

 17. Mikael

  ref la intrebarea „noi cum ne pozitionam?”

  Eu zic (scuze stimnata gazda si moderator) in 4 labe gata sa satisfacem Licuriciu indiferent de numele lui!! Sa il satisfacem cat mai ieftin .. findca noi am abndonat ideaa de a avea interse nationale ci doar „interese de grup” adica pe cine pune Licuriciu vechil pe mosia latuai (mosia fiind a noastra da./.)

  Apreciază

 18. De fapt „Batalia pentru Ucraina” NU este chiar o batalie pentru Ucraina….
  ci pentru cu totul alt ceva.

  Ceva complet diferit.
  Prietenii stiu de ce.

  Sunt curios daca azi la FET, cineva chiar va deschide acest subiect, adica pentru ce se poarta aceasta batalie cu adevarat si mai ales pentru cine….

  PS. Sunt sigur ca nimeni nu va zice…nica despre adevarul care nu apare nici macar in cartile de istorie…..
  Unii stiu despre ce vorbesc, altii nu.

  Pentru ultima categorie…..va invit „sa sapat”i prin biblioteci….in vechile documente istorice sa aflati adevarul stiut de mult prea putini.

  Apreciază

 19. @ Adrian B. – martie 19, 2015 la 12:29 pm

  „13. Lovitura de stat de la Kiev a fost cea mai mare greseala geostrategica a SUA si UE si cel mai frumos cadou facut Rusiei .

  14. SUA si NATO si-au devoalat in toata splendoarea lor , intentiile agresive si imperialiste”

  In principiu, am putea impacheta totul intr-un colet cu fundita rosie si pe care sa scriem:

  OFICIAL NE MERGE BINE……

  Apreciază

 20. „Pe teoria nouă de curățare în partid, dacă mi se întâmpla ce mi s-a întâmplat acum două zile, trebuia să plec. M-a mâhnit și mă mâhnește această obediență față de procurori pe care o au cei de la conducerea partidului. În curând, voi renunța și la funcția din PSD și să facă ce vor cu partidul lor”. Declaratia apartine lui Radu Mazare si as dori sa o interpretez un pic, fara sa ma preocupe daca Radu Mazare a incalcat sau nu legea (presupun ca da, fiindca salariul de primar nu justifica traiul pe care il are si nici nu a aparut vreo incompatibilitate, insa este o opinie). Ea pune in evidenta doua situatii posibile, pe fondul pe care atacul la PSD pare a fi unul justitiar, adica: un numar suficient de mare de suspecti si acuzati pesedisti sa faca astfel ca realizarile, oricat de mari, guvernamentale, sa fie puse in umbra de valul de arestari creionandu-se imaginea , in public, ca o fi cinstea mare, dar necinstea e si mai mare. Unu: alternativa PSD-Nufarul, pe care a ales-o Viorel Ponta, are dezavantajul ca permite scoaterea din politica a unor pesedisti competenti si cinstiti , atacati prin justitie tocmai in acest scop. Faptul ca, ulterior, vor fi scosi de sub urmariri, achitati, li se va oferi scuze, va fi prea tarziu pentru toti. Doi: apararea, de la nivelul conducerii, a pesedistilor acuzati aduce riscul ca unii dintre ei chiar sa fi calcat legea,cu pierdere politica pentru Victor Ponta, care in astfel de cazuri mai si dovedeste ca are mana proasta, vezi cazul aliatului Fenechiu, a carui aparare i-a adus lui Victor Ponta pierdere politica. Las pe domnii pesedisti sa interpreteze in fel si chip vorbele „sa faca ce vor cu partidul lor”, eu ma multumesc sa subliniez faptul ca au voie de la Radu Mazare. Cand doi se bat, al treilea castiga, zice o vorba din copilaria mea, adica ar putea ca adevarata sa fie o a treia situatie posibila, enuntata chiar de Radu Mazare: „Tremura chilotii pe ei.” Afirmatia din urma trebuie privita cu oarecari rezerve, deoarece exista o spusa clara ca Radu Mazare nu a primit nici un mesaj de incurajare din partid, spusa care , ca si cititor al blogului dlui Nastase, nu ma surprinde deloc. A devenit periculos sa il cunosti pe Radu Mazare. Declar public, prin prezenta, ca nu l-am vazut niciodata pe Radu Mazare, nici macar in poze si nici nu am auzit vreodata de el, cine este acest Radu Mazare?
  Poate ca ar trebui profitat de Photoshop si refacute din pozele unor conduceri pesediste.

  Apreciază

 21. @ papasha

  Am inteles ca d-ul Ponta are in joben trei nume grele 🙂 pentru postul de ministru de finante . Au fost selectati dupa aceleasi criterii ca si d-ul Valcov …

  E vorba de Sebastian Bodu , Cristian Boureanu si Sebastian Vladescu 🙂

  Toti trei sunt finantisti , se potrivesc acestor vremuri si ar putea sa continue opera d-lui Valcov …

  Apreciază

 22. Contributie la ziua fericirii:

  Sugerez doamnelor sa fie atente la machiajul ochilor solistei Robyn Adele Anderson, mi se pare o intoarcere la stilul „vampa” de acum un secol.

  Apreciază

 23. @ Adrian B.:

  Ău! Așa e, BRICS. Aferim!
  Dar nu înțeleg chestia cu ura care-mi întunecă mintea. Pe cine sau ce urăsc eu? și, chiar așa? am mintea întunecată?
  Eu știu că emergent înseamnă care iese la iveală, care scoate capul precum o plantă care iese din pământ și crește.
  Dar, poate nu știu eu bine.

  Apreciază

 24. Părerea mea e că SUA nu a învățat nimic din greșelile făcute în Orientul Mijlociu după 1990.
  A intervenit în țările arabe, musulmane conduse de dictatori, ca să impună artificial democrația occidentală. Alea nu sunt popoare democratice (eu cred că nici POPORUL ROMÂN nu e). Cât timp au fost conduse de dictatori, s-au făcut abuzuri desigur, dar a fost ordine, economia a mers de bine de rău (măcar turismul), oamenii nu se omorau între ei, nu mureau de foame, nu erau nevoiți să se refugieze…
  Să vrei ca irakienii, sirienii, egiptenii… să gândească, să se comporte precum europenii creștini occidentali, să aibă aceleași principii, idealuri, valori…e o utopie. E ca și cum ar veni arabii musulmani să ne impună nouă principiile lor, să ne pună burka-n cap…
  Așa e și cu Ucraina, cred eu. Cred că trebuia lăsată să treacă singură prin procesul mai lung sau mai scurt, de transformare a mentalității populației, nu trasă brusc în Occident.
  Părerea mea…

  Apreciază

 25. Ziua fericirii si pentru dna Rovana Plumb. Pentru ca am trecut mai zilele trecute prin Targoviste si a fost cat pe ce sa imi ramana suspensiile acolo, pe niste strazi de pe langa Lidlul de Jos si Kaufland 2, m-am gandit o clipa ca harnicii pesedisti damboviteni, care se preocupa sa dea orasului un aspect cat mai medieval cu putinta, vor organiza consiliul national de astazi sub forma de claca de asfaltare in Targoviste, in timpul careia, intre doua cancioace cu asfalt adus din concediile exotice, de la lacul de asfalt LaBrea din Trinidad Tobago de pilda – si imprastiat prin bortele si pietrisul strazii – sa mai tina cate o cuvantare programatica si patriotica.Ei nu, pana la urma Bucurestii sunt Bucuresti, alt aer, alt Lidl, alt Kaufland, plus ca nici Carrefour-ul nu e ca in provincie, cremvurstii cremvursti si parca e mai ca lumea sa mergi pe o strada terminata de altii decat sa termini tu insuti una. Odata cu constatarea ca, in acest oras care a cunoscut atatia domnitori, cartierele au nume incarcate de rezonanta istorica: Micro 6, Micro 9, Micro 11…urez deplin si preaplin succes lucrarilor consiliului national si mult-mult succes si mai ales (fiind ziua internationala a fericirii) multa fericire ca sefa a consiliului national, dna Plumb.

  PLUMB (de George Bacovia)

  Dormeau adânc sicriele de plumb,
  Si flori de plumb si funerar vestmint –
  Stam singur în cavou… si era vint…
  Si scirtiiau coroanele de plumb.

  Dormea întors amorul meu de plumb
  Pe flori de plumb, si-am inceput să-l strig –
  Stam singur lângă mort… si era frig…
  Si-i atirnau aripile de plumb.

  Apreciază

 26. Am dorit de fapt o poezie mai vesela, optimista, mobilizatoare, insa asta a scris Bacovia si pentru mine e mai usor sa iau o poezie de-a gata decat sa scriu eu una. Hotarat lucru, Bacovia asta trebuie ca a fost un pedelist bacauan.

  Apreciază

 27. @Cris spune : „Părerea mea e că SUA nu a învățat nimic din greșelile făcute în Orientul Mijlociu după 1990. A intervenit în țările arabe, musulmane conduse de dictatori, ca să impună artificial democrația occidentală. Alea nu sunt popoare democratice (eu cred că nici POPORUL ROMÂN nu e).”
  „nici POPORUL ROMÂN nu e” ? Păi exact aşa zic şi culturnicii lui George Soros de la GDS !
  Ca „biet rumân”, trebuie să precizez lucrurile. În iarna 1785-86, filosoful moral utilitarian englez Jeremy Bentham traversa Valahia şi Moldova.Ţări ai căror autohtoni tăceau, în grai pierdut, sub oprimarea fanariotă. Jeremy Bentham era totuşi gata de conversaţie cu locuitorii autohtoni. Nu găseşte vreunul capabil de a purta un dialog. Iar culturnicii Grupului pentru Dialog Social neagă că ar fi existat oprimarea fanariotă ! În Bucureşti („oraş cu multe turnuri înclinate, Pisa are doar unul şi este celebru”, remarca filosoful moral), Jeremy Bentham găsea doar un grec capabil să discute despre filosofia lui Helvétius. Cât despre autohtonii din Valahia şi Moldova, Jeremy Bentham va scrie ulterior că aceştia erau nişte „legume” („vegetables”). Dar la începutul secolului XIX, pruncii români quintesenţiali,vorbesc despre Ioan Eliade Rădulescu şi Petrache Poenaru, îl citeau pe filosoful şi economistul Antoine Destutt de Tracy, discutau ideile sale chiar înainte de Revoluţia naţională de la 1821 condusă de Tudor. La Revoluţie (unica Revoluţie adevărată la noi), Petrache Poenaru a fost secretarul lui Tudor Vladimirescu. Mult mai târziu, abia după anul 1989, politicianul ardelean Ion Raţiu va folosi la noi într-un mod constant –aproape ca pe o lozincă!- un aforism inspirat din comentariul cărţii De l’Esprit, a lui Helvétius. Să mai observ că liberarea din jugul comunist (la noi, belakunist) seamănă foarte mult vechii liberări de sub jugul fanariot. Există o congruenţă între timpuri ? În prima jumătate a secolului XIX, incorporarea ideologiei primare a lui Antoine Destutt de Tracy, ca un acquis în ideologia naţionalismului românesc, a permis locuitorilor autohtoni să depăşească stadiul de „legume” în discursul lor. Ce înseamnă Ideologia naţionalismului românesc ? Este răspuns la întrebarea : Care ni sunt ideile-forţă ? Ideologia primară, dezvoltată în paradigma thermidoriană, este ilustrarea aforismului franţuzesc “C’est facile quand on sait comment s’y prendre”. Ideologii primari sunt „generaţia pierdută a Iluminismului”, după expresia filosofului Marc Regaldo. În cultura continentală europeană văzută politiceşte, ei sunt dominanţi între 9 thermidor anul II (27 iulie 1794), şi 18 brumar anul VIII (9 noiembrie 1799). Iar în periodizarea istoriei culturale a Europei, Ideologia primară este un scurt timp care desparte Iluminismul de Romantism. De ce sunt Ideologii Primari atât de importanţi în istoria Franţei ? Au potolit vărsarea intestină de sânge şi turbulenţa iscate de Revoluţia din 1789. De ce sunt atât de importanţi în istoria lumii noastre ? Ei au construit o metodologie de nation-building. Care se găseşte incorporată, ca un acquis, şi în ideologia naţionalismului românesc. Văd cum ne racordăm –din nou- la istoria universală şi prin titlul cărţii lui Francis Fukuyama (cea din 2011) “De la comuna primitivă, la paradigma thermidoriană” (From Prehuman Times to the French Revolution). Volney (alias Constantin-François Chassebœuf de La Giraudais), un literat , istoric şi economist care spiritual aparţinea grupului de Ideologi primari, îi influenţează puternic pe trei dintre poeţii noştri moderni : pe Vasile Cârlova, pe Ioan Eliade Rădulescu, şi pe Grigore Alexandrescu. Critica noastră literară îi include pe toţi patru, inclusiv pe Volney!, în grupul romanticilor. De ce să nu-i considerăm totuşi pe Vasile Cârlova, pe Ioan Eliade Rădulescu, şi pe Grigore Alexandrescu, drept primii ideologi naţionalişti români ? Pentru că, realmente, nu sîntem cu nimic mai prejos decât cei din MittelEuropa ! În secolul XX, cehul Vaclav Havel scria documentat prin practică despre felul cum se iniţiază activitatea asociativă şi partidele politice: “Partidele politice sunt un fel de finalizare a unei activităţi asociative. Nu putem imagina activitatea unei societăţi democratice fără acestea.” Dar iată şi o mostră de protocronism acum în textul nostru : Începând cu deceniul doi al secolului XIX, mişcarea asociativă generată de „pruncii români” avea să conducă la formarea Partidei Naţionale, o mişcare modernă care a condus la democraţie. Impulsionată endogen, dar totodată ajutată de ideologia primară a lui Destutt de Tracy, asimilată ca un acquis european, aşa cum spuneam. Revoluţia de la 1821 –asupra căreia Ioan Eliade Rădulescu aduce revelaţii lămuritoare în cartea Echilibrul între antiteze- confirmă geneza Ideologică a naţionalismului românesc. Care va permite rumânilor să învingă consecinţele nefaste ale epocii fanariote. Dar iată cum peste cinci sferturi de veac, la anul 1948, au fost arse din bibliotecile noastre publice la ordine muscăleşti transmise prin slugi alogeno-cominterniste –iar aici tatăl domnului Vladimir Tismăneanu a jucat un capital rol malefic, avea deja experienţa din Basarabia, dar nu-l uităm în răul făcut nici pe tatăl lui Petre Roman, fiul său fiind primul ministru după „revoluţia” din 1989– au fost arse toate cărţile româneşti care istoriseau copiilor noştri acele aspecte de geneză modernă a naţiunii române. Mai ştim avertismentul bine venit din Conciliul de la Florenţa – capitala Toscanei- despre arderea cărţilor (dar vedeţi şi textul academicianului Alexandru Duţu despre Republica literelor). La 1948, practic toate bibliotecile publice şi bibliotecile şcolilor au fost golite de cărţi, care au fost puse pe foc. La Craiova, de exemplu, un martor ocular mi-a povestit că Băile Comunale erau încălzite cu acele cărţi. Astfel, toate cărţile de economie politică în limba română şi în limba franceză aflate atunci în fondul Liceului Comercial Gheorghe Chiţu au fost puse pe foc! Alogeno-cominterniştii l-au imitat pe califul Omar. Islamicul, ştim, a pus pe foc toată Biblioteca din Alexandria. Trecutul, prezentul, viitorul, considerate în triadă, reprezintă fiinţă. Şi trebuie să vedem complexitatea evenimentelor produse în timp cu efecte exercitate asupra istoriei noastre. Câtă informaţie deţinem despre acea complexitate ? Încercăm să o căutăm. În expunerea complexităţii sîntem poate mai radicali decât Nietzsche, fără să fim nihilişti. Credem în valorile de sorginte divină, credem în teologia politică, la fel ca şi Sfântul Ierarh Vasile cel Mare sau ca deţinutul politic ortodox Petre Ţuţea. În definitiv, chemăm teologia politică în ajutor pentru că trebuie să afirmăm drepturile regaliene pe care le avem, acelea care ne legitimează în Istorie. Este cunoscută opinia filosofului Petre Ţuţea despre Teologia Politică : “Istoria românilor dezgolită de crucile de pe scuturile Voievozilor este egală cu zero”. Anti-românismul trebuie dizolvat.

  Apreciază

 28. Moderator , ii permiteti acestui Adrian B chiar orice ?
  Imi amintesc odata ca Adrian Nastase isi exprima neplacerea profunda in fata epitetelor , sa le spun asa , de pe blogul lui .
  In timp ce celui cu publicitatea pentru Taiwan , acum doua zile , i se amintea pentru mult mai putin sa fie atent cum se exprima poluatorului Adrian B i se permit exprimari simple si clare , ca ” esti idiot ” , ” esti bolnav mintal ” , ” sobolan ” – de ce ? pentru ca psihiatrul nu trebuie sa contrarieze bolnavul ? dar nu toate scolile de psihiatrie au aceasta abordare iar aici nu este o clinica destinata lui Adrian B .
  Pentru ca Adrian B , in momentele rare de pace sufleteasca , ne da muzica de pe You Tube , ii suntem recunoscatori ?

  Apreciază

 29. @Radu Humor i Marian Nicolae – traiasca eliberarea noii tari inventate in biroul d-lui Puntin, ” Novorussia ” de sub jugul ucrainean . Doar toata Ucraina poate fi numita ” Novorussia ” , nu ? Bugeacul nostru la Cetatea Alba si Ismail este si el , saracul , pomenit in poeziile lui Alexe Mateevici ( ” in Bugeac , la Causeni , dorm stramosii moldoveni , si doar pietre de mormant amintesc de-al lor cuvant ” ) un clasic al Novorussia – toate hartile desenate de kremlinisti il includ in acest ” stat ” .

  Apreciază

 30. @ Luminita Arhire:

  Eu sunt mai prozaică și vă spun că nu mi-ar plăcea să stau în paradisul, în România secretă și romantică pe care o evocați dv. și irlandezul, fără apă curentă, canalizare, gaz, calorifer…oricât de bucolic ar fi peisajul care s-ar vedea de la fereastră.
  Prefer „satele” elvețiene, italiene, franceze…care au toate aceste utilități.

  Apreciază

 31. Cazinoul din Constanța:

  Consiliul Local nu a aprobat niciodată repararea lui din banii orașului pentru că apoi oricum ar fi fost concesionat unei firme private și exploatat de aceasta. C.L. a considerat că cele 10 milioane de euro pot fi folosite mai degrabă pentru construirea de locuințe sociale.

  În 2007 Cazinoul a fost preluat de o companie israeliană, pentru restaurare, companie care a renunțat câțiva ani mai târziu din cauza crizei.
  În 2011 Consiliul Local a inițiat o hotărâre de vindere pe care apoi a retras-o.
  În 2011 Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a anunțat primăria că va prelua cazinoul, va aloca banii, iar cazinoul va reveni în proprietatea primăriei. C.L. a aprobat punând un termen.
  MDRT a trimis la SEAP documentația pentru licitație. Licitația a avut loc, s-au soluționat și contestațiile, dar MDRT nu a mai putut să aloce toți banii.
  În 2012, expirând termenul, Consiliul Local a luat înapoi cazinoul.
  În 2014 cazinoul a fost transferat printr-o hotărâre a Consiliului Local la Compania Națională de Investiții pentru a fi reparat cu bani de la Bugetul Central.

  Apreciază

 32. Scuze , am crezut ca iarasi sunteti suparata pe mine si vreti sa ma puneti la punct ca si dupa postarea mea referitoare la codul fiscal !
  Va rog sa ma scuzati !

  Apreciază

 33. Băsescu își dă în petic cu fiecare ieșire: încercarea de a vorbi la telefon cu Nițu, afirmația că ar semna liste de susținere pentru bani, bălăcărirea Gabrielei Firea și trimiterea ei la cratiță (cât de înaintat e insul! cât de european, de UE-ist, de progresist! cum iubește el valorile europene!…), acuzațiile făcute în stradă la adresa unor firme și persoane…
  Individul crede că are în continuare imunitate.
  Sper că toți cei vizați de el îl vor da în judecată, astfel încât imbecilul să aibă sute de procese. O ieși măcar o condamnare dacă nu mai multe…

  Apreciază

 34. @ Centru, martie 20, 2015 la 4:30 pm

  Sa inteleg ca nu va place denumirea de Novorossia…????
  Orice alta idee dar care sa aibe o rezonanta istorica va fi foarte mult apreciata la Kremlin banuiesc.

  Faceti si dumneavoastra un pustiu de bine si redactati o scrisoare in care sa va destainuiti of-ul, impreuna cu noua denumire si trimiteti-o tot acolo….

  La Kremlin.
  Sa vedem ce iese…..

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.