5 gânduri despre “Înregistrarea video a evenimentului FET consacrat lui N.Dascovici

  1. Apropo de așa-zisele scurgeri de informații.
    Cred că glumiți.
    Spionajul ostil știe oricum care este gradul și modalitățile de implicare ale României în conflictul americano-rus din Ucraina.
    Probabil opinia publică din România trebuie fezandată în perspectiva impuneri ca țara noastră să se implice cât mai direct posibil.
    Aceasta este noua doctrină de securitate a SUA, să se poarte războaie de…,,apărare” la distanță cu teritoriile, resursele și MAI ALES cu carnea de tun a altora..a se citi a slugilor de la periferia imperiului.

    Apreciază

    • Domnule Prim Ministru,
      Mulți specialiști în politică externă aveți pe forum, majoritatea covârșitoare fiind consilierii ruși.

      Cu asemenea experți, România se poate îndrepta neabătută spre Est pentru a-și da mâna cu aliatul și prietenul tradițional, Rusia.

      Apreciază

      • Este evident că se acumulează tot mai multe frustrări in societatea românească. Intrebâri sunt multe iar răspunsurile putine si neconvingătoare. Un exemplu: chestiunea cerealelor din Ucraina. S-a spus că trebuie deschise „culoare de solidaritate” să ajutăm tările sărace. Aflăm apoi că 50% din ele au ajuns in Europa Occidentală iar cei care „plătesc” sunt fermierii români dar si populatia pentru că in felul ăsta vor veni la noi, pe piată, produse care vor concura produsele autohtone datorită acestui dumping. Noi rămânem cu „valorile si principiile europene”, ei – cu profitul!

        Apreciază

      • Solutia pentru garantarea securitatii pentru Romania ramine SUA, Anglia, Franta, Occidentul in genere.

        Sunt probleme de inechitate in „Occidentul colectiv”, de exemplu, Romania si statele est europene primesc mai putin pentru coeziunea sociala si pentru sprijin pentur fermieri decit tarile bogate. O aberatie!! Cum sa ajunga tarile astea mai sarace la nivelul celor bogate, pentru ca asta e scopul politicilor de coeziune ale UE? Exista interes real pentru succesul politicilor de coeziune sau e doar „lip service”? „Solidaritatea” e mai mare cu tarile bogate in UE decit cu cele sarace. Dar asta nu are legatura cu SUA si ura oarba a unor comentatori fata de aceasta tara, care ne garanteaza securitatea. Nu sunt eu avocatul acestei relatii, dar vad ca si pe baza acestei relatii Romania se dezvolta.

        Daca Romania se dezvolta in mod miraculos in aceste conditii de razboi si mai mult decit state puternice, de ce oamenii o duc mai prost si sunt atit de nemultumiti? Nu cumva e problema conducatorilor ei?

        E bine sa ne uitam si la clasa noastra politica, care se vede clar ca nu e in stare sa reprezinte cu succes interesele noastre in UE. Ce are de a face SUA cu problema cerealelor din Ucraina si impactul in Romania? Guvernul Romaniei e responsabil cde interesele noastre. A, ca merg 60% din aceste exporturi ucraeniene in Spania, Italia, Olanda, Germania, ar trebui sa puna pe ganduri UE insasi. De ce nu merg aceste cereale direct in tarile care au nevoie? Stiu, o sa spuneti ca cineva mai trebuie sa faca niste bani, si probabil e un raspuns posibil. Deci, multa inechitate, incapacitate de a atinge niste obiective. Dar responsabili sunt si cei care au negociat si semnat intelegerea (Rusia cu UCraina), si mediatorul (Turcia), si poate poate fi intrebat si ONU-Guterres, de ce nu merg toate cerealele ruseshti direct in tarile sarace care ai nevoie de aceste cereale? UE si ea trebuie intrebata la unison de toti reprezentantii Romaniei si insistent pina primesc raspunsuri despre gestionarea proasta a crizei cerealelor si sprijinirea fermierilor nostri. Se vede foarte bine incapacitatea administratiei romaneshti de a veni cu solutii rapide si eficiente pentru a ajuta fermierii romani.

        Preturile mari sunt si efectul indolentei birocratiei romaneshti. Mai e mult pina acesti birocrati indolenti vor intelege ca sunt platiti de popor pentru a munci pentru popor. Dar, din pacate, se intimpla nu doar in Romania. Dar vedem o tara la Est, Polonia, care este foarte ferma si foarte eficienta pentru a creste avutia tuturor polonezilor, si asta doare, cind stii ca ai tai nu sunt in stare. Ne place sa fim pe locul 2, 3, nu pe locul 1. O anumita lene si indiferenta se vede bine in Romania, pe baza lipsei de leadership eficient.

        Apreciază

  2. Ni se întâmplă adesea să fim derutați de „logica” unui interlocutor cu care discutăm în contradictoriu și să-i adoptăm, fără să vrem și fără să ne dăm seama, raționamentul, dându-i contraargumente în consecință.

    Așa mi s-a întâmplat și mie, sub un post anterior, când, în replică la remarca lui trexsr:

    „Daca cineva isi imagineaza ca Romania va mai exista in granitele actuale intr-o „Pax Rusa”[,] cred ca trebuie sa se caute bine”,

    am răspuns:

    „Dacă, în cazul unei pax rusa, România nu va mai exista în granițele actuale, va fi din cauza slugărniciei sale față de SUA și a poziției ei voluntare de colonie americană. Tu pui căruța înaintea boilor: România n-a trecut în tabăra americană pentru că Rusia ne amenința; Rusia ne amenință pentru că suntem sluga Americii, într-un război care NU-I AL NOSTRU”.

    Mi-e rușine să recunosc, dar onestitatea mă obligă să o fac: AM GREȘIT! Răspunsul CORECT e altul: în cel mai bun caz pentru Rusia, o pax rusa s-ar reduce la păstrarea teritoriilor ocupate și la acceptarea resemnată, de către SUA și Ucraina, a statu quo-ului actual. ÎN REST, NATO ar rămâne NATO, UE ar rămâne UE, SUA (stăpânul celor două entități) ar rămâne SUA, iar anexarea teritoriilor unui stat membru NATO și UE (România) de către alt stat membru NATO și UE (Ungaria), ar fi DE NECONCEPUT (și, bașca, Ungaria, fără ajutorul Rusiei, nu are capacitatea militară de a anexa teritorii românești).

    Rusia nu mai e și nici nu va mai fi vreodată colosul militar de odinioară. Cine își imaginează că e capabilă să ocupe întreaga Ucraină, apoi să mărșăluiască triumfător prin toată Europa de est, ba chiar prin toată Europa tout court (cum spun francezii), și să impună o nouă ordine continentală și noi granițe. trebuie să se caute bine!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.