La Muzeul Hartilor

Guest post: Andrei Nastase

In cursul zilei de miercuri, 09 aprilie, am participat impreuna cu  prieteni sociali democrati  la un eveniment dedicat implinirii a 100 de ani de la declansarea primului razboi mondial, organizat la Muzeul Hartilor si Cartii Vechi.

Intalnirea a reprezentat o iesire din rutina zilnica, am petrecut impreuna cu prieteni dragi o dupa amiaza intr-o atmosfera degajata si plina de invataminte.

Invatamintele istoriei nu trebuie a fi uitate ci insusite pentru a nu se repeta dramele trecutului. In linii mari cu totii am ajuns la aceasta concluzie cunoscuta de altfel de toti dintre noi, care a devenit deja o axioma.

A fost inca un moment in care l-am simtit pe tata alaturi de noi. Hartile, cartile, cultura, gandurile nu pot fi intemnitate.

 

 

100 de ani 1RM (2) 100 de ani 1RM (23) 100 de ani 1RM (36) 100 de ani 1RM (9) 100 de ani 1RM (18)

11 gânduri despre “La Muzeul Hartilor

 1. E bine să ne amintim mereu de donațiile făcute de familia Năstase diverselor instituții de cultură. Muzeul Hărților, unul dintre zecile de muzee deschise în timpul guvernării Năstase, și-a constituit zestrea de bază din donațiile acestei familii.
  Regret că guvernarea Năstase nu a durat măcar opt ani. Societatea românească ar fi beneficiat de mult mai multe realizări.

  Andrei s-a maturizat. E vârsta, dar și încercările prin care a trecut.
  Profesorul Ioan Scurtu pe care îl apreciez în mod deosebit, e nelipsit de la evenimentele legate de persoana d-lui Năstase, dovadă că prețuiește mult omul și ceea ce acesta a lăsat în urma lui.

  Apreciază

 2. Ca să vedeți că nu sunt subiectivă și părtinitoare în privința calităților doamnelor, declar că o apreciez pe Raluca Turcan pe care o ascult cu plăcere, chiar dacă e PDL-istă.
  Găsesc că are carte multă și idei clare pe care le exprimă ultra-corect.
  Aflu însă că EBA i-a făcut mai deunăzi observație că face greșeli de exprimare.
  Cum e cu bancurile care încep cu întrebarea „știi care e culmea…?” ?
  Culmea ignoranței/tupeului/falsei păreri despre sine…nu știu cum să numesc observațiile EBEI.

  Apreciază

 3. Cris , nu prea intelegeti , nu-i asa ?

  Crin Antonescu a descris punctind acid dar hazos , ca EBA nu prea poate face mare deranj in cea ce se intampla sau ce ce ni s-a intamplat noua romanilor.Adica daca vorbeste in forul european in mod sigur vorbeste numai in romaneste , iar traducatorii nu pot sa-i preia in traducere,balbele „aromane” iar cind vorbeste in Romania ne umfla pe unii plansul pe altii rasul!
  Ati inteles , nu cred!
  Pe cind atuinci cind a vorbit o Turcan o Macovei atunci e jale si prapad , plangem toti!
  Nu cred ca ati inteles,!

  Apreciază

 4. La Realitatea Tv
  Băsescu: Ponta, profund corupt.
  Va ridica corupția deasupra standardelor duse de Adrian Năstase

  http://www.cotidianul.ro/basescu-ponta-profund-corupt-va-ridica-coruptia-deasupra-standardelor-duse-de-adrian-nastase-235883/

  Principalele declaraţii

  “A fost o zi liniştită. Dimineaţă, cu nepoţica, pe urmă la birou. Mesajul de la preşedinţie, în numele meu pentru toţi care azi îşi sărbătoresc numele i-a inclus şi pe ei (Victor Viorel Ponta şi Crin Antonescu, sărbătoriţi de Florii – n.r.).

  Apreciază

 5. Felicitări, dragul meu Andrei! Tatăl tău este prin tine, prezent, chiar dacă nu fizic! Apropos de observațiile lui Cris despre o anumită persoană ”cultă” din viața noastră politică, simt că pot să fac următoarea remarcă – dacă nu te bagă nimeni în seamă, o faci singur, sau mai pe românește spus: ”Aș intra și eu într-o realație, dar nu știu în a cui?”

  Apreciază

 6. dupa terminarea mandatului de presedinte, si sper inceperea celui decondamnare, basescu va dona in scopul infiintarii unui muzeu colectia sa de pahare de tarii 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.