1 500 000 de accesari pe blogul „nostru”

Mai exact, 1 501 576 accesari in total pana la acest moment. 

Numarul comentariilor a ajuns la 35 552.

Va multumesc pentru dovezile de interes si, uneori, de prietenie. As vrea sa stiti ca mi-as dori sa am mai mult timp pentru a va raspunde (in contradictoriu, eventual) sau pentru a completa posturile voastre.

Va rog sa ma sustineti, in continuare, cu idei si sugestii. 

Astept si solutii sau opinii pentru campania electorala din Prahova – de unde m-am intors in seara asta pentru a participa, in Bucuresti, la doua evenimente de familie ale unor persoane dragi noua.

91 de gânduri despre “1 500 000 de accesari pe blogul „nostru”

 1. … un blog chiar misto, mai putin scortos decat ale sa zic colgilor dvs., serios, nu zic nu, cu unele articole scrise ok, cu postari destepte, unele foarte destepte altele foarte ligusitoare (si ma exprim frumos), dar e chiar distractiv, stiti ca la sandwich-ul cu branza… Daca va urez succes in alegeri, n-o sa mai aveti timp deloc de blog, si-ar fi pacat, asa ca, s-o fac?
  Idei si sugestii sigur vin…

  Apreciază

 2. Intelegem ca nu aveti timp suficient si pt blog, si apreciem efortul dvs de a posta aproape zilnic si de a raspunde comentariilor noastre. Sa stiti ca eu v-am sustinut si o voi face si pe viitor, dar totul depinde de dvs si ,cred, ca sunteti constient de acest lucru.
  Distractie placuta la acele evenimente de familie!

  Apreciază

 3. Dacă aţi şti, pe lângă interes şi prietenie, câtă speranţă cautăm citind postările … Cel mai trist pe lumea asta politică nu e incorectitudinea ci lipsa alternativelor.

  Apreciază

 4. Felicitări!

  Eu – 150.000 de accesări – o zecime din cât aveţi dvs… oricum în creştere, pentru că eram pe la o 12-cime ultima dată!

  Dumneavoastră la Mizil vă alegeţi sigur, şi fără ideile noastre, pentru sunteţi prahovean de-al nostru! 😉

  Apreciază

 5. Felicitari! Dumneavoastra ati dat valoare ideii de blog politic in Romania. A fost un instrument util pe care l-ati folosit in perioada in care partidul dvs
  v-a taiat accesul la comunicarea prin media. Ati fost, si la acest capitol, un inovator…Succes!

  Apreciază

 6. Pentru reducerea traficului rutier pe timp de iarna, a blocari circulatiei si strazilor a inlaturari altor necazuri create de multimea de masini- analizati posibilitatea ca persoanele care renunta de mai circula cu masinele pe perioada ierni (noiembrie – martie) sa nu mai plateasca asigurarea pe aceste luni ; asigurarea anuala sa fie numai pe lunile in care se circula .Cred ca este bine si in interesul statului si al cetateanului si chiar si societatile de asigurare nu ar avea de perdut(multe accidente si tamponari)

  Apreciază

 7. Domnule Adrian Năstase,
  Felicitări şi la mai multe accesări, sunteţi cel mai citit !
  Succes în campanie, succes la alegeri, pe ei … !
  Ne-am săturat, vrem altceva, v-am condamnat, trebuie să reuşiţi, TREBUIE !
  respecte,
  Sibilla
  P.S. la cât suntem de porniţi, vin ele şi propunerile, pedelacheii fac greşeli după greşeli, bateţi-i cu propriile lor arme, subliniaţi-le ” succesurile ” şi nemernicia ori de câte ori aveţi ocazia, pe înţelesul alegătorilor, daţi exemple, din teritoriu, sunt atât de multe pe care oamenii nu le cunosc, mulţi nu au bani de ziare, nu au acces la internet, nimeni nu le vorbeşte , nu le explică, poate nici TV nu au … spuneţi oamenilor cu ce se ocupă aceşti mincinoşi ” luptători cu corupţia ”, şi da … jos cu ei, e timpul !
  http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/consiliul-judetean-fara-buda/cn/news-20081013-03271140

  Apreciază

 8. D-le Nastase
  parerea subsemnatului pentru campania electorasta este ca trebuie sa vorbiti oamenilor in principal, exact de of-urile si de necazurile lor personale (caldura, apa, mancare, asfalt, canalizare, etc) in paralel cu evidentierea continua a gafelor, greselilor, nepasarii si nesimtirii celor din Alianta DA.
  Nu uitati ca PSD nu va scapa de pecetea aceea de partid al hotilor, decat aratand cu dovezi clare cine sunt adevaratii hoti..
  Si nu va mai lasati calcati in picioare de cvonferintele de presa ale PDL si traian Boc, tinute de trei ori pe zi, pentru improscarea cu minciuni

  Apreciază

 9. Felicitari pentru audienta si multumesc pentru raspuns.Cat priveste campania electorala a PSD, in sectoarele 5 si 6, sa stiti ca lipseste cu desavarsire sau e atat de discreta ca e aproape invizibila. In majoritatea campaniilor electorale, PSD-ul a fost prezent doar cu banere si pliante cu Vanghele. PSD-ul nu are propagandisti. Nu vi se pare ca seamana a aroganta? sau indiferenta.Cunosc multi oameni, cu priza in unele medii care si-au oferit serviciile, dar au fost tratati cu indiferenta.Eu, personal am vrut sa propun oameni dornici de a ajuta si am dat telefon la cabinetul dv.,apoi si la secretariatul dlui.Geoana, primind asigurari de contactare, dar nici un raspuns.Am mers si la cabinetul dlui. Vanghele, dar aceeasi tacere. Cum sa interpretam astea? Sa stiti ca intr-un fel se vede politica la nivelul cabinetelor si la tv. dar altfel JOS, in randul oamenilor. Din pacate PSD Bucuresti cam absenteaza in foarte multe zone. Si astazi, duminica fiind, am mers prin sectoarele 5 si 6 si nu am vazut nici o miscare, afara de legionarii lui Becali, pdl-isti si liberali. Ce-i de facut?

  Apreciază

 10. Felicitari pentru audienta si multumesc pentru raspuns.Cat priveste campania electorala a PSD, in sectoarele 5 si 6, sa stiti ca lipseste cu desavarsire sau e atat de discreta ca e aproape invizibila. In majoritatea campaniilor electorale, PSD-ul a fost prezent doar cu banere si pliante cu Vanghele. PSD-ul nu are propagandisti. Nu vi se pare ca seamana a aroganta? sau indiferenta.Cunosc multi oameni, cu priza in unele medii care si-au oferit serviciile, dar au fost tratati cu indiferenta.Eu, personal am vrut sa propun oameni dornici de a ajuta si am dat telefon la cabinetul dv.,apoi si la secretariatul dlui.Geoana, primind asigurari de contactare, dar nici un raspuns.Am mers si la cabinetul dlui. Vanghele, dar aceeasi tacere. Cum sa interpretam astea? Sa stiti ca intr-un fel se vede politica la nivelul cabinetelor si la tv. dar altfel JOS, in randul oamenilor. Din pacate PSD Bucuresti cam absenteaza in foarte multe zone. Si astazi, duminica fiind, am mers prin sectoarele 5 si 6 si nu am vazut nici o miscare, afara de legionarii lui Becali, pdl-isti si liberali. Ce-i de facut?

  Apreciază

 11. Felicitari pentru audienta si multumesc pentru raspuns.Cat priveste campania electorala a PSD, in sectoarele 5 si 6, sa stiti ca lipseste cu desavarsire sau e atat de discreta ca e aproape invizibila. In majoritatea campaniilor electorale, PSD-ul a fost prezent doar cu banere si pliante cu Vanghele. PSD-ul nu are propagandisti. Nu vi se pare ca seamana a aroganta? sau indiferenta.Cunosc multi oameni, cu priza in unele medii care si-au oferit serviciile, dar au fost tratati cu indiferenta.Eu, personal am vrut sa propun oameni dornici de a ajuta si am dat telefon la cabinetul dv.,apoi si la secretariatul dlui.Geoana, primind asigurari de contactare, dar nici un raspuns.Am mers si la cabinetul dlui. Vanghele, dar aceeasi tacere. Cum sa interpretam astea? Sa stiti ca intr-un fel se vede politica la nivelul cabinetelor si la tv. dar altfel JOS, in randul oamenilor. Din pacate PSD Bucuresti cam absenteaza in foarte multe zone. Si astazi, duminica fiind, am mers prin sectoarele 5 si 6 si nu am vazut nici o miscare, afara de legionarii lui Becali, pdl-isti si liberali. Ce-i de facut?

  Apreciază

 12. Felicitari pentru audienta si multumesc pentru raspuns.Cat priveste campania electorala a PSD, in sectoarele 5 si 6, sa stiti ca lipseste cu desavarsire sau e atat de discreta ca e aproape invizibila. In majoritatea campaniilor electorale, PSD-ul a fost prezent doar cu banere si pliante cu Vanghele. PSD-ul nu are propagandisti. Nu vi se pare ca seamana a aroganta? sau indiferenta.Cunosc multi oameni, cu priza in unele medii care si-au oferit serviciile, dar au fost tratati cu indiferenta.Eu, personal am vrut sa propun oameni dornici de a ajuta si am dat telefon la cabinetul dv.,apoi si la secretariatul dlui.Geoana, primind asigurari de contactare, dar nici un raspuns.Am mers si la cabinetul dlui. Vanghele, dar aceeasi tacere. Cum sa interpretam astea? Sa stiti ca intr-un fel se vede politica la nivelul cabinetelor si la tv. dar altfel JOS, in randul oamenilor. Din pacate PSD Bucuresti cam absenteaza in foarte multe zone. Si astazi, duminica fiind, am mers prin sectoarele 5 si 6 si nu am vazut nici o miscare, afara de legionarii lui Becali, pdl-isti si liberali. Ce-i de facut?

  Apreciază

 13. Felicitari pentru audienta si multumesc pentru raspuns.Cat priveste campania electorala a PSD, in sectoarele 5 si 6, sa stiti ca lipseste cu desavarsire sau e atat de discreta ca e aproape invizibila. In majoritatea campaniilor electorale, PSD-ul a fost prezent doar cu banere si pliante cu Vanghele. PSD-ul nu are propagandisti. Nu vi se pare ca seamana a aroganta? sau indiferenta.Cunosc multi oameni, cu priza in unele medii care si-au oferit serviciile, dar au fost tratati cu indiferenta.Eu, personal am vrut sa propun oameni dornici de a ajuta si am dat telefon la cabinetul dv.,apoi si la secretariatul dlui.Geoana, primind asigurari de contactare, dar nici un raspuns.Am mers si la cabinetul dlui. Vanghele, dar aceeasi tacere. Cum sa interpretam astea? Sa stiti ca intr-un fel se vede politica la nivelul cabinetelor si la tv. dar altfel JOS, in randul oamenilor. Din pacate PSD Bucuresti cam absenteaza in foarte multe zone. Si astazi, duminica fiind, am mers prin sectoarele 5 si 6 si nu am vazut nici o miscare, afara de legionarii lui Becali, pdl-isti si liberali. Ce-i de facut?

  Apreciază

 14. Felicitari pentru audienta si multumesc pentru raspuns.Cat priveste campania electorala a PSD, in sectoarele 5 si 6, sa stiti ca lipseste cu desavarsire sau e atat de discreta ca e aproape invizibila. In majoritatea campaniilor electorale, PSD-ul a fost prezent doar cu banere si pliante cu Vanghele. PSD-ul nu are propagandisti. Nu vi se pare ca seamana a aroganta? sau indiferenta.Cunosc multi oameni, cu priza in unele medii care si-au oferit serviciile, dar au fost tratati cu indiferenta.Eu, personal am vrut sa propun oameni dornici de a ajuta si am dat telefon la cabinetul dv.,apoi si la secretariatul dlui.Geoana, primind asigurari de contactare, dar nici un raspuns.Am mers si la cabinetul dlui. Vanghele, dar aceeasi tacere. Cum sa interpretam astea? Sa stiti ca intr-un fel se vede politica la nivelul cabinetelor si la tv. dar altfel JOS, in randul oamenilor. Din pacate PSD Bucuresti cam absenteaza in foarte multe zone. Si astazi, duminica fiind, am mers prin sectoarele 5 si 6 si nu am vazut nici o miscare, afara de legionarii lui Becali, pdl-isti si liberali. Ce-i de facut?

  Apreciază

 15. Felicitari pentru audienta si multumesc pentru raspuns.Cat priveste campania electorala a PSD, in sectoarele 5 si 6, sa stiti ca lipseste cu desavarsire sau e atat de discreta ca e aproape invizibila. In majoritatea campaniilor electorale, PSD-ul a fost prezent doar cu banere si pliante cu Vanghele. PSD-ul nu are propagandisti. Nu vi se pare ca seamana a aroganta? sau indiferenta.Cunosc multi oameni, cu priza in unele medii care si-au oferit serviciile, dar au fost tratati cu indiferenta.Eu, personal am vrut sa propun oameni dornici de a ajuta si am dat telefon la cabinetul dv.,apoi si la secretariatul dlui.Geoana, primind asigurari de contactare, dar nici un raspuns.Am mers si la cabinetul dlui. Vanghele, dar aceeasi tacere. Cum sa interpretam astea? Sa stiti ca intr-un fel se vede politica la nivelul cabinetelor si la tv. dar altfel JOS, in randul oamenilor. Din pacate PSD Bucuresti cam absenteaza in foarte multe zone. Si astazi, duminica fiind, am mers prin sectoarele 5 si 6 si nu am vazut nici o miscare, afara de legionarii lui Becali, pdl-isti si liberali. Ce-i de facut?

  Apreciază

 16. Domnule Adrian Nastase,

  Am onoarea sa va invit sa cititi textul pe care l-am postat astazi, 2 noiembrie a.c., orele 14:34, pe blogul dnei Irinel Cristu privitor la desemnarea candidatului pentru functia de prim-ministru.
  Al dvs., Valeriu Mangu

  Apreciază

 17. O sugestie privind campania electorala as avea eu sa va fac, dar, odata publica, avantajul pe care vi l-ar oferi s-ar diminua, fiind preluata si de altii.

  Citeam de curand comentariul cuiva de pe blog (nu retin numele) care spunea despre atacul bitilor portocalii. La vremea aceea am crezut ca este o coincidenta nefericita ce i s-a intamplat unei persoane poate ceva mai atente la securitatea informatica. Acum imi dau seama ca nu este si intr-adevar unele calculatoare ce va acceseaza blogul sunt supuse unui atac informatic, asta daca nu avem iarasi o coincidenta de 1 la 1 mil..
  Pentru cei ce nu urmaresc presa tin sa citez titlul unui articol din Ziua : Fratia Urechii –
  Basescu si Tariceanu se inteleg perfect cand vine vorba de intarirea statului politienesc * Mai mult, o fac ferit de ochii electoratului, prin Decizii secrete sau Hotarari de Guvern adoptate pe sest * In 25 martie 2008, CSAT, sub comanda presedintelui, a decis in secret ca toti operatorii de telefonie si Internet sa-si puna serverele la dispozitia SRI spre interceptare http://ziua.net/display.php?data=2008-04-07&id=235722
  Inca o data avem dovada, daca mai era nevoie, ca cele doua partide reprezinta varful de lance in lupta anticomunista si pentru apararea drepturilor omului. Ceausescu cred ca nici nu indraznea sa spere la un asa sistem. Sunt curios, oare cititorii acestui blog deschid corespondenta sotiei fie ea pe hartie sau electronica sau ii asculta telefoanele? Cred ca nu, si motivul este foarte simplu: vad in ea sau in el un partener de incredere pe care il cunosc si nu au nevoie de intruziuni brutale in intimitatea ei pentru a isi da seama cand ceva nu este in regula. Pe de alta parte cred ca fiecare ar fi incantat sa poata accesa corespondenta concurentului din business sau vre-unui adversar, daca il are. Adversarul puterii actuale este poporul roman caci singurul motiv pentru care ai supraveghea pe cineva este fie ca il consideri handicapat, un pericol pentru el insusi, fie il consideri dusman. Este singura explicatie fata de atitudinea ostila pe care o manifesta partidele la putere fata de cetateni. Si rog pe oricine ar dori sa raspunda acestui comentariu sa nu ne jignesca inteligenta cu povesti despre teroristi sau crima organizata asa cum se prefigureaza trendul. Avem de-a face cu o intruziune inadmisibila in vietile private ale cetatenilor si in mod cert de folosirea de informatii nepublice pentru a determina un avantaj economic al companiilor afiliate politic. Contez pe PSD pentru a corecta aceasta situatie, asta daca nu uita interesele cui le reprezinta. Ma refer aici la respectarea dreptului fundamental la secretul corespondentei si al vietii private (art. 8 din Conventie) si la aplicarea de sanctiuni dure celor care le incalca. In alta ordine de idei cum vi se pare faptul ca dl. Geoana declara ca prefera sa nu poarte asupra sa telefonul mobil, am ajuns actori fara voie in romanele lui Orwell? Daca nu esti in stare sa ai o afacere profitabila fara a uza de mijloace ilegale in cadrul competitiei economice inseamna ca esti prea prost ca sa ai o afacere, iar daca trebuie sa iti spionezi proprii cetateni pentru a ramane la putere insemna ca nu ar fi trebuit sa ai puterea in primul rand si din acelasi motiv.
  Stau uneori si ma gandesc la stramosii nostri daci, cum s-au raportat ei la constructia podului de la Drobeta, in sensul ca, daca relatarile istoricilor sunt corecte, romanii nu au putut sa ii cucereasca din lipsa unei cai de acees care sa permita intrarea cu o armata mare si aprovizionarea acesteia in timpul campaniei. Dacii, cel putin la nivel de capetenii, ar fi trebuit sa stie sau sa isi dea sema de acest lucru. Oare cu ce pretexte a venit Apolodor din Damasc (un arab care in mod sigur nu vorbea daca) si cum a fost el primit de catre populatia bastinasa? Vine un tip, care cu banii romanilor vrea sa edifice o constructie megalomanica, iar dacii il lasa in pace sa isi vada de treaba si sa ridice podul care le va aduce pieirea ca popor. Parca imi imaginez cum s-a dus si a dat spaga la capeteniile locale care au inceput sa convinga poporul ca noul pod le va face viata mult mai usoara din punctul de vedere al transportului, va facilita schimburile economice, si nu in ultimul rand va permite interventia prompta a vecinilor de la sud de Dunare in cazul atacului vre-unui popor migrator. Cred ca multi daci au lucrat la construirea podului pe salarii bune, economia locala probabil ca a prosperat, de la fabricantii de caramida si pietrari la vanzatorii de cornuri de secara si de vin. Pentru un castig rapid dacii au ales sa ignore ceea ce de buna seama le dicta constiinta si bunul simt – ca podul nu este construit pentru a ii apara ci pentru a ii anihila, ceea ce s-a si intamplat dealtfel. Acum se construieste Podul … oare am invatat ceva?

  Apreciază

 18. Actele parlamentului pot fi atacate de guvern ? Adica Tariceanu era parca in subordinea parlamentului ? De ce nu ii retrageti increderea daca nu tine cont de vointa parlamentului ?

  Apreciază

 19. Nu stiu cum vedeti dvs.aceasta campanie,dar sunt cateva judete(pe unde bantuiesc)in care candidatii P.S.D. isi fac propria campanie electorala!Dupa sintagma ,,fiecare face ce-l taie capul si ce poate”,unii dintre acestia sunt chiar ,,,paralel”cu programul partidului.Nu mai pun la socoteala pe CEI impusi de la centru!
  Ca sfat(imi place enorm inteligenta dvs.uneori acida)aveti un singur,,handicat”(parerea mea)-cautati sa fiti mai…uman,mai aproape de oameni,mai sociabil si daca ajungeti din nou undeva acolo sus sa nu uitati ca cei de jos v-au pus.
  Succes!

  Apreciază

 20. Stimate domnule presedinte, as dori sa va intreb , daca dupa alegeri , in calitate de parlamentar, ve ti ajuta persoanele care sunt pe nedrept abuzate de autoritatile statului , in unele cazuri politic ca si in situatia mea. Mult succes.

  Apreciază

 21. felicitari pt performantele blogistice!
  dar cred ca aveti niste interventii prea scortoase, de la prea multi „aplaudaci” … macar acum cat sunteti in opozitie s-ar cuveni sa fiti interpelat cu intrebari incomode si nu doar cu perieri blande (se intelege ca nu intra in discutie nici extrema)
  oricum, eu am o speranta in ceea ce va priveste dupa aceste alegeri: ca veti solutiona in instantele de judecata (si nu pe proceduri) unul din numeroasele dosare pe care vi le instrumenteaza dna-ul… dupa care puteti discuta serios o eventuala candidatura la presedentie

  Apreciază

 22. „1 500 000 de accesari pe blogul “nostru””

  exista enorm de multi idioti in Romania.

  ( eu nu sint unul dintre ei din cauza ca am intrat aici din greseala)

  🙂

  Apreciază

 23. nimic de spus.
  Insa daca socotiti ca 99% din accesari si comentarii apartin unui numar de …hai sa-i spunem 25 (aceleasi) persoane, cred ca statistica devine absolut irelevanta.

  Apreciază

 24. MIZIL 1. Domnule Nastase, voi continua sa scriu incercind sa respect urmatoarele principii pe care voi incerca sa mi le impun: voi incerca sa comentez cit mai putin politic, chiar daca nu ma voi putea abtine total, rezervind asta pentru blogul meu, ceea ce imi va crea o imagine de om care birfeste pe la spate dar asta e, imi asum riscul. Nu voi interveni cu nici un comentariu catre vreun alt coleg de blog si nu voi raspunde nici unui comentariu facut de colegi de blog. Vor fi postari lungi, asa incit rog colegii de blog sa sara peste ele.
  Si acum sa discutam despre Mizil, presupunind ca invitatia la sugestii si propuneri nu a fost una diplomatica. Este foarte greu sa vin cu mai multe sugestii concrete fara sa cunosc geografia colegiului electoral – v-am rugat de doua ori sa ne dati lista localitatilor din colegiu – fiindca nu vad colegiile publicate, cum ar fi normal – si nu ati dat-o; tot asa, este greu de facut sugestii fara a cunoaste sistemul care v-a ghidat in alcatuirea programului dumneavoastra. In aceste conditii pot, cum am mai facut-o, fie sa ma gindesc la niste sugestii general valabile si care s-ar putea aplica acolo, fie sa-mi iau eu niste puncte de plecare in ideea ca pina la urma cam tot pe acolo ajung si, deci, s-ar putea lipi cite ceva.
  Importanta ideilor si propunerilor electorale nu trebuie supraestimata: Romania nu duce lipsa de programe, duce lipsa de punerea lor in practica. Urmarea este aceea ca activitatea postelectorala este mult mai importanta decit ceea ce se pune pe hirtie.
  Trebuie sa recunosc ca v-ati si ales un colegiu adevarat: 70-80% din populatia activa fara loc de munca si asta in al doilea judet al tarii ca economie, 25% drumuri de pamint in Mizil, ponderea tiganilor fara calificare, instruire si aplecare spre munca crescuta la aproape o treime din populatie si multe altele, iata o realitate zguduitoare care ar trebui rasplatita, dupa 20 de ani de guvernari democratice, cu trimiterea destulor insi care s-au ingrasat – in cele doua decenii – la zidul de la Tirgoviste. Cred ca in acel colegiu lucrurile au ajuns suficient de grave ca sa nici nu mai discutam de stinga, de dreapta, de strategia Dan Andronic si de alte lucruri care pe linga realitatea pe care o banuiesc acolo par niste prostii, cred ca pur si simplu trebuie o aplecare omeneasca, inteliegenta si decisa asupra situatiei de acolo si indreptarea ei de urgenta, fara nici un fel de filtru doctrinar: punctual, acolo unde merge stinga sa fie stinga, acolo unde merge dreapta sa fie dreapta.

  Apreciază

 25. La cat mai multe accesari si succesuri nebanuite in campanie. vreau sa va pun o intrebare si sa-mi raspundeti sincer: Va place cum e organizat PSD la ora actuala?

  Apreciază

 26. MIZIL 2. Interventiile dumneavoastra publice de pina acum par a indica faptul ca unul dintre criteriile care va ghideaza in programul dumneavoastra este criteriul urgentelor. Pot asocia si obiectivul modelului ideal al gospodariilor orasanesti si taranesti din colegiu dupa 4 ani de mandat parlamentar, ale modelelor urban si rural in ansamblul lor. Indiferent ce s-ar gindi, trebuie bani si munca. Banii in special romanesti, investitia straina este importanta dar nu trebuie exagerat cu ea, iar oamenii din colegiu trebuie sa fie dispusi sa munceasca pe rupte si nu trebuie sa confunde sprijinul cu pomana. Nu poate veni Deus- ex machina care sa le preschimbe, ca in filmele studiourilor Disney, asezarile, casele, viata si starea materiala, intr-o clipita si fara ca ei sa se osteneeasca. Statul trebuie sa se implice si el iar implicarea nu trebuie privita ca de stinga ori de dreapta: in mod normal, trebuie sa dam aceeasi atentie proprietatii de stat ca si aceleia private, iar prin urmare, actiunea economica a statului trebuie privita ca avind egala valoare cu cea privata. Fara indoiala ca, pe termen mediu, autostrada spre Albita, care cred ca va trece prin colegiu, va fi o sursa de bani: va creste valoarea terenurilor din zona autostrazii, vor fi locuri de munca oferite in activitatile specifice traficului pe autostrada, ca si la constructia ei. Fara indoiala ca aveti deja chestiunea in program, nu insist.
  Dincolo de urgentele de care ati pomenit in aparitiile mediatice (caldura si apa in Mizil, etc.), este cit se poate de clar ca prima problema, ca pentru toata Romania de altfel, este cea economica, iar ca prima subproblema cea a locurilor de munca. Trebuie deci dezvoltate de urgenta industria, agricultura, serviciile, comertul. Cred ca toate ecestea trebuie gindite dual, fiindca trebuie absorbita nu doar mina de lucru calificata provenita in buna parte din fosta industrie militara, ci si forta de munca slab calificata ori chiar necalificata care a inceput sa aiba o pondere insemnata.

  Apreciază

 27. MIZIL 3. Una dintre trasaturile economiei si in special industriei in conditiile moderne si globalizate este aceea ca prima problema este nu productia in sine, ci desfacerea – adica vinzarea – produselor, marfurilor, serviciilor. Astazi s-a ajuns pina acolo incit daca ai o idee de produs, bani suficienti si un simplu birou, atunci poti duce produsul de la idee pina la productia de serie mare fara ca macar sa-l vezi; trebuie insa sa il vinzi ca sa iti scoti banii si sa obtii profit. Datorita vitezei de circulatie a informatiei, prioritatile tehnice si de idei sunt astazi chestiuni de secunde, in cel mai bun caz de citeva zile, asa incit doar in rare cazuri se poate beneficia de un avans suficient de timp pentru a cistiga si consolida o piata.
  Si iata ca dupa o foarte lunga introducere ajung si la primul lucru concret: consolidarea economica in sensul bazei de relansare, mai ales ca vine criza care poate subrezi si mai mult economic colegiul. Consolidarea economica inseamna asigurarea vinzarilor a ceea ce se produce ori se poate produce acum. Probabil ca de MFA Mizil va trebui sa va ocupati personal, in sensul pregatirii perenului pentru niste vinzari in afara Romaniei, fiindca armata romana nu poate absorbi orice numar de MLI-84, iar vinzarea de echipament militar nu se face fara influenta politica. Pentru celelalte firme, sugerez infiintarea a cam 10 firme de comert (cam o firma de comert la fiecare 30-40 de firme din colegiu) care sa preia cite un grup de firme si sa se preocupe de vinzarile interne si internationale ale acestora, profitind de globalizare, in paralel cu departamentele de vinzari ale firmelor. Fiindca banii sunt putini, sugerez ca aceste firme de comert sa fie firme in mixte (stat-privat, ori comunitate – privat). Principala lor caracteristica va trebui sa fie agresivitatea, pentru a putea ajunge in timpul cel mai scurt sa se poata autointretine din comisioanele de vinzari.
  Pe o baza economica in consolidare, se poate trece la dezvoltare. Fie prin extimderea gamelor de produse actuale, fie prin dezvoltarea de produse noi in firme noi. Si aici se poate aplica principiul participarii statului (inclusiv la profit); dealtfel nici din zona dreptei nu trebuie sa ne ferim de participari si chiar de firme de stat, totul este ca aceasta participare sa fie conform legilor economice, avind ca scop obtinerea de profit: daca statul baga bani, nimic mai natural ca el sa si scoata bani si sa obtina un profit care sa se adauge veniturilor globale ale statului. O idee de produs cu desfacere worldwide ( si care trebuie gindit asa pentru ca sa iasa bine in costuri): containerul de marfuri cu indicarea pozitiei geografice si a starii (un container standard – confectii metalice deci – echipat suplimentar cu GPS, senzori de temperatura, umiditate, siguranta, etc. si transmisie GSM ) permitind proprietarului ori utilizatorului sa afle in orice moment unde se afla containerul, daca sunt idepliniti unii parametri de transport ai continutului ori daca s-a umblat in container. Aici statul, cu multiple relatii internationale, se poate ocupa de desfacerea produsului world wide, desigur contra participare la profit. Acest tip de produs imbina traditionalul (confectii metalice) cu modernul (senzoristica si comunicatii worldwide) si, cu eforturi in vinzari, poate fi o afacere de mai multe sute de milioane de euro anual. O alta sugestie: stimate domnule Nastase, v-ati gindit ca ni se plimba pe sub nas, de citeva decenii, o idee de productie industriala numai buna de realizat si in zona Mizil si nimeni nu o baga in seama? Recunosc cu rusine ca m-am gindit de-abia ieri la sugestia pe care v-o fac azi: ei, bine, sa vezi si sa nu crezi, o fabrica de …carute! (cu o capacitate de 2000-3000 de carute pe an, ori mai mult, in functie de pret si vinzari). In ciuda dezvoltarii economice, nu ne putem inca propune a renunta la cai si la carute: atit din prudenta energetica, din dragoste fata de acest animal si -sa nu ne ascundem – din saracie: carutele care se fac acum artizanal sunt grele, urite, nedotate si consuma un material pretios, lemnul. Ma gindesc la o adevarata provocare tehnica, carute usoare rezistente si ieftine (aici e provocarea) din materiale plastice ori fibra de sticla, cu roti standardizate si cu echipamentele de semnalizare rutiera incorporate. 2000 de bucati pe an par la prima vedere greu de vindut, dar asta inseamna 50 de bucati per judet si an, ceea ce parca nu mai este asa mult. Cu osteneala tehnica si comerciala, caruta romaneasca – vesnic subiect al fotografiilor despre inapoierea si saracia Romaniei – poate deveni un obiect modern, frumos, ecologic (poate fi prevazuta cu lopatica si caseta de strins balega) si, de ce sa ne ferim, profitabil. Depinde cum va fi cu costul matritelor. Rog studiati.
  Din zona industrial – agricola, merita discutat, intr-o zona saraca si, deci, infometata, de industria alimentara utilizind resursele locale. Iar aici sugerez crearea unei noi resurse locale si anume cultivarea ciupercilor de lemn ( nu cele de gunoi, mai cunoscute si cultivate la noi). Ciupercile de lemn cresc pe lemnul mort, harnindu-se cu celuloza acestora, deci sunt interesante pentru o zona destul de bogata in paduri – si deci si in lemn mort – cum este cea prahoveana. Ele nu sunt doar hranitoare ci si foarte utile intr-o serie de afectiuni, mai ales de natura nervoasa si unele specifice persoanelor mai in virsta. Nu sunt deloc ieftine, afacerea are si aspectul ei economic: ciupercile pleurotus, mai cunoscute la noi, sunt cam la acelasi pret cu ciupercile de gunoi, in schimb Oyster (sunt trei soiuri cultivate: Pleurotus, Coama Leului si Oyster) le-am vazut vindute in hypermarket (si cumparate!) cu 470000 lei (vechi) kilogramul. Nu cer munci cu deosebita calificare si se pot cultiva in cantitati suficiente ca sa nu mai conteze daca mai iau si oamenii ca sa manince, totul este sa nu se dezvolte un comert paralel bazat pe furat. Daca in primavara voi dispune de vreo 70-100 de lire sterline, voi aduce ceva din Marea Britanie, pentru a le cultiva la tara individual. In acest context, va aduc si dumneavoastra citeva pentru a le vedea concret. Ori poate aveti deja.
  Ma opresc deocamdata aici, trebuie sa incerc si eu sa-mi cistig o piine, vine criza si la mine. Continui peste 2-3 zile.

  Apreciază

 28. Titus Filipas,

  merci, nu ştiu ce ţi-a venit. Am vrut să comentez la tine pe blog, dar probabil că sunt blocate comentariile. Aşa că sunt nevoită să mă folosesc de amabilitatea gazdei noastre.
  Sunt conştientă că încă 4 ani de opoziţie – de guerrilă, dacă vrei – în condiţiile date pe care nu le mai enumăr aici de ruşine – s-ar putea să nu mă mai conserv (ca energie vie). O fi cum o fi în Bucureşti, unde toată lumea e prietenă cu toată lumea dar în provincie e cu adevărat un martiriu să ai altă culoare politică decât suprastructura. Ei, şi în timpul acesta, PSD-ul local scoate pe bină nişte candidaţi încât cu efort mă abţin să nu pufnesc în râs când mă uit la ei. Deci din toate valorile partidului (negreşit, există şi din acestea) partidul a găsit nişte ciocoflederi. În comparaţie cu ciocoflenderii de la celălalte partide, nu există diferenţă. Şi-atunci, partidul mă obligă să votez un idiot pentru ca nu cumva să nu facă procentele pentru guvernare. Despre asta făceam vorbire, blogideologic-ule. Despre faptul că atunci când era dl Năstase preşedinte la partid – aşa cum o fi fost el, arogant şi intransigent -, şobolănaşii ăştia rozalii cu burţi şi cefe cu rânduri stăteau pitiţi după scaune. Acum, cot la cot cu bravul Geoană – care-i un simulacru de politician, fals până-n măduva oaselor, încât cred că nici când merge la toaletă nu e autentic – a dat nas ipochimenelor de tot felul care joacă, acum, pe masă.

  Apreciază

 29. La mai multi! Dar asta nu e o realizare. Abia astept comentarii din colegiul dvs. la un an dupa alegeri. Sa vedem ce spun alegatorii despre senatorul ales de ei. Daca majoritatea va fi PDL. Cum veti reusi sa atrageti fonduri pentru proiectele propuse comunitatii din Mizil? Sau, sperati intr-o alianta PNL-PSD? Sa stiti ca e usor sa faci ceva cand ai bani la dispozitie, mai greu e cand nu ai nimic. Cum o sa-i motivati pe locuitorii acestei zone ca trebuie sa munceasca, invete, si mai presus de toate sa repecte legile? Rromii, sunt asa de sute de ani, nu sunt obisnuiti cu munca, decat daca sunt folosite masuri coercitive. Si in acest caz, vom fi catalogati ca nu respectam drepturile minoritatilor. Si va mai intreb acum, care minoritati? toti suntem oameni si toti avem drepturi si obligatii. De ce unii sunt catalogati minoritati? Si au mai multe drepturi decat altii. In fond, toti platim aceleasi impozite si taxe. Imi aduc aminte din scoala generala ca aveam in clasa cativa rromi, dintre ei, doi erau in primii zece din clasa. Dar unii (nu numai rromi)absentau intentionat sau veneau la scoala doar asa sa se afle in treaba. Acestia in cadrul carei minoritati i-am incadra? Sau, hotii, betivanii, si in general oamenii carora nu le place munca, ce minoritate pot forma?
  Scuze ca am divagat catre alt subiect, dar a face distinctie intre oameni pe criterii absurde ne lasa un gust amar tuturor.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.