Genial: Gratiere prin prescrierea faptelor!

Multe din dosarele importante, din ultima vreme, s-au incheiat prin constatarea prescrierii faptelor.

Vă amintiti „Mica reformă in justitie”, realizată de Cătălin Predoiu in 2010? Ea proclama „celeritatea” in derularea proceselor. Era nevoie de ea pentru că procurorii si judecătorii nu inteleseseră nevoia condamnării mele urgente. In plus, pentru că nu citiseră suficient de atent Constitutia in legătură cu responsabilitatea ministerială, au trebuit sa ia procesul „Trofeul calitătii” de la capăt, audiind din nou 971 de martori! In aceste conditii, recursul trebuia să se desfăsoare in conditii de „celeritate”. De obicei, termenele la ICCJ se dau din lună in lună. In cazul meu, termenele au fost de 2-3 pe săptămână! Si cu toate astea, prescrierea faptelor se realiza (2004-2012). Tot Livia Stanciu a rezolvat situatia – a decis că perioada cât dosarul a stat la CCR nu intră in calculul prescriptiei. Acum e altfel.

Nu are rost să vă incarc cu povesti vechi, nici măcar in legătură cu proiectele de gratiere pentru care unii isi rupeau hainele de pe ei in stradă. Solutia de acum este mai elegantă si mai eficientă. Dosarul este lăsat in frigider o perioadă corespunzătoare, se implineste termenul de prescriptie si apare, eventual, pe undeva, o mică notită despre dosarul respectiv. In felul ăsta, se realizează, selectiv, obiectivul dorit si nici nu se mai enervează ONG-urile Monicăi Macovei (se va intâmpla oare la fel si cu dosarul motociclistului?).

5 gânduri despre “Genial: Gratiere prin prescrierea faptelor!

 1. In explicarea Teoriei Relativitatii Generale a lui Einstein se folosea mereu exemplul comic „nu gâsca a trecut strada , strada a trecut pe sub gâscă”. Nu m-as mira ca in dosarul despre care vorbiti sa se expertizeze ca cineva a tras de covorul asfaltic de sub masina „distinsei” colega de pahar a unora. Masina mergea bine , covorul asfaltic si dunga alba s-au inscris in limitele relativitatii +-2%;

  Apreciază

 2. Bună seara,
  asta e … justitia oarba, surda si handicapata locomotor … exact ce ne-am dorit. Adevarul juridic este mai relativ ca mecanica cuantica, este inteles diferit de fiecare in functie de interesele de moment. Este clar, cu justitia e mai bine sa nu te pui … ca ai toate sansele sa ramai doar cu dreptatea si asta nu e mare lucru. Concluzia este ca viata fiecaruia este pretioasa, nerelativa si merita sa te bucuri din plin de ea, asa cum este.
  Va doresc Sarbatori fericite, Dl Adrian Nastase, aveti o familie frumoasa, nepotii sunt cea mai frumoasa realizare a Dvs!
  Nu mai pierdeti timpul cu justitia … parerea mea.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.