Contestatie privind durata procesului penal

In continuare, dupa 90 de zile de la pronunţare, decizia data in recurs, la 6 ianuarie, in dosarul “Zambaccian”, de către completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, complet condus de judecatorul Ionut Matei, nu este redactata, desi termenul obligatoriu de redactare era de 30 de zile.

In aceste conditii, am formulat o contestatie privind tergiversarea motivarii deciziei de catre complet, prin incalcarea legii.

Anexez textul contestatiei depusa la 4 aprilie.

scan_Page_1 scan_Page_2 scan_Page_3

83 de gânduri despre “Contestatie privind durata procesului penal

 1. Cu astfel de masuri , sigur vom iesi din criza 🙂 Cu ce e mai presus Ponta & GhitaSRI de tembelul ala de Basescu ? Sau cu ce e diferita Victoria Nuland de Ana Pauker ? 🙂

  http://www.realitatea.net/bac-i-urile-date-chelnerilor-ar-putea-fi-impozitate-cu-16prc_1418740.html

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/cazanciuc–cei-care-detin-cartele-prepay-trebuie-sa-se-inregistreze-cu-datele-din-buletin–331743

  Apreciază

 2. @ Cris

  Stimata doamna , eu nu sunt misogin ! Doar ca d-voastra ganditi exact la fel ca domnii pe care i-am enumerat .

  Daca d-voastra sunteti de acord cu astfel de practici si nepotisme , atunci de ce va mai plangeti pentru tot felul de abuzuri si mizerii care se intampla in Romania ?

  Imi pare ca sunteti o persoana rationala , nu un activist de partid din ala spalat pe creier ! Ganditi-va ce s-ar intampla daca toti oamenii ar proceda la fel ca domnii pe care i-am metionat sau ce exemplu dau acesti domni ? Sau ce asteptari putem avea de la ei ?

  Eu nu contest educatia si studiile acelor doamne ci vreau sa spun ca este o chestiune de BUN SIMT sa nu-ti numesti sotia , socrul , varul , etc. in functii de demnitate/ conducere . As spune ca este chiar o chestiune de autoaparare !

  Pe de alta parte , eu cunosc SUTE DE PERSOANE mai pregatite decat d-na Daciana Sarbu , cu care am fost coleg de facultate … Si care sunt angajati obisnuiti , intreprinzatori sau chiar someri !

  Apreciază

 3. Nu o spun eu ! O spune fostul presedinte al SeUA …

  Jimmy Carter: Omenirea consideră SUA principalul instigator la războaie

  Omenirea consideră că Americii este „principalul istigator la războaie”. Declaraţia aparţine fostului preşedinte american Jimmy Carter şi a fost făcută într-un interviu pentru ediţia online Salon.

  Potrivit lui Jimmy Carter, oamenii din lume cred că americanii „declanșează conflicte armate aproape din orice motiv”.

  Fostul lider american a reamintit un discurs ținut recent de secretarul de stat, John Kerry, care a afirmat că în secolul al XXI-lea nu se mai pot invada țări.

  „Acest lucru seamănă mult cu ceea ce am făcut noi în Irak în același secol al XXI-lea”, a afirmat reporterul. „Absolut corect. Ceea ce am făcut. Și tot timpul facem ceva. Așa e Wahingtonul. Din pacate. Și continuăm să o facem de foarte mulți ani”, subliniat Jimmy Carter.

  Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2014_04_11/Jimmy-Carter-Omenirea-considera-SUA-principalul-instigator-de-razboaie-8573/

  Apreciază

 4. După descrierea fazelor mai mult sau mai puţin inumane ale jocului algoritmic pe Bursă (făcută de Michael Lewis în cartea Flash Boys), ziaristul David Brooks (îmi place cum scrie!) compune eseul “Puterea morală a curiozităţii” http://www.nytimes.com/2014/04/11/opinion/brooks-the-moral-power-of-curiosity.html?action=click&contentCollection=Art%20%26%20Design&module=MostEmailed&version=Full&region=Marginalia&src=me&pgtype=article

  Apreciază

 5. Adrian B,

  Cred ca Ponta isi doreste si el sa fie premiat de Ambasada SeUA … Sau asta e vreo masura economica ?

  după care ne dă un link din România Liberă, ciopârţit, astfel că nu funcţionează. Dar ne dăm seama că se referă la obligaţia celor ce folosesc cartele preplătite să se înregistreze cu buletinul.
  Sigur, comentariul cu tentă de protest, adică, vezi Doamne, asta şi-a mai găsit şi Ponta să mai facă?
  Păi da, şi asta era o măsură care trebuia luată de mult, de fapt de la începuturi. Companiile de telefonie mobilă n-aveau voie să vândă aceste cartele fără identificarea persoanei. S-au lăcomit să prindă în clientelă şi lumea interlopă, care poate vorbi liber despre lovituri, spargeri, crime etc, fără a fi identificaţi. Alţi demenţi pot trimite Salvarea, Pompierii, Poliţia după cai verzi pe pereţi, beneficiind de aceeaşi bunăvoinţă a companiilor de telefonie mobilă. Cei ce protestează împotriva acestei reglementări (aceea de a fi legitimaţi cumpărătorii de cartele preplătite) sunt deci, fie borfaşi, psihopaţi, criminali sau alţii care au în familie asemenea specimene.
  Aşa că, domnule Adrian B, mai bine tăceaţi! Altfel, mă simt îndreptăţit a vă întreba: Din care categorie faceţi parte?

  Apreciază

 6. @ Luminita Arhire, 11 apr. 6:32 pm:

  Brava signora!
  Nici eu nu-l citesc pe sodicu. Acum a avut noroc că l-ați comentat. V-am citit pe dv. că altfel…
  În general îmi repugnă „prezicătorii”.

  Apreciază

 7. Într-un interviu, Băsescu (el e într-un perpetuu interviu), întrebat dacă Udrea ar putea să-l bată pe Ponta (firește, în alegeri), a răspuns că fizic, sigur Udrea ar putea, după care (cum altfel) a râs cu mare poftă și gâlgâieli.
  Insul e redus, înapoiat, deci atâta poate. Consideră vreun om inteligent că asta a fost o vorbă de duh? Poate Bercea Mondial, Guță…
  Ce e stupefiant e că toți „redactorii” care erau cu el au râs de s-au prăpădit.
  Vă dați seama cât de reduși sunt și ăștia?
  Dealtfel, cine îl place pe Băsescu nu poate să fie decât de teapa lui.

  Apreciază

 8. @ Adrian B.:

  Vă reamintesc că doamnele au fost ALESE, nu NUMITE, și că propunerile de candidați sunt VOTATE SECRET în fiecare partid. Se pornește cu votarea de la organizație.
  Ponta, Sârbu și Antonescu NU ȘI-AU NUMIT SOȚIILE/FIICA în nicio funcție.
  De asemenea, cele două au fost ALESE și când nu erau soții.

  Apreciază

 9. 1) Justitia din Romania trebuie reformata, iar calea de urmat nu poate fi decat adoptarea legilor necesare, de bun simt (inamovibilitate doar in conditiile respectarii legii, raspundere materiala directa in cazul sentintelor strambe, egalitate intre procurori si avocati, desfiintarea ANI si a DNA etc. Mereu invocam exemplul democratiilor consolidate, dar nu facem – sau nu avem voie sa facem nimic in aceasta directie).Parlamentul Romaniei nu poate face asta daca nu are luminita de la UE – si n-o va avea daca PPE va fi majoritar in parlamentul european. De aceea am sustinut si sustin apasat ca alegerile din mai sunt aproape mai importante decat cele din noiembrie!
  2) Doamna Manuela, astazi este ziua de nastere a lui Marcus. Permiteti-mi sa-i adresez aici urarile mele: La multi ani, domnule comandor! Sa fiti sanatos si sa aveti parte de bucurii, atat cat se poate. Cu prietenie,

  Apreciază

 10. Prin exploatarea de tip hydrofracking (fracturarea hidraulică), iată!, se creează riscuri şi costuri enorme pentru populaţia locală http://www.nytimes.com/2014/04/12/business/international/china-takes-on-big-risks-in-its-push-for-shale-gas.html?hpw&rref=business Şi aici firma bulversantă nu-i americanca Chevron, ci o companie de stat chinezească. Ameninţările exploatării gazului de şist nu-s doar anti-ecologice faţă de mediu, nu-s doar agresive faţă de sănătatea oamenilor, animalelor productive din localităţile rurale, ci şi faţă de proiectele dezvoltării unei ţări pe termen lung. Cred că guvernul României trebuie să analizeze la modul cel mai serios tema de economie şi ecologie numită “riscuri şi costuri pentru populaţia locală.” Din Bucureşti se văd a fi prea mărunţi oamenii din judeţele Vaslui şi Bihor, sau cei din Dobrogea ?

  Apreciază

 11. Cris

  hm .. Andreea Paul ? Pai si ea pare a avea o caiera „dirijata” : (n. 10 septembrie 1978) este doctor în economie, lector universitar la Facultatea de Relații Economice Internaționale a Academiei de Științe Economice, după o carieră de cercetător la Institutul de Economie Națională al Academiei Române Deci termina facultatea si .. devine cercetator la Institutul de Economie Națională al Academiei Române! Ma org aux ames bine nee la valeur .. samd . Sa sa cirma din ANdreea personal “Extrem de curioasa din fire, mi-am dorit sa fac cercetare inca din facultate. Asa se face ca am lucrat de la 21 de ani intr-un institut al Academiei Romane. Fireste, puteam castiga mult mai bine ajutandu-mi parintii sa conduca fabrica lor de mobila. Iubesc insa prea mult cifrele ca sa renunt. (…) Care institut ? Ala de cerceatre … Cioc cioc stiti sunt studenta sunt sunt dinSalaj si as vrea sa ma angajez ,,, vreau s afac cerceatre !! Auz ames bien nee …
  Ca este bine nascuta blonda domana Paul l. Badpolitcs zice ca in famnelia Ghizelei

  A . Nu cointest ca are studii. Poate fi si intligenat (nu o cunosc) ca stse bien pregatita da contesta altceva : cineva a iubit-o si a dirjat (asa cum si MRU care ebarbat aa vaurt o cariera dirijata). Observati ca nu am scirs „frumoasa”. Stiti de ce? Pai putea fi sluta si cocosata si schiopa ca nu conta!! (ne e frumos da deobicei cont
  Idem si ptr Daciana lu Raspopa. Idem si ptr destui barbati.

  Ca de obicei daca nu te „iubeste” nimeni ….

  Apreciază

 12. Reţeaua semantică reprezintă o formă a reprezentării stadiului de cunoaştere. La reţeaua semantică se folosesc ajutător grafurile, unde nodurile, văzute ca puncte de sudură între arcuri, reprezintă concepte. Vă mai amintiţi grafurile?, am vorbit despre ele în cazul asociaţionismului O explicaţie curentă despre două firme celebre din IT spune că Google exploatează graful cunoaşterii, iar Facebook exploatează graful social. Dar noţiunea de graf îşi capătă sensul nu atât din geometrie, cât din asociaţionism. Olteanul Ştefan Odobleja folosea asociaţionismul în cadrul psihologiei cognitive, bază pe care a inventat Cibernetica zece ani înaintea lui Norbert Wiener. Iată şi altă figură de caz unde ar trebui să se recurgă obligatoriu la grafuri. Relaţiile de proprietate în ARDEAL sunt extraordinar de complicate, devenind încă mai complicate în cadrul sistemului avocăţesc pe care se bazează aplicarea RESTITUTIO IN INTEGRUM. Grafurile de relaţii economice transilvănene sunt în general şi în mod tradiţional extraordinar de complexe. (Nu prea înţeleg eu ce vină au aici mult blamaţii olteni!). Problema este pur ardelenească şi nu poate fi rezolvată, pentru simplificare, decât dacă se iau iarăşi în calcul principiile geniului juridic care a fost avocatul Dr. Ioan Raţiu, memorandist, principii aplicate acum la grafurile relaţiilor de proprietate. În studiul absolut ştiinţific al moştenirilor (nu după moda impusă politiceşte şi prin şantaj de către UDMR) chiar se aplică reţelele semantice ! După filosoful pragmatic American Charles S. Peirce, reţelele semantice clar definite reprezintă o formă a noţiunii de logică.

  Apreciază

 13. Indiferent daca Antonescu Crin va ajunge sau nu presedinte ( presedintia – posibila himera pentru care a sacrificat tot ceea ce un om poate sacrifica – demnitate , prietenie , increderea celorlalti , onoare , toleranta , intelegere ) , drumul lui de om politic se incheie in noiembrie sau mult mai devreme , la sfarsitul lui mai . Omul politic Crin Antonescu nu ma mai intereseaza decat prin prisma fascinatiei cu care pot privi transformarea unui individ normal in canalie .
  Insa ceasul biologic al lui Crin Antonescu va mai ticai mult si bine ; vor mai trece probabil multi ani peste liderul liberal , cu putin noroc poate ca are in fata 25-30 de aniversari , cu torturi si lumanari tot mai numeroase infipte-n blaturi . De aceea ma intreb cum va fi viata , de-acum inainte ,pentru OMUL Crin Antonescu ; pentru ca pe OMUL Crin Antonescu il desfiinteaza liderul politic in zilele acestea ciudate . Lucrurile pe care le sustine in fiecare discurs , rautatea nestavilita in care se imbraca , sperand sa ne insele ca este vorba doar de ironie , amnezia , demagogia , minciuna , pana la urma chiar dezechilibrul manifest , ne arata un tip de un cinism primitiv , trasatura vizibil mai accentuata decat la „tanarul ” candidat la prezidentiale , Traian Basescu , pe vremuri …
  Considerat deja de multi cetateni RAUL CEL MARE pentru prezidentiale si de proaspetii viitori amici politici RAUL CEL MAI MIC , poate ca ar fi bine sa se intrebe, totusi ,pentru cine , pentru cati , mai reprezinta el astazi BINELE ?
  Spune Antonescu Crin ca ESTE CONDAMNAT sa colaboreze cu nenumaratele drepte si dreptute din Romania de astazi ; e o minciuna care vad ca nu-l sperie prin mesajul ei pervers : nimeni –nimeni nu te OGLIGA , Crin … a fost , de la inceput , numai alegerea ta … Privind in urma , pare tot mai transparenta aceasta intentie si acesta vointa , pentru care n-ai ezitat sa compui recviemul sperantei a milioane de ceteteni .

  Apreciază

 14. Este evident faptul ca alegerile prezidentiale vor avea loc in luna martie,anul viitor.Constitutia Romaniei spune ca MANDATUL PRESEDINTELUI ESTE DE 5 ANI.Ori primul mandat prezidential,a durat 4 ani si 11 luni,(din cauza suspendarii din vara anului 2007),iar in vara anului 2012,mandatul prezidential a fost interupt 2 luni.
  O jurnalista,(de la nu stiu ce post de televiziune),l-a intrebat pe Augustin Zegrean daca CCR ,va fi de acord cu prelungirea mandatului prezidential.
  Binentele ca domnul Zegrean a ras,deoarece mandatul Presedintelui nu poate fi prelungit,decat prin lege organica sau in caz de razboi.
  Este strict vorba de ducerea la indeplinire a articolului 80 din Constitutie,in care se mentioneaza clar durata mandatului prezidential.
  Nu sunt jurist,dar am urmarit cu atentie deciziile pe care le-a luat Curtea in decursul ultimilor 10 ani.
  Cred ca a fost mult mai complicat pentru judecatorii de acolo sa decida ca Presedintele are dreptul sa respinga,(e adevarat,o singura data),propunerile Premierului pentru ministrii cabinetului.
  Ori,continutul articolului 80,litera a,(parca),este mai clar decat lumina zilei.
  O scurta privire asupra componentei CCR:2 dintre judecatori au fost propusi de PSD,unul de UDMR,iar restul pana la 9 de Presedinte+PNL+PDL.
  Ca atare,scorul putere/opzitie la CCR,este de 6 la 3,in favoarea opozitiei de dreapta,unde,binentele,il includ si pe Traian Basescu,(prietenii stiu,de ce 🙂 ).
  Atat Preseddintele cat si cei din:PNL,PMP,PDL au tot interesul ca alegerile prezidentiale sa se desfasoare anul viitor,in luna februarie sau martie.
  Iata cateva motive stratgice:
  -dupa europralmentare vom asista la unificarea dreptei iar noua constructie :PMP+PDL+PNL+PFC+PNTCD,are nevoie de o perioada mai indelungata de acomodare;
  Celor care inca mai viseaza ca USL se va reface si alti cai verzi pe pereti,le fac prieteneste cu mana:”goodbye my friends/goodbye”.
  Liberalilor le este mai de pret libertatea decat le sunt banii.
  Hai sa nu ne mai facem ca nu intelegem.Pana mai ieri,Departamentul de Stat al SUA,si-a manifestat,de la distanta, doar infuenta asupra tarii noastre.Mai nou au preluat conducerea.Arestarile baronilor locali ai PSD,care vor continua pana ce nu ”va mai ramane ,piatra pe piatra”,are foarte mare legatura cu ultimul mesaj al doamnei Victoria Nuland,(deja nu mai este vorba de influenta lui Traian Basescu,dar faptul ca public,se arata cu degetul tot spre Cotroceni,nu e rau atata timp cat Basescu e tot mai sus in sondaje).
  In PSD mai exista inca un ”batran al satului” si anume Ion Iliescu,care simte la PSD,miros de ”sange pe pereti”.Tocmai de aceea ii recomnda lui Victor Ponta sa se debaraseze de baronii pentru ca stie foarte bine ce urmeaza.Intr-un cuvant:POTOPUL,(sunt curios daca luna viitoare,PSD va mai desfasura campanie lectorala sau nu).
  La ce le-ar folosii liberalilor sa se bage singuri cu,capul in ghilotina?
  O sa vedeti ca nu va mai trece mult timp pana ce ”generalul izmana” ,invocand ,interesul national,”patria este norodul si nu tagma jefuitorilor”,”eroi au fost/eroi sunt inca/si-or fi cat neamul omenesc”,etc,etc,o sa faca pasul inapoi si-o sa treaca cu toata trupa sa de tradatori in opozitie.
  Stiti vorba aceea:cine tradeaza odata,pe urma numai se joaca. 🙂
  -Un alt motiv pentru care opozitiei ii convine ca prezidentialele sa aiba loc in primavara anului viitor,este legat de proasta guvernare a actualei puteri.
  Practic,toata lumea vede ca guvernul Ponta a scapat economia de sub control.Victor Viorel nici macar nu mai trece pe la Palatul Victoria,nici macar nu mai promite nimic…pur si simplu se duce prin tara ca sa se ascunda in spatele baronilor.Numai ca baronii PSD sunt preocupati de ”scapa cine poate”.Unii fac crize de nervi,altii tahicardii,(sunt curios cine urmeaza luni,la prima ora).
  Va dati seama ce inseamna inca o iarna cu PSD la guvernare? Un singur exemplu:triplarea pretului la gazelle naturale,nu se va simtii in perioada de vara care urmeaza,dar din octombrie,lumea incepe sa dea drumul la caldura,isemnand ca in noiembrie apar primele facturi ”explozive”.
  Si totusi,nu cred ca mutarea datei alegerilor prezidentiale,in anul viitor depinde doar de Traian Basescu si CCR. Conteaza in primul rand,care sunt planurile Departamantului de Stat.

  Apreciază

 15. Ca vechi cititor şi comentator pe acest blog, mă simt desconsiderat de către moderatorul actual. Este pentru a doua oară când un comentariu, fără nicio problemă, în care folosesc o exprimare decentă, necontravenind cu nimic Disclaimer-ului, este lăsat în moderare. Primul comentariu la care mă refer a fost publicat la două zile după ce au fost publicate comentarii mai târzii. În cazul de faţă este vorba de un comentariu din aprilie 12, 2014 la 8:27 am. În seara aceasta au fost publicate un comentariu de-al lui Sadicu din aprilie 12, 2014 la 10:53 pm şi altul al lui Blogideologic din aprilie 12, 2014 la 11:36 pm. Ambele deci efectuate în seara zilei de 12 aprilie, în timp ce comentariul meu, din dimineaţa aceleiaşi zile, probabil va fi publicat peste o zi, două, când moderatorul îşi va face timp să mai verifice ce-a mai apărut.
  Nu am pretenţia că am spus acolo ceva memorabil, demn de a fi conspectat, dar mi-am exprimat părerea, iar această desconsiderare mă face să-mi iau măsuri pentru a nu mă mai expune la aşa ceva. Cu alte cuvinte, mă voi abţine, pe viitor, la orice comentariu pe acest blog.

  Apreciază

 16. Carco,

  Ar trebui sa intelegi situatia, scurt-circuituri si aprobari inchise!

  Ghita,

  Uneori comparatiile nu merg, sa o compari pe doamna Andrea fosta Vass cu fata lui tata fie ea si o Daciana care a primit si titlul de Ponta . e ca si cum ai trage de par pe un span!

  Apreciază

 17. @Carcotasu – nu sunteti singurul pus la index de acest moderator . Bietul meu comentariu al jurnalului lui Loti , pus aici acum 48 de ore , nu este socotit demn de publicare de aceasta persoana .

  Apreciază

 18. @ Dragii mei Carcotasu si Centru
  Moderatorul actual este acelasi dintotdeauna.
  Incerc sa moderez in putinul disponibil, de multe ori de pe mobil si in sigurul mod posibil acolo last in – first out…
  Nu apuc intotdeauna apuc sa trec destul de repede de la o pagina pe alta, peste lungi citate, spamuri etc. Evident ca mai apar greseli si intarzieri care mi le asum…
  Insa v-as ruga ca atunci cand intarzie comentarii sa nu ma banuiti de rea-vointa ci sa-mi atrageti eventual atentia sa le caut in noian…
  Cu drag, tot eu…

  Apreciază

 19. @ blogideologic aprilie 12, 2014 la 11:36 pm

  Acelasi lucru se va intampla si cu copiii romani, datorita programei scolare supraincarcate si a intentiei Ministerului Invatamantului de a declansa acest tip de raspuns din partea elevilor…….

  Totul este gandit dinainte…nimic nu trece fara a fi diabolic de bine analizat.

  Apreciază

 20. Este inadmisibil ce se intampla cu aceste nemotivari la termen, cert este cae act de rea.credinta a celor insarcinati sa respecte legea ,platiti foarte bine din banii nostrii >daca tocmai ei fac asta,atunci poporul cum sa mai reactioneze?
  Pana la urma de ce mai este Constitutia Romaniei? unde buna/credinta este clar descrisa >….

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.