Victorie! Amnistia lui Dragnea a invins

Cred că Liviu Dragnea e mandru de decizia ICCJ in materia prescriptiei. Si in plan personal si in plan general. In acest mod, s-a realizat, in fapt, o amplă amnistie, incluzand si fapte de coruptie sau comise cu violentă. Ordonanta 13 rămâne o palidă amintire.

Probabil că nu vă aduceti aminte dar Dosarul „Trofeul calitătii” care viza fapte din vara anului 2004 ar fi trebuit clasat in 2012, pe baza solutiei din prescriptia generală. Ca să nu se intâmple lucrul asta, Livia Stanciu a dat o „interpretare” prin care perioada in care dosarul a fost la CCR să fie exclusă din termenul de prescriptie. Acum ICCJ a descoperit calea cea dreaptă.

In felul acesta, un alt dosar de finantare a campaniei electorale a fost clasat. Bingo! Să ne intelegem – eu nu regret că fiica lui Băsescu scapa de acest dosar. Nu mi-am dorit lucrul acesta, mai ales că procurorii si judecătorii de la ICCJ nu aflaseră cine era „benficiarul real” al finantării acelei campanii. Sau poate că nu existau probe directe. Sau poate că nu le-a reusit „rationamentul logico-juridic”…

Altă intrebare?

6 gânduri despre “Victorie! Amnistia lui Dragnea a invins

  1. Da, cea mai controversata problema in sistemul nostru judiciar si juridic este interpretarea legii. Dl Profesor Popa Nicolae spunea:”… nu legea iti va da dreptate ci acela care o interpreteaza , intr-un final iti va da sau nu iti va da dreptate…” .Problema e ca domnul profesor se referea fara doar si poate la interpretarea legii in sensul vointei legiuitorului dar , judecatorii nostrii de scaun o interpreteaza in sensul vointei lor indirect vointei altora, iar legiuitorul nu este ultimul „intrebat” ce a vrut sa spuna printr-o norma sua o sintagma din norma, nici macar retoric .

  2. In ceea ce priveste imaginea alaturata publicatiei ( statueta ) , tocmai asta genereaza, o intrebare publica directa si retorica deopotriva .

  3. Se confirma ca ,la noi,cu cât e omul mai deștept și poate fi mai util societății ,cu atât e mai periculos pentru lichele.Dragnea a încetat sa mai prezinte un pericol pentru basism. Domnul Nastase e bruiat continuu.

    Trimis de pe iPad‑ul meu

  4. Dar Livia Stanciu nu trebuie sanctionata pentru regulile strambe ” logico- juridice” inventate pentru a distruge multe vieti?! Ei si altora ca ea, cand le vine randul?

  5. N-am sa va pun „o alta intrebare” insa Justitia romana lasa in continuare de dorit, vezi cazul accidentului d-nei ministru Macovei si cate si mai cate.
    Imi aduc bine aminte de Dosarul „Trofeul calitătii” si de d-na Livia Stanciu posesoarea unei pensii speciale enorme, poate nemeritata si pacat de pregatirea profesionala exceptionala insa, unde nu-i caracter … .

  6. off topic
    Referitor la „fugarul” de la filtrul politiei din zona Tineretului- liceul Lazar din Bucuresti, cred ca media in intregul ei a facut comentarii contradictorii si pot afirma ca sunt o rusine prin modul de tratare a subiectului.
    Unii, ba ca politia trebuia sa foloseasca armamentul din dotare, altii alte nazdravanii, pana la urma nici media nu stie ce vrea. Cred ca stiu ce vrea, subiecte pentru mestecat zi lumina. Rusine tuturor pentru modul de abordare al subiectului.

Lasă un răspuns