„Schimbarea în bine a României”

În mai multe discursuri, Cătălin Predoiu, fost independent, fost liberal, actual membru al Marelui PNL, candidat al PDL pentru prezidențiale, a pus proiectul său pentru Cotroceni sub sloganul „Schimbarea în bine a României”.

Fără a face prea multe comentarii, i-aș atrage atenția că plagiază un slogan al FDSN. Pentru bibliografie, menționez documentul adoptat la Conferința Națională a FDSN din 9-10 iulie 1993, intitulat „Cum să realizăm schimbarea în bine”. (vezi Adrian Năstase, Ideea politică a schimbării. Discursuri politice, București, 1996, p.25-57)

64 de gânduri despre “„Schimbarea în bine a României”

  1. @Luminita Arhire
    Nu va impacientati….si eu sunt in aceeasi situatie.
    Pe de alta parte, nu-i prea mare bai, ca si-asa moderatorul asteapta cel putin o saptamana , pana catadicseste sa mai dea drumul la vreo cateva comentarii.
    Uneori, acestea isi pierd actualitatea si , implicit, savoarea, asa ca e mai bine sa ramana in moderare sine die. Macar le (re)citim noi insine. Pe alte bloguri, dispar de tot, deci, se poate si mai rau.
    😉

  2. ps-Luminita Arhire
    S-ar putea sa fie si o anume politica: sa nu se supere procurorii lui Traian Basescu, prin telepatie.
    😉

  3. Eu din cate stiu de la fostii colegi din PDL, la alegerile prezidentiale din primavara sloganul lui Iohanis va fi :”Muncesc mult-vorbesc putin-rezultatele ma recomanda”.

  4. Predoiu este, politic vorbind, nesemnificativ.
    Prin urmare, a-i acorda atentie nu se justifica decat pentru diversiune.
    Poate era mai bine sa vedeti si plagiatul lui Ponta, nu cel profesional, ci cel politic: comportamentul lui Basescu, preluat IN INTEGRUM. O rusine!
    Cred ca romanii vor vota iarasi IMPOTRIVA cuiva, nu PENTRU cineva. Si de data asta PSD-ul ar trebui sa piarda (asa zic cei care se pricep, ca votul negativ este in crestere in situatii de divizari sociale radicale, ca acum). Poate asa o invata stanga (vorba vine!) sa propuna si altceva decat „proiecte” demolatoare.
    Intrebare: De ce n-o utiliza Ponta sloganul Dvs.? Nu-I place? Faceti un negot: vindeti-l Partidului Poporului, cel anticiocoi (imi cer scuze, acum sunt ciocoi de bine la PSD, ca i-au dat emisiune la OTV-PSD/SRI).
    Saraca Romanie pe mainile cui a ajuns!!!
    .

  5. @Luminița Arhire

    Sunteți supărată ca postări ale Dvs din 21, 22, 23 iulie nu au apărut. Și eu am în așteptare „eterna” doua postări din 21 iulie, absolut normale, dacă nu banale. Dar am observat ca din 21 iulie dimineata, pana pe 24 iulie, NU A APARUT NICIO ALTA POSTARE! Eu am dedus ca a fost o defecțiune tehnica, sau ca moderatorul s-a căsătorit, sau s-a plictisit, sau… „whatever”. Deci nu aveți de ce fi tare supărată. Poate doar puțin, pentru faptul ca moderatorul nu a simțit nevoia sa ofere o explicație…

  6. ” Gura pacatosului adevarat graieste ” .
    Dupa ce l-am criticat atat pe domnul ” nu stim daca avem vesti bune sau nu ” si ” daca am gresit va rugam sa ne scuzati ” ma vad obligat sa-i dau o bila alba – premiera nationala , UMB , intreprinderea care are contractul , a inceput mutarea dealurilor din loc la Gilau !
    Dupa 4 ani de pauza se reia constructia autostrazii Transilvania .
    Sa fie intr-un ceas bun .

  7. Viktor Orban promite să creeze un stat ILIBERAL – analiza pe text

    „În momentul de faţă, are loc o schimbare dramatică, radicală, de o importanţă aparte în viaţa întregii lumi, începută odată cu criza economică mondială. Preşedintele SUA vorbit în repetate rânduri despre faptul că sistemul financiar american este impregnat de cinism, lucru de neconceput până la izbucnirea crizei. Apoi corupţia, violenţa şi sexul – astea sunt promovate de forţele liberale şi dăunează foarte mult Americii şi lumii întregi. Trăim acum într-o societate mai mult feudalistă decât capitalistă, iar asta s-ar putea să ducă chiar şi la alungarea cu furcile a bogaţilor de către săraci. Deci este clar că lumea începe să se schimbe fundamental”

    Intrebare : ce o fi aia „fortele liberale”? Ca dupa cate tin minte nici Constantinescu-Porcul care a dus luxura si adulterul la noi cote nemaiintalnite in politichia romaneasca nu „promova” corupţia, violenţa şi sexul (desi practica si courptia si sexul ba si vilonenta.. ca poeziile Conu Alecu ii sunt „dedicate” el guverneaza nergic dupa chef cu 3 principii :ma-ta te bag si ai sictir Dar de promovat … au de Patrie virtute nu-ti vorbeste liberalul /De ai crede ca viata-i e curata ca cristalul?

    Trebuie să spunem din nou, răspicat şi cu curaj, că o democraţie nu trebuie să fie neapărat liberală, poate exista democraţie şi fără liberalism. Pe de altă parte, liberalismul n-a putut niciodată să slujească ideea naţională, să-i încurajeze pe unguri în păstrarea ideii naţionale şi a avuţiei naţionale. Statul liberal ungar, guvernele liberale de până acum n-au putut opri ca Ungaria să devină datoare vândută”

    E clar. „Liberalismul” in vizuina gandirii lu’ Orban nu este liberalismul Bratienilor care aveau ca lozinca Prin noi insine adicamunca romaneasca, capital romanesc si vizau romanizarea oraselor si a vietii economice.. adica proiect national!
    Deci poate chiar s-ar putea sa aiba dreptate ca cand zice ca cum poate exista democraţie şi fără liberalism daca intelegm ce intelege el prin „liberalism”.

    „Pentru că există cercuri de interese din străinătate care vor să influenţeze viaţa statală din Ungaria şi există grupuri de activişti politici din Ungaria, plătiţi din străinătate, care vor să promoveze interesele străine, iar noi nu mai vrem aşa ceva.”
    ”Cel puţin 50% din economia Ungariei trebuie să fie în mâini locale, nu în mâini străine, a venit timpul să avem curajul să facem acest lucru!”

    Mie nu mi se pare ca ar fi antiliberal .. da ma rog eu imi amintesc de Bratieni, de St Zeletin samd samd samd .

    Hia sa mai cautam (citatele de pana acum sunt din (http://www.gandul.info/politica/viktor-orban-si-a-marturisit-la-tusnad-bai-marele-lui-vis-politic-sa-creeze-un-nou-stat-12983247)
    Din pacate gasesc doar referinte cu citate truncheate. Asta ar fi cam cel mai clar:

    „Daca vrem sa schimbam tot ceea ce nu ne convine in lumea care ne inconjoara, atunci trebuie sa cream un sistem care sa ne convina”, a spus Viktor Orban, care a sustinut ca liberalismul care a construit statul de bunastare si-a epuizat deja resursele si ‘a inceput sa se autoconsume’.
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-17765205-viktor-orban-vrea-sfarsitul-democratiei-liberale-ungaria.htm

    Deci liberalism ar fi „statul bunastarii generale” .. Bun asa (dar cam cu rezverve)

    Deci cam ce ar fi liberalismul de care se delimiteaza Voctor Organ?

    a) promovarea libertinajului . Adica pornografie, pederastie marijuana .Poa si tatuaje si oase de gaina in nas ca in Papua Noua Guinee ..
    b)coruptie
    c) „statul bunastarii generale” adica servicii sociale extinse (ma oprg ca unu care a trait in RSR si care horibile dictu! a fots membru PCR zic ca de multe ori si eu am fots socat de intinderea si diversitatea serviciilor sociale oferite de unele state capitaliste! Mi se pareau usor „excesive” ..)
    d)un internationalism capitalist inspirat de Komintern (sau poa Kominternii erau niste compradori si colonialisti „rosii”)
    e)datorii externe (ha? Nicolae Ceausescu liberal? Honnecker?!!)

    Asta imi aduce aminte de un canticel „suntem ca americani/eu cu anii tu cu banii” dar din cate tin minte in Hamerlocia casatorile astea nu prea sunt apreciate (adica el matur cu bani si ea la vrasta liceului) si barbatii risca sa aibe neplaceri (a se vedea cat a tras Chaplin ptr pasinea sa ptr adolescente..cu care se si casatorea).

    Adica in gandirea orbanista „liberalismul” este si o caricatura cam mahalageasca…

  8. sadicu
    Unde munceste Iohannis, ca eu nu am aflat ? Chiar si in PNL, exista voci care contesta intrarea domnului Iohannis direct in functie de conducere, fara a fi, macar o ora, membru de partid liberal in vreo organizatie de baza, in timp ce o multime de liberali au inceput cu lipirea afiselor in urma cu vreo douazecisiceva de ani (Z)
    In 2007, anul in care Sibiul a fost capitala culturala, grosul banilor a/au venit de la domnul Calin Popescu Tariceanu, in calitate de premier al Romaniei si/sau de la Comunitatea Europeana. (Z)
    In rest ? As spune ca d-nul Iohannis se potriveste urmatorului banc:
    ,,Vand trei papagali”
    ,,Cat ceri ? ”
    ,,2 lei pentru fiecare din primii doi, si 100 de lei pentru al treilea”
    Cum asa ? Al treilea, tace tot timpul”
    Da, dar gandeste profund”.
    (Z)

  9. Marian Nicolae
    Schimbarea INTREGII clase politice romanesti este posbila doar prin schimbul natural de generatii. Sigur, avem posibilitatea sa inlocuim politicienii cu jurnalistii. Si ? Ati vazut vreodata vreun ziarist propunand solutii fezabile ? Ei au trei preocupari si atat: bascalia, barfa si scandalul. De aceea regimul Basescu a durat atat de mult. Jurnalistii s-au prins care sunt slabiciunile umane fundamentale si au reusit sa ne prosteasca…cel putin, pana in vara anului 2012 cand romanii au votat un proiect generos pentru Romania, chiar daca SPIRIDUS nu-l vede acum cu ochi buni. Sa fie sanatos si sa voteze, conform constiintei din dotare, este dreptul domniei sale.
    Mi-as dori sa candideze si Funeriu, pentru domnul Spiridus.
    E mai ,,generos” proiectul de demolare a bisericii ortodoxe romane, decat cel al anihilarii regimului Traian Basescu pentru a putea, in fine, reconstrui ceva in pace si liniste.

  10. Centru
    A inceput mutarea dealurilor ? O spuneti de parca ar niste jucarii de lego si o floare de primavara la ureche.
    😉

  11. Centru
    Legat de Putin si Romania, trebuie sa tii cont ca singura parte care este lasata sa se exprime pe televiziunile occidentale, este cea ucraineana.
    Daca admir ceva la americani, este propaganda…l-au depasit pe Stalin de nespe mii de ori, (Z)
    Apropo de unitatea nationala, la istorie se vorbeste si de un anume dictat de la Viena (30 august 1940) prin care România a fost silită să cedeze aproape jumătate (43.492 km²) din teritoriul Transilvaniei în favoarea Ungariei horthyste. Acest act a fost impus de Germania Nazistă și Italia fascistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial sub titlul de „arbitraj”.
    Dupa 23 august 1944, rezultatele acestui dictat au fost anulate. E adevarat, Romania a pierdut o suprafata similara situate la est.
    Cum era mai bine ? Grea dilema, grea dezbatere. (Z)
    ps
    Pana la urma, s-au gasit resturile rachetei care a distrus avionul ?

  12. Conform art. 9 din legea 8/1996, litera b) nu pot beneficia de protectia dreptului de autor textele oficiale de natură politică, legislativă, administrativă, judiciară şi traducerile oficiale ale acestora. Nefiind drept de autor, nu exista plagiat. Imi pare rau dle Nastase, sunt destui la noi care traiesc bine in politica din ideile altora, dar acestea sunt legile facute, in Romania, de…cine?

  13. Vorbind de propaganda americana, eu o ascult, totusi, cu mare atentie: uneori, afli lucruri interesante.
    De exemplu, domnul Obama recunoaste ca America a folosit tortura si ca aceasta nu este parte a ,,valorilor americane”. Dar (cica) ,,presiunea opiniei publice este de vina” – spune prezidentul american.
    Intr-adevar, una dintre marile valori americane este democratia. Da, mai ales cand este vorba de vointa poporului american. In rest, merge si-asa… cu inchisori secrete prin Polonia si Romania, cu ,,stat de drept”, cu ANI, cu DNA, cu juraminte pe Biblie in colbul satelor, cu Gienstein la Proprietatea si Astra domnului Adamescu. cu Basescu la Cotroceni, cu PNL in PPE, ..etc, etc.
    (Z)

  14. Predoiu,e stabilit-un nimeni politic.Victor Ponta îngrijorează.Pare un tip superficial,lipsit de conținut si substanta creatoare .Avem aceeași vârsta,pot sa-l judec,zic.Parca vrea sa se ,,faulteze” singur.Strategii de dezvoltare,implementate vrem,avem…nimic.Totul se desfășoară haotic,asta e senzatia.Cu autostrăzile-zgomot si…desene.Economia-noroc cu noi privatii care ne plătim toate obligatiile pe care le au societățile noastre către stat.A înființat si o chestie -Antifrauda -parca,de zici ca bugetul României se formează doar cu ajut infractorilor.Problema e cu cele cca 40 miliarde de euro pe care nu-i strângeti domnule Ponta-economie neagră.Aici trebuie actionat,nu mărind birurile si sufocandu-i pe cei care-si plătesc impozitele.Rezolvati problema agriculturii si pădurilor domnule Ponta,pt ca cei din agricultura sa puta vinde cerealele,pe care încă nu le folosesc in zootehnie sau procesare,la nivelul burselor europene,nu cu 30 pana in 50 E mai puțin pe fiecare tona de cereale.Cu pădurile v-ar fi mai simplu,ca sa nu mai moara oamenii in case luați de torentii veniți de pe munții defrisati,copiati legile Austriecilor si Rezolvați problema.Ajunge cat s-a jefuit in păduri.Sutele de camioane care trec noapte de noapte spre Alba dinspre Cluj si Mures trebuie oprite de cineva.Sa-si transforme austriecii fabrica de la Alba ,din fasonat busteni in fabrica de produse finite,doar asa mai dați voie exporturilor,altfel astia rad tot.In tara asta sistemul trebuie schimbat.Pana ce Profesorii si Doctorii nu sant plătiți corespunzător,nimic nu se schimba in România.Sanatatea și educatia e barometrul unei Națiuni.Dati-le salarii mari,la nivelul magistratilor si veți vedea ca România se v-a schimba încet dar sigur in bine.Oamenii pregătiți nu accepta sa rămână in sănătate si învățământ cu actualele salarii.Toti contribuim prin impozite sa-i formam,apoi toți cei buni pleacă.Sant multe… F multe de spus.Mai multe de facut! PS. Sant sigur de un lucru:cel mai bun Prim Ministru rămâne de departe,Domnul Adrian Nastase.

  15. Domnul Nastase e „vinovat”,deși nu ne-am văzut vreodată,de simpatia mea ptr PSD. Mult respect Domnule Prim Ministru. Sper sa va ceara măcar in viitor sfatul cei de la putere.

  16. Mă întreb dacă şi eu sunt în situaţia Luminţei Arhire, ale cărei comentarii chiar nu văd de ce n-ar fi putut să apară, sau articolul adus de mine în discuţie s-a dovedit incomod şi m-a determinat să mă retrag ( cu excepţia de rigoare de la 31.07, 2014

    Radu Humor
    iulie 25, 2014 la 10:26 pm
    Nu înţeleg de ce un asemenea comentariu nu poate apărea pe acest blog ?
    S-a observat deja că Germania se îndreptă, încet dar sigur, spre o politică externă independentă, asta însemnând două lucruri: pe de-o parte, o autonomizare pe dimensiunea euroatlantică (scandalurile de spionaj care au afectat recent relaţia în ultima vreme par să fie pretextul, nu textul răcirii relaţiei bilaterale) şi, în al doilea rând, gestionarea Estului în relaţia cu Moscova.

    Apariţia unor noi jucători de forţă pe scena internaţională:

    http://adevarul.ro/international/europa/exclusiv-dan-dungaciu-miza-crizei-ucraina-statutul-sua-regiune-germania-rusia-pregatite-administreze-estul-europei-1_53cbeb180d133766a898d2f6/index.html

    Comentariul tău e în așteptare.

  17. Prilejuit de articolul, deoarece depaseste stadiul de comentariu, lui Ghita Bizonu’. „Libertățile excesive acordate cetățenilor de către democrație duc la tiranie, cea mai violentă formă de guvernare.” scrie Wiki, sectia romana, despre ideile din Republica lui Platon. Ceea ce inseamna ca ideologii lui Orban fac la fel ca aceia ai lui Basescu, zapacesc pe cei pe care nu ii pot convinge. Si mai rezuma Wiki: „Ei (clasa muncitoare, aidi bre Wiki, da-o naibii, ai copiat din Era Socialista?) investesc toată puterea lor în demagogul lor democratic, care este în schimb corupt de puterea obținută și devine un tiran”. Prin transpunere, Orban (ca si Basescu) este demagogul democratic ( era sa scriu demotantric) care cauta sa devina tiran. Tintele propagandei lui Orban, conform tezei zapacirii, sunt purtate prin …feudalism ( atunci cand oamenii isi doreau un sistem de libertati, adica doreau liberalism). Afirmatia lui Orban ca societatea ungara din prezent este mai mult feudala decat capitalista este foarte interesanta, deoarece ea presupune un anumit tip de relatii interumane, in particular un deficit de liberalism.Iar acest tip de relatii de tip feudal au aparut inclusiv sub guvernarea sa. Deci, tot ca Basescu, Orban se pune in opozitie cu el insusi, sub o alta denumire. Nu trebuie sa uit sa scot in evidenta o a doua idee directoare.In urma cu nu prea multe saptamani,Vocea Rusiei in limba romana publica articolul unui ideolog (??!) rus (Dulghin? nu conteaza) care, intr-un material scris parca de un om beat, intre vodca bauta de cu noapte si castravetele murat de dimineata, plasa , totusi, o idee despre locul si rolul lui Putin in societatea ruseasca si, desigur, mondiala, afirmand ca Rusia se afla in post – liberalism ( noi nu suntem in postul Sf. Marii, cumva?, au astia o fixatie pentru post ceva, de speriat, nu alta) si ca Putin este mintea limpede a acestei etape social-politico-economice. Prin discursul sau, Orban se aliniaza ideologic Rusiei! Suficient.

  18. SCHIMBAREA IN BINE A ROMANIEI SE REUSISE IN CITEVA PERIOADE ALE GUVERNARILOR DE STINGA,CIT SI IN PERIOADA ,,TARICEANU,,…DIN 2004 CIND BASESCU SI FEBRA PORTOCALIE A CUPRINS TARA SI ACEST POPOR AM REGRESAT IN TOATE DOMENIILE -POLITICO-SOCIAL-ECONOMICE-….A INCEPUT TEROAREA SECURISTO-BASISTA SI INFOMETAREA….BINE LE-A FOST DOAR MAFIOTULUI DE LA COTROCENI SI ACOLITILOR SAI….ACUM O SCHIMBARE IN BINE SEMNIFICATIVA VA AVEA LOC NUMAI DUPA DECAPITAREA CARACATITEI BASISTE SI RETEZAREA TENTACULELOR DIN SERVICII,JUSTITIE SI ADMINISTRATIE….RECONSTRUCTIA VA FII ANEVOIOASA, INCREDEREA ROMANILOR A FOST PUSA LA GREA INCERCARE…SA NE AJUTE DUMNEZEU SA SCAPAM DE ACEASTA MOLIMA….

  19. SCHIMBAREA IN BINE A ROMANIEI SE VA FACE SI ATUNCI CIND SE VOR REPARA TOATE NEDREPTATILE PUSE LA CALE DE BASESCU,ACEST DEVORATOR DE ADVERSARI POLITICI….ATUNCI CIND ACESTA SI EXECUTANTII SAI VOR RASPUNDE PENTRU NENOROCIRILE ADUSE ATITOR OAMENI FARA VINA…VINOVA-TI DOAR CA I S-AU OPUS…..

  20. Rumelia înaintea primului război balcanic / Adică Rumelia cu puţin înaintea anului 1912, atunci când nu avusese loc încă primul război balcanic. Harta Rumeliei poate fi văzută aici http://ilyaunsiecle.blog.lemonde.fr/2010/05/03/3-mai-1910-la-grece-sauvee-par-le-regime-cretois/#xtor=RSS-32280322 Priviţi cu atenţie şi unde este poziţionată celebra localitate Kuciuk Kainargi ( Kutchuk-Kainardji este trecută pe hartă), unde la anul 1774 Occidentul a cedat Rusiei, condusă atunci de Caterina cea Mare, teritoriul istoriceşte chemat Romania Orientală nord-pontică.

  21. Ion Oprescu

    1) te rog, nu mai tipa. Vorbeste normal (adica foloseste si minuscule)
    2) caracatita , raspunderi – vezi sa nu. Coabitare for ever pana a doua zi dupa a doua venire asta se anunta ..

  22. Îmi aduc și eu aminte ca sloganul a fost al stângii  în timp ce dreapta lansase înaintea lor numai Votați Schimbarea . Nu ar fi cel mai mare furt.

    La dl Predoiu am remarcat ceva foarte interesant. Se îngrășase mult si deși este înalt dădea o impresie de gogoașă înfuriată; Plus ca vorbea vorbe.
    Acum a slăbit, are un discurs mai coerent si mai avântat. Probabil ca are consilieri buni.

    In schimb, dl Ponta s-a îngrășat mult si vrea sa-i ia locul lui Ceaușescu cu regionalismele,  vz  trebe in loc de trebuie.

    Au dat aspecte când a fost in Gorj si Dolj. In jurul său parcă era adunarea umflaților. 

  23. Chaque fois on espère que „le bien” du vainqueur sera aussi le notre „bien”; mais chaque fois on constate, après, que nous nous sommes trompés!
    Bonne chance!

  24. Dupa disparitia celor ca Predoiu,Iohanis,Antonescu,Macovei,Neamtu,Boc,Anastase,BASESCU si sleahta lui, se va realiza „schimbarea” in bine a Romaniei.Mai trebuie sa dispara si partea „impartiala” a justitiei,recte: Nitu,Kovesi,Cazanciuc,Morar,Dumbrava,Matei,”prea inalta de la ICCJ-rusinea justitiei romanesti si altii.

  25. Pe când d-l Năstase era făcut harcea-parcea de media, în mod dezinteresat, bineînțeles (vezi 2004!), apăreau în presă tot felul de prăpăstii despre familie. I se inventau proprietăți în toată țara, rude care de fapt nu existau și nu existaseră…
    De exemplu un ziar scria nu știu ce (de rău, firește) despre fratele d-nei Năstase, când d-na Năstase n-are niciun frate, ci o soră.
    Ar fi bine ca aceia care inventau sau dădeau porunci ca familia Năstase să fie demolată să sufere și ei același tratament, dacă nu cumva Justiția asta Imanentă e doar o proiecție de-a noastră, a celor nedreptățiți…

  26. NUMAI CU PLECAREA MÂRLANULUI DE LA COTROCENI NU ESTE SCHIMBARE ………… TREBUIE SHIMBAŢI ŞI ACOLIŢII INDIFERENT CE SPUNE AMBASADA SUA SAU ALŢII … DACĂ NU SĂ DISPARĂ PARLAMENTUL ŞI GUVERNUL ŞI SĂ NE BICIUIASCĂ INCONTINUARE AMBASADA SUA …DOAR E DEMOCRAŢIE …. PĂCAT L-AU OMORÂT PE CEAUŞESCU DEGEABA DOAR SĂ SE IMBOGĂŢEASCĂ BĂSESCU ŞI BERCEA …

  27. Nu va lasati tovarasi , construiti incet incet o „Romanie Mare”.

    Gita felicitari,
    Zvonistii spuneau ca ai probleme cu inima nu cum observ cu acoperisul!

    Zev,
    Neamtul asta neortodox , are de lucru la cele sapte case , deci mai multe decit gazda, iar amante mai multe decit Constantinescu si in timul liber face pe zidarul , munca de sisif , ce face noaptea darama miseii ziua!
    Apropo i-ai spus pretinului Ponta ca Besescu pe care-l votai in 2004 este mai ortodox si mai bun om de casa decit el?

  28. De cateva luni dreapta ne-a ,,amenintat” cu fuziunea, ne-a pregatit pentru un mare partid de dreapta care sa faca si altceva decat r….praf din opozitie.
    In cele din urma, a rezultat…o ,,noua” alianta D.A., dar cu sigla foarte apropiata de cea a U.S.L. Evident ca eram convins (asa cum am spus mereu) ca cele doua partide care s-au acoperit, reciproc, pana peste cap, cu acuze decisive, nu pot sa se combine la rece. Ar putea sa o faca la cald, dar atunci exista riscul unei reactii incontrolabile care sa conduca la implozia dreptei mai inainte ca aceasta sa se nasca. (Z)
    Nu stiu cum se face, dar politicienii romani nici cand plagiaza nu pot fi originali. (Z)
    Apropo de opozitie, eu realizez acum, ca starea fundamentala a partidului romanesc generic (din zona dreptei in special) este cea de opozitie…doar in aceasta postura, un partid ne spune ce realizari marete ar fi implementat el daca ar fi fost, sau ce minuni ar face el daca ar fi, la putere. Palavrele nu costa nimic, stimati colegi, cel putin asa isi inchipuie fabricantii politici de vorbe. Dupa parerea mea, daca gandesc astfel si uita ca 2014 a trecut prin 2012 fiind configurat, in mod specific, ca an al asteptarii si finalizarii unei schimbari semnificative de macaz, vor avea mari dezamagiri si frustrari.
    Pana la urma, doar doua partide au dus greul guvernarii, in Romania, din 1990 incoace: PSD si UDMR. Singurele partide dispuse sa-si asume actul de guvernare pana la capat (cu exceptia anului fatidic 2009 n.r.).
    Celelalte isi iau zborul, sau fuzioneaza de cand ma stiu…bunaoara, din vanzoleala sterila a celor doua ,,mari” partide de dreapta, a iesit, pana acum, doar o margica: PLR. 😉
    Vorba romanului: unde dai si unde crapa de un nou vrej de fasole.
    Mai in gluma, mai in serios, s-ar putea ca in turul doi sa intre Ponta si cu Tariceanu….ar fi haiul lumii. Mi-ar parea rau, din simpatie pentru colegul Doru Coarna. Dar, cine stie ? PMP-ul Udrei sta la panda. Cana doi ,,soti” se dovedesc incompatibili, apare imediat in fata (linia intai) ,,amanta” politicii.
    😉
    Interesant este ca in sigla noii aliante apare si cuvantul CRESTIN. Oare pe domnul Funeriu nu l-a consultat nimeni ? Din cate ne spune distinsul ,,savant” de nivel Nobel, biserica ortodoxa este infestata cu ideologie sovietica. Astept sa vad, linistit, ce urmeaza…linistit, pentru ca stiu cu cine NU voi vota. Ma ajuta politicienii dreptei sa nu ajung in situatiunea cetateanului turmentat.
    (Z)

  29. @zEV – ceea ce uiti este ca in august 1940 URSS se intelegea cu Ungaria lui Horthy ” URSS intelege aspiratiile teritoriale ale Ungariei ” si ca in noiembrie 1940 Molotov ii reprosa lui Hitler garantarea frontierelor Romaniei ( argument al individului – ” problema Bucovinei nu este rezolvata … in Bucovina de Sud traiesc ucrainieni ” .
    Da , adevarat , in 1945 Stalin a taiat-o scurt in fata ezitarilor si tergiversarilor pro-Ungaria ale anglo-saxonilor . Nu uita ca formula ambigua din armistitiul de la Moscova ” Romania va recupera Transilvania de Nord – sau cea mai mare parte a teritoriului ei – ” este conditionata de rusi , ca rusii au alungat si interzis in septembrie 1944 revenirea administratiei romanesti in Ardealul de Nord – zona era sub ” administrare militara sovietica ” – de fapt condusa de militii maghiare declarate ” comuniste ” si ca armata romana , in drum spre Ungaria Slovacia nu avea voie sa intre in marile orase din Ardealul de Nord – totul dictat de Moscova .

  30. Separarea apelor în Partidul Național Liberal nu seamănă deloc cu destrămările și reașezările altor partide ; am citit un text foarte bine scris aparținându-i lui Daniel Barbu ( ”…părăsesc PNL pentru a putea rămâne liberal…”) apoi am privit lista așa-numiților ” trădători ” ; unii își încearcă norocul alături de Călin Popescu Tăriceanu , alții , cum este Ghișe , rămân , nu știu pentru câtă vreme , lupi singuratici .
    Lui Tăriceanu i s-au alăturat mai mulți miniștri ai Cabinetului Ponta , așa cum a fost el alcătuit în urma votului popular ; foștii colegi ai acestora încearcă să acrediteze ideea trădării pentru funcții sau pentru alte beneficii mărunte . Eu mă întreb însă , cum și-a desemnat oare Partidul Național Liberal , după victoria USL , acești miniștri ? Nu erau oare ei tot ceea ce avea mai bun , mai fidel și mai emblematic, partidul ? Erau ei niște oportuniști de duzină , și partidul nu descoperise caracterul lor înșelător , când i-a nominalizat pentru funcții atât de înalte ?
    E foarte puțin plauzibilă această ipoteză .Cred , mai degrabă, că ei au fost artileria grea a partidului, la acea vreme , și că făceau parte dintr-un proiect ambițios , care ar fi trebuit să fie de durată ; cred că ei sunt mult mai credibili când vorbesc despre INTERIORUL Guvernului Ponta decât cei care îi atacă astăzi cu o nedreaptă vehemență .
    Cred că , fiecare dintre ei , poartă medalionul frustrării la vedere și știu mult mai bine decât veselii votanți ai PNL-ului de modă nouă , că trădarea și confuzia nu este în tabăra lor …
    Lipsește din peisaj doamna Mariana Câmpeanu ; ei, Partidul Național Liberal , care a învestit-o ministru nu doar o dată , nu i-a dat nici o șansă . Terfelită , azvârlită în derizoriu , supusă autodafe-ului partinic , doamna ministru nu mai este nici măcar istorie , pentru că nimeni nu mai vorbește despre ea …

    P.S.@Zev , @George Ban . Nu am fost supărata pentru sincopele din șirul postărilor , toată lumea are diverse probleme despre care nu am habar ; pur și simplu am vrut să scriu ceva amuzant despre această situație – nu mă așteptam să și ”treacă” textul acela !
    Vă mulțumesc , ca de obicei , pentru atenția pe care mi-o acordați !

  31. @ZeV. Fundamentul doctrinar, ideologic, al PNL este format in aceasta perioada din epigramele dlui Quintus si din chitantele vamale ale dlui Blaga. Fata de fostul partid liberal crestin, care isi asuma in baza ideologica si o parte din conservatorismul istoric romanesc, in sensul sustinerii unor valori traditionale romanesti ( familia, biserica, …) PNL-istii isi zic si crestini din alte motive. Ceea ce fac acum, cu galagia despre dreapta unita, inseamna si zapacirea propriului electorat, in ideea de a-l aduce la vot si de a-i determina voturile favorabile. Electoratul acestor partide este partial zapacit deoarece acest electorat ar trebui sa fie format din persoane foarte sensibile la libertatile cetatenesti mai ales la cele individuale si cu o putere deosebita in a detecta afectarea, prin guvernare, a acestor libertati. Va dati seama ca, datorita afectarii libertatilor cetatenesti, primul interesat sa se faca pierdut in ceata propagandistica este PNL, liberalii fiind si promotorii si aparatorii libertatilor cetatenesti, ca si a ordinii sociale. Insa cuvantarile superficiale ale lui Johannis, Antonescu, Vosganian si ale altor epigoni si demagogi liberali, unii dintre ei liberali de circumstanta si oportunitate nu pot masca, de exemplu, faptul ca, de cativa ani de zile, nu mai putem discuta, p[rin exemple de la varful societatii, de justitie impartiala in Romania. Ori partialitatea justitiei, in ciuda cazului prin care, extrapoland, Basescu ar dori sa demonstreze contrariul, este insasi baza egalitatii intre oameni (n afara faptului ca se nasc egali), in sens liberal, alaturi de costul accesibil oricarui cetatean la actul de justitie. Putem discuta fara nici o problema de afectarea libertatii politice in acesti ani, prin incalcarea principiilor enuntate de vechii liberali englezi, ” no legislation without representation” si, mai ales ” no taxation without representation” ( trecuta de la liberalismul fiscal la cel politic); ori in ultimii ani, au fost adoptate si legiferari si taxe in conditii in care cetatenii nu au fost reprezentati in totalitatea lor ori in care ordonantele de urgenta si asumarile de raspunderi au bypasat vointa cetatenilor. Au existar si tentative ale justitiei de a-si subiordona legislativul, adica reprezentantii cetatenilor ( vezi si acuzatia unui inalt magistrat ca parlamentul refuza sa se supunan justitiei, dar parlementul nici nu se supune justitiei, ci justitia verifica aplicarea legilor elaborate de parlament). Opresc aici exemplificarea, este suficient. De aceea, partidul intemeiat de dl Tariceanu are toate oportunitatile de a face pulbere PNL-ul, daca va sti cum sa o faca si ce fel de lupta politica sa duca.

  32. Incorecta si primitiva o campanie electorala in Romania anului 2014 bazata pe ” ortodox ” .
    In Irak , la Mossul , islamistii sunniti decapiteaza persoane care apartin unor minoritati musulmane – yazidii – si expulzeaza salbatic crestinii in 24 de ore .
    La Craiova Ponta tine un discurs confuz si ilogic in care vorbeste ” nu este o vina sa fiu presedinte roman si ortodox in TARA MEA ” . Cam limita , cam reductor mesaj . Inca o data , primitiv .
    Amuzanta reactia lui Sova care se agita asupra ” unui atac fara precedent din zona Dreptei asupra Ortodoxiei romanesti ” – care ” atac ” , despre ce vorbeste ? Individul umple golul imens al inactiunii sale la Transporturi cu diversiuni ?

  33. Viktor Orban promite să creeze un stat ILIBERAL – adio da raman cu tine!!

    Pemtru ce acesat indepartare de liberalism?

    Criza financiara globala din 2008 a aratat ca „statele democratice liberale nu pot ramane competitive la nivel global”, : http://www.b365.ro/sfar-itul-democra-iei-in-ungaria-viktor-orban-considera-rusia-turcia-si-china-natiuni-de-succes_212437.html#sthash.8ksBLHOK.dpuf

    Pe planul actiunii politice ce vrea Orban Victor?!

    „Îndepărtându-ne de dogmele și ideologiile acceptate, vom căuta și vom construi o formă nouă de stat ungar, care va face din societatea noastră un succes în competiția globală pentru decenii de acum înainte”.

    Si aceasta pentru ca

    „A înțelege sistemele politice care nu sunt liberale, nu sunt democrații liberale și, în unele cazuri, probabil că nu sunt nici măcar democrații, dar care tot asigură succesul unor națiuni este una din marile probleme ale zilelor noastre”,>

    Deci Orban Victor doreste sa satisfaca cerinta „liberala” (de fapt libertariana) de „competitivitate la nivel global” inteleasa ca doar raport beneficiu/investie. Asta insemnand avantaj al Chinei ca producator mondial fata de statele industriale traditionale(cei 7 din G7 : SUA, Japonia, RFG, Franta, Anglia, Italia , Canada plus mai micile da tot dezvoltate Austria, Belgia, Danemarca,Elvetia, Olanda, Suedia si mai nou intrata in joc Spania) si tarile ex-socialiste din Europa.
    Adica o „competitivitate” bazata pe investitii scazute (bani putini), munca ieftina (foarte ieftina) si tehnologie scazuta. Fiindca munca ieftina inseamna tehnologie scazuta. Ca munca ieftina este „apanajul” necalificatilor. Deci „competitivitatea” ar insemna tehnologie scazuta si munca necalificata. Ca sa platesti atat de putin munca fie si necalificata se „cere” ca sa fie excedent de forta de munca – in China abundenta mainii de lucru se bazeaza pe existenta milenara a unei populatii pletorice – sau prin mentinerea unei rate ridicate a somajului.
    Ori asta in Europa nu prea se poate. Fiindca , de cel putin de la 1800 incoa, Europa se bazeaza tehnologie si pe mana de lucru calificata. Daca Anglia s-a ridcatla zenit cu filaturile si tesatoriile de bumbac si lana unde folosea mana de lucru prost platita si-a stabilizat pozitia cu industrii care foloseau mana de lucru calificata mai bine platita. Si si-a pierdut pozitia exceptionala in fata concurentilor care foloseau mai multa tehnologie si plateau mai bine mana de lucru (SUA, Germania).
    Azi se propune inversul. Mana de lucru ieftina care va atrage descalificarea (a se vedea si scaderea nivelului invatamantului … ) si abandonarea tehnologiilor costistoare („delocalizarea” azi nu mai inseamna doar monatrea in tari sarace orientale .. ci si „exportul” siderurgiei samd). Si in ultimii ani se observa o scadere a repartitiei beneficiului obtinut – in anii 70 salariatii primeau 70% azi mai putin si se tinde spre un extrem oriental 30%.

    Ori aceasta restrangere a cotei din beneficiu repartizata muncii nu se poate sa nu nasca resentimente. Care in Europa nu sunt noi si in trecutul apropiat au dis la instalarea unor regimuri fasciste sau comuniste. Care chiar daca nu vor duce la aparitia unor regimuri social-fasciste (e altceva decat delireaza d’alde Tismanetzchi) va impune intarirea rolului represiv al statului. Si in acelasi timp diminuarea importantei votului popular ..
    Adica restrangerea democratiei … sau abandonarea ei in favoarea unei plutocratii sau arghirocratii bancare (pluto crtia ar fi propretarii bancilor. Ailata ar implica si functionarimea)

    In sfarsit dar numa sub acest aspect al impartirii beneficiilor mai am ceva de zis.
    In mod traditional mana de lucru prost platita inseamna si preturi mici la paine, cartofi, slana si bere. Adica cu bani mai putini decat in Germania sau Franta intr-se poate trai intrucatva satisfacator o tara din astea de mana a 3a… In plus in unele tari exista si niste avantaje naturale. Este cald si nu iti trebuie incalzire iarna. Ai nevoie de un ventilatior ca aerul conditionat costa prea mult. Tota anul poti umbal in camasa si slapi. Deci mult mai ieftin decat in Europa..
    Insa , azi in Uniunea Europeana a pietei comune si a reglementarilor comune nu mai exista astfel de „avantaje” considerate „necinsitie” si „anticoncurentiale”. Benzina trebuie sa aiba un pret „aliniat”. Asa ca benzina este accizata si paraaccizata excesiv (ma rog este la fel de excesiv si in Franta, Germania ori Italia insa acolo lefurile sunt, inca, mari) Energia electricatrebuie si ea sa fie „aliniata”. Si tigarile (in China sunt f ieftine. Normal ca un pac de kent ar costa doar 1 -1,50 $ insa „Europa” cere sa fie accizate cu 3-7 $!). Si altele idem.

    Ori in conditiile de azi (televizor multinational, vanzoleala mare a oamenilor, internet si toate celalte care te fac dureros de constinet ca alaturi altu’ traieste mai bine la o aruncatura de microbuz de tine) omul atzatzat si de o publicitate „globalizata” risca sa se supere. Si ori va vota „gresit” ori va face sucar in strada.
    Placa cu „esti liber sa” nu tine cand omu de rand replica „sa crap io de foame ba?” asa ca trebuie abandonata …
    Si Orban zice ca va abandona „liberalismul”.. si va face aple la alta placa:

    Prin re-naționalizarea sectoarelor bancar, al energiei și al utilităților publice pentru a le „elibera de sub sclavia datoriei și controlului străinilor” și prin înlocuirea „statului asistențial” cu un „stat al muncii, care va respecta valorile creștine și drepturile omului, dar nu va fi liberal în natura lui”. Prin „stat al muncii”, Orban nu înțelege un stat care încurajează crearea de locuri de muncă în economia privată, ci înlocuirea plasei sociale cu „munca în folosul comunității”, „comunitate” fiind eufemismul preferat al regimului Orban pentru Stat. Cu alte cuvinte, subordonarea economiei și sistemului de asistență socială (deci, implicit, a sindicatelor) Statului. Or, aceasta – totul (economie, societate, cultură) în interiorul Statului – este esența totalitarismului fascist așa cum a defi­nit-o Benito Mussolini. Bineînțeles, un fascism adaptat la secolul al XXI-lea, care „respectă libertatea individuală și drepturile omului”, un fascism cu față umană.
    http://www.romanialibera.ro/special/documentare/politica-lui-orban-ameninta-europa-de-est-344543

    Fascism?!

    Viktor Orban a declarat, printre altele, că Ungaria va deveni un “stat axat pe muncă, nonliberal”.http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/04/03/ungaria-in-viziunea-lui-viktor-orban-eliberata-de-goliatii-financiari-si-reintoarsa-la-crestinism/

    Mde cam asa zicea si Maimuzzolinni..

    Insa este un discurs „conservator” .. inapoi la „radacinle culturii noastre crestine” (si feudale!!)

    Insa ce ar motiva aceste actiuni ale lui Fidelutza (FIDESZ = Fidelitate) Orban?! De ce a promovat deja nationalizarea sectoarelor bancar, al energiei si al utilitătilor publice ?! Numa din „populism”? Nu de alota dar este (aduc) cam – putred de – bogat.
    Este reactia unei burghezii locale care doreste sa isi majoreze cota ce ii revine din placinta nationala. Exact ce ii motiva si pe Bratieni si burghezia nationala romana aliniata in spatele lor.
    Burghezie locala care este peceputa ca fidela (FIDESZ) adevaratelor dorinte ale plutocratiei globalizate. D’aia exista atat toleranta fata de „derapajele” lui Orban :

    Pe de altă parte, FIDESZ, partidul lui Orban, beneficiază și astăzi de finanțări din partea unui think tank politic afiliat Uniunii Creștin Democrate din Germania – Konrad Adenauer Stiftung –, care este susținută exclusiv din bani publici și care, potrivit site-ului KAS, a finanțat recent o tabără a tineretului FIDESZ.
    http://www.romanialibera.ro/special/documentare/politica-lui-orban-ameninta-europa-de-est-344543

    Care adevarate dorinte?
    Austeritate cu orice pret! Profituri cat mai mari in defavoarea altora!!
    SI la dracu cu democratia asta in care un oaresicare asistat are drept de vot ca si un miliardar!!!

    Problema este insa sa vrea si Grivei. Si ca sa vrea si Grivei trebuie alte stimulente decat cele de pana acum (Esti liber sa devii miliardar si tu! Fa-ti firma ta!!) Ori astea sungt cele cunoscute: Patrie, Munca , Dumnezeu.

    Si asta cere lata explicatie. La care se ajunge prin 2 tendinte opuse.. (dorintele sunt multe .. modalitatile de satisfacere mai putine!!)

    In primul rand trebuie sa zic ca economia este un proces social. Adica daca vrei sa ai economie ai nevoie de o societate. Cat timp ai de-a face cu un individ (Robison Crusoe) sau cu o famile izolata care produc doar pentru sine nu ai o economie. Ai o economie atunci cand „actorii economici” sunt siliti sa inte in schimburi economice – „tu imi dai mie silex eu iti dau tie pigment rosu” „da-mi si mie un ulcior de vin si ia iedul asta sa il mananci diseara cu familia”. Da, exsita concurenta intre producatori insa concurenta dintre producatori este si ea , de multe opri , sociala. De exemplu cand firma Ford concureaza cu Toyota castigul sau pierderea de piata se resimte nu numa de catre patroni(propretari) ci sio de catre ultimu muncitor.
    Iar la nivel superior oameni se agrega in popoare si natiuni. Si concurenta economica in ultima instanta este si una nationala.
    Si capitalistul Orban face apel la solidaritatea nationala : sa ne marim cota noastra ca ceva va ajunge si la voi!! Si nevoile sunt mai stringente atunci cand ai mai putin …

    Si deci Orban declara ca abandoneaza placa „liberala” in favoarea celie „nationale” .. si se leapada de democratie ca sa pastreze competitivitatea ca cum zice el (numai?!!) “societăţile democratice liberale nu pot să rămână competitive la nivel global”( Asta este a 2a tendinta…)
    Adica adio da raman cu tine!!

  34. @Centru
    Pactul Ribbentrop–Molotov a fost semnat pe 23 August 1939. De aici rezultă cedările teritoriale impuse României. Dar mai înainte (anume pe 2 august 1939) a fost altceva, foarte compromiţător pentru Albert Einstein ! Care, de altminteri, a pledat foarte puternic şi pentru răscoala bolşevică anti-românească din Tatar Bunar ! De ce îl supăra într-atâta oare ideea ROMANIA NEOACQUISTICA pe Albert Einstein ?

  35. In afara subiectului (oare?) acelasi ziar Gandul (citata la analiza pe text) are sub articolul despre ce zis-a Orban la Tusnad urmatorul link Toţi sunt îngrijoraţi de situaţia din Ucraina, dar ce se întâmplă în Vestul Europei e de neconceput. Ştirea a explodat vineri seară catre duce la Prosport.ro unde citim stirea de neconceput , mai gravidissima decat Ucraina De neconceput. Cutremur în El Clasico, toţi sunt şocaţi de vestea care face înconjurul netului: „Nu vreau să vorbesc despre asta”
    Preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, a declarat că Barcelona nu va mai putea evolua în La Liga dacă regiunea Catalonia va obţine independenţa. Catalonia solicită de mai multă vreme autonomia faţă de Spania, iar echipa de fotbal FC Barcelona este un simbol al luptei de independenţă.

    Intr-adevar iata STIREA care bate la curul gol posibilitatea unui razboi care ar putea implica si NATO!!!
    Of mintile simple ale epocii moderne! Asa a cazut si Roma (stiu ca ma repet. Istoria o face la fel de des! Cel putin la fel..)

  36. C@entru
    Sovieticii au avut trupe si administratie proprii pe intreg teritoriul Romaniei, mult timp dupa incetarea razboiului. Au lasat in urma o ,,clasa politica” adusa pe tancuri, in vederea unui experiment. Se pare ca, inventivi asa cum ii cunoastem, evreii exportati de Stalin au reusit sa produca adepti, iar o intreaga elita politica, culturala si economica a fost exterminata, sau, exilata.
    Personal, am o problema cu urmasii unora dintre ei, care se dau acum mari romani, mari oameni de cultura si artizani/ideologi ai democratiei. Ba chiar, unul dintre ei, a scris rechizitoriul impotriva comunismului citit de Basascu in plenul Parlamentului. (Z)
    Ciudata si imprevizibila este viata, nu-i asa Centrule ? Din fericire, exista memorii inca lucide si mai ales exista documente. Inca nu sunt in intregime publice, dar vor fi, in cele din urma.
    Nimeni dintre anglo-saxoni si francezI nu a/au facut ceva pentru Romania…desi, i-am asteptat de ni s-au lungit urechile. Au veni tarziu, dar nu ne-au adus mare lucru: Oircum, in niciun caz, ceea ce ne asteptam – in naivitatea noastra cultivata in colivia totalitarismului prin postul de radio Europa Libera, Vocea Americii si BBC:
    FMI
    Stat de drept (?)
    Irak
    Afganistan
    ,,Privilegiul” de a ne survola teritoriul pentru a bombarda Belgradul
    Apropo, mai stii daca Romania recunoaste, sau inca nu, independenta cosovarilor ? Poate ne lamuresti;
    Deveselu
    Nici acum nu am inteles rostul acestui scut…de cine ne apara ? Poate ne lamuresti;
    Chevron
    Gold Corporation
    Bechtel
    Bunge
    Marile concerne de bere care ne-au cumparat brandurile traditionale;

    Apropo de Bunge, mi se rupe inima de numerosele fabrici de ulei pe care le-a inchis acest concern american. Acum, importam ulei din Ungaria si Ucraina. Bine, ceL putin, ca este mult mai ieftin decat in perioada Basescu-Boc. (Z)

    Singurul care inca rezista la invazia dizolvatoare a vestului, este Traian Basescu, fiica si amanta politica a domniei sale, care prospera din tranzactiile Gazpromului. Basca, le-au suflat strainilor o parte (mica , e adevarat) de teren arabil. (Z) Nu mai vorbesc de dosarul ALRO, las justitia sa se pronunte, atunci cand va deveni independenta. (Z)

    @Calin
    Adrian Nastase a beneficiat de avantajul ca a avut in persoana domnului Ion Ilescu, mai mult un aliat, decat un adversar. (Z)
    Din acest motiv, a comis, dupa parerea mea, greseala vietii lui : CONSTITUTIA din 2003. (Z)

  37. ps-centrul
    ,,capitolul Rusia cu munitie nucleara in Baltica pentru Romania este cifrat pentru mine . Altfel , nu am competente profesionale in Psihiatrie ”

    COMENTEZ:
    De unde stii ca munitia nucleara din Baltica este pentru Romania ?
    Nici eu nu am competente profesionale in Pshiatrie, dar recunosc cu usurinta paranoia asimilabila isteriei anti-rusesti. (Z)
    Dar daca tot insistati sa faceti jocul papusarilor de peste mari si tari (care nu au nimic de pierdut) iritand Rusia, s-ar putea ca munitia (daca exista) sa fie mutata din Baltica in Crimeea, ceea ce ar face Deveselu un biet foc de artificii in ,,centrul” unei mari de foc.
    (Z)

  38. Bravo junioarelor campioane mondiale !
    Fete nascute si crescute in ani nu tocmai usori pentru parintii lor ( februarie 1997 , cozi la magazine ale celor ce dadeau inapoi televizorul si frigiderul cumparat in rate , nea Ciorbea lasa leul de la 3000 la 6000 lei dolarul in 48 de ore ) , cu filme americane de o violenta de nesuportat la TV in fiecare ora din zi si noapte , talk-show-uri debile , caini care le intretineau conditia fizica , fugarindu-le prin parcuri si terenuri de joaca …
    Cu toate acestea , fetele crescute in frustrare , violenta si privatiuni au invins burghezele din Darmstadt si Hanovra !
    Felicitari!

  39. Nu trageti in moderatoare, face si ea ce poate!
    Mai multe persoane – superbe domnite si nobili domni – si-au exprimat, in ultimele zile, nemultumirile a adresa distinsei domnisoare moderatoare. Exceptionalul Radu Humor chiar a ajuns sa republice pe alte bloguri (dubioase!) comentarii inca neaparute aici.
    Nu sunt foarte indragit de dra moderatoare, insa aceasta nu ma face sa inteleg cateva realitati, pe care vi le transmit si dumneavoastra, nu in apararea dansei, fiindca nu are nevoie sa o apar eu, ci pentru ca dvs sa retineti, cu titlu definit sper vreo doua idei putine si fixe.
    1. O buna parte din comentariile a caror aparitie intarzie sunt trimise spre lectura si avizare dlui Nastase. Cum acesta nu are acces la calculator, procedura dureaza un numar de zile. Ar trebui, deci, sa fiti mandri de comentariile asa de grozave care au nevoie de avizarea dlui Nastase. In fond dumnealui este titularul blogului si nu are chiar toate atributiile delegate.
    2. Atunci cand unele comentarii pot starni valuri (nu aici pe blog), ori pot ajunge chiar la a face rau dlui Nastase, o tehnica simpla de lucru, pentru a nu afecta, totusi, libertatea de exprimare, este acea de a publica respectivul comentariu cu un pic de intarziere, cumva mai putin vizibil printre comentariile publicate deja, deoarece mai putini lectori, amatori sau profesinisti, recitesc comentariile dupa cateva zile.
    3. E vara si distinsa moderatoare o fi avand si ea dreptul sa respire un pic, nu e totusi in sclavie. Pana pe la 15 august, cand se termina concediile, fiti si dvs. mai toleranti.
    Fac un apel la voi de a fi solidari cu dl Nastase inca o scurta perioada de timp, pana la iesirea lui din inchisoare si de a nu va lasa dezbinati de adversarii acestuia. Si, cu toata delicatetea si cu constiinta meritului vostru de a fi rezistat alaturi de dl Nastase atunci cand l-au parasit si din persoanele mai apropiate, sa pastrati intelegerea ca acest blog este al dlui Nastase si ca nu a devenit un blog al comentatorilor, desi suportul comentatorilor este foarte important in perioada de detentie a dlui Nastase. Mii si milioane de multumiri pentru intelegere.

  40. Centru
    Radiografia ta asupra perioadei 1997 este aproape corecta, cu exceptia faptului ca nu Ciorbea a lasat leul de la 3000 la 6000 dolarul, ci, economia insasi a determinat o ajustare atat de abrupta. De altfel, anii 90 au reprezentat o perioada de corectii si ajustari necesare si inevitabile, impuse de dorinta noastra de a schimba sistemul in 1989. Am facut-o nu tocmai ,,ortodox”. Eu as spune ca a fost un fel ,,pacat originar”. E adevarat ca nu prea stia nimeni ce inseamna, de fapt, acea schimbare, avand insuficiente informatii, dar in schimb, mult prea multe iluzii si naivitati,
    Pai nu se poate centrule si pe jos si in telegutza, si cu economie de piata si cu lideri autoritari care sa impuna mercuriale, sa tina cursul fix ca in tari cu regimuri semi si sa decida ei ce bine si ce e rau in economie.
    Cat despre violenta filmelor si talk show-urilor, sa fim seriosi…fata de ce vedem astazi, in fiecare zi, pe televiziunile de breaking news, anul 1997 a fost unul de-a dreptul romantic. De fapt, dupa 11 septembrie 2001, cam totul s-a schimbat, inclusiv, viziunea marilor puteri asupra democratiei, iar lumea a intrat intr-o perioada de violenta extrema, cu puseuri periculoase pentru pacea si stabilitatea lumii, chiar in acesti ani si chiar zile , din urma.

  41. Centru
    ,,Amuzanta reactia lui Sova care se agita asupra ” unui atac fara precedent din zona Dreptei asupra Ortodoxiei romanesti ” – care ” atac ” , despre ce vorbeste ? Individul umple golul imens al inactiunii sale la Transporturi cu diversiuni ?”
    COMENTEZ:
    Ignoranta, stimate coleg, ne duce sigur si abrupt in auto-anihilare.
    O fi fost Sova (desi eu am o alta perceptie) asa si pe dincolo in materie de asfalturi si betoane (obsesiile vietii dumitale), dar ,,atacul” chiar exista. Si nu este intamplator, el reflecta agresiunea unui anumit tip de lume impotriva partii de est a Europei in care oamenii inca mai cred in valori traditionale….,,depasite” , in noua era a relativismului si globalizarii, in viizunea bilderbergilor. Iata ,,atacul” :
    „Biserica Ortodoxă este, ÎN PARTE, infiltrată cu oameni în soldă sovietoidă, care se află majoritar în Moldova și Oltenia. Asta este cheia introducerii ortodoxiei ca temă de campanie de către Ponta. Mesajul adevărat este următorul: „dragă Rusie, spune-le preoților pe care-i controlezi să-și convingă enoriașii să mă voteze și dau eu la schimb ce vreți voi”, a scris fostul consilier prezidențial DANIEL FUNERIU pe contul său de Facebook.”
    ADAUG:
    Sincer sa fiu, Centrule, eu vad in dumneata un partener ideal pentru domnul Funeriu. De altfel, blogurile dreptei abunda de relativism, ba chiar este la moda relativismul informational. Acolo, mesajul conteaza si nu adevarul. (Z)

    De fapt, dupa parerea mea, Victor Viorel, nu a spus nimic neobisnuit. CITEZ:

    ,, „Nu e nimic de reproşat că e etnic german, dar nici mie nu trebuie să-mi fie reproşat că sunt român. Sunt în România şi mă mândresc că sunt român. La fel e discuţia despre religie, nu e nimic rău că e protestant, dar eu sunt ortodox. Nu cred că va fi un subiect, dar nici nu vreau să creăm un anumit complex – să vină cineva din afară, că noi nu suntem în stare. Avem resursele noastre, ca ţară, de a ne dezvolta. Nu cred că e un defect pentru Iohannis că e german, dar să nu-mi reproşeze mie cineva că sunt român sau că sunt ortodox”, a spus recent candidatul PSD la prezidenţiale.”

    PS
    Ieri, in miezul romanesc al Ardealului, s-a aniversat victoria de pe 3 august 1601, in urma bataliei de lângă Guruslău, intre forțele armate ale lui Mihai Viteazul și trupele lui Sigismund Bathory.
    Cine a fost Mihai Viteazu ? Un ,,neicanimeni” care, trecand Carpatii, a facut ce a facut…
    CITEZ:
    ,,Mihai Viteazul sau Mihai Bravu (n. 1558, Târgul de Floci – d. 9 august 1601, Turda) a fost bănișor de Strehaia, stolnic domnesc și ban al Craiovei, apoi Domn al Țării Românești și, pentru o perioadă (în 1600), conducător de facto al tuturor celor trei țări medievale care formează România de astăzi: Țara Românească, Transilvania și Moldova.”
    Am sa va reamintesc, de asemeni, (chiar daca, unora, nu va face placere) ca anul 2014 este (si) ,,anul BRANCOVEANU”.
    Cine a fost Brancoveanu ? Un alt ,,neicanimeni” care, fraier fiind, s-a lasat decapitat in loc sa-si abandoneze credinta.

    Poate ca, centrule, dupa fierbinteala acestei perioade oarbe de campanie, ne vom aduna in meditatie, o majoritate critica de romani si sa hotaram daca mai vrem sa continuam impreuna, sau om mere in pribegie (spirituala n.r.) dupa colaci in coada si potcoave de cai morti pe meleagurile Dumnezeilor dolar si euro. Dupa parerea mea, chiar se pune serios problema daca televiziunile si propaganda agresiva a vestului ne-au schimbat ireversibil, sau nu. Iata o tema de dezbatere, serioasa, dupa parerea mea, pentru anii ce stau la orizontul viitorului in drum spre noi.
    (Z)

  42. Vsile
    Scrie, stimate coleg, in limba romana.
    Nu mai intereseaza apartenenta ta religioasa, eu admir (de exemplu) turcii constanteni pentru corenta comunitatii + felul in care s-au integrat social si mai mult, imi place sa vizitez minaretul din Constanta, dar sper, totodata, ca nu ti-e rusine cu/de calitatea de roman. E adevarat ca aveti acolo un arhiepiscop al Tomisului care, pe langa faptul ca nu are charisma, asociaza o imagine cam sifonata, dar tinand cont ca imaginea o face presa, astept comentariile pertinente ale unui localnic avizat. (Z)

  43. @Zev – te-am luat la inceput un laudatator iesean al lui Ponta , nu de cea mai buna calitate . Ultima ta premonitie , cu suparata si insultata Rusie dand drumul unui ocean de foc , arata ca esti un monstru .

  44. Abordările bottom-up, upper-hand şi top-down la Antena 3. Toţi redactorii de la Antena 3 practică inteligent abordarea conceptuală ascendentă (bottom-up). Această abordare se opune – dar cu limitările inerente- politicii upper-hand dusă împotrivă de către preşedintele Traian Băsescu şi procurorul Laura Codruţa Kovesi. Trebuie să recunoaştem un adevăr simplu : Politica upper-hand nu poate fi contracarată eficient decât printr-o abordare conceptuală descendentă (top-down approach). Pentru aceasta, redacţiile de la Antena 3 i-au invitat pe domnii Daniel Barbu şi Petre Roman. Profesorul Daniel Barbu s-a remarcat în trecut prin atacurile virulente împotriva teologului ortodox Dumitru Stăniloae, precum şi a sfinţilor martiri ortodocşi ai închisorilor comuniste. Iar profesorul şi politicianul Petre Roman s-a remarcat (dar aceasta în conivenţă cu seniorul Corneliu Coposu) prin transformarea industriei româneşti care excela prin tehnica de producţie cumpărată de pe cea mai bună piaţă (aceea din USA) într-o „grămadă de fier vechi”. De acolo provine averea lui Bercea Mondial.

  45. @Zev – de fapt marina rusa cu munitie nucleara in Baltica sa arate UE ca nu glumeste cu Romania nu vine de la tine , vine de la un caz mult mai grav , Marian Nicolae . Patologie pura , caz de studiu pentru studenti .
    Godzilla Rusia poate imprastia foc unde vrea , daca este suparata ? Adevarat ca Putin se apropie enorm de Hitler – acelasi discurs cu minoritatea rusa ( in Polonia si Cehia in 1938 cea germana ) oprimata , punerea in discutie a frontierelor ( citez din tarul Putin ” in secolul 19 Odessa , Donetk si Lugansk nu erau ale Ucrainei , din anii 1920 sunt ale Ucrainei , nimeni nu stie de ce ” ) , atacarea vecinului prin unitati de comando mascate , fara semne – ” omuletii verzi ” muti din Crimeea = grupele SS in uniforme poloneze care au simulat la 1 septembrie 1939 ca ataca Germania .
    Daca nimeni nu intervine , Godzilla va imprastia moarte pentru ca e suparata la scara industriala .

  46. Zev,

    Nu neaparat ca o scuza , dar eu mai am timp de 12 ore si de lucru, de fapt postez numai in acest interval , din care in calitate de consultant si patron imi permit sa joc sah on line,sau sa mai observ si sa critic bizanterii ,in general sau in particular pe acest blog in rest am casa, nevasta nepoti, alte obligatii.
    Lipsa unei litere ar trebui sa constituie obiectul unei analize pe text chiar pe propriilor dumitale texte sau daca vrei sa vanam greseli ale editorului textelor scrise de gazda , acolo unde apar nepermis asemenea erori.
    Nepriceperea ta insa de a interpreta un text nu se trage din agramatica mea,ci din cu totul si cu totul alte cauze, fapt care ma intristeaza pur si simplu!
    Referitor „preacinstita” fata bisericeasca ortodoxa , un mentor al PSDeului central si local ce sa spun , in discutiile despre aceasta persoana din viteza probabil sau comoditate ii spun „spagoveanu” in loc de ………….Cred ca acest renume spune totul despre oamenii bisericii ortodoxe , dar ce sa facem averile acestora nu fac obiectul firmelor de persecutie inventate de Basescu si tolerate de Poanta!
    Referitor calitatea de roman ce sa spun imi este rusine de foarte multi romani!

    Blogi,
    Si dumneata ma intristezi ! Dumneata vorbesti despre martiri ortodoxi, personalitati care sau cernut dintro biserica care transformata in scula comunismului de manipulare si constrangere a populatiei si nu spui nimic de constrngerea celorlalte culte , ale caror bunuri au fost confiscate in favoarea bisericii ortodoxe romane, cea mai bogata institutie din Romania!
    Antena 3 continua dezvaluirile criticile anti-basiste , un merit , dar ataca
    si inabusa orice critica adresata puteri actuale..adica este un B1 pe invers!
    Sunt probabil si exceptii , doamnele Oana Stancu si Doamna Grecu dar si aici critica are cu totul si cu totul alt substrat , si anume abuzurile facute de justitie impotriva patronului Dan Voiculescu , abuzuri facute sub obladuirea
    lui V.Ponta.
    Intro emisiune acum doua saptamani pe aceasta idee Oana Stancu la tavalit pe ministrul lui Zev ,nepermis pentru functia acestuia de PM.
    Am auzit , sunteti incompetent, sunteti mincinos, aveti tupeul si alte vorbe grele ,iar amicul lui zev schelalaia ca un ciine ajuns in mana hingherilor.

Lasă un răspuns