In weekend, la Cornu. Cateva fotografii

A fost destul de frig. Merii au inflorit mai tarziu dar acum, la miezul zilei, sunt plini de albine. Saptamana viitoare vom pune rasadurile in solariile care sunt deja pregatite. Am avut mai multi oaspeti – un arici, care a intrat sa manance cateva felii de salam intr-o cusca pregatita pentru o vulpe si un urs – care a rasturnat un stup la vecinii nostri. Cainii parca innebunisera…

Totii pomisorii pe care i-am plantat in toamna s-au prins. La fel, afinii cumparati in primavara. In special afinii siberieni. Dupa ploi, in curte, este o explozie de verde.

PS Evident, ariciului i-am dat drumul imediat, desi ne-am fi bucurat sa-l vada si nepotii nostri.

7 gânduri despre “In weekend, la Cornu. Cateva fotografii

 1. Super-simpatic ariciu. Eu l-as fi trimis cadou lui Karner Gerhard si pe eticheta as fi scris: „With love, K-ariciu de Romania”. Ca tot ii place lui sa ne intepe la noi acasa.

  Apreciază

 2. „Limba micherecaneasca” (min 11:11 in video de mai jos) s-ar vorbi in Micherechi, in Ungaria, in locul unde din 2000 locuitori 1700 ar fi romani, care sunt absorbiti si maghiarizati azi de Ungaria.
  Politica de maghiarizare a ronanilor continua subtil in Ungaria, unde romanii sunt a treia minoritate. Spre deosebire de Romania unde maghiarii au universitati in limba maghiara, romanii nu pot sa studieze in limba romana in universitati maghiare. Pina si singurul liceu in romana din Gyula, limba romana e studiata ca limba straina. Astfel, ungurii ii maghiarizeaza pe romani, pe cind maghiarii au toate drepturile stipulate prin tratae internationale in Romania. In bisericile romaneshti din Ungaria, li se cere sa afiseze tricolorul maghiar.
  Ba mai mult, in Romania, la 5 km de granita cu Ungaria, intr-un sat locuit de unguri, au pus acolo un fel de monument despre Trianon, unde spunc a ei ungurii nu o sa uite niciodata.
  Romanii si ungurii: dusmani eterni atunci? Nu exista nici o cale de a evita singele sa curga iar ca in Ucraina? Pentru ca asa a inceput si acolo conflictul, ca unul etnic, unde rusii din Donbas se plingeau ca nu pot trai cu ucraenienii, din durerea trecutului, si ca ei nu accepta sa fie condusi de ucraenieni.
  Pare ca generatii de politicieni romani au aratat Ungariei ca suntem acea natiune slaba, care induram oricit, si ca nu ne pasa. Pare ca pina si Guvernul Romaniei lucreaza cu Guvernul Ungariei permanent prin UDMR, ca si cum Romania ar fi parte a Ungariei Mari.
  Sentimentele anti-romaneshti sunt amplificate de Orban si Fidezul lui, dar are multa reverberatie in inima maghiarului, care si-a pierdut imperiul si sclavii romani, cei „inferiori”.
  Sentimentul anti-romanesc e propagat azi prin aliante ale Ungariei cu Rusia, dar si cu Serbia. Mergeti si vedeti pe internet si veti gasi bloguri /forumuri sarbeshti unde se intreaba sarbii azi: „ce au facut vreodata romanii pentru sarbi si Serbia?”. Si au dreptate, atita timp cit MAE al Romaniei pare ca a uitat ca are si alti vecini. Despre romanii din Serbia numai de bine?

  Apreciază

 3. Greu de deslusit adevarul in ziua de azi. Gen Milley declara recent in Foreigh Affairs:

  „And now we’re seeing the advent—in addition to long-range and precision, you’ve got the advent of speed hypersonics, so you’re introducing weapons that can travel at speeds that essentially, with today’s defensive technologies, are not defensible against yet…”

  Apoi citim ca Ucraina ar fi doborit o racheta hipersonica Kalibr, iar specialistul militar general Barbu spunea la Antena 3 ca acest lucru ar fi posibil cu noul sistem Patriot.

  Pe cine sa credem? Pe Milley sau pe Barbu?

  https://www.foreignaffairs.com/podcasts/how-to-avoid-great-power-war-mark-milley

  Apreciază

 4. Nu am inteles de ce o tara ca Ucraina, ale carei orase sunt bombardate zilnic cu rachete ruseshti, nu ar avea voi sa foloseasca si ea rachete sa loveasca obiective strateghice ruseshti din Rusia din perimetrul unor orase sau in orase (fabrici de munitie etc).
  Daca rusii bombardeaza Kievul, si ucraenienii ar trebui sa aiba dreptul nu doar sa se apere, dar sa isi loveasca inamicul si sa il slabeasca in Rusia.
  Ce importanta mai are ca sunt rachete americane sau britanice sau franceze? Daca NATO ii e frica sa nu „supere” Rusia, sa le dea licenta ucraenienilor sa isi faca propriile rachete.
  Doar bagind spaima in rusi, se mai poate astepta cineva ca mujicii sa isi schimbe tzarul.

  Apreciază

 5. D-le Năstase, am trimis un comentariu extrem de important sub un post anterior. Fiind vorba de un post deja vechi, puțin probabil să mai fie vizualizat, prefer să reproduc comentariul mai jos. Vă rog să-l postați aici și să-l ignorați dincolo. Mulțumesc!

  Văd abia acum un post anterior, constituit dintr-o fotografie a fostului prim-ministru francez Alain Juppé și dintr-o întrebare: „Ce puteți spune despre această fotografie recenta?”.

  Un comentator răspunde: „Acest nume – si acum adaug ceea ce nu se vede in fotografie – este, cred, al unui fost sef al Senatului si fost premier”. Adrian Năstase completează: „Răspunsul trebuia să continue: Juppé-condamnare-decorație-Iohannis”.

  Vin și eu cu o întrebare similară. Ce puteți spune despre această fotografie?

  Dau și răspunsul. Complet: Bettino Craxi, fost premier socialist al Italiei. Cel mai performant șef de guvern al Italiei postbelice, pe plan economic (sub el, Italia devine una din cele mai puternice economii ale planetei și intră în G7, devenit, astfel, G8).

  În 1992, este președintele Partidului Socialist Italian și – în opinia publică – favoritul alegerilor parlamentare din acel an. E pe punctul de a deveni, a doua oară, prim-ministru („președinte al consiliului”, cum spun italienii).

  Ca urmare a unui acord politic, încheiat, la începutul anilor ’80, între Democrația Creștină, PSI și Partidul Republican, care prevedea o alianță între cele trei partide și ocuparea fotoliului de șef al guvernului prin rotație, pentru a bara ascensiunea la putere a Partidului Comunist Italian, cel mai puternic partid comunist din Europa occidentală, Craxi declară public: „N-aș spune că sunt favoritul alegerilor, aș spune chiar că sunt singurul candidat”.

  În plină campanie electorală, izbucnește un scandal de „corupție”, legat de finanțarea PSI. Alegerile continuă, dar Craxi nu mai este numit prim-ministru. E anchetat și judecat de magistratul Antonio Di Pietro (perceput, mai târziu, ca un erou, de opinia publică imbecilizată și manipulată), fost membru al serviciilor secrete italiene, în cadrul Ufficio Sicurezza Patto Atlantico (Biroul pentru Siguranța Pactului Atlantic), care, cu numai câteva zile înaintea declanșării scandalului, fusese fotografiat luând masa într-o cazarmă de carabinieri, în compania câtorva agenți CIA.

  Scurt timp după eliminarea politică a lui Craxi, George Soros atacă lira italiană la bursă (faimoasa „miercuri neagră” din 16 sep. 1992, căreia italienii i-au dedicat chiar și o pagină pe Wikipedia). Carlo Azeglio Ciampi, pe atunci guvernator al Băncii Italiei și viitor președinte al republicii, se grăbește să devalueze lira. Economia italiană se prăbușește, întreprinderile sunt privatizate, împărțite între SUA și Marea Britanie. Soros e făcut doctor honoris causa al Universității din Bologna.

  Mai târziu, fostul consul american la Milano (sediul central al PSI), fostul ambasador american la Roma și fostul președinte al Republicii Italiene, Francesco Cossiga, vor recunoaște public că toată afacerea a fost o înscenare americană.

  ĂSTA A FOST, ESTE ȘI VA FI MODUL DE OPERARE AMERICAN PESTE TOT ÎN LUME!

  P.S.: Mai multe detalii despre cazul Craxi, într-un articol scris de mine și publicat pe blogul personal, aprobat, la vremea lui, pe Facebook, chiar de fiul lui Bettino Craxi: https://nuestrarevolucionsocialista.wordpress.com/2022/02/17/la-storia-di-una-montatura/

  P.P.S.: Inutil să mai precizăm coincidențele dintre afacerea Craxi și cazul Năstase (încă și mai numeroase și mai izbitoare decât asemănările cu Alain Juppé): fost premier socialist; cel mai performant șef de guvern, pe plan economic; Craxi e pe punctul să redevină prim-ministru; Năstase e pe punctul să devină președinte al republicii; amândoi sunt eliminați de pe scena politică de scandaluri de „corupție”; în ambele țări, o dată eliminați liderii partidelor socialiste, George Soros se dezlănțuie.

  P.P.P.S.: Și se mai întreabă PROȘTII: „Vaaai, dar cum poate spune cineva că România e o colonie americană? Și, chiar dacă ar fi, ce e rău în asta? Cu cine vrei să fim, cu rușii? Nu decurge de aici bunăstarea economică? Nu ne apără SUA de ruși? Păi se poate?!”. BULLSHIT!!!

  Apreciază

 6. S-ar fi descoperit si in Romania o statie de politie chinezeasca, desi numele asta e discutabil. La Dobroesti s-ar fi incheiat un acord in 2016, pe care primarul nu vrea sa il faca public (inca).

  Autoritatile romane tac si ele, la toate nivelele. Daca treaba asta e reala, cum stam cu „suveranitatea”: am cedat-o Chinei? E absolut ridicol asa ceva,dar, pare ca exista 102 sectii clandestine de politie chineza in 53 tari.

  „..Departamentul de poliție locală din Dobroești din România ar fi semnat un memorandum de cooperare cu Centrul de legătură dintre poliția de peste mări și poliția internă din Nantong. Așadar, se pare că, din declarațiile autorităților chineze și, din nou, este un lucru care trebuie verificat cu autoritățile române, ar trebui să li se ceară un răspuns, se pare că (Poliția Dobroești, n.red.) ar fi fost de acord cu înființarea acestui tip de centru…”

  China ne tot minte ca ei respecta prinipiul „neamestecului in trebruile interne”, dar sunt probabil camptioni olimpici la amerstecul in orice in alte tari. In Canada, in afara de spionaj la scara industriala, s-au implicat in denigrarea si amenintarea unui politician de origine chineza, inclusiv a famiiei lui. Politicianul canadian de origine chineza ii supara de aici cu pozitii anti-PC Chinez. Canada a expulzat un „diplomat” din Toronto si China a apelat la reciprocitate, amenintind tipic in modul lor agresiv ca sunt gata sa mai retalieze cind considera ei. Cu asa conducere, e clar cum se potriveste China cu Rusia, la nivel retoric.

  Asta e puterea pe care o doresc romanii in locul SUA? Atentie la masochisme…cred mai mult ca e vorba insa de..lipsa de informare.

  https://romania.europalibera.org/a/statie-de-politie-chineza-romania-dobroesti/32162512.html

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.