La Kiev, „marțea neagră” a avut loc vineri

Așa cum anticipam, situația din Ucraina s-a deteriorat continuu după reuniunea de la Vilnius. Frământări sociale și politice acumulate, tensiuni recente între SUA și Rusia au creat, la Kiev, un incendiu cu auto-combustie.

 Sugeram, în urmă cu câteva săptămâni, organizarea alegerilor prezidențiale anticipate – ca soluție pentru re-ligitimarea puterii în Ucraina. Probabil că președintele Ianukovici nu a citit articolul meu…

 Pe de altă parte, Parlamentul de la Kiev, a organizat vineri „o marțe neagră”, modificând, peste noapte, codul penal. În plus, această modificare permite grațierea (și amnistierea?) Iuliei Timosenko, – desemnată premier după Revoluția portocalie („pro-occidentală”) și acuzată de abuz în serviciu prin semnarea unor contracte dezavantajoase cu Gazprom (din Rusia).

 Sper să nu afle, cumva, această decizie președintele Barosso sau „statul de drept”, și nici Traian Băsescu sau Crin Antonescu. S-ar putea supăra foarte tare.

99 de gânduri despre “La Kiev, „marțea neagră” a avut loc vineri

  1. @ bling’bling ideologic

    Nu prea te ocupi de situatia din Ucraina. Am vazut ca ai aruncat putin ” kuchuk kainarji” , ceva despre minoritati, ma asteptam la ceva mai spectaculos.

  2. Hu Za Fac Iz Klaus Yohannis-2-?

    Dupa toata circoteca imaginata de Crin cu consilierii sai valorosi (vezi Gusha) de a scoate PNL-ul de la guvernare si a o pune astfel de “Vesnica Pmenire” aliantei USL, atat de greu mosita si intampinata cu atatea sperante de catre toti romanii, mi-a devenit clar faptul ca reputatia lui Yohannis a fost folosita de strategii PNL (eufemism pentru strategii-mult mai nimerit era tampitii-) doar pentru a-i imbrobodi pe romani si a arunca vina spulberarii sperantelor alegatorilor in carca PSD.
    Manevra de gradinita speciala pentru copii retardati care a prins poate doar la manelistii si betivanii basescului.
    Ceea ce nu a inteles prostimea romana, printre care ma numar si eu la loc de frunte, este ce mama dracului a urmarit PNL-ul, care numai de oameni destepti nu duce lipsa in randurile sale, acceptand o asemenea comicarie prosteasca fara sa carcateasca de frica sa nu aiba soarta Iliesului, ba mai mult membrii respectati si respectabili ai acestui partid fiind nevoiti sa sustina in public aberatia cu vina PSD-ului pentru dezmembrarea uSL-ului.
    Negura in care plutesc mi-a fost si mai mult amplificata de prezenta d-nei europarlamentar Renate Weber la emisiunea Sinteza Zilei de acum doua zile si nu atat prezenta fizica a acesteia cat o remarca (na, ca era sa zic scapare a sa!), remarca ce pe fondul arzator al discutiilor a ramas netaxata, deci neexplicata de distinsa membra PNL.
    Intrebata de moderator despre parerea dumneai in legatura cu prestatia lui Sorin Frunza Verde in cadrul PNL, doamna europarlamentar a tinut sa remarce rolul acestuia in cadrul PDL, repet PDL (ca sa nu se iste confuzii), cu ocazia ajutarii acestui partid al lui basescu sa intre in randul popularilor europeni, rol pe care d-na Renata ar dori sa-l vada din nou in actiune la momentul in care PNL, de data asta repet PNL, va face pasul integrarii la populari si desprinderii de libreralismul european si de aiurea. Si asta deoarece acesta este viitorul partidelor de centru in viitorul politic european (in viziunea doamnei Weber).
    Despre PDL stiam ca sunt populari, despre noua Miscare Populara a lui basescu stiam ca aspira sa intre cat mai curand in randul lor, despre PNL, habar n-veam, mai ales ca pozitia liberalilor europeni, cel putin pana la acest moment, a fost si este cu totul alta ei dorind sa-si pastreze identitatea istorica.
    Pai, in conditiile astea, este clar ca nu cu Ponta de mana, va valsa Crinulet la balurile si sindrofiile bavarezo-barosiste, ci cu tatucu’ basescu, tatuc ce i-a promis lui Crinulet, atunci cand au discutat despre situatia din MOldova, ajutorul neconditionat al popularilor la prezidentiale, ajutor care-l va propulsa direct in fotoliu de presedinte, indiferent de ce vor vota romanii. Ca doar am vazut ca soarta presedintllor romani este hotarata fie de voturile diasporenilor fie de starea de sprit sau de ciclu a popularilor/populareselor europene.
    Acusica, tot ca prostu’, vin eu si va intreb pe dvs., oare Yohannis este motivul real, sau pasarica scapata de d-na Renata Weber la ora de maxima audienta Antena 3 ?

  3. Intersesant publicul atras de comentariile domnului Adrian Nastase asupra Ucrainei : vorbitori de rusa , comentarii rapide , vulgare agresive in genul ” nici noi nu suntem departe ” – serviciile altora , poate .
    In Ucraina asistam la o comedie de proasta calitate . Foarte proasta calitate . Care ” dictatura ” cand Rada aleasa intervine si schimba totul radical ? O tara fara guvern de 5 zile , cu un presedinte interimar parca venit de la muncile campului . O Rada cu comunicate care vin parca din fundul epocii sovietice ” Ianukovici a inselat poporul etc etc ” . O noua putere extrem de imprevizibila , nervoasa si care nu este prietena noastra ….

  4. PS- Oare amenintarea Crinuletului cum ca imediat dupa ce va fi ales presedinte, pe modelul basescu-in dispretul Constitutiei-, il va debarca pe Ponta si-l va numi Prim Ministru pe neamtu’ walkirian are ceva de-a face cu toanele doamnei popularese Merkel care intelege mai bine o nemteasca saseasca decat o romana neaosa?

  5. „Sper să nu afle, cumva, această decizie președintele Barosso sau “statul de drept”, și nici Traian Băsescu sau Crin Antonescu. S-ar putea supăra foarte tare.”

    Inseamna ca Ponta intelege cam ce se petrece la vecinii nostri. Ma cam indoiesc. Si, oricum, el are alte prioritati, unele care tin de alierea cu UDMR, adica de formatiunea care si-a tinut acasa electoratul, ca sa nu cumva sa cada Basescu, mai an…
    Cand vad dispretul psd-istilor fata de votantii USL nici nu ma prea mai intereseaza ca-i face justitia lui Basescu in foi de vita. Poate nici nu merita alta soarta… Daca ei asta vor…
    Si o intrebare: Cand a venit Ponta la guvernare, a zis ca nu mai pune politruci in institutii, ci profesionisti. Acum politrucii liberali, „vanduti” electoratului acum un an ca specialisti, sunt dati afara. Motivul: sunt politruci. Pai cum ramane chestia cu profesionalismul? Ca anul trecut aceiasi cetateni erau experti. Cand a mintit Ponta? Evident, intotdeauna. Specialitatea casei…

  6. Daca Ianukovici avea ” cojones” nu se ajungea in situatia aceasta.
    Vedeti mai jos, destul de explicit:
    ––––––––––––––––
    Situația în Ucraina

    de Valentin Mândrăşescu
    http://romanian.ruvr.ru/2014_02_25/Situatia-in-Ucraina-2663/

    Prin această analiză începem o serie de publicații dedicate analizei situației din Ucraina. Pe rând, vom analiza aspectele de politică internă, externă, parametrii geopolitici și economici ai tragediei în desfășurare

    În fond, un singur om a reușit să aducă o victorie aproape totală pe marginea unui eșec complet. Acest om, președintele Ianukovici, tremurând și bâlbâindu-se în fața camerei TV, spunea (post factum!) că „toți intermediarii internaționali cu care a lucrat, i-au promis că nu va fi așa!”, ceea ce arată că nici după ce a fugit din Kiev el nu a înțeles ce s-a întâmplat. Colonelul Gaddafi (sponsor al campaniei electorale a lui Sarkozy) și Hussein (mare prieten cu George Bush Sr.) aveau și ei „garanții ferme” din partea Vestului. În momentul în care puciștii au încercat să ia cu asalt clădirea parlamentului, utilizând arme de foc, exista posibilitatea și justificarea perfectă pentru a termina cu ei și trupele ucrainene au arătat de câteva ori că sunt capabile să-i termine pe discipolii instructorilor americani și britanici fără niciun fel de problemă, ordin să fie. Însă Ianukovici a vrut să mai facă o tură de trădare, să mai joace o dată la două capete și să rămână în două luntri chiar și atunci când acest lucru nu numai că nu era posibil, dar era absolut suicidal. Și-a trădat trupele care i-au rămas fidele până la capăt, și-a trădat partidul care nu s-a spart până în ultima clipă, și-a trădat chiar și consilierii cei mai apropiați care n-au știut ce încearcă să facă și care n-au mai putut vorbi cu el după ce el a luat decizia de a se „împăca” cu puciștii. Prostia umană este impredictibilă. Ianukovici nu a trădat pentru bani (orice pierderi pe care le-ar fi suferit din cauza sancțiunilor vestului ar fi fost compensate facil), nu a trădat pentru a obține putere (dacă nu trăda, acum era în continuare președinte, cu ample puteri conferite de starea de urgență), ci dintr-o prostie pură, distilată, abjectă. Este greu să prevezi că un președinte de țară poate fi atât de idiot pentru a-și trăda întreaga echipă, rudele și aliații, fiind în același timp suficient de hâtru pentru a scăpa de sub supravegherea consilierilor de încredere. În mod normal, Ianukovici trebuia să fie deja mort, dar se pare că Dumnezeu îi are în pază pe proști și președintele legitim al Ucrainei (niciuna dintre legile votate de puciști în parlament, inclusiv „reforma constituțională”, nu au fost semnate de președinte) a reușit să fugă din capitală, iar acum se ascunde în sud-estul țării.

    Conform declarațiilor premierului Dmitri Medvedev, Moscova nu recunoaște așa-zisa „noua putere” de la Kiev, conform declarațiilor puciștilor, țara se află în faliment, iar câteva orașe din sudul și estul țării se pregătesc de rezistență armată împotriva noii puteri. Meciul nu s-a încheiat. De fapt, faza fierbinte de-abia începe.

    Notă:
    Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului.
    Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

  7. Ucraina este prinsa intre globalizare si expansiunea Uniunii. Singura lor sansa este sa sara in bratele Rusiei. N-o vor face, deci praful se va alege… Dupa o vreme nimeni nu va mai intelege nimic, dar realitatea e ca se vor ingrasa din cola si hamburgheri, si asta va raspunde la toate intrebarile…

  8. Ucraina . Revolutia a reusit. Punct si de la capat!! http://vremea.forumgratuit.ro/t552-ucraina-revolutia-a-reusit-punct-si-de-la-capat

    Balamucu ucrainean (re)inceput atunci cand Ianucovici debarcatu’ nu a semnat nu stiu ce docomente cu UE .. si a semnat cu Moscova. Ptr semnatura sa Ianucovici ceruse plata inainte : credit 15 mld, din care 3 imediat plus inca niste facilitati la pretul gazelor rusesti.
    Demonstratii., proteste, forte de autoarare , cafteli, asalt al institutiilor, impuscaturi, morti, scandal , Iulia Timosenko libera , Ianucovici fugit, drum drept catre democatie , Europa samd.
    Oare?
    Noile autoritati tipa HELP!! Hilfe!! Au secors!!!
    „Ucraina este pe cale să cadă în prăpastie, este în pragul falimentului”, a zis noul presedinte Turcinov.
    „Suma unui ajutor macroeconomic de care Ucraina are nevoie poate atinge 35 miliarde de dolari în perioada 2014-2015. Le-am propus partenerilor noştri occidentali organizarea unei mari conferinţe internaţionale a donatorilor”, zice si ministrul interimar al Finanţelor Iuri Kolobov.
    Olli Rehn, comisarul european pentru afaceri economice şi monetare , miniştrilor de Finanţe şi şefilor băncilor centrale din ţările G20 de la Sidney, ca Ucraina va avea nevoie de un ajutor de miliarde de euro pentru a salva ţara de la un faliment
    Si bani ar fi . Cica 623 de milioane de euro. Restu sa se stranga , sa discute sa mai vaza .
    Intre timp se cere Rusiei sa respecte optiunea proeuropeana a Ucrainei.. cestrie cam sibilinica. Adica cum sa respecte ? Adica sa nu isi bagea picioare;e, fesebeau si grul in ea de Ucraina? Daca asta se cere e de la sine inteles.
    Insa aici mai ar fi un inteles : ca Rusia sa accepte in continuare sa livreze gaze la un pret de favoare “frateasca” si sa ii dea transa aia de credit ..
    Nu uitati : Ianucovici a semnat cu Putin ca sa primeasca niste bani. Merkel nu ofera decat mustrari. Musdtrariloe nu platesc gaze rusesti ..
    Punct si de la capat!!

  9. Degeaba citea Ianucovicisfatul lui Adrian Năstase !Ba, mai mult apucase să anunţe alegeri anticipate, doar că scenariul gândit de alţii nu cuprindea şi acest act !
    Preşedintele ales democratic trebuia să facă schimb de locuri cu fostul şi viitorul premier susţinut fără rezerve ( şi e păcat ! ) de ceea ce noi am crezut a fi chintesenţa democraţiei !
    Din nou, păcat !

  10. Domnule Premier Adrian Nastase!
    A m apreciat foarte mult solutia democratica sugerata de dumneavoastra pentru rezovarea crizei din Ucraina.
    Parerea mea a fost si este ca regimul Ianucovici,daca dorea sa se re-legitimeze trebuia sa organizeze,nu doar alegeri prezidentiale anticipate cat si alegeri parlamentare anticipate.
    De asemenea,oraganizarea unui referendum national,in legatura cu semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeana.
    Deci,dintr-un foc,ar fi putut sa impuste trei iepuri.
    Asa cum am spus,o eventuala reconfirmare a regimului Ianucovici,si a politicii acestuia de apropiere de Moscova,ar fi inchis gura Occidentului.
    De asemenea,ar fi justificat o interventie in forta,(dar nu cu gloante,ci asa cum se procedeaza in tarile democrate),in cazul in care manifestantii nu ar fi eliberat euro-maidanul din centrul Kievului.
    DE CE ALES REGIMUL IANUCOVICI SOLUTIA ALEASA CU 25 DE ANI IN URMA DE REGIMUL CEAUSESCU?
    Pentru mine este evident,ca Ianucovici si ai sai au comandat nenumarate sondaje si la fel de evident ca acestea nu arau favorabile pentru regim.
    In acest sens,sfatuit probabil si de Putin,a recurs la cea mai mizerabila diversiune,asemanatoare cu diversiunea la care a recurs regimul Ceausescu.Mai tineti minte,spargerea si devalizarea magazinelor din Timisoara de catre asa zisii huligani in decembrie 1989 invocata de Ceusescu in ultima sa conferinta ”de presa” televizata?De asemenea,va mai aduceti aminte de invocarea amestecului ”agenturilor” straine?
    Cred ca sunteti de accord cu mine,domnule Nastase ca daca in 1989,autoritatile de forta comuniste,l-ar fi abandonat pe Ceausescu inca din 16 decembrie,si ar fi ramas in cazarmi,am fi avut parte,de cea mai pasnica revolutie din estul europei.
    Sa ne reamintim cum s-a desfasurat asa zisa ”revolutie portocalie” din 2004.
    Oameni care manifestau civilizat in toate orasele mari din Ucraina,formatii de muzica usoara si populara care evoluau pe scene,slujbe officiate de preoti,corturi instalate in piete pentru ai alimenta pe manifestanti cu hrana si ceai cald,etc,etc.Nu intamplator am pus intre ghilimele,revoutie,pentru ca in realitate,,acei oameni care manifestau erau simpatizantii opozitiei,care nu cereau altceva decat renumararea voturilor.In cele din urma,stanga ucraineana si-a recunoscut infrangerea.
    In toamna anului trecut,ucrainienii au iesit in strada manifestandu-se la fel de civilizat precum in 2004,in general duminica,si in numar foarte mare.
    Regimul,a tolerat o perioada manifestatiile pasnice,dupa care,vazand ca gluma se ingroasa,a inceput sa recurga la tot felul de diversiuni josnice.
    Intre manifestantii pasnici,a infiltrat tot felul raketi,(infractori eliberati,probabil di puscarii), adusi din estul sovietizat al Ucrainei,oameni de cea mai joasa speta,care s-au apucat sa sparga si sa dea foc la tot ce le iesea in cale.Partial diversiunea a reusit,pentru ca multor ucrainieni le-a fost teama sa mai iasa in strada.Apoi regimul a turnat si mai mult gaz pe foc,trimitand raketi inarmati care au tras asupra politiei si pompierilor.
    Prezent la JO de iarna de la Soci,presedintele Ianucovici s-a intalnit cu presedintele Rusiei,Vladimir Putin,care i-a sugerat :”rezova problema”.
    Pentru rusi,”rezolva problema” inseamna” omoara”…fara numar.
    Omorarea sau schingiuirea oamenilor este pentru rusi,a doua natura,iar istoria acestui popor barbar este elocventa.
    Regimul Putin s-a opus interventiei SUA in Siria.Foarte,bine sa zicem ca e parohia lor.Dar de ce macar nu intervin Rusia in conflict,sau de ce nu sugereaza Rusia alta solutie? Este simplu:pentru regimul de la Moscova,moartea a 100 de oameni,sau a 1000,sau a 100000,sau a 100.000,nu inseamna nimic.
    Operatiunea ”rezolva problema” a decurs cu plasarea de lunetisti din cadrul seviciilor secrete ucrainiene si rusesti,pe cladiri,care au inceput sa traga in oameni.Prima data au omorat cativa jurnalisti de la rusia today,(cinismul rusilor nu are margini),pentru a demonstra ca inclusiv acestia provin din randul demonstrantilor.
    Totusi,la fel cum s-a intamplat si la noi,omorarea oamenilor a starnit furia nationala,iar ceea ce trebuia sa fie un simplu exercitiu electoral,s-a transformat de aceasta data,in revolutie.
    As vrea sa nu facem confuzii.Pe timp de pace,ceea ce s-a intamplat la Kiev,dupa fuga dictatorului,(revenirea la vechea constitutie fara consultarea poporului,demiterea presedintelui de catre parlament,etc),ar coincide cu o lovitura de stat,”ca la carte”.
    Totusi,cand e vorba de revolutie,vorbim altceva,in caz contrar,am putea acuza si defunctul CFSN,ca in 1989,prin masurile pe care le-a luat,a dat lovitura de stat.
    In fine,din punctul meu de vedere ,puterea din Ucraina a fost preluata tot de un fel de FSN,al lor,care va gestiona tara pe termen scurt si va organiza alegeri libere,in luna mai,(daca am inteles bine).
    In ceea ce-l priveste pe Ianucovici,care in momentul de fata este lasat din brate de Putin si inclusiv de propriul partid,cu siguranta se va gasii si pentru el un zid,precum cel de la Targoviste.
    Dar vom traii si vom vedea.

  11. Si eu ma bucur ca nu v-ati pierdut simtul umorului.Ajuta enorm,dupa parerea mea.Eu astept comentariile d-voastra vis-a-vis de ruperea usl-ului.Va doresc multa sanatate.

  12. Am de adăugat ceva la subiectul „neveste europarlamentare”:

    Adina Vălean, profesoară de matematică, membră PNL din 1999, deputat în Parlamentul României 2004-2007, aleasă pentru Parlamentul European din 2007 (Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie, ș.a. comisii și delegații), căsătorită cu Antonescu din 2009.

    Daciana Sârbu, absolventă de Drept, membră PDSR 1996-2001, apoi PSD din 2001, deputat în Parlamentul României 2004-2007, aleasă pentru Parlamentul European din 2007 (Comisia de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară, ș.a. comisii și delegații), căsătorită cu Victor Ponta din 2008.

    Găsiți că au fost alese pentru că erau neveste de parlamentari?
    Site-urile lor le dovedesc activitatea și aprecierea în PE.

    În altă ordine de idei:
    Băsescu și ai lui persiflează la adresa prenumelui Viorel al lui Ponta.
    Numai un om care nu a primit educație în familie și s-a învârtit într-un mediu inferior poate să râdă de numele altui om. Nimeni nu-și alege la naștere numele și prenumele.
    Nici eu nu i-aș fi pus fiului meu un nume ca Viorel, Florin, Sorin, Doru, Crin sau Mugurel, Mugur, dar nu-mi permit să râd de oamenii care le poartă fiindcă așa au găsit de cuviință părinții lor, și să-i evaluez pe acei oameni după nume.

    Nici lui Ponta nu-i place Viorel, de aceea preferă primul prenume, dar ce să fi făcut? Să și-l șteargă din certificatul de naștere?
    Pe Antonescu îl mai cheamă și Laurențiu-George. Eu personal m-aș fi prezentat în viața publică cu unul dintre acestea două: Laurențiu Antonescu sau George Antonescu, dar, fiindcă Crin e primul prenume, tipul o fi zis să nu complice situația.
    Și eu am două prenume pe care le-am târât toată viața după mine, între care unul îmi e pe plac, iar celălalt – nu. Spre nenorocul meu, cel care nu-mi place e primul. Ce să le fi făcut părinților mei?

  13. Bună remarca d-lui Năstase!
    Să vedem reacțiile UE-ului! Anticipez că nu va exista nicio reacție. ACUM se va vedea că UE-ul măsoară situațiile cu două unități de măsură, după cum îi convine (de parcă mai era nevoie de vreo confirmare…).
    Ipocrizia Bruxelles-ului e grețoasă.

  14. Aramis ,
    Marele stat european Romania isi arata incompententa in ce si cum? Poti fi mai explicit ce rol ar putea avea Romania intr-un joc al copiilor mari care se joaca cu arma atomica sau imparte lumea dupa propriul lor plac.
    Ha sa nu fim ridicoli.
    Ridicoli au fost si romanii din Herta care si-au instalat cort „democratic” in piata kieveana denuntind o stare provocata de aceia care au creat acest
    stat tampon intre Rusia si Europa „uitind” sa denunte la caderea cortinei
    pactul Ribentrop Molotov.

    Dl. Adrian Nastase ,cu tot respectul ramane ca in povestea cu Dragusanca , fata frumoasa dar putin curva , dar musai trebuie sa faci casa cu dansa ?
    Daca Antonescu si-a dorit presedintia Ponta in mod sigur si-a dorit si presedentia dar si guvernul ,si as dori ,daca sunteti sincer sa-mi raspundeti la intrebarea fara raspuns ,dece clanul PSD+ PCist nu-l vrea vice pe Johannis ?

    Eu va inteleg sunteti unul dintre oamenii de valoare ai PSDeului , dar nu unicul, ca dovada cind a fost vorba de mazilire ati fost mazilit in aplauzele mtscate ale clanului Sarbu care si-a vazut visul din sparele tanarului Ponta!

    La o adica cred inca in sansele unui reprezentat al unui partid de stanga, se pare inevitabil plagiatorul Ponta , sau dupa dumneavoastra nu-i vorba de plagiat in speta respectiva ci doar de o razbunare a nenorocului romanilor , obligati sa-si piarda inutil ultimii zece ani din viata?,

  15. Așteptăm modificarea codului penal,in sensul eliberării Dvs.,,Printesa gazului” a primit un cadou dorit de toți ,,democratii” vestici.Cu Dvs ei doresc altceva se pare.Dubla măsura e evidentă.Asteptam sa plece al nostru Ianucovici in Crimeea,apoi cu siguranță se iau măsurile necesare.Se pare ca mai folositor e sa dai foc si sa tragi in fortele de ordine,(asta se vede in unele clipuri pe net)decât sa organizezi si sa câștigi un referendum,bineînțeles,dacă ignoram creatia artificiala numita PRAG.

  16. Iuri Luţenko : “Trebuie să se pună capăt războiului ucraineano-ucrainean!”. De fapt este un război deschis “Haholi versus latinocraţie.” Câţi români vor mai scăpa oare acum de loviturile topoarelor dinamizate prin “victoria” din Maidan sprijinită necondiţionat de către amoralul Occident ? Pactul Hitler –Stalin acţionează în continuare împotriva românilor. http://www.lemonde.fr/europe/article/2014/02/25/il-faut-mettre-un-terme-a-la-guerre-ukraino-ukrainienne_4372928_3214.html

  17. Fratilor,

    UE da numai 600 milioane, pe care si-i va recupera repede din cateva mii de tone de fier vechi….:) Si apoi, discutam de catamai industria, de taiat de maruntit, de livrat….afaceri de care probabil Ucraina binemerita sa aiba parte , in scopul, bineinteles democratizarii cu varf si indesat a tarii vecine…:) 🙂 Hai sa ne radem, ca probabil si altii au ras de noi…..:) :).Oricum, prea mult sange, prea multa violenta, prea multi mascati civili….totul a fost indecent de prea mult…tuse prea groase, cruzime fara justificare….pacat.

    In rest, doresc , totusi , un singur lucru : romanii sa se bucure de drepturi specifice minoritatilor.Oare va fi posibil? 🙁 🙁 🙁

  18. sadicu
    Fiti linistit…nu Victor Ponta va arunca in aer economia, deoarece este, din fericire pentru investitori, salariati si pensionari , unul dintre putinii politicieni responsabili ai Romaniei prezentului.
    Rezultatele economice inregistrate in 2012 si 2013, chiar pe fondul unor intense lupte politice, arata limpede ca prioritatea lui Victor Ponta nu este combinatorica politica meschina de dragul puterii ca scop in sine promovata, de regula, din postura de opozant politic (activitatea cea mai accesibila politicienilor romani), ci, asumarea responsabila, pana la capat, a guvernarii.
    Este foarte bine ca va declarati cu onestitate apartenenta la zona de dreapta a esichierului politic, incercati sa va transmiteti moderatia pe care o manifestati pe acest blog (in comentariile admise de moderator) si colegilor ingrijorator de fanatici de pe blogurile basiste. Eu, fiind mai fragil decat domnia voastra, nu pot nici macar citi ce se posteaza pe acolo, dar dvs, o puteti face si in numele meu.
    (Z)

  19. Vad ca l-au luat pe Rusanu si propun sa-l ,,ridice” si pe Chițoiu .Astea toate,dupa ultimele declarații ale basului.Au primit ordin sa ajungă la Primul Ministru Ponta?Pentru ,,grup infracțional organizat”,sant cam putini doi.

  20. Martea neagra de la Kiev , domnule prim-ministru? Ia sa vedem si “martea neagra nr. 2 ”de la Bucuresti … De dimineata , saltat Radu Rusanu ( bineinteles,cu propunere de repaus si refacere a sanatatii in spatii inguste pentru urmatoarea luna ); nici Daniel Chitoiu nu se simte prea bine . Dar ei sa fie tintele , oare ? Unul a propus , altul a promovat … ia sa vedem , cine oare , cine oare – ghici ghicitoarea mea , vorba draga lui Basescu Traian – a semnat la sfarsit … Mm , Victor Ponta , mi se pare , n-as crede ca gresesc … Ce a spus mai acum cateva zile , Basescu Traian ca ia in calcul ? O plangere penala pentru Victor Viorel Ponta , parca am auzit eu … S-a intamplat vreodata ca sa anunte aceasta creatura cu simtul moral amputat ca un organ rudimentar , inca din frageda tinerete revolutionar-securistica , ceva procuristic pe la televizor si sa nu se petreaca in scurt timp ? A fost vreun “penal” , vreun “puscariabil ”pe care sa-l fi amusinat domnia sa si care sa nu fie executat , intocmai si la timp ? DNA –ul a devenit un fel de TAUR STACOJIU din admirabila poveste a Ultimei Licorne – total orb , inzestrat cu un simt al mirosului care compenseaza absenta vazului , a sufletului si a unei minime vioiciuni in gandire , slujitor pana la adulare al unui rege incremenit in propria-i ticalosie , fiara mitica a adunat , in poveste , fara alegere , toate licornele de pe pamant si le-a inchis pe toate in mare , la reflux . Daca ordinul regelui ar fi fost sa adune iguane sau crocodili , asa ar fi facut ; lui ii era perfect egal …
    Vor veni vremuri crunte – nu iguane si nu crocodili va aduna de pe coclauri DNA-ul daruit cu o putere informa , ale carei limite nici nu le banuim… Ma uit ca este , ca de obicei , o voiosie ciudata pe la televiziuni , de cate ori se retine , se aresteaza , se izoleaza cineva … “da-l incolo , ca asa merita , e plin de bani ticalosul ! ” .
    Nu am avut aceasta senzatie acuta de pericol , aceasta sonerie de alarma in urechi inainte de 1990 .

  21. Marian Nicolae
    Excelenta analiza domnului Mandrasescu.
    Ianukovici a fost abandonat de Rusia de mult timp, iar calmul plin de talc manifestat de Putin la Olimpiada, pe fondul neimplicarii la vedere a Rusiei in evenimente, arata ca marele vecin din est apreciaza ca evolutiile din Ucraina urmeaza pas cu pas programul stabilit de marile puteri. Evident, inclusiv Moscova.
    Va amintiti, sper, ce a spus, NULAND referitor la UE….. 😉
    Sunt amuzat citind pe blog expozee sentimentalist-lacrimogene (care, ma teleporteaza cu mintea in vremurile diletantismului din anii 90 asociat perceptiei bi-colore in spectrul vizibil) ale unor colegi ce cred ca in Ucraina a izbandit…democratia (sic!), de ca si cum, Vestul ar crede in democratia reala. Nu crede, asa cum nici Moscova nu crede in lacrimi…decat, poate, in acelea varsate de Putin la intonarea imnului national.
    (Z)
    ps
    Ii avertizez pe colegii cu urme adanci de diletantism si viziuni revolutionar-apocaliptice si in Romania, ca in Ucraina este mai rau pentru romanii care doresc sa invete in limba materna.
    Se pare ca Basescu, bine informat de servicii, a intuit ca instabilitatea difuza si incert-evolutiva de acum din Ucraina , este mai rea decat starea de lucruri anterioara. Cel putin, regimul Ianukovici, era oarecum predictibil si bine cunoscut, si cu bune si cu rele.

  22. cred ca „D-lor” Barosso si Stoiber (prin porta-vocea Merkel) le place de fapt: STATU’ DE DREPTI si cu ECONOMIA DE PAIATZA !

  23. Amuzanta abordarea dumneavoastra . Din pacate pentru ucrainieni , se afla la cateva zile de RAZBOI … In ritmul in care se succed evenimentele , se petrec abuzurile si se implica occidentalii , secesiunea si razboiul devine o chestiune de timp …

  24. I C BRATIANU spunea ca in politica numai boul nu accepta compromisul.Iulia a acceptat compromisul, a platit f scump, poate pe nedrept, poate din arma razbunarii, poate tradata de prieteni,poate un destin politic nemeritat.Scenaristii, regizorii, unii vazuti sau nevazuti, altii ascultati, slujiti, pupati, aruncă in groapa cu lei oameni, destine pt a se ridica ei pe piedestal de ceară, plin de ipocrizie si nesimtire.Istoria e plina de sange, mereu se repetă în spirala, cu alte personaje. Din pacate, nimeni nu învată din istorie!Oare ce gândea ÎN SUBCONSTIENT cel ce ne spunea de 3 ori: ÎNVĂŢAŢI!?

  25. @Vsile si alti liberali

    Eu nu inteleg pe ce va bazati cand afirmati ca Ponta si-a dorit si presedintia si guvernul.
    Eu am retinut, dimpotriva, ca PNL isi doreste acum si presedintia si guvernul, prin, nimeni altul, omni-asul din jiletca, Klauss Johannis.
    Victor Ponta nu a declarat niciodata ca isi doreste altceva decat functia de premier, pe care intentioneaza sa o exercite pana in 2016, iar candidatul sustinault de PSD (prin intermediu USL) a fost si (nu stiu daca mai este in momentul in care scriu) Crin Antonescu.
    Ce l-a speriat si intors aiuritor , acum, pe Antonescu ?
    Teama ca toti ministrii liberali vor fi, treptat, ,,linsati” de justitia lui Traian Basescu ?
    Erodarea imaginii in cazul in care guvernul insusi va pierde din credibilitate ?
    Dupa ultimele cifre si indicatori macroeconomici, nu vad plauzibil un astfel de scenariu… (Z)
    Ingrijorarea ca ultimele sondaje privind increderea publica s-ar putea sa fie adevarate si sa se confirme la urne ?
    Supararea ca USL nu merge cu candidatI comuni la europarlamentare ?
    Nu stiu…poate fi una din acestea, sau, o alta cauza care pe moment imi scapa. Oricum, I-am transmis repetat domnului Crin sa se concentreze pe marile proiecte ale USL, in primul rand, pe revizuirea Constitutiei.
    Refuz sa cred ca Crin Antonescu a facut vreun pact cu diavolul, dupa ce a mai cautionat unul (prin amendamente si prezenta) impreuna cu Victor Ponta, in decembrie 2012.
    😉
    Ceea ca ma amuza, dar ma si intristeaza, in acest moment, este ca toti politicienii , aproape toti, cred ca pot aduna puncte lovind din toate pozitiile in Victor Ponta. Nu guvernand, nu initiind dezbateri pe proiecte, ci facand exact ca Basescu: adica sa distruga, sa calomnieze, sa ameninte si sa saboteze, culmea, chiar si propriile proiecte ale PNL aflate pe rol.
    Chiar si asa, domnul Ponta sustine ca domnul Antonescu trebuie sa-si pastreze functia de sef al Senatului, iar astazi, senatorii PSD au votat pentru doua proiecte peneliste, chiar daca cei din PNL, au votat alaturi de PDL, impotriva altor doua ale PSD. Basca, au mai si dansat si aruncat cu ghemotoace.
    Crin Antonescu alearga acum dupa trei iepuri: Senat, Presedintie, Guvern.
    Tare ma tem ca din decembrie 2014, va ramane doar cu cateva smocuri smulse din coada unui dintre cei trei. (Z)
    Victor Ponta este bine consiliat in acest moment, in primul rand, de propria-i minte/constiinta, in timp ce Antonescu, l-a ales pe mercenarul fost pesedist Cosmin Gusa. (Z)
    Sa fie sanatos. Eu il astept din nou in prim planul liberalilor ( chiar daca l-am criticat pentru ,,bula” imobiliara prost gestionata) pe echilibratul domn CALIN POPESCU TARICEANU. Uneori, e mai bine sa schimbi nevasta decat prietenii si aliatii. Chiar daca Tariceanu a fost reticent la infiintarea USL, se pare ca este mai dispus sa respecte un angajament, mai ales, ca antibasismul sau este unul absolut real si verificat in practica, spre deosebire de isteria iunui anume domn, instabil si imprevizibil, cu un orgoliu nemasurat si usor exploatabil de oameni versati, repet, unui anume domn cu nume de floare.
    (Z)

  26. blogideologic
    Sandra Pralong şi Alina Mungiu –Pippidi l-au iubit necondiţionat pe George Soros , dintru-un motiv foarte simplu, pentru calitatile deosebite, de semi-zeu, ale acestui domn.
    Sa nu uitam ca si un alt mare ateu al lumii moderne, respectiv domnul Hugh Hefner , a avut numrosi adepti si admiratori. Pardon, adepte si admiratoare.
    (Z)

  27. Stimate Domnule prim Ministru,

    Este revoltator! Dubla masura?! Este putin spus! Cruzime, cinism, ce sa mai zic, banii nu au miros, decat sa planga mama ,mai bine plange ma-ta, etc.

    Asa nu mai ajunge omenirea la stele decat prin mijlocul initial, prin moarte.

    Vremuri dinaintea Apocalipsei…..mare pacat!

    Sunt indignat.

    Priveam zilele trecute Razboi si pace al lui Bodnarciuk….filmul incepe si se termina cu un citat interesant : daca oamenii rai se unesc (din memorie, zic) sa faca rau, oamenii buni, de ce sa nu se uneasca sa faca binele…cam asa.Este o dihonie generala in lumea de astazi.Dihonie!

    Urate vremuri traim. Ne intoarcem la un ev mediu intunecat….asta ne dovedeste ca fortele conducatoare , la acest moment, sunt total retrograde, neinstruite sa conduca lumea in afara paradigmei cu plansul mamei…..:( 🙁 . deci, nu sunt conducatori ai omenirii, sunt niste profitori ordinari, pentru care nu conteaza NIMIC decat interesul lor imediat.

    Ceva bun nu va iesi de aici. Imi pun adesea problema ca sunt prea nerabdator si ca namila asta de omenire are nevoie de timp ca sa schimbe calea…probabil ca noi nu o sa apucam sa vedem….dar asta se va intampla.Daca nu…rapid , toti , spre stele, in eternitate.

    Hait ca dau in depresie! 🙂 🙂 🙂 pana la urma , nu este de ce….cam asa merge treaba intre razboaie, spre punctul critic…

    Inchei , spunandu-va ca va astept cu nerabdare, si va doresc sanatate si tarie.

    Doamne, cata nevoie are acum lumea de fiecare om bun!

    Cu stima.

  28. Vasile are permanent nişte pretenţii de profunzime neegalată de către niciun comentator. Nimeni nu-nţelege ce spune el şi asta nu pentru că-i confuz în exprimare, ci, după cum pretinde Vasile, pen’că nu-l duce capu’.
    Acu’ lansează el o întrebare la care răspunsul e la mintea cocoşului, deşi el pretinde că e fără de răspuns:

    O redau în grafia luidece clanul PSD+ PCist nu-l vrea vice pe Johannis ?

    Hai să-i arăt eu că întrebarea are şi răspuns şi ăsta-i şi foarte simplu:
    1. Postul de vice al PNL era pentru ministrul de Finanţe, pe domeniul financiar. Or, până şi amicu’ Crin a recunoscut că Iohannis e bâtă la finanţe, la economie în special şi că nu ăla era postul pe care-l viza el.
    2. Sigur, el voia postul de vice al lui Oprea, cu obiectul pe Siguranţa Naţională.
    Bine, bine, doar că ăla era post de-al PSD-ului, care zicea Crin că i se cuvine PNL-ului!!!??? Lasă întrebarea cu de unde până unde? Că despre asta putem vorbi o zi şi Vasile o s-o ţină ca gaia maţu, că are dreptate Crin!
    3. Bine, bine, să zicem că i-ar fi dat şi postu’ ăsta, da’ asta e deja de competenţa parlamentului, cu trecere pe la Băsescu, că e modificare a componenţei politice a guvernului, nu se face o numire aşa, cum o vrea Crinuleţ, azi, marţi, 25.02.2014.
    Vasile, dacă mai pui întrebarea asta odată, şi tot nu-nţelegi răspunsul ăsta elementar, declar aici deschis că te văz rău de tot cu intelectu’!

  29. Domnule Nastase, eu cred ca UE a fost conceputa de birocrati aroganti si doar pentru interesele unor grupuri financiare.
    Povestea ca PE lucreaza in interesul cetatenilor si ca uniunea europeana a fost facuta ca intre popoarele Europei sa nu mai existe neantelegeri sau razboaie este o minciuna!
    Este mai ieftin sa-i cumperi pe unii politicieni corupti decat sa duci un razboi.

  30. Perdele de fum
    Din pacate „autodeterminarea” unor tari de dimensiuni medii este hotarata de marile puteri.
    Cred ca ucrainienii sunt pe drumul cel bun. Totusi sper sa se poata apara de „hoti la drumul mare”.Asa cum Asia prospera cred ca si in arealul nostru putem pune bazele unei dezvoltari economice,culturale.
    Sa fim alaturi de romanii din Ucraina!Sa fim alaturi de Ucraina!

  31. Vesel , zglobiu , sprintar , Crin Antonescu ne anunta hotararile liberalilor care inseamna o clatinare semnificativa a societatii romanesti . Cu o usurinta rece , care ma uluieste , cere demisia primului –ministru . Fracturi logice –nenumarate . Cum este aceea ca brusc , Crin Antonescu constata ca au fost o sumedenie de incalcari ale programului de guvernare , pe care el , personal , nu le mai poate tolera . Crin Antonescu a fost probabil plecat din tara in ultimul an , ca altfel nu-mi imaginez cum dracului , cu ministri in Guvern , cu buna intelegere intre toti ministrii ,se incalcau in mod constant si continuu principiile generoase ale domniei sale si el suporta cosmarul .L-as crede pe Crin Antonescu , cel de acum cativa ani … Atunci inca mai credeam ca domnia sa nu minte sau minte cu mare greutate . Nu si astazi … materialul uman pe care il prezinta Crin Antonescu astazi , la vedere , este subtire , gaurit si cusut prost , acolo unde este cusut … Si nu numai faptul ca a mintit – aceasta era cumva previzibil , si unele neadevaruri puteau fi mascate de compromisul firesc ; ceea ce insa nu-i voi putea trece cu vederea este mizeria de a fi profitat de aceste minciuni sau jumatati de adevar … Asa cum s-a intamplat cu protocolul SEMNAT ! de asociere a UDMR la guvernare , pentru care l-a lasat pe Victor Ponta sa traga toate ponoasele , fara a-si asuma , barbateste , partea lui de contributie . Ca si cu pactul de coabitare , despre care nu a suflat o vorba , si cand s-a aflat , a scaldat-o putin , pana cand a gasit pozitia din care sa arunce Molotovul , cu mult avant , tot in curtea lui Ponta .
    Ca si intalnirile secretoase cu Basescu Traian , in care nu stiu cat au discutat despre Republica Moldova , dar sigur-sigur au vorbit despre separarea liberalilor de PSD , despre afiliera la marea familie populara europeana si a capatat si asigurarea ca Basescu ii numeste neamtul providential premier , pentru ca altfel , stiind ce s-a intamplat in imprejurari similare , ar fi fost nefireasca voiosia cu care ii cere demisia lui Ponta , cu subintelesul ca stie el cine va fi urmatorul premier ! Asta , dragi colegi , chiar ca nu se poate , decat daca s-a batut palma !
    Nu stiu care sunt sansele acestui personaj la alegerile care vor urma ; dar mi s-ar parea nedemn mie sa-l mai creditez pe acest mistocar penibil , caruia ii place sa se auda vorbind in glumite , de parca ar fi intr-o gasca si nu si-ar propune sa conduca o tara …
    Dupa conferinta asta de presa mi-e la fel de sila de Crin Antonescu pe cat imi este de Basescu ; asa cum l-ati vazut in conferinta asta de presa , cu acelasi „je m’en fiche ”ar fi condus si Romania . Sper sa nu aiba sansa unei astfel de demnit

  32. Viata politica din Romania seamana tot mai mult cu viata intima a Biancai Dragusanu … De fapt , cu a lui Kim Kardashian , pe care Bianca o copiaza ! Vai steaua noastra !

  33. Preşedintele german Joachim Gauck va efectua o vizită în Grecia între 5 şi 7 martie anul acesta. Comunitatea evreiească din Salonik îi va solicita reparaţii pentru suferinţele din anul 1943. Până acum, liderii Germaniei au răspuns în mod constant că problema repraţiilor a fost rezolvată la Conferinţa de la Paris din noiembrie 1945. http://www.lemonde.fr/europe/article/2014/02/25/la-communaute-juive-de-thessalonique-poursuit-l-allemagne_4373103_3214.html

  34. Cris a descoperit in vorbele domnului Nastase , ca de obicei, un viitor nepronuntat „reactia UE”, de fapt impricinatii parteneri ai americanilor in simulacrul celei de a doua revolutii portocalii , de fapt o noua victorie a serviciilor vestice impotriva celor rusesti, ocupate probabil cu protectia olimpicilor de la Yalta!

  35. Ghita,

    Romania din putinul pe care-l mai are va fi probabil prima tara care va participa la colecta europeana , Cei aproape un miliard datorie vor fi stersi ,urmeaza Bulgaria, Grecia si alte tari fratesti , Germania ca organizator va fi probabil administratorul fondurilor prin cumpararea din Ukraina a unei mari parti din resursele acestei tari .

  36. 1. Apropos de faptul ca dl Nastase s-a pronuntat pentru alegeri anticipate in Ucraina. La noi marea zavera a demarat dupa alegeri, cand noul regimul capatase o legimitate supra majoritara. Pe papusari nu-i opreste nimic.

    2. Nu pot sa nu remarc ca ce s-a intamplat in Ucraina seamana ca 2 picaturi de apa cu ce s-a intamplat in Romania.

    Dupa ce se vor consolida cat de cat vor incepe amicii europeni cu pumni in cap; vor fi si la ei mineri, monitorizarea si multele altele.

    Daca noi am intrat in transformare cu un excedent valutar de 14 mld dolari si tot am ajuns de rahat va dati seama ce vor patii ucrainienii, cu un deficit de 35 mld dolari.

    3. Cred ca bogideologic are dreptate cu privire la situatia romanilor din Ucraina.

    4. Acum ar fi frumos ca Ponta sa-i scoata ochii lui Barroso si sa-l puna sa le faca si alora un plan in 11 puncte ca sa-l aduca din nou la putere pe …, era sa scriu Basescu.

  37. @ Cris,

    Doru e un prenume frumos, dar si eu am primit si un al doilea, Cristian, ba chiar cu liniuta intre ele! Ceea ce omiti tu insa este ca cel putin unul dintre prenume il stabilesc nasii alui mic, asa ca daca nasa lui Crin s-o fi numit Crinutza, liberalul n-a avut incotro, dupa cum nici eu n-am avut deoarece pe baiatul nasilor il chema Dorel…

    Dar prenumele se pot sterge relativ usor din evidente, schimbarea numelui este mai dificila, mi se pare ca iti trebuie hotarare judecatoreasca, nu stiu sigur.

  38. Văd că acum se pregăteşte incorporarea “organizaţiei culturale” UDMR la guvernare în România. Iar în contextul discuţiei europene curente privind “regiunile pentru dezvoltare”, UDMR va solicita din nou, şi aceasta probabil că deosebit de vehement, “autonomia Ţinutului Secuiesc”. Certamente, eu şi politicienii UDMR avem opinii foarte diferite despre ceea ce înseamnă cultură. Pentru ca o zonă să poată fi denumită, chiar “pe bune!”, REGIUNE PENTRU DEZVOLTARE, acolo cheltuielile private în R&D trebuie să fie foarte intense ! Aceste cheltuieli în R&D trebuie să se transforme imediat în locuri de muncă din noi întreprinderi inovative. Şi în plus, acolo densitatea de patente pentru invenţii tehnologice trebuie să fie mare !

  39. @ Marcus,

    pana una-alta colegul tau, Basescu, a nimerit fix in mijlocul tintei cu toate alicele!

    Crin a luat teapa cu Ponta care l-a pacalit, si se pregateste sa ia una si cu Basescu, dar una speciala! Iata cum: Basescu i=a promis ca-l sustine cu sistemul sau la prezidentiale, si o va face, dar Ponta merge pe blatul sau si candideaza, insa intre tururi Basescu il ajuta pe Crin. Rezultatul: Ponta pierde si guvernarea, si presedintia, apoi si Partidul care, in buna sa cutuma, ii mananca pe perdanti… Crin castiga prezidentialele si numeste un premier dorit de Basescu, probabil Lenutza cu vice Johannis sau invers, dar pana acolo PNL va trebui sa se alieze pt prezidentiale cu PMP si PDL, ceea ce-l va dizolva incet-incet, in curentul PPE.

    Concret: Ponta pierde tot, PSD trece in opozitie, Crin ajunge presedinte, PNL cam dispare, Nutzi ia guvernul caci Klaus va vorbi doar in pauze, iar Basescu poate inlocui unul dintre cuburi cu volumul corespunzator de whisky, ca merita! In plus, sistemul si statul de drept se prezerva.
    Spune tu, nu-i perfect?

    Deci asa cum Ponta l-a tzepuit pe Crin cu presedintia, tot asa Basescu il va tzepui pe Ponta, ca sa nu zica unii ca nu exista rasplata pe lumea asta…

    D-aia spuneam, singura sansa a lui Ponta era sa accepte dorintele PNL care erau perfect legitime, si sa se tina de cuvantul dat in cadrul USL. Este tanar si are timp destul sa fie si presedinte doua mandate, dar lacomia costa scump… sau poate tata-socru se grabeste…

    Bineinteles ca mesajul lui Ponta de ieri fost bun dar a picat prost, adica a aratat intentia sa de a-si pacali pe fata partenerul, ceea ce nu cred ca ii aduce puncte in inimile electoratuuil caci unul care isi tzepuieste partenerul nu-si va respecta promisiunile, ceea ce confirma toate banuielile si acuzele din partea lui Basescu.

    Eu cred sincer ca Ponta va renegocia repede cu Crin termenii aliantei si va accepta dorintele acestuia, in fond PNL isi aduna iar BPN si gata, altfel se sinucide daca crede in blat, promisiuni si asigurari din partea unora care doar cu asta se ocupa… De patit insa nu va pati nimic pana in toamna, ramanand premier, deoarece Basescu nu are interesul sa-l scota din cursa ca sa apara un altul in locul lui caci Crin va trebui sa se bata cu cineva, nu? Ori, Ponta este captiv si deci victima perfecta…

    Viorele, trezeste-te si respecta-ti cuvantul cu toti!

Lasă un răspuns