4 gânduri despre “Inregistrarea participarii mele la Ediția Specială „Sfere de Interes”

  1. Desi nu in intregime la subiect, remarca lui Victor Ponta in care acesta reproduce aprecierea elogioasa a fostului sef european Junkers despre dv este absolut intemeiata si confirma impresia multor suporteri ai dv de-a lungul catorva decenii.

  2. Stimate Domnule Prim-Ministru,

    Sincere felicitări pentru  interviul extrem de interesant da la Ediția Specială ,,Sfere de interes”  din seara zilei de luni.

    Cu deosebit respect și urări de multă sănătate,

    Vasile Buga 

     

    Sent: Tuesday, September 06, 2022 at 12:27 PM

  3. Liz Truss, primul discurs ca premier britanic: Recunoasterea nefunctionarii interne, nimic despre valorile europene, Putin e „vinovatul” de serviciu

    In scurtul discurs rostit marti seara dupa investitura, noul premier britanic Liz Truss a ales sa scoata in fata „increderea”, pe care a afisat-o dintr-un noian de probleme grave cu care se confrunta Marea Britanie dupa Brexit si pandemie.

    Ea a recunoscut implicit ca „functionarea” interna a Marii Britanii e blocata, ca in loc sa „construiasca” si sa „creasca” a inregistrat prabusiri si ramaneri in urma, care i-au palit carcteristicile de a fi „moderna” si „stralucitoare”.

    Truss a spus ca are „un plan îndrăzneţ de a creşte economia prin reduceri de taxe şi prin reforme”, ca va face „ca oamenii sa nu se confrunte cu facturi la energie inaccesibile”. Ea a facut din presedintele rus Vladimir Putin „vinovatul” de serviciu pentru criza energetica, care in mod real este provocata de sanctiunile ilegale impotriva Rusiei.

    Despre politica externa britanica, premierul Liz Truss nu a spus niciun cuvant, probabil si pentru ca a fost responsabila ca ministru de externe de cursul nefast al acesteia.

    Noul premier britanic nu a spus nimic nici despre valorile europene, esentiale pentru directia de redresare si congruenta cu vecinii si continentul. Prin aceasta omisiune, care mai degraba e intentionata decat o intamplare, Truss pare sa inscrie Londra pe un curs de distantare de valorile europene, daca nu chiar unul de coliziune, care este o ciudatenie pentru o tara europeana, cu lideri europeni.

Lasă un răspuns